Дейвид Камерън: Името на Юнкер не беше на бюлетините в евроизборите

Дейвид Камерън предприе вчера най-силната си атака срещу Жан-Клод Юнкер, който бе предложен от Европейската народна партия за шеф на Еврокомисията, предаде Ройтерс.
В статия, публикувана в няколко вестника в Европа, британският премиер коментира, че е глупост твърдението, че европейските избиратели са посочили бившия премиер на Люксембург. Дейвид Камерън предприе вчера най-силната си атака срещу Жан-Клод Юнкер, който бе предложен от Европейската народна партия за шеф на Еврокомисията, предаде Ройтерс. В статия, публикувана в няколко вестника в Европа, британският премиер коментира, че е глупост твърдението, че европейските избиратели са посочили бившия премиер на Люксембург.

Чили потрепери, но победи Австралия с 3:1 (видео)


Футболистите на Чили победиха Австралия с 3:1 и изпълниха задачата да спечелят задължителни три точки срещу аутсайдера в група В на световното първенство.

Южноамериканският тим вкара два бързи гола и изглеждаше, че ще постигне разгромна победа. Австралия обаче успя да върне интригата в двубоя с гол в 35-ата минута, а след това дори имаше добри възможности да изравни резултата. 

Все пак по-добрият отбор на терена не допусна повече усложнения, а в добавеното време отбеляза и...

Казаци пеят и пекат шашлици в Леденик

Над 50 казаци от цялата страна се стичат в неделя на събор във великотърновското село Леденик. Инициативата обединява жителите и на Пушево, Плаково, Момин сбор и Ново село, а идеята е да се популяризират казашките традиции и бит. На събора ще се изявят самодейци от местните читалища. Те ще пеят по две български народни и една казашка песен. Над 50 казаци от цялата страна се стичат в неделя на събор във великотърновското село Леденик. Инициативата обединява жителите и на Пушево, Плаково, Момин сбор и Ново село, а идеята е да се популяризират казашките традиции и бит. На събора ще се изявят самодейци от местните читалища. Те ще пеят по две български народни и една казашка песен.

Найджъл Фарадж влиза в затвора за скрити дарения?

Лидерът на британската популистка Партия на независимостта Найджъл Фарадж е разследван от избирателната комисия в страната, след като стана ясно, че “забравил” да декларира дарения на стойност 200 000 британски лири за период от 14 години, пише в. “Таймс”.
Ако комисията реши да предаде случая на съда, Лидерът на британската популистка Партия на независимостта Найджъл Фарадж е разследван от избирателната комисия в страната, след като стана ясно, че “забравил” да декларира дарения на стойност 200 000 британски лири за период от 14 години, пише в. “Таймс”. Ако комисията реши да предаде случая на съда,

Загубихме от респект към Чили, ядосва се Постекоглу

Австралийските футболисти имали прекалено голям респект от селекцията на Чили и това била основнатат причина да загубят мача с 1:3. Това обяснение даде селекционерът на тима от "Зеления континент...

Ван Перси беше избран за играч на мача срещу Испания


Нападателят на Холандия  Робин ван Перси беше избран за най-добър играч при сензационната победа с 5:1 срещу световния и европейски шампион Испания.

В повторение на финала от Южна Африка "лалетата" нанесоха истинско унижение на своя съперник и постигнаха най-голямата победа срещу действащ шампион в цялата история на световните първенства. 

Ван Перси отбеляза два гола във вратата на Икер Касияс. Първият дойде след много техничен удар с глава и имаше ключово значение за...

Селекционерът на Чили се закани на Испания

Селекционерът на Чили Хорхе Сампаоли смело се закани на Испания след вдъхновяващата победа с 3:1 над Австралия в първия мач от Мондиала в Бразилия. Иберийците претърпяха истинска катастрофа срещу Хола...

Пак протести в Сливен за заплатите на съветниците

Протестите срещу високите заплати на общинските съветници в Сливен ще се подновят, съобщи Николай Колев, бивш шеф на КАТ в града, представител на недоволните. Досегашните акции с искане съветниците да намалят “неморално големите си възнаграждения” завършили без резултат.  “Насрочихме среща с ръководството на Сливенския общински съвет и Протестите срещу високите заплати на общинските съветници в Сливен ще се подновят, съобщи Николай Колев, бивш шеф на КАТ в града, представител на недоволните. Досегашните акции с искане съветниците да намалят “неморално големите си възнаграждения” завършили без резултат. “Насрочихме среща с ръководството на Сливенския общински съвет и

Доста ни критикуваха напоследък, припомни Робен

"Изненадах се в колко добра форма сме". Това нескромно заяви една от звездите на Холандия Ариен Робен след смазващото 5:1 над Испания в първия мач от Мондиала в Бразилия. "Доста критику...

Ван Перси: Първият ми гол удари тежко Испания

Големият холандски герой в мача с Испания Робин ван Перси не успя да обясни как точно "лалетата" стигнаха до разгрома с 5:1 над световния шампион на старта на новия Мондиал. Той смята, че пъ...

Взривиха кола на донецкия “губернатор”, 2-ма убити

Взривиха колата на лидера на проруските сепаратисти в Донецк Денис Пушилин. При експлозията 2-ма души са убити и 2-ма са ранени, съобщи АФП.
Атентатът бил извършен пред централата на сепаратистите в Донецк, Източна Украйна, разположена в сградата на областната управа. Пушилин бил в Москва по време на атентата. Взривиха колата на лидера на проруските сепаратисти в Донецк Денис Пушилин. При експлозията 2-ма души са убити и 2-ма са ранени, съобщи АФП. Атентатът бил извършен пред централата на сепаратистите в Донецк, Източна Украйна, разположена в сградата на областната управа. Пушилин бил в Москва по време на атентата.

Луис ван Гаал: Мечтана победа, но тя все още не значи нищо


Селекционерът на Холандия Луис ван Гаал определи разгрома над Испания с 5:1 като мечтана победа, която обаче би придобила реален смисъл само при успех и над Австралия в следващата среща.

"Само можехме да мечтаем за такъв триумф. Всички са много щастливи. Можехме да спечелим дори с повече от 5:1", каза Ван Гаал след срещата, която изведе "лалетата" начело в група B.

Той побърза да притъпи еуфорията в състава и сред феновете. "Победата все още не означава нищо. Ако не...

Енергийни фирми харчат повече без разрешение

Пет от общо осемте дружества в държавния Български енергиен холдинг (БЕХ) ще могат да харчат и да се разпореждат с активи до 500 хил лева без да искат одобрение от компанията майка. Това решиха на общо събрание на холдинга. Досега таванът за разходване на средства без разрешение беше 400 хил лева. Целта на увеличението е дружествата да харчат по-ле Пет от общо осемте дружества в държавния Български енергиен холдинг (БЕХ) ще могат да харчат и да се разпореждат с активи до 500 хил лева без да искат одобрение от компанията майка. Това решиха на общо събрание на холдинга. Досега таванът за разходване на средства без разрешение беше 400 хил лева. Целта на увеличението е дружествата да харчат по-ле

Дел Боске: Нямаме нужда от революция само след един мач


Селекционерът на Испания Висенте дел Боске определи шокиращата загуба с 1:5 от Холандия като най-болезнената в цялата му кариера. Според него обаче "фурия роха" няма нужда от революционна промяна в стила си на игра. 

"Това е много деликатен момент за нас. Трябва да опитаме да го разрешим, да победим Чили и оттам да продължим напред. Няма нужда от революция. Това е само един мач. Днес загубихме, но ще опитаме да спечелим следващия мач", заяви Дел Боске след мача. 

"Загубата...

Касияс проплака: Не играх добре, виновен съм!

Вратарят на Испания Икер Касияс, който носи сериозна вина за разгрома от Холандия на старта на световното първенство, призна слабото си представяне. Шампионът на планетата беше смазан от "лалетат...

Невъзможно е да играем по-бързо, похвали се Ван Гаал

Журналистите винаги искат от нас да играем по-бързо, но това вече при нас е невъзможно". Така селекционерът на Холандия Луис ван Гаал коментира смазващото 5:1 на неговия отбор срещу световния шам...

Летящ старт и за Чили на Мондиала

Чили направи летящ старт на световното първенство в Бразилия, подобно на Холандия по-рано във втория ден от шампионата. Южноамериканците биха с 3:1 Австралия в дебюта на двата тима на Мондиала. Селекц...

Zapernik - най-бързият интернет медиатор

Благодарности към zapernik.com

Изразявам благодарност към zapernik.com за бързината, отзивчивостта и добронамереността при публикуването на материалите на своя сайт. Признателна съм за това, че мога да разчитам на zapernik.com

Държавата ще даде 250 лева на първокласници, чиито семейства са социално слаби

Социално слаби семейства ще получат еднократна финансова помощ, предвидена за първокласниците. И тази година право на помощи имат семейства, чиито доход на член от семейството за предходната година не е повече от 350 лева на месец.

Молбите могат да се подават в социалните служби по постоянен адрес. Те се приемат до края на септември, а помощта ще се връща, ако детето не тръгне на училище, припомнят от социалното ведомство, цитирани от БНР.

Очаква се помощта да е както и през...

Продължава

Вкараха в затвора младеж заради откраднат мобилен телефон за 359 лева

Районен съд постанови присъда от 10 месеца лишаване от свобода на мъж заради откраднат мобилен телефон. Крадецът е млад на възраст, с инициали М.А. се признал за виновен в това, че на 20 август миналата година е взел мобилен телефон от собственика му. Първоначално той го поискал от притежателя, уж да разгледа клипове и снимки на него, но след това не го върнал.

Решението на магистратите от наказателния състав бе взето след сключено споразумение между подсъдимия и...

Продължава

Катастрофа отне живота на правнука на американския магнат Джон Рокфелер

Катастрофа на едномоторен самолет отне живота на правнука на американския магнат Джон Рокфелер, съобщава ИТАР-ТАСС.

Инцидентът е станал в околностите на град Харисън, щата Ню Йорк. По данни на местните власти, 64-годишният Ричард Рокфелер е бил единственият човек на борда на самолета Piper Meridian, който е излетял от летището в окръг Уестчестър.

Машината се е ударила в горните клони на дърветата и е паднала около 10 минути след излитането. Според представител на семейството му,...

Продължава

Изгоря апартамент в Бургас

Пожар пламна в апартамент в петък късно вечерта на третия етаж в блок 68 на комплекс "Славейков", съобщиха от службата на МВР.

Холандия съсипа Испания с 5:1

Световният шампион Испания стартира кошмарно защитата на титлата - 1:5 срещу Холандия в един от най-интригуващите мачове на световното. Битката бе повторение на финала от мондиала в ЮАР през 2010 г., когато иберийците ликуваха с 1:0 след гол в продълженията на Иниеста. 
За първи път в историята на световните първенства финалът от предишното първен Световният шампион Испания стартира кошмарно защитата на титлата - 1:5 срещу Холандия в един от най-интригуващите мачове на световното. Битката бе повторение на финала от мондиала в ЮАР през 2010 г., когато иберийците ликуваха с 1:0 след гол в продълженията на Иниеста. За първи път в историята на световните първенства финалът от предишното първен

Приключиха работата по проект УСПЕХ към МОН участниците в клуб "Магическият свят на словото"

Представителна изява за клуб "Магическият свят на словото"

Успешна беше тази година за участниците в клуб "Магическият свят на словото" при Десето основно училище "Ал.Константинов" в Перник. На представителната изява на 13.06.2014 г. учениците получиха грамоти и горещи благодарности за ентусиазма и усърдието, с които работеха през годината. Децата покоряваха трудния път към словото с дискусионни студиа, словесни пъзели, творчески дейности. Те търсеха отговори на въпроси като има ли героизъм в нашата съвременност, какво бих направил, ако имах криле,...

Продължава

На 14 юни рожден ден имат

Валентин Михов, журналист
Вероника Делибалтова, юрист, председател на младежкото БСП
Виолета Гиндева, актриса
Кирил Йорданов, бивш кмет на Варна
Крум Савов, спортен журналист
Любомир Кючуков, директор на Института за икономически и международни отношения
Любомир Филипов, банкер, бивш управител на БНБ
Николай Иванов, бивш национал по волейбол Валентин Михов, журналист Вероника Делибалтова, юрист, председател на младежкото БСП Виолета Гиндева, актриса Кирил Йорданов, бивш кмет на Варна Крум Савов, спортен журналист Любомир Кючуков, директор на Института за икономически и международни отношения Любомир Филипов, банкер, бивш управител на БНБ Николай Иванов, бивш национал по волейбол

Шок. Холандия унижи 5:1 световния шампион Испания

Холандия си върна тъпкано на Испания за загубата на финала на световното първенство преди 4 години в Южна Африка. Нидерландците разбиха 5:1 звездите на Примера дивисион в първия мач от група “В” снощи, изпуснаха поне още пет чисти гола, а веднъж удариха и греда. Още в 8-ата мин след чудесен извеждащ пас на Ариен Робен, Холандия си върна тъпкано на Испания за загубата на финала на световното първенство преди 4 години в Южна Африка. Нидерландците разбиха 5:1 звездите на Примера дивисион в първия мач от група “В” снощи, изпуснаха поне още пет чисти гола, а веднъж удариха и греда. Още в 8-ата мин след чудесен извеждащ пас на Ариен Робен,

Чили укроти "кенгурата"

Южноамериканците победиха Австралия с 3:1


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване