Собственичка на кола я подпали, за да се спаси от глобите

http://petel.bg/Sobstvenichka-na-kola-ya-podpali--za-da-se-spasi-ot-globite__127654

Илюстрация: Булфото архив Собственици на лек автомобил го подпалиха пред очите на служител на пътната полиция, след като той започнал...

Депутатите "избягали" 238 пъти от парламента

http://petel.bg/Deputatite-izbyagali-238-pati-ot-parlamenta__127655

Снимка: Булфото архив За девет месеца депутати са натрупали 238 отсъствия от работа без основателна причина. Това става ясно от списъците...

Синът на управителя на Дубай е загинал в боевете в Йемен

http://petel.bg/Sinat-na-upravitelya-na-Dubay-e-zaginal-v-boevete-v-Yemen__127656

Снимка: Блиц Най-големият син на управляващия Дубай и премиер на Обединените арабски емирства Мохамед бен Рашид Ал Мактума-шейх Рашид...

Канадски лекари забравиха метална скоба в стомаха на българка

http://frognews.bg/news_98043/Kanadski-lekari-zabraviha-metalna-skoba-v-stomaha-na-balgarka/

Български лекари излекуваха канадска жителка, родом от България. В Канада не й обърнали внимание и не й повярвали, че не е добре. Жената се прибрала в България, където открили, че в нея е забравена метална скоба. Това съобщава в. National Post.

Жители на Марсилия събират пари за бездомен българин

http://www.cross.bg/kolyo-godishniyat-bulgarin-1481397.html

/КРОСС/Жителите на френския град Марсилия са се трогнали от положението, в което се намира 62-годишният българин Кольо, който е останал без покрив над главата, след като на 9 септември колата му е била иззета. В резултат на желанието на французите да помогнат на бездомния човек е организирано събиране на средства за закупуването на каравана на старо. Когато чул новината, очите на Кольо светнали. „Най-накрая ще имам легло", казал 62-годишният мъж пред изданието La Provence. Българинът е пристигнал във Франция, за да работи, но е станал жертва на трафиканти на хора, които са го експлоатирали. Положението му е утежнено и от здравословното му състояние - болни бели дробове, високо кръвно, болно сърце.

Елекронният магазин за приложения на "Епъл" стана жертва на кибератака

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2015/09/21/2613772_elekronniiat_magazin_za_prilojeniia_na_epul_stana/?ref=rss


Електронният магазин за приложения на "Епъл" (Apple), AppStore беше подложен на мощна кибератака от неизвестни хакери, съобщиха световните агенции. 

Злосторниците успели да вкарат замаскиран вредоносен код в стотици официални приложения на магазина. "Ние отделихме тези приложения от AppStore, които са били създадени с помощта на това нелицензирано програмно обезпечение", каза представител на Apple. 

По данни на компанията Palo Alto Networks, разработваща системи за...

Македонският президент: ЕС забрави Балканите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996417

Македония се обвинява за ситуацията с мигрантите, въпреки че те идват на нейна територия от ЕС. Това е заявил президентът Георге Иванов, цитиран днес от македонския ”Утрински вестник”, съобщава
Македония се обвинява за ситуацията с мигрантите, въпреки че те идват на нейна територия от ЕС. Това е заявил президентът Георге Иванов, цитиран днес от македонския ”Утрински вестник”, съобщава "Фокус".  „За съжаление Съюзът изостави Балканите и сме оставени сами с този проблем”, заявява Иванов в интервю за полския вестник „Газета виборча”.

Македонският президент: ЕС забрави Балканите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4996424

Македония се обвинява за ситуацията с мигрантите, въпреки че те идват на нейна територия от ЕС. Това е заявил президентът Георге Иванов, цитиран днес от македонския ”Утрински вестник”, съобщава "Фокус". 
„За съжаление Съюзът изостави Балканите и сме оставени сами с този проблем”, заявява Иванов в интервю за полския вестник „Газета виборча”.
Македония се обвинява за ситуацията с мигрантите, въпреки че те идват на нейна територия от ЕС. Това е заявил президентът Георге Иванов, цитиран днес от македонския ”Утрински вестник”, съобщава "Фокус".  „За съжаление Съюзът изостави Балканите и сме оставени сами с този проблем”, заявява Иванов в интервю за полския вестник „Газета виборча”.

Археолози влизат в родопското село Орехово, ще търсят артефакти

http://pik.bg/археолози-влизат-в-родопското-село-орехово-ще-търсят-артефакти-news403111.html

Археолози влизат в родопското село Орехово, ще търсят артефакти

В родопското село Орехово се очаква екип от археолози в края на октомври, който да проучи обстойно района. Експедицията ще даде основание на местните хора да поискат включването на селото в археологическата карта на България, както и за евентуални бъдещи разкопки.

Подробни археологически проучвания в района на родопското село Орехово не са правени от 60-те години на миналия век. На различни места около селото са откривани фрагменти от съдове или мозайки, но разкопки не са правени. А много местности са обвити с легенди, които отвеждат назад във времето на древните траки. Една от тях е Колото над селото.

Златка Чуртова, жител на с. Орехово: За него има много митове, легенди, че това е един стар тракийски храм, който е заровен след християнизацията на населението.

Категорични доказателства за наличието на светилище обаче до момента не са открити. Заради стратегическото си положение мястото е избрано да се изгради наблюдателна противопожарна кула.

Павлина Петкова, кмет на с. Орехово: За реализирането на тоя проект трябва да е мястото високо, видимо, достъпно и да е частна общинска собственост.

Кулата се изгражда по европейски проект на община Чепеларе и е много необходима на селото, заради често възникващите пожари. В момента е направен изкоп на не повече от метър и половина дълбочина, артефакти обаче не са открити. Златка Чуртова, която от 11 години живее в Орехово и е един от най-големите радетели за опазването на местното историческо наследство смята, че съоръжението не нарушава целостта на могилата.

Златка Чуртова: По никакъв начин не би попречила, дори аз веднага отидох, когато започна изкопа. Разбрах че наистина е изкуствен насип отгоре, което предполага, че евентуално има такова светилище отдолу.

Археологически проучвания така или иначе предстоят. Но това не би трябвало да спира изграждането на така необходимото противопожарно съоръжение, смятат още местните хора.

 

Община и държава молят собственици да си ремонтират сградата във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=301861

Община Варна и представители на държавата се обръщат с молба към собствениците на сграда в морската столица да й направят ремонт. Това научи Moreto.net. Става въпрос за зданието на улица "Преслав" 14, което е в близост до Областната управа и представлява недвижима културна ценност.

Цветана Пиронкова се върна на 44-о място в света

http://www.cross.bg/tochki-pironkova-ranglistata-1481396.html

/КРОСС/Цветана Пиронкова се изкачи с две места в световната ранглиста по тенис, въпреки че не игра в официални турнири през миналата седмица. Българката се върна отново на 44-о място, което загуби миналата седмица след откритото първенство на САЩ. Пиронкова има 1195 точки за ранглистата на WТА, а втора българска ракета с 555 точки остава Сесил Каратанева, която качи три места до 107-о. Трета сред българските тенисистки е Елица Костова с 201 точки и 221-о място в ранглистата. Американката Серена Уилямс остава лидер с 11 501 точки, следвана от румънката Симона Халеп с 6780 и рускинята Мария Шарапова с 5795. Скок в топ 10 направиха германката Ангелик Кербер и испанката Карла Суарес Наваро, съобщи dnevnik.bg.  

Бербатов и пътна помощ: За всичко има първи път

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996415

Димитър Бербатов пусна снимка от вдигането на своя автомобил с пътна помощ. Надписът бе - има първи път за всичко. Митко закъса с колата в центъра на Солун и заради това пропусна тренировка на
Димитър Бербатов пусна снимка от вдигането на своя автомобил с пътна помощ. Надписът бе - има първи път за всичко. Митко закъса с колата в центъра на Солун и заради това пропусна тренировка на

Нов булевард в София стана трасе за гонки

http://pik.bg/нов-булевард-в-софия-стана-трасе-за-гонки-news403109.html

Нов булевард в София стана трасе за гонки

Новооткритият булевард "Александър Малинов" се превърна в нощно трасе за гонки, съобщава столичен вестник.

Джигитите използват наскоро ремонтирания булевард, за да фучат като бесни с мотори и коли. Те чакат настъпването на нощта и изключването на светофарите в полунощ, за да започнат да форсират двигатели и да свистят с гуми. Според живеещите там автошоуто продължава цяла нощ, а заради мощния рев на моторите спането е невъзможно.

Основната пътна артерия на квартала бе обновена това лято покрай изграждането на метрото. Оттогава пътните хулигани се възползват от хубавия асфалт и правата отсечка, която използват като арена за своите зулуми. Очевидци разказват, че са ставали свидетели на гонки между мотори, коли и АТВ-та, дрифтинг на мощни беемвета и дори на каране в насрещното. Надпреварата обикновено започвала от светофара при спирката на бл. 43 и продължава до Академията на МВР, след което джигитите тръгват по Околовръстния път. "

И аз ги чувам през отворения прозорец на кабинета ми, като минават денем", признава шефката на Седмо РПУ Ани Петрова. Тя обясни, че периодично изпраща патрулна кола, която да обикаля района, за да респектира пътните хулигани. Факт е, че полицаите не могат да се преборят с фучащите джигити.

"Дори и да получим сигнал за каране с висока скорост и нарушаване на нощната тишина, докато стигнем до мястото, те ще са заминали. Не разполагаме и с радари, с които да преценим скоростта, такива има само КАТ. А ако не се засече скоростта, нищо не може да се направи", призна Петрова.

По нейното мнение решението е поставяне на камера за скорост по средата на новото трасе. Тя е изпратила искане за поставяне на камера до КАТ и Столична община, от които зависи разрешаването на проблема. Полицейската началничка призова да се прави разграничение между организираните състезания и хулиганите, решили да си изпробват колата или мотора. Досега в районното не са получавани сигнали за гонки, а само за единични нарушители. Въпреки това живеещите в "Младост" се кълнат, че са виждали няколко мотора да хвърчат със светкавична скорост.

"Ако има информация за организирано състезание, ще отидем на мястото и ще ги разгоним още докато се събират. Но когато някой мине за секунди по хубавата права отсечка, няма как да го хванем", коментира Ани Петрова. По думите й тези, които си правят ралита, винаги ще намерят къде да се състезават, а тоталната забрана за това не дава резултат.

От районното нямат ресурси, за да разполагат няколко патрула по булеварда. Налични са само две-три служебни коли, които се пращат на сигнали за битови инциденти или обикалят из неспящия Студентски град. Освен това наскоро се изпочупил част от автопарка на районното. За да се спести разхищението на коли и униформени, по-добрият вариант е поставяне на камера, смята шефката на Седмо РПУ. Наскоро вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи, че се прави карта на гонките и в най-скоро време се очакват специални мерки срещу пътните хулигани.

Ципрас обяви бъдеща двупартийна коалиция с "Независими гърци"

http://www.mediapool.bg/tsipras-obyavi-badeshta-dvupartiyna-koalitsiya-s-nezavisimi-gartsi-news239483.html

Двупартийна коалиция с Независими гърци обяви Алексис Ципрас в изявление след официалните изборни резултати. Тази коалиция има мнозинство с 155 депутатски места от 300 - членния парламент. Започнаха консултации за евентуално сътрудничество и със социалистическата ПАСОК. Лявата партия Реката също обещава подкрепа на СИРИЗА в парламента, но без да участва в правителството.“Получихме мандат за четири години“, заяви бъдещият премиер, с което даде ясен сигнал,че ще състави стабилно правителство, което да приложи договорените с кредиторите мерки и реформи. "В Европа днес Гърция и гръцкият народ са синоними на съпротива и достойнство и тази борба ние ще продължим заедно още четири години.Пред нас стоят трудности, но ние имаме стабилна основа. Възстановяването няма да стане с магическа пръчка, но то може да бъде постигнато с тежък труд", каза Ципрас. От централата на СИРИЗА съобщиха,че се предвижда сформиране на постоянен Национален съвет по европейски въпроси и външна политика с представители от всички парламентарни партии. Консерваторите от Нова Демокрация категорично отказват сътрудничество с радикалната левица.Комунистическата партия, която идейно е близка с партията на Ципрас,също не желае за влизат в коалиция с новото правителство. Ципрас, който спечели предсрочните парламентарни избори в Гърция в неделя, ще се закълне като министър-председател в президентския дворец в понеделник вечер в 20.00 часа местно и българско време. Новината беше обявена от самия Ципрас, съобщава държавната телевизия ЕРТ. Бъдещият премиер ще се срещне с президента Пракопис Павлопулос, който ще му връчи мандат за съставяне на коалиционна правителство с дясната партия "Независими гърци“. Все още не е обявен часът на срещата. Съставът на правителството също не се разкрива, въпреки че самият Ципрас съобщи на среща с журналисти, че правителството ще бъде съставено във вторник. На изборите вчера СИРИЗА спечели 35% от гласовете на извънредните парламентарни избори. На второ място се нареди нейният основен конкурент консервативната „Нова демокрация“ с 28,1%, следвана от неонацистите от „Златна зора” със 7,11% и ПАСОК с 6,42%. Останалите партии, които влизат в парламента, са Компартията с 5,47%, „Потами” с 3,93%, „Независими гърци” – 3,7% и Центристката партия с 3,45%. Очаква се СИРИЗА ще получи 145 места в парламента, като за мнозинство са й нужни 151. "Нова демокрация” има 75 места, "Златна зора” -19, ПАСОК – 17, Комунистическата партия – 14, "Потами” – 11, "Независими гърци” – 10 и Центристката партия – 9. Междувременно в прессъобщение на СИРИЗА стана ясно, че "В сряда Ципрас ще участва в срещата на ЕС, където ще представлява и Кипър по молба на президента Никос Анастасиадис“. Освен това в най-скоро време Ципрас ще посети САЩ. Очаква се ще се срещне с американския президент Барак Обама в кулоарите на ООН, съобщиха от пресцентъра на СИРИЗА. Победителят на извънредни парламентарни избори планира да участва и в срещата на Европейския съюз по миграционната политика. Тя ще се проведе на 23 септември в Брюксел. Лидерът на радикалната лява партия СИРИЗА заяви в неделя вечерта пред ликуващите си съпартийци, че изборната победа на парламентарния вот дава нов и силен 4-годишен мандат. Убедителната победа с преднина от повече от 7 пункта е донякъде изненадваща на фона на бъркотията, която СИРИЗА създаде в гръцката политика и икономика, налагането на банкови и капиталови ограничения и приемането на още по-строги изисквания за трети помощен пакет. Йерун Дейселблум, председателят на групата на финансовите министри на еврозоната, поздрави новоизбрания премиер на страната и добави, че очаква бързо сглобяване на ново правителство, за да работи с Гърция за прилагане на "амбициозните реформи".  

Алексис Ципрас полага клетва като премиер

http://www.mediapool.bg/aleksis-tsipras-polaga-kletva-kato-premier-news239483.html

Лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас, който спечели предсрочните парламентарни избори в Гърция в неделя, ще се закълне като министър-председател в президентския дворец в понеделник вечер в 20.00 часа местно и българско време. Новината беше обявена от самия Ципрас, съобщава държавната телевизия ЕРТ. Бъдещият премиер ще се срещне с президента Пракопис Павлопулос, който ще му връчи мандат за съставяне на коалиционна правителство с дясната партия "Независими гърци“. Все още не е обявен часът на срещата. Съставът на правителството също не се разкрива, въпреки че самият Ципрас съобщи на среща с журналисти, че правителството ще бъде съставено във вторник. На изборите вчера СИРИЗА спечели 35% от гласовете на извънредните парламентарни избори. На второ място се нареди нейният основен конкурент консервативната „Нова демокрация“ с 28,1%, следвана от неонацистите от „Златна зора” със 7,11% и ПАСОК с 6,42%. Останалите партии, които влизат в парламента, са Компартията с 5,47%, „Потами” с 3,93%, „Независими гърци” – 3,7% и Центристката партия с 3,45%. Очаква се СИРИЗА ще получи 145 места в парламента, като за мнозинство са й нужни 151. "Нова демокрация” има 75 места, "Златна зора” -19, ПАСОК – 17, Комунистическата партия – 14, "Потами” – 11, "Независими гърци” – 10 и Центристката партия – 9. Междувременно в прессъобщение на СИРИЗА стана ясно, че "В сряда Ципрас ще участва в срещата на ЕС, където ще представлява и Кипър по молба на президента Никос Анастасиадис“. Освен това в най-скоро време Ципрас ще посети САЩ. Очаква се ще се срещне с американския президент Барак Обама в кулоарите на ООН, съобщиха от пресцентъра на СИРИЗА. Победителят на извънредни парламентарни избори планира да участва и в срещата на Европейския съюз по миграционната политика. Тя ще се проведе на 23 септември в Брюксел. Лидерът на радикалната лява партия СИРИЗА заяви в неделя вечерта пред ликуващите си съпартийци, че изборната победа на парламентарния вот дава нов и силен 4-годишен мандат. "В днешна Европа гръцкият народ и Гърция са синоним на съпротива и достойнство и тази борба ще продължим заедно за още 4 години. Предстоятни трудности, но вече сме стъпили на солидна основа. Няма да се съвземем от тази битка с някакви магии, а със здрава работа", цитира думите му "Ройтерс". Убедителната победа с преднина от повече от 7 пункта е донякъде изненадваща на фона на бъркотията, която СИРИЗА създаде в гръцката политика и икономика, налагането на банкови и капиталови ограничения и приемането на още по-строги изисквания за трети помощен пакет. Йерун Дейселблум, председателят на групата на финансовите министри на еврозоната, поздрави новоизбрания премиер на страната и добави, че очаква бързо сглобяване на ново правителство, за да работи с Гърция за прилагане на "амбициозните реформи".

Обама покрусен - негов съветник се уби с колело

http://www.cross.bg/obama-koleloto-beliya-1481395.html

/КРОСС/Американският президент Барак Обама заяви, че е покрусен, след като висш служител на Белия дом загина с колелото си по време на благотворителен веломаратон за борба с рака в събота, предаде Би Би Си. 34-годишният Джейк Брюър, който работеше като съветник в технологичния отдел на администрацията на президента, загубил контрол над колелото си на остър завой в в Хауърд каунти, щата Вирджиния, и бил блъснат от кола. Президентът Обама и съпругата му Мишел заявиха, че се молят за семейството на Брюър. "Те винаги ще имат семейство тук, в Белия дом", написа президентското семейство.  

Класна стая без учител - напълно е възможно

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4994326

Класна стая без врати и без прозорци, без дъска, без чинове, защо не и без учител. Струва ви се невъзможно, но всъщност не е така. Именно на това ще се опитат да научат децата от компанията “Иновейшън стартър бокс”, която започва пилотния проект “Класна стая на бъдещето”. Това се случва само няколко дни преди 15 септември.
Класна стая без врати и без прозорци, без дъска, без чинове, защо не и без учител. Струва ви се невъзможно, но всъщност не е така. Именно на това ще се опитат да научат децата от компанията “Иновейшън стартър бокс”, която започва пилотния проект “Класна стая на бъдещето”. Това се случва само няколко дни преди 15 септември.

Нов булевард в София стана трасе за гонки

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4996400


Новооткритият булевард "Александър Малинов" се превърна в нощно трасе за гонки, оплакаха се жители на столичния жк "Младост" пред "България Днес". Джигитите използват наскоро ремонтирания булевард, за да фучат като бесни с мотори и коли. Те чакат настъпването на нощта и изключването на светофарите в полунощ,
Новооткритият булевард "Александър Малинов" се превърна в нощно трасе за гонки, оплакаха се жители на столичния жк "Младост" пред "България Днес". Джигитите използват наскоро ремонтирания булевард, за да фучат като бесни с мотори и коли. Те чакат настъпването на нощта и изключването на светофарите в полунощ,

Мъст! Автомобили осъмнаха в доста неприятен вид след паркиране на тротоари (снимки)

http://pik.bg/мъст-автомобили-осъмнаха-в-доста-неприятен-вид-след-паркиране-на-тротоари-снимки-news403104.html

Мъст! Автомобили осъмнаха в доста неприятен вид след паркиране на тротоари (снимки)

Няколко коли са осъмнали тази сутрин във Варна  с нарязани гуми и целите надраскани със спрей, предаде "Петел". Бруталният вандализъм се е разиграл пред жилищен блок до пазарчето в Трошево във Варна.

Както става ясно от снимките, и двата автомобила са били паркирани на тротоари и най-вероятно става въпрос за персонално наказание.  

Подобен вид паркиране върху тротоари все повече предизвиква негативните реакции на пешеходците. Някои от тях, както става ясно след снощната проява, подемат и лично отмъщение.

 

Джигитите с ново трасе за гонки! Вижте къде пилят гуми!

http://www.bnews.bg/article-141760

Надпреварата обикновено започвала от светофара при спирката на бл. 43 и продължава до Академията на МВР, след което джигитите тръгват по Околовръстния път.

ЕС не е само за празници

http://www.euinside.eu/bg/faces/daniel-mondekar-europe-is-not-only-for-the-good-days

Тази ситуация, при която всяка страна се грижи сама за себе си, а Европа е само за празници, няма да стане, каза ми в петък на обяд Даниел Мондекар, шеф на комисията по европейски въпроси в хърватския парламент. Той е от Социалдемократическата партия, която е част от управляващата коалиция "Куку ...

Над 24 часа продължава ловът на избягалото от клетката си вълче в Благоевград

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/09/21/2613771_nad_24_chasa_produljava_lovut_na_izbiagaloto_ot/?ref=rss


Повече от 24 часа избягалото от клетката си в благоевградския зоопарк 8-месечно вълче остава на свобода. 

Животното е на територията на зоопарка, увери директорът Крум Попниколов пред БНР. Той каза, че животното е уплашено и не се оставя да го приближат членовете на двата екипа, които опитват да го упоят.

Директорът на зоопарка подчерта, че вълкът не е опасен. Животното е родено в зоопарка и е свикнало с хора.

Оставена му е храна в клетката с надеждата, че ще се...

Барак Обама покрусен - негов съветник се уби с колело

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996404

Американският президент Барак Обама заяви, че е покрусен, след като висш служител на Белия дом загина с колелото си по време на благотворителен веломаратон за борба с рака в събота, предаде Би Би Си.
34-годишният Джейк Брюър, който работеше като съветник в технологичния отдел на администрацията на президента,
Американският президент Барак Обама заяви, че е покрусен, след като висш служител на Белия дом загина с колелото си по време на благотворителен веломаратон за борба с рака в събота, предаде Би Би Си. 34-годишният Джейк Брюър, който работеше като съветник в технологичния отдел на администрацията на президента,

Нов булевард в София стана трасе за гонки

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996395


Новооткритият булевард
Новооткритият булевард "Александър Малинов" се превърна в нощно трасе за гонки, оплакаха се жители на столичния жк "Младост" пред "България Днес". Джигитите използват наскоро ремонтирания булевард, за да фучат като бесни с мотори и коли. Те чакат настъпването на нощта и изключването на светофарите в полунощ,

Коли осъмнаха надраскани със спрей и с нарязани гуми пред блок във Варна

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996341

Няколко коли са осъмнали тази сутрин с нарязани гуми и целите надраскани със спрей пред жилищен блок до пазарчето в Трошево във Варна, предаде petel.bg като се позова на читател.
Все още не е ясно какъв е повода за подобен вид проява - дали лично отмъщение или вандалска проява.
Предстои да се изясни и броя на пострадалите автомобили.
Няколко коли са осъмнали тази сутрин с нарязани гуми и целите надраскани със спрей пред жилищен блок до пазарчето в Трошево във Варна, предаде petel.bg като се позова на читател. Все още не е ясно какъв е повода за подобен вид проява - дали лично отмъщение или вандалска проява. Предстои да се изясни и броя на пострадалите автомобили.

Skype спря да работи

http://offnews.bg/news/n_1/n_561214.html

Популярният софтуер за чат и разговори Skype спря да работи тази сутрин в световен мащаб.  Стотици потребители в Twitter се оплакват, че днес не могат да ползват програмата, като основният проблем е, че Skype се държи сякаш не е свързан към интернет.  В социалните мрежи от Skype увериха, че работят по въпроса за отстраняването на проблема. Онлайн версията на Skype обаче работи, уверяват от компанията, собственост на Microsoft.

Пращаме 1000 военни на границата до петък

http://www.cross.bg/granitzata-sili-deiistviya-1481393.html

/КРОСС/До 1000 военнослужещи ще бъдат изпратени да пазят границата на България с Турция до края на седмицата заради наплива на мигранти. Това обяви пред журналисти главният секретар на МВР Георги Костов на извънредна пресконференция. По думите на му тази сутрин от премиера е утвърден план, който предвижда поетапното разполагане на военни по цялата граница с Турция. „Колегите от армията ще извършват рутинна дейност по охрана на държавната граница заедно със сили на Гранична и Национална полиция", обясни главният секретар на МВР. Охраната на държавната граница ще се осъществява от смесени съвместни патрули от военни и полицаи. От МВР официално не потвърждават дали в последните дни има засилване на натиска по границата, а до вчера нищо не налагаше засилване на охраната по граничната бразда. По данни на ведомството обаче за изминалото денонощие от границата са върнати 660 души, които са искали да преминат през оградата. В сравнение с данните денонощие преди това, увеличение на искащите да минат е три пъти, което красноречиво говори за засилване на натиска. Видно е и увеличението на каналджиите. Само за първите 9 месеца на годината задържаните и предадени на съд за каналджийство са със 70% повече, в сравнение с цялата предходна година. Осъдените за каналджийство са 283 души. МВР мотивира задействането на плана с необходимостта от „отговор на усложнената обстановка" по отношение на миграцията в Европейския съюз

За първи път! Образователният министър даде религиозна ваканция на децата мюсюлмани

http://www.moreto.net/novini.php?n=301857

За първи път български министър на образованието даде религиозна ваканция на децата мюсюлмани. Скандалната заповед за определяне на два почивни дни за Курбан байрам - 23 и 24 септември, е разписана от Тодор Танев на 18 септември 2015 г.

Срив в Skype, спря да работи

http://sciencelogy.actualno.com/Sriv-v-Skype-sprja-da-raboti-news_496831.html

Програма за чат и разговори Skype спря да работи в понеделник сутрин в световен мащаб. Стотици потребители в социалните мрежи Facebook и Twitter съобщават, че днес не могат да ползват програмата. Skype се държи сякаш не е свързан към интернет, предимно на PC-та. При повечето смартфони и таблети, популярният софтуер работи, пише "Стандарт". В социалните мрежи от Skype увериха, че работят по въпроса за отстраняването на проблема. Онлайн версията на Skype обаче работи, уверяват от компанията, со

Кунева призова за затягане на сигурността по европейските граници

http://pik.bg/кунева-призова-за-затягане-на-сигурността-по-европейските-граници-news403097.html

Кунева призова за затягане на сигурността по европейските граници

Хуманното отношение към бежанците от страна на европейските страни означава да компенсираме със засилени мерки в сигурността и обмена на информация, както и да изпратим ясен сигнал, че хората на европейска територия трябва да спазват нашите закони и правила. Това заяви днес в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева.

Сред необходимите мерки за сигурността тя очерта засилването на Фронтекс, Европол и Евроджъст, както и по-тясно сътрудничество на европейските държави и САЩ в рамките на НАТО. Кунева беше категорична, че всички страни в ЕС, през които влизат мигранти, трябва да снемат пръстовите им отпечатъци, така както прави България.

Кунева посочи още, че всяко изказване на европейски лидер, бил той Ангела Меркел или Виктор Орбан, има ефект върху целия Европейски съюз. По думите й е политически опасно разделението в Европа по темата.

Броят на руските военнослужещи в Сирия надхвърля 1,7 хил. души

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996383

. В началото на сирийската криза в арабската държава е имало едва няколко руски военнослужещи, а сега техният брой надхвърля 1,7 хил. души. Това разказа пред „Коммерсант“ един от войниците на Москва, който е на служба в базата на руския ВМФ в Тартус. „Те оборудват и охраняват обекти“, разяснява руският войник, съобщава
. В началото на сирийската криза в арабската държава е имало едва няколко руски военнослужещи, а сега техният брой надхвърля 1,7 хил. души. Това разказа пред „Коммерсант“ един от войниците на Москва, който е на служба в базата на руския ВМФ в Тартус. „Те оборудват и охраняват обекти“, разяснява руският войник, съобщава "Фокус".

Броят на руските военнослужещи в Сирия надхвърля 1,7 хил. души

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4996388

. В началото на сирийската криза в арабската държава е имало едва няколко руски военнослужещи, а сега техният брой надхвърля 1,7 хил. души. Това разказа пред „Коммерсант“ един от войниците на Москва, който е на служба в базата на руския ВМФ в Тартус. „Те оборудват и охраняват обекти“, разяснява руският войник, съобщава "Фокус".
. В началото на сирийската криза в арабската държава е имало едва няколко руски военнослужещи, а сега техният брой надхвърля 1,7 хил. души. Това разказа пред „Коммерсант“ един от войниците на Москва, който е на служба в базата на руския ВМФ в Тартус. „Те оборудват и охраняват обекти“, разяснява руският войник, съобщава "Фокус".

Пътна полиция призовава шофьорите да планират навреме своето завръщане

http://pik.bg/пътна-полиция-призовава-шофьорите-да-планират-навреме-своето-завръщане-news403101.html

Пътна полиция призовава шофьорите да планират навреме своето завръщане

Всички ГКПП работят при пълни капацитети. Осигурен е оптимален режим на работа на служителите от ГД „Гранична полиция“ за максимално облекчаване на пропускателния режим на граничните пунктове. Поради очакванията за интензивен трафик за влизане в страната през българо-гръцките пунктове Кулата и Маказа на празничния 22 септември, от ГД „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите от Гърция да използват и съседните контролно-пропускателни пунктове – Илинден, Капитан Петко войвода и Ивайловград, съобщиха от МВР.

Към момента трафикът през всички гранични контролно-пропускателни пунктове на страната е нормален. През последния празничен ден, особено в следобедните часове, се очаква засилване на трафика по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове.

От Пътна полиция припомнят на шофьорите да планират пътуването си в по-ранен час, да се движат със съобразена скорост и да не предприемат рисково изпреварване. Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната, на участъците с интензивен трафик ще бъда разположени и допълнителни сили. Служителите на пътната полиция призовават за стриктно спазване на правилата за движение и толерантност на пътя.

Син на легенда от Формула 1 оцеля в страховита катастрофа (видео)

http://petel.bg/Sin-na-legenda-ot-Formula-1-otselya-v-strahovita-katastrofa--video-__127651

Педро Пикет, син на трикратния световен шампион от Формула 1 Нелсън Пикет, направи зрелищна катастрофа по време на състезанието Porsche GT3 Cup...

Любомир Левчев чака четвърта операция

http://petel.bg/Lyubomir-Levchev-chaka-chetvarta-operatsiya__127652

Снимка: Булфото архив Големият поет Любомир Левчев е в очакване на четвърта операция, докато се възстановява от последната във Военна...

Данаил Папазов: В Община Варна трябва да се направи основна ревизия

http://petel.bg/Danail-Papazov--V-Obshhina-Varna-tryabva-da-se-napravi-osnovna-reviziya__127653

„Бюрокрацията и корупцията във варненската община трябва да бъдат премахнати, тъй като рискуваме през 2017 г., когато Варна е обявена за...

3200 бежанци влязоха в Австрия от Унгария за една нощ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996382

Най-малко 3200 сирийски бежанци навлязоха в Австрия от Унгария през изминалата нощ, съобщи ТАСС. Прииждащите минали през граничния пункт Никелсдорф.
Близо хиляда от тях били транспортирани от унгарските власти с влак до граничната жп гара Хедешхалом.
В момента австрийската полиция и транспортните служби се занимават с изпращането на бежанците във
Най-малко 3200 сирийски бежанци навлязоха в Австрия от Унгария през изминалата нощ, съобщи ТАСС. Прииждащите минали през граничния пункт Никелсдорф. Близо хиляда от тях били транспортирани от унгарските власти с влак до граничната жп гара Хедешхалом. В момента австрийската полиция и транспортните служби се занимават с изпращането на бежанците във

Цветана Пиронкова се върна на 44-о място в света

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/21/2613765_cvetana_pironkova_se_vurna_na_44-o_miasto_v_sveta/?ref=rss


Цветана Пиронкова се изкачи с две места в световната ранглиста по тенис, въпреки че не игра в официални турнири през миналата седмица.

Българката се върна отново на 44-о място, което загуби миналата седмица след откритото първенство на САЩ.

Пиронкова има 1195 точки за ранглистата на WТА, а втора българска ракета с 555 точки остава Сесил Каратанева, която качи три места до 107-о.

Трета сред българските тенисистки е Елица Костова с 201 точки и 221-о място в...

Пловдивският затвор с артклуб, крадци рисуват Пикасо

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996284

Осем крадци, които лежат в пловдивския затвор, участват в новосъздадения кръжок по рисуване. Апашите правят копия на платна на известни художници и през октомври готвят изложба зад решетките.
Осем крадци, които лежат в пловдивския затвор, участват в новосъздадения кръжок по рисуване. Апашите правят копия на платна на известни художници и през октомври готвят изложба зад решетките. "Осигуряваме им скици, флумастери и цветни моливи. Нямаме възможност да купуваме скъпи бои, но те се справят добре и без тях.

Кметът на Перник Иван Иванов: Старата канализация е причина за водния кошмар в Перник

http://www.zapernik.com/obshtestvo/kmetut-na-pernik-ivan-ivanov-starata-kanalizaciya-e-prichina-za_39961/

Несменяна от много години канализация на Перник и малкото сечение на тръбите е причина за водния кошмар, който потопи града под вода вчера. Това каза пред камерите на bTV кметът Иван Иванов.

Той призна, че в момента градът няма средства, с които да бъдат подменени тръбите. Ако се намерят такива, ще се търси и изпълнител на ремонта. "Дотогава дано се надяваме подобни краткотрайни дъждове, като вчерашния, да не се повторят. Свиквам и щаба за бъдещи валежи", каза...

Продължава

"Игра на тронове" грабна 12 награди "Еми"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4996373

Големият победител на 67-ата церемония за наградите „Еми” е сериалът "Игра на тронове", съобщи theguardian.com.
Телевизионната сага получи общо 12 награди, сред които и за "най-добър драматичен сериал". За пръв път телевизионен сериал получава толкова много награди само за една
Големият победител на 67-ата церемония за наградите „Еми” е сериалът "Игра на тронове", съобщи theguardian.com. Телевизионната сага получи общо 12 награди, сред които и за "най-добър драматичен сериал". За пръв път телевизионен сериал получава толкова много награди само за една

"Игра на тронове" грабна 12 награди "Еми"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996362

Големият победител на 67-ата церемония за наградите „Еми” е сериалът
Големият победител на 67-ата церемония за наградите „Еми” е сериалът "Игра на тронове", съобщи theguardian.com. Телевизионната сага получи общо 12 награди, сред които и за "най-добър драматичен сериал". За пръв път телевизионен сериал получава толкова много награди само за една

Самоуби се шампион на НХЛ от 1993 г.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996375

Полицията в Сейнт Луис обяви, че един от най-големите побойници в НХЛ Тод Юън се е самоубил. Той е намерен с един изстрел в слепоочието в дома си в града.
Тод Юън бе един от тези, които в миналото
Полицията в Сейнт Луис обяви, че един от най-големите побойници в НХЛ Тод Юън се е самоубил. Той е намерен с един изстрел в слепоочието в дома си в града. Тод Юън бе един от тези, които в миналото "пазеха" звездата на отбора с юмруците си. В кариерата си има 1911 минути наказания. 49-годишният Тод игра 11 сезона в НХЛ,

Рускиня рисува Путин и Медведев с гърди

http://www.cross.bg/medvedev-pytin-risyva-1481392.html

/КРОСС/ Художничката от Санкт Петербург Ирина Романовская рисува портрети на руските президент и премиер Владимир Путин и Дмитрий Медведев с гръд, предаде RT. Целта на интересното арт занимание е да се насочи вниманието на политиците към творците в страната.

Двама ранени при бой с колове в Пловдивско

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996355

Двама цигани от пловдивското село Караджалово са пострадали след пиянски скандал и бой с дървени колове. 24-годишен е в болница, а другият мъж е прегледан и освободен за домашно лечение, съобщиха от полицията.
Инцидентът е станал малко преди 23 часа вчера. По-възрастният бил в дома на младежа. Домакинът и гостът му изпили голямо количество алкохол.
Двама цигани от пловдивското село Караджалово са пострадали след пиянски скандал и бой с дървени колове. 24-годишен е в болница, а другият мъж е прегледан и освободен за домашно лечение, съобщиха от полицията. Инцидентът е станал малко преди 23 часа вчера. По-възрастният бил в дома на младежа. Домакинът и гостът му изпили голямо количество алкохол.

Папата приет от Фидел Кастро, разменят си книги

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996364

Папа Франциск се срещна с Фидел Кастро в дома му в Хавана, съобщи говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди, цитиран от АП. Срещата с бившия кубински лидер продължила 30-40 минути и преминала в
Папа Франциск се срещна с Фидел Кастро в дома му в Хавана, съобщи говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди, цитиран от АП. Срещата с бившия кубински лидер продължила 30-40 минути и преминала в "непринудена, неформална атмосфера", в присъствието на съпругата на 89-годишния Фидел Кастро Далия Сото дел Вайе, децата и внуците му.

Еколози накрак заради нефтен разлив по Дунав

http://pik.bg/еколози-накрак-заради-нефтен-разлив-по-дунав-news403086.html

Еколози накрак заради нефтен разлив по Дунав

Съмнение за нефтен разлив по река Дунав, предизвика спешна проверка от Басейнова дирекция „Дунавски регион“ (БДДР) за опасност от замърсяване. Сигналът е подаден в сутрешните часове на 20 септември от служители на Гранична полиция, които забелязали тъмно петно в района на пристанище Видин, съобщава "Топновини".

Инспектори на БДДР от офиса във Враца, Регионалната лаборатория към ИАОС в Монтана и представители на Гранична полиция, са извършили незабавна проверка. След оглед е установено, че петното е разпокъсано и не е с голяма плътност - с приблизителна дължина около 3 километра, ширина около 200 метра.

В участъка между километри 758, 757 и 756, са взети проби от водата. Направени са експресни анализи за кислородното съдържание на водата, електропроводимост, температура и pH. Стойностите на изследваните показатели са сравними със стойностите от извършвания ежемесечен контролен мониторинг на река Дунав и са нормални за сезона. Взета е проба за анализ по показатели нефтопродукти, общ органичен въглерод и БПК5. Резултатите ще бъдат готови през следващата седмица.

Според първоначалната информация, петното не е с голяма плътност и вероятно се касае за изпуснати трюмни води от преминаващ кораб извън територията на Република България.

Информирани са Изпълнителната агенция ”Проучване и поддържане на река Дунав” и Изпълнителната агенция ”Морска администрация“, като компетентни институции в случаи на замърсяване по река Дунав. БДДР ще продължи действия във връзка с възникналата ситуация, съгласно правомощията си.

Пожарникари спасиха бременна перничанка, блокирана от водния ад в кола при Автогарата

http://www.zapernik.com/krimi/pojarnikari-spasiha-bremenna-pernichanka-blokirana-ot-vodniya-ad-v-kola_39960/

Бременна жена е извадена от автомобил в района на Автогарата в Перник тази нощ по време на водната стихия. Тя е била в лека кола и след като й е оказана помощ, е пожелала да се прибере у дома.

Това съобщи пред камерите на bTV кметът Иван Иванов.

Над 1 000 обаждания на тел. 112 е имало през нощта за наводнени приземни етажи на къщи и закъсали автомобили в Перник. Водата в отделни участъци е достигала 1,5 м., но за късмет пострадали хора няма.

"Пръстови отпечатъци" на градовете може да помагат за по-доброто им планиране

http://www.cross.bg/gradovete-gradove-horata-1481391.html

/КРОСС/ Благодарение на това се вижда, че в някои градове като Ню Йорк, Лима или Буенос Айрес например повечето от кварталите са изградени като мрежи, докато в Лондон има много повече свободни пространства. Освен това в рамките на един град може да има мащабни разлики в оформлението на различните райони. Типичен пример за това е Рио де Жанейро, където има значителни разминавания между законните постройки и кварталите на бедните с хиляди нерегламентирани къщи, известни още като фавели. За гъсто населените градове едно от най-големите предизвикателства е как да бъде организиран градският транспорт и инфраструктурата, така че хората да може да се предвижват възможно най-бързо и ефективно до работните си места. Там, където този проблем не е добре решен, задръстванията и прекомерните замърсявания са неизбежни, коментират специалистите. Британски експерти създадоха система за сваляне на "пръстови отпечатъци" от градовете, които да помагат за по-доброто им планиране и организиране на социалните услуги. Подобно на хората, градовете и техните квартали имат свои собствени уникални отпечатъци, нещо като пространствена ДНК, обясняват специалистите, които са въвели тези полезни инструменти, за да дадат отговор защо определени градове или квартали са предпочитани за живеене или работа или са избягвани от хората и не се интегрират успешно в общата градска система

Варненските данъчни продават кран

http://www.moreto.net/novini.php?n=301853

С продажбата на кран са се заели служителите на Националната агенция за приходите (НАП) във Варна. Това установи репортерска проверка на Moreto.net в сайта на институцията. Кранът е бонус към товарен автомобил волво. Тежката машина е произведена преди 20 години и е синя на цвят.

"Игра на тронове" спечели първата си награда "Еми" за най-добър сериал

http://www.dnevnik.bg/razvlechenie/2015/09/21/2613767_igra_na_tronove_specheli_purvata_si_nagrada_emi_za/?ref=rss


Големият победител на тазгодишните американски телевизионни награди "Еми" беше сериалът на HBO "Игра на тронове". Досега шоуто беше номинирано многократно, но за пръв път печели голямото отличие за най-добър драматичен сериал за годината. Фаворитът през последните няколко години единодушно беше Breaking Bad ("В обувките на дявола"), който приключи през 2013 г. и освободи място за други победители.

Game of thrones изпревари за най-престижното отличие други нашумели предавания като...

Пико е наркотикът на сезон 2015

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4995328

Наричат го евтиният кокаин заради сходното въздействие, но доста по-ниската цена
Напливът на млади туристи превърна Слънчев бряг в най-голямата пушилня на коноп
След разбиването на наркопирамидата на Митьо Очите пазарът остава фрагментиран

Пикото е наркотикът на сезон 2015 и причината за това е една – действа почти както кокаина,
Наричат го евтиният кокаин заради сходното въздействие, но доста по-ниската цена Напливът на млади туристи превърна Слънчев бряг в най-голямата пушилня на коноп След разбиването на наркопирамидата на Митьо Очите пазарът остава фрагментиран Пикото е наркотикът на сезон 2015 и причината за това е една – действа почти както кокаина,

Словения започна да строи ограда по границата

http://europe.actualno.com/Slovenija-zapochna-da-stroi-ograda-po-granicata--news_496826.html

Словенската полиция започна да изгражда ограда на граничния пункт „Брегана“ с Хърватия заради засиления мигрантски поток, съобщава БГНЕС. По този начин мигрантите, които стигат до „Брегана“, вече няма да преминават нелегално границата. Няколкостотин от тях вече са разпънали палатки, съобщава хърватската телевизия Н1. Тази нощ на „Брегана“ имаше известно напрежение. Около 300 мигранти се опитаха да влязат в Словения. Блокадата продължи около половин час. Къ

Ще съдят бежанците у нас, които официално не са поискали убежище

http://society.actualno.com/Shte-sydjat-bejancite-u-nas-koito-oficialno-ne-sa-poiskali-ubejishte--news_496829.html

Ако един бежанец не обяви на нашата границата, че има бежанска история и иска убежище, ще му бъде заведено досъдебно производство. Това предвижда действащият закон в България, въпреки общата тенденция в ЕС за декриминализиране на незаконното преминаване и превръщането му в административно нарушение. До момента 38 са осъдените у нас за нелегално преминаване на границата.

Размирици в бежански центрове в Брюксел

http://www.cross.bg/tzentura-aktzii-yambon-1481390.html

/КРОСС/В два центъра за задържане на чужденци без статут за пребиваване в Брюксел започнаха вълнения, съобщават местни медии, цитирани от БТА. От денонощие на покрива на единия център се е качил тунизиец, който заплашва да скочи. Той настоява да даде интервю. Преговорите с него продължават, като се отбелязва, че в последните часове мъжът се е успокоил, след като е разговарял с някого по телефона. На мястото са пристигнали десетки негови поддръжници, за да протестират пред оградата. Във вътрешността на центъра задържаните са отказали да се приберат в сградата след обичайната разходка на двора. Междувременно в съседен център 29 иракчани обявиха гладна стачка, а още двайсетина задържани започнаха протест в тяхна подкрепа. Иракчаните недоволстват, че са в центъра повече от две седмици. Посъветвани от неправителствени организации, те настояват молбите им за убежище да бъдат разгледани в друга държава, а не в Белгия. Отбелязва се, че това е възможно за двама от тях, тъй като имат визи за Франция.Белгия започва от тази седмица специализирани акции срещу каналджиите, както и за проверка на документите на всички бежанци в страната, съобщи министърът на вътрешните работи Ян Ямбон. Целите са да бъде пресечен трафикът на хора, както и да се установи статутът на временно или незаконно пребиваващите. Ямбон отчита, че тези акции ще отслабят възможностите на полицията за справянето с всекидневните задачи

Николай Бареков поздрави своя приятел Алексис Ципрас за голямата победа в Гърция

http://www.bnews.bg/article-141759

Вашето мощно гръцко OXI е мощен сигнал за реформи в цяла Европа и всички закостенели държавни машини.

Победителят Алексис Ципрас се заклева довечера, а утре - и новото правителство на Гърция

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996340

Доминиращият на гръцката политическа сцена Алексис Ципрас спечели чиста победа и съставя правителство с “Независими гърци”, пише в.
Доминиращият на гръцката политическа сцена Алексис Ципрас спечели чиста победа и съставя правителство с “Независими гърци”, пише в. "Етнос". Още тази вечер новият премиер ще положи клетва, а утре ще се закълне и новото правителство. Лявата СИРИЗА спечели състоялите се в неделя извънредни парламентарни избори с преднина от 7,

Първи сблъсъци между руски пехотинци и отряд ислямисти, има убити

http://petel.bg/Parvi-sblasatsi-mezhdu-ruski-pehotintsi-i-otryad-islyamisti--ima-ubiti__127648

Снимката е илюстративна Руски морски пехотинци са влезли в сражение с неголям отряд на „Ислямска държава” през нощта на 19 срещу 20...

Бербатов показа разваления Escalade и сутрешната любов

http://petel.bg/Berbatov-pokaza-razvaleniya-Escalade-i-sutreshnata-lyubov__127649

Звездата на ПАОК Димитър Бербатов показа защо пропусна съботната тренировка на тима. Нападателят публикува във Facebook "селфи", на което се...

Бременна приземи извънредно самолет в София!

http://petel.bg/Bremenna-prizemi-izvanredno-samolet-v-Sofiya-__127650

Самолет на норвежките авиолинии, пътуващ от Копенхаген за Тел Авив, е кацнал извънредно в София тази сутрин около 10 часа, съобщи Блиц,...

Фритюрник запали къща в Радомир, двама души са с изгаряния в "Пирогов"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996331

Двама мъже на 60 и 38 години от Радомир са настанени на лечение в столичната клиника по изгаряния на „Пирогов“ след пожар, съобщи struma.bg. Фритюрник предизвикал запалването, а собственикът му 38-годишният мъж от улица „Оборище“, се опитал сам да потуши пламъците.
На помощ му се притекъл съсед, но пожарът се разраснал и била извикана пожарна.
Двама мъже на 60 и 38 години от Радомир са настанени на лечение в столичната клиника по изгаряния на „Пирогов“ след пожар, съобщи struma.bg. Фритюрник предизвикал запалването, а собственикът му 38-годишният мъж от улица „Оборище“, се опитал сам да потуши пламъците. На помощ му се притекъл съсед, но пожарът се разраснал и била извикана пожарна.

"Евроспорт" купи Australian Open до 2021 г.

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/21/2613727_evrosport_kupi_australian_open_do_2021_g/?ref=rss


9Паневропейският телевизионен канал "Евроспорт" поднови договора за излъчване на Откритото първенство на Австралия по тенис, както и на няколко други тенис прояви в страната. 

Според новия договор първият турнир от Големия шлем за годината ще в ефира на телевизията до 2021 г. Сделката включва 50 европейски пазара, включително и България. 

Договорът обхваща излъчването и на още два подгряващи турнира в Австралия от календара на АТП - в Бризбейн и Сидни. От 2019 г....

Възпроизводството на бедност продължава

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4995414

Неравнопоставеността в областта на образованието се проявява от ранна детска възраст
 Първият учебен ден отмина, започна поредната учебна годинa. И докато медиите се прескачат да публикуват снимка на безспорно красивата учителка Силвия Зубева, дебати за качеството на образованието или са заметени под килима, или са толкова тихи,
Неравнопоставеността в областта на образованието се проявява от ранна детска възраст Първият учебен ден отмина, започна поредната учебна годинa. И докато медиите се прескачат да публикуват снимка на безспорно красивата учителка Силвия Зубева, дебати за качеството на образованието или са заметени под килима, или са толкова тихи,

Николай Бареков поздрави своя приятел Алексис Ципрас за голямата победа в Гърция

http://pik.bg/николай-бареков-поздрави-своя-приятел-алексис-ципрас-за-голямата-победа-в-гърция-news403079.html

Николай Бареков поздрави своя приятел Алексис Ципрас за голямата победа в Гърция

Евродепутатът  Николай Бареков поздрави Алексис Ципрас за изборната победа на СИРИЗА. Ето какво написа лидерът на ББЦ до гръцкия премиер:

Скъпи приятелю Ципрас, 

Поздравявам Ви с великолепната изборна победа на СИРИЗА, която освен Ваша, е победа на целия гръцки народ в борбата за справедливост. Вашата победа е успех за всички политици и граждани, в центъра чиито убеждения стои хуманизмът и социалната справедливост. Победата на СИРИЗА отеква в  цяла Европа, независимо от това дали нашите убеждения са леви, десни или либерални. 

Вашето мощно гръцко OXI е мощен сигнал за реформи в цяла Европа и всички закостенели държавни машини. Като евродепутат консерватор винаги съм работил за успеха на Гърция в преговорите с европейските институции. В качеството си на лобист на най-бедните и най-ощетени народи (българския и гръцкия народ) в Европейския парламент, Ви призовавам, приятелю Ципрас, да повдигате и темата за доходите на българските пенсионери и на българската младеж по време на заседанията на Европейския съвет.

Оставам с очакване и с приятелска надежда отново да се видим с Вас, г-н Ципрас, независимо дали в Европейския парламент или в Атина и Ви пожелавам в най-скоро време да сте готов с правителството и коалицията, която предстои да оглавите.

                   С уважение,

                    Николай Бареков, член на Европейския парламент и член на

                    Изпълнителното бюро на групата на Европейските консерватори и реформисти

"Пръстови отпечатъци" на градовете може да помагат за по-доброто им планиране

http://www.dnevnik.bg/live/gradska_sreda/2015/09/21/2613339_prustovi_otpechatuci_na_gradovete_moje_da_pomagat_za/?ref=rss


Британски експерти създадоха система за сваляне на "пръстови отпечатъци" от градовете, които да помагат за по-доброто им планиране и организиране на социалните услуги. 

Подобно на хората, градовете и техните квартали имат свои собствени уникални отпечатъци, нещо като пространствена ДНК, обясняват специалистите, които са въвели тези полезни инструменти, за да дадат отговор защо определени градове или квартали са предпочитани за живеене или работа или са избягвани от хората и не се...

Откриха телата на 24 бебета в боклука в Мозамбик

http://www.cross.bg/matola-smetishteto-bolnitzata-1481389.html

/КРОСС/ Властите се оправдаха с „човешка грешка", след като телцата на 24 мъртвородени бебета бяха открити в сметището в град Матола. Кметът обясни, че останките на децата са били объркани с истински отпадъци от служител на болницата, който ги е изпратил към сметището. Всъщност те е трябвало да бъдат погребани, след като родителите не са изявили желание да си ги получат. Властите се извиниха за грешката. Четирима от служителите на болницата ще бъдат подведени под отговорност. „Знаем, че това е човешка грешка и по тази причина се извиняваме не само на гражданите на Матола, но и на обществото на Мозамбик", заяви кметът Калисто Коса.  

Кунева: Хуманното отношение към бежанците значи и повече мерки в сигурността

http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/kuneva-humannoto-otnoshenie-kym-bejancite-znachi-i-poveche-merki-v-sigurnostta-202725/

Ако искаш да си на европейска територия, трябва да спазваш правилата на конкретната държава и на ЕС, заяви вицепремиерът

Кунева: Нужни са много силни мерки за сигурност

http://www.moreto.net/novini.php?n=301848

„Без да имаме хуманно отношение към бежанците ние ще се откажем от всичко, завоювано досега, но трябва и да засилим реда в държавите си”. Това коментира в студиото на „Здравей, България” вицепремиерът Меглена Кунева. „Трябва да дадем много ясен сигнал, че ако искаш да си на европейска територия, трябва да спазваш правилата на конкретната държава и на ЕС.

Ще успее ли победата на Ципрас да даде увереност на еврото?

http://www.investor.bg/analizi/9/a/shte-uspee-li-pobedata-na-cipras-da-dade-uverenost-na-evroto-202724/

Ако европейските лидери станат свидетели на последователна политика на Гърция, това би подкрепило още повече единната валута

Екшън край Сливен! Мъж е с опасност за живота след жесток побой

http://pik.bg/екшън-край-сливен-мъж-е-с-опасност-за-живота-след-жесток-побой-news403071.html

Екшън край Сливен! Мъж е с опасност за живота след жесток побой

61-годишен мъж от град Кермен е с опасност за живота след побой, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Сливен. В 13.28 часа вчера е получен сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние на ул. „Петър Берон” в град Кермен. Пострадалият е мъж на 61 години. Той е получил наранявания след нанесен побой. Транспортиран е в МБАЛ-Сливен и настанен за лечение, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. 

6,2 по Рихтер удари Чили

http://www.bnews.bg/article-141758

Миналият четвъртък в Чили стана мощно земетресение с магнитуд 8,4.

Две жени се сбиха на улицата в Сараево след отнето предимство (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996318

Малък и незначителен пътен инцидент предизвика женски бой насред една от главните улици на Сараево, съобщи „Dnevni Avaz”. След като едната от водачките не уважила предимството на другата при преминаване през кръстовище, двете решават да се разберат "по мъжки". В началото двете си разменят обидни думи,

Ройтерс: Ципрас ще се закълне за премиер още в понеделник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996326

Лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас, чиято партия спечели убедително предсрочните парламентарни избори в Гърция с 35,5% от гласовете, ще се закълне за премиер още в понеделник, предаде Ройтерс, цитирайки източник от гръцкото президентство. 
Ципрас ще се срещне следобед с президента Прокопис Павлопулос,
Лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас, чиято партия спечели убедително предсрочните парламентарни избори в Гърция с 35,5% от гласовете, ще се закълне за премиер още в понеделник, предаде Ройтерс, цитирайки източник от гръцкото президентство.  Ципрас ще се срещне следобед с президента Прокопис Павлопулос,

Задръстванията по магистрала "Струма" няма да спрат

http://news.ibox.bg/news/id_48676955

Докато не се довърши цялата, категоричен е шефът на Агенция "Пътна инфраструктура"

Из делниците на един луд (14-18 септември)

http://offnews.bg/news/n_1/n_561212.html

Понеделник, 14 септември Изненада! Върховният касационен съд отмени наградата, която Софийски градски съд даде на Цветанов за незаконен отказ от прилагане на СРС срещу шефа на БОП в Търново. Цветанов получи 4 г. от съдия Тони Гетов, което бе потвърдено и от Софийски апелативен съд. ВКС обаче върна делото за ново разглеждане. Според съдиите Петя Шишкова, Маргаритка Шербанова и Милена Панева Цветанов е невинен. „Все още не е ясно какви са мотивите им”, пише „Сега”. Да, бе! На цяла България е ясно, само на вас не е! Мотиви, какви да са? Какво мотивира магарето да върви? Зоб и главно тояга. Друго няма. Ни с резони става, ни с кандърми. Георги Котев, изследовател на енергийното задкулисие (то енергетиката предкулисие няма, де…) сравнил износа на ток на глава от населението на България, Германия и Франция. Водещите европейски икономики изнасяли в пъти по-малко от нас. Германия изнася по 930 кВтч/човек, а Франция по 1140 кВтч/човек. През 2014 г. енергийно фалирала България е изнасяла по 1 920 кВт.ч/глава, а прогнозата за 2015-та била за 2 420 кВт.ч/глава. (Да не се чудите защо за там ползвам човек, а за нас глава. Така трябва.) Турили сме ги в джоба си тия големи икономики. Само че парите туряме на друго място. Изнасяме десетки милиарди киловата ток, обаче търсим 1.3 млрд. лв. заем, за борчовете на НЕК. Истината, пише Котев, е че парите са окрадени и сега искат ние да ги платим. „Вместо държавата (НЕК) да изнася, това правят "честни" частници, които знаят с кого да се разплащат.” Един от тези честни частници е г-жа Соня Кадиева, може би най-честният, поне ако слушаме приказките на мъжа й. Както написахме на друго място, време е вече Кадиев да прибере моралните си хоругви и да ни лиши от високопочтените си проповеди, направени между две сделки. Може би заема в общественото пространство мястото на някой наистина честен и почтен политик. Да се не надяваш… А народът плаща и оглушително мълчи! Народе. Не слагам апостолските питанки, щото не питам, казвам. Един ми пише: Кой да дойде бе, докторе?! Знам, бе! Няма на какво да се надяваме. Всички, които чакахме, вече идваха. В момента ситуацията може да се опише като „Изборът на Хобсън”. Томас Хобсън (1544–1630) имал конюшна в Кембридж и давал под наем коне за езда на студентите. За да предпази най-добрите коне от преумора, Хобсън предоставял на клиентите следния избор: или коня, който е най-близо до вратата, или нищо. Перефраза на този избор прави Хенри Форд когато пуска своя Форд Модел-Т: „In 'any colour you like, so long as it's black'. Демек, можете да имате кола във всеки цвят, който пожелаете, стига той да е черен. Та в светлината на предстоящите местни избори Хобсън би звучал така: Можете да си изберете който кмет искате, стига да е от ГЕРБ. Така ще звучи и на президентските избори догодина, и на следващите парламентарни. По-надалече не ни е съдено да виждаме. Затова вместо да седим и да се вайкаме, че Бойко е безалтернативен, трябва да правим друго: да протестираме тематично! Например да протестираме срещу мародерските цени на горивата. Безсмислено е да сменяме управляващите, след като не можем да променим правилата. По-добре да накараме властта да свие малко перките на разпасалия се монополист. От КЗК подсказаха как трябва да се почне – държавни спогодби за ползване на данъчни складове в съседните ни държави. После да излезем и да протестираме срещу грабежите в енергетиката. После… Абе, има много после, не мога да ги изредя. Трябва да почнем да подреждаме живота си малко по малко. Казвал съм ви, че държавата се обърква от горе, но се подрежда отдолу. Има ли лиценз за търговия с ток АЕЦ „Колзодуй”? Има, баре от пет години го има. И защо централата да не си продава тока, а да го дава на частници? От КРИБ заявиха, че готвят нови протести срещу увеличението на тока за бизнеса. „Енергийната мафия, вика шефът на КРИБ Домусчиев, е по-опасна от наркомафията”. Става интересно - една мафия срещу друга мафия. Макар че те са така оплетени, че не знаеш къде почва едната, къде свършва другата. Кольо Парамов вика, че държавата субсидирала централата на Домусчиев в Пещера със 75 млн. лв. А тя продавала тока на НЕК по 180-185 лева за мегават, по-скъпо даже и от американските централи. Според Парамов Домусчиев имал амбиции да става премиер или президент. И затова си правел пиар с тока. След като Борисов е премиер, Плевнелиев е президент, а Тетка е председател на НС, нямаме морално право на никого да откажем да опита. Премиерът написа във ФБ: „Имах удоволствието да се срещна със забележителната оперна певица Райна Кабаиванска. Тя е един от най-значимите сопранови гласове през втората половина на XX век, през годините бележи грандиозни успехи в изявите си на световните музикални сцени.” За всичко е виновно южното слънце… „То е превърнало един интендантски капитан от запаса като Бравида в храбрия командир Бравида, една ряпа - в боабаб и един човек, който едва не е отишъл в Шанхай, в човек, който вече е бил там." Вежди искаше да му покаже и опера, но дали той не е бил много настоятелен, или Борисов се е съпротивлявал решително, не знаем. Но е факт, че на опера не го заведе. Няколко пъти на театър и до там беше културната програма. Обаче това, че не е стъпвал в операта нищо не значи. И ние не сме стъпвал в МС, пък знаем всички значими министри. И незначимите знаем. Както и да е. Хиляди се стекли отдолу да харесват. И нищо не може да се направи за тях. Защото е казано: Мисълта в сблъсък с вярата винаги губи. Вероятно тия, които не харесват постингите на премиера, са повече, но нямат възможност за изява. Което си е направо изборът на Хобсън – или харесваш, или нищо. Затова много се зарадвахме, че Зукърбърг създава бутон „дислайк". Според него бутонът няма да бъде сложен, за да изразява омраза, а напротив, ще помогне на потребителите да изразят съчувствие или съжаление. Е, то зависи от потребителите. Българските потребители специално рядко like, по-често hate… Но наистина сега е малко тъпо. Напише някой например, че е починал виден политик и ти натискаш „харесва ми”. Е, тоя пример май не е най-подходящият, но по принцип е тъпо. Люба Кулезич разправя, че лидерът на ПЕС Станишев и многодетното му семейство ще живеят в малка спретната къщурка в градчето Олтен, Северна Швейцария, на 20 км от немската граница. Олтен е един от най-добрите ски курорти в света, там са и най-добрите училища и колежи в страната. Къщурката била на четири етажа, общо къде 1000 квадрата и с 18 дка градина. И, естествено, не е записана на името на червения лидер. Олтен, в полите на Алпите. (На малката снимка къщурката на Станишеви) В състезанието по лицемерие на българския политически елит социалистите печелят приза за цялостно творчество. Вторник, 15 септември Министър Горанов възнамерява да направи промени в Закона за ДДС, които предвиждат всички регистрирани по ДДС фирми, които купуват стоки и услуги на стойност над 700 лв. и си възстановяват данъка, да информират НАП, ако тези стоки се ползват и за лични нужди. Те трябва да предложат разумна методика, по която да се прецени доколко този разход е служебен и доколко личен и в съответствие с това да се определи колко ДДС да им се върне. Освен това проектът изисква, преди една фирма да почне да използва стоката, да я декларира в НАП, заедно с методиката за използването й. И сега най-сладкото: новият режим ще се отнася и за стоки, чието ползване е започнало преди влизането в сила на закона. Мислите ли, че ще бъде много невъзпитано ако ги нарека идиоти? Добре, тогава няма, макар че много ми се искаше… В български условия всички стоки и услуги са с двойно предназначение, бе, алоу! За служебния телефон методика, за колата методика, за ксерокса методика, за компютъра… И направо ще станем методисти. Да правиш сложно е просто, сложното е да правиш просто. Станаха ясни част от мотивите на съдийките от ВКС по делото срещу Цецерон. Според тях колегите им от СГС са аргументирали присъдата си с изразни средства, с които се внушавало, че Цветанов целял да засегне устоите на държавата, принципа за разделение на властите, че фаворизирал изпълнителната власт за сметка на съдебната, че изземва функциите на съдебната власт и уронва престижа й. "Това подсказва, че съдебният състав се чувства лично засегнат от политическото поведение на подсъдимия…” А не трябва ли да се чувства лично засегнат? Не трябва ли всеки гражданин да се чувства засегнат? Така, както стоят нещата, всеки представител на Темида трябва да се чувства лично засегнат. Сн. Комарницки, в. „Сега”. Американският математик, мениджър и филантроп Джим Симънс, чието богатство се оценява на $22 млрд., обявил, че ще подпомогне 800 ниско платени преподаватели по точни науки в Ню Йорк с $15 хил., по $18.75 на калпак! Тоя направо се е разорил! А стига, бе! Борисов даде на пенсиите повече! Е, не е повече, но като съпоставиш стандартите, не е и много по-малко. По информация от 2009 г. средната годишна учителска заплата в САЩ е $46 хил., $3833 месечно. Значи им е дал нула цяло и нула нула от месечната им заплата… Докато всеки 2 лв. увеличение на пенсия от 200 лв. в процентно изражение е 1%, 4 лв. са 2%, 8 лв. - 3% и т.н. Ако им се дигнат пенсиите с 18 лв., което никогаш не може да бъде, това биха били почти 10%. Искам да кажа, че да дигаш малки пенсии и заплати е далеч по-лесно, отколкото да дигаш големи. Ало пенсиите! Според „Труд” проучванията на сексолозите сочели, че всеки втори мъж между 40 и 70 г. имал проблеми с потентността. Каквито сте каръци, все сте втори, не ли? Е, има и изключения, де. Понякога джамията е рухнала, но минарето стърчи… За каръците „Труд” препоръчва природния продукт за сексуална мощ камагра на „Борола” - природен продукт без странични ефекти, който гарантирал дългосрочно решение на проблема. То на вас чак дългосрочно не ви трябва, но все пак… Най-доброто на камаграта е, че за да се прояви ефектът ѝ са необходими около четири седмици. Предостатъчно, за да намерите къде да приложите тоя ефект, да проведете съответната разяснителна и агитационна кампания, да си припомните кое къде беше и т.н. Единственият недостатък на камаграта е, че се приема по една капсула три пъти дневно след ядене. А, доколкото знам, вие не обичате да ядете по три пъти. Според мен, братя от последната възраст, основният ви проблем е депресията. Народът казва, че болен става, кахърен не. Затова наблегнете на рибата. Проучване на китайски учени показало, че честата употреба на риба намалявала стреса при мъжете с 20%. Заради омега-3 мастните киселини, които активирали производството на допамина и серотонина. Знам какво ще кажете, но аз не ви агитирам да ядете сьомга. Копърката също е риба. Да! Нещо повече, копърката спада към групата на мазните риби, които имат над 10% мазнини. В една група е с херинга, скумрия, тон, паламуд, лакерда и сьомга. Сряда, 16 септември Както можеше да се предвиди, предложенията на Горанов за промяна в закона за ДДС грозно крушира в средите на коалиционните партньори. Валери Симеонов направо рекъл: "Това са пълни глупости". Такова горе-долу било мнението и на РБ. Умният човек измисля някоя глупост и не я казва. Затова е умен. Щото всеки човек измисля глупости, нема какво да се лъжем. Но умният не ги казва. А Горанов ги казва. Колкото повече наблюдавам герберите, толкова повече се убеждавам, че са наследници на десните. Но „не по пряка линия, а по слухове и косвено”… Лидерът на "Атака" Волен Сидеров стана баща, съобщиха от пресцентъра на партията. Лекари от Шейново споделиха, че младенецът бил същински бащичко. Ама нищо, нищо, да е жив и здрав… Класация на лондонската компания Quacquarelli Symonds нарежда СУ между 701-во и 800-о място на университетите в света. Лани е бил между 651-во и 700-о място. В Европа СУ е на 341-во място. За най-добър университет в света е провъзгласен Масачузетският технологичен институт, а след него са Харвард, Кеймбридж и Станфорд. 800-о място в света! Това е на Кънда в… таковата, как беше, забравил съм. Съзнателно съм забравил. Понеже се опитвам да изчистя съзнанието си от продуктите на ранната инкултурация в селска среда. Ако се върна при корените, със сигурност ще си спомня… Както и да е. То не може цялата държава да сме съсипали, пък университетът да се издига. Еле па с това ръководство. Сегашният ректор има най-много заместници в цялата история на университета. Шест редовни и един функционален, каквото и да означава това. И, дето е речено, много баби… Яд ме е, че навремето взех диплома, та че и степен, в престижен университет, а сега се оказва, че няма принципна разлика между мен и някой завършил Югозападния, например Пеевски. Всичко ми девалвира в тая държава. Четвъртък, 17 септември Председателят на НС Тетка Цачева чела дневния ред на заседанието. И като стигнала до точка 11, Законопроект за ратифициране на споразумение между България и Гърнси за обмен на данъчна информация, рекла, че вероятно е грешка и се има предвид Гърция. Щото Гърнси немало. Да, ама има. Не само Гърнси има, ами и Джърси има. Не я обвиняваме, че не знае. Човек не може всичко да знае. А в случая с Тетка и не бива. Представяте ли си какъв качамак щеше да е из главата ѝ, ако имаше малко повече знания! Тя тия трудно управлява… Какво казваше Оскар Уайлд в „Портретът на Дориан Грей? „Ако човек е джентълмен, той знае толкова, колкото му е нужно, а ако не е джентълмен, знанията само ще му бъдат от вреда.” Обвиняваме я в липса на интелектуално любопитство и образователен ентусиазъм. Пишеш в Гуглето Гърнси и то веднага ти показва един от Нормандските острови в Ламанша, които са със статут на лично владение на английската корона. То и ние не знаехме, докато не решихме да си направим една офшорка. Щото двата острова с това са известни. Че са най-големите офшорни финансови центрове в Европа. Шегуваме се, ей! Ние сме на етап тишъртка, който е доста далече от офшорка. Но полани, когато правителството на Орешарски одобри проект за споразумение, проверихме тук там и узнахме за тези малки острови-държави, които не членуват в ЕС и затова се налага да имаме с тях отделни споразумения. Срамота! Депутат да не знае офшорните зони. Да се чудиш честна ли е, или просто зле информирана. (Намигам.) Градчето Сейнт Питър е център на острова, а пристанището му е любима спирка на всички яхти в Ламанша. По повод доматите на Кольо Босия, Тетка Цачева рекла: "С удовлетворение споделям, че има досъдебно производство с възможност да приключи в съдебна фаза като наказателно производство срещу главния инициатор и някои негови "последователи". Била наясно, с решението на съда, че хвърлянето на зеленчук срещу НС е „допустима форма на протест”. Но: "За разлика от представителя на българското правосъдие, за мен мятането на домати не е акт на протест, а е криминално проявено деяние… Няма значение, че по парламента летят домати, а не камъни. Поругава се сграда на държавна институция…” Има значение, Тетко Цецке, да не дава господ да го разбереш! Ах какво огромно значение има! Като сега ми е пред очите картинката от 1997 г., как депутатите тичаха с изменени лица из парламента и се криеха под банките… Народната любов има много форми на проявление и хвърлянето на домати е най-меката от тях. „Криминално проявено деяние”. Може и така да се изразяват юристите, но може и само тези от РАБФАК да го правят. Ние не сме юрист и не знаем. Но със сигурност знаем, че не се поругава сградата. Може би институцията се поругава! Но то е нищо в сравнение с поругаването, което се извършва вътре. Поради което доверието в нея вече е в рамките на стохастичната грешка. („Стохастична е авторитетната гръцка дума за случайна.”) През септември 2011 г. “Алфа Рисърч“ измери 5% доверие на българите към парламента им, през септември 2013г. - 11%, през януари 2015 г. - 11%. Не се поругава туй, дето го нема. Трябва да се кръстят, че точно Босия хвърля домати! Я си представете да отиде човек с авторитет, дето не е под психично съмнение! Петък, 18 септември Депутати от долната камара на японския парламент се сбиха по време на разгорещен дебат по новия закон за отбраната, според който за пръв път след Втората световна японски военни да участват в мисии зад граница. В нашия парламент мисля не е имало бой от времето на д-р Баташки. При нас цари ред, култура, възпитание… Нашите депутати се отнасят помежду си като английски лордове. Извинете, сър, бихте ли бил така добър да ми подадете онова парче баница. С удоволствие, сър. Ще ви замоля вие пък да ми подадете онова кокалче… Съвсем примерно. И знаете ли защо? Защото „Съединението прави силата!” Гражданка в австрийската провинция Щайермарк е приета в болница с изгаряния след експлозията на дворна тоалетна. Инцидентът най-вероятно е станал заради натрупването на метан в помещението. Жената включила осветлението и от искрата клозетът избухнал. Та викам да престанем вече с националния нихилизъм. Явно и в Австрия има хора, които още ходят по нужда на двора. Нещо повече, и там има зле поддържани тоалетни тип „кенеф”. Кога у нас за последно е избухвала тоалетна? Преди години в нашия край имаше един случай на подобно бедствие, но без ранени и жертви. Беха изсипали в клозета на един една кофа с хлебна мая. И стана една не ви е работа, но взрив нямаше. Британски активисти за безопасен секс разработили калкулатор, който чрез специален алгоритъм, създаден на базата на сексуалния опит на 6000 британци, изчислявал с колко хора имате индиректен контакт, ако правите секс без презерватив. Ако партньорът ви е спал с примерно 10 души, всеки от тях с още десет, всеки от тях… И установили, че ако правите например секс без презерватив, все едно вкарвате индиректно в леглото си 3 млн. души. Три милиона! Емаси бабата! Добре, де, ами ако само целувате? Каква е гаранцията, че не целувате три милиона… Затова, братя, правете секс само рано сутрин. Да сте сигурни, че поне за деня сте първи. Ами това е. Весели празници! И си доставете малко радост. Дето викаше Селинджър, „главната разлика между щастието и радостта е, че щастието е твърдо тяло, а радостта – течно”. Затова си сипете малко радост. To be continued

Треньорът на "Борусия" (Мьонхенгладбах) подаде оставка след 5 поредни загуби

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/21/2613725_trenyorut_na_borusiia_myonhengladbah_podade_ostavka/?ref=rss


Люсиен Фавр подаде оставка като треньор на участника в Шампионската лига "Борусия" (Мьонхенгладбах), след като отборът му започна сезона в Бундеслигата с пет поредни загуби. 

Фавр, който изведе тима до трето място през миналата година, обяви, че това е най-доброто решение след поражението с 0:1 от "Кьолн" в дербито на Райнланд в събота. Петте загуби са най-лошият старт на сезона на "Борусия" в историята. "Жребчетата" загубиха и от "Севиля" в Шампионската лига.

Швейцарецът...

No risk of serious pressure at Bulgaria-Turkey border in next days: expert

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257945_No+risk+of+serious+pressure+at+Bulgaria-Turkey+border+in+next+days%3A+expert

 “Refugees, who were close to the Bulgarian border, have been convinced to return to the camps they came from. That is why there is no serious risk of pressure on the Bulgarian state border to Turkey over the next days,” said General Anyu Angelov, former minister of defence and adviser to Prime Minister Boyko Borisov, commenting on the strong refugee pressure and the situation at the Bulgarian-Turkish border in an interview with bTV.

“According to the latest data of the refugee agency, there are 1,700,070 refugees in Turkey. Turkey hopes to get support from the EU to take care of these people,” Mr Angelov remarked.

The General explained that according to the statements of Turkish Prime Minister Ahmed Davudoglu, Turkey was ready to transport the refugees to other countries by plane. 

Asked whether Turkey was sending signals to the EU that if the country opened its borders, the union would be awash with foreign migrants, General Angelov said: “This is a risk that should be taken into account and it really is on behalf of the Bulgarian government. The risk turns into threat, while the threat – into danger.”

However, he believes that Turkey will not open its borders this way. 

Група мъже нападнаха млада жена в София, наръгана е

http://www.cross.bg/muzhe-grypa-skandala-1481388.html

/КРОСС/Mлада жена е била нападната от група мъже и прободена с нож на столичния булевард "Сливница". Пред БНР криминалисти, работещи по случая, обясниха, че нападението е станало минути след 20 ч. в събота вечерта. Двете момичета са се скарали помежду си на улицата. Преминаваща група от млади мъже се е намесила в скандала. Единият от тях е извадил нож и го насочил към шията на едната от спорещите млади жени. Пострадалата е откарана в болница с голяма кръвозагуба. След като и е оказана медицинска помощ, вече няма опасност за живота й. Полицията в София издирва извършителите на нападението. Изясняват се и причините за скандала между двете жени.  

Григор е играл в мачовете срещу Люксембург ,за да участва на Олимпиадата

http://tennis.actualno.com/Grigor-e-igral-v-machovete-sreshtu-Luksemburg-za-da-uchastva-na-Olimpiadata-news_496827.html

Тодор Енев, който е капитан на националния отбор по тенис не остана безучастен и не скри разочарованието си от решението на Григор Димитров да не играе за България в решителния плейоф за Купа Дейвис срещу Унгария. По думите му стана ясно, че най-добрият български тенисист е играл в мачовете срещу Люксембург, само за да може да има необходимия брой мачове за националния отбор, които са условие за участие на Олимпиадата. "Когато започнахме кампанията си през март, всички бяхме обединени във всек

Отвориха границата между Сърбия и Унгария

http://frognews.bg/news_98042/Otvoriha-granitsata-mejdu-Sarbiia-i-Ungariia/

От тази сутрин са отворени всички гранични пунктове между Сърбия и Унгария, съобщиха от Съюза на сръбските автомобилисти. В същото време между Хърватия и Сърбия е отворен само един контролно-пропускателен пункт от общо 8.

Лех Валенса: Мюсюлманите ще обезглавяват и в Европа

http://www.cross.bg/valensa-polsha-evropa-1481387.html

/КРОСС/Коментарите на бившия полски президент Лех Валенса относно мигрантите предизвикаха широка дискусия и притеснения у някои медии. Според коментар на Йосиф Мелман във в. „Джерусалем пост" поради историческите си заслуги Валенса може да си позволи да бъде непослушното дете на Полша. Група израелски журналисти по-рано този месец се срещнали с бившия полски президент и го попитали за неговото отношение към бежанската вълна, заливаща Европа, съобщава БГНЕС. „Разбирам защо Полша и Европа се страхуват от тяхното навлизане. Те пристигат от места, където хората биват обезглавявани. Притеснени сме, че същото ще се случи и при нас", казал той. Валенса допълнил: „В Полша сме с малки жилища, ниски заплати и оскъдните пенсии. Гледах бежанците по телевизията и забелязах, че те изглеждат по-добре от нас. Те са добре нахранени, добре облечени и може би дори са по-богати от нас. Разбирам ги. Ние, поляците, също бяхме имигранти и бежанци по времето на комунизма. Но където и да отивахме, ние се съобразявахме с местната култура и закони. Тези имигранти са различни. Дори второ и трето поколение - вижте например Франция - които получават добро образование и правят пари все още се обявяват против страните, които са ги приели". Валенса посочва, че действително част от новите бежанци напуска родната си държава, защото се страхува за живота си, но има също така хора, които имигрират, за да подобрят жизнения си стандарт. „Има проблем

Отвориха границата между Сърбия и Унгария

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996296

От тази сутрин са отворени всички гранични пунктове между Сърбия и Унгария, съобщиха от Съюза на сръбските автомобилисти. В същото време между Хърватия и Сърбия е отворен само един контролно-пропускателен пункт от общо 8. През последните няколко месеца Европейският съюз е подложен на невиждан натиск от страна на мигранти,
От тази сутрин са отворени всички гранични пунктове между Сърбия и Унгария, съобщиха от Съюза на сръбските автомобилисти. В същото време между Хърватия и Сърбия е отворен само един контролно-пропускателен пункт от общо 8. През последните няколко месеца Европейският съюз е подложен на невиждан натиск от страна на мигранти,

Отвориха границата между Сърбия и Унгария

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4996305

От тази сутрин са отворени всички гранични пунктове между Сърбия и Унгария, съобщиха от Съюза на сръбските автомобилисти. В същото време между Хърватия и Сърбия е отворен само един контролно-пропускателен пункт от общо 8. През последните няколко месеца Европейският съюз е подложен на невиждан натиск от страна на мигранти,
От тази сутрин са отворени всички гранични пунктове между Сърбия и Унгария, съобщиха от Съюза на сръбските автомобилисти. В същото време между Хърватия и Сърбия е отворен само един контролно-пропускателен пункт от общо 8. През последните няколко месеца Европейският съюз е подложен на невиждан натиск от страна на мигранти,

Говорят за дуалното образование във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=301842

В първия работен ден на тази седмица - 23 септември, във Варна ще се проведе Националната конференция с международно участие „Хуманизъм и прагматизъм в образованието на XXI век“, научи Moret.net. Организатори са Община Варна и Регионален инспекторат по образованието.

Деца от Варна предизвикаха фурор в Германия

http://petel.bg/Detsa-ot-Varna-predizvikaha-furor-v-Germaniya__127645

Снимка ОДК - Варна  Малките възпитаници на хор "Добри Христов" от Варна предизвикаха истински фурор в Германия, предаде Moreto.net. Певците...

Перник едва се съвзема от поройния дъжд вчера

http://petel.bg/Pernik-edva-se-savzema-ot-poroyniya-dazhd-vchera__127646

Перник се възстановява от проливния дъжд, предизвикал наводнение в града вчера. Пострадали хора няма. Пожарната продължава да отводнява...

От последните минути! Руска ескадрила разцепва в небето над Сирия (Видео)

http://petel.bg/Ot-poslednite-minuti--Ruska-eskadrila-raztsepva-v-nebeto-nad-Siriya--Video-__127647

Бойци от „Сирийската свободна армия” публикуваха в интернет видео, заснето в сирийската провинция Хомс, съобщи lenta.ru, цитирани в Блиц. На...

Bulgaria does not report significant progress in fight against corruption: Deputy PM

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257944_Bulgaria+does+not+report+significant+progress+in+fight+against+corruption%3A+Deputy+PM

“What I can do is continue explaining what the anti-corruption law is about and compare it with other European practices. It is not good to be in one and the same union with countries where there are almost zero corruption and very strong institutions. 

Bulgaria does not report significant progress in the fight against corruption,” said Bulgarian Deputy Prime Minister for European Policies Coordination and Institutional Affairs Meglena Kuneva speaking for Nova TV.

“I was obliged to propose the best possible practices and I did it. From now on, we have to strain every nerve so as the act to become a fact,” Ms Kuneva remarked. 

She added that the act should not be referred to with its general notion – an anti-corruption act, but with its full title – Act on Prevention of Corruption in the High Levels of the Power. 

“The Penal Code can be considered anti-corruption law, too, as well as the Public Procurements Act,” Ms Kuneva said further. 

Развяха гащи вместо знаме над резиденцията на чешкия президент

http://frognews.bg/news_98041/Razviaha-gashti-vmesto-zname-nad-rezidentsiiata-na-cheshkiia-prezident/

Огромни червени гащи се появиха над резиденцията на чешкия президент в Прага. Вместо националния флаг млади представители на скандално движение издигнаха бельото в знак на протест срещу държавния глава.

Следващите ходове на Ципрас

http://www.grreporter.info/sledvashchite-khodove-na-tsipras/17938

Новоизбраният премиер ще положи клетва около 20:00 тази вечер. Съставът на новия кабинет няма да се различава особено от този преди свикването на предсрочните избори

прочети повече

Балотажите за кмет - ясни до 30 часа след вота

http://www.cross.bg/byuletinite-reshenie-komisii-1481386.html

/КРОСС/ БНБ отчита пред ЦИК подизпълнителите за изработка на ценните книжа.Общинските избирателни комисии ще бъдат длъжни да обявят с решение кои кандидати за кметове и от кои партии, коалиции или инициативни комитети ще участват в балотаж седмица след местния вот на 25 октомври. Това става ясно от решение на ЦИК за контрола и правилата по отпечатването и транспорта на бюлетините за изборите. Според централните изборни надзорници най-късно в 24 ч на 26 октомври местните комисии трябва да са подали със свое решение по образец какво трябва да пише в бюлетините за кмет в населените места, в които ще има избор на втори тур. Това значи, че резултатите от гласуването на 25 октомври за градоначалници трябва да бъдат преброени и обработени по-малко от 30 часа след края на изборния ден.Причината да се бърза е, че заради очаквания голям брой нужни бюлетини и специфичното изискване само БНБ и одобрени от тях фирми да печатат книжата, от бранша имаха притеснения, че ще се справят с времето, припомниха експерти. Комисиите трябва да изпратят данните незабавно в печатницата на БНБ, ЦИК и в Министерския съвет.БНБ и одобрените от нея подизпълнители за печат на бюлетините за вота ще изпращат в ЦИК и договорите с други печатници, и срока за изпълнението им. От решението на комисията става ясно, че тя ще може да спира процеса на печат, ако открие грешки.Процесът по предаване на бюлетините за гласуване към общинските избирателни комисии ще се следи строго и от Министерството на финансите

Refugee crisis in Europe – commentaries in Bulgaria (ROUNDUP)

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257943_Refugee+crisis+in+Europe+%E2%80%93+commentaries+in+Bulgaria+%28ROUNDUP%29

 Refugee crisis in Europe is still one of the front-burner issues for discussion in Bulgaria. Here is what some experts and officials said on the topic on Sunday.

“Problems deriving from the uncontrolled migrant flow are in the first place a challenge at the security and then a humanitarian issue,” said Boyko Noev, former minister of defence, speaking in an interview with FOCUS News Agency.
“I have been commenting on the need to take all kind of actions to protect the border, including with the support of the army, for more than a year. This is what all countries along the migration route are doing. Thank God, Bulgarian Prime Minister Boyko Borisov finally realised the complexity of the situation,” Mr Noev remarked. 
“I hope that soon everyone will realise that the problems deriving from the uncontrolled migrant flow through the borders of Bulgaria, and of the EU, are in the first place a challenge at the security and then a humanitarian crisis,” the expert commented further. 
In his words, Bulgaria is most vulnerable in the EU due to the low living standard and biggest population in one way or another connected with the Islamic religion and customs.
“I am concerned that some Bulgarian politicians still believe that burring one’s head into the ground will solve the problems,” Boyko Noev remarked.

“Bulgaria should not allow being turned into a refugee corridor like Macedonia and Serbia,” said Professor Vihren Buzov, expert in security crises, speaking for Radio FOCUS.
In his words, it will be a problem if Turkey pushed the refugee flows towards Bulgaria.
“That is why the government constructed defence facilities and stepped-up the security,” he remarked.
He commented that the countries in Central Europe, such as Croatia and Slovenia, closed their borders, which would force the refugees to use alternative routes to Germany through Bulgaria and Romania.
“The USA is not only part of the refugee issue, it is its core,” said Professor Vihren Buzov.
He added that it was paradoxical that the USA was trying to lecture Europe to accept more refugees. 
According to him, the problem looms larger because of the fact that the EU cannot form a common policy that will soften the effect of this process. 
“In the end, the European solidarity, even the social systems of the rich European countries, are questioned because of the invasion of these refugees in Germany, as well as in France, will lead to social system collapse, cut in salaries, and etc.,” Professor Buzov remarked.
In his words, countries like the USA push Germany and France to this hesitant policy.

“Security of Europe includes tackling the refugee crisis,” said Deputy Prime Minister for European Policies Coordination and Institutional Affairs Meglena Kuneva speaking for the Bulgarian National Radio (BNR).
“The so-called hot points are an important element. These are centres in which authorities ascertain whether a person applying for refugee status has grounds for it. In order to have such hot points in the countries facing higher refugee flow, they have to require it. 
Hungary, for instance, refused and does not require aid from the EU,” Ms Kuneva reported.
She added that the so-called hot points were managed by FRONTEX, the EU border service, as well as by officers with Europol and the local authorities

Санират първата панелка в Асеновград

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996282

Първият панелен блок в Асеновград, който ще бъде саниран по националната програма за енергийна ефективност, е на ул.
Първият панелен блок в Асеновград, който ще бъде саниран по националната програма за енергийна ефективност, е на ул. "6 януари" 1-7, съобщи зам.-кметът инж. Пламен Йончев. Общината е връчила възлагателно писмо на фирмата изпълнител за изготвяне на проект на жилищната сграда. В нея живеят 66 семейства. Общата разгърната площ е 6000 кв. м.

Ifo: Бежанците ще струват поне 10 млрд. евро на Германия

http://www.investor.bg/evropa/334/a/ifo-bejancite-shte-struvat-pone-10-mlrd-evro-na-germaniia-202723/

Делът на висшистите дори в Сирия, която се счита за най-развитата сред бедстващите страни, възлиза на 6%

"Мазда Коеру" се цели в младите купувачи

http://www.cross.bg/mazda-koery-mladite-1481385.html

/КРОСС/На изложението във Франкфурт, което продължава до 27 септември, "Мазда" показва прототип на кросоувър, насочен към младите клиенти. Моделът е кръстен "Коеру", което на японски означава "надминавам" или "продължавам напред". Автомобилът е издържан в актуалния за марката дизайнерски стил KODO (Душа в движение), като външният вид създава усещане за скорост, обем, динамика и впечатляващо пътно поведение. Формата на "Коеру" обаче не е самоцел, като благодарение на нея, моделът има оптимизирана аеродинамика, която намалява сериозно турболенцията под колата.Както може да се очаква, автомобилът използва всички разработки, обединени под името "Скайактив", които правят моделите на "Мазда" ефективни, без от това да страда тяхната емоционалност. Инженерите са се постарали да предадат усещането Jinba Ittai, което описва сливането между коня и неговия ездач. За окачването и кормилното управление за момента се споменава само, че те са нови разработки, целящи да доставят максимално удоволствие във водача. Задвижването пък е описано като енергийно ефективно, издържано в традициите на спортните модели на "Мазда".  

Миро от "Каризма" изригна срещу Божидар Димитров! Не може да си на всяко гърне мерудия!

http://www.bnews.bg/article-141756

Не може да приравняваш протестантите с циганите, или християните с циганите, избухна Миро от „Каризма“.

Нападнаха с нож жена на бул. "Сливница" в София

http://offnews.bg/news/n_1/n_561208.html

Млада жена е била нападната от група мъже и прободена с нож, преди ден на столичния булевард "Сливница", съобщи БНР.  Нападението е станало минути след 20 ч. в събота вечерта, обясниха от полицията. Двете момичета са се скарали помежду си на улицата. Преминаваща група от млади мъже се е намесила в скандала. Единият от тях е извадил нож и го наръгал във врата на едната от спорещите млади жени. Веднага за нападението е подаден сигнал на телефон 112. Изпратени са екипи на 3-то РПУ на местопрестъплението. Пострадалата е откарана в болница с голяма кръвозагуба. След като и е оказана медицинска помощ, тя е в безопасност за живота. Полицията в София издирва извършителите на нападението. Изясняват се и причините за скандала между двете жени.

Петър Петров завърши 10-и в света в МХ2

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/09/21/2613720_petur_petrov_zavurshi_10-i_v_sveta_v_mh2/?ref=rss


Петър Петров завърши десети в генералното класиране на световния шампионат по мотокрос в клас МХ2, след като остана на 11-о място в последния кръг за годината в Глен Хелън (САЩ).

Българският пилот от заводския тим на "Кавазаки" изостана на 265 точки от новия шампион Тим Гайзер (Словения, Хонда), докато втори остана Паулс Йонас (Латвия, КТМ).

Петров стартира уикенда в едно от най-опасните кросови трасета в света с доста затруднения и дори падна в квалификационния манш. Той...

Жена е била нападната с нож на бул. "Сливница" в София

http://www.vesti.bg/bulgaria/incidenti/zhena-e-bila-napadnata-s-nozh-na-bul.-slivnica-v-sofiia-6042798

Пострадалата е откарана в болница с голяма кръвозагуба. След като и е оказана медицинска помощ, тя е вън от опасност за живота

Автобус отнесе каруца в Бяла Слатина

http://pik.bg/автобус-отнесе-каруца-в-бяла-слатина-news403051.html

Автобус отнесе каруца в Бяла Слатина

Катастрофа между автобус и каруца е станала вчера в Бяла Слатина, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Около 6.30 часа, докато излизал от крайпътен имот, автобус „Форд Транзит“ отнел предимството на движещото се по главния път ППС с животинска тяга, казаха от пресцентъра на полицията. Двете возила се сблъскали, като при удара е пострадала жена, която се возела на каруцата. Тя е транспортирана до центъра за спешна медицинска помощ в Бяла Слатина, където е прегледана и освободена.

Водачът на автобуса – Н.Н. от село Галиче, е тестван за употреба на алкохол, като уредът отчел отрицателен резултат.

Ципрас полага клетва като премиер тази вечер, според гръцки издания предстоят тежки реформи

http://balkani.actualno.com/Cipras-polaga-kletva-kato-premier-tazi-vecher-spored-grycki-izdanija-predstojat-tejki-reformi-news_496825.html

СИРИЗА удържа чиста победа на предсрочните парламентарни избори и ще състави правителство с предишните си съюзници – партията „Независими гърци“. Така гръцките медии коментират резултатите от вчерашния вот в страната, пише БГНЕС. Междувременно стана ясно, че лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас ще се закълне като министър-председател в Президентския дворец тази вечер в 20.00 часа местно и българско време.Новината беше обявена от самия Ципрас,  съобщава държавната телевизия

Sofia History Museum Reopens after 72 Years

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257942_Sofia+History+Museum+Reopens+after+72+Years

 A museum exploring the history of Bulgaria's capital opened doors again on Thursday.
 
The ceremony coincided with the Day of Sofia, which is celebrated on September 17 every year.
 
The permanent exhibition is dedicated to the city's past, telling stories dating from the III millennium BC to the 1940s. -
 
In each hall a different aspect of life in Sofia throughout the ages is unveiled: one is about ancient times whereas other deal with dynasties, institutions, entertainment, and clothing.
 
Founded in 1928, its building was destroyed in 1943 when the Allied forces bombed Sofia during World War Two. 
 
Back then it was located meters from the old mineral baths building where it is now (1, Banski Square, just opposite the mosque in downtown Sofia). The baths had to undergo extensive reconstruction in order to become the museum's new home.
 
The museum has already been active for several months, before the official inauguration. It hosted an exhibition of Egyptian artifacts for most of the summer.
 

Скандалният Андрей Иванов пак в листата на ГЕРБ за СОС, ама паднал с 12 места

http://offnews.bg/news/n_1/n_561176.html

Скандалният бивш шеф на Столичния общински съвет Андрей Иванов отново е в листата на ГЕРБ за местния вот наесен, научи OFFNews. Той е под № 14 в списъка на партията за членове на местния парламент, на предишните избори през 2011 беше втори след Йорданка Фандъкова. Позиция № 2 за кандидат-общинарите на ГЕРБ разкрива кой ще бъде шеф на новия Столичен общински съвет, в СОС има 13 постоянни комисии, така че най-вероятно Иванов ще остане все пак само редови общинар. Въпреки това присъствието му в листата ще донесе негативи на ГЕРБ в София, предвид имиджа на Иванов в публичното пространство.  Той подаде оставка като шеф на СОС през януари 2012 година "по лични причини", след като бе на поста от 2007 г. Името му гръмна в медиите след разкрития на Яне Янев/РЗС/, че Иванов е придобил неправомерно  60 имота. Последва проверка от Националната агенция за приходите (НАП), която не показа нарушения. Срещу Иванов имаше и обвинения, че е забавил връщането на собствеността на Общинска банка на общината. Той отрече.  Публикации сочеха като вероятна причина за отстраняването му близостта му с фирми, които участват в създаването на електронното правителство. Ставаше въпрос за 18 млн. лв. по проекта "Развитие на административното обслужване по електронен път", който се финансиран по оперативна програма "Административен капацитет". Сред скандалите, в които бе замесено името му, бяха и информации за лобизъм при конкурси.  В разгара на предизборната кампания през 2011 г. синът на бившия председател на Столичния общински съвет (СОС) и шеф на софийската организация на ГЕРБ Андрей Иванов Бранимир е купил срещу 5000 лева европроект за предприятие за замразени продукти за 7.3 млн. лева. Това е станало чрез фирмата “БМА – 2009”, която е еднолична собственост на Бранимир Мирчев, гръмнаха медиите. Европроектът е реализиран с кредит от Общинска банка, отпуснат по-малко от месец преди избори2011. Заради отпуснатия заем БСП обвини Андрей Иванов в конфликт на интереси. “Свидетели сме на поредната политическа инсинуация срещу мен и общинските съветници от ГЕРБ, чрез която БСП и нейната градска организация се стреми да реши тежките вътрешнопартийни проблеми, които се очертаха преди техния конгрес”, заяви тогава Андрей Иванов чрез пресцентъра на ГЕРБ.  "Срещу Андрей Иванов имаше множество медийни публикации и аз разбирам решението му да подаде оставка като председател на Столичния общински съвет, заяви тогава кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя определи атаките като доста сериозни, а решението да се оттегли като "основателно". „Не коментирам и не работя по слухове. Проверявам конкретни сигнали, които получавам. За това още в кампанията, когато основните упреци към мен бяха насочени именно по този повод, винаги съм казвала, че сериозният политик, сериозният човек, когато има някакъв сигнал, го подава", каза още Фандъкова.  През ноември 2007 г. днешният лидер на ДСБ, тогава млад адвокат, Радан Кънев пусна в блога си текста "Една случка от пролетта на 2005 г.". В него той написа: От първите дни на адвокатската си кариера, обслужвам група клиенти, които имат правен спор с фирмата, която е придобила огромна част от кооперативния пазар в "Люлин" чрез покупка на активите на старата потребителска кооперация РПК "Искра". Покупката на терена на "кооперативния" е един акт, типичен за "модела Софиянски", но това е отделна тема. Ако имам време мога да разкажа, просто за пример. Моите клиенти бяха дребни търговци, без претенции да променят света към по-добро.  Та един ден през 2005г., в хода на преговори с фирма "Искра" - собственик на терена на пазара, ни казаха, че теренът, на който са техните търговски обекти, вече не бил на "Искра", а на друг човек. Собствениците на "Искра" имали големи дългове към този човек и му прехвърлили терена. Той бил едър бизнесмен, притежавал строителен бизнес и линии на маршрутни таксита.  Тъй като отдавна търсехме преговори и споразумение, стигнахме до контакт с новия собственик и адвоката му. Уговорихме среща в неговия (на собственика) офис в ж.к. Люлин. Офисът представляваше сглобяема временна постройка насред нищото - в един паркинг зад Люлинския "Бриколаж". Приличаше по-скоро на обслужваща паркинга сграда. Никакви обозначителни знаци, никаква табела, поне 200 метра черен път сред строителни отломки, без асфалт. Кучета скитат из прахоляка... мрачна гледка. В "офиса" се влизаше през гаража, охраняван от мъж с автоматично оръжие и слушалки на главата. Още един мъж с автоматично оръжие и слушалки ни посрещна на входната врата на сградата, още един стоеше на площадката между двата етажа, на металната вътрешна стълба. Кабинетът на собственика беше на втория етаж. Още един охранител, затъмнени стъкла. Сравнително строен, прошарен мъж на средна възраст. Сив, безличен, облечен с тъмен костюм и тениска под сакото. Милиционер. Разговорът беше като него - сив, безличен, без резултат. Тръгнахме си и ни олекна, когато се отдалечихме от криминалния декор. Толкоз. Една случка от пролетта на 2005. Човекът се казваше Андрей Иванов. Днес вече цяла България знае кой е той - бивш полицай, напуснал работа в полицията през 2004г., "кадър на МВР с добър бизнес", според "Медияпул". : Иванов държи 80 процента и еднолично управлява фирмата за строителни работи ”Банкя 21”, в която останалите 20 процента от собствеността е на Столична община. В последствие новият председател на СОС заяви, че е спечелил общинския търг за закупуването на този дял и конфликт на интереси няма. 54-годишният бивш шеф в националната полиция беше седми в кандидатската листа на партията. Той е инженер по образование - завършил е ВМЕИ със специалност автоматика и телемеханика. Работил е в изчислителния център на МВР, а от 1996 г. е назначен за зам.-директор на националната полиция. Според официалната му биография е напуснал през 2004 г. и досега се е занимавал с частен бизнес. Има съсобственост и участва в управлението на няколко фирми. Една от тях се казва "Банкя 21". Това е информацията на "За Града". През 1996 година е назначен за заместник–директор на Национална служба „Полиция”. Напуска през 2004 година и поема управлението на частно дружество. Основно е специализирал Управление на колективи и проекти, свързани с изграждането на национални информационни системи. А това е от "Фокус". "Колективи и проекти, свързани с ... информационни системи". Почти ми стана весело като го прочетох. Почти. Да оставим моите впечатления от "офиса" и охраната настрана. Няколко въпроса: 1. Ако е напуснал МВР през '04, откъде е взел пари за "добър бизнес", който през '05 явно вече цъфтеше? 2. Защо собствениците на "кооперативния" са му дължали много пари през '05 на него - който през '04 още е бил в системата на МВР? 3. Как между '04 и '06 успя да спечели "общински търг" и със спестените от МВР-заплата пари ли стана тази работа? 4. Как, в качеството си на висш служител на МВР, е участвал във фирма "Банкя 21" от 2002г., във фирма "Реал строй АП" ООД (в съдружие с депутата от БСП Петър Кънев" от 2002 г., както и в още няколко фирми, преди - "според официалната биография" да напусне МВР? Никой не е задал тези въпроси, засега. А на мен ми се струва, че "конците" в СОС попадат в ръцете на човек, който е сам олицетворение на мръсната роля на МВР в "българския преход".  "Нямам спомен за такава среща. Но в описания район се намира гаражът на една от фирмите за маршрутни превози, която консултирах", обясни Иванов. Той опроверга твърденията, че притежава фирми за маршрутни превози. Бил е съсобственик в "Директ транспорт" ООД, но дружеството не е развило никаква дейност. Компанията имала намерение да участва в конкурса на Столичната община за маршрутни линии през 2003 г., но се оказало, че не отговаря на условията.  В конкурса в края на 2003 г. осем линии печели компанията "Карина СПС", свързвана със семейството на бившия транспортен министър Вилхелм Краус. Девет линии взима ЕТ "Сиси" със собственик Стефани Михайлова, а 11 линии отиват при "ЕГ-6" ООД, където основен акционер е Никола Петров. Любопитното е, че Михайлова и Петров фигурират в управата на "Банкя 21" АД (бившето БКС-Банкя), приватизирано от Андрей Иванов, разкри "Тема" тогава.  При отстраняването на Андрей Иванов от поста общинар № 1 през януари 2012 г. стана ясно, че премиерът Бойко Борисов има някои забележки към работата му. През ноемри Иванов сдаде и поста лидер на ГЕРБ в София. 

Българка стана жертва на лекарска грешка в Канада

http://www.moreto.net/novini.php?n=301850

Български лекари излекуваха канадска жителка, на която в Канада не ѝ вярвали, че не е добре, съобщава вестник National Post. Капка Петров не чувствала глад, никога. Тя трябвало да помни да се храни, за да оцелее. Животът ѝ се променил от мъчителни стомашни болки, появили се след операция на жлъчката през 2009 г.

Ципрас се кълне днес, след това на среща с Обама

http://frognews.bg/news_98040/TSipras-se-kalne-dnes-sled-tova-na-sreshta-s-Obama/

Лидерът на СИРИЗА Алексис Ципрас ще се закълне като министър-председател в Президентския дворец тази вечер в 20.00 часа.

Група мъже нападнаха млада жена в София, наръгана е

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996273

Mлада жена е била нападната от група мъже и прободена с нож на столичния булевард
Mлада жена е била нападната от група мъже и прободена с нож на столичния булевард "Сливница". Пред БНР криминалисти, работещи по случая, обясниха, че нападението е станало минути след 20 ч. в събота вечерта. Двете момичета са се скарали помежду си на улицата. Преминаваща група от млади мъже се е намесила в скандала.

Сръбски съдия, протакал дело на Сретен Йосич, ще бъде наказан

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/09/21/2613723_srubski_sudiia_protakal_delo_na_sreten_iosich_shte/?ref=rss


Съдията от Апелативния съд в Белград Славка Михайлович ще понесе отговорност, защото осигури оправдателна присъда на наркобоса Сретен Йосич по едно от делата му, съобщава белградският вестник "Блиц", цитиран от БТА.

Поради изтичането на сроковете  на наказателното преследване през януари 2014 г. против Йосич, който на първа инстанция бе осъден на 10 месеца затвор за неразрешено притежание на пистолет, председателят на Апелативния съд Душко Миленкович предложи на прокуратурата да...

Група мъже нападнаха млада жена в София, в болница е

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4996271

Mлада жена е била нападната от група мъже и прободена с нож, преди ден на столичния булевард "Сливница".
Пред БНР криминалисти, работещи по случая, обясниха, че нападението е станало минути след 20 ч. в събота вечерта. Двете момичета са се скарали помежду си на улицата. Преминаваща група от млади мъже се е намесила в скандала.
Mлада жена е била нападната от група мъже и прободена с нож, преди ден на столичния булевард "Сливница". Пред БНР криминалисти, работещи по случая, обясниха, че нападението е станало минути след 20 ч. в събота вечерта. Двете момичета са се скарали помежду си на улицата. Преминаваща група от млади мъже се е намесила в скандала.

Close to 290,000 foreign tourists visit Sofia over first six months of 2015

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257941_Close+to+290%2C000+foreign+tourists+visit+Sofia+over+first+six+months+of+2015

 The number of tourists from abroad who have visited Sofia over the January – June 2015 period is up by 5.7 percent; the number of  tourists from Bulgaria stands at over 291,000, according to data of the Tourism municipal enterprise. Data from the past five years show an annual rise in the number of  visitors to Sofia. However, the number of foreign tourists to Bulgaria this summer is down by some 20 percent compared to last year, said Deputy Minister of Tourism Irena Georgieva, adding that the drop was mostly due to dwindling numbers of tourists from Russia and Ukraine, as well as some Central European countries. 

Бус отнесе старец на "зебра"

http://petel.bg/Bus-otnese-starets-na-zebra__127643

Илюстрация: Булфото Около 9 часа сутринта в района на гарата в Карлово микробус „Мерцедес” с 32-годишен водач е помел 82-годишен старец на...

Заклаха мъж в Ямбол, жена е ранена

http://petel.bg/Zaklaha-mazh-v-YAmbol--zhena-e-ranena__127644

Задържан е извършител на тежко криминално престъпление в Ямбол, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Ямбол, пише Блиц. В...

Мъж наръга младо момиче във Враца (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996233

Нов инцидент окървави празниците във Враца, съобщава tribali.info. Истински екшън се е разиграл снощи в жилищен комплекс „Сениче“. Младо момиче е в болница, след като е била наръгана с нож от мъж след скандал.

Инцидентът е станал около 21:15 часа. 20-годишната Ивет Иванова седяла на беседка между блоковете 50 и 51.
Нов инцидент окървави празниците във Враца, съобщава tribali.info. Истински екшън се е разиграл снощи в жилищен комплекс „Сениче“. Младо момиче е в болница, след като е била наръгана с нож от мъж след скандал. Инцидентът е станал около 21:15 часа. 20-годишната Ивет Иванова седяла на беседка между блоковете 50 и 51.

ИЗВЪНРЕДНО! Страшно клане в София! Мъж наръга девойка във врата след женски скандал!

http://pik.bg/извънредно-страшно-клане-в-софия-мъж-наръга-девойка-във-врата-след-женски-скандал-news403042.html

ИЗВЪНРЕДНО! Страшно клане в София! Мъж наръга девойка във врата след женски скандал!

Млада жена е била нападната от група мъже и прободена с нож, преди ден на столичния булевард "Сливница".

Пред "Хоризонт" криминалисти, работещи по случая, обясниха, че нападението е станало минути след 20 ч. в събота вечерта. Двете момичета са се скарали помежду си на улицата. Преминаваща група от млади мъже се е намесила в скандала. Единият от тях е извадил нож и го наръгал във врата на едната от спорещите млади жени.

Веднага за нападението е подаден сигнал на телефон 112. Изпратени са екипи на 3-то РПУ на местопрестъплението. Пострадалата е откарана в болница с голяма кръвозагуба. След като и е оказана медицинска помощ, тя е в безопасност за живота.

Полицията в София издирва извършителите на нападението. Изясняват се и причините за скандала между двете жени.

Как се краде от европроекти и как камера за 400 долара може да струва 30 хил. лв.

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257940_%D0%9A%D0%B0%D0%BA+%D1%81%D0%B5+%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5+%D0%BE%D1%82+%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8+%D0%B8+%D0%BA%D0%B0%D0%BA+%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B0+%D0

 Екипът на предаването „Разследване“ на Нова ТВ тръгна по следите на общински далавери с европроекти в Червен бряг.

Екопътеката в местността „Калето“ е завършена преди две години за близо 1 млн. лв. и финансирана от Европейския съюз под контрола на община Червен бряг.

Камера за виртуална разходка в края на пътеката пък е отчетена за 30 хил. лв. А още една камера, идентична с тази, по документи струва 22 хил. лв.

Справка в интернет показва, че всъщност цените на въпросните устройства варират между 240 и 870 долара.

„Разликата между 400 долара и 30 хил. лв. не мога да коментирам, защото не разбирам от камери. Това е проведено като открита поръчка. При нас идват определен брой фирми, които кандидатстват с определени оферти. Ние не разследваме цените, които те са дали“, обясни кметът на Червен бряг Павлин Фиьовски.

За строителните работи около пътеката общината, с открита процедура, е избрала друга фирма, но съвсем трета е работила по поръчката за над 700 хил. лв.

Фирмата е собственост на Анатоли Иванов – местен бизнесмен, който в последните години движи няколко предизборни кампании в града и неведнъж се явява като подизпълнител по добре платени европроекти в общината.

"Мазда Коеру" се цели в младите купувачи

http://www.dnevnik.bg/skorost/2015/09/21/2612496_mazda_koeru_se_celi_v_mladite_kupuvachi/?ref=rss


На изложението във Франкфурт, което продължава до 27 септември, "Мазда" показва прототип на кросоувър, насочен към младите клиенти. Моделът е кръстен "Коеру", което на японски означава "надминавам" или "продължавам напред".

Автомобилът е издържан в актуалния за марката дизайнерски стил KODO (Душа в движение), като външният вид създава усещане за скорост, обем, динамика и впечатляващо пътно поведение. Формата на "Коеру" обаче не е самоцел, като благодарение на нея, моделът има...

Bulgaria’s ABV party reports upsurge, brings new ideas: leader

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257939_Bulgaria%E2%80%99s+ABV+party+reports+upsurge%2C+brings+new+ideas%3A+leader

  “Bulgaria’s ABV party reports an upsurge, it brings new ideas and becomes more and more attractive. People come to us and our goal is not to attract them but to unite the left wing,” said ABV leader Georgi Parvanov, speaking at a press conference in the town of Shumen, the press office of the party announced.

Mr Parvanov met with members and supporters of the party in the town over the forthcoming local elections.

He informed that the ABV would nominate around 280 mayor candidates in the country, 180 of whom were representatives of ABV, while the rest would receive party’s support. 

Mr Parvanov was explicit that the ABV would hold a positive elections campaign but did not exclude the risk of being attacked by others. 

Как се формира черната каса на ЦРУ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4992619

Книгата
Книгата "ЦРУ срещу червения оркестър" на издателство "Труд" разглежда ролята на американските тайни служби по време на Студената война в културния “фронт” – как ЦРУ е използвало интелектуалците от Източния блок, как им е осигурявало възможност да емигрират, как е финансирало различни културни институти с определени политически цели.

Катедралата “Св. Александър Невски” е символът на София

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4995586

Второто място в анкетата е за статуята “София”, а третото - за храма, дал името на столицата
Патриаршеската катедрала “Свети Александър Невски” е символът на София. Това посочиха читателите на вестниците “24 часа” и “Труд”, които участваха в специалната анкета на сайтовете на двата ветника.
Освен че води с голяма преднина,
Второто място в анкетата е за статуята “София”, а третото - за храма, дал името на столицата Патриаршеската катедрала “Свети Александър Невски” е символът на София. Това посочиха читателите на вестниците “24 часа” и “Труд”, които участваха в специалната анкета на сайтовете на двата ветника. Освен че води с голяма преднина,

Онколог: Ракът идва от гъбичка, лекува се със сода

http://frognews.bg/news_98039/Onkolog-Rakat-idva-ot-gabichka-lekuva-se-sas-soda/

Италианският онколог д-р Тулио Симончини твърди, че всички злокачествени тумори имат бял цвят, който се дължи на гъбичката „кандида албиканс”. Според него, официалната медицина е наясно, че във всеки тумор има гъбички, но се смята, че първо се развива злокачествено образование, а гъбичката е последица.

Подновиха издирването на избягалата от клетката си вълчица

http://pik.bg/подновиха-издирването-на-избягалата-от-клетката-си-вълчица-news403045.html

Подновиха издирването на избягалата от клетката си вълчица

В 9 часа тази сутрин бе подновено издирването на избягалата от клетката си вчера 8-месечна вълчица от зоопарка в Благоевград. Вратата на клетката бе отворена, за да се прибере малкият хищник.

„Три екипа подновиха издирването на избягалата вълчица, малка е вероятността да е напуснала района на зоопарка. Не открихме дупки в оградата на голямата клетка, най-вероятно 8-месечното вълче е прескочило оградата”.

Това каза през БГНЕС тази сутрин директорът на зоопарка д-р Крум Попниколов. Трите екипа от 10 души издирват укриващия се от вчера 8-месечен хищник, включващ служители на зоопарка, на отдел „Сигурност и обществен ред” към Община Благоевград и доброволци от аварийно-спасителния отряд към Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Клетката на вълците се намира в най-горния край на зоопарка, тя включва и голяма оградена площ сред боровите дървета, в която семейството от три вълка се чувства най-близо до естествената си среда. Именно от голямата клетка с висока над 3 метра ограда е избягало 8-месечното вълче. Тази сутрин вратата на голямата клетка бе отворена, за да се прибере сама избягалата хищничка. Родителите й тази сутрин предпочетоха да се крият в малката клетка, където спят.

В района на зоопарка, където се предполага, че се крие вълчицата, обикаля стрелец с пушка и упойващи стрели. Упойката държи хищниците около час. Досега обаче по избягалата вълчица не е стреляно, тъй като се укрива добре – ако, разбира се, не се е измъкнала през някоя дупка на оградата около целия парк.

Припомняме, че малко преди 12 часа вчера посетителите на зоопарка видели вълк да пие вода от чешмичката в зоопарка и подали сигнал на тел. 112. Стана ясно, че от клетката си е избягал женски екземпляр, който е на 8-месечна възраст, родил се в зоопарка. За това е малко вероятно да избяга навън в непозната за него среда.

40% of kids in Bulgaria suffer spine curvature disorders: kinesitherapist

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257938_40%25+of+kids+in+Bulgaria+suffer+spine+curvature+disorders%3A+kinesitherapist

 “40% of the children aged 10 to 18 in Bulgaria suffer spine curvature disorders,” said Yordanka Vasileva, kinesitherapist and teacher in physical education, speaking for Radio Focus.

“The treatment of such problems requires a complex of exercises targeting the type of deviation or curvature of the spine,” she explained. 

The expert added that the treatment was offered free-of-charge at the municipal children’s centres

No increase of refugee pressure on Bulgaria’s border”: minister

http://www.klassa.bg/News/Read/article/257937_No+increase+of+refugee+pressure+on+Bulgaria%E2%80%99s+border%E2%80%9D%3A+minister

“There is no information about increase of the refugee pressure along the Bulgarian borders, just on contrary. Over the past twenty-four hours, around 300 people were not allowed to enter the territory of the country, while around 100 were detained,” Bulgarian Minister of Defence Nikolay Nenchev said speaking on bTV.

Asked whether there was a risk of a diplomatic scandal over the presence of army officers at the Bulgarian borders, Mr Nenchev said: “There should not be. We have completely different functions. The 68 military officers at the border to Turkey are in charge of maintaining the fence.”

He explained that the military officers along the borders were armed but under the rules they could use their weapons only in case of inevitable defence. 

Онколог: Туморите започват с гъбичката „кандида албиканс” и се лекуват с хлебна сода

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4996195

Практикуващият в Италия онколог д-р Тулио Симончини направил сензационно откритие- всички злокачествени тумори имат бял цвят, който се дължи на гъбичката  Това разказа самият той в студиото на предаването „На кафе” по Нова телевизия.
Докато се занимавал със злокачествени образования, Симончини установил,
Практикуващият в Италия онколог д-р Тулио Симончини направил сензационно откритие- всички злокачествени тумори имат бял цвят, който се дължи на гъбичката  Това разказа самият той в студиото на предаването „На кафе” по Нова телевизия. Докато се занимавал със злокачествени образования, Симончини установил,

Онколог: Туморите започват с гъбичката „кандида албиканс” и се лекуват с хлебна сода

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4996201

Практикуващият в Италия онколог д-р Тулио Симончини направил сензационно откритие- всички злокачествени тумори имат бял цвят, който се дължи на гъбичката  Това разказа самият той в студиото на предаването „На кафе” по Нова телевизия.
Докато се занимавал със злокачествени образования, Симончини установил,
Практикуващият в Италия онколог д-р Тулио Симончини направил сензационно откритие- всички злокачествени тумори имат бял цвят, който се дължи на гъбичката  Това разказа самият той в студиото на предаването „На кафе” по Нова телевизия. Докато се занимавал със злокачествени образования, Симончини установил,

Отбелязваме Международния ден на мира

http://www.cross.bg/otbelyazvame-mezhdynarodniya-den-na-mira-1481384.html

/КРОСС/Отбелязваме Международния ден на мира. Честванията в България ще са пред паметника на Незнайния войн. На 21 септември се очаква генералният секретар на ООН да удари Камбаната на мира и ще призове воюващите по целия свят да приберат оръжията и да се опитат да намерят мирно решение на конфликтите си. В днешния ден отбелязваме и 70 години от създаването на ООН.  

Яхта на италиански футболен бос се запали крал Неапол

http://offnews.bg/news/n_1/n_561206.html

Президентът на италианския клуб Наполи Аурелио Де Лаурентис беше спасен с хеликоптер, след като на борда на собствената му яхта избухна пожар. Инцидентът е станал няколко часа преди дербито от 4-ия кръг на Серия "А", в което Наполи разгроми Лацио с 5:0, пише Sportal. Плаватеният съд е бил край бреговете на Неапол, когато се е разгорял огънят. Освен Де Лаурентис, на яхтата е имало още 11 човека, като всички са били евакуирани с помощта на пристигналия хеликоптер. "За щастие всичко завърши добре. Не знам каква е причината за пожара, може би късо съединение. Дали се уплашихме? Всеки на наше място би се уплашил", коментира пред журналистите босът на Наполи. Едно от първите видеа с горящата яхта, която Де Лаурентис закупи през март тази година, беше разпространено от бившия капитан на италианския национален отбор Фабио Канаваро в профила в му в Instagram.

Внесени са документите за регистрация на д-р Иван Ибришимов за участие в изборите

http://politics.actualno.com/Vneseni-sa-dokumentite-za-registracija-na-d-r-Ivan-Ibrishimov-za-uchastie-v-izborite-news_496822.html

Нотариус Стефан Сотиров внесе днес в Общинската избирателна комисия документите за регистрация на д-р Иван Ибришимов за участие в местните избори на 25-и октомври. Юристът е част от Инициативния комитет, който издигна кандидатурата на д-р Ибришимов за кмет на Дупница. Той е подкрепен от БСП, Движение "Обединени за Дупница" и НДСВ. Стефан Сотиров и лидерът на БСП-Дупница Станислав Павлов занесоха в ОИК папка със събрани над 1100 подписа от жители на общината в подкрепа на регистрацията на д-р Иб

Йеменските бунтовници освободиха шестима заложници

http://asia.actualno.com/Jemenskite-buntovnici-osvobodiha-shestima-zalojnici-news_496824.html

Шиитските бунтовници в Йемен, хути, освободиха шестима чуждестранни заложници, които са излетели към съседен Оман, който участваше в преговорите за тяхното освобождаване. За съдбата на заложниците стана ясно на 20 септември, когато АП съобщи за постигнатата договорка. Официални лица от хутите и служители на летището в държания от бунтовниците столичен град Сана, заявиха, че трима американци, двама саудитци и британски гражданин, задържани по-рано тази година, са били освободени и транспортирани

Мъж наръга младо момиче след скандал във Враца (снимки)

http://pik.bg/мъж-наръга-младо-момиче-след-скандал-във-враца-снимки-news403030.html

Мъж наръга младо момиче след скандал във Враца (снимки)

Нов инцидент окървави празниците във Враца, съобщава tribali.info. Истински екшън се е разиграл снощи в жилищен комплекс „Сениче“. Младо момиче е в болница, след като е била наръгана с нож от мъж след скандал.

Инцидентът е станал около 21:15 часа. 20-годишната Ивет Иванова седяла на беседка между блоковете 50 и 51. Тогава излязъл Венелин Давидов, който живеел в съседния блок, и вдигнал скандал на момичето заради пререкания от предишната вечер в механа „Славянски кът“ 3. По думите на очевидци тогава агресивният мъж мятал шишета по нея и компанията й, но охраната ги разтървала.

Пострадалата Ивет

Снощи обаче Венелин решил да разреши конфликта си с момичето. Караницата ескалирала и прераснала във физическа саморазправа. Нейни приятели успели да удържат мъжа, но в един момент той се дръпнал от тях и тръгнал. Тогава Ивет му казала нещо, което вбесило Венелин, и той се върнал към нея.

Когато приближил тя му ударила шамар, при което той замахнал с нож и успял да я улучи в областта на шията. Веднага след това нападателят избягал от мястото.
Ивет незабавно е откарана в болницата от свой познат. Според свидетели на инцидента ножът засегнал артерията на момичето. Тя е оперирана по спешност и за момента състоянието й е стабилизирано, казаха нейни близки.

Нападателят Ванелин

На мястото на произшествието веднага след случая дошъл екип на полицията, които открили и арестували Венелин в дома му. Униформените направили оглед на мястото, като издирвали ножа, с който е наръчкано момичето. Открили го в близост до блока, в който живеел Венелин, като по думите на негови съседи 12-годишната му дъщеря го изхвърлила през терасата, докато ченгетата тарашили апартамента им.

 

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване