Стреляли по Алексей Петров от червен "Опел Вектра" (Снимка)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079690

Червен
Червен "Опел Вектра" с двама души е потеглил с мръсна газ по улица "Арарад" секунди след стрелбата по Алексей Петров. Това разказа пред "24 часа" съседът на бившия съветник в ДАНС Васил Коцев. Мъжът обясни, че единствено дясната предна врата на мерцедеса на Петров е била огъната.  Самият той не е пострадал, а е продължил нагоре към гаража си.

Бъчварова пред депутатите: Да, стреляха по Алексей Петров

http://offnews.bg/news/n_1/n_582313.html

В 8:54 минути тази сутрин е постъпила информация, че на квартал "Кръстова вада" е стреляно срещу кола на Алексей Петров. Това обяви вътрешния министър Румяна Бъчварова в парламента, след като по-рано днес беше призована от БСП да се яви и да даде информация по случая. Силовият министър допълни още, че сигналът е подаден от охранител на Петров със закъснение. „Това е честа практика, защото охранителите първо отвеждат охраняемото лице далеч от мястото“, обясни тя. По думите ѝ на мястото са изпратени полицейски екипи, които са установили изстрел с РПГ. „Установено и че няма пострадали“, категорична беше Бъчварова. Извършва се оглед под наблюдение на прокурор, организирано е издирвателно мероприятие за издирване на автомобил, който е бил на мястото“, поясни министърът. По думите ѝ в момента се разпитват свидетели. „Работим активно по този случай, прокуратурата ще установи неговия характер“, допълни тя. Бъчварова помоли журналистите да оставят МВР да работи и да разследват случая.

За свободен достъп до огромните Руски пазари

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259516_%D0%97%D0%B0+%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD+%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF+%D0%B4%D0%BE+%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BF%D0%B

      Евразийската икономическа комисия изпрати официално предложение на Европейската комисия за възстановяване на диалога по търговско-икономическото сътрудничество между двете общности. В паметната записка, връчена на председателя Жан Клод Юнкер, са включени инициативи за обвързване на интеграционните процеси в Евразийския Икономически Съюз (ЕАИС) и ЕС. Началото може да бъде положено с преговори на експертно равнище, на базата на които да се изготви пътна карта за бъдещо общо икономическо пространство.

      За българската икономика споразумението ще открие свободен и безмитен достъп на местните производители до огромните руски, белоруски и казахстански пазари, необходими за разширяването и модернизирането на промишленото и селскостопанско производство, разкриването на работни места и осигуряването на препитание на милиони български граждани. За няколко години българският износ на пресни и преработени селскостопански стоки може да нарасне от 5 на 20 млрд. лв. Нашите земеделски производители няма да могат да бъдат принуждавани чрез оскъдните евросубсидии да произвеждат нискодоходни земеделски продукти, изкупувани на безценица от чуждестранни търговци. Новите пазари ще им позволят реализирането на допълнителна печалба от съществуващата разлика в плодородието на почвата. В рамките на ЕС тя се поглъща от непосилните разходи за скъпи западни машини, торове и препарати и високолихвените банкови кредити.

     Навлизането в евразийското пространство ще позволи възраждането на българските производства на селскостопанска техника, електроника, електро- и мотокари, азотни и фосфорни торове. Цената на доставяния природен газ в страните от общността е 100-150 дол. за 1000 куб. м., докато за страните от ЕС тя е 350-400 дол. Достъпът до по-евтини горива и енергоносители може да осигури икономии от 1 млрд. евро годишно колкото е обемът на предоставяните евросубсидии на земеделските производители.

    Горещо препоръчваме на българските власти да подкрепят предложението на Евразийската икономическа комисия!

                              

  Стъпката, направена от Евразийската икономическа комисия  е закономерно продължение на последователната политика на младата евразийска общност, в състава на която влизат Русия, Казахстан, Белорусия, Армения и Киргизия. Нейната програма предвижда създаването на общ пазар за лекарства и медицински изделия от януари 2016 г., общ електроенергиен пазар от юли 2019 г. и общ пазар за газ, нефт и нефтопродукти до 2025 г. Страните се договориха и за провеждането на единна макроикономическа, антимонополна, валутна и финансова политика и въвеждане на общ финансов мегарегулатор.

   Инициативата на ЕАИС за установяване на диалог с ЕС създава възможности за препрограмиране на „Източно партньорство“ като централен проект на политиката на Брюксел в Източна Европа, поставил страни като Украйна, Молдова, Грузия, Армения и Азербайджан пред съдбоносния избор: Европа и НАТО или Евразия? Горчивите плодове от подобна политика са явни: Грузия в убийствен конфликт с Южна Осетия, напълно дестабилизирана след корупционното управление на Саакашвили, Украйна обхваната от гражданска война, Молдова погълнала без резултат 1 млрд. евро на западните данъкоплатци, превърната от „отличник“ сред кандидатите за ЕС в най-нежелан партньор. Началото на подобен диалог ще позволи един градивен преход от еднопосочното принудително въвличане на тези страни в сферата на евроатлантическото влияние към балансирано многопосочно икономическо и политическо сътрудничество на Изток и Запад. Съчетаването на конкурентните преимущества – природните богатства на ЕИАС и  технологическите производства на ЕС ще доведе до цялостно повишаване на конкурентоспособността на пазарите във формиращото се общо пространство от Лисабон до Владивосток. Постигането на такова единствено по рода си междурегионално споразумение, обединяващо два икономически блока може да се превърне в мегасделката на века.

     Сътрудничеството с Евразийския съюз предлага повече взаимни изгоди от Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции. Независимо изследване на немски учени доказва, че сключването на такова споразумение между ЕС и САЩ ще доведе до загуба на 600 хил. работни места в общността. Бившият еврокомисар по разширяването на ЕС Щефан Фюле категорично заяви, че настъпва времето за пълноценни връзки и коопериране на най-висше равнище между Европейския, Митническия и Евразийски съюз. Създаването на такава зона за свободна търговия ще прибави над 300 млн. нови потребители в рамките на споразумението.

    Отправеното предложение към ЕС свидетелства, че в евразийското пространство съществува икономическо обединение, гарантиращо на всяка участваща страна правото на развитие и справедлив дял в получаваните блага и изгоди. Сегашната ситуация показва, че европейската общност вече е изчерпала своя интеграционен потенциал и няма готовност за приемане на нови членове. Цената за включване в интеграционните процеси на ЕС е деиндустриализация. Изразената готовност на Евразийския съюз за създаване на общо икономическо пространство предлага нова градивна алтернатива за общоевропейското сътрудничество.

28.10.2015 г.       проф. дикн Ангел Димов – Председател на                Социалистическа партия „Български път“

 

Заловиха телефонен измамник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079699

Баба от благоевградското с. Покровник за малко за
Баба от благоевградското с. Покровник за малко за "изгори" с 2000 лв. от телефонна измама. На домашния телефон на 82-годишната жена се обадил непознат мъж в сряда около 16 ч, като й казал, че трябва да му предаде 2000 лв. Парите били обещани от неин роднина като капаро за няколко хладилника. Пенсионерката събрала парите, но бързо се сетила,

Китайци поставиха нов световен рекорд по масово въртене на пица (Снимки)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079663

511 любители на пицата в Шанхай, Китай, се включиха в инициатива да счупят световния рекорд по масово въртене на пица, съобщи
511 любители на пицата в Шанхай, Китай, се включиха в инициатива да счупят световния рекорд по масово въртене на пица, съобщи "Скай нюз". Предишният рекорд е бил поставен миналата година в Лондон от 338 души. Според правилата пицата трябва да се върти по традиционния начин като участниците използват и кокалчетата на ръцете си.

Каналджия опита да прегази полицай

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5079706

Трафикант на хора и група нелегални имигранти бяха задържани в местността „Заслона” между Нови хан и Вакарел след зрелищна акция на МВР.
Наложило се е униформените да открият огън по колата на каналджията, за да го спрат, съобщи bTV.
Докато униформените пазели мигрантите, в района се появили двата автомобила,
Трафикант на хора и група нелегални имигранти бяха задържани в местността „Заслона” между Нови хан и Вакарел след зрелищна акция на МВР. Наложило се е униформените да открият огън по колата на каналджията, за да го спрат, съобщи bTV. Докато униформените пазели мигрантите, в района се появили двата автомобила,

Първа сесия на новоизбрания Общински съвет-Поморие

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/tSHnLdOVc0Y/

Първата сесия на новоизбрания Общински съвет-Поморие, свикана от областния управител Вълчо Чолаков ще се проведе на 04.11.2015 г. /сряда/, от 10,30 ч. в зала №2 на Община Поморие. Заседанието ще бъде открито от областния управител.

Депутати: СЕМ е паразитен орган, да се закрие

http://pik.bg/депутати-сем-е-паразитен-орган-да-се-закрие-news426064.html

Депутати: СЕМ е паразитен орган, да се закрие

Депутатите приеха бюджета на СЕМ за първото полугодие, но не и този за второто полугодие на 2014 г..

Председателят на СЕМ Георги Лозанов, който присъстваше в залата, стана свидетел на обвинения и нападки към органа.

Някои депутати от БСП предложиха СЕМ да бъде закрит. Янаки Стоилов от левицата запита: „Известно ли е ви, че в България се връща цензурата? Известно ли ви е, че много от медиите се използват за масови манипулации?“ „На път сте да превърнете журналистическата професия в унизителна. Има нужда от по-голяма регулация в електронните медии”, добави Стоилов.

Колегата му Валери Жаблянов, пък смята, че има изключителна деформация на медиите по отношение на обективността им.

„Какво стана с проверките за собствеността и публичността на медиите в България? Журналистическата професия се превърна в слуга на олигархията. Медиите се превърнаха в 5-ти участници в изборите. Къде е СЕМ, когато медиите фалшифицират изборните резултати и ги показват преди да са обявени официално? СЕМ е паразитен орган, харчи парите на държавата. Подкрепям да бъде закрит”, каза още той.

Лидерът на ДПС Лютви Местан призова дебатите по доклада на СЕМ да не се превръщат в предизборна кампания на партиите между 1 и 2 тур на местния вот. Има необходимост от трезва, обективна оценка за съдържанието на доклада на СЕМ, смята Местан. От своя страна Атанас Мерджанов призова да бъде поканен вътрешният министър Румяна Бъчварова в зала заради атентата в София.

Известен актьор идва край Варна със спектакъла "Спасителят"

http://www.moreto.net/novini.php?n=305081

Станалият известен покрай хитовия тв сериал "Под прикритие", Ивайло Захариев идва днес в Долни чифлик с постановката „Спасителят”, научи Moreto.net. Представлението е по инициатива на общинската Междуведомствена комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Георги Лозанов: Атаките срещу СЕМ са посегателство срещу свободата на словото

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079689

Атаките срещу СЕМ и искането за закриване на медиен регулатор в европейска държава са най-голямото посегателство срещу свободата на словото. Това заяви председателят на СЕМ Георги Лозанов в кулоарите на парламента по повод искането на депутати от БСП и ПФ за закриване на съвета.
Разговорът в пленарната зала не беше по същество,
Атаките срещу СЕМ и искането за закриване на медиен регулатор в европейска държава са най-голямото посегателство срещу свободата на словото. Това заяви председателят на СЕМ Георги Лозанов в кулоарите на парламента по повод искането на депутати от БСП и ПФ за закриване на съвета. Разговорът в пленарната зала не беше по същество,

Каналджия опита да прегази полицай

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079664

Трафикант на хора и група нелегални имигранти бяха задържани в местността „Заслона” между Нови хан и Вакарел след зрелищна акция на МВР.
Наложило се е униформените да открият огън по колата на каналджията, за да го спрат, съобщи bTV.
Докато униформените пазели мигрантите, в района се появили двата автомобила,
Трафикант на хора и група нелегални имигранти бяха задържани в местността „Заслона” между Нови хан и Вакарел след зрелищна акция на МВР. Наложило се е униформените да открият огън по колата на каналджията, за да го спрат, съобщи bTV. Докато униформените пазели мигрантите, в района се появили двата автомобила,

Полицията: Стреляли по Алексей Петров с два гранатомета

http://pik.bg/полицията-стреляли-по-алексей-петров-с-два-гранатомета-news426063.html

Полицията: Стреляли по Алексей Петров с два гранатомета

Източници на полицията съобщиха нова версия по атентата срещу Алексей Петров. Според тях срещу бизнесмена е стреляно не с един, а с два гранатомета.

Както вече ПИК първа съобщи, единият вече е намерен на ул. "Арарат", където е къщата на Петров.

 

Мъж и жена откраднаха хранителни добавки. Полицията тръгна по петите им и..

http://petel.bg/Mazh-i-zhena-otkradnaha-hranitelni-dobavki--Politsiyata-tragna-po-petite-im-i--__132160

Илюстрация: Булфото, архив Разкрити са извършителите на кражба на хранителни добавки на обща стойност около 200 лв. от специализиран...

Телефонната измама за обгорели хора продължава! Варненка се прости с 8000 лв.

http://petel.bg/Telefonnata-izmama-za-obgoreli-hora-prodalzhava--Varnenka-se-prosti-s-8000-lv-__132161

Снимка: Булфото Още един случай с телефонна измама за обгорял човек е регистриран вчера.Непознато лице е звъннал на 56-годишна варненка...

Столичен ежедневник: Луна претърпя страшна загуба! Инфаркт уби любим за нея човек

http://petel.bg/Stolichen-ezhednevnik--Luna-pretarpya-strashna-zaguba--Infarkt-ubi-lyubim-za-neya-chovek-__132165

Кадър Булфото Чалга дивата Луна е претърпяла тежка загуба, докато участваше във „ВИП Брадър". Дамата с конската опашка получила тъжна...

Мотоциклетист се засили във Варна, но на завоя му се случи нещо лошо

http://petel.bg/Mototsikletist-se-zasili-vav-Varna--no-na-zavoya-mu-se-sluchi-neshho-losho-__132164

Илюстрация: Булфото Вчера около 15:35 часа на бул. "В. Левски", при пътния възел с бул. "Княз Борис I", варненец с мотоциклет "Кавазаки", поради...

Простреляха мъж в шията в село Осеново! Ето как се стигна до...

http://petel.bg/Prostrelyaha-mazh-v-shiyata-v-selo-Osenovo--Eto-kak-se-stigna-do----__132159

Илюстрация: Булфото Мъж оцеля, след като бе прострелян в село Осеново, съобщиха от полицията. На 28 октомври около 12,50 часа в двора на...

Този път: Извергът, пребил и обрал възрастна жена преди дни, остава в ареста

http://petel.bg/Tozi-pat--Izvergat--prebil-i-obral-vazrastna-zhena-predi-dni--ostava-v-aresta__132168

Снимка: Булфото Задържаният за грабежа и побоя над 94-годишната Емилия Бузова остава зад решетките. Това реши Видинският окръжен съд. ...

Стар познайник на полицията нахлу в лекарски кабинет. Набеляза портмоне в шкафа, но...

http://petel.bg/Star-poznaynik-na-politsiyata-nahlu-v-lekarski-kabinet--Nabelyaza-portmone-v-shkafa--no---__132166

Илюстрация: Булфото Лекар от МБАЛ „Св.Марина“ е подал сигнал в полицията, за това че на 28 октомври около 12 часа, неизвестно лице е...

Мъж се опита да открадне три велосипеда във Варна, но...

http://petel.bg/Mazh-se-opita-da-otkradne-tri-velosipeda-vav-Varna--no---__132167

Снимка: Булфото, архив Вчера около 12:00 часа 39-годишен мъж се е опитал да открадне три велосипеда от складово помещение. То се намира на...

Любомир Дацов: В Бюджет 2016 трябва да има повече буфери в разходната част

http://www.cross.bg/byudzheta-mlrd-razhodi-1486094.html

/КРОСС/Тригодишните бюджетни прогнози имат една стара слабост - опитват се колкото е възможно по-малко да структурират информацията, така че всеки, който се занимава с тази материя е принуден да въвежда цифри на ръка, а някои данни - като разходите по функции, таблиците, изобщо липсват. Нямаме информация и за програмните бюджети - предполагам, че до една седмица тя ще бъде предоставена преди Бюджет 2916 да бъде внесен в НС. Националната статистика показва, че ръстът на БВП за тази година, а сигурно и за следващата идва и ще идва от ръста на вътрешното потребление. Това включва и държавното потребление. Това не е учудващо - ако погледнем самите планове за изпълнение на бюджета за 2015 г., ще видим съвсем неоправдан стремеж към разходи или липса на контрол върху тях, което е съществен проблем. 2015 г. беше много добра година в сравнение с предходните и, за съжаление, с предстоящите. Правителството, макар да е отбелязало в доклада, че съществуват рискове, се е придържало към един желан макроикономически сценарии с по-високи дози оптимизъм. На фона на това, което се задава в световната икономика, би трябвало да има друга стратегия. Мисля, че в Бюджет 2016 трябва да има предвидени повече буфери в разходната част

Цветанов: С „кмета на Америка“ обсъдихме въпроси от националната сигурност на България и САЩ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5079684

В рамките на Интерпарламентарния форум по проблемите на разузнаването и сигурността във Вашингтон имах възможността да се запозная и да разговарям с бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани. Двамата обсъдихме въпроси от сферата на националната сигурност на България и САЩ, както и нужните усилия в световен мащаб за противопоставяне срещу
В рамките на Интерпарламентарния форум по проблемите на разузнаването и сигурността във Вашингтон имах възможността да се запозная и да разговарям с бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани. Двамата обсъдихме въпроси от сферата на националната сигурност на България и САЩ, както и нужните усилия в световен мащаб за противопоставяне срещу

Предотвратиха трафик на хора, пак стрелба, но по гуми

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/predotvratiha-trafik-na-hora-pak-strelba-no-po-gumi-6044550

Шофьор на лек автомобил не се е подчинил на подадена команда да спре и е ускорил скоростта, движейки се срещу един от полицейските служители. Полицаят е стрелял предупредително във въздуха, а след това и по гумите на колата

Цветанов: С „кмета на Америка“ обсъдихме въпроси от националната сигурност на България и САЩ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079674

В рамките на Интерпарламентарния форум по проблемите на разузнаването и сигурността във Вашингтон имах възможността да се запозная и да разговарям с бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани. Двамата обсъдихме въпроси от сферата на националната сигурност на България и САЩ, както и нужните усилия в световен мащаб за противопоставяне срещу
В рамките на Интерпарламентарния форум по проблемите на разузнаването и сигурността във Вашингтон имах възможността да се запозная и да разговарям с бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани. Двамата обсъдихме въпроси от сферата на националната сигурност на България и САЩ, както и нужните усилия в световен мащаб за противопоставяне срещу

"Като сватбена халка" - новият хит на Миро

http://www.cross.bg/miro-svatbena-halka-1486093.html

/КРОСС/ След полунощ, в първата минута на 01 октомври излезе очакваният сингъл на Миро „Като сватбена халка". Представена за първи път на MIRO Summer tour 2015, „Като сватбена халка" е първата съвместна работа на Миро с Йорданчо Василковски - Оцко.Видеото е заснето през юли - август, на чистите брегове, с красиви тюркоазени плажове на полуостров Халкидики и в прохладната и стилна обстановка на мебелна къща Явор. „Неписан закон за малките пощенски станции по света е, че картичките, които си пратил от ваканцията, идват със закъснение средно от месец - два след завръщането ти у дома. "Като сватбена халка" е моята топла, пощенска картичка до всички, на които лятото вече липсва!", споделя Миро в лично обръщение на официалния си фейсбук профил. В клипа, на Миро партнира Ивета Димитрова от "Ивет Фешън"Кръстници на песента са приятелите на Миро от официалната му Фейсбук страница - Миро (Official)Режисьор на видеоклипа е Жоро Марков. Музиката и аранжиментът са на Йорданчо Василковски - Оцко, текстът е на Миро, с малка помощ от Галя. Миро поздравява всички приятели и колеги с Деня на музиката - 1 Октомври !  

Вижте първи коментари след стрелбата по Алексей Петров

http://pik.bg/вижте-първи-коментари-след-стрелбата-по-алексей-петров-news426061.html

Вижте първи коментари след стрелбата по Алексей Петров

Депутати коментираха в кулоарите на парламента покушението срещу Алексей Петров.

"Това което се случва в момента връща България в мутренските години. Явно бдителният гражданин и неговите приятели са част от онова, което беше в миналото. Експонирането на отделните важни казуси отклонява вниманието от това как се провеждат изборите в България. Това са най-нечестните избори историята. Това коментира председателят на БСП Михаил Миков. "Безобразие е, че това става посред бял ден.

По престъпност се изравняваме по африканските държави", смята съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Росен Петров коментира, че когато стават такива неща си задаваме въпроса какво става с престъпността у нас. "Не са хубави тези неща. Сега очакваме г-жа Бъчварова да дойде в НС и да ни даде подробности. Всеки такъв знак влияе лошо на имиджа на страната ни. Явно за съжаление, такива неща се случват и тук".

Георги Кадиев смята, че отдавна не беше имало подобен случай у нас и сме ги забравили. "Не знаем дали е свързано с изборите". Той посочи, че вотът е бил опорочен. Случаят с Волен Сидеров е категорично отвличане на вниманието.

 

Отложиха делото срещу Христо Бисеров, постъпил спешно в болница

http://www.cross.bg/biserov-hristo-deklariral-1486092.html

/КРОСС/Процесът срещу бившия заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров не успя да започне и днес. Оказа се, че той е постъпил спешно в болница вчера, обясни адвокатът му Христо Ботев. Бисеров е обвинен в данъчни и валутни престъпления. Заради допуснати нарушения делото беше връщано на прокуратурата. От материалите по разследването бяха отделени доказателства, според които прокуратурата твърди, че Бисеров е извършил и "пране на пари". Разследването в тази му част все още продължава, коментира защитникът на Бисеров. На 25 ноември Софийският градски съд ще направи пореден опит да започне процесът. Прокуратурата твърди, че в периода 1 януари 2013 г. - 31 март 2014 г. Христо Бисеров е нарушил Валутния закон и не е декларирал вземанията си от чуждестранни лица, надвишаващи левовата равностойност на 50 000 лева. Христо Бисеров не е декларирал пред БНБ и извършените от него разпореждания със сумите - наредените на 12 декември 2012 г. парични преводи по сметки на сина си в Македония. Извършените сделки с валутни ценности са в особено големи размери, с обща левова равностойност 700 960,60 лева. Данните за наличностите по сметките в банка в Женева в различна валута - 314 529 щатски долара и 82 515,39 евро, Бисеров не е декларирал и в подадената на 25 март 2013 г. в София пред Сметната палата декларация по Закона за публичност на имущество на лица, заемащи висши държавни длъжности

Задържаха две лица за контрабанда на над 100 000 кутии цигари на ГКПП Златарево

http://pik.bg/задържаха-две-лица-за-контрабанда-на-над-100-000-кутии-цигари-на-гкпп-златарево-news426060.html

Задържаха две лица за контрабанда на над 100 000 кутии цигари на ГКПП Златарево

Задържаха две лица за контрабанда на над 100 000 кутии цигари на ГКПП Златарево. 

На 26.10.2015 г.  02:45 ч.на влизане от Македония за България е спрян за проверка влекач марка “МАН. Товарният автомобил е управляван от македонския гражданин Байрам Ф. (на 33 г.), а до него е пътувал македонският гражданин Сабри М. (на 34 г.). При проверката на цистерната митническите инспектори установили, че са укрити общо 102 460 кутии (различни марки, облепени с македонски бандерол), на стойност около 710 000 лв. Започнато е досъдебно производство за контрабанда. Ръководството и надзорът по делото се осъществява от Окръжна прокуратура гр.Благоевград.

Байрам Ф. и Сабри М. са задържани с постановление на Окръжна прокуратура гр.Благоевград до 72 часа, с оглед осигуряването им пред съда във връзка с внасяне на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Искането на прокуратурата за постоянното задържане на македонските граждани е внесено в Окръжен съд гр.Благоевград на 29.10.2015 г. Предстои разглеждане на мярката.

Колата на Алексей Петров само с хлътнала врата след стрелбата

http://offnews.bg/news/n_1/n_582305.html

Бронираният автомобил на Алексей Петров се разминал само с хлътнала дясна врата въпреки изстрелите с двата гранатомета с мишена бившата барета, твърдят очевидци OFFNews.  Свидетели на инцидента от тази сутрин разказват, че стрелбата е възникнала минути след 9 часа, а охранител на Петров е казал на съсед, че всичко е наред и няма пострадали.  Очевидци разказват, че от мястото на инцидента е потеглил автомобил "Опел Вектра". По непотвърдена информация в колата е имало двама души.  Според съседи след стрелбата бронираният автомобил на Алексей Петров се върнал на собствен ход до дома на бившата барета.  Стрелбата срещу Алексей Петров тази сутрин е станала на метри от дома му в столицата в кв. "Кръстова вада". Съсед на Петров е бившият главен прокурор Никола Филчев По наша информация Филчев е бил в дома си по време на атентата. Районът е отцепен от полицията, като в момента спецчасти на полицията обезвреждат неидентифициран предмет в сервиз, който е в близост до инцидента.

ББР пуска кредити до 50 хил. лв. за микрофирми, самонаети и безработни

http://www.mediapool.bg/bbr-puska-krediti-do-50-hil-lv-za-mikrofirmi-samonaeti-i-bezrabotni-news241111.html

Българската банка за развитие (ББР) започва нова инициатива за индиректно микрофинансиране с подкрепата на Европейския инвестиционен фонд и Европейския механизъм на микрофинансиране "Прогрес". Програмата ще се осъществява чрез търговските банки и техните дъщерни дружества – финансови институции, които предоставят лизинг и кредитиране на микропредприятия. Целта на схемата за индиректно финансиране е предоставяне на нови микрокредити и микролизинги за бизнеса в размер до 24 999 евро. Програмата е насочена към предприятия с до 10 работници и активи до 2 млн. евро. Допустими бенефициенти са също самонаети лица, предприемачи, желаещи да започнат нов бизнес, лица, загубили работа или със затруднен достъп до кредитен ресурс. Бюджетът на програмата е 6.25 млн. евро, като е предоставена възможност финансовите институции, заявили интерес към схемата, да кандидатстват за целия размер на ресурса. Минималният обем на кредитите, които могат да бъдат предоставяни на партньорите по програмата, е 500 хил. евро. Очаква се инициативата да стартира през декември, като търговските банки и финансовите институции могат да заявят интерес за включване в нея до 13 ноември 2015 г. Партньорите по програмата ще имат възможност да получат кредитен ресурс на фиксиран лихвен процент от 1.75% плюс марж от 0.05% годишно и ще бъдат селектирани главно според финансово им състояние и предлаганите от тях най-благоприятни условия за клиентите.

Алексей Петров проговори след атентата: Грешка е!

http://web.barometar.net/82344/

Бившият съветник в ДАНС Алексей Петров проговори, след като тази сутрин атентатори откриха огън с гранатомет по бронирания му „Мерцедес“. „Смятам, че е грешка!“, заяви пред ПИК Алексей Петров. На въпрос кое го кара да мисли в тази посока, след като е бил причакан от въоръжени бандити с гранатомет, той заявява категорично: „Всичко, което съм […]

Фалстарт по делото с Христо Бисеров, постъпил в болница

http://www.moreto.net/novini.php?n=305105

Делото срещу бившия заместник шеф на парламента Христо Бисеров, обвинен в данъчни престъпления, не можа да тръгне в Софийския градски съд. Подсъдимият е постъпил вчера в ранния следобед в болница. Адвокатът на Бисеров не пожела да уточни от какво страда клиента му, но добави , че с него се е видял преди 3-4 дни.

Танц в тъмнината

http://scene.actualno.com/Tanc-v-tymninata-news_504421.html

Спектакълът ЗАТЪМНЕНИЕ на Филип Сер в рамките на фестивала ONE DANCE WEEK  Когато съвременният танц срещне ограниченията на сцена с четири стени, когато публиката има необичайна перспектива към случващото се, когато изпълнителите използват още едно изразно средство - материя, чрез която рисуват картини с телата си, когато светлина и мрак се срещнат, се ражда спектакълът ЗАТЪМНЕНИЕ на швейцарската компания CIE PHILIPPE SAIRE. ЗАТЪМНЕНИЕ е нестандартен, провокативен спектакъл, дело на хорео

Мултимедийно представяне за Деня на народните будители в Асеновград

http://asenovgrad.actualno.com/Multimedijno-predstavjane-za-Denja-na-narodnite-buditeli-v-Asenovgrad-news_504420.html

Мултимедийно представяне под надслов „Спомен за будителите” ще се проведе в утрешния следобед в Асеновград. В събитието участие ще вземат ученици от асеновградски училища. Представянето е организирано по повод и в навечерието на Деня на народните будители – 1-и ноември, съобщава кореспондентът на Actualno.com от Асеновград.  „Целта е ученици от Асеновград да покажат свои презентации за различни личности, допринесли за съхранението на нашите минало, книжовност и фолк

Последните 2 срещи от осминафиналите за Купата се играят днес

http://bgfootball.actualno.com/Poslednite-2-sreshti-ot-osminafinalite-za-Kupata-se-igrajat-dnes-news_504422.html

Локомотив (Горна Оряховица) - Лудогорец и Берое - Банско са последните две срещи от осминафиналите за Купата на България, които ще се изиграят днес. От 13:30 "Лудогорец" гостува в Горна Оряховица, където се очаква голяма посещаемост на трибуните от страна домакините. В 16:30 пък "Берое" ще домакинства в Стара Загора на тима на Банско. "Лудогорец" и "Берое" ще се опитат да преборят тимовете от втория ешелон на българския футбол и да си осигурят място напред в турнира. Досега 4 тима от "А" гру

Ако местиш гробище, не можеш да разчиташ на помощ отвътре

http://cite.actualno.com/Ako-mestish-grobishte-ne-mojesh-da-razchitash-na-pomosht-otvytre-news_504424.html

С този емблематичен цитат финансовият министър Владислав Горанов описа ситуацията относно проекта за държавен бюджет за догодина. Изказването беше свързано и с искането за актуализация на тазгодишния бюджет заради допълнителните средства за МВР и Министерството на отбраната. Според Горанов за догодина основна цел е намаляване на дефицита и запазване на стабилността на публичните финанси. Очаква се утре, 30 октомври, Министерският съвет да разгледа на извънредно заседание предложения от МФ прое

Засега Европа не планира да отменя лятното часово време

http://europe.actualno.com/Zasega-Evropa-ne-planira-da-otmenja-ljatnoto-chasovo-vreme-news_504425.html

Европа няма да отмени лятното часово време, въпреки че повечето евродепутати настояват за преразглеждане на директивата заради негативните последици върху здравето на хората, транспорта и туризма. Това стана ясно след дебат в ЕП в Страсбург. Еврокомисарят по транспорта Виолета Булц е категорична, че за момента няма достатъчно основания ЕК да отмени лятното часово време, предаде Дарик. Евродепутати от различни политически сили обявиха отношението на комисията към проблема за скандално, абсу

Мария Габриел: ЕС трябва да гарантира по-ефективно управление на външните граници

http://pik.bg/мария-габриел-ес-трябва-да-гарантира-по-ефективно-управление-на-външните-граници-news426059.html

Мария Габриел: ЕС трябва да гарантира по-ефективно управление на външните граници

ЕС трябва да гарантира по-ефективно, модерно и бързо управление на границите си, като засили процедурите за проверка на контролните пунктове. Тринадесет страни-членки вече имат своя собствена система за регистриране на влизащи и излизащи граждани на трети страни. Това е сигнал, че ЕС трябва да се движи напред с по-бързи темпове и сътрудничеството относно защитата на външните граници на Съюза да се превърне в правило с прилагането на пакета „Интелигентни граници”. Това заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП Мария Габриел при обсъждането в пленарна зала на пакета „Интелигентни граници” с комисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос. Дебатът се проведе преди представянето на новия законодателен пакет на Европейската комисия, предвидено за 2016 г., и е следствие от заключенията на голям брой проекти, ръководени от ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Пакетът ще съдържа два елемента: предложение за система за регистриране на влизащи и излизащи, която ще изчислява дължината на престоя на граждани от трети страни, и предложение, свързано с регистрационна програма на пътници, която ще улеснява процедурите за гранична проверка на често пътуващите.

Мария Габриел обърна внимание на няколко ключови елемента, необходими за структурирано и систематично сътрудничество в Европейския съюз. „Прилагането на системата за интелигентни граници ще осигури ефикасната обмяна на информация не само между отделните национални структури, но също така между Европол или Интерпол. Например ще може да се открива дали откраднати паспорти са все още в употреба чрез автоматично консултиране с техните бази от данни. Време е да променим начина на действие, като превърнем сътрудничеството в правило, а не в изключение”, посочи Мария Габриел.

Тя отбеляза необходимостта от пълно използване на потенциала на системата, като се гарантира достъп на силите на реда до нея по примера на Шенгенската информационна система (ШИС) или Визовата информационна система (ВИС). Нужно е също да се предвиди достатъчно дълъг период на съхранение на данните, за да има системата истинска стойност.

„Настоявам върху необходимостта системата за интелигентни граници да функционира на всички видове граници - морски, сухоземни, въздушни. Настоящата ситуация ни показва, че не можем да приоритизираме едни граници за сметка на други. Доверието в ЕС на международната сцена зависи и от неговия капацитет да осигурява пълна сигурност на своите територии. „Да” на мобилноста, но също така и „да” на сигурността”, обобщи зам.-председателят на Групата на ЕНП Мария Габриел.

БСП и Патриотичният фронт искат да се закрие медийният регулатор

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/29/2638804_bsp_i_patriotichniiat_front_iskat_da_se_zakrie/?ref=rss


10БСП и Патриотичният фронт се обявиха за закриване на Съвета за електронни медии (СЕМ) като паразитен и ненужен орган.

Темата беше повдигната при гласуването на два отчета на СЕМ за дейността му през 2014 г. Дебатите по проекторешенията бяха в сряда, но заради липса на кворум на вчерашното заседание гласуването им беше тази сутрин. Отчетът за първото шестмесечие на 2014 г. беше приет, а този за втората половина на 2014 г. - отхвърлен.

В сряда нямаше дебати, но днес петима депутати от БСП и Патриотичния фронт използваха процедурата за обяснение на отрицателния си вот и се обявиха за закриване на медийния регулатор.

Георги Божинов от БСП обясни, че е гласувал против, защото това "формирование" през годините се е  превърнало в абсолютно излишно. Със или без СЕМ положението в българските медии такова, каквото е днес, не би се променило и затова смятам, че СЕМ харчи абсолютно излишно и паразитно публични средства, каза той. "С досегашната си дейност без никакъв резултат би било достойно да бъде съкратен. И това би било реформаторско", посочи Божинов.

Слави Бинев от Патриотичния фронт коментира, че за 10 години, откакто Георги Лозанов ръководи СЕМ, от 34-то място по свобода на словото България е на 106-о. Допуснати са медийни картели и медийни бухалки, добави той. Смятам, че най-добрата стъпка, ако искаме да има свобода, е разпускане на СЕМ и разследване на неговия председател за покровителство над определени медийни картели и извиване на ръцете на тези, които искат да кажат истината, заяви още Бинев, неуспял председател на комисията по културата и медиите в парламента.

Зам.-председателят на парламента от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов посочи, че аргументите на Божинов и Бинев са адекватни. СЕМ не върши никаква работа, превърна се в едно пристанище за хора, които изпълняват политически поръчки, смята той и даде пример с лиценза на радио "Кърджали".

Янаки Стоилов от БСП коментира, че влошаването на медийната среда е процес и нейното деградиране придоби връхни точки. Известно ли ви е, че в България се връща цензурата, обърна се той към управляващото мнозинство. Много от медиите се използват за масови манипулации, особено в предизборния период, където почти всичко е платено, но няма автори, а само внушение за независимо разследване, каза още Стоилов.

Бинев му опонира, че и по времето на БСП е било абсолютно същото и е имало цензура. Проблемът не е нито ляв, нито десен, тук сме хората, които да решим по какъв начин да се отвори медийната свобода, призова той.

Валери Жаблянов от БСП посочи, че е гласувал отрицателно с ясното съзнание, че огромната част от общественото мнение в България е убедена в изключителната деформация на медиите по отношение на тяхната обективност, концентрацията на собственост в олигархичните кръгове. Какво стана с проверките за собствеността на медиите, попита той. По думите му вместо това са се осъществили няколко големи сделки, които засилили концентрацията и превърнали журналистическата професия в слуги на олигархията и на изпълнителната власт.

"Превърнаха медиите в преки участници в изборите и понеже виждам, че господин Лозанов гледа с интерес, да му кажа техният съвет да вземе да регистрира партия БиТиВи и партия "Нова телевизия", та да участват в изборите като партии, вместо да го правят като медии", призова Жаблянов. Къде е контролът, къде е регулацията, какво е отразено в тези напудрени отчети, попита той и подкрепи предложението да се закрие СЕМ, защото бил паразитен орган, който само харчи пари.

Лидерът на ДПС Лютви Местан, който беше закъснял и не разбра, че отчетите вече са гласувани, призова за една трезва, обективна оценка за съдържанието на доклада без емоцията на предизборната кампания.

Горанов: Очаквам да няма дефицит и през октомври

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079648

Продължаваме да работим върху ефективността на разходите  „До края на тази година няма да успеем да уплътним дефицита, който сме предложили. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на заседанието на Тристнания съвет. Съветът обсъжда бюджета на държавата, на НОИ и на НЗОК.
Продължаваме да работим върху ефективността на разходите „До края на тази година няма да успеем да уплътним дефицита, който сме предложили. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов на заседанието на Тристнания съвет. Съветът обсъжда бюджета на държавата, на НОИ и на НЗОК. "Последните дни на октомври показват,

Мария Габриел: ЕС трябва да гарантира по-ефективно управление на външните граници

http://frognews.bg/news_100920/Mariia-Gabriel-ES-triabva-da-garantira-po-efektivno-upravlenie-na-vanshnite-granitsi/

ЕС трябва да гарантира по-ефективно, модерно и бързо управление на границите си, като засили процедурите за проверка на контролните пунктове. Тринадесет страни-членки вече имат своя собствена система за регистриране на влизащи и излизащи граждани на трети страни.

Fibank и фондация “Димитър Бербатов” с благотворителен календар в подкрепа на талантливите деца на България

http://www.bnews.bg/article-143100

Един от социалните проекти на банката - ежегодно да създава благотворителен календар, като подпомага различни каузи - тази година е посветен на талантливите български деца.

Димитър Маргаритов: „Расте броят на жалбите в КЗП, което свидетелства за доверие в институцията”

http://www.klassa.bg/News/Read/article/259515_%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80+%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%3A+%E2%80%9E%D0%A0%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5+%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%B6%D0%B0%D0%BB

 „Наблюдава се трайна тенденция за увеличаване броя на жалбите, които постъпват в Комисията за защита на потребителите (КЗП), което за нас е знак за повишаване на доверието на гражданите в институцията.” - коментира Димитър Маргаритов, председател на контролния орган, пред телевизия Bulgaria On Air.

 

От началото на годината до края на септември в КЗП са постъпили 13 307 жалби. За същия период на миналата година те са били 12109, което е с 1200 по-малко.

 

 

Маргаритов посочи, че в последните години е най-голям броят на жалбите за рекламации на различни видове комуникационна техника (мобилни телефони, компютри, периферни устройства за тях). Той допълни, че през деветте месеца на тази година на второ място се нареждат оплакванията за дефекти на различни видове аудио-визуална техника, докато за същия период на 2014г. са били тези за битови уреди. На практика те са си разменили местата, тъй като през тази година до момента на трето място са жалбите за битови уреди, а през 2014г. са били за аудио-визуална техника. Други проблеми, по които потребителите търсят съдействие от КЗП, са свързани със закупуване на обувки, кожени изделия, облекла, текстилни продукти и пр.

 

 

 

„Друга тенденция, която се засилва и която свидетелства както за доверие в институцията, така и за осъзнатата от потребителите необходимост да знаят повече за своите права, е тази, че те все по-често ни търсят и за консултации без непременно да са се сблъскали с някакъв проблем или нарушение.”,  допълни Маргаритов. Според публикувана информация в един от броевете на периодично списание на потребителска организация доверието на гражданите в контролния орган е близо 50%.

 

 

Още един важен факт, който свидетелства за ефективността на работата на КЗП, е този, че много често след санкция от страна на контролния орган или произнасяне за наличие на нелоялна практика, търговците се съобразяват и привеждат дейността си в съответствие с изискванията на законодателството.

 

 

 

За контакти:

 

Габриела Руменова –

 

„Връзки с обществеността”

 

Комисия за защита на потребителите

 

GSM: 0885 76 41 46

 

 

29.10.2015г.

 

гр. София

 

 

Полицейска акция "Зима" започва от днес

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/policejska-akciia-zima-zapochva-ot-dnes-6044548

Полицаите ще проверяват дали шофьорите са подготвили автомобилите си за движение при сняг

Втори рунд за трима районни кметове във Варна

http://web.barometar.net/82342/

Кандидатите на ГЕРБ Калина Белмезова, Николай Костадинов и Петя Проданова с аванс преди балотажа

Миков: Връщаме се към мутренските години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079649

Връщаме се към мутренските години. Това коментира соцлидерът Михаил Миков в кулоарите на парламента по повод атентата срещу Алексей Петров.
Очевидно бдителният гражданин и неговите приятели, които днес са на власт, са част от онова, което беше в България, допълни Миков. Сполед него било странно, че много неща се случват точно преди изборите.
Връщаме се към мутренските години. Това коментира соцлидерът Михаил Миков в кулоарите на парламента по повод атентата срещу Алексей Петров. Очевидно бдителният гражданин и неговите приятели, които днес са на власт, са част от онова, което беше в България, допълни Миков. Сполед него било странно, че много неща се случват точно преди изборите.

Nokia отчете по-висока печалба от очакваното

http://www.investor.bg/novini/261/a/nokia-otchete-po-visoka-pechalba-ot-ochakvanoto-205015/

Слабите резултати в Европа и Северна Америка бяха компенсирани от доброто представяне в Китай

България е последна в ЕС по производителност на ресурсите

http://www.mediapool.bg/bulgaria-e-posledna-v-es-po-proizvoditelnost-na-resursite-news241110.html

България е на последно място в Европейския съюз (ЕС) по показателя "производителност на ресурсите" с ниво от 0.30 евро/кг. Това показват данните на Евростат за ефективното използване на природните ресурси през 2014 г. Производителността на ресурсите измерва връзката между икономическата активност (БВП) и потреблението на природни ресурси, разкривайки колко ефективно се ползват тези ресурси. Освен България в дъното на класацията са още Румъния – 0.32 евро/кг, Естония – 0.42 евро/кг, Латвия – 0.49 евро/кг, Полша – 0.61 евро/кг, Унгария – 0.89 евро/кг, Чехия и Финландия - с по 1 евро/кг. На върха на класацията по производителност на ресурсите през миналата година пък са Люксембург – 3.94 евро/кг, Холандия – 3.82 евро/кг и Великобритания – 3.28 евро/кг. С показател между 2 и 3 евро/кг са страни като Италия, Испания, Франция, Белгия и Германия. Нивото на производителност на ресурсите варира значително между различните държави от ЕС в зависимост от природните им дадености, разнообразието от промишлени дейности, ролята на сектора на услугите и на строителството, мащаба и моделите на потребление и различните енергийни източници. Средното ниво на производителност на ресурсите в Евросъюза е 1.95 евро/кг. То се е увеличило спрямо 2002 г., когато този показател е бил 1.53 евро/кг. В периода между 2002 и 2008 г. БВП и потреблението на природни ресурси в ЕС се увеличават със сходни темпове, поради което този показател остава почти без изменение. След 2008 г. обаче потреблението на вътрешните природни ресурси намалява значително, докато брутният вътрешен продукт расте по-силно, в резултат на което е постигнато увеличение на производителността на ресурсите. Това означава, че след 2008 г. ЕС успява да свърши повече работа с по-малко ресурси. Като цяло повишението на нивото на производителност на ресурсите в страните членки на ЕС от 2002 г. до 2014 г. е резултат основно от намалението на потреблението на материални ресурси. Държавите с най-голямо повишение на производителността са тези, в които потреблението на ресурсите е паднало най-силно. Това важи с особена сила за Испания, Италия и Ирландия. Само в България, Латвия и Полша нивото на производителност на ресурсите се подобрява въпреки значително повишение на потребление на ресурси в тези страни, защото БВП е нараснал още по-бързо. В България нивото на производителност на ресурсите е нараснало с 21.1% в периода от 2002 г. до 2014 г.Потреблението на местни ресурси възлиза на 133 млн. тона през миналата година, нараствайки с 20.9 на сто за същия период. Евростат посочва още, че БВП на България за 2014 г. е 39.5 млрд. евро, като той се е повишил с 46.3% от 2002 г. до 2014 г. В страните, в които производителността на ресурсите се влошава, се наблюдава силен ръст на потреблението на местни ресурси. Такива са Естония, Румъния, Малта, Литва и Швеция. Използването на ресурсите играе решаваща роля върху околната среда - от добива на природни ресурси за производство и потребление до изхвърлянето на отпадъци и емисиите на парникови газове. Според европейската статистика ефективното използване на ресурсите е ключ към стратегията "Европа 2020" за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж на европейската икономика през следващите няколко години. Акцент в тази стратегия се поставя върху заетостта, образованието и научните изследвания, но също така и върху постигането на икономика с ниска въглеродна интензивност с целеви показатели за климата и енергията.  

ББР с нови схеми за индиректно финансиране за бизнеса

http://econ.bg/Новини/ББР-с-нови-схеми-за-индиректно-финансиране-за-бизнеса_l.a_i.702355_at.1.html

Българска банка за развитие (ББР) стартира нова инициатива за индиректно микрофинансиране. Програмата ще се реализира с подкрепата на Европейския...

Слаб интерес към онлайн услугите на Община Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=305097

Едва 153 са подадените онлайн заявления и удостоверения от граждани и фирми на сайта на община Варна. От две години общината предлага на варненци 11 електронни услуги като издаване на удостоверения за настоящ и постоянен адрес или наличие на задължения.

БСП: Бюджет 2016 ни вкарва в нова дългова криза, няма да го подкрепим

http://offnews.bg/news/n_1/n_582271.html

"От БСП категорични няма да подкрепим този безидеен проект за закон за бюджет за 2016 година, както и предложението за актуализация на този за тази година". Това заяви от парламентарната трибуна депутатът Румен Гечев от името на БСП. Той обясни, че в бюджетна комисия и в пленарна зала ще предложат "алтернативни решения, които са в пълен синхрон с фискалните политики на ЕС". "Нямаме никакво основание да вярваме на заклинанията за финансова консолидация и реформи, след като ни се сервира искане актуализация и на бюджет 2015 с почти 1 млрд. лева допълнителни разходи", казаха от БСП. От столетницата подчертават, че цяла година финансовият министър е повтарял, че няма причина за актуализация на бюджета за тази година, но сега това се предлага. "Обществото беше подвеждано цяла година за някакви чутовни успехи в събирането на данъци, мита и акцизи, но действителността се оказа друга. Бюджет 2015 година се оказа сбъркан", каза той. Според БСП до това се е стигнало, защото правителството не е изпълнило реформите, които самите те са заложили. От БСП са на мнение, че ако проектът за бюджет за 2016 бъде приет, правителството ще вкара стараната в " изключително опасна дългова спирала, водеща ни към гръцки сценарий" . "Тук е заложено, че следващите 3 години държавният дълг на България ще бъде удвоен и ще достигне почти 30% от БВП или около 15 млрд. евро. Така започна навремето този процес в Гърция, Португалия, Ирландия и други страни и знаем с какво завърши", предупреждават социалистите. Те подчертаха, че за следващата година правителството е заложило тегленето на "нов колосален дълг от 5,3 млрд. лева", което е първата голяма стъпка към "зашеметяващия държавен заем от 16 млрд. лева", който е за следващите 3 години. Според БСП едновременното свиване на бюджетните приходи и разходи като дял от БВП, съчетани с тенденциите на съкращаване с почти 10% на фирменото кредитиране, спад на потребителското търсене и вялите вътрешни и чужди инвестиции, вещаят "твърде символичен растеж". "Предложеното от вносителите затягане на коланите и дългово заробване на води до намаляване на разликите със средите икономически показатели на ЕС", предупреждават от партията. Според тях с този бюджет управляващите заявяват, че ще засилват данъчната, а с това и дълговата тежест върху най-бедните и преобладаващата част от средната класа, а това "е в обратна посока на добрите европейски и световни практики". 

Брониран „Мерцедес“ спасил Алексей Петров от смъртта!

http://www.bnews.bg/article-143099

„Това, което се случва връща България в онези години – мутренските“, каза Михаил Миков.

БСП: Бюджет 2016 г. ни води към гръцки сценарий

http://www.cross.bg/mlrd-bulgariya-razvitie-1486091.html

/КРОСС/ Бюджетът за 2016 г. вкарва България в дългова криза, обяви БСП. Този, който катастрофира колата, да не се изказва за бюджета, призова Реформаторският блок. Проектобюджетът за 2016 г., публикуван на сайта на Министерство на финансите, който все още не е приет от правителството и не е внесен в Народното събрание, не отговаря на сериозните предизвикателства пред българската икономика, заяви депутатът от БСП Румен Гечев в декларация от името на „БСП лява България". С проекта ни вкарват в дългова спирала, водеща към гръцки сценарий, заяви той. Посочи, че само за 2016 г. правителството е заложило тегленето на колосален дълг от 5 млрд. лева. Управляващата коалиция не ни предлага никакви политики - по същество са малко повече трохи за няколко министерства, като се орязват и без това оскъдните пари за образование и наука, каза още Гечев. Министърът на финансите Владислав Горанов и премиерът Бойко Борисов ни убеждаваха, че няма да има актуализация на бюджета за тази година, но бюджет 2015 се оказва сбъркан и това ще ни струва нов милиарден разход заради неизпълнените административни реформи, добави той. БСП няма да подкрепи този безидеен проект на бюджет 2016 г. както и актуализацията на разходите за 2015 година. Ще предложим алтернативни решения, които са в пълен синхрон с фискалните политика на ЕС, каза Гечев

СЕМ да бъде закрит, поискаха депутати от БСП и ПФ

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079638

СЕМ да бъде закрит, поискаха депутати от БСП и Патриотичния фронт. Това става по време на гласуването на отчета на медийния регулатор за миналата година в пленарната зала.
СЕМ е паразитен орган, който трябва да бъде закрит, скочи червеният Валери Жаблянов. Той остро разкритикува политиката на електронните медии особено в предизборна ситуация.
СЕМ да бъде закрит, поискаха депутати от БСП и Патриотичния фронт. Това става по време на гласуването на отчета на медийния регулатор за миналата година в пленарната зала. СЕМ е паразитен орган, който трябва да бъде закрит, скочи червеният Валери Жаблянов. Той остро разкритикува политиката на електронните медии особено в предизборна ситуация.

БСП: Бюджет 2016 г. ни води към гръцки сценарий

http://www.cross.bg/mlrd-byudzheta-bulgariya-1486091.html

/КРОСС/ Бюджетът за 2016 г. вкарва България в дългова криза, обяви БСП. Този, който катастрофира колата, да не се изказва за бюджета, призова Реформаторският блок. Проектобюджетът за 2016 г., публикуван на сайта на Министерство на финансите, който все още не е приет от правителството и не е внесен в Народното събрание, не отговаря на сериозните предизвикателства пред българската икономика, заяви депутатът от БСП Румен Гечев обяви от парламентарната трибуна. С проекта ни вкарват в дългова спирала, водеща към гръцки сценарий, заяви той. Посочи, че само за 2016 г. правителството е заложило тегленето на колосален дълг от 5 млрд. лева. Управляващата коалиция не ни предлага никакви политики - по същество са малко повече трохи за няколко министерства, като се орязват и без това оскъдните пари за образование и наука, каза още Гечев. Министърът на финансите Владислав Горанов и премиерът Бойко Борисов ни убеждаваха, че няма да има актуализация на бюджета за тази година, но бюджет 2015 се оказва сбъркан и това ще ни струва нов милиарден разход заради неизпълнените административни реформи, добави той.БСП няма да подкрепи този безидеен проект на бюджет 2016 г. както и актуализацията на разходите за 2015 година. Ще предложим алтернативни решения, които са в пълен синхрон с фискалните политика на ЕС, каза Гечев.Предложения подход за непрекъснато свиване на дела на бюджета в БВП до около 37% е в остро противоречие в провежданите фискални политики на другите страни на ЕС, заяви той

Въвеждат сурови мерки срещу шофиране в насрещното

http://offnews.bg/news/n_1/n_582241.html

Комисията по транспорт в парламента прие значително увеличение на глобата за шофиране в насрещното движение, предложено от депутатите от Реформаторския блок Антони Тренчев и Настимир Ананиев. Приетите текстове предвиждат глобата за шофиране в насрещното движение да се увеличи на 3000 лева и за това нарушение да се отнема книжката за срок от 6 месеца. Сега глобата е 20 до 150 лева. Шофирането в насрещното движение създава огромна опасност, която трябва да бъде санкционирана много по-остро от закона, каза Ананиев. Той и колегата му обясниха още, че предложението е получило положителна оценка и от Министерството на транспорта и МВР. Ананиев допълни, че е предложил на колегите си и водачите на МПС, които нямат стаж, да имат ограничения за мощността на колата, която управляват. "Депутатите от комисията се съгласиха, че това е предложение, което трябва да се обмисли", добави още той. Само преди два дни навлизане в насрещното движение на локалното платно на бул. "Черни връх" предизвика скандал, който почти прерасна във физическа саморазправа на виновния шофьор с жена шофьор, която возила децата си. Случаен минувач спря агресивния водач, след което е бил причакан и бит в кв. "Лозенец".

БСП: Бюджет 2016 г. ни води към гръцки сценарий, Реформаторите: Който катастрофира държавата, да мълчи

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/29/2638802_bsp_bjudjet_2016_g_ni_vodi_kum_grucki_scenarii/?ref=rss


БСП обяви, че бюджетът за 2016 г. вкарва България в дългова криза, водеща към гръцки сценарий, а от Реформаторския блок призоваха за бюджета да не се изказва този, който катастрофира колата.

Депутатът от БСП Румен Гечев обяви от парламентарната трибуна, че проектобюджетът за догодина, обявен на сайта на Министерство на финансите и все още неприет от правителството и не е внесен в Народното събрание, не отговаря на сериозните предизвикателства пред българската икономика.

С проекта ни вкарват в дългова спирала, водеща ни към гръцки сценарий, заяви той. Посочи, че само за 2016г. правителството е заложило тегленето на колосален дълг от 5 млрд. лв. Управляващата коалиция не ни предлага никакви политики - по същество са малко повече трохи за няколко министерства, като се орязва и без това оскъдните пари за образование и наука, каза още Гечев. Министърът на финансите Владислав Горанов и премиерът Бойко Борисов ни убеждаваха, че няма да има актуализация на бюджета за тази година, но бюджет 2015 се оказва сбъркан и това ще ни струва нов милиарден разход заради неизпълнените административни реформи, добави той.

БСП няма да подкрепим този безидеен проект на бюджет 2016 г. както и актуализацията на разходите за 2015 г. Ще предложим алтернативни решения, които са в пълен синхрон с фискалните политика на ЕС, каза Гечев.

Предложения подход за непрекъснато свиване на дела на бюджета в БВП до около 37% е в остро противоречие в провежданите фискални политики на другите страни на ЕС, заяви той. По думите му страните от ЕС през последните 4 години поддържат този дял до около 50% от БВП. Според него държавните финанси играят нарастваща роля за стимулиране и регулиране на пазарната икономика.

При сегашното равнище на БВП от около 85 милиарда лева, 10% разлика в дела на бюджета спрямо европейските стандарти означава, че нашата държава се лишава от финансов ресурс от порядъка на около 10 милиарда лева, каза Гечев По думите му сегашните управляващи не са разбрали, че неолибералните и крайноконсервативните модели за развитие са претърпели пълен крах и, че бъдещето на пазарната икономика е в публично-частното партньорство.

Според БСП проектобюджетът поставя стабилността на публичните финанси на първо място, но като самоцел, вместо икономическото развитие на България. Въпросът е дали стабилността на публичните финанси ще бъде за икономическото развитие или за сметка на това развитие, каза Гечев. Той подчерта, че в проекта за бюджет на 2016 година пише, че фискалният резерв може да слезе до 4,5 милиарда лева. Ако са верни твърденията на Министерството на финансите, че той възлиза сега на 11 милиарда лева, излиза, че само за една година този резерв ще бъде източен до критични нива", заяви той и каза, че управляващите с този бюджет ни вкарват в гръцки сценарии. Тук е заложено, че държавният дълг ще достигне почти 30% от БВП, ще бъде удвоен и ще достигне 15 милиарда евро, коментира народният представител.

Мартин Димитров от Реформаторския блок критикува остро позицията на БСП и заяви, че не е почтено точно този, който катастрофира държавата, да се изказва за бюджета. "Кой управляваше 2014 година? Това беше кабинетът "Орешарски". Тогава се случи и фалитът на КТБ. В края на годината имаше рекорден бюджетен дефицит в България", напомни той. Разбирам, че ви боли от това, което казвам, но това са факти. След рекордния бюджетен дефицит, бяха поставени под изпитание от управляващото мнозинство, обърна се Димитров към левицата.

Той обясни, че дълговата спирала в Гърция е пряко следствие от дългите бюджетни дефицити, които бяха трупани там. По думите му за година и половина управление на това правителство дефицитът се свива 2%. Премахва се рискът от получаването на дългова спирала, смята той.

Според Реформаторите най-големите рискове пред бюджет 2016 са идеите на БСП - премахването на плоския данък. Това е най-големият риск за публичните финанси, каза той. Ако искаме стабилност, плоският данък не следва да бъде пипан и променян.

Когато се взима нов заем за връщане на стар, това не води до по-голяма задлъжняемост и не трябва да се спекулира, допълни Димитров. Според него административната реформа трябва да бъде завършена. "Това трябва да бъде част от стратегията за 2016 година. В МВР тези служители, които са администратори, трябва да бъдат лека категория труд. Тази реформа не беше направена в последните 25 години. Това ще намали наистина разходите.

"Не е честно този, който катастрофира колата, тези в чийто мандат фалира КТБ, да застават тук и да ми казват какъв е бюджетът. Трябва да си мълчите засрамено и да кажете благодаря, че решаваме проблемите на България", каза още Мартин Димитров.
 

Бронираният джип на Петров спасил живота му

http://frognews.bg/news_100919/Broniraniiat-djip-na-Petrov-spasil-jivota-mu/

Бронираният джип на Алексей Петров най-вероятно е спасил живота на бизнесмена, съобщи НТВ. Твърди се, че става дума "Мерцедес" S-класа със специална защита, седма степен.

Ген. Михов за стрелбата: Гранатометът е изнесен тайно от запасите на армията!

http://petel.bg/Gen--Mihov-za-strelbata--Granatometat-e-iznesen-tayno-ot-zapasite-na-armiyata-__132158

Снимка: Нова тв "Притеснен съм, че се изнася оръжие, предназначено за армията, а не за улицата". Това заяви депутатът от АБВ ген. Михо Михов...

Баща и син осъдени за крупни измами в хлебозавода в Търговище. Ето какво прикривали!

http://petel.bg/Bashha-i-sin-osadeni-za-krupni-izmami-v-hlebozavoda-v-Targovishhe--Eto-kakvo-prikrivali-__132157

Снимка: Булфото, архив Управителят на „Хлебопроизводство и Сладкарство” ООД Търговище Пламен Панайотов и синът му Дончо Дончев, които...

Проф. Константинов: Махнете XII клас - това е една загубена година

http://petel.bg/Prof--Konstantinov--Mahnete-XII-klas---tova-e-edna-zagubena-godina__132162

Снимка: Булфото Покрай удължаването на училището за първокласници, четвъртокласници и седмокласници, както и куп други замисли за...

Сръбски историк обвини България за масови кланета на сърби през Първата световна война

http://petel.bg/Srabski-istorik-obvini-Balgariya-za-masovi-klaneta-na-sarbi-prez-Parvata-svetovna-voyna__132163

Сръбски историк твърди, че българите са причинили огромни страдания на населението в Южна Сърбия по време на Първата световна война, пише...

Гърция била третият най-голям чуждестранен инвеститор в България

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5079629

Ежегодният доклад по икономическите и търговски въпроси на гръцкото посолство в София разкрива, че Гърция е третият най-голям чуждестранен инвеститор в България за 2014 г., пише изданието Greekreporter, цитирано от Фокус.
Гърците са вложили 2,49 млрд. евро в съседната балканска държава през 2014 г. Само Австрия и Холандия са направили повече
Ежегодният доклад по икономическите и търговски въпроси на гръцкото посолство в София разкрива, че Гърция е третият най-голям чуждестранен инвеститор в България за 2014 г., пише изданието Greekreporter, цитирано от Фокус. Гърците са вложили 2,49 млрд. евро в съседната балканска държава през 2014 г. Само Австрия и Холандия са направили повече

Предотвратиха незаконен трафик на чужди граждани между Нови хан и Вакарел

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5079634

Прокуратурата разследва опит за противозаконно подпомагане на група от 36 чужденци да преминат и пребивават на територията на България. Сигнал на телефон 112 е подаден на 28 октомври, информира Нова тв. 
Групата се е намирала на горски път - отбивка между селата Нови хан и Вакарел, в местност "Заслона". На място са изпратени полицейски патрули.
Прокуратурата разследва опит за противозаконно подпомагане на група от 36 чужденци да преминат и пребивават на територията на България. Сигнал на телефон 112 е подаден на 28 октомври, информира Нова тв.  Групата се е намирала на горски път - отбивка между селата Нови хан и Вакарел, в местност "Заслона". На място са изпратени полицейски патрули.

Предотвратиха незаконен трафик на чужди граждани между Нови хан и Вакарел

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079622

Прокуратурата разследва опит за противозаконно подпомагане на група от 36 чужденци да преминат и пребивават на територията на България. Сигнал на телефон 112 е подаден на 28 октомври, информира Нова тв. 
Групата се е намирала на горски път - отбивка между селата Нови хан и Вакарел, в местност
Прокуратурата разследва опит за противозаконно подпомагане на група от 36 чужденци да преминат и пребивават на територията на България. Сигнал на телефон 112 е подаден на 28 октомври, информира Нова тв.  Групата се е намирала на горски път - отбивка между селата Нови хан и Вакарел, в местност "Заслона". На място са изпратени полицейски патрули.

Валери Симеонов за атентата срещу Алексей Петров: Безобразие е това, което се случва

http://pik.bg/валери-симеонов-за-атентата-срещу-алексей-петров-безобразие-е-това-което-се-случва-news426050.html

Валери Симеонов за атентата срещу Алексей Петров: Безобразие е това, което се случва

"Какво да коментирам новината за атентата, това е информация от половин час. Безобразие е това, което се случва в държавата".

Това заяви пред журналисти Валери Симеонов във връзка с новината, която разтърси страната - за извършения атентат срещу обвиняемия по мегаделото "Октопод".

Закопчаха 20-годишен, опитал да измами старица по телефона

http://pik.bg/закопчаха-20-годишен-опитал-да-измами-старица-по-телефона-news426047.html

Закопчаха 20-годишен, опитал да измами старица по телефона

Полицията в Благоевград задържа 20-годишен мъж за опит за телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Благоевград.

Вчера, около 16:15 часа в 02 Районно управление „Полиция”-Благоевград е получен сигнал от 82-годишна жена от село Покровник, Община Благоевград за това, че чрез телефонно обаждане от непознат за нея мъж й е поискана сумата от около 2000 лева за капариране на хладилници.

От полицейски служители на 02 РУ-Благоевград, със заповед за задържане до 24 часа, като съпричастен в неуспешната телефонна измама, е задържан К.Д. на 20 години от град Благоевград. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Бетонът в Яйлата вече е премахнат

http://www.cross.bg/premahnat-yaiilata-stroezh-1486089.html

/КРОСС/ Незаконният строеж в археологичния резерват Яйлата край Камен бряг най-после е напълно премахнат. След 8-годишна сага на мястото са останали само малко железа и арматура, които до часове ще бъдат извозени, съобщава в. „Телеграф". Очаква се тези дни ДНСК да направи проверка, тъй като именно строителният надзор отговаря за събарянето на обекта, собственост на арендаторите от Генерал Тошево братя Иван и Илко Павлови. „Започнаха да събарят миналия уикенд. Всеки ден по няколко камиона извозваха бетона. Сега тук няма нито един камък", заявил кметският наместник Георги Кръстев. Първият сигнал за налетия бетон в резервата е от ноември 2007 г. В следващите 8 години са издадени няколко заповеди за забрана и спиране на строителството, но инвеститорите обжалват. На 2 юли 2015 г. Върховният административен съд постанови окончателно незаконният строеж в Яйлата да бъде премахнат. Срокът беше краят на юли.

Гърция била третият най-голям чуждестранен инвеститор в България

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079607

Ежегодният доклад по икономическите и търговски въпроси на гръцкото посолство в София разкрива, че Гърция е третият най-голям чуждестранен инвеститор в България за 2014 г., пише изданието Greekreporter, цитирано от Фокус.
Гърците са вложили 2,49 млрд. евро в съседната балканска държава през 2014 г. Само Австрия и Холандия са направили повече
Ежегодният доклад по икономическите и търговски въпроси на гръцкото посолство в София разкрива, че Гърция е третият най-голям чуждестранен инвеститор в България за 2014 г., пише изданието Greekreporter, цитирано от Фокус. Гърците са вложили 2,49 млрд. евро в съседната балканска държава през 2014 г. Само Австрия и Холандия са направили повече

Емил Радев: Николай Костадинов има експертността и енергията да бъде районен кмет на Владиславово

http://web.barometar.net/82340/

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Вл. Варненчик” Николай Костадинов има моята пълна подкрепа, защото съм сигурен, че ще оптимизира дейността на администрацията и енергично ще работи за промяната, която кметът на Варна Иван Портних вече започна във Владиславово. Това обяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, като призова жителите на района да бъдат активни […]

Христо Бисеров е в болница, делото срещу него не започна

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/29/2638807_hristo_biserov_e_v_bolnica_deloto_sreshtu_nego_ne/?ref=rss


Бившият депутат от ДПС и зам.-председател на 42-ото народно събрание Христо Бисеров е в болница, се разбра на днешното заседание на Софийския градски съд (СГС), който трябваше да гледа делото за данъчни престъпления срещу него. Процесът трябваше да започне днес, но след като подсъдимият не се яви в залата, съдът не му даде ход.

Бисеров е обвинен в тежко умишлено престъпление и присъствието му е задължително, поради което съдът отложи делото за 25 ноември. Адвокатът на бившия депутат каза пред съда, че клиентът му е възпрепятстван да присъства поради здравословен проблем.

Бисеров е в болница от вчера по думите на защитата. В залата обаче не бе представен медицински документ, удостоверяващ причината за неявяване, а съдията постанови такъв да бъде представен на следващото заседание. В залата днес присъстваха всички призовани свидетели, в това число съпругата и доведеният син на Бисеров - Мария Бисерова и Ивайло Главинков. 

Първоначално разследването се водеше за пране на пари и бе срещу Бисеров и доведения му син Ивайло Главинков. Съдът тогава запорира тяхно имущество на обща стойност 1.55 млн. лева. Бе поискано и властите в Швейцария да разкрият банковата тайна за сметки на бившия заместник-председател на Народното събрание в страната. По случая все още се води разследване.

Впоследствие прокуратурата внесе друг обвинителен акт само срещу Христо Бисеров. Обвинението срещу него е за валутни престъпления и неплащане на данъци. През май съдът върна обвинителния акт в прокуратурата заради процесуални нарушения и се наложи преработването и повторното му внасяне в съда.

Защитата на Бисеров намира обвинението за несправедливо и каза пред журналисти, че се е виждал с клиента си преди три дни. Такъв въпрос му бе зададен, след като Христо Бисеров бе обявен за общодържавно издирване през 2013 г., тъй като властите не можеха да го открият, за да свидетелства по делото срещу Октай Енимегмедов за нападението срещу Ахмед Доган.

Депутатите викат министър Бъчварова заради стрелбата срещу Алексей Петров

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5079612

Атанас Мерджанов от БСП лява България предложи вицепремиера Румяна Бъчварова да бъде поканена в парламента заради стрелбата в София срещу Алексей Петров, съобщи „Фокус”. Председателят на Народно събрание Цецка Цачева прекъсна заседанието до 10.30 часа, за да успее да се свърже с Румяна Бъчварова.
Служители на СДВР изясняват обстоятелствата около
Атанас Мерджанов от БСП лява България предложи вицепремиера Румяна Бъчварова да бъде поканена в парламента заради стрелбата в София срещу Алексей Петров, съобщи „Фокус”. Председателят на Народно събрание Цецка Цачева прекъсна заседанието до 10.30 часа, за да успее да се свърже с Румяна Бъчварова. Служители на СДВР изясняват обстоятелствата около

Мерджанов иска Бъчварова в НС заради стрелбата по Ал. Петров

http://frognews.bg/news_100918/Merdjanov-iska-Bachvarova-v-NS-zaradi-strelbata-po-Al-Petrov/

Атанас Мерджанов от БСП лява България предложи вицепремиера Румяна Бъчварова да бъде поканена в НС заради стрелбата в София. Председателят на НС Цецка Цачева прекъсна заседанието до 10.30 часа, за да успее да се свърже с Румяна Бъчварова.

Бронираният джип на Алексей Петров спасил живота му

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5079618

Бронираният джип на Алексей Петров най-вероятно е спасил живота на бизнесмена, съобщава Нова телевизия. Според информирания, луксозното возило е "Мерцедес" S-класа, със специална защита на седма степен.
В момента в района не се допускат външни хора поради опасност от останали осколки след стрелбата по Алескей Петров.
Бронираният джип на Алексей Петров най-вероятно е спасил живота на бизнесмена, съобщава Нова телевизия. Според информирания, луксозното возило е "Мерцедес" S-класа, със специална защита на седма степен. В момента в района не се допускат външни хора поради опасност от останали осколки след стрелбата по Алескей Петров.

Бронираният джип на Алексей Петров спасил живота му

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079608

Бронираният джип на Алексей Петров най-вероятно е спасил живота на бизнесмена, съобщава Нова телевизия. Според информирания, луксозното возило е
Бронираният джип на Алексей Петров най-вероятно е спасил живота на бизнесмена, съобщава Нова телевизия. Според информирания, луксозното возило е "Мерцедес" S-класа, със специална защита на седма степен. В момента в района не се допускат външни хора поради опасност от останали осколки след стрелбата по Алескей Петров.

И в Европарламента гласуват с чужди карти

http://www.moreto.net/novini.php?n=305094

Депутати гласуват с чужди карти. Този път обаче не в българския, а в Европейския парламент. В центъра на скандала попадна лидерът на френския Национален фронт Марин льо Пен. Тя беше обвинена, че е нарушила правилата на ЕП, отстъпвайки картата си на друг депутат.

Няма засегнати къщи в района на атентата, хората са в паника

http://pik.bg/няма-засегнати-къщи-в-района-на-атентата-хората-са-в-паника-news426045.html

Няма засегнати къщи в района на атентата, хората са в паника

Няма засегнати къщи в района на атентата по Алексей Петров в квартал "Кръстова вада".

Хората, живeeщи там, са в паника.

Медията ни научи, че атентаторите са стреляли по луксозното возило на Петров в непосредствена близост до боклуджийски кофи (Вижте на основната снимка)

Полицията продължава да работи по случая.

 

Родителите имат отговорност към децата си - Волен Сидеров също!

http://viewpoint.actualno.com/Roditelite-imat-otgovornost-kym-decata-si---Volen-Siderov-syshto-news_504408.html

Представете си мъж на 60 години, който е баща на едномесечно бебе, да се бие в учебно заведение и да блъска студенти по късните часове на нощта. Представете си как майката на едномесечното бебе е също част от това меле, представете си как бащата обикаля нощните улици и „раздава правосъдие“ в състояние на афект. Представете си как бащата непрекъснато заплашва граждани с насилие… Представете си сега, че това не са български политици, а жители на олющен панелен блок в отдал

Ужасите в Южен Судан - изнасилвания, осакатявания и канибализъм

http://africa.actualno.com/Ujasite-v-Ujen-Sudan---iznasilvanija-osakatjavanija-i-kanibalizym-news_504413.html

Ново разследване на Африканския съюз разкрива доказателства за жестокости, включително изнасилвания, осакатявания и принудителен канибализъм, извършени срещу цивилното население в хода на 22- месечната гражданска война в Южен Судан, пише британският вестник The Guardian. Документът оспорва твърдението на правителството, че конфликтът е започнал след опит за преврат на бившия вицепрезидент на страната през декември 2013 г. "От цялата налична информация на комисията, доказателствата не насочват к

Рекордни загуби за Deutsche Bank за третото тримесечие

http://europe.actualno.com/Rekordni-zagubi-za-Deutsche-Bank-za-tretoto-trimesechie-news_504415.html

Германската банка Deutsche Bank съобщи, че заради съдебни разходи и намаление на стойността на свои активи е регистрирала рекордни загуби през третото тримесечие на тази година. Финансовата институция обяви, че е отбелязала загуби в размер на 6,01 млрд. евро за периода юли-септември. За сравнение загубите й за тези месеци на миналата година са в размер на 94 млн., предаде AFP. Вследствие на тези загуби от банката съобщиха, че възнамеряват да съкратят 9000 работни места и да прекратят дейността

Турстическият бранш иска Витоша да стане отново национален курорт

http://society.actualno.com/Tursticheskijat-bransh-iska-Vitosha-da-stane-otnovo-nacionalen-kurort-news_504419.html

Представители на туристически бранш поискаха по време на дискусия за зимния туризъм в парламентарната икономическа комисия възраждане на Витоша като национален курорт и втори кабинков лифт в Банско. В заседанието участва министърът на туризма Николина Ангелкова, която преди това пред депутатите заяви подкрепа за разширяването на потенциала на ски курортите. Ако наложим Витоша като национален курорт и бъде решен проблемът в Банско с втория кабинков лифт, 500 милиона евро допълнително могат да вл

Екшън между Нови хан и Вакарел с нелегални чужденци и каналджии

http://pik.bg/екшън-между-нови-хан-и-вакарел-с-нелегални-чужденци-и-каналджии-news426044.html

Екшън между Нови хан и Вакарел с нелегални чужденци и каналджии

Истински екшън се разиграл вчера между софийските села Нови хан и Вакарел с главни действащи лица – полиция, нелегални чужденци и каналджии. Имало опит за прегазване на полицаи и предупредителна стрелба. От прокуратурата обясняват повече подробности по провеждащото се под ръководството на Районна прокуратура - Елин Пелин разследване. То е за опит за противозаконно подпомагане на група от 36 чужденци да пребивават и преминат в страната в нарушение на закона и за хулиганство, отличаващо се по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост.

На 28 октомври около 10.00 часа е подаден сигнал на телефон 112 за голяма група чужди граждани, находяща се на горски път, отбивка между селата Нови хан и Вакарел, в местност „Заслона”. На място са изпратени полицейски патрули. Установени са бежанци, които се самоопределят с афганистански произход. Лицата са на видима възраст между 18 и 35 години само от мъжки пол, не са оказали съпротива и са били охранявани от полицейските служители, като е уведомена група „Миграция”. В този момент на отбивката между Нови хан и Вакарел са се появили два автомобила, които е следвало да превозят бежанците до Видин - лек автомобил марка „Нисан”, управляван от Пламен Велков и микробус марка „Мерцедес” с чуждестранна регистрация, управляван от неустановено до момента лице. При вида на полицейските служители двата автомобила се опитали да избягат.

Полицейските служители подали сигнал „Стой Полиция” и тръгнали към автомобилите. Шофьорът на лек автомобил марка „Нисан” не се е подчинил на така подадената команда, а ускорил скоростта, движейки се непосредствено срещу един от полицейските служители. Полицаят успял да се отмести встрани, за да не бъде прегазен и произвел предупредителен изстрел във въздуха, а след това и по автомобила в областта на автомобилните гуми. Предупредителни изстрели произвели и другите полицейски служители, които са били на място. В резултат на действията на полицейските служители, автомобилът е бил спрян, водачът му е задържан, а водачът на буса е успял да избяга. Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитани са 4 чужди граждани пред съдия. Пламен Велков е привлечен като обвиняем за извършените две престъпления и е задържан от прокурора до 72 часа. Велков е направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава. 

Мъж вади метална тръба срещу майка, направила му забележка на пътя

http://pik.bg/мъж-вади-метална-тръба-срещу-майка-направила-му-забележка-на-пътя-news426043.html

Мъж вади метална тръба срещу майка, направила му забележка на пътя

Шофьор нападна майка пред децата й заради направена забележка. При сблъсъка е пострадал случаен минувач, притекъл се на помощ на жената.

Инцидентът става в локалното платно на бул. „Черни връх”, което е еднопосочно. Мъжът обаче решава да навлезе в насрещното. Така засича жената и вместо да й се извини, реагира агресивно на направената от нейна страна забележка, съобщава Нова ТВ.

На тази агресия става случаен свидетел Даниел. Той разказа, че първоначално е чул жената да вика, след като мъжът се опитал да я удари. За щастие Даниел успял да хване ръката му преди да й посегне. След това извадил от колата си метален прът с идеята да се саморазправи и с двамата. Отказал се обаче и си тръгнал.

По-късно обаче двамата се засичат отново като мъжът бил и с подкрепление – дали случайно, или не Даниел не можа да отговори. Така се стига до физическата саморазправа. Даниел е с рани по тялото и отток на главата, за което е извади медицинско и възнамерява да заведе дело срещу нападателя.

Стана ясно, че биячът е добре известен на полицията - 50-годишен мъж, задържан и друг път за хулигански прояви. В момента е в ареста за 72 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. Помощникът му е обявен за общодържавно издирване.

БСП вика Бъчварова в парламента заради стрелбата с гранатомет

http://offnews.bg/news/n_1/n_582250.html

Парламентарната група на БСП поиска изслушване на вътрешния министър Румяна Бъчварова заради стрелбата с гранатомет в София от тази сутрин. По неофициална информация е стреляно срещу Алексей Петров. Стрелбата е станала в района на бул. "Черни връх". Сигналът е подаден  в полицията към 9 ч.  "Моля да се предприемат действия по поканване на вътрешния министър Румяна Бъчварова, за да се дадат подробности по случая", заяви от парламентарната трибуна говорителят на столетницата Атанас Мерджанов. Председателят на НС Цецка Цачева даде 15-минутна почивка, за да се свърже с Бъчварова.

Samsung изненада приятно анализаторите

http://www.investor.bg/harduer/459/a/samsung-iznenada-priiatno-analizatorite-205016/

Акциите се изстреляха с над 4 на сто, след като концернът обяви кампания за обратно изкупуване на акции

Цената на петрола прекрати възхода си от сряда

http://www.investor.bg/surovini/365/a/cenata-na-petrola-prekrati-vyzhoda-si-ot-sriada-205012/

Спадът в цената на петрола в четвъртък се ограничава от понижаващия се доларов индекс

Яне Янев иска касиране на изборите в Сандански

http://www.cross.bg/yanev-sandanski-protokoli-1486088.html

/КРОСС/Изборният процес беше фалшифициран, заяви в ефира на Нова телевизия кандидатът за кмет на Сандански и лидер на партия „Ред, законност и справедливост" Яне Янев. Той бе категоричен, че ще иска касиране на вота в родния му град. Според официалните протоколи от определени секции има несъответствие в броя на раздадените и отчетените бюлетини, твърди Янев. „В полицията е постъпил сигнал, според който съпругата на заместник-кмета на Сандански отива и взима печата на СИК в село Лешница преди обяд, полага го върху бял лист и си тръгва. Целта е да се направи дупликат, с който да се полагат печати върху фалшиви протоколи в полза на човека, който управлява общината вече 12 години", каза Янев. Той твърди още, че около 16 ч. е получил SMS от непознат номер, в който пишело: „Имаш 28%, няма да те допуснем до балотаж". Окончателните резултати сочели, че Янев е спечелил подкрепата на 27,8 на сто от избирателите в Сандански. Според Янев в СИК в региона умишлено били назначавани „тежко неграмотни хора".

Слабо земетресение край Сърница

http://offnews.bg/news/n_1/n_582253.html

Земетресение с магнитуд 2.4 по Рихтер бе регистрирано тази сутрин в 5:49 ч. край Сърница. По данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център координатите му са 41.76 с.ш.; 24.23 и.д. Дълбочината му е 10 км. Епицентърът е на 43 км северозападно от Смолян.  Няма данни за пострадали и щети.

Нели Хаджийска и Меги Димчева снимат нови издания на “Търси се”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5078518


И двете водещи на “Търси се” са млади майки и кърмачки - вторият син на Хаджийска - Борил е на 4 месеца, а Константин на Димчева се роди миналия месец. Въпреки това двете се върнаха в студиото на предаването и започнаха работа по новите епизоди на шоуто си. “Между записите на предаванията вадим помпите, цедим се и се смеем с глас”,
И двете водещи на “Търси се” са млади майки и кърмачки - вторият син на Хаджийска - Борил е на 4 месеца, а Константин на Димчева се роди миналия месец. Въпреки това двете се върнаха в студиото на предаването и започнаха работа по новите епизоди на шоуто си. “Между записите на предаванията вадим помпите, цедим се и се смеем с глас”,

Цената на суровия петрол със спад в четвъртък

http://econ.bg/Новини/Цената-на-суровия-петрол-със-спад-в-четвъртък_l.a_i.702354_at.1.html

Цените на суровия петрол регистрираха понижение в четвъртък, което прекъсна покачването им от ден по-рано. Фючърсната цена на американския лек петрол...

Фалстарт по делото с Христо Бисеров, постъпил в болница

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079583

Делото срещу бившия заместник шеф на парламента Христо Бисеров, обвинен в данъчни престъпления, не можа да тръгне в Софийския градски съд. Подсъдимият е постъпил вчера в ранния следобед в болница.
Адвокатът на Бисеров не пожела да уточни от какво страда клиента му, но добави , че  с него се е видял преди 3-4 дни.
Делото срещу бившия заместник шеф на парламента Христо Бисеров, обвинен в данъчни престъпления, не можа да тръгне в Софийския градски съд. Подсъдимият е постъпил вчера в ранния следобед в болница. Адвокатът на Бисеров не пожела да уточни от какво страда клиента му, но добави , че  с него се е видял преди 3-4 дни.

България ще изнася плодове и зеленчуци за Китай

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5079593

България ще стартира процедура за износ на плодове и зеленчуци към Китай. Това стана ясно по време на среща на заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев с представители на Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на Китайската Народна Република (ГАНКИК) в гр. Пекин, Китай.
България ще стартира процедура за износ на плодове и зеленчуци към Китай. Това стана ясно по време на среща на заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев с представители на Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на Китайската Народна Република (ГАНКИК) в гр. Пекин, Китай.

Безплатна лекция „Съвети и добри практики за професионален успех" изнасят във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=305090

На 30 октомври от 19 часа в Beehive Co-working space (бул."Ген. Колев" 64, ет.6), ще се проведе безплатна лекция на тема „Съвети и добри практики за професионален успех", научи Moreto.net. Събитието е насочено към младите хора, които търсят успешно кариерно развитие.

Кой е Алексей Петров?

http://pik.bg/кой-е-алексей-петров-news426034.html

Кой е Алексей Петров?

Неизвестни извършители извършиха атентат в близост до къщата на Алексей Петров. Стреляно е по бронирания му "Мерцедес".

Инцидентът буквално взриви страната за минути.

Агенция ПИК си направи труда да ви информира за подробности за живота на Петров.

Той завършва милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г. Работи 8 год. в силите за сигурност. и в силите за антитероризъм до началото на 90-те години.

На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него.

На 3 септември 2009 г. Алексей Петров в прав текст заявява: „Бойко, свали лихвите“.

На 22 декември 2009 г. е изпратено писмо до вицепремиера Симеон Дянков с предложение на ССИ за пазарни мерки от страна на държавата, които да доведат до намаляване на лихвите от страна на търговските банки.

През 2009 г. е обявен от тогавашния вътрешен министър Румен Петков за дългогодишен секретен сътрудник на контраразузнаването, после и на ДАНС.

На 10 февруари 2010 г. е задържан и обвинен за лидер на престъпната група „Октопод“, занимавала се с рекет и изнудване. През октомври същата година е пуснат под домашен арест, а обвиненията са намалени до рекет и изнудване срещу 2 лица от 1998 и 2000 г.

През февруари 2014 г. специализираният съд взема решение за прекратяване на разследването по т. нар. „Голям Октопод“. Четири години след провеждането на операцията, прокуратурата не успява да събере необходимите доказателства, така че да бъдат повдигнати обвинения и делото да влезе в съда.

Той е и президент на Българската национална федерация Карате.

На 29 Октомври 2015 г. е отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет срещу него.

България ще изнася плодове и зеленчуци за Китай

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079585

България ще стартира процедура за износ на плодове и зеленчуци към Китай. Това стана ясно по време на среща на заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев с представители на Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на Китайската Народна Република (ГАНКИК) в гр. Пекин, Китай.
България ще стартира процедура за износ на плодове и зеленчуци към Китай. Това стана ясно по време на среща на заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев с представители на Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на Китайската Народна Република (ГАНКИК) в гр. Пекин, Китай.

9 конспиративни теории край изборите

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5078858

Преди деня на първия тур на местните избори и референдума всички говореха каква скука е кампанията.
Дойде 25 октомври. В ранния следобед сайтът на ЦИК блокира и обяснението бе за масирана хакерска атака.
После се видя, че за разлика от всички предишни избори, социологическите агенции покриват с екзитполове половината от областните градове.
Преди деня на първия тур на местните избори и референдума всички говореха каква скука е кампанията. Дойде 25 октомври. В ранния следобед сайтът на ЦИК блокира и обяснението бе за масирана хакерска атака. После се видя, че за разлика от всички предишни избори, социологическите агенции покриват с екзитполове половината от областните градове.

Депутатите викат министър Бъчварова заради атентата срещу Алексей Петров

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079586

Вътрешният министър Румяна Бъчварова да бъде изслушана спешно от парламента заради атентата срещу Алексей Петров. Това поиска говорителят на БСП Атанас Мерджанов току-що.
За да се свърже с министър Бъчварова, председателката на НС Цецка Цачева обяви почивка на заседанието до 10,30
Вътрешният министър Румяна Бъчварова да бъде изслушана спешно от парламента заради атентата срещу Алексей Петров. Това поиска говорителят на БСП Атанас Мерджанов току-що. За да се свърже с министър Бъчварова, председателката на НС Цецка Цачева обяви почивка на заседанието до 10,30

Видео: Футболните умения на Григор Димитров и Надал със зелената топка

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/10/29/2638795_video_futbolnite_umeniia_na_grigor_dimitrov_i_nadal/?ref=rss




С ракета в ръка Григор Димитров и Рафаел Надал могат да направят почти всичко с топката за тенис. Затова и са сред най-добрите в света.

Оказва се обаче, че си ги бива и с крака. По време на мача си в Базел и двамата показаха футболни умения.

В края на първия сет Димитров прати топката към съперника си със забележително воле. Надал, сякаш за да изтъкне, че не отстъпва по нищо, овладя с технично спиране.

Испанецът спечели оспорваната среща с 6:4,...

Русия, САЩ, Турция и Саудитска Арабия ще търсят начини за решаване на конфликта в Сирия

http://www.cross.bg/siriya-rysiya-arabiya-1486085.html

/КРОСС/ Външните министри на Русия, Съединените щати, Турция и Саудитска Арабия се събират за втори път в рамките на по-малко от седмица, за да обсъдят начините за уреждане на сирийския конфликт. Миналия петък дипломатите не успяха да намерят решение, но руската и американската страна се обединиха около необходимостта от „единна, светска" Сирия с демократично избрано ръководство. Разговорите тази вечер във Виена ще продължат и утре с участието на Иран и още няколко държави от Близкия Изток и Европа.

Парламентът приключи: Волен остава с имунитет!

http://petel.bg/Parlamentat-priklyuchi--Volen-ostava-s-imunitet-__132153

Снимка: Булфото Председателят на парламента Цецка Цачева закри предсрочно днешното заседание на парламента поради изчерпване на...

Още един румънски министър го грози затвор

http://petel.bg/Oshhe-edin-rumanski-ministar-go-grozi-zatvor__132156

Снимка: Уикипедия Румънският парламент одобри започването на разследване срещу бившия министър на туризма Елена Удреа, която е...

Жена примамвала чужденци с брак срещу дарения. Получила над 100 хил.лева от тях, но...

http://petel.bg/ZHena-primamvala-chuzhdentsi-s-brak-sreshhu-dareniya--Poluchila-nad-100-hil-leva-ot-tyah--no---__132155

Снимка: Булфото, архив Светла Кемалова от село Прохлада, община Дулово обжалва днес пред Варненския апелативен съд условна присъда в...

Танева ще присъства на тържество по повод 70-годишния юбилей на Аграрния университет в Пловдив

http://pik.bg/танева-ще-присъства-на-тържество-по-повод-70-годишния-юбилей-на-аграрния-университет-в-пло-news426035.html

Танева ще присъства на тържество по повод 70-годишния юбилей на Аграрния университет в Пловдив

Днес, 29 октомври 2015 г., от 10:30 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще присъства на академичното тържество по повод 70-годишния юбилей на Аграрния университет в гр. Пловдив. 

Събитието ще се състои в Аулата на университета.

 

Проверяват автомобилите с акция "Зима"

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5079580

Полицейска акция започва от четвъртък в цялата страна, съобщава Нова телевизия.
Целта на операция „Зима" е полицията да следи дали шофьорите са подготвили автомобилите си за движение при сняг и ниски температури.
Ще бъдат проверявани състоянието на гумите, светлините и цялостното оборудване, което е задължително за всяка кола.
Полицейска акция започва от четвъртък в цялата страна, съобщава Нова телевизия. Целта на операция „Зима" е полицията да следи дали шофьорите са подготвили автомобилите си за движение при сняг и ниски температури. Ще бъдат проверявани състоянието на гумите, светлините и цялостното оборудване, което е задължително за всяка кола.

Имунитетът на Сидеров може да падне още в петък, смята Десислава Атанасова

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/10/29/2638791_imunitetut_na_siderov_moje_da_padne_oshte_v_petuk/?ref=rss


Народното събрание може още в петък да разгледа предложението на временната комисия да се отнемат депутатските имунитети на лидера на "Атака" Волен Сидеров и неговия колега от парламентарната група на партията  Десислав Чуколов, заяви Десислава Атанасова пред БНР.

Атанасова е член на временната комисия и на правната комисия.

"Докладът трябва да е внесен в деловодството и надявам се, че председателят на Народното събрание.
има възможност, съгласно правилника, да го внесе като извънредна точка в дневния ред на утрешното пленарно заседание. Все пак трябва да има 24 часа от внасянето на доклада в деловодството", заяви Атанасова.

Комисията е обсъдила само първото искане на главния прокурор Сотир Цацаров от 12 октомври, с което иска да се даде разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Сидеров и Чуколов за хулиганските им прояви при магазинчето на ул. "Раковски" на 9 октомври. Само по него е изтекъл 14-дневният срок, в който Чуколов и Сидеров можеха да се откажат сами от имунитетите си.

Пред Нова телевизия председателят на временната комисия Димитър Главчев обясни
защо при случая с нахлуването в НАТФИЗ се иска задържането на лидера на "Атака". Главчев заяви, че задържането се иска с мотивите за извършени непристойни действия, грубо нарушаване на обществения ред, като деянието се отличава с изключителна дързост.

Украйна поиска от Турция да спре доставките на продукти в Крим

http://www.cross.bg/tyrtziya-ykraiina-krim-1486084.html

/КРОСС/ Министерството на външните работи на Украйна реагира на съобщения за доставките на продукти в Крим от Турция, съобщава украинският вестник "Вести". Това се посочва в съобщението на пресслужбата на министерството на външните работи на Украйна в отговор на запитване на "Апострофа". "Във връзка с появата на тази информация МВНР на Украйна незабавно предприе редица мерки с цел изясняване на ситуацията и проведе срещи с официални представители на Турция", отбелязва се в съобщението, публикува expert.ru. По-рано пресслужбата на "Росселхознадзора" на Русия съобщи, че Турция е започнала доставките на продукти в Крим. В период от 1 до 19-ти октомври от Турция в Крим е било доставено 385,07 тона пресни и 21,6 тона сушени плодове.  

При варицела не се дава антибиотик

http://www.cross.bg/varitzela-hilyadi-slychaya-1486086.html

/КРОСС/От началото на годината досега има деветнадесет хиляди и няколкостотин случая на варицела, а за миналата година те са били двадесет и две хиляди и няколкостотин случая. През 2013 година имаше 37 хиляди случая на варицела. Това каза в сутрешния блок на ТВ7 доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София, като уточни, че заболяванията от варицела не са нещо ново за нашата страна. По думите му, случаите със скарлатината са малко по-малко. Обикновено имаме между 3 и 4 хиляди случая, а до този момент през годината те са около 3600. Специално при варицелата даването на антибиотици не играе никаква роля, защото това е една вирусна инфекция и евентуалните усложнения, които могат да се лекуват с антибиотици са в много малък процент от случаите и подобни усложнения обикновено настъпват към края на едно заболяване. При скарлатината нещата са малко по-различни, защото тя е бактериална инфекция, която за разлика от варицелата не е толкова силно заразна. За да се заразите със скарлатина трябва да сте в много близък контакт със заболелия - целуване между децата, целуване на играчките, пиене от едни и същи шишета, обясни доц. Мангъров. Вчера от Националния център по заразни и паразитни болести съобщиха за завишение на заболяемостта от варицела и скарлатина в страната. И двата вида шарка обаче са сезонни и увеличената им честота е в рамките на нормалното, посочи пред Дарик директорът на центъра проф. Тодор Кантарджиев.  

Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков бе подкрепен от Коалиция „Надежда“, РБ, "Народен съюз" и БДЦ

http://pik.bg/кандидатът-за-кмет-на-община-видин-от-герб-огнян-ценков-бе-подкрепен-от-коалиция-„надежда“-news426033.html

Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков бе подкрепен от Коалиция „Надежда“, РБ, "Народен съюз" и БДЦ

Благодаря на всички наши съграждани, които упражниха конституционното си право на глас на 25 октомври, благодаря на всички, които ни подкрепиха, и разбира се, благодаря на целия прекрасен екип на ГЕРБ-Видин, с който проведохме за пореден път честна и истинска кампания.

Това каза кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков на пресконференция в регионалния пресклуб на БТА във Видин. В пресконференцията участваха представители на МК „Надежда“ /Реформаторски блок, Народен съюз и БДЦ/, които призоваха видинчани да подкрепят на втори тур кандидата за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков.

„Призовавам нашите симпатизанти, нашите привърженици и тези хора, които дадоха гласа си за нас, да подкрепят естествения наш партньор г-н Ценков. Нека да проявим разум, да си спасим града и най-накрая в град Видин наистина да има видими резултати и много надежда към доброто. Подкрепяме кандидата на ГЕРБ Огнян Ценков не само защото ГЕРБ е една нормална българска политическа партия, но и защото сме изключително обезпокоени от това, което стои насреща – хора, сменили по няколко партии, изгонени отвсякъде, които сега се представят за надпартийни. Изключително сме обезпокоени от това, което се задава и бихме искали да предадем тази своя тревожност на колкото се може повече граждани, за да излязат и да гласуват”, заявиха представителите на Коалиция „Надежда“.

Кандидатът за кмет на община Видин Огнян Ценков благодари за заявената подкрепа и посочи, че очаква да бъде подкрепен и от други формации. „Очаквам най- важната подкрепа- на видинските граждани“. Ценков коментира и изборния резултат на ГЕРБ в община Видин- трима кметове на кметства на първи тур и балотаж в шест населени места в общината, както и нарушенията, извършени по време на изборния процес и след приключването на изборния ден. „Ние проведохме предизборната си кампания съгласно това, което обещахме на видинските граждани – да  проведем честна кампания с ясни послания, с открити позиции, без да нарушаваме законовите правила, установени от Изборния кодекс, без да нарушаваме нормите на поведение и като запазим добрия тон”, подчерта той. Огнян Ценков допълни обаче, че не всички негови опоненти са провели коректно своите кампании.

Призовавам всички наши съграждани да направят правилната преценка за това, което се случи в изборния ден”, каза Огнян Ценков. „След изборите, какъвто и да е резултатът, ще мога с открито лице да погледна избирателите, защото водихме честна кампания”, подчерта кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ. Той беше категоричен, че на фона на всички нарушения и след проведената от негови опоненти предизборна кампания, разчитаща на похватите на черния пиар, не счита изборните резултати за реални. Затова, съобщи Огнян Ценков, Политическа партия ГЕРБ ще внесе в Административен съд – Видин искане да бъде направено повторно ръчно преброяване на бюлетините. „Ние няма да позволим събитията от 25 октомври да се повторят! Подали сме сигнали и жалби до компетентните органи с конкретни данни и сме убедени, че ще се изяснят нарушителите и спрямо тях ще се приложи пълната строгост на закона”, заяви Ценков. 

Проверяват автомобилите с акция "Зима"

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5079574

Полицейска акция започва от четвъртък в цялата страна, съобщава Нова телевизия.
Целта на операция „Зима
Полицейска акция започва от четвъртък в цялата страна, съобщава Нова телевизия. Целта на операция „Зима" е полицията да следи дали шофьорите са подготвили автомобилите си за движение при сняг и ниски температури. Ще бъдат проверявани състоянието на гумите, светлините и цялостното оборудване, което е задължително за всяка кола.

100 тона отпадъци оставиха мигранти само за седмица в Словения

http://www.moreto.net/novini.php?n=305092

Мигрантите в Словения само за една седмица са оставили след себе си повече от 100 тона битови отпадъци. Това съобщиха представители на местната власт в община Брежице, в която се намира един от словенските бежански лагери. "Служителите на комуналните служби са принудени да следят и за бежанските лагери, които са в плачевно състояние по отношение на хигиената заради големия брой мигранти.

Димитров: Най-опасни за стабилността на бюджета са идеите на БСП

http://pik.bg/димитров-най-опасни-за-стабилността-на-бюджета-са-идеите-на-бсп-news426031.html

Димитров: Най-опасни за стабилността на бюджета са идеите на БСП

Дебатът за бюджета е изключително важен. Усилията, които се правят сега, заслужават адмирации. Публичните финанси на държавата бяха изправени пред изпитание. Сега те са стабилизирани. Във вашия мандат се случи и фалит на банка, което доведе до 6% дефицит в бюджета.

Това каза Мартин Димитров от Реформаторския блок от трибуната на НС. Той обяви, че БСП да предлага идеи за бюджета е нелепо. "Кой управляваше през 2014 и допусна рекорден дефицит?", обърна се Димитров към левицата. 2015 и 2016 г. бюджетния дефицит се вкарва в рамките на Маахстрийските критерии.

При думите му последва бурни възгласи и подмятания "Лъжеш". Заради това се наложи председателя на парламента Цецка Цачева да отправи поредица от предупреждения. "Дълговата спирала в Гърция е пряко следствие от големите дефицити, които бяха трупани там.

Оттук нататък най-опасни за стабилността на бюджета са идеите на БСП - за премахване на плоския данък и вземането на нов дълг, за да се рефинансира друг. Аз съм убеден, че разумът ще надделее. Когато бяха на власт те не го премахнаха, защото дори те осъзнаваха последствията от това", посочи Мартин Димитров.

Той призова колегите си да си мълчат засрамено, защото сега имало правителство, което решава техните проблеми. "Вие обърнахте колата и сега ние я изправяме".

 

Безобразие е, че става посред бял ден, България се изравнява с африканските държави

http://cite.actualno.com/Bezobrazie-e-che-stava-posred-bjal-den-Bylgarija-se-izravnjava-s-afrikanskite-dyrjavi-news_504406.html

Безобразие е, че става посред бял ден и България се изравнява с латиноамериканските и дори африканските държави. Така лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира пред журналисти опита за атентат срещу бизнесмена и обвинен по делото "Октопод" Алексей Петров, който се случи рано тази сутрин в София.

Родителите имат отговорност към децата си - Волен Сидеров не е изключение!

http://viewpoint.actualno.com/Roditelite-imat-otgovornost-kym-decata-si---Volen-Siderov-ne-e-izkluchenie-news_504408.html

Представете си мъж на 60 години, който е баща на едномесечно бебе, да се бие в учебно заведение и да блъска студенти по късните часове на нощта. Представете си как майката на едномесечното бебе е също част от това меле, представете си как бащата обикаля нощните улици и „раздава правосъдие“ в състояние на афект. Представете си как бащата непрекъснато заплашва граждани с насилие… Представете си сега, че това не са български политици, а жители на олющен панелен блок в отдал

Григор: Беше много труден сезон, имаше и доста злобни критики към мен

http://tennis.actualno.com/Grigor-Beshe-mnogo-truden-sezon-imashe-i-dosta-zlobni-kritiki-kym-men-news_504410.html

„Напоследък имаше доста злобни критики към мен, но как биха се почувствали тези хора, ако бяха на мое място”, това каза Григор Димитров. Снощи Григор Димитров се изправи срещу бившия №1 в света Рафаел Надал и въпреки, че игра добре, българинът записа поредна загуба в мачовете си . В двубой от втори кръг на турнира в Базел испанският левичар победи първата ни ракета в три сета 6-4, 4-6, 6-3. „Беше много труден сезон за мен. Имах много възходи и падения и за съжаление не успях

Походът на българското фентъзи с ключова дума – подкрепа

http://interview.actualno.com/Pohodyt-na-bylgarskoto-fentyzi-s-kluchova-duma--podkrepa-news_504411.html

Походът на българското епично фентъзи, който обявихме вече тук, започна на 25.10.2015 г. в София. Делиян Маринов и Силвия Петрова пристигнаха в София още по обяд и събраха приятели на предварително парти, за да получат подкрепата, която им беше нужна. Оказа се, че тази дума ще се повтори много пъти и в неофициални разговори, и по време на самото представяне – подкрепа, която те не само очакват да получат, но и винаги са готови да дадат. В това интервю, което дадоха за actualno.com буквалн

Източна Европа иска по-голямо присъствие на НАТО

http://www.cross.bg/nato-iztochna-aliansa-1486081.html

/КРОСС/ Ангажиментът е подкрепен от България, Чехия, Словакия, Унгария, Естония, Латвия, Литва и Полша Румънският президент Клаус Йоханис заяви, че девет страни от Централна и Източна Европа са договорили молба към НАТО за разширяване на присъствието на алианса в региона, предаде ВВС. По думите на Йоханис, е необходимо да се засилят мерките за сигурност по източните граници на НАТО и да се реагира на опасността от юг, включително проблема в от Сирия.Румънският държавен глава уточни, че подобен ангажимент се подкрепя от България, Чехия, Словакия, Унгария, Естония, Латвия, Литва и Полша.Официално молбата ще бъде предадена на командването на НАТО на срещата на алианса, която ще се проведе на 4 ноември.Междувременно вестник Wall Street Journal съобщи, че разширяването на присъствието на НАТО в Източна Европа вече се обсъжда в рамките на алианса.  

Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков бе подкрепен от Коалиция „Надежда“ /Реформаторски блок, Народен съюз и БДЦ

http://frognews.bg/news_100917/Kandidatat-za-kmet-na-obshtina-Vidin-ot-PP-GERB-Ognian-TSenkov-be-podkrepen-ot-Koalitsiia-Nadejda-/Reformatorski-blok-Naroden-saiuz-i-BDTS/

Благодаря на всички наши съграждани, които упражниха конституционното си право на глас на 25 октомври, благодаря на всички, които ни подкрепиха, и разбира се, благодаря на целия прекрасен екип на ГЕРБ-Видин, с който проведохме за пореден път честна и истинска кампания.

Атентатът срещу Алексей Петров! Той: Жив и здрав съм!

http://www.bnews.bg/article-143097

В момента столичната полиция издирва извършителите, които пътуват в автомобил.

Отлично начало за Марица Пловдив в европейските турнири

http://pik.bg/отлично-начало-за-марица-пловдив-в-европейските-турнири-news426022.html

Отлично начало за Марица Пловдив в европейските турнири

Марица (Пловдив) направи възможно най-добрия старт в европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ. Българските шампионки надиграха белгийския Дофин (Шарлероа) като гост с категоричното 3:0 (25:23, 25:16, 25:22)* след 76 минути игра в зала Спирудом.

За победителките Ани Радичева и Радосвета Тенева бяха най-резултатни с по 15 точки, а Вики Григорова добави 12. Реваншът в Пловдив е на 11 ноември в зала Пловдивски университет, като на Жълтите са достатъчни два спечелени гейма, за да се класират напред, без да се стига до златен гейм.

Интересна изложба на училищни пособия откриват днес в Музея на Възраждането във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=305080

„Из варненския училищен живот” е името на изложбата, която се открива днес във Варна, научи Moreto.net. Експонатите са ученически пособия от Възраждането до наши дни. Посетителите ще видят пособия за писане, бележници, книжки, програми, лексикони.

Преглед на печата, четвъртък, 29 октомври

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-четвъртък-29-октомври_l.a_i.702353_at.1.html

"Делойт България" ще оценява банките Избраха компанията-финансов консултант, която ще оценява активите на българските банки. Това е "Делойт...

Депутатите започнаха работа, събраха кворум

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5079558

Депутатите събраха кворум и работният ден в парламента започна, съобщи „Фокус”.
В пленарна зала се регистрираха 124 депутати.
Народните представители ще гласуват няколко законопроекта, без да дебатират по тях, тъй като вчера нямаше кворум за гласуването им и бяха проведени само дебатите по
Депутатите събраха кворум и работният ден в парламента започна, съобщи „Фокус”. В пленарна зала се регистрираха 124 депутати. Народните представители ще гласуват няколко законопроекта, без да дебатират по тях, тъй като вчера нямаше кворум за гласуването им и бяха проведени само дебатите по

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване