Sensibo свързва климатика с мобилния телефон


Летните жеги набират все по-голяма сила, а с тях и желанието на повечето хора да са по-близо до климатика. Не всички охладителни системи обаче се справят особено добре с разумната консумация на енергия. Освен това и чакането да се разхлади след като цял ден не е имало никой вкъщи, също не е приятно.

Израелската стартираща компания Sensibo предлага едноименната си разработка, която може да превърне всеки климатик в умно устройство, което е свръзано с интернет и има възможност да се...

Корпоративната война може да остави ДПС и "България без цензура" без финансиране, смята Радан Кънев


През последните дни има корпоративна война, в която ДПС и "България без цензура" са много набъркани. Една или две от тези формации може да не разполагат с капацитет да купуват гласове, с този аргумент говорителят на "Реформаторския блок" Радан Кънев обясни защо резултатите от евроизборите не трябва да се смята, че ще се повторят на парламентарните.

Той посочи също, че има 1.5 млн. души, които не са гласували за евродепутати, но биха участвали на парламентарни. Освен това не малко...

Чобанов: Пазарът има доверие в нас

Пазарът има доверие на правителството, че то може да посреща и обслужва своите задължения. Към момента не се налага взимането на други заеми на външните пазари. Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов.

Бивш футболист се удави в Разлог

60-годишен мъж се удави в езерото в парка в Разлог, потвърди кметът на планинския град Костадин Гечрев. Инцидентът е станал късно снощи.

Трънски виц за разкопаването на площада в Перник: Оти разкопуют площадът?

Разкопаването на площад Кракра Пернишки роди трънски вицове, които се разпространяват смело в интернет.

Трънчанин пита брезничанин в центъра на Перник :

- Оти разкопуют площадът ?

- Тражу спестовнуту книжку на кметицата, дипломата за више на Росън Йорданов и кръщелното на баба Ема Мехайлова

Министър Чобанов: Истинската финансова стабилност се постига бавно

В България има пари. Няма дупка в бюджета от 10 млрд., това заяви в предаването „Седмицата" на Дарик финансовият министър Петър Чобанов и уточни, че истинската финансова стабилност се постига бавно. Картината на парите като цяло е управляема, все пак рискове има, каза той.

500 хил. автомобила за 1 година минали по "Дунав мост" 2

По моста са преминали с 30 на сто повече автомобили от прогнозните резултати


Бивш футболист се самоуби, като се хвърли в езерото в парка в Разлог

60-годишен мъж се удави в езерото в парка в Разлог, потвърди кметът на планинския град Костадин Герчев. Инцидентът е станал късно снощи. Вероятно се касае за самоубийство.

Има трима свидетели на инцидента, които са разпитани, съобщи 60-годишен мъж се удави в езерото в парка в Разлог, потвърди кметът на планинския град Костадин Герчев. Инцидентът е станал късно снощи. Вероятно се касае за самоубийство. Има трима свидетели на инцидента, които са разпитани, съобщи "Дарик". Удавникът е бивш футболист. Предстои да бъде направена аутопсия на тялото. За момента не е ясно дали м

Бивш футболист се хвърли в езерото в парка в Разлог, удави се

60-годишен мъж се удави в езерото в парка в Разлог, потвърди кметът на планинския град Костадин Герчев. Инцидентът е станал късно снощи. Вероятно се касае за самоубийство.

Има трима свидетели на инцидента, които са разпитани, съобщи "Дарик". Удавникът е бивш футболист. Предстои да бъде направена аутопсия на тялото.

За момента не е ясно дали м 60-годишен мъж се удави в езерото в парка в Разлог, потвърди кметът на планинския град Костадин Герчев. Инцидентът е станал късно снощи. Вероятно се касае за самоубийство. Има трима свидетели на инцидента, които са разпитани, съобщи "Дарик". Удавникът е бивш футболист. Предстои да бъде направена аутопсия на тялото. За момента не е ясно дали м

Деца със симтпоми на хранително отравяне са приети в болница в Разлог

Седем деца със симптоми на хранително отравяне са постъпили в многопрофилната болница в Разлог, след като са били настанени в хотел в Банско, съобщава агенция „Фокус. Децата са на 13 години от град Сандански, те пристигнали на екскурзия в Банско. Потърсили медицинска помощ около 21.00 часа снощи, със симптом - повръщане.  Децата не са в тежко здравословно състояние и са освободени за домашно лечение.

Камион с месо се обърна на "Тракия"

Камион, превозващ замразено месо, се е обърнал на магистрала "Тракия".

Груповото изнасилване на 15 годишната Касандра превърнато в порно филм

Трима ромски изнасилвачи от село Буковлък били заснети от четвърти мъж как се изреждат на 15-годишното момиче. Потърпевшата сама подала сигнал за груповото посегателство в Първо РПУ-Плевен.

И четиримата обаче вече се шляят на свобода. Причината е, че в ареста за тях нямало свободни килии, съобщава "телеграф". Дори признанията пред съдия на циганите, които са на възраст между 21 и 25 години, не успели да ги вкарат зад решетките.

Гнусната гавра стана в събота към 19 часа....

Продължава

Доброслав Димитров, Мони Дочев, Imperia Online: Все повече млади хора разбират, че имат шанс да реализират мечтите си


Доброслав Димитров: От математическата гимназия в Плевен след 8-ми клас чрез програма за обмен на ученици заминава за САЩ, където се записва направо в 12-ти и завършва средното си образование за една година. Има диплома по финанси, но не е работил и ден в тази сфера. През 1999 г. се връща в България и се занимава с частен бизнес в най-различни сфери. Създава верига компютърни клубове, като през 2005 г. основава Imperia Online заедно с Мони Дочев, с който се запознава именно заради клубовете си....

Цветанов не вярва Пеевскки да е поръчан от Цветан Василев

София /КРОСС/ Задкулисието в България иска да има пълен монопол, иска да регулира всички процеси в държавата, каза пред БНТ бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.На евроизборите за първи път правоохранителната система не беше адекватна да предотврати купуването на гласове, смята той.ГЕРБ е единствената национално отговорна партия, която влезе в смесените региони, каза Цветанов, с уточнението, че това е причината партията да е недолюбвана от ДПС.ГЕРБ ще бъде изключително открита във всичките си политики, които ще реализира при едно бъдещо управление. Нашият естествен партньор могат да бъдат Реформаторския блок, които са част от Европейската народна партия, каза Цветанов.Според него на следващите избори ГЕРБ и Реформаторският блок ще спечелят заедно над 135 места в новия парламент. Костинброд е функцията за реализирането на „Южен поток", защото задкулисието, което тогава беше подготвено, е точно да се реализира този проект, смята той.Цветанов не вярва на информацията, че Пеевскки е поръчан от Цветан Василев. В този цялостен скандал няма добри, а има само лоши, изтъкна той.

Загиналият в Турция шеф на "Найт Флайт" паднал от кея

Увеселителни заведения и футбол - с това основно бе белязан животът на 43-годишния съсобственик на известната столична дискотека Константин Александров, който загина при инцидент в Турция.
Информацията за смъртта на Александров дойде в сряда от Турция, където той е бил на почивка със съпругата и децата си. Увеселителни заведения и футбол - с това основно бе белязан животът на 43-годишния съсобственик на известната столична дискотека Константин Александров, който загина при инцидент в Турция. Информацията за смъртта на Александров дойде в сряда от Турция, където той е бил на почивка със съпругата и децата си.

Антон Кутев: БСП ще се разпадне без Станишев

БСП беше поставена в ситуация, при която друга партия нямаше да издържи 11 месеца на власт, заяви депутатът от БСП Антон Кутев.

Нови полети до Малта от Летище "София"

София /КРОСС/ Полетите от Летище София до Малта се увеличават с новата линия на авиокомпания Wizz Air. Излитанията от София са в понеделник и петък в 20:20 ч., а обратните кацания от Малта - във вторник и събота в 00:50 ч.Маршрутът до островната държава, най-малката в Европейския съюз, дава възможност за още една привлекателна туристическа дестинация.Разширяването на мрежата от дестинации и увеличеният брой полети на столичния аеропорт през летния сезон е основание да се очаква годишно увеличение на пътническия трафик с над 10 на сто.    

Миранда Кер позира със сина си в новия Vogue

Флин Блум очевидно не се притеснява от фотоапарата


Джоли с почетна титла от Елизабет Втора

/КРОСС/ Холивудската актриса Анджелина Джоли получи почетно звание, съответстващо на рицарското при мъжете, от британската кралица Елизабет Втора. Звездата бе удостоена с тази чест заради работата си в борбата срещу сексуалното насилие в засегнатите от военни действия райони.Понеже не е британска гражданка, актрисата няма да може да използва пред името си титлата "дейм". Други американци, получили почетни рицарски звания, са режисьорът Стивън Спилбърг, основателят на Майкрософт Бил Гейтс и президентът Роналд Рейгън.    

Украинските сепаратисти свалиха Ил-76 с 49 военнослужещи

Военно-транспортен самолет Ил-76 на украинските военно-въздушни сили е бил свален в района на Луганск през нощта срещу събота. Както съобщава Ройтерс, като се позовава на представител на спецоперациите на украинските сили за сигурност в източната част на страната Владислав Селезньов, загинали са всичките пътници – 49 души.   Според украинското министерство на отбраната самолетът се е приготвял да кацне, когато сепаратистите са го обстреляли от преносим зенитно-ракетен комплекс и едрокалибрена картечница.   По данни на ведомството на борда на Ил-76 са се намирали военнослужещи, пренасяна е била техника, муниции и храна.   Според съобщенията на украински медии, в момента Луганск се контролира от сепаратистите, но летището е под властта на украинските силови части.   Представител на самопровъзгласилата се Луганска народна република е казал пред ИТАР-ТАСС, че не може да потвърди информацията за сваления самолет. Сепаратистите се ограничават да цитират чужди медии.   В същото време в интернет се появи запис от видеокамери, на който се вижда вероятният момент на падането на самолета.   Тези дни в района на източноукраинския град Славянск сепаратисти обстреляха от зенитни установки друг военен самолет. Според представители на украинските срецчасти това е бил военно-транспортен Ан-26, който е превозвал хуманитарни пратки, събрани от доброволци.   Според сепаратистите обаче е ставало дума за разузнавателен Ан-30Б. Тогава очевидци разказаха, ме пилотите са успели да напуснат горящата машина, като са скочили с парашут.   В края на май отново близо Славянск бе свален хеликоптер, превозващ военнослужещи. Тогава загинаха 14 души, включително украински генерал.   Н петък украинските власти съобщиха, че са поели контрола над Мариупол. По думите на министъра на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков военните са успели да унищожат бронирана разузнавателна кола и да премахнат снайперистките пунктове.   На снимките, които попаднаха в медиите, се вижда изгоряла бронирана кола.   Същевременно украинските власти твърдят, че сепаратистите са получили от Русия три танка.   В четвъртък в телефонен разговор с руския президент Владимир Путин новоизбраният украински държавен глава нарече неприемлива ситуацията, при която през украинската граница с Русия минават танкове.   Ръководството на така наречената Донецка народна република потвърди доставката на танковете, но отказа да каже откъде пристигат.   В петък от Държавния департамент на САЩ казаха, че украинските сепаратисти действително са получили танкове и друга тежка техника от Русия.

Рекорден трафик на летище София през май

През май 2014 г. на Летище София бе регистриран рекорден брой на обслужените полети от началото на годината - общо 3 816, с което е...

За "Професия трол" пишат кандидат-журналистите в СУ

Темата, по която пишат кандидат-студентите на писмения изпит по журналистика, е "Професия трол", съобщиха от Софийския университет "Свети Климент Охридски". Темата е изтеглена от Томислав Масларски от Мездра. Изпитът започна в 9.00 часа и ще продължи четири часа. Кандидат-студенти, които са заявили желание да се явят на писмения изпит по журналистика са 515. На предварителния писмен изпит по журналистика за тазгодишната кандидатстудентска сесия, който се проведе през март месец, бъдещите студенти трябваше да пишат по темата "Отнесени от прехода".

ФИФА започна разследване срещу Аржентина заради протест


ФИФА започна дисциплинарно разследване срещу Аржентинската футболна асоциация след протест на футболистите от националния отбор в подкрепа на Фолклендските (Малвински) острови. 

В контролата срещу Словения (2:0) в Ла Плата миналата седмица аржентинският отбор се нареди зад плакат, който призовава за суверинитет на контролираните от Великобритания острови. Текстът на плаката гласеше "Малвините са аржентински" на испански.

"ФИФА може да потвърди, че е започнала дисциплинарна...

Майката на Лазар Колев кълне прокурорите: Децата да си погребват!

Децата да си погребват, изригна Мариана Тодорова по линия да прокурорите и ги призова да търсят убийците. Майката сподели, че в началото не е вярвала, че ще му повдигнат обвинението, предвид доказателствата, които били събрани.

Анджелина Джоли с почетно звание от британската кралица

Актрисата, специален пратеник на ООН, бе удостоена с тази чест заради работата си в борбата срещу сексуалното насилие в засегнатите от военни действия райони

Вдигат санкциите срещу Иран, ще продължава да обогатява уран

/КРОСС/ Иран и "шесторката" се договориха за вдигането на санкциите срещу Техеран и страната ще продължи процеса на обогатяване на уран. Това съобщи иранският президент Хасан Рухани, цитиран от "Ройтерс". По думите му всички въпроси по ядреното досие на страната могат да бъдат решени с международните посредници.Поредният кръг от преговорите между Иран и "шесторката" международни посредници (Русия, САЩ, Китай, Великобритания, Германия, Франция) е насрочен за 16 юни във Виена.    

Протест с искане на оставката на правителството на Пламен Орешарски ще се проведе днес във Варна

Протести с искане на оставката на правителството на Пламен Орешарски ще се проведат днес в цялата страна, съобщиха организаторите на протеста. „Да не позволяваме на политическите пристрастия да ни заслепяват! Олигархията и мафията са това, срещу което протестираме.

Малка съботна проповед! Самотата на бегача на къси разстояния

Да, имам една лоша новина, заимствана от заглавието на това прекрасно произведение: всъщност бягането е на къси разстояния. И сме сами в този спринт – между родилното и онова място, за което избягваме да се замисляме. Орландовци. Моля за извинение, ако ви развалям съботата, но вероятността смъртта да ви развали някоя събота също никак не е малка – точно 1 към 7.

Бяг – това е. И в най-важните спринтове, при важните решения си сам. Понякога може да излизат „в коридора” ни (в...

Продължава

Генков не тренира заради контузия

Цветан Генков има контузия на кръста, съобщава "България Днес". Именно болките в гърба са причина нападателят да не тренира с отбора в четвъртък. Той се появи на "Герена", но бе ос...

Бончо Генчев: Англия може да стигне далеч в Бразилия

"Англия има зрял и балансиран отбор, който може да стигне далеч на това световно първенство", прогнозира пред "България Днес" бившият нападател Бончо Генчев. Той е първият българи...

Над 500 хил. автомобила са преминали пред Дунав мост II за година

"За една година по Дунав мост II са преминали близо 500 000 автомобила". Това каза днес при посещението си на моста "Нова Европа" при Видин-Калафат председателят на Народното събра...

Сидеров: Теоретично е възможен вариант "Атака" без Сидеров

Теоретично е възможен вариант партия "Атака" без Волен Сидеров. Тя обаче няма да бъде същата. Партията не е обичайния проект, тя е нещо автентично и различно. Коментарът направи лидерът на &...

Холандските медии: Заклахме ги!

Холандските медии очаквано бяха във възторг от гръмката победа над техните любимци над световния шампион Испания с 5:1.“Оранжевите заклаха Испания. Златният триъгълник (Робен, Снайдер, Ван П...

Финке: Мачът с Хърватска е решаващ за нас

Селекционерът на Камерун Фолкер Финке не остана доволен от представянето на своите възпитаници в мача срещу Мексико, в който "ацтеките" се наложиха с 1:0. Единственият гол бе дело на Орибе П...

Кутев: Ние сме единствената партия на електорална, а не на корпоративна основа


БСП е единствената партия, която стои на електорална основа, а не на корпоративна, каза днес по БНТ медийният секретар и депутат от левицата Антон Кутев. Според него това е и причината БСП да отнесе най-много негативи от издигането на Пеевски за шеф на ДАНС. Кутев не скрива, че е било грешка на левицата, че е приела кандидатурата на ДПС.

Депутатът от левицата намекна, че ДПС и ГЕРБ разчитат основно на корпоративен и купен вот, докато при БСП 90% от гласовете са чисто електорални....

Иран е готов да окаже военна помощ на Ирак

/КРОСС/ Иран е готов да окаже помощ на правителството на Ирак в борбата му срещу сунитските бунтовници в рамките на международното право. Това заяви иранският президент Хасан Рухани, цитиран от „Ройтерс". Иранският лидер отбеляза, че все още не е получил молба за помощ от страна на Багдад. По-рано, вестникът The Wall Street Journal, позовавайки се на източник в службите по сигурността на Иран, съобщи, че в Ирак са изпратени най-малко три батальона елитни ирански войски. От иранското външно министерство обаче отрекоха тази информация.

Трайчо Трайков: Няма да ставам служебен премиер

Трайчо Трайков: Няма да ставам служебен премиер

"Няма да ставам служебен премиер. Името ми не е спрягано, честна дума", това каза в предаването "На светло" по Нова телевизия бившият енергиен министър Трайчо Трайков.  

За него се заговори, че е фаворит за служебен премиер, веднага след като Станишев обяви, че кабинетът ще подаде оставка. Трайков поясни, че слухът дошъл от сформирана във "Фесйбук" група, с която той нямал нищо общо.

"Южен поток" е много сериозен проблем. Има ли договор за строежа му, на каква цена и при какви условия - това е най-важният проблем в държавата. И премиерът трябва да даде отговор. Но мълчи. Говори се, че договорът е подписан 2-3 дни след евроизборите", поясни Трайков. 

"Южен поток" можел да бъде полезен за България. 

Ген. Димо Гяуров: Пеевски се прави на "поръчан"

„През последните години стана модерно да бъдеш „поръчан”. Ако една част от обществото не е сред тях, тогава те са по-ниска категория. Затова тези хора започнаха да си създават ореол на „поръчани”, каза бившият директор на НРС ген. Димо Гяуров.

Седем деца със симтпоми на хранително отравяне са приети в болница в Разлог


Седем деца са постъпили със симптоми на хранително отравяне в МБАЛ-Разлог, след като са били настанени в хотел в Банско, съобщи агенция "Фокус". Състоянието им не е тежко и са били освободени за домашно лечение

Децата са 13 - години и са от Сандански. Те са на екскурзия в Банско. Постъпили са в петък  около 21 ч., със симптом - повръщане.  От болницата отказаха всякаква информация по случая. 

В началото на месеца 12 деца на възраст 9 години бяха приети в същата болница...

Трайков: „Южен поток" може да бъде прозрачен и полезен за България

София /КРОСС/ Преди време "Южен поток" не изглеждаше най-големия проблем в България, тогава по-актуална беше темата с „Белене". Но в крайна сметка смятам, че именно позицията ми по отношение на преговорите по големи проекти дадоха повод на доста хора да се обърнат срещу мен. Бойко Борисов от много време не е казвал нищо лошо за мен, така че може да го броим за стопляне на отношенията ми с него", коментира пред Нова телевизия бившият енергиен министър Трайчо Трайков.Той посочи, че вчерашното изслушване на премиера в парламента е бил един фарс, в който е било на косъм да се влезе в темата за "Южен поток. „Още когато се заговори усилено, че договорът за "Южен поток" ще бъде спечелен от Тимченко, още тогава ДАНС трябваше да излезе със становище или поне да са уведомили министър-председателя, но стана точно обратното. Аз мисля, че "Южен поток" може да бъде прозрачен и полезен за България, поне можеше когато аз бях министър. Всички неща, които се случиха след това, не знам дали не са компрометирали тази възможност", отбеляза Трайков. „Имаме един неочакван съюзник в лицето на Европейската комисия. Тя задава въпросите, които българското правителство трябва да задава. Който и да бъде служебен премиер веднага ще се сблъска с проблема „Газпром"

Антон Кутев сензационно: БСП може да се разпадне и да изчезне!

Антон Кутев сензационно: БСП може да се разпадне и да изчезне!

"Сергей Станишев трябва да остане начело на БСП. В противен случай има риск партията да се разпадне. Един от митовете, които вървят около БСП, е, че партията не може да изчезне. Аз твърдя, че може. БСП беше поставена в ситуация, при която друга партия нямаше да издържи 11 месеца на власт."

Това заяви соцдепутатът и медиен съветник в БСП Антон Кутев в предаването "Животът и други неща" по БНТ.

Според него причините за слабия изборен резултат на левицата на евровота са протестите и отливът на гласове от БСП към АБВ.

"Не разбирам логиката на ГЕРБ в момента. Те искаха избори - защо да не бъдат проведени през юли? Това е напълно възможно с малки законови промени и с политическо съгласие", коментира социалистът.

По думите му основната причина, поради която вотът трябва да бъде проведен възможно най-скоро, е, че в момента администрацията не работи.

Кутев заяви, че на изборите БСП трябва да постигне такъв резултат, че да бъде незаобиколим фактор на политическата сцена у нас.

Той каза, че позицията на "червените" за Консултативния съвет за национална сигурност ще стане ясна в понеделник, когато има заседание на ръководството на партията, предаде новини.бг.

Виж как докараха в съда арестуваните за подготовката на убийството на Пеевски

Преди минути в Софийския градски съд бяха докарани тримата арестувани за подготовката на убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщи Преди минути в Софийския градски съд бяха докарани тримата арестувани за подготовката на убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщи "Пик". Те пристигнаха с бус на съдебната полиция и влязоха в сградата на Темида безмълвни и оковани в белезници. Очаква се след обяд съдът да гледа мярката им за неотклонение. Скоро в съда ще пристигнат

Пернишкият ди джей Макси се засне с хитовата поп певица Поли Генова

Пернишкият ди джей Макси се засне с хитовата поп певица Поли Генова. Снимката е направена на морето в култовото заведение La Cubanita, En El Mar в курорта на богатите "Свети влас".

"С уникалната купонджийка, която показа интересен начин на правене на купон Поли Генова", е краткия коментар на фотото, пуснато във Фейсбук.

Ди джей Макси продължава да жъне успехи както в Перник, така и по морето.

Свалиха украински самолет край Луганск, 49 са загиналите

Самолетът е превозвал войници и военна техника и се е подготвял за кацане на местното летище

Намериха бивш футболист удавен в езеро в Разлог

Тялото на 60-годишен мъж е намерено в езеро в центъра на Разлог. Предстои да бъде направена аутопсия, за да се установи точната причина за смъртта на мъжа.

Орешарски да остане служебен премиер, предложи Сидеров

Хем искат бързи избори, хем се дърпат сега, възмути се той


122,52-каратов син диамант бе открит в Южна Африка

Изключително рядък син диамант бе открит в мина в Южна Африка. Бижуто е с тегло над 122 и половина карата и все още не е оценено. От компанията собственик - Petra Diamonds Cullinan съобщиха, че необработеният камък има потенциала да се превърне в най-скъпия диамант от този вид в света.

Тотална реформа в България, но не за сметка на бедните

България се нуждае от тотална и задълбочена реформа. Трябва да се реже на месо, но не за сметка на най-бедните, заяви в интервю за радио К2 лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване