Крале на Мадрид, крале на Европа - Ла Децима е факт

Секунди разделиха Атлетико от триумф, след като Серхио Рамос изравни за 1:1 в 93-та минута, след което Реал спечели с 4:1


Ивайло Христов отказа "Аскеер", не приема културата да е завряна в задния двор


Актьорът Ивайло Христов спечели театралната награда "Аскеер" за водеща мъжка роля, но каза, че няма да я вземе, защото не приема културата и духовността да са завряни в задния двор на държавата. 

Развълнуван той благодари на колеги, приятели и след това каза, че отказва да приеме наградата. Христов не коментира повече и статуетката остана в ръцета на връчващата Илка Зафирова. 

Думите му бяха посрещнати с аплодисменти в залата на Театъра на българската армия, а на балкона...

Секциите притестени за бюлетините

Членове на секционни избирателни комисии (СИК) са били наплашени от обучители, че бюлетините се късат трудно от кочана, тъй като не са перфорирани. Те са посъветвани да внимават, тъй като, ако има неравности при отрязъците, бюлетините ще бъдат обявявани за невалидни.
От Централната избирателна комисия (ЦИК) обясниха пред “Труд”, че... Членове на секционни избирателни комисии (СИК) са били наплашени от обучители, че бюлетините се късат трудно от кочана, тъй като не са перфорирани. Те са посъветвани да внимават, тъй като, ако има неравности при отрязъците, бюлетините ще бъдат обявявани за невалидни. От Централната избирателна комисия (ЦИК) обясниха пред “Труд”, че...

Купуват се гласове в "Столипиново" по домова книга


Нова схема на купуване на гласове в пловдивския ромски квартал "Столипиново" показа репортаж на "Нова телевизия". Брокерите на гласове назначават свои представители във всеки жилищен блок, а парите се разпределят между съседите.

Пред телевизията пожелал анонимност информатор разказа, че цената на един глас е 60 лева и тя ще се вдигне в пъти в деня на изборите. Парите се раздавали по домова книга – от касиера на всички, вербувани да гласуват по "правилния начин". 

Парите...

Неофит отслужи литургия в Москва

Българският патриарх Неофит отслужи вчера в московския Храм „Христос Спасител” празнична литургия заедно с руския патриарх Кирил, който на 24 май празнува имен ден. След службата, посветена на светите братя Кирил и Методий, двамата светейшества произнесоха приветствени слова.

10 съвета при земетресение


1. Не се паникьосвайте и ако е необходимо, успокойте околните!
2. Не се втурвайте навън веднага. Направете го, ако може да излезете за секунди.
3. Заемете безопасно място в сградата - под рамката на врата, близо до носеща колона или във вътрешен ъгъл на стаята.
4. След първия трус изключете тока, водата и газта. 1. Не се паникьосвайте и ако е необходимо, успокойте околните! 2. Не се втурвайте навън веднага. Направете го, ако може да излезете за секунди. 3. Заемете безопасно място в сградата - под рамката на врата, близо до носеща колона или във вътрешен ъгъл на стаята. 4. След първия трус изключете тока, водата и газта.

Невена Бозукова искала да рисува усмивки по лицето на сестра си, за да спре да плаче

Голямото свищовско земетресение от 1977 г. Това е първият спомен на актрисата Невена Бозукова-Неве, която е от Варна. Не защото било много страшно, а защото цялото семейство излиза по пижами навън, забравяйки няколкомесечната  тогава сестра Милена в бебешкото кошче вкъщи. Бащата на актрисата Марин се присеща за това няколо минути след като всички в Голямото свищовско земетресение от 1977 г. Това е първият спомен на актрисата Невена Бозукова-Неве, която е от Варна. Не защото било много страшно, а защото цялото семейство излиза по пижами навън, забравяйки няколкомесечната тогава сестра Милена в бебешкото кошче вкъщи. Бащата на актрисата Марин се присеща за това няколо минути след като всички в

Митническият шеф взел дрогата от престъпен бос

Зам.-шефът на свиленградската митница Георги Костадинов Георгиев е взел амфетамина от известен лидер на престъпна група. Това се казва в показанията на агент на ДАНС, които вчера бяха цитирани от прокуратурата в Специализирания наказателен съд. Магистратите решиха, че има достатъчно доказателства срещу Костадинов и го оставиха в ареста, докато тече разследването срещу него.

Американците пак ни биха, феновете във Варна разочаровани

Българският национален отбор по волейбол нямаше никакви шансове за успех над тима на САЩ и във втория мач от Световната лига във Варна. Селекцията на Камило Плачи записа отново поражение с 1:3 (25:19,...

Денят на вота: Защо ще гласувам

Ще гласувам, защото си обичам страната. Защото искам да я видя как извървява пътя към своето нормално и достойно място в света. И защото няма да я оставя в ръчичките на крадливите гадове, докопващи се...

Убит е Георги Бенковски

На днешния ден България губи един от най-великите си революционери – Гаврил Груев Хлътев, който остава в историята под името Георги Бенковски. Бенковски е убит след предателство, пронизан о...

Откриха грешки и в матурата по английски

Грешки в отговорите, по които ще се оценява матурата по английски език, откриха наблюдателни учители, ученици и експерти. Те организираха вчера онлайн петиция, с която да сигнализират Министерството на образованието за гафовете.

Чакат ни операции без упойка

Операции без упойка ни очакват, ако кризата с анестезиолозите продължи със същите темпове през следващите години. Това стана ясно по време на Четвъртия световен конгрес по интравенозна анестезия, който се откри в София вчера.

Любо Пенев кастри легионерите в националния

"Очаквах повече, много повече от футболистите, които играят в чужбина", обяви националният селекционер Любослав Пенев след 1:1 срещу Канада в приятелския мач, игран в австрийския град Ритцинг.


Нашите поведоха с гол на Андрей Гълъбинов от втородивизионния италиански "Авелино". Нашумелият нападател откри резултата в 17-ата минута - първи негов г "Очаквах повече, много повече от футболистите, които играят в чужбина", обяви националният селекционер Любослав Пенев след 1:1 срещу Канада в приятелския мач, игран в австрийския град Ритцинг. Нашите поведоха с гол на Андрей Гълъбинов от втородивизионния италиански "Авелино". Нашумелият нападател откри резултата в 17-ата минута - първи негов г

30 труса люляха Балканите

Над 30 труса люляха Балканите след силното земетресение, което стана в 12,25 часа наше време вчера в Егейско море. Епицентърът бе на 317 км югоизточно от София, но трусът бе усетен в цяла България. Според БАН силата му е била 6,8 по Рихтер. Европейският средиземноморски сеизмологичен център обаче измери 6,5, а Американският геофизичен център съобщи, че той е бил 6,9 по Рихтер.

Рашкови отново на съд за укриване на данъци

Ново дело за укриване на данъци стартира в понеделник в Пловдив срещу представители на фамилията на Цар Киро, съобщиха от Съдебната палата.
Обвиняеми са Карил Рашков, известен като Цар Киро, съпругата му Костадинка, синът Ангел и снахата Гергина. Според обвинителния акт за времето от 2003 г. до 2010 г. Ново дело за укриване на данъци стартира в понеделник в Пловдив срещу представители на фамилията на Цар Киро, съобщиха от Съдебната палата. Обвиняеми са Карил Рашков, известен като Цар Киро, съпругата му Костадинка, синът Ангел и снахата Гергина. Според обвинителния акт за времето от 2003 г. до 2010 г.

Полицаи под прикритие дебнат ще дебнат дилъри на гласове

Полицаи под прикритие ще дебнат в рисковите населени места за търговци на гласове в Пиринския край. Целта е дилърите на вот да се хващат на място, тъй като иначе е много трудно да се докаже това престъпление. Сигурно е, че ще има доста агенти на полицията в големите ромски махали в Благоевград, Сандански и Петрич.

1000 лева глоба за селфи с бюлетината

Глоба от 1000 лв. чака всеки избирател, който на евровота днес опита да се снима с бюлетината в тъмната стаичка, за да докаже после, че е гласувал за „правилната” формация. Санкцията е разписана в новия Изборен кодекс, който изрично забранява „използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване”.

Ивайло Христов отказа „Аскеер“ в името на културата

Ивайло Христов спечели наградата за водеща мъжка роля, но отказа да вземе престижната награда като протест срещу "забутването на културата в задния двор".

Билетите за финала в Шампионската лига стигнаха 8000 евро

ЛИСАБОН - "Давам 1600 евро за билет" - с такъв надпис фен на "Реал" обикаляше в навечерието на финала. Момиче с фланелка на "Атлетико" пък плачеше с табелка, че също търси пропуск. Надяваше се дамската хубост да размекне някое мъжко сърце. Но... трудна работа.


По неофициална информация цената на билет на черно е прескочила прага от 5000 евро. ЛИСАБОН - "Давам 1600 евро за билет" - с такъв надпис фен на "Реал" обикаляше в навечерието на финала. Момиче с фланелка на "Атлетико" пък плачеше с табелка, че също търси пропуск. Надяваше се дамската хубост да размекне някое мъжко сърце. Но... трудна работа. По неофициална информация цената на билет на черно е прескочила прага от 5000 евро.

Затворниците гласуват в 40 избирателни секции

Общо 40 избирателни секции са открити на територията на арестите и затворите в страната по повод евроизборите на 25 май. Това съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията".

Цар Киро на съд за укрити данъци

Кирил Рашков, съпругата му Костадинка, синът им Ангел и жена му Гергина ще се изправят в понеделник пред Пловдивския окръжен съд по обвинение за избягване на налози в особено големи размери.
Става въпрос за общо 165 756 лв., дължими за периода 15 април 2003 - 30 април 2011 г.
Според доказателствата на прокуратурата най-голяма сума - 69 165 ... Кирил Рашков, съпругата му Костадинка, синът им Ангел и жена му Гергина ще се изправят в понеделник пред Пловдивския окръжен съд по обвинение за избягване на налози в особено големи размери. Става въпрос за общо 165 756 лв., дължими за периода 15 април 2003 - 30 април 2011 г. Според доказателствата на прокуратурата най-голяма сума - 69 165 ...

Украинското вътрешно министерство: Изборите в Източна Украйна са застрашени


Най-малко половината от избирателните райони в източната част на Украйна не можаха да се подготвят за утрешните президентски избори, съобщи началникът на отдела по обществена сигурност към украинското МВР, цитиран от Асошиейтед прес.

Седемнайсет от 34 регионални избирателни комисии в Донецка и Луганска области не работят, защото техните централи са или завзети, или блокирани от въоръжени лица, отбелязва Интерфакс.

Проруски бунтовници контролират части от Украйна от няколко...

Михайлов пристигна в Лисабон пет часа преди финала

Президентът на футболния съюз Борислав Михайлов последен от четиримата представители на родната централа пристигна в португалската столица за финала в Шампионската лига. Легендарният вратар кацна в Лисабон само пет часа преди мача между "Реал" (Мадрид) и "Атлетико" (Мадрид) и се настани в щаб квартирата на УЕФА при Мишел Платини. Като член на изпъл Президентът на футболния съюз Борислав Михайлов последен от четиримата представители на родната централа пристигна в португалската столица за финала в Шампионската лига. Легендарният вратар кацна в Лисабон само пет часа преди мача между "Реал" (Мадрид) и "Атлетико" (Мадрид) и се настани в щаб квартирата на УЕФА при Мишел Платини. Като член на изпъл

Какво значи да си образован в България?

Абитуриентите през тази година са 59 000, а местата във висшите училища - 77 000

Треньорът на "Бенфика" пред "Труд": Добре дошли на финала, българи!

"Добре дошли, българи! Наслаждавайте се на Лисабон и на финала в Шампионската лига!"


Думите са на треньора на "Бенфика" Жорже Жезуш пред "Труд" точно денонощие преди мача между "Реал" и "Атлетико" снощи. 


Неочакваната среща стана в ресторант на брега на река Тежу, която "разсича" Лисабон. Мистър "Стани богат" Ники Кънчев връчи на Жезуш ня "Добре дошли, българи! Наслаждавайте се на Лисабон и на финала в Шампионската лига!" Думите са на треньора на "Бенфика" Жорже Жезуш пред "Труд" точно денонощие преди мача между "Реал" и "Атлетико" снощи. Неочакваната среща стана в ресторант на брега на река Тежу, която "разсича" Лисабон. Мистър "Стани богат" Ники Кънчев връчи на Жезуш ня

Българските волейболистки загубиха с 2:3 от Азербайджан, но остават начело


Женският национален отбор по волейбол допусна обрат за 2:3 (25:17, 22:25, 25:19, 20:25, 8:15) срещу Азербайджан в третия си мач от квалификациите за Евро 2015. Въпреки загубата воденият от Владимир Кузюткин състав остава начело в групата след мачовете в София.

Следващата седмица четирите отбора, сред които са още Португалия и Гърция, се местят в Баку. Там те отново ще се срещнат по веднъж, за да се определи крайното класиране. Квота за европесйкото получава само победителят в...

Кучета откриват рак на простатата

Благодарение на силното си обоняние те могат да открият този вид рак в 98 на сто от случаите

Обвиняват бившия съпруг на изчезналата Стоянка за 62 патрона

Районната прокуратура в Карлово ще поиска постоянен арест за Веселин Божилов, бивш съпруг на безследно изчезналата Стоянка Дудекова, по обвинение за незаконно притежаване на 62 патрона. Той е в ареста за 72 часа и в понеделник ще бъде доведен в съда в Карлово, обясниха от Окръжната прокуратура в Пловдив. Районната прокуратура в Карлово ще поиска постоянен арест за Веселин Божилов, бивш съпруг на безследно изчезналата Стоянка Дудекова, по обвинение за незаконно притежаване на 62 патрона. Той е в ареста за 72 часа и в понеделник ще бъде доведен в съда в Карлово, обясниха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

За осем часа – над 90 вторични земетресения

Повече от 90 са вторичните трусове, станали в рамките на 8 часа след силното земетресение от 12,25 часа в събота.

Хващат пак Валдес с огромен арсенал и дрога

Бандитът Валери Ораков-Валдес, за пореден път бе арестуван за притежаване на огромен оръжеен арсенал. Служители на ДАНС обискирали дома на 52-годишния мъж в Петрич и къщата на баща му в с. Беласица. 
Иззети са експлозиви и средства за взривяване, достатъчни за изработване на множество самоделни взривни устройства, съобщиха от ДАНС. Агентите ... Бандитът Валери Ораков-Валдес, за пореден път бе арестуван за притежаване на огромен оръжеен арсенал. Служители на ДАНС обискирали дома на 52-годишния мъж в Петрич и къщата на баща му в с. Беласица. Иззети са експлозиви и средства за взривяване, достатъчни за изработване на множество самоделни взривни устройства, съобщиха от ДАНС. Агентите ...

Убиха италиански журналист край Славянск

Италиански журналист и неговият преводач са убити, а френски репортер е ранен в село Андреевка в района на източния украински град Славянск. Новината съобщи РИА "Новости", позовавайки се на ...

Путин плаши да отреже "Южен поток" и да разгледа алтернативни маршрути

Русия може да разгледа алтернативни маршрути за доставка на природен газ до Европа, в случай че продължи съпротивата срещу реализацията на проекта за газопровод "Южен поток". Това заяви руск...

"168 часа": Валя имала и план Б за самоубийство. Откриват купища силни лекарства в стаята й

Бургаската медицинска сестра Валя Иванова е станала жертва на диети, които получила по социалните мрежи. Според нейния приятел Валентин Георгиев тя била буквално запленена от интернет в последните месеци.  Валя е стояла с часове пред компютъра, защото в последните седмици била влязла в група за отслабване. Бургаската медицинска сестра Валя Иванова е станала жертва на диети, които получила по социалните мрежи. Според нейния приятел Валентин Георгиев тя била буквално запленена от интернет в последните месеци. Валя е стояла с часове пред компютъра, защото в последните седмици била влязла в група за отслабване.

В деня за размисъл ЦИК констатира нарушение на Бареков

"С оглед получени множество сигнали за изпратени чрез оператора Виваком съобщения в предизборния ден 24 май 2014 г. с подател Бареков и с текст: „Chestit praznik na bulgarskite slovo i duh! Grajdansko sdrujenie „Bulgaria bez zenzura" Vi chestiti nai-svetliya bulgarski praznik", Централната избирателна комисия констатира извършено нарушение на чл.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Това са акцентите от вечерната емисия:

Силно земетресение беше усетено в страната в12.25 днес. Епицентърът е в Гърция - на 320 километра югоизточно от София . Там силата на труса е била 6.5 по скалата на Рихтер.

В Югоизточна България трусът е усетен със сила 5 по скалата на Рихтер, с продължителност над 1 минута.

Денят на...

Победителите във втория международен литературен конкурс “Българският език - без граница и през граници”

Тази година в него взеха участие 110 деца от училища в цяла България, както и от Атина, Париж, Испания, Западните покрайнини в Сърбия и дори от Съединените щати

прочети повече

Мария Силвестър си прави кремове за лице и се лекува с джинджифил

Мария Силвестър е голям фен на билковите чайове. Пие по литър-два на ден. Веднъж, докато отпивала от чашата си в телевизията, си заляла ръката с врелия чай. И вместо да хукне към аптеката и да купи някой скъп мехлем, взела един домашно произведен от своя приятелка. Мария Силвестър е голям фен на билковите чайове. Пие по литър-два на ден. Веднъж, докато отпивала от чашата си в телевизията, си заляла ръката с врелия чай. И вместо да хукне към аптеката и да купи някой скъп мехлем, взела един домашно произведен от своя приятелка. "Това е един ефикасен бабин крем, който лекува всичко. Мас и невен. Мазах се с него

Металург победи служебно с 3 : 0 отборът на Струмски сокол (Калище)

Пернишкият футболен отбор "Металург" победи служебно с 3 : 0 "Струмски сокол" (Калище), научи ZaPernik.com.

Мачът трябваше да се изиграе в петък на стадиона в пернишкия квартал "Изток", но отборът на "Струмски сокол" се е отказал.

Последната среща между двата отбора се състоя на 1 декември, 2013 година. Тогава пернишкия отбор победи като гости с 4 : 1 домакините от "Струмски сокол" в село...

Продължава

Ивет Лалова спечели победа на 100 метра за Европейската клубна купа


Българската спринтьорка Ивет Лалова спечели старта на 100 метра в група А на Европейската клубна купа по лека атлетика в португалския град Вила Реал.

Европейската шампионка завърши за 11,52 сек при насрещен вятър 2 м/сек и допринесе за победата на турския "Енка".

Това е втори успех за Лалова от два старта през сезона. Преди седмица българката спечели турнир в Италия, като постигна най-добрия резултат в Европа за годината от 11,10 секунди.

По-късно тази вечер...

Част от Левски без вода до полунощ

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в районът между ул."Ген.Георги Попов" и ул."Дубровник" до 24:00 часа

Путин: Няма да има нова Студена война

Санкциите, наложени на Русия заради Украйна, са контрапродуктивни и не съответстват на международното право, посочи Путин

Клисарова: Престъпната схема няма да провали матурите

По повод скандала с покупко-продажбата на отговорите за матурите, образователният министър Анелия Клисарова каза, че няма повод да се съмнява, че тя е организирана от хора от министерството.

Ивет Лалова стана първа на 100 м в Португалия

Ивет Лалова спечели първото място на 100 м от Европейската клубна купа, 1-ва лига в португалския град Вила Реал де Санто Антонио.
Софиянката, която се състезава за ЕНКА (Тур) финишира за 11,52 сек при насрещен вятър от 2 м. Втора е Фатима Диаме (Валенсия Тера и Мар (Исп) – 11.88 сек, а трета Карла Таварес (Клуб де Португал (Пор) – 12.05 сек. Ивет Лалова спечели първото място на 100 м от Европейската клубна купа, 1-ва лига в португалския град Вила Реал де Санто Антонио. Софиянката, която се състезава за ЕНКА (Тур) финишира за 11,52 сек при насрещен вятър от 2 м. Втора е Фатима Диаме (Валенсия Тера и Мар (Исп) – 11.88 сек, а трета Карла Таварес (Клуб де Португал (Пор) – 12.05 сек.

Ивет Лалова стана първа на 100 м в Португалия

Ивет Лалова спечели първото място на 100 м от Европейската клубна купа, 1-ва лига в португалския град Вила Реал де Санто Антонио.
Софиянката, която се състезава за ЕНКА (Тур) финишира за 11,52 сек при насрещен вятър от 2 м. Втора е Фатима Диаме (Валенсия Тера и Мар (Исп) – 11.88 сек, а трета Карла Таварес (Клуб де Португал (Пор) – 12.05 сек. Ивет Лалова спечели първото място на 100 м от Европейската клубна купа, 1-ва лига в португалския град Вила Реал де Санто Антонио. Софиянката, която се състезава за ЕНКА (Тур) финишира за 11,52 сек при насрещен вятър от 2 м. Втора е Фатима Диаме (Валенсия Тера и Мар (Исп) – 11.88 сек, а трета Карла Таварес (Клуб де Португал (Пор) – 12.05 сек.

Митническият шеф с дрогата в ареста за постоянно

Зам.-шефът на митница Свиленград Георги Костадинов остава в ареста, реши състав на Специализирания наказателен съд. Ще обжалваме решението пред Апелативния съд, заяви адвокатът на Костадинов Васил Василев. Заседанието ще е на 3 юни, стана ясно от определението на съда.

Мартина пита Алена ще го бъде ли със Слави

Мартина си поръчала от Алена изготвянето на персонален хороскоп с акцент върху личния живот.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване