Огнян Герджиков: ДПС е ключов фактор в нашата политика и това не е за добро

Огнян Герджиков: ДПС е ключов фактор в нашата политика и това не е за добро

ДПС в последните години се явява ключов фактор в нашата политика и далеч невинаги това е за добро. Те великолепно знаят своите интереси и ги преследват по един начин, за който трябва да им се свали шапка. Това каза бившият председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков в предаването „Тази събота” на Би Ти Ви.

По думите му политическата криза, в която е изпаднала страната ни, се дължи на липсата на диалог между политическите лидери и на това, че партийните и финансови интереси се поставят над всичко останало. 
„Не можем или не искаме да видим това, което става в Германия – как се обединяват в името на държавата си политически формации с различна нагласа. У нас това би било прекрасно, но ми се струва, че няма да стане, защото ако например ГЕРБ подаде ръка на БСП, след това ще си загуби вероятно половината от своите поддържници“, обясни Герджиков. 

Той коментира предложението на политическите сили за въвеждане на задължителен вот на предстоящите избори. Според него това е начин да се намали корупцията и купуването на гласове и да се чуе гласа на повече български граждани.

„Задължителното гласуване само по себе си погледнато звучи недемократично, но това ще бъде една мярка, която в някаква степен ще очисти политическия живот. Просто вече всички сме отвратени от тези кадри на купуване на гласове, на корпоративен вот, на тези нечисти игри и никога или почти никога повече от 50% не отиват да гласуват до урните. Много интелигенти хора казват: „От нас нищо не зависи и няма да гласуваме“. За мен това ще изиграе оздравителна роля“, заяви Герджиков.

Ултрасите пак скочиха на гей парада

Протестното мероприятие ще тръгне от Храм-паметника “Александър Невски” в 14 часа и ще е под надслов "Ах, Европо! Блуднице вавилонска, мръснице содомска!", съобщават във Фейсбук организаторите.

Търсим честен и доверен брокер за интересите на европейските гласоподаватели


Позицията на британския премиер Дейвид Камерън е предоставен за публикуване от посолството на Великобритания в България специално за "Дневник". Заглавието и акцентите са на редакцията. 

За много европейски граждани най-интересният въпрос в момента е кой ще спечели световното първенство по футбол. Само малка част от тях ще следят дебата за председателството на Европейската комисия. Но той е важен, защото засяга начина на вземане на решения в ЕС, необходимостта от спазване на правилата...

Заместник-кметът по финансите очаква понижаване на кредитния рейтинг и на София


"Не може да не сме притеснени от понижаването на кредитния рейтинг на страната, защото това ще доведе до оскъпяване на цената на финансиране на общините и бизнеса. На практика новото ниво е най-ниското инвестиционно ниво и едно следващо намаление ще постави страната на равнището на спекулативните инвестиции", каза заместник-кметът по финанси на Столичната община Дончо Барбалов, цитиран от агенция "Фокус". Изказването му е по повод новината от вчера, че "Стандарт енд Пуурс" е понижила кредитния...

Ирен Кривошиева носи сребърна халка с кръст и името на 6-ия си съпруг

Една сребърна и една златна халка си размениха Ирен Кривошиева и любимият Николай Николов на 1 юни. Направиха го в столичната църква Една сребърна и една златна халка си размениха Ирен Кривошиева и любимият Николай Николов на 1 юни. Направиха го в столичната църква "Св. св. Кирил Методий" пред очите само на няколко души - кумата им - красивата актриса и дългогодишна приятелка на булката Ваня Цветкова, и кума им - богослова Руси Ст. Русев - автор на "24 часа". Там е и само

Протест една година #ДАНСwithme

 В социалните мрежи се организира протест тази вечер по поводначалото на протестите, започнали по повод избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

"И днешните, и утрешните управляващи трябва да знаят, че гражданското общество се събуди и ще бди над всяко тяхно действие! На 14-ти юни в 18:00 часа – всеки на площада в своя град”, гласи призивът за протеста. 2500 души са потвърдили участието си.

Решението на Народното събрание за избора на Пеевски за шеф на ДАНС преди година предизвика вълна от протести. На 19 юни парламентът отмени избора на Пеевски, но протестите продължиха с искане за оставка на правителството и нови избори.

Социологическо проучване преди година показа, че 85% от българите подкрепят протестите.

Най-многобройният протест бе на 8 юли, когато десетки хиляди изпълниха пространството от Народното събрание до хотел Плиска.

Бизнесът очаква подобрение на пазара на труда

През следващите 12 месеца бизнесът очаква запазване или увеличение на броя на наетите лица във всички региони на страната, за разлика от миналата...

СГС разглежда мярката на арестуваните за "опита за убийство" срещу Пеевски

Софийският градски съд решава дали тримата мъже, които бяха задържани по подозрения в опит за убийство на Делян Пеевски, да останат в ареста. Към 9:30 часа тримата заподозрени, които се смята, че са лицата Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев, бяха отведени в Съдебната палата, съобщава bTV. Те са били арестувани рано сутринта на 12 юни след обиск на няколко жилища в столицата. Един от адвокатите на задържаните твърди, че те се разследват именно в опит за покушение срещу депутата от ДПС. Засега прокуратурата не е дала официална информация.

Съдът ще гледа мерките за неотклонение на задържаните за опита за убийство на Пеевски


Софийски градски съд (СГС) ще заседава по искането на прокуратурата тримата задържани за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски да останат в ареста. Вчера стана известно, че Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са били задържани в четвъртък рано сутринта и обвинени в опит за умишлено умъртвяване на Пеевски.

Престъплението е останало неизвършено поради независещи от тях причини. 

Малко преди от Софийска градска прокуратура официално да съобщят,...

Пепи Протеста от Перник няма спирка: Докато не сваля Орешарски ще протестирам всеки ден в София

Пепи Протеста е най-известното последните месеци пернишко лице на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски в София. Той пътува с влак всеки ден разстоянието от Перник до София и обратно всеки ден, само и само, за да държи жив огъня на протеста в София.

"Преди дни говорих с бившата кметица на Смолян Дора Янкова. Говорехме за картофи и политика. Довечера пак съм на протестите в София. Докато не свалим правителството няма да спра да ходя. По време на Консултативния съвет при...

Продължава

Пуснаха без време човек на Таки от затвора

Един от осъдените за участие в "Бандата на Чуковете", както е известна групата на Христофорос Аманитидис - Таки, вече е на свобода.

Чили катурна Австралия за 2 минути

Алексис Санчес се отличи с гол и асистенция при победата на Чили с 3:1 срещу Австралия.

Пирински: Кой е следващият лидер на БСП след Станишев? Не е на дневен ред

„Поставянето на въпроса дали един или друг да е председател на БСП сега ще наруши единството", категоричен бе Георги Пирински, евродепутат от Коалицията за България, в ефира на Дарик радио. На въпрос кой вижда след Станишев, той отговори, че това не е на дневен ред в момента.

Пирински обясни, че е предложил на следващо заседание на НС да бъде из „Поставянето на въпроса дали един или друг да е председател на БСП сега ще наруши единството", категоричен бе Георги Пирински, евродепутат от Коалицията за България, в ефира на Дарик радио. На въпрос кой вижда след Станишев, той отговори, че това не е на дневен ред в момента. Пирински обясни, че е предложил на следващо заседание на НС да бъде из

Сама си направих гърдите, без ничия помощ

Черната Златка изпадна в неочаквани философски разговори на тема „силикон”.

Обезвредиха бомба до президентството в Киев

Била е метален контейнер с 5 гранати и килограм метални болтове


Ламбо: Тежи ми, че можех да бъда повече с Мария

София /КРОСС/ Исках да докажа на себе си, че заболяването, с което се борих толкова време, не ме е повалило. Затова не се поколебах да изляза на сцената, въпреки че Мария не бе добре. Тя ме окуражи и ми каза: Иди, там те чакат. И аз отидох.. А след малко дойдоха и ми казаха, че е починала. Имам чувството, че душата й ме повика, сподели в първото си телевизионно интервю пред bTV големият актьор Стефан Данаилов. Той призна, че кариерата му е отнела възможността да бъде повече време с близките си хора. „Мария ме подкрепяше винаги. Радваше се на успехите ми, но на мен ми тежи, че можех да бъда повече с нея", сподели Данилов. „Сега искам да изпълня това, което й се искаше на нея. Аз съм изиграл много смърти. Присъствал съм на много погребения. Изпратих много близки приятели. И мислих, че приемам смъртта реалистично. В същото време виждам, че останалите се справят - въпреки загубата. Аз ще си нося болката. И имам да свърша още работа", каза актьорът.

Джипът, блъснал такси във Варна е установен

Сребристият джип "Мерцедес", който блъсна таксиметров автомобил пред галерия "Графит" снощи във Варна е установен, съобщиха от полицията за Moreto.net. Ясна е и собственичката на возилото. Тепърва ще се изяснява дали тя е шофирала при инцидента.

Пирински: Въпросът дали Станишев да е лидер ще наруши единството на БСП

„Поставянето на въпроса дали един или друг да е председател на БСП сега ще наруши единството „Поставянето на въпроса дали един или друг да е председател на БСП сега ще наруши единството", категоричен бе Георги Пирински, евродепутат от Коалицията за България, в ефира на Дарик радио. На въпрос кой вижда след Станишев, той отговори, че това не е на дневен ред в момента. Пирински обясни, че е предложил на следващо заседание на НС да бъде из

Акция на седмицата – ЧЕЗ Разпределение България

Книжата на дружеството са втори по седмичен ръст сред компаниите от широкия индекс BGBX40


Откриха труп на убит възрастен мъж

/КРОСС/ Трупът на 86-годишен мъж от поповското село Славяново е бил намерен в къщата му сутринта в петък. Изяснило се, че някъде между сряда и петък сутринта неизвестен извършител е нанесъл множество удари с твърд предмет на мъжа, което е довело до смъртта му. Тялото е откарано за аутопсия в търговищката болница. По случая е образувано досъдебно производство. Все още не са ясни мотивите за убийството.Процесуално-следствените и оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя на престъплението се осъществяват под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура - Търговище.

Почина един от най-големите слонове в Африка

Един от най големите африкански слонове почина от отровни стрели на бракониери в кенийски резерват. Това съобщи днес Организацията за защита на дивия живот, цитирана от Франс прес. Слонът, който е би...

Откриха диаманти в България

В България са намерени първите диаманти. Те са с големина на точици или прашинки, черни са, не блестят и не пречупват светлината, но са истински. Микродиамантчетата е открил д-р Харизан Харизанов от ...

Бразилската нумероложка Роуина: Неймар е егоист на терена, Германия ще има успех

Бразилската нумеролжка Роуина направи профил на звездата Неймар, някои негови колеги и отбори на Мондиала. „Неймар е егоист на терена”, отсича Роуина. Преди световното, в интервю,...

Атакуват лизинговите компании за големия талон

/КРОСС/ Разтревожени собственици на автомобили атакуват лизинговите компании с настояване да получат големия талон на автомобила си, след като стана ясно, че могат да бъдат глобени в Гърция, ако при поискване не го представят на местните власти. На този етап няма доказателства, че някой е глобен, но психозата взима все по-големи размери."Големият талон се държи от собственика на автомобила. Докато лизингът на един автомобил не е изплатен, той е собственост на компанията. И ние няма как да им го дадем", категоричен е представител на една от най-големите компании, които работят под тепетата. Той изрази опасение, че недобросъвестни граждани могат да злоупотребят с талона и сдобивайки се с фалшиво пълномощно, да продадат превозното средство. На този етап компаниите издават само цветни ксерокопия на големия талон, но в южната ни съседка те едва ли биха помогнали, дори и да имат нотариална заверка. "Нотариалната заверка важи само в границите на държавата, в която е направена. Така че е излишно да се прави", категоричен е експертът.Миналата година е възникнал същият проблем, но тогава никой не му е обърнал внимание. Обстановката се е изострила, след като гърците са поискали от Европейската комисия да разтълкува директивата. Подтекстът на тази инициатива е, че гръцките превозвачи търсят начин да се справят с българските си конкуренти, които в много случаи карат на дъмпингови цени

Кристалина Георгиева: Ние допринасяме за развитието на Европа

Кристалина Георгиева: Ние допринасяме за развитието на Европа

ие не сме много подготвени да усвояваме фондове. Не защото не искаме да сме професионално подготвени, а защото нашата институционална система все още се изгражда. И че в тези условия трябва да има повече гъвкавост, повече отвореност към пренасочване на неизползвани фондове. Така че да не губим пари", това казва в интервю за "24 часа" еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева.

"Ние сме в плюс за Европа. Трябва винаги да го казваме ясно и категорично. Ние допринасяме за развитието на Европа. Нека да си кажем и че в условията на криза това напускане на държавата има и своя позитив - хората, които работят в Европа, подпомагат своите семейства в България. Не сме единствената страна, в която това става. Но в дългосрочен план не можем да си позволим масовото изтичане на мозъци. Ние имаме нужда от тези хора в България", поясни Кристалина Георгиева.

"Да има внимание към българите в чужбина. Внимание от нашето правителство. Хората там да чувстват, че са част от родината си. Че страната им мисли за тях. Че държи българчетата да научат български - в български училища и по български учебници. Да го вдигнем високо това българско знаме!", категорична е Георгиева. 

Пирински: Изборът трябва да е автентичен, а не купен

"Най-общо въпросът е дали ще се избира между пиара, виртуалните впечатления и послания, или реалните политики на партиите", каза Пирински

Унижение, кошмар и колапс - загубата от Холандия разтърси Испания


Испанските медии са изпълнени с оплаквания и печал след снощното катастрофално поражение с 1:5 от Холандия на старта в група В на световното първенство в Бразилия.

"Унижение и ужасна нощ" са най-меките заглавия, които се срещат и характеризират представянето на "Ла Фурия" снощи.

Защитаващият титлата си отбор беше сочен като един от фаворитите , но беше принуден да изтърпи най-тежкото си поражение от 60 години насам.

"Пълен и тотален катаклизъм за отбора!", пише...

Възрастен мъж от търговищко село бе открит убит в дома му

Възрастен мъж е било открит умъртвен в дома му, съобщиха от ОД на МВР-Търговище за „Фокус".

Инцидентът се е случил във времето от 11 юни до 9:00 часа на 13 юни в село Славяново, община Попово, неизвестен извършител чрез нанасяне на удари с твърд предмет по цялото тяло е умъртвил в дома му 86-годишен мъж от селото.

Трупът му е откаран в МБАЛ-Т Възрастен мъж е било открит умъртвен в дома му, съобщиха от ОД на МВР-Търговище за „Фокус". Инцидентът се е случил във времето от 11 юни до 9:00 часа на 13 юни в село Славяново, община Попово, неизвестен извършител чрез нанасяне на удари с твърд предмет по цялото тяло е умъртвил в дома му 86-годишен мъж от селото. Трупът му е откаран в МБАЛ-Т

Eксплозия пред фризьорски салон в столицата

Силен тътен се е разнесъл тази нощ и е изкарал от леглата жителите на три столични квартала - "Бъкстон", "Красно село", "Красна поляна". От МВР все още уточняват каква е причината.

Сидеров: Орешарски спокойно може да остане като служебен премиер

/КРОСС/ Август изглежда на много хора недостатъчно добър месец за избори, по-скоро края на юли - 27, заяви пред Дарик лидерът на „Атака" Волен Сидеров.„Уж всички искаха избори веднага, а сега се дърпат", коментира Сидеров.След като самият мандатоносител казва, че правителството трябва да си ходи, какво повече има да се случи, добави той.„Спокойно може да бъде оставен Орешарски за служебен премиер, за да не се създават интриги с имена и задъхани разследвания кой кой е, а и така да се спестят време и разходи", допълни лидерът на „Атака".По повод разискваната идея за задължително гласуване, Сидеров попита кой ще спазва и следи критериите за такъв тип гласуване, за да се въведе. По думите му мажоритарната система е много подла и това, че ще се произведат личности, е спекулация. Това е начин да се създадат начини за купуване на гласове, каза Сидеров.Според него трябва да се въведе прилагане на образователен ценз и поне основно образование и умение да се чете и пише, за да може да се гласува.„Самият народ се разврати и се купуват гласове не само сред ромското население. Купуват се цели структури", допълни лидерът на „Атака".За „Южен поток" той коментира: „Пристигнаха някакви сенатори, размахаха пръст на Орешарски и той спря проекта. Какво отношение има САЩ, за да дава препоръки".

В Киев ще има нови преговори между „Газпром” и „Нафтогаз”

/КРОСС/ На 14 юни в Киев ще се проведе нова среща на ниво "Газпром" и "Нафтогаз. Това съобщи за ИТАР-ТАСС официалният представител на „Газпром" Сергей Куприянов."Сега се подготвя нова среща в Киев, която ще се проведе във формат, различен от предишните консултации", каза той. Куприянов добави, че руската позиция по преговорите за газа остава изключително ясна и последователна. "Ние сме готови да търсим компромис, но натискът върху нас е безполезен. Нашият подход към решаване на проблемите е изразяван нееднократно", посочи той и добави: „Да видим до какво ще доведат новите консултации".

86-годишен от търговищко село бе убит в дома му

Възрастен мъж е било открит умъртвен в дома му, съобщиха от ОД на МВР-Търговище за „Фокус Възрастен мъж е било открит умъртвен в дома му, съобщиха от ОД на МВР-Търговище за „Фокус". Инцидентът се е случил във времето от 11 юни до 9:00 часа на 13 юни в село Славяново, община Попово, неизвестен извършител чрез нанасяне на удари с твърд предмет по цялото тяло е умъртвил в дома му 86-годишен мъж от селото. Трупът му е откаран в МБАЛ-Т

Брутален план за мача с Италия тази вечер: Да пречукаме Пирло!

Брутален план за мача с Италия тази вечер е разработил мениджъра на националния тим на Англия Рой Ходжсън. Двата отбора излизат един срещу друг в амазонската джунгла в град Манаус. По информации на италианските медии точка №1 в стратегията на Ходжсън ще се състои в това да бъде наритан едно хубаво 35-годишният плеймейкър на „адзурите" Андреа Пирло. Крайните защитници са получили за задача да го хвърлят направо в рекламните пана, ако го мернат край тъча. В средата на терена пък в глезените му...

Продължава

Standard&Poor's понижи кредитния рейтинг на България

Международната агенция Standard&Poor's понижи дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута с една стъпка – от BBB до BBB- при стабилна перспектива. Като основен мотив за решението си агенцията посочва нестабилната политическа ситуация в страната, а не състоянието на икономиката, което е добро.

Бившият наркобос Димитър Желязков-Очите е вдигнал див купон на остров Света Анастасия

Бившият наркобос Димитър Желязков-Очите е вдигнал див купон на остров Света Анастасия. Действието се е развило преди около седмица. Очите пристигнал с две моторници на острова заедно с още 20 лични авери. Компанията е отседнала в местния ресторант и веднага е ангажирала за себе си целия персонал.

Желязков се е разпореждал като началник. Сервитьорите са летели постоянно, за да обслужват шумната компания. Поръчките са били повече от щедри, коментираха свидетели на случката. Очите и...

Продължава

5 напитки за бързо отслабване

Идеалната фигура може и да не следва формата на чаша, но благодарение на течността в нея лесно ще я постигнете. Бързо и ефикасно с петте напитки, които ви помагат да стопите излишните килограми.
1Детоксикиращи сокове - Те са едни от най-верните ви съучастници в битката с натрупаните килограми. Лесно може да ги приготвите в собствената си кухня с Идеалната фигура може и да не следва формата на чаша, но благодарение на течността в нея лесно ще я постигнете. Бързо и ефикасно с петте напитки, които ви помагат да стопите излишните килограми. 1Детоксикиращи сокове - Те са едни от най-верните ви съучастници в битката с натрупаните килограми. Лесно може да ги приготвите в собствената си кухня с

ЕС и Русия търсят компромис за търговското споразумение с Украйна

Европейският съюз и Русия се разбраха да проведат разговори на високо равнище с участието на Украйна за очакваното от Киев подписване на споразумение за свободна търговия с Европейския съюз.

МВР на крак: Издирва убиеца на 86-годишен дядо

Зверското деяние е станало в периода от 11 юни до 9:00 часа на 13 юни в село Славяново, община Попово. Направеният оглед е показал, че неизвестен извършител чрез нанасяне на удари с твърд предмет по цялото тяло е умъртвил дядото.

Димитър Главчев: ГЕРБ е готов за избори по всяко време

Димитър Главчев: ГЕРБ е готов за избори по всяко време

Тезите на Сергей Станишев си противоречат една с друга- задължително гласуване с избори през август. Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев в интервю за предаването „Седмицата” по Дарик радио. По думите му незабавни избори, тогава когато го е казал Сергей Станишев, можеха да се случат през юли.

„Няма как да стане. Тези, които ще отидат на почивка, няма да отидат да гласуват. Това е целта в крайна сметка – да не отидат младите и активни граждани да гласуват, а да отидат твърдите ядра”, обясни той. Димитър Главчев каза още, че ГЕРБ иска оставката на Пламен Орешарски още от следващия ден от началото на протестите миналата година.

„Искаме избори възможно най-скоро, но за да започнем да разсъждаваме на тази тема – кога биха могли да се случат тези избори, трябва да се случи най-простото нещо, което да започне процедурата, а именно министър-председателят да си подаде оставката. Ние сме готови за всяка дата на избори”, заяви той. „Нашето мнение е, че задължително гласуване трябва да има, но най-нормалното нещо е да се обърнем към всички избиратели, какво мисля те по този въпрос. Поради това искаме да влезе в правната комисия обсъждането на референдума с трите точки. Ние сме „за” такъв референдум, който беше предложен от инициативен комитет”, каза още Димитър Главчев.

Съдът пусна на свобода тримата мъже, "готвили покушение" срещу Пеевски

Тримата мъже, които бяха обвинени от прокуратурата в опит за убийство на депутата от Д|ПС Делян Пеевски, късно вечерта в събота излязоха на свобода. Съдът реши, че доводите на прокуратурата за задържането им под стража не са основателни, защото "няма абсолютно никакво обосновано предположение, че тримата са извършили престъплението, в което са обвинени".   Поради това магистратите разпоредиха Кирил Методиев, Венцислав Върбанов и Георги Христов да бъдат освободени незабавно. Методиев, който от петък следобед е в болницата на МВР, остава там на лечение, защото е в прединфарктно състояние.   Мярката за неотклонение се гледа в реанимацията на болницата, където е Методиев, заради което там бяха докарани останалите двама задържани, дойдоха съдиите и прокурорът. Това е вторият случай в последно време, когато съдът заседава извън съдебната сграда. Предишният бе в Лясковец срещу стрелеца по спецполицаите.   Твърдението, че тримата мъжуе са арестувани заради опит за покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, е на адвоката на единия от тях. Същата версия се разпространява още от четвъртък от някои електронни медии. От прокуратата досега казаха единствено, че срещу тримата има повдигнати обвинения за опит за убийство.   Арестите са станали ден преди масираната прокурорска и полицейска акция в петък в сградата на "Цар Борис ІІІ", където се помещават офиси на Корпоративна търговска банка, TВ7 и други компании, свързвани с Цветан Василев.   Срещу самия Василев няма никакви обвинения. Не са претърсвани и офиси на КТБ. Банкерът е в чужбина.   Очаквайте подробности

Мъжете, готвили покушение на Пеевски, цял ден чакаха да чуят остават ли зад решетките

Тримата мъже, за които се твърди, че са арестувани за опит за покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, в събота влязоха в съда, придружени от силна охрана и адвокатите си. Това стана около 9.30 часа сутринта, но до късния следобед съдът оше не беше започнал да гледа мярката им за неотклонение.   Понеже зашитата не се е запознала с материалите на прокуратурата, заседанието на съда се очерта да е вечерта.   Твърдението, че са арестувани заради опит за покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, е на адвоката на един от тях. Същата версия се разпространява още от четвъртък от някои електронни медии. От прокуратата досега казаха единствено, че срещу тримата има повдигнати обвинения за опит за убийство, но не казаха кой е бил мишената.   Какви са мотивите на обвиняемите, кой е поръчаният и кой е поръчителят, се очаква да стане ясно в съдебната зала.   Арестите станаха ден преди масираната прокурорска и полицейска акция в петък в сграда, където се помещават офиси на Корпоративна търговска банка, TВ7 и други компании, свързвани с Цветан Василев.   Срещу самия Василев няма никакви обвинения. Не са претърсвани и офиси на КТБ. Банкерът е в чужбина.   В ранния следобед стана ясно, че единият от тримата обвиняеми - Красимир Методиев - е бил закаран в болницата на МВР. Това съобщи адвокатът на другия обвиняем Георги Христов.   Адвокат Николай Хаджигенов каза, че Методиев е на системи в прединфарктно състояние. Епикризата му била три страници, добави той.   Заради него вероятно мярката за неоклонение на тримата обвиняеми ще се гледа в болницата, като другите двама обвиняеми бяха доведени там около 19.30 часа, след което пристигнаха прокурор и съдия.   Очаквайте подробности

Мъжете, готвили покушение на Пеевски, ще чуят в болницата остават ли зад решетките

Тримата мъже, за които се твърди, че са арестувани за опит за покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, в събота влязоха в съда, придружени от силна охрана и адвокатите си. Това стана около 9.30 часа сутринта, но до късния следобед съдът оше не беше запонла да гледя мярката им за отклонение.   Понеже зашитата не се е запознала с материалите на прокуратурата, заседанието на съда се очерта да е вечерта.   Твърдението, че са арестувани заради опит за покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, е на адвоката на един от тях. Същата версия се разпространява още от четвъртък от някои електронни медии. От прокуратата досега казаха единствено, че срещу тримата има повдигнати обвинения за опит за убийство, но не казаха кой е бил мишената.   Какви са мотивите на обвиняемите, кой е поръчаният и кой е поръчителят, се очаква да стане ясно в съдебната зала.   Арестите станаха ден преди масираната прокурорска и полицейска акция в петък в сграда, където се помещават офиси на Корпоративна търговска банка, TВ7 и други компании, свързвани с Цветан Василев.   Срещу самия Василев няма никакви обвинения. Не са претърсвани и офиси на КТБ. Банкерът е в чужбина.   В ранния следобед стана ясно, че единият от тримата обвиняеми - Красимир Методиев - е бил закаран в болницата на МВР. Това съобщи адвокатът на другия обвиняем Георги Христов.   Адвокат Николай Хаджигенов каза, че Методиев е на системи в прединфарктно състояние. Епикризата му била три страници, добави той.   Заради него вероятно мярката за неоклониение на тримата обвиняеми ще се гледа в болницата, като съдебният състав и другите двама обвиняеми ще бъдат докарани в лечебното заведение.   Очаквайте подробности

Задържаните за опита за убийство на Пеевски ще чуят в МВР болницата остава ли зад решетките

Тримата мъже, за които се твърди, че са арестувани за опит за покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, в събота влязоха в съда, придружени от силна охрана и адвокатите си. Това стана около 9.30 часа сутринта, но до късния следобед съдът оше не беше запонла да гледя мярката им за отклонение.   Понеже зашитата не се е запознала с материалите на прокуратурата, заседанието на съда се очерта да е вечерта.   Твърдението, че са арестувани заради опит за покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, е на адвоката на един от тях. Същата версия се разпространява още от четвъртък от някои електронни медии. От прокуратата досега казаха единствено, че срещу тримата има повдигнати обвинения за опит за убийство, но не казаха кой е бил мишената.   Какви са мотивите на обвиняемите, кой е поръчаният и кой е поръчителят, се очаква да стане ясно в съдебната зала.   Арестите станаха ден преди масираната прокурорска и полицейска акция в петък в сграда, където се помещават офиси на Корпоративна търговска банка, TВ7 и други компании, свързвани с Цветан Василев.   Срещу самия Василев няма никакви обвинения. Не са претърсвани и офиси на КТБ. Банкерът е в чужбина.   В ранния следобед стана ясно, че единият от тримата обвиняеми - Красимир Методиев - е бил закаран в болницата на МВР. Това съобщи адвокатът на другия обвиняем Георги Христов.   Адвокат Николай Хаджигенов каза, че Методиев е на системи в прединфарктно състояние. Епикризата му била три страници, добави той.   Заради него вероятно мярката за неоклониение на тримата обвиняеми ще се гледа в болницата, като съдебният състав и другите двама обвиняеми ще бъдат докарани в лечебното заведение.   Очаквайте подробности

Задържаните за опита за убийство на Пеевски чакат дали съдът ще ги остави зад решетките

Тримата мъже, за които се твърди, че са арестувани за опит за покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, в събота влязоха в съда, придружени от силна охрана и адвокатите си. Това стана около 9.30 часа сутринта, но до късния следобед съдът оше не беше запонла да гледя мярката им за отклонение.   Понеже зашитата не се е запознала с материалите на прокуратурата, заседанието на съда вероятно ще остане за вечерта.   Твърдението, че са арестувани заради опит за покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, е на адвоката на един от тях. Същата версия се разпространява още от четвъртък от някои електронни медии. От прокуратата досега казаха единствено, че срещу тримата има повдигнати обвинения за опит за убийство, но не казаха кой е бил мишената.   Какви са мотивите на обвиняемите, кой е поръчаният и кой е поръчителят, се очаква да стане ясно в съдебната зала.   Арестите станаха ден преди масираната прокурорска и полицейска акция в петък в сграда, където се помещават офиси на Корпоративна търговска банка, TВ7 и други компании, свързвани с Цветан Василев.   Срещу самия Василев  няма никакви обвинения. Не са претърсвани и офиси на КТБ. Банкерът е в чужбина.   Очаквайте подробности

Прокуратурата още мълчи в какво са обвинени задържаните за опита за покушение на Пеевски

Тримата мъже, за които се твърди, че са арестувани за опит за покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, в събота влязоха в съда, придружени от силна охрана и адвокатите си.   Софийският градски съд трябва да разгледа мярката им за неотклонение. Понеже зашитата не се е запознала с материалите на прокуратурата, гледането на мярката вероятно ще е в по-късните следобедни часове.   Тримата мъже влязоха в Съдебната палата малко след 9.30 часа.   Твърдението, че са арестувани заради опит за покушение срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, е на адвоката на един от тях. Същата версия се разпространява още от четвъртък от някои електронни медии, но до момента от прокуратурата не я опровергават, нито потвърждават. Мълчанието на обвинението продължава и до момента.   За какво точно са обвинени задържаните, ще стане ясно в съдебната зала.   Арестите станаха на фона на масираното полицейско и прокурорско присъствие в сграда, където се помещават офиси на Корпоративна търговска банка, TV7 и други компании, свързвани с Цветан Василев.   Срещу самия Цветанов няма никакви обвинения. Не са претърсвани и офиси на КТБ. Банкерът е в чужбина.   Очаквайте подробности

Вандали надраскаха с надписи "К*р МВР" автомобила на лидера на ГЕРБ Изток Емо Ненков - СНИМКИ

Вандали обрисуваха личния автомобил на лидера на ГЕРБ Изток в Перник - младата надежда на партията Емо Ненков. Автомобилът е бил паркиран през нощта пред блока на Ненков в пернишкия квартал Изток, когато е бил нарисуван от вандали с надписи "Кур МВР".

"Аз нямам лични врагове, вандалският акт е на политическа основа", смята Емо Ненков. Той е един от най-новите членове на партията на Бойко Борисов в Перник, но много бързо израстна партийно. Само за...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване