Гришо отива на финал в Лондон

Григор Димитров стигна до първия си финал на турнир на трева при професионалистите, съобщава сайтът на Асоциацията на професионалните тенисисти.
Българският тенисист се класира за мача за титлата на турнира в Лондон. На полуфиналите Димитров победи световният №3 и водач в схемата Стан Вавринка от Швейцария с 6:2, 6:4 и малко повече от час игра. Григор Димитров стигна до първия си финал на турнир на трева при професионалистите, съобщава сайтът на Асоциацията на професионалните тенисисти. Българският тенисист се класира за мача за титлата на турнира в Лондон. На полуфиналите Димитров победи световният №3 и водач в схемата Стан Вавринка от Швейцария с 6:2, 6:4 и малко повече от час игра.

Русия е придвижила танкове в Украйна, съмнява се НАТО

Алиансът пусна снимки, които са породили подозренията


Прокуратурата иска постоянен арест за тримата, готвили покушение над Пеевски

София /КРОСС/ Прокуратурата поиска постоянен арест за Георги Христов, Красимир Методиев и Венцислав Върбанов, обвинени в опит за убийство на депутата Делян Пеевски. В документите не е посочен поръчителят на мократа поръчка. Разследващите нямат доказателства, а само данни кой би могъл да поръча този опит за покушение.Единственото, което се знае за тримата, е че те са приятели от много години.      

Въведоха фиксирани цени на храните и напитките по плажовете в Гърция

От днес на плажове в Гърция се продават сандвичи, минерална вода и кафе на фиксирани цени, които са поне с 30% по-ниски от досегашните. Глобите при неспазване на тези изисквания са толкова високи, ч...

Изследовател обвини ФИФА за инвалид, който не проходи

Нов скандал се заформи срещу ФИФА заради инвалид, който трябваше да проходи със специално устройство по време на церемонията по откриването. Ученият Мигел Николелис обвини Световната футболна централа...

Крис Мартин и Риана запленени един от друг

Миналата неделя, на 8 юни, Риана беше забелязана да вечеря с Крис Мартин в любимия си ресторант в Санта Моника

Стрелба в района на международното летище в Донецк

/КРОСС/ В района на международното летище в Донецк се чува стрелба от автоматично оръжие. В близост до летището се вижда стълб от гъст черен дим, съобщиха за ИТАР-ТАСС представители на народното опълчение.Междувременно от пресслужбата на Донецка народна република, без да предоставят повече подробности, заявиха, че в района се водят въоръжени сблъсъци. Опълченците очакват най-скоро време на мястото да пристигне самолет на украинските военновъздушни сили.

Григор Димитров разби Вавринка и се класира за финала в "Куинс"


Григор Димитров постигна впечатляваща победа с 6:2, 6:4 срещу шампионата от Australian Open Станислас Вавринка и се класира за финала на турнира в "Куинс". 

Най-добрият български тенисист изигра безупречно и много правилно тактически мача, за да запише първи успех в третия си сблъсък със световния номер 3. 

23-годишният Димитров стигна пети финал в професионалната си кариера и първи на тревни кортове. В опит да спечели четвъртата си титла той ще се изправи срещу победителя...

Брюксел пуска ГМО храните

Европейските правителства постигнаха съгласие държавите от ЕС сами да решават за отглеждането на генно-модифицирани организми (ГМО) на териториите им. Предстои решението да бъде одобрено и от Европейския парламент .

635 души от цяла България разгледаха АЕЦ „Козлодуй”

/КРОСС/ На 14 юни АЕЦ "Козлодуй" проведе Ден на отворени врати. В съботния ден българската атомна централа посрещна 635 души от цялата страна: София, Варна, Враца, Добрич, Габрово, Сливен, Монтана, Павликени, Оряхово и много други. Посетителите бяха от всички възрасти - най-малкият бе само на 1 година и 5 месеца, а най-възрастният - на 92 години.В програмата на проявата бяха включени посещения на командна и машинна зала на 5 и 6 блок, където експерти от атомната централа представиха технологията за електропроизводство от АЕЦ. През целия ден в мобилната лаборатория за радиоекологичен мониторинг на АЕЦ "Козлодуй" желаещите можеха да наблюдават измерване на радиационни параметри на околната среда в реално време. Стотици любопитни погледи събраха и пожарникарите, които показаха как се гаси огън със съвременна техника. Най-смелите се качиха и на внушителната 52-метрова пожарникарска стълба, разположена пред Информационния център. От нея те имаха възможност „от птичи поглед" да видят цялата промишлена площадка и да добият представа за мащаба на най-голямото предприятие в енергетиката на България. В Деня на отворени врати гостите получиха и различни информационни материали за ядрената енергетика и за дейността на нашата атомна електроцентрала.    

Утре по Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще превали дъжд

До полунощ, все още на места в южните и източните райони от страната, ще има превалявания и гръмотевици. До сутринта явленията постепенно ще затихнат, облачността временно ще се разкъса. Утре ще бъде с предимно значителна облачност.

ДАНСwithme година по-късно: ДАНСNoMore

Демонстранти отново се събраха в центъра на София, за да поискат оставката на правителството


Челси Клинтън с $600 000 годишна заплата от NBC News

Без никакъв предишен опит в журналистиката

Обезвредиха бомба до президентството в Киев

Охраната на украинския президент Петро Порошенко е обезвредила силно взривно устройство, намерено близо до канцеларията му.

Бареков: Не съм в мача между Василев и Пеевски

„България без цензура“ започва едномесечни разговори за евентуално разширяване на коалицията. Националният съвет на регионите даде мандат на лидера Николай Бареков да преговаря с партии, които да влязат в съюза между ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден за предсрочните парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на ББЦ. „България без цензура“ започва едномесечни разговори за евентуално разширяване на коалицията. Националният съвет на регионите даде мандат на лидера Николай Бареков да преговаря с партии, които да влязат в съюза между ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден за предсрочните парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

Бареков: Не съм в мача между Василев и Пеевски

„България без цензура“ започва едномесечни разговори за евентуално разширяване на коалицията. Националният съвет на регионите даде мандат на лидера Николай Бареков да преговаря с партии, които да влязат в съюза между ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден за предсрочните парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на ББЦ. „България без цензура“ започва едномесечни разговори за евентуално разширяване на коалицията. Националният съвет на регионите даде мандат на лидера Николай Бареков да преговаря с партии, които да влязат в съюза между ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден за предсрочните парламентарни избори, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

Twitter добавя нова функция за потребителите

Със старта на Световното първенство по футбол в Бразилия хора от цял свят споделят информация в социалните мрежи за една и съща тема, но на много...

Порошенко обяви 15 юни за ден на траур в Украйна

/КРОСС/ Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви 15 юни, неделя, за ден на траур за загиналите военнослужещи и граничари, част от силите в антитерористичната операция в страната, предаде Интерфакс.„Обявявам неделя за ден на траур за нашите военни. Това е голяма загуба не само за семействата на загиналите, но и за цялата страна. Украйна скърби, но ние решително продължаваме борбата за мир", казва държавният глава в изявление, разпространено от пресслужбата му. Заедно с националния траур, утре ще се проведе и заседание на Съвета за национална безопасност, става ясно още от съобщението на сайта на украинския президент. Порошенко категорично уверява, че страната му ще даде „адекватен отговор" на случващото се в последните дни в Източна Украйна.

Поне 2000 ирански военни са влезли в Ирак, твърди "Гардиън"

През последните 48 часа най-малко 2000 ирански военни са влезли в Ирак, съобщи в събота британският вестник "Гардиън", като се позова на високопоставен иракски чиновник. Хиляда и петстотин иранци са пресекли границата с Ирак в района на град Ханакин, още 500 са пристигнали в провинция Васит.   Освен това иранските офицери са готови да поемат ръководството на отбраната на Багдад. С такива идеи в иракската столица пристигна командващият на елитното подразделение на Стражите на Ислямската революция ген.-майор Касем Сюлеймани.   Според "Тардиън" част от военните ще защитават град Самара, на север от Багдад, където се пазят свещени за шиитите реликви. Настъплението към града се провежда от бунтовници сунити.   Сутринта на 14 юни президентът на Иран Хасан Рухани заяви, че страната му е готова да окаже военна помощ на съседите. Рухани добави, че засега от Багдад никой не се е обръщал за помощ към Техеран. По-рано подкрепа обеща американският президент Барак Обама.   Ситуацията в Ирак се изостри в началото на юни, когато пълномащабно настъпление започна групировката Ислямска държава Ирак и Леванта. Иракската армия не можа да се противопостави на ислямистите. Местните власти призоваха населението да се въоръжи, за да отблъсне бунтовниците.

Година след откриването - Михаил Миков на Дунав мост 2

Година след откриването - Михаил Миков на Дунав мост 2

"Трафикът през Дунав мост 2 е с 30 процента по-голям от прогнозирания и до момента през него са минали 500 хил. превозни средства. Явно е, че транспортен коридор номер 4 се оказва много ефикасен и превозвачите го предпочитат, въпреки проблемните пътни участъци към него", каза председателят на парламента Михаил Миков.

Той посети моста днес, точно една година след пускането му в експлоатация и се срещна с ръководството на дружеството оператор на съоръжението  и с работещите на граничния пункт, съобщава "24 часа".

До месец и половина ще започне работата по обходния път на Димово, който ще отпуши съществуващата тапа на гл.път Е-79, съобщи Миков. В същото време Румъния ще инвестира 50 млн. евро за отсечката от Калафат до Крайова. "Проблемът е, че всичко това се прави след пускането на моста, а съгласно чл.4 от споразумението за строителството тесните места трябваше да бъдат отстранени паралелно с изграждането му", коментира парламентарният шеф.

Волейболистите загубиха тежко и от Русия в Световната лига


Българският национален отбор по волейбол записа пета поредна загуба в Световната лига по волейбол, като отстъпи с 0:3 (18:25, 22:25, 15:25) на Русия при гостуването в Сугрут.

Въпреки че на моменти показа, че може да бъде равностоен на олимпийския шампион, отборът на селекционера Камило Плачи отстъпи тежко и остава само с две точки от досегашното си участие в група В. Националите страдаха отново от слабо посрещане, но и множеството грешки.

В отсъствието на оставения в София...

Откриха диаманти в България

Диаманти с големина на точици. Като черни прашинки. Не блестят, не пречупват светлината. Точици, прашинки, микро, но диаманти. Първите, които са открити в България напук на твърденията, че у нас ги няма. Обявиха ги проф. Рангел Гюров и д-р Харизан Харизанов от департамент “Природни науки” на Нов български университет.

Тиган опожари апартамент в Оряхово

Забравен тиган с мазнина подпали апартамент в Оряхово.

Доктори извадиха мобилен телефон от гърлото на мъж

Следващият път, когато някой ви помоли да изключите мобилния си телефон, по-добре го направете. Защото може да завършите като нещастния мъж от град Клерксдорп в ЮАР. Той трябваше да се подложи на необ...

Бареков си хареса НФСБ за коалиция

Той посочи три варианта за явяване на предсрочни

Миков: Трафикът през Дунав мост 2 е с 30 % над прогнозния

"Трафикът през Дунав мост 2 е с 30 процента по-голям от прогнозирания и до момента през него са минали 500 хил. превозни средства. Явно е, че транспортен коридор номер 4 се оказва много ефикасен и превозвачите го предпочитат, въпреки проблемните пътни участъци към него", каза председателят на парламента Михаил Миков. Той посети моста днес, точно

В земите ни има злато и сребро за 22 млрд. долара

Имаме злато и сребро за 21,966 млрд. долара, казва проф. Илия Балтов, който е един от експертите при проучването на находищата. 
Той, в съавторство с доц. Иван Дончев, издаде книга “Георесурси и технологии за златни и златосъдържащи руди” , която е предизвикала интереса на издателство в Лондон и скоро ще се появи в електронни книжарници. Имаме злато и сребро за 21,966 млрд. долара, казва проф. Илия Балтов, който е един от експертите при проучването на находищата. Той, в съавторство с доц. Иван Дончев, издаде книга “Георесурси и технологии за златни и златосъдържащи руди” , която е предизвикала интереса на издателство в Лондон и скоро ще се появи в електронни книжарници.

Ето Кой


Публикуваме текста от сайта noresharski.com

Една година вторачване в едно знаково управление вече дава резултат – най-повтаряният въпрос от 14 юни 2013г. насам придобива ясни очертания. Всъщност, отговорът е доста скучен. Мека мебел, дискретен разговор, двама стари партньори от предишно управление, няколко важни общи приятели. Стискане на ръце около един предварително обсъден списък с разпределени институции в бъдещата коалиция. ДАНС в пакет с МВР, е в списъка на единия, със...

Ирак: трябва ли да се опасяваме от петролен шок?

Въпросът се поставя от началото на светкавичната офанзива, започнала в началото на седмицата от джихадистката група Ислямска държава в Ирак и Левант (ИДИЛ)

400 човека се хванаха на хоро в Разлог

Разлог /КРОСС/ Националният фестивал за традиционни хора „На армане с тъпане" събра 400 участници от 15 клуба от цялата страна на централния площад в Разлог. Освен индивидуални хора, 15-те клуба изпълниха съвместното 10 хора от различни региони на България. Всички участниците танцуваха под съпровода на оркестър от тъпани, зурни и акордеон.Танцов клуб „Мехомия" към НЧ „15 септември 1903-1909г." град Разлог даде старт на тазгодишното надиграване с две традиционни за Пирински регион хора. Участие в надиграването взеха Танцова формация „Перун" и танцов клуб „Пирински наниз" град Разлог, танцовите клубове „Либра" град София, „Седеф" град София, „Рилска самодива" село Бачево, „Аспри" село Добърско, „Бански фукли" град Банско, „Шарена китка" село Долно Драглище", „Младост" село Горно Драглище", „Филиграни" град Добринище, „Севдице" град София, „Македонска хубост" град Сандански, „Развитие" град Севлиево, „Фолклорна работилници" и танцова формация „Виделина" село Широки дол. „На армане с тъпане" се проведе за трета поредна година, организатори са Община Разлог и НЧ „15 септември 1903-1909г." град Разлог

Уъркшоп по антитероризъм ще се проведе във Варна

От 16 до 19 юни 2014 г. във варненската университетска болница „Св. Марина“ ще се състои първият в страната Международен уъркшоп по антитероризъм, съобщиха организаторите за Moreto.net. Събитието е организирано от Медицинския университет във Варна съвместно с Посолството на Израел в България.

Цитат на деня: Отношението ми към Пеевски и Василев е неутрално, но може да стане брутално


Да седнат двамата да се разберат кой ми е баща, кой ми е сестра. Това, което се случва между тях, е обидно за държавата. До такова ниво да се стигне означава, че нивото е много ниско в тази държава. Отношението ми към тях е неутрално, но може да стане брутално.

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков коментира на брифинг противопоставянето между Делян Пеевски и Цветан Василев

"Аз съм политик, много нива над такива прояви. Няма да робувам на медийни интерпретации....

Цитат на деня: Отношението ми към тях Пеевски и Василев е неутрално, но може да стане брутално


Да седнат двамата да се разберат кой ми е баща, кой ми е сестра. Това, което се случва между тях, е обидно за държавата. До такова ниво да се стигне означава, че нивото е много ниско в тази държава. Отношението ми към тях е неутрално, но може да стане брутално.

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков коментира на брифинг противопоставянето между Делян Пеевски и Цветан Василев

"Аз съм политик, много нива над такива прояви. Няма да робувам на медийни интерпретации....

Социологът Живко Георгиев: Не очаквам скоро да има протести

Аз не очаквам тази година да има протести. Фактът, че се очакват предсрочни избори, отнема енергията на протестите - поне докато видим какъв е резултатът от изборите. Това заяви пред агенция „Фокус” социологът Живко Георгиев. След изборите е възможно пак да има протести, ако по някакъв начин не решат проблема с политическата криза. Запазва се шансът за социални протести. Има потенциал за масови протести след предсрочните избори, макар че се забелязва умора и разочарование, заяви той. Живко Георгиев каза още, че за ситуацията след последните парламентарни избори и за начина, по който се формира правителството, протестите са били естествени, особено след като се случи номинацията на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Тези протести бяха логични, очаквани, прогнозируеми. Мисля, че щеше да ги има и без казуса с Пеевски, каза той. Георгиев добави още, че в последните шест месеца правителството е било в относително спокойна ситуация: Това правителство очевидно свикна с протестите. Може би някое друго правителство ще реагира по-нервно, по-неадекватно от гледна точна на пропорционалност на своите действия и на протестите. Това правителство изгради достатъчно рационално поведение, което от една страна да не провокира ескалация на протестите, а от друга страна да не се поддава на протестите, каза социологът. 

Колумбия – Гърция на Мондиала

Колумбия среща Гърция в първия мач от Група С на Мондиал 2014 от 19 ч на стадион „Ещадио Минейрао” в Бело Оризонте.

Живот като на кино

НАСКОРО гледах един филм с Мишел Пфайфър и Джордж Клуни. И двамата бяха самотни родители, които съчетават гледането на дете с изискванията на ужасно напрегнатата, но готина работа. Мишел Пфайфър, горката, все закъсняваше за някъде и крещеше след сина си: “Давай, давай, по-бързо”. Сякаш видях сниман собствения си живот. НАСКОРО гледах един филм с Мишел Пфайфър и Джордж Клуни. И двамата бяха самотни родители, които съчетават гледането на дете с изискванията на ужасно напрегнатата, но готина работа. Мишел Пфайфър, горката, все закъсняваше за някъде и крещеше след сина си: “Давай, давай, по-бързо”. Сякаш видях сниман собствения си живот.

Израелските ВВС нанесоха удар по Ивицата Газа

/КРОСС/ Израелските военновъздушни сили нанесоха удари по бази на терористи и склад за оръжие на бунтовниците в град Хан Юнис в Ивицата Газа в отговор на ракетния обстрел срещу еврейската държава. "В отговор на сутрешния ракетен обстрел военновъздушните сили са нанесли удар върху база на терористите и оръжеен склад в Ивицата Газа", съобщи представител от армейската пресслужба. "Израелската армия няма да толерира никакви опити да се навреди на израелските граждани и ще действа решително срещу организациите, които използват терор срещу Израел", добави той.Палестински източници съобщиха, че при въздушния удар няма жертви.

Дрю Баримор позира с новородената си дъщеря

Актрисата Дрю Баримор е горда майка на две дъщери.

Плачи: Биха ни с по-добра атака

Треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Камило Плачи коментира, че загубата от Русия заради по-добрата атака на съперниците. България записа пета загуба в Световната лига, след по...

България се пребори за победа над Турция

Б националният отбор по волейбол за жени на България победи с 3:1 (16:25, 25:12, 25:16, 25:23) Турция в мач от Европейската лига в зала Христо Ботев в София. Така възпитаничките на Иван Петков записа...

Приключи вторият тур от изборите в Афганистан

/КРОСС/ Приключи вторият тур от президентските избори в Афганистан. Избирателните секции бяха затворени в 16 часа местно време, съобщиха от Централната избирателна комисия на страната. Доклад от преминалия изборен ден ще бъде обявен след 19 часа тази вечер. Преброяването на гласовете е започнало. Очаква се предварителните резултати да бъдат обявени на 2 юли, а окончателните - на 22 юли.

ФИФА ще разследва Испания - Холандия

ФИФА започва разследване на мача между Испания и Холандия.

Усложнява се ситуацията в Ирак

Най-малко 30 терористи загинаха при мощна експлозия, а десетки бяха ранени на оръжеен пазар в Маядин, сирийски град, разположен близо до границата с Ирак, съобщи сирийската държавна телевизия. Маядин е разположен на 80 км от Ирак и е под контрола на ислямистките бунтовници и на сирийския клон на Ал Кайда – Фронта ал Носра.

Това е новият iPhone 6, твърдят надеждни източници (СНИМКИ)

На споделената в този текст снимка можете да видите визията на iPhone 6. Или поне така твърди Сони Диксън, който винаги е бил сигурен източник за...

Фестивал на лавандулата в Кипър

/КРОСС/ Лилави полета от разцъфтели лавандулови храсти, занаяти и забавление, бисквитки и сладолед с лавандула... Това е част от програмата на започналия днес в Кипър Фестивал на лавандулата, който ще продължи две седмици, до 29 юни.Домакин на третия годишен Фестивал на лавандулата в Кипър е уникалният Парк на лечебните растения, намиращ се в източната част на острова. Биоградините бяха открити за обществеността през септември 2012 г. и всяка година оттогава организират атрактивната проява.По време на двуседмичния фестивал гостите ще могат да се насладят на разходка из огромните девет градини на комплекса, изпълнени с разцъфтели лавандула и най-различни лечебни и маслодайни растения. Само лавандуловите храсти са над 3000. Посетитетелите ще могат да наблюдават процеса на екстракция и добив на етерично масло от лавандула, като в рамките на фестивала ще бъде официално открита нова дестилационна инсталация. Всички ще могат да опитат и различни вкуснотии с билката - домашно приготвени бисквити с лавандула, студен чай, ликьор и дори... сладолед с лавандула. Желаещите могат да се присъединят и към някои от творческите работилници, където да изработят свои изделия с ароматното растение. Почитателите на биостоки за дома могат да закупят най-различни продукти на основата на билките. Предвидени са и различни образователни инициативи, които да приближат децата до природата, като им осигурят и много забавления

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване