МВР: В склада на "Арсенал" е горял барут

Няма опасност за живота и здравето на хората след пожара в склад на „Арсенал” край Казанлък, който се разрази след 21.00 часа в петък. Това увери областният управител на Стара Загора Живка Аладжова.

Швейцария ограничава свободното движение

 Швейцария е уведомила ЕС за намеренията си да поиска промяна на споразумението за свободно движение на хора, свързана с проведения на 9 февруари референдум за ограничаване на имиграцията.

 

Властите в Берн са изпратили официално искане по време на 14-ата годишна среща на Съвета за свободно движение, на която са били обсъждани имигрантските квоти за чужди граждани.

 

„Свободното движение на хора между ЕС и Швейцария е основен принцип, който не може да бъде поставян под въпрос”, заяви преди два месеца говорителят на Европейската комисия Джо Хенън по повод ограниченията.

 

По време на народното допитване по-рано тази година 50,3% на сто от жителите на конфедерацията подкрепиха мерките против притока на чужденци. След вземането на решението Швейцария ще въведе годишни квоти за имигранти, чийто брой ще бъде намален драстично спрямо цифрите досега. Към днешна дата броят на чужденците в страната надхвърля 23% от общия брой на населението.

Голдсборо, или как Северна Каролина едва се разминава с ядрена катастрофа през 1961 г.


Разсекретен доклад на Военновъздушните сили на САЩ разказва как през 1961 г. бомбардировач B-52 се разпада във небето над Северна Каролина, а от него изпадат две ядрени бомби, които падат близо до градчето Голдсборо, съобщава "СиЕнЕн".

Избегната е инцидент, който е щял да нанесе повече поражения от бомбите, пуснати над японските градове Хирошима и Нагасаки, при това единствено заради поредица от грешки.

Заглавието на разсекретения доклад е не по-малко плашещо:...

Украински транспортен самолет е свален в района на Луганск, има загинали

Министерството на отбраната на Украйна съобщи, че правителствените сили са свалили захождащ за кацане на луганското летище самолет с украински военнослужещи, предаде РИА Новости. 

„С огън от зенитна установка и голямокалибрено оръдие бе поразен военнотранспортен самолет Ил-76 на Военновъздушните сили на Украйна, който е осъществявал превоз на ли Министерството на отбраната на Украйна съобщи, че правителствените сили са свалили захождащ за кацане на луганското летище самолет с украински военнослужещи, предаде РИА Новости. „С огън от зенитна установка и голямокалибрено оръдие бе поразен военнотранспортен самолет Ил-76 на Военновъздушните сили на Украйна, който е осъществявал превоз на ли

В горелия склад на Арсенал имало само барут

Засега разследващите се въздържат да коментират дали има умисъл във всичко или е станало случайно. Районът продължава да е отцепен, докато не приключат огледите по събиране на доказателства и оценка на щетите.

Футболистите на ЦСКА вдигнаха бунт за пари

Играчите на ЦСКА се вдигнаха на бунт срещу Александър Томов, който е платил заплатите им за април.

Олигарх строи Велика украинска стена

 Украинският олигарх и губернатор на Днепропетровска област Игор Коломойски е готов да започне строежа на стоманена ограда на границата с Русия, пише местното издание „Новий регион“. Милиардерът вече е предложил на президента на Украйна Петро Порошенко изглаждането на стената да започне незабавно на територията на Донецка, Луганска и Харковска област. „Линията на Манерхайм” е спасила мирна Финландия от Сталин. Точно такава

 

защитна линия

 

трябва да построи и Украйна, за да се защити от Путин, смята Коломойски. Проектът, предаден за утвърждаване в администрацията на Порошенко, предвижда ограда с бодлива тел по върха и ровове от двете страни на границата. Ширината на рововете и височината на оградата трябва да ограничи достъпа на хора, животни и да изключи преминаването на всякакви превозни средства и бронирана техника. Пространството между рововете и оградата трябва да бъде минирано със сигнални и противопехотни мини, а по самата ограда – пуснат електрически ток. Съоръжението се предвижда да бъде охранявано от високоманеврени подразделения на украинската армия и Националната гвардия. Стойността на Великата украинска стена, чиято дължина ще бъде 1920 км (цялата граница с Русия), ще бъде около 50 милиона евро, а общата стойност на инженерните работи по нея – 100 000 евро. Цялата работа щяла да бъде извършена от украински предприятия. За реализиране на проекта са предвидени 5 - 6 месеца.

 

Според четвъртия най-голям богаташ в Украйна Игор Коломойски, чието състояние достига 1,8 милиарда долара, защитното съоръжение е необходимо, "за да се избегне всяко нашествие от страна на държавата, водеща агресивна политика спрямо Украйна".

 

Коломойски беше назначен в Днепропетровск през март, за да се опита да обуздае сепаратистките напъни в областта. През последните месеци в Украйна много се говореше за наградата от 10 000 долара, предложена от милиардера за всеки заловен и предаден на властите сепаратист - мярка, смятана за твърде ефикасна с оглед

 

въвеждане на ред

 

в поверения му регион, напомня АФП.

 

Бизнесменът отправи гневни критики към Владимир Путин. В отговор руският лидер го нарече мошеник и нехранимайко. През април Русия откупи руския филиал на ПриватБанк - най-голямата банка в Украйна, собственост на Коломойски, и спря дейността й в анексирания Крим.

 

Междувременно Киев обвини Русия, че "незаконно извозва" сирачета от района на "безопасния" град Донецк. Ведомството обвинява федерацията, че на 12 юни е пуснала деца през границата без съответните разрешителни документи, а само с актове за раждане, с което е нарушила ред споразумения.

Започва Международният музикален фестивал „Варненско лято”

Над 30 събития ще представи тазгодишното издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Той стартира днес и ще продължи по традиция два месеца, съобщиха организаторите. Програмата ще даде възможност на публиката да се потопи в изпълнението на произведения от различни музикални жанрове, предаде репортер на Moreto.

Димитър Иванов-Гестапото: За Станишев можем да говорим като за "съсипател"

Димитър Иванов-Гестапото: За Станишев можем да говорим като за "съсипател"

"За Станишев можем да говорим като за съсипател. Той стана политик, без да се допре до теорията. Стана премиер, загуби избори", каза бившият шеф на Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов, известен с прозвището си Гестапото, в предаването "Събуди се" на Нова телевизия. Той използва думата като контрапункт на "съзидател".

Въпреки това обаче по-добър от Сергей Станишев в БСП нямало в момента, което било тъжното.

"Аз не отправям обвинение към Станишев. Но съдбата на стотици хиляди хора е в неговите ръце. Той трябва да поеме своята отговорност. Не може все неговите кадри да са най-добрите и най-умните", поясни Димитър Иванов. 

"Местан и Станишев вече очевидно не са си удобни, както и върхушките около тях. При всички случаи трябва трети субект. Бих поканил в правителството по един човек от "Атака" и България без цензура. Например проф. Станислав Станилов и Красимир Каракачанов. Те са достатъчно приемливи и биха били много по-добри министри от някои сегашни. А и така ще се осигури подкрепа за правителството на Орешарски", поясни Димитър Иванов. 

Понижението на кредитния рейтинг ще се отрази негативно на външната емисия ДЦК

Политическата обстановка и проблемите в сектори, доминирани от държавата, също увеличават натиска, според икономист


Равносметката: Гонзо спести на Батков 1 400 000 лв.

Директорът на Левски Георги Иванов набързо спести около 1 400 000 лева на клуба, изчисли "Меридиан мач". Около тази сума се върти сборът от годишните заплатите на Рафаел Бастош, Ларсен Type,...

Бразилският посланик: Перфектната организация е по-важна от титлата

Бразилският посланик Рикардо Гиера де Аружо бе специален гост на лагера на "Ариана" край НДК, изграден специално за Световното. Негово превъзходителство сподели пред "България днес"...

Димитър Евтимов: В Англия нямаше да отменят гола на Хърватска

Според вратаря на английския Нотингам Димитър Евтимов реферът Нишимура е сбъркал при отменения гол на Хърватска в мача на откриването срещу Бразилия (3:1 за домакините). При резултат 2:1 за Бразилия ...

Кличко потвърди, че следващият му мач ще е с Кубрат Пулев

Владимир Кличко потвърди, че следващият му мач ще бъде с Кубрат Пулев. Това той направи в изказване пред немския медиeн гигант "Билд", цитиран от официалната страница във Фейсбук на Кобрата...

Балъков: Бразилия е финалист и шампион

Красимир Балъков, един от четвъртите в света, следи отблизо всичко, което се случва в световния футбол. Пред "България Днес" той сподели очакванията си за шампионата в Бразилия. Г-н Балъков...

Икария, различният остров

Гръцката митология обича този източен егейски остров, родина на Дионисий, със силните контрасти в природния релеф- дълбоки гористи клисури, скалисти пейзажи, потоци и скрити плажове с тюркоазени води

прочети повече

Година затвор грози човека на Фарадж за сексуалното посегателство над българин

Първо явяване в съда очаква 44-годишния хомосексуалист Питър Лело, високопостарен член на Партия на независимостта на Найнджъл Фарадж, съобщи английският "Мирър". Лело е заплашен от 12 месеца затвор и 20 000 паунда глоба за атака със сексуални подбуди на бездомен мъж, чието име не се цитира, но се споменава, че най-вероятно е българин. 

Политикъ Първо явяване в съда очаква 44-годишния хомосексуалист Питър Лело, високопостарен член на Партия на независимостта на Найнджъл Фарадж, съобщи английският "Мирър". Лело е заплашен от 12 месеца затвор и 20 000 паунда глоба за атака със сексуални подбуди на бездомен мъж, чието име не се цитира, но се споменава, че най-вероятно е българин. Политикъ

1 г. затвор заплашва човека на Фарадж за сексуалното посегателство над българин

Първо явяване в съда очаква 44-годишния хомосексуалист Питър Лело, високопостарен член на Партия на независимостта на Найнджъл Фарадж, съобщи английският Първо явяване в съда очаква 44-годишния хомосексуалист Питър Лело, високопостарен член на Партия на независимостта на Найнджъл Фарадж, съобщи английският "Мирър". Лело е заплашен от 12 месеца затвор и 20 000 паунда глоба за атака със сексуални подбуди на бездомен мъж, чието име не се цитира, но се споменава, че най-вероятно е българин. Политикъ

Учен намери черни диаманти у нас

В България са намерени първите диаманти. Те са с големина на точици или прашинки. Черни са, не блестят и не пречупват светлината, но са истински.

Модно е да си поръчван, обяви Гяуров

Не вярва Делян Пеевски да е бил поръчан

Антон Тодоров: Ситуацията около Цветан Василев има връзка с "Южен поток"

Антон Тодоров: Ситуацията около Цветан Василев има връзка с "Южен поток"

"Това, което се случва в момента, е сблъсък на отделни дялове на задкулисния бизнес. И то е свързано с "Южен поток", каза в "Събуди се" по "Нова телевизия" политологът Антон Тодоров. Думите му са коментар на скандала, за който първи ПИК съобщи,  че мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев е разследван, че е поръчал убийството на депутата Делян Пеевски. Хонорарът на Ахмед Доган се намирал в КТБ, според Тодоров. 

"В днешно време стана много модерно някой да поръчва другиго. И ако не си поръчан, вече не си от елита. А истината е, че ние допуснахме олигархията да прави политика", поясни в същото предаване бившият главен секретар на МВР Димо Гяуров. 

"Трябва да се тегли чертата разко. Никакви повече сливания на пари и власт. Едните са в политиката, другите в капитала. А Цветан Василев има претенциите да става премиер", допълни журналистката Илияна Беновска. 

Преди мачовете от група Д на Мондиала

Световният шампион Испания беше унижен в дебютния си мач на Мондиала в Бразилия от Холандия с 5:1. Мачът от група Б беше повторение на финала на миналото световно първенство в ЮАР, когато триумфираха испанците. В другата среща от тази група Чили победи с 3:1 Австралия и при успех в следващата среща срещу Испания ще си гарантира участие в следващата фаза.

Нощен екшън: Пожар евакуира блок в Бургас

Огънят лупнал около 21.30 часа в жилище на третия етаж във вход 4 на блок 68 в комплекс "Славейков". След като е получен сигнал, на място веднага са пристигнали коли на Пожарната, 12 огнеборци и полицейски автопатрули.

В склада на „Арсенал“ край Бузовград, който горя снощи, нямало взривни вещества

В артилерийския склад на оръжейния завод „Арсенал" край Бузовград, който горя снощи, се е съхранявало определено количество барут. Няма обаче взривни вещества в него и хората трябва да са спокойни. Няма и пострадали", съобщи Живка Аладжова, областен управител на Стара Загора, за bTV.




















В артилерийския склад на оръжейния завод „Арсенал" край Бузовград, който горя снощи, се е съхранявало определено количество барут. Няма обаче взривни вещества в него и хората трябва да са спокойни. Няма и пострадали", съобщи Живка Аладжова, областен управител на Стара Загора, за bTV.

Олимпийски … призраци

Гърция е най-лошото доказателство за след олимпийското наследство, защото повечето- ако не и всичките- олимпийски съоръжения през последните години са изоставени на тяхната съдба.

прочети повече

Ученици и учители участваха в турнир по стрелба

Инициативата за състезанието е на РУП - Кирково

Световен ден на кръводарителя

Днес е Международният ден на кръводарителя, който се чества всяка година на 14 юни по инициатива на Световната здравна организация. Тази година Световният ден на кръводарителя  е посветен на майките и родилките, а  мотото му е  "Дарете живот за тези, които даряват живот". По повод Международния ден на кръводарителя Националния център по трансфузионна хематология ще набира кръводарители днес и утре, а Българския червен кръст ще отбележи деня с традиционен празник, който ще се състои от 11.00 часа в аулата на Националния център по трансфузионна хематология.  Десет дългогодишни доброволни кръводарители, чиято кръв е спасила живота на много хора, ще бъдат удостоени с почетен плакет по време на празника. Те са избрани от комисия, в която участват представители на БЧК и НЦТХ, въз основа на изпратени предложения от цялата страна. По повод днешния ден от Българска организация за доброволно кръводаряване отчитат, че повече от 500 българи всеки ден се нуждаят от кръв , а страната ни е на едно от последните места по доброволно кръводаряване в Европа.

В горелия склад на „Арсенал“, нямало взривни вещества, само барут

В артилерийския склад на оръжейния завод „Арсенал В артилерийския склад на оръжейния завод „Арсенал" край Бузовград, който горя снощи, се е съхранявало определено количество барут. Няма обаче взривни вещества в него и хората трябва да са спокойни. Няма и пострадали", съобщи Живка Аладжова, областен управител на Стара Загора, за bTV.

Седем деца със съмнения за хранително отравяне в Банско

Те не са в тежко състояни и са освободени за домашно лечение


Чобанов: Политическата нестабилност няма икономическо отражение

Финансовият министър очерта дефлацията като основен фискален риск


Един район без вода днес във Варна

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите по част от ул."Оборище". Водоподаването в района ще бъде възстановено до 13 часа, уточняват от дружеството,

Ксавие Лапер дьо Кабан: Някои българи смесват Путин и Пушкин

- Ваше Превъзходителство, всички основни действащи лица на кризата в Украйна се събраха във Франция за 70-годишнината от десанта в Нормандия. Ден преди това Г-7 заплаши Русия със санкции и изолация, но президентът Путин също бе сред гостите на церемониите, очевидно в опит да се стимулира диалогът. Има ли ЕС ясна стратегия за прекратяване на тази - Ваше Превъзходителство, всички основни действащи лица на кризата в Украйна се събраха във Франция за 70-годишнината от десанта в Нормандия. Ден преди това Г-7 заплаши Русия със санкции и изолация, но президентът Путин също бе сред гостите на церемониите, очевидно в опит да се стимулира диалогът. Има ли ЕС ясна стратегия за прекратяване на тази

Съд снабдява с алиби обвиняеми съдии

Eксперти на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) пристигнаха в София вчера заради аферата с участието на председателя на Софийския апелативен съд (САС) Веселин Пенгезов, шефа на Военноапелативния съд (ВоАС) Петър Петков и Мария Дивизиева, началник на кабинета на премиера. Срещу тримата са повдигнати обвинения за злоупотреби по европроект Eксперти на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) пристигнаха в София вчера заради аферата с участието на председателя на Софийския апелативен съд (САС) Веселин Пенгезов, шефа на Военноапелативния съд (ВоАС) Петър Петков и Мария Дивизиева, началник на кабинета на премиера. Срещу тримата са повдигнати обвинения за злоупотреби по европроект

Протести тази вечер под мотото „ДАНС NOMORE! Време е да довършим започнатото”

В социалните мрежи върви организация за протести тази вечер. Поводът е годишнината от избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС – пост, от който депутатът от ДПС впоследствие се отказа – под натиска на общественото недоволство.

България остава лидер по автоголове на мондиалите

Бразилецът Марсело стана автор на най-бързия автогол в историята на световните финали. Той прати топката в собствената си врата в 11-ата минута. Това бе и първият автогол на сметката на "селесао&...

Борисов: Държавата е в технически банкрут

Това правителство толкова кредити изтегли, че надали това вече има такова значение. Държавата е в технически банкрут – спрени еврофондове, подписани договори, които не са обезпечени, включит...

Седем деца се натровиха в Банско

Седем деца са били приети снощи в разложката болница със симптоми на хранително натравяне. Децата са били настанени в хотел в Банско.

ГЕРБ: Избори след 15 септември

Ако Орешарски не подаде оставка след КСНС, нов вот на недоверие


Чили - Австралия 3:1

90+2’ Жан Бсежур вкарва трети гол за Чили.
46’ начало на второто полувреме.
45+2’ Край на първото полувреме.
44’ Жълт картон за Тим Кейхил.

35’ Голямата звезда на Австралия Тим Кейхил намалява резултата с глава - 1:2.

14’ Санчес се отчита и с асистенция - подава на Валдивия, която от прекрасна позиция прави 2:0. 90+2’ Жан Бсежур вкарва трети гол за Чили. 46’ начало на второто полувреме. 45+2’ Край на първото полувреме. 44’ Жълт картон за Тим Кейхил. 35’ Голямата звезда на Австралия Тим Кейхил намалява резултата с глава - 1:2. 14’ Санчес се отчита и с асистенция - подава на Валдивия, която от прекрасна позиция прави 2:0.

Деца се натровиха с храна в Банско, приеха 7 от тях в болницата в Разлог

Седем деца са постъпили със симптоми на хранително натравяне в болницата в Разлог, веднага след като са били настанени в хотел в Банско, съобщи БГНЕС.

13-годишните деца от Сандански пристигнали на екскурзия в Банско. Към 21.00 часа в петък пристигнали в болницата в Разлог с повръщане.

Децата са се хранили навън, станало им лошо и се върнали в Седем деца са постъпили със симптоми на хранително натравяне в болницата в Разлог, веднага след като са били настанени в хотел в Банско, съобщи БГНЕС. 13-годишните деца от Сандански пристигнали на екскурзия в Банско. Към 21.00 часа в петък пристигнали в болницата в Разлог с повръщане. Децата са се хранили навън, станало им лошо и се върнали в

Световния ден на кръводарителя – 14 юни

У нас всекидневно повече от 500 българи имат нужда от кръв. България е на едно от последните места по брой на кръводарители в Европа. Едва ¼ от кръводарителите у нас са доброволни. Останалото необходимо количество кръв се осигурява чрез платени донори и донори от семействата на нуждаещите се.

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Пикник на свободата правят в Борисовата градина

Пикник на свободата правят в Борисовата градина

"Пикник на свободата" събира столичани в Борисовата градина тази вечер. Купонът е свързан с 25-годишнитата от падането на комунизма в Югоизточна Европа.

На 4 юни Полша отбеляза четвърт век от историческите "полусвободни" избори, на които движение "Солидарност" печели всички позволени места в парламента без едно и които поляците празнуват като края на комунистическия режим в страната. По повод този и другите предстоящи юбилеи в Източна Европа през годината литературният фестивал "София: Поетики" 2014 преминава под формата на "Пикник на свободата" в бившия Парк на свободата – Борисовата градина, съобщиха организаторите. Под патронажа на Росен Плевнелиев и със съдействието на посолствата на Германия, Полша, Румъния, Словакия, Унгария и Чехия тазгодишното издание фестивала отбелязва годишнината с поети и музиканти от тези страни, лекции за дисидентската литература, филмова програма и срещи с участници в събитията от 1989 г.

Поетичният пикник започва в 17 ч. на лятната сцена в Борисова градина, с концерт на полската група Sarakina. Тя ще бъде последвана от четене на международните гости на фестивала - поетите Никола Маджиров (Македония), Катерина Стойкова-Клемър (България/ САЩ), Яна Букова (България/ Гърция), Димитрис Аллос (Гърция), Катерина Илиопулу (Гърция), Янис Исидору (Гърция) и чешкия дисидент Й. Х. Кръховски, чиято група Krch-off Band ще подгрее българската състезателна програма. 

Междувременно от 16 до 19 ч. в театралната зала на Софийския университет в Ректората ще протекат три лекции – на проф. Александър Йорданов за промените през 1989 г., на Владимир Левчев за дисидентското сп. "Глас" (17:00 ч.) и на Едвин Сугарев за дисидентското сп. "Мост" (18:00 ч.).

Както всяка година, основната част от "София: Поетики" е "конкурсната програма", в която поети четат по едно стихотворение, а публиката избира един победител. Тя ще започне от 20.30 на лятната сцена, където ще излязат автори като Силвия Чолева, Марин Бодаков, Стефан Иванов, Илко Димитров, Владимир Левчев и много други, последвани от още музика на живо. 

Участниците в пикника трябва да си носят, освен нещо за сядане, фенери и светкавици (на фотоапарат, телефон), дрес кодът е  и цветно облекло. 

 

Нов случай на масово хранително натравяне на деца, приеха 7 в болницата в Разлог

Седем деца са постъпили със симптоми на хранително натравяне в болницата в Разлог, веднага след като са били настанени в хотел в Банско, съобщи БГНЕС.

13-годишните деца от Сандански пристигнали на екскурзия в Банско. Към 21.00 часа в петък пристигнали в болницата в Разлог с повръщане.

Децата са се хранили навън, станало им лошо и се върнали в Седем деца са постъпили със симптоми на хранително натравяне в болницата в Разлог, веднага след като са били настанени в хотел в Банско, съобщи БГНЕС. 13-годишните деца от Сандански пристигнали на екскурзия в Банско. Към 21.00 часа в петък пристигнали в болницата в Разлог с повръщане. Децата са се хранили навън, станало им лошо и се върнали в

Борисов: Цветанов няма да бъде министър при ново управление на ГЕРБ

Властта никога не е била самоцел за мен. На какъвто и пост да съм бил, винаги съм носил лична отговорност - и политическа, и професионална. А не като днешната ситуация - що за премиер е Орешарски? Не знае дали е в оставка, дали не е. На кого се кланя? Кой му дава указанията?, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Украински военен самолет е свален в района на Луганск, има загинали

Самолет с украински военнослужещи, който е захождал за кацане на летището в Луганск, е бил свален. Това съобщава Министерството на отбраната на Украйна. Според световните агенции на борда на самолета е имало най-малко 49 души, но все още няма официални данни от украинското министерство. От там уточняват единствено, че има загинали. Това е може да се окаже най- смъртоносното събитие от началото на украинската криза. „С огън от зенитна установка и оръдие с голям калибър бе поразен военнотранспортен самолет Ил-76 на Военновъздушните сили на Украйна, който е осъществявал превоз на личния състав с цел ротация. На борда на самолета са се намирали военнослужещи, техника, снаряжение и продоволствие”, посочват от Министерството на отбраната. По-рано в Луганск бе обявена въздушна тревога, след като над града се появиха украински самолети. Включили се и сирените, които предупреждават за въздушна атака. За сега обаче не е планирана евакуация на жителите.  От началото на антитерористичната операция, която се провежда от украинските военни в Луганска и Донецка области, до момента са загинали общо 210 души, като броят е базиран на телата, които са били откарани в болниците и моргите.

Икономиката икономична - дело и на проституцията

Най-накрая - добри новини за българската икономика, дами и господа. Очакваме бурен ръст на брутния вътрешен продукт и въобще, ех, ще настане такъв живот, че само си викам “Дано!”. Защо ли? Ето защо: 
“Приходите от проституция, търговия с наркотици и контрабанда ще се включват при изчисляването на растежа на българската икономика. Промяната е свърз Най-накрая - добри новини за българската икономика, дами и господа. Очакваме бурен ръст на брутния вътрешен продукт и въобще, ех, ще настане такъв живот, че само си викам “Дано!”. Защо ли? Ето защо: “Приходите от проституция, търговия с наркотици и контрабанда ще се включват при изчисляването на растежа на българската икономика. Промяната е свърз

Ден на отворените врати организира АЕЦ "Козлодуй"

Ден на отворените врати организира АЕЦ "Козлодуй"

АЕЦ „Козлодуй” организира ден на отворени врати, съобщиха от пресцентъра на централата. Посещенията за разглеждане на хилядамегаватовите енергийни блокове – 5-и или 6-и ще се извършват само срещу предварително записване. Ще се сформират групи от 20 души до запълване на местата в тях. Часовете за влизане в АЕЦ са от 9.00 до 15.00 часа през половин час. 

Посещенията започват от Информационния център на АЕЦ „Козлодуй”, като водачи ще бъдат експерти от атомната централа. В програмата, наред с разглеждането на командна и машинна зала на хилядамегаватовите 5 или 6 блок, са включени демонстрации на работа с противопожарна техника и на измервания с мобилната лаборатория за мониторинг на околната среда.

Необходимо е посетителите поне половин час преди часа за посещение, за който са се записали, да се регистрират с документ за самоличност на определеното за целта място в Информационния център. Децата до 16-годишна възраст трябва да са с пълнолетен придружител. Посрещането и регистрацията започват в 8.00 часа. 
На 14 юни за достигането до Информационния център е осигурен безплатен автобусен транспорт от гр. Козлодуй на всеки кръгъл час от 8.00 до 14.00 часа, с начална спирка “Бриз”.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване