Италианските Алпи - изборът на Ангела Меркел за лятото

Канцлерът на Германия Ангела Меркел от години избира едно и също място за летните си ваканции - алпийското село Солда в Южен Тирол. За последно е била в него миналия юли, но може би и това лято ще се уедини в сърцето на Италианските Алпи. Според германски медии Меркел била пленена от Солда през 2004 г., когато научила за курортното село. Канцлерът на Германия Ангела Меркел от години избира едно и също място за летните си ваканции - алпийското село Солда в Южен Тирол. За последно е била в него миналия юли, но може би и това лято ще се уедини в сърцето на Италианските Алпи. Според германски медии Меркел била пленена от Солда през 2004 г., когато научила за курортното село.

Новата, подценена Англия ще предизвика опита на Италия


Тактическите решения на Англия и Италия от техните опитни треньори Рой Ходжсън и Чезаре Прандели ще бъдат следени под микроскоп, когато два от фаворитите в тежката група D се изправят един срещу друг в дербито на съботния ден от програмата на световното първенство.

Контрастиращите качества на младост и опит ще трябва да се справят и с неприятните условия на "Арена да Амазония" в Манаус в амазонската джунгла от 1 часа след полунощ.

Освеженият с много млади и талантливи...

Преглед на печата - 14 юни

Оставката се отлага. "Монитор": Официално: Кабинетът остава до вторник Правителството няма да сдаде властта днес, а оставка може да се очаква след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента идния вторник.

Украински военен самолет е свален в Луганск, има загинали

Венно-транспортен самолет Ил-76 бил атакуван при кацане на летището в Луганск. На борда е имало най-малко 49 души. Не се уточнява броят на загиналите. На борда на самолета е имало войници, хардуер, оборудване и храна.

Гонят Льов след Световното

Дните на Йоахим Льов като селекционер на Германия са преброени, гръмна вестник "Гадзета дело Спорт". Най-престижното спортно издание на Апенините разкри, че 54-годишният наставник на трикрат...

Литекс позлати Косоко

Новото попълнение на Литекс Омар Косоко е най-скъпоплатеният играч в клуба. Крилото от Бенин ще получава по 20 000 евро на месец, което го нарежда дори пред Николай Бодуров и Джордан, пише в.&rdqu...

М'Боли може да не се върне в ЦСКА след Световното

Отбор от втора френска дивизия е много близо до подписа на Райс М'Боли, пише "Меридиан мач". Единственият представител на "А" група на Мондиала в Бразилия може да не се завърне в Ц...

Виетнамец без книжка прегази дете и офейка

Пострадалото момиче било транспортирано в ЦСМП - Плевен, където е установено че е получила трайно затрудняване на функциите на белия дроб и половите органи. По време на разпита шофьорът, който нямал книжка, признал, че след удара много се изплашил, не можел да мисли адекватно и затова избягал.

Депутати и министри лъжат в имотните си декларации

Министри от правителството на Пламен Орешарски са излъгали в имотните си декларации до Сметната палата.

Станишев елеминирал опцията да му бъде искана оставка

Политолог: Преди избори никоя партия не сменя ръководството си


Днес да почерпят


Вероника Делибалтова, председател на Младежкото обединение на БСП.
Виолета Гиндева, актриса.




Гергана Паси, президент на ПанЕвропа България, дигитален шампион на България в ЕС, бивш министър по европейските въпроси.
Михаела Калайджиева, бивш главен секретар на “Виваком”.



Кирил Йорданов, бивш кмет на Варна, 58 г. Вероника Делибалтова, председател на Младежкото обединение на БСП. Виолета Гиндева, актриса. Гергана Паси, президент на ПанЕвропа България, дигитален шампион на България в ЕС, бивш министър по европейските въпроси. Михаела Калайджиева, бивш главен секретар на “Виваком”. Кирил Йорданов, бивш кмет на Варна, 58 г.

Тръбите за "Южен поток" пристигнаха в Бургас

Тръбите за "Южен поток" пристигнаха в Бургас

Докато политиците се надприказват спряна ли е работата по газопровода "Южен поток", тръбите за строежа пристигат на пристанище "Бургас-запад". Без много шум доставките са започнали още на 31 май и не са прекратени, пише в. "Преса".

Втората пратка е пристигнала вчера. На специално подготвените складови площадки вече са складирани първите 4400 тона тръби от висококачествена стомана. Общата им дължина е повече от 5,5 км. Те са руски, идват от Ростов на Дон. Втората пратка е от 2000 броя, или 19 000 тона, също от Русия. Тръбите са за морската част на съоръжението от района на руския град Анапа до Варна. Те са собственост на международната компания "Южен поток Транспорт", регистрирана в Амстердам. Акционери в нея са  "Газпром" (50%), италианската "Ени" (20%), германската "Винтерсхал" (15) и "Електрисите дьо Фрабс" (15%).

"Русия не е получавала писмени уведомления от България за замразяването на "Южен поток" нито на междуправителствено, нито на корпоративно равнище", заяви в четвъртък президентът на "Газпром" Алексей Милер, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той допълни, че компанията предвижда мерки за защита на европейските потребители при евентуално спиране на доставките през Украйна.

Евакуираха 15 души при пожар в блок в Бургас

Петнайсет души са били евакуирани снощи от жилищен блок в Бургас заради пожар в апартамент, съобщиха от ОД на МВР-Бургас. Пожарът е възникнал в апартамент на третия етаж във вход 4 на блок 68 в комплекс "Славейков".

14 юни в историята

Събития 1228 г. — Луи VIII става крал на Франция след смъртта на баща си Филип II. 1456 г. — Унгарската армия нанася поражение при Белград на армията на Османската империя. 1789 г. — Френската революция: Жителите на Париж превземат Бастилията и освобождават седем политически затворници, с което започва Френската революция.

Разтоварват тръбите за "Южен поток" в Бургас

Руската държавна корпорация "Газпром" "не знае", че България е замразила проекта "Южен поток". Тръбите за мегапроекта продължават да се разтоварват в Бургас.

Глутница кучета нахапа бременна жена

Глутница бездомни кучета първоначално атакували малкия дакел, който успял да се отскубне, да избяга и да се скрие. Тогава глутницата се нахвърлила върху бременната в третия месец жена и я наръфали по краката.

Кой спечели фотоконкурса "Няма да забравя"


Точно година след началото на антиправителствените протести, предизвикани от избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, "Дневник" обявява официално края на фотоконкурса "Няма да забравя". 

През август миналата година призовахме читателите да ни изпращат снимки от моментите в протестите, които ще помнят винаги и оставихме края на конкурса отворен. Постепенното оредяване на шествията доведе до забавяне при обявяването на победителя. Отлагането обаче донесе неочаквано допълнение към...

Лекари осъдиха прокуратурата за 100 000 лв.

Рекордно обезщетение дължи прокуратурата на трима педиатри, обвинени, а после оправдани за смъртта на 5-месечно бебе. Докторите осъдиха държавното обвинение за общо 100 000 лв. обезщетения по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди (ЗОДОВ).

Свят на хАРТиени мечти

Първо си купуваш материалите за къща. Изграждаш я. Засаждаш едно-две дръвчета около нея. Паркираш автомобила в гаража. После се появява още една къща. Получава се улица. Започва да свети светофар. Неусетно под пръстите ти изниква цял един град... Позволете си да имате големи мечти, за да може да осъществите и големите си цели. Първо си купуваш материалите за къща. Изграждаш я. Засаждаш едно-две дръвчета около нея. Паркираш автомобила в гаража. После се появява още една къща. Получава се улица. Започва да свети светофар. Неусетно под пръстите ти изниква цял един град... Позволете си да имате големи мечти, за да може да осъществите и големите си цели.

Бивши служители с общ иск срещу ЦСКА

Бивши служители на ЦСКА готвят общ иск за неполучени заплати, след като нито едно от споразуменията с тях не е било спазено, съобщава "24 часа". Те са се съгласили да разсрочат парите си, ко...

Свалиха самолет с военни над град Луганск, има загинали

Украински транспортен самолет е бил свален тази нощ, докато е летял към летище в източния град Луганск. Информацията предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на украинското министерство на отбраната. Самоле...

Пожар горя в апартамент в Бургас

Снощи около 21.06 ч. в ОДМВР – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал в частен апартамент, разположен на третия етаж във вх. 4 на бл. 68 в к-с „Славейков”. Към ...

Барут е горял снощи в складовете на „Арсенал”

В склада на оръжейния завод „Арсенал” край казанлъшкото село Бузовград е горял барут. Информацията съобщи главен комисар Иван Чолаков - директор на ОД на МВР Стара Загора. Така той...

Дзаферович: Съдията ни закла от некадърност

Директорът на Берое ваня Дзаферович коментира мача на откриването на световното първенство между Бразилия и Хърватска (3:1) пред "Меридиан мач". Бразилия има по-добър отбор от нашия и беше ...

Предприемачи превръщат в складове пещери

Неизвестни предприемачи обсебват незаконно пещери край река Русенски Лом, съобщиха от общинската управа. Посегателството върху природното богатство е открито наскоро при проверка за незаконно строителство край реката. По левия бряг в землището на квартал “Средна кула” общинари се натъкнали на пещера със заключена метална врата и изграден зид.

Серхио Рамос: Всички сме виновни

Защитникът обаче вярва, че Испания ще преодолее трудния момент


Опълченците свалиха самолет, валят нови трупове в Украйна

С огън от зенитна установка и голямокалибрено оръдие бе поразен военнотранспортен самолет Ил-76 на Военновъздушните сили на Украйна, който е осъществявал превозване на личния състав с цел ротация, пише в съобщение на военното министерство на Украйна.

НИМХ: Максималните температури ще са между 26° и 31°

Днес атмосферата над страната ще остане неустойчива. В предобедните часове ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в Южна и Източна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в югозападните райони. Днес атмосферата над страната ще остане неустойчива. В предобедните часове ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в Южна и Източна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в югозападните райони.

Топ 10 на най-продаваните заглавия на издателство „Труд” в рамките на Пролетния панаир на книгата

И тази година издателство „Труд” предложи на верните си читатели стойностни и красиви книги на страхотни цени. Предлагаме Ви класация в низходящ ред. На първо място е „Гешев остава жив след 9.IX.1945 г.”. Това е първото издание, в което документи от Държавна сигурност и показания на свидетели доказват, И тази година издателство „Труд” предложи на верните си читатели стойностни и красиви книги на страхотни цени. Предлагаме Ви класация в низходящ ред. На първо място е „Гешев остава жив след 9.IX.1945 г.”. Това е първото издание, в което документи от Държавна сигурност и показания на свидетели доказват,

НИМХ: Максималните температури ще са между 26° и 31°

Днес атмосферата над страната ще остане неустойчива. В предобедните часове ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в Южна и Източна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в югозападните райони. Днес атмосферата над страната ще остане неустойчива. В предобедните часове ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в Южна и Източна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в югозападните райони.

Най-важното от Варна във вчерашния 13 юни

Гранд хотел „Димят“ отново е на тезгяха Петзвездният гранд хотел „Димят“ отново не намери нови собственици и остана на тезгяха за продан. За 10 юни бе обявен вторият явен търг за продажбата на хотела при начална цена 15 490 174.00 лв.

60-годишен мъж се удави в езеро в центъра на Разлог

60-годишен мъж бе открит удавен в езеро в центъра на Разлог в петък-13-ти, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

7 деца със симптоми на хранително отравяне от Банско

Седем деца са постъпили със симптоми на хранително отравяне в МБАЛ-Разлог снощи, веднага след като са били настанени в хотел в Банско, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

7 деца в МБАЛ-Разлог със симптоми на хранително отравяне от Банско

Седем деца са постъпили със симптоми на хранително отравяне в МБАЛ-Разлог снощи, веднага след като са били настанени в хотел в Банско, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Днес Военноисторическият музей отваря врати за деца и бащите им


Днес от 10 до 18 часа Националният военноисторически музей (НВИМ) отваря врати с безплатен вход по случай Денят на бащата.

Посетителите ще могат да видят част от съвременната техника, която Българската армия е предоставила специално за събитието. Посетителите ще могат да видят на живо бронирана колесна машина "Гардиън", военен автомобил "Хамър", автомобил Sand-cat, маркиран автомобил с повишена проходимост и въоръжение, високопроходима линейка – участвала в мисии. Ще са паркирани и...

Предприемачи завземат незаконно пещери, обръщат ги в складове

Неизвестни предприемачи обсебват незаконно пещери край река Русенски Лом, съобщиха от общинската управа. Посегателството върху природното богатство е открито наскоро при проверка за незаконно строителство край реката. По левия бряг в землището на квартал “Средна кула” общинари се натъкнали на пещера със заключена метална врата и изграден зид. Неизвестни предприемачи обсебват незаконно пещери край река Русенски Лом, съобщиха от общинската управа. Посегателството върху природното богатство е открито наскоро при проверка за незаконно строителство край реката. По левия бряг в землището на квартал “Средна кула” общинари се натъкнали на пещера със заключена метална врата и изграден зид.

Тунел ще свързва "Дружба 2" с метростанцията "Цариградско шосе" в София

Съоръжението ще струва 2,1 млн. лв. и ще е готово през април догодина, съобщи шефът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев


Иван Иванов с ултиматум към ЦСКА, заплаши евроучатието им

Футболист номер 1 на България за миналата година Иван Иванов постави ултиматум на ЦСКА да му плати до понеделник 80 000 лева след неспазване на срока, за който бившият защитник на клуба се бе разбрал ...

Дучето постави три въпроса за ЦСКА пред Томов

Бившият председател на централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов поиска от Александър Томов да каже истината за управлението на клуба, пише в.”Меридиан мач”. "Всеки трябва д...

150-метров тунел ще свързва "Дружба 2" с метрото

150-метров тунел ще свързва столичния квартал "Дружба 2" с метростанцията "Цариградско шосе". Строежът му ще почне в края на август. Това съобщи на среща с граждани от район "...

ФИФА обмисля наказание за Нико Ковач

Дисциплинарният комитет на ФИФА ще разгледа на първото си заседание поведението на треньора на Хърватска Нико Ковач. Причина за това са изказванията му веднага след скандалния първи мач на Световното...

Турци примамват лидер на ЦСКА

Втородивизионният Кършияка е направил оферта за халфа на ЦСКА Емил Гъргоров, пише "24 часа". Комшиите примамват полузащитника с доста сериозна заплата, защото у бего виждали човека, който мо...

Тръбите за "Южен поток" вече са в Бургас

Независимо оспорването на проекта „Южен поток” тръбите за строежа на газопровода пристигат на пристанище "Бургас-запад". Без много шум доставките са започнали още на 31 май и не са прекратени.

Баща посвещава 26 букви от азбуката на починалото си бебе

София никога няма да порасне и да разбере значението на думите, тъй като умира 29 дни след раждането от порок на сърцето. Това съобщи сайтът leggo.it.
Младият й баща - график и уеб дизайнер, посвещава в мъката си сайт за рожбата си под заглавие "Quore". Това е като прочувствен разказ с всяка една буква от азбуката, София никога няма да порасне и да разбере значението на думите, тъй като умира 29 дни след раждането от порок на сърцето. Това съобщи сайтът leggo.it. Младият й баща - график и уеб дизайнер, посвещава в мъката си сайт за рожбата си под заглавие "Quore". Това е като прочувствен разказ с всяка една буква от азбуката,

Григор Димитров среща Вавринка в търсене на първия си финал на трева


Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече има титли при професионалистите както на твърди кортове, така и на клей. През тази седмица в лондонския клуб "Куинс" той има възможност да спечели трофей и на една от любимите си настилки - тревата. 

За целта 23-годишният българин трябва да преодолее още две препятствия. Първото и на хартия най-сериозно ще бъде днес от 15.15 часа, когато той ще срещне в първия полуфинал поставения под номер 1 в турнира и шампион от Australian Open...

Баща посвещава 26 букви от азбуката на починалото си бебе

София никога няма да порасне и да разбере значението на думите, тъй като умира 29 дни след раждането от порок на сърцето. Това съобщи сайтът leggo.it.
Младият й баща - график и уеб дизайнер, посвещава в мъката си сайт за рожбата си под заглавие София никога няма да порасне и да разбере значението на думите, тъй като умира 29 дни след раждането от порок на сърцето. Това съобщи сайтът leggo.it. Младият й баща - график и уеб дизайнер, посвещава в мъката си сайт за рожбата си под заглавие "Quore". Това е като прочувствен разказ с всяка една буква от азбуката,

Антон Хекимян носи по 2 баници в телевизията на Нова година

От около 2 седмици Антон Хекимян се чуди кое по-напред да прави – да спи ли, да яде ли, на фитнес ли да ходи, или да се види с приятели. Причината е, че още не се е нагодил към новия си режим като водещ на сутрешния блок на Би Ти Ви “Тази сутрин”.
Това, което на този етап му липсва най-много, е сънят. За всичко друго, макар с малки изключения, нам От около 2 седмици Антон Хекимян се чуди кое по-напред да прави – да спи ли, да яде ли, на фитнес ли да ходи, или да се види с приятели. Причината е, че още не се е нагодил към новия си режим като водещ на сутрешния блок на Би Ти Ви “Тази сутрин”. Това, което на този етап му липсва най-много, е сънят. За всичко друго, макар с малки изключения, нам

Да довършим започнатото година по-късно, е мотото на протестите днес


"Приятели, мина една година. Време е да довършим започнатото! Не трябва да позволяваме всичко да се развива по техния сценарий", това обръщение се разпространява във "Фейсбук" и призовава за масови протести днес в цялата страна. Към вече познатото събитие ДАНСwithme има и две нови #ДАНСNOMORE! и 1 година ДАНСwithme. Снощи присъствие на протестите бяха потвърдили над 5500 души, като в София сборният пункт е на площада между сградата на правителството и президентството.

"Протест срещу...

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване