Указът за награждаването на Вартоломей с орден „Стара планина” да не бъде публикуван в ДВ, призова М. Миков

http://www.cross.bg/nagrazhdavaneto-reshenie-predsedatelyat-1487661.html

/КРОСС/ „Указът за награждаване на Вселенския патриарх с орден „Стара планина" все още не е публикуван. Информация на кое заседание е взето решение за награждаването му няма никаква нито на страницата на президента, нито на МС", заяви председателят на БСП Михаил Миков от парламентарната трибуна и помоли парламентарния шеф Ц. Цачева да не публикува указа до установяване на това да ли е изпълнен целият фактически състав по присвояване на ордена, съобщава Агенция „Фокус".  Ако от президентството постъпи указа в Държавен вестник, председателят няма правомощия да спре неговото обнародване, отговори Цачева и увери, че ще се запознае дали е имало такова решение и как се е стигналото до този указ.

Футболни легенди разбраха каква е играта на Вальо Михов в живота... (снимки)

http://petel.bg/Futbolni-legendi-razbraha-kakva-e-igrata-na-Valo-Mihov-v-zhivota-----snimki-__133667

Фото: Юлиян Трендафилов Футболни легенди на Варна и България, управляващи, кметове, шефове на местни институции и бизнесмени...

За Коледа: По 40 лв. допълнително за най-бедните пенсионери

http://petel.bg/Za-Koleda--Po-40-lv--dopalnitelno-za-nay-bednite-pensioneri__133677

Снимка: Булфото По 40 лв. за Коледа ще има за най-бедните пенсионери с доход до 300 лв., реши правителството.   За да изплати добавки на...

В Черно море пристигат океански "пришълци", внедряват се в екосистемата

http://www.moreto.net/novini.php?n=306151

В Черно море пристигат все повече "пришълци" - нетипични за акваторията създания. Засега те се "внедряват" в екосистемата, без да й вредят. Някои от тях дори служат за храна на типичните черноморски създания. Едновременно с това обаче специалистите от Института по рибни ресурси във Варна отчитат намаляване на рибните запаси като цяло, съобщава БТА.

В Перник е заснет първият филм, премиерата му съвпада с обявяването на Перник за град. Имали сме няколко киносалона, които са преливали от народ

http://www.zapernik.com/pernik/v-pernik-e-zasnet-purviyat-film-premierata-mu-suvpada-s_40552/

Първият български филми е заснет в Перник. Това съобщи по ТВ Кракра историкът Иван Ерулски. Става въпрос за филм, заснет в рудниците на Перник през 1928-1929 година. Смята се, че това е и първият филм в Европа, сниман под земята.

Филмът се казва "След пожара в Русия".

Това е една мелодрама, в него играят много руски емигранти. В този филм е и една от големите кинороли на актьора Константин Кисимов.

От историческиат музей в Перник търсят начини филмът да бъде...

Продължава

Румен Овчаров: И БСП, и държавата, и енергетиката, се движат на заден ход

http://www.cross.bg/energetikata-ovcharov-rymen-1487662.html

/КРОСС/И БСП, и държавата, и енергетиката, се движат на заден ход. Това мнение изказа в ефира на БНР бившият енергиен министър Румен Овчаров.  Той посочи, че за последната една година БСП не е направила нищо, за да се разграничи от ролята си на слугиня за изпълнение на чужди корпоративни интереси, а енергетиката сме я докарали до пълен финансов колапс, който скоро ще бъде и технологичен.  Енергетиката не е фабрика за мармалад. Тя е дългосрочно планиране, дългосрочна стратегия. Като се вземе решение и тръгнеш да го реализираш, значи го реализираш. А ние какво правим в момента? Вече 7-8 месеца си говорим, че ще спре изкупуването на неефективните производства от топлофикационните дружества и взе още нямаме наредба и нямаме уреди, с които да мерим кои са ефективни и кои не са, коментира бившият енергиен министър.  Ако НЕК се обяви във фалит, все пак трябва да се направи сметка какъв ще бъде ефектът върху цялата държава, посочи той и добави: А пък БЕХ е новото боклуджийско кошче, в което се трупат всички негативи в енергетиката. Овчаров смята, че ще се стигне до приватизация на големите държавни, все още нефалирали предприятия. Не оздравяваме енергетиката, защото се страхуваме, че с всяко едно действие засягаме интересите на някого. Добре, след като е така - ще загубим енергетиката си, заключи той

Новите конституционни съдии полагат клетва днес

http://www.cross.bg/subranie-sudii-treta-1487660.html

/КРОСС/Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на церемония по полагане на клетва от новите членове на Конституционния съд. През септември държавният глава назначи за конституционни съдии от своята квота Мариана Карагьозова-Финкова и Филип Димитров. Таня Райковска бе избрана за Конституционния съд от квотата на съдебната власт, а Народното събрание избра Константин Пенчев. Те ще заемат местата на Димитър Токушев, Пламен Киров, Благовест Пунев и Красен Стойчев, чийто мандат изтече. Конституционният съд се състои от 12 съдии, една трета от които се избират от Народното събрание, една трета се назначават от президента, а една трета се избират на Общо събрание на съдиите от Върховния касационен съд и Върховния административен съд. Мандатът на съдиите в него е 9 години и не могат да се избират повторно на тази длъжност. Съставът се обновява през три години от всяка квота.  

Индустриалното производство в Китай се забавя през октомври

http://www.investor.bg/novini/130/a/industrialnoto-proizvodstvo-v-kitai-se-zabavia-prez-oktomvri-205802/

Добри новини обаче носят данните за продажбите на дребно, които надминават очакванията на анализаторите

Сидеров: Репресират ме, не се крия от съда

http://frognews.bg/news_101717/Siderov-Represirat-me-ne-se-kriia-ot-sada/

За вас в залата остава да решите дали да бъдем задържани под стража. По никакъв начин не сме се укривали от правосъдието и в този смисъл искането на главния прокурор няма друга функция, освен репресивна. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Блясък и красота за шоуто на „Victoria's Secret” (Видео)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105550

Много блясък и красота за традиционното модно шоу на „Victoria's Secret” в Ню Йорк. Спектакълът с уникалните модели бельо се проведе за 20-и път. На модния подиум се изявиха 47 топ модели и звезди от шоу бизнеса. Сред тях бяха изпълнителките Селена Гомез и Ели Гулдинг, Дъ Уикенд Цялото шоу ще бъде излъчено по телевизията CBS на 8 декември.

Кунева: Да се постави въпросът дали светът може да реши бежанската криза, а не само ЕС

http://pik.bg/кунева-да-се-постави-въпросът-дали-светът-може-да-реши-бежанската-криза-а-не-само-ес-news433328.html

Кунева: Да се постави въпросът дали светът може да реши бежанската криза, а не само ЕС

Трябва да бъда поставен въпросът дали светът може да реши бежанската криза, а не само ЕС. Това коментира Меглена Кунева, вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси, цитирана от "Фокус".

Според нея е важно Европа да реши дали има лимит на хората, които може да приеме. „Първият въпрос, който трябва да се реши, е има ли краен брой хора, които Европа може да приеме, и, ако този брой се достигне, какво се прави след това и дали всяка страна ще приеме задължителна квота или обратно – страните ще кажат колко могат да приемат“, коментира Кунева. Тя уточни, че изчисляването на задължителните квоти е профилирано страна по страна в зависимост от показатели като брутния вътрешен продукт и нивото на безработицата.

„Все пак това е задължителна квота и суверенитетът на държавата да реши сама в този случай не е силен“, каза още вицепремиерът. Тя коментира и антикорупционния закон и заяви, че вече е започнала разговорите с партиите преди второто внасяне на законопроекта. Според Кунева отхвърлянето му на първо четене в НС има негативен ефект върху България. Вицепремиерът увери, че отново ще предложи закон, в който са заложени мерки, доказали ефективността си в останалите европейски страни.

Убиха съпругата на собственика на "Макдоналдс"

http://frognews.bg/news_101732/Ubiha-saprugata-na-sobstvenika-na-Makdonalds/

Съпругата на собственика на веригата за бърза храна "Макдоналдс" Лоис Коли, на 83 години, е открита мъртва в семейния дом в Северен Салем, съобщи местната полиция.Аутопсията показала, че смъртта е насилствена.

Марк Андрисън продаде половината си акции във Facebook

http://www.investor.bg/socialni-mreji/454/a/mark-andrisyn-prodade-polovinata-si-akcii-vyv-facebook-205793/

Цената на книжата е над 96 млн. долара, а инвеститорът продължава да е част от Борда на директорите на компанията

Седем нови депутати след местните избори

http://offnews.bg/news/n_1/n_589528.html

Седем нови депутати от ГЕРБ седнаха на банките в пленарна зала, те заемат местата на досегашните избранници, станали кметове след местния вот.   Михаил Тодоров зае мястото на избрания за кмет на Разград Валентин Василев. Даниела Панайотова заема на мястото на Красимира Атанасова, която стана кмет на Долни чифлик. Венка Стоянова влезе в Народното събрание на мястото на Дарин Димитров, който беше избран за кмет на Търговище. Новият кмет на Сандански Кирил Котев освобождава място за бившия депутат от Благоевград Йордан Андонов. Иван Миховски от Ловеч заема мястото на Корнелия Нинова, която бе избрана за кмет на града. Вяра Церовска от Перник освободи депутатското си място за председателя на "Жени ГЕРБ" Ирена Соколова. На мястото на Любимир Христов, който стана кмет на Шумен, в парламента влиза Стефан Желев.

Акад. Ст. Воденичаров: Идеята за награждаването на патриарх Вартоломей с орден „Стара планина” е моя

http://www.cross.bg/vartolomeii-vodenicharov-patriarh-1487657.html

/КРОСС/ Кандидатурата ми за президент е подкрепена от Инициативен комитет. По някакъв начин не бих се ангажирал партийно, заяви председателят на Българска академия на науките акад. Стефан Воденичаров в интервю за БНТ. „Не съм членувал в никоя партия и не съм се занимавал с политика. Аз съм инженер, учен, няма прокарване на нечии интереси през кандидатурата ми. Нека се чуе мнението на инициативния комитет. Приех това, което те мислят. В инициативния комитет участват мои приятели, хора с идеи за благото на България. Получаваме задачи от правителството, присъстваме на заседания на Министерски съвет. БАН скоро ще представи мнението си за демографията, за медицината, за стопанството", обясни той.  „Посещението на патриарха е по покана нашата църква. Когато разбрахме за посещението, ние в БАН попитахме с писмо Негово светейшество дали е съгласен да бъде удостоен с титлата Доктор хонорис кауза. Когато получихме отговор, че е съгласен, се обърнахме към БПЦ, за да уточним датата на посещението му, обясни председателят на БАН. „БАН има три задачи - да бъде национален изследователски, духовен и експертен център. По въпроса за духовността имахме срещи и конференции за религиозната толерантност с различни вероизповедания в България. Моралните ценности губят стойност и БАН иска да се свързва с личности, които имат виждане за морала и мислят за човечеството. Не съм имал контакти с Вартоломей до момента, познавах го от изказванията му

Няма причина да не проверим кой, защо и как е бил на неразрешен протест

http://www.cross.bg/buchvarova-vodesht-vodeshta-1487658.html

/КРОСС/ Водеща: Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която не е говорила от началото на полицейските протести, така че прелюбопитно интервю предстои. Да започнем от там - какво се случи според вас? Преврат ли беше това? Имаше коментари, включително и в това студио, че това е преврат и не е ясно кой управлява в ситуация, в която въоръжени мъже наложиха своите искания? Румяна Бъчварова: Мисля, че интерпретациите надскочиха същността на събитието. То само по себе си е доста драстично, защото не е обичайна практика, поне за България, да има такъв род протести. Още повече, че първите дни те бяха спонтанни, т.е. не беше ясно кой ги организира. Но мисля, че управлението не е застрашено. Що се отнася до това дали ще има преврат или не - категорично, категорично мога да кажа, че аз поне не разчитам такъв сценарий. Имаше атаки в определени посоки, атаки към мен, но така нещата са /.../ Водеща: Имаше в определени сайтове атаки към вас и веднага интерпретациите бяха, че това е опит вие да бъдете отстранена от поста си, включително дори да се предизвика чрез полицейския протест извънреден парламентарен вот, за да може да легитимира ГЕРБ своята сила и да бъдат изтикани от управлението Реформаторския блок.Румяна Бъчварова: Мисля, че това е един хипотетичен сценарий, но на практика не беше точно така. Водеща: Но опита се някой да го приложи?Румяна Бъчварова: А това, че някой е искал моята смяна - съвсем естествено от много страни. Това е..

Няма причина да не проверим кой, защо и как е бил на неразрешен протест

http://www.cross.bg/buchvarova-vodeshta-vodesht-1487658.html

/КРОСС/ Водеща: Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която не е говорила от началото на полицейските протести, така че прелюбопитно интервю предстои. Да започнем от там - какво се случи според вас? Преврат ли беше това? Имаше коментари, включително и в това студио, че това е преврат и не е ясно кой управлява в ситуация, в която въоръжени мъже наложиха своите искания? Румяна Бъчварова: Мисля, че интерпретациите надскочиха същността на събитието. То само по себе си е доста драстично, защото не е обичайна практика, поне за България, да има такъв род протести. Още повече, че първите дни те бяха спонтанни, т.е. не беше ясно кой ги организира. Но мисля, че управлението не е застрашено. Що се отнася до това дали ще има преврат или не - категорично, категорично мога да кажа, че аз поне не разчитам такъв сценарий. Имаше атаки в определени посоки, атаки към мен, но така нещата са /.../ Водеща: Имаше в определени сайтове атаки към вас и веднага интерпретациите бяха, че това е опит вие да бъдете отстранена от поста си, включително дори да се предизвика чрез полицейския протест извънреден парламентарен вот, за да може да легитимира ГЕРБ своята сила и да бъдат изтикани от управлението Реформаторския блок.Румяна Бъчварова: Мисля, че това е един хипотетичен сценарий, но на практика не беше точно така. Водеща: Но опита се някой да го приложи?Румяна Бъчварова: А това, че някой е искал моята смяна - съвсем естествено от много страни. Това е..

Няма причина да не проверим кой, защо и как е бил на неразрешен протест

http://www.cross.bg/buchvarova-vodeshta-protest-1487658.html

/КРОСС/ Водеща: Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която не е говорила от началото на полицейските протести, така че прелюбопитно интервю предстои. Да започнем от там - какво се случи според вас? Преврат ли беше това? Имаше коментари, включително и в това студио, че това е преврат и не е ясно кой управлява в ситуация, в която въоръжени мъже наложиха своите искания? Румяна Бъчварова: Мисля, че интерпретациите надскочиха същността на събитието. То само по себе си е доста драстично, защото не е обичайна практика, поне за България, да има такъв род протести. Още повече, че първите дни те бяха спонтанни, т.е. не беше ясно кой ги организира. Но мисля, че управлението не е застрашено. Що се отнася до това дали ще има преврат или не - категорично, категорично мога да кажа, че аз поне не разчитам такъв сценарий. Имаше атаки в определени посоки, атаки към мен, но така нещата са /.../ Водеща: Имаше в определени сайтове атаки към вас и веднага интерпретациите бяха, че това е опит вие да бъдете отстранена от поста си, включително дори да се предизвика чрез полицейския протест извънреден парламентарен вот, за да може да легитимира ГЕРБ своята сила и да бъдат изтикани от управлението Реформаторския блок.Румяна Бъчварова: Мисля, че това е един хипотетичен сценарий, но на практика не беше точно така. Водеща: Но опита се някой да го приложи?Румяна Бъчварова: А това, че някой е искал моята смяна - съвсем естествено от много страни. Това е..

Окончателна условна присъда за две отровени с течност за чистачки деца

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105539

Две години условно лишаване от свобода, с 4-годишен изпитателен срок получи 23-годишната Даяна Калайджийска от благоевградското с. Падеш за смъртта на двама свои приятели.
16-годишният Кристиян Чучков и 19-годишната Даниела Постолова починаха преди 2 г. след натравяне с течност за чистачки. На 10 февруари 2013 г.
Две години условно лишаване от свобода, с 4-годишен изпитателен срок получи 23-годишната Даяна Калайджийска от благоевградското с. Падеш за смъртта на двама свои приятели. 16-годишният Кристиян Чучков и 19-годишната Даниела Постолова починаха преди 2 г. след натравяне с течност за чистачки. На 10 февруари 2013 г.

Жертвите на пожара в румънската дискотека вече са 49 души

http://www.mediapool.bg/zhertvite-na-pozhara-v-rumanskata-diskoteka-veche-sa-49-dushi-news241660.html

Още един човек е починал във вторник вечерта от раните си, получени по време на пожара в румънската дискотека. Той е бил лекуван в клиника в Ливърпул. Така броят на жертвите достига 49 души. Веднага след пожара бе съобщено за 27 загинали, но броят на ранените надхвърли 200 души. Състоянието на около 40 души е все още критично. Заради трагичния инцидент в клуб в Букурещ оставка подаде румънското правителство. Властите оповестиха, че собствениците на дискотеката са допуснали тежки нарушения на изискванията за сигурност, за които е била виновна ширещата се корупция сред контролните органи.

Ген. Кирчо Киров: Някои от решенията на КСНС имат само пожелателен характер и са закъснели

http://pik.bg/ген-кирчо-киров-някои-от-решенията-на-кснс-имат-само-пожелателен-характер-и-са-закъснели-news433325.html

Ген. Кирчо Киров: Някои от решенията на КСНС имат само пожелателен характер и са закъснели

Някои от взетите решения на Консултативния съвет по национална сигурност при президента имат пожелателен характер. Това коментира бившият директор на военното разузнаване ген. Кирчо Киров, цитиран от "Фокус".

По думите му провелият се вчера съвет е закъснял. „Вече толкова години търпим последствията от атентата в Сарафово. Последствия в смисъл на резултати от разследването или по-точно резултати, който да представят извършителите или идеолозите на това деяние. След толкова години да си говорим тепърва, че трябва да се готви закон за тероризма. На второ място що се отнася до мерките, които правителството трябва да възприеме по отношение на бежанската криза, имам усещането, че това също има пожелателен характер. Какви мерки тепърва трябва да желаем след като нашата страна действително съгласува своята политика с общата политика на ЕС, а за съжаление все още няма изработена такава обща политика?”, попита риторично ген. Киров.

Ген. Кирчо Киров допълни, че през годините назад непрекъснато е подавана информация от страна на разузнаването за конфликтите в Близкия Изток и възможната бежанска вълна, но това предупреждение е било подценявано. Според него, липсва единомислие в Европа за справяне с бежанската криза. Относно недоволството на служителите на сектор „Сигурност“ ген. Киров коментира, че е необходима реформа и увеличаване на финансите в МВР.

Протести заляха афганистанската столица Кабул след масово убийство

http://asia.actualno.com/protesti-zaljaha-afganistanskata-stolica-kabul-sled-masovo-ubijstvo-news_506859.html

Хиляди протестиращи съпроводиха ковчези, съдържащи обезглавените тела на седем шиити от малцинството хазара в афганистанската столица Кабул тази сутрин, за да поискат справедливост за страховитите обезглавявания, които според ООН може да се считат за военно престъпление, съобщава АФП. Демонстрантите се събраха под дъжда в западната част на Кабул и се отправиха към центъра на столицата, скандирайки лозунги срещу талибаните и „Ислямска държава“, изисквайки справедливост и закрила от с

Губим по 15 евроцента на всяко евро от оперативните програми за периода 2007 -2013

http://business.actualno.com/gubim-po-15-evrocenta-na-vsjako-evro-ot-operativnite-programi-za-perioda-2007--2013-news_506861.html

На около 15% изчислява БГНЕС загубите за България по оперативните програми за периода 2007 – 2013. Изчислението е направено на база справка от Единния информационен портал. Изпълнението на програмен период 2007-2013 г. приключва окончателно в края на тази година, което прави на практика невъзможно за по-малко от два месеца да бъдат усвоени оставащите между 10 и 15% по повечето от европейски програми. Какъв е окончателният процент на усвоените средства и какъв размер България е загубила ще

По-добре куче в Германия от човек в България: А вие друго ли очаквахте?

http://actualno.actualno.com/po-dobre-kuche-v-germanija-ot-chovek-v-bylgarija-a-vie-drugo-li-ochakvahte-news_506862.html

По-добре куче в Германия, отколкото човешко същество в България. Така цитира думите на сирийски бежанец германски съдия, който е разгледал молбата му за убежище, писа германският национален ежедневник Die Welt. Друг е споделил, че по-скоро би се върнал в разкъсваната от граждански конфликт Сирия, отколкото да продължи живота си в България. Коментар на редактора И те така.... В Белград бягащи хора от Афганистан ми разказаха как са били бити от полицията в България, задържани, ограбени... Добров

Преглед на печата, сряда, 11 ноември

http://econ.bg/Новини/Преглед-на-печата-сряда-11-ноември_l.a_i.703630_at.1.html

Regnum: Сенчестата икономика в България е 17,1% от БВП през 2014 г. Делът на сенчестата икономика в България за 2014 г. е съставял 17,1% от БВП...

Голяма част от Варна утре остава без вода

http://www.moreto.net/novini.php?n=306148

Поради авария на магистрален водопровод утре - 12 ноември (четвъртък) без вода ще остане голяма част от Варна, съобщиха от ВиК за Moreto.net. Засегнати от ремонтните дейности ще са абонатите в части от кв."Младост", Северна промишлена зона, кв.

Заради открадната врата влязла кравата, в която се удари шофьор на магистрала "Струма" (снимки)

http://pik.bg/заради-открадната-врата-влязла-кравата-в-която-се-удари-шофьор-на-магистрала-струма-снимки-news433323.html

Заради открадната врата влязла кравата, в която се удари шофьор на магистрала "Струма" (снимки)

Открадната обслужваща врата в обезопасителната ограда на Лот 2 на АМ „Струма“ при километър 346+700 край Мурсалево е станала причина на пътното платно да излезе кравата, която предизвика тежката катастрофа  в един часа след полунощ на 8 ноември, това обясниха от Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/, цитирани от struma.bg.

Както вече стана известно, 35-г. шофьор Борис Коджабашев, който е пътувал сам в автомобила, се размина за щастие само с леки охлузвания и след преглед в Спешен център - Благоевград бе освободен за домашно лечение. Лекият му автомобил „Опел Вектра“ се движил в посока София, когато кравата се озовала на метри пред него, той набил спирачки, колата поднесла, ударила странично кравата, завъртяла се, блъснала се в едната мантинела, след това и в другата и чак тогава спряла. На магистралата разрешената скорост е 130км/ч, което направо може да е смъртоносно при сблъсък с внезапно изскочило на пътя животно.

От АПИ увериха, че Лот 2 на АМ „Струма“ е обезопасена с необходимите мрежи и предпазни огради, а въпросната открадната врата, която е  на 200 метра от мястото на катастрофата, щяла да бъде възстановена незабавно. 

Трима българи на съд в Камбоджа заради опит за кражба от банкомат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5105510

Трима българи, пребиваващи с туристически визи в Камбоджа, са изправени пред Общинския съд в столицата Пном Пен по обвинение, че са опитали да откраднат пари от банкомат в града, съобщава phnompenhpost.com.
48-годишният Веселин Тодоров, приятелката му 26-годишната Йонка Дерменджиева и 28-годишният Георги Хаджирусев са използвали скиминг устройство
Трима българи, пребиваващи с туристически визи в Камбоджа, са изправени пред Общинския съд в столицата Пном Пен по обвинение, че са опитали да откраднат пари от банкомат в града, съобщава phnompenhpost.com. 48-годишният Веселин Тодоров, приятелката му 26-годишната Йонка Дерменджиева и 28-годишният Георги Хаджирусев са използвали скиминг устройство

7 нови депутати от ГЕРБ положиха клетва като депутати на мястото на новите кметове

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5105533

7 нови депутати от ГЕРБ положиха клетва като народни представители на мястото на новоизбраните за кметове.
На мястото на Валентин Василев, който беше избран за кмет на Разград, положи клетва Михаил Парашков.
Даниела Панайотова се закле като депутат на мястото на Красимира Анастасова от варненския изборен район.
7 нови депутати от ГЕРБ положиха клетва като народни представители на мястото на новоизбраните за кметове. На мястото на Валентин Василев, който беше избран за кмет на Разград, положи клетва Михаил Парашков. Даниела Панайотова се закле като депутат на мястото на Красимира Анастасова от варненския изборен район.

Миков: Моля ви, не публикувайте указа за награждаването на Вартоломей I с орден „Стара планина” в Държавен вестник

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5105528

Все още не е публикуван указа за награждаване на Вселенския патриарх с орден „Стара планина”. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил Миков, цитиран от Фокус.
„Няма никаква информация нито на страницата на президента, нито на МС на кое заседание е взето решение за награждаването му.
Все още не е публикуван указа за награждаване на Вселенския патриарх с орден „Стара планина”. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил Миков, цитиран от Фокус. „Няма никаква информация нито на страницата на президента, нито на МС на кое заседание е взето решение за награждаването му.

Прогноза: 1,63% по-евтин газ от 1 януари

http://www.moreto.net/novini.php?n=306137

Природният газ ще поевтинее с 1,63% от 1 януари, прогнозира „Булгаргаз“. Това прави цена от 408,45 лв. на 1000 кубични метра (без акциз и ДДС). В сравнение със сега действащата тарифа това е намаление с 6,75 лв. От „Булгаргаз“ обясниха, че намалението, което прогнозират се дължи на очакваните по-ниски доставни цени на природния газ през първото тримесечие на 2016 г.

Миков: Моля ви, не публикувайте указа за награждаването на Вартоломей I с орден „Стара планина” в Държавен вестник

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105519

Все още не е публикуван указа за награждаване на Вселенския патриарх с орден „Стара планина”. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил Миков, цитиран от Фокус.
„Няма никаква информация нито на страницата на президента, нито на МС на кое заседание е взето решение за награждаването му.
Все още не е публикуван указа за награждаване на Вселенския патриарх с орден „Стара планина”. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Михаил Миков, цитиран от Фокус. „Няма никаква информация нито на страницата на президента, нито на МС на кое заседание е взето решение за награждаването му.

7 нови депутати от ГЕРБ положиха клетва като депутати на мястото на новите кметове

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105523

7 нови депутати от ГЕРБ положиха клетва като народни представители на мястото на новоизбраните за кметове.
На мястото на Валентин Василев, който беше избран за кмет на Разград, положи клетва Михаил Парашков.
Даниела Панайотова се закле като депутат на мястото на Красимира Анастасова от варненския изборен район.
7 нови депутати от ГЕРБ положиха клетва като народни представители на мястото на новоизбраните за кметове. На мястото на Валентин Василев, който беше избран за кмет на Разград, положи клетва Михаил Парашков. Даниела Панайотова се закле като депутат на мястото на Красимира Анастасова от варненския изборен район.

Бъчварова: Управлението на МВР не е застрашено

http://www.cross.bg/buchvarova-slychaii-takuv-1487655.html

/КРОСС/ „Няма причина да не проверим кой, защо и как е бил на протест, който не е разрешен", заяви вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова в интервю за Нова телевизия.„Интерпретациите надскочиха същността на събитието. Само по себе си, то е доста драстично, защото такъв род протести са необичайна практика, поне за България, още повече, че в първите дни бяха спонтанни - не беше ясно кой ги организира. Мисля, че управлението не е застрашено. Що се отнася до това дали ще има преврат, или не, категорично мога да кажа, че не разчитам на такъв сценарий. Имаше атаки в определени посоки и атаки към мен .Това, че някой е искал моята смяна, е естествено от няколко страни", посочи Бъчварова.Бъчварова благодари за отговорността на „тези от служителите на МВР, които изпълниха задължението си". „Опитваме се да изясним този случай, защото системата се крепи на дисциплина и лоялност. Ако преди време всички изискваха и направихме проверка на статуса на една наша служителка - Ана Витанова, заради това, че беше нарушила етичния кодекс, няма причина да не проверим и хората, били на протеста. Възможно е да не са разбрали, че не е разрешен, но хората, които са призвани и избрани да пазят обществения ред, трябва да знаят тези правила", каза още вътрешният министър. „Няма да ги уволня, освен ако не се окажат драстични нарушения

Зам.-министър Кастрева: Децата ще учат повече чужд език, както и малко повече български език

http://www.cross.bg/ezik-kastreva-klas-1487656.html

/КРОСС/Сумарно децата ще учат повече чужд език, както и малко повече български език, разясни в ефира на Нова телевизия заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева.  „Часовете по философия няма да се намалят, но часовете по физическо възпитание и спорт ще намалеят в 3-ти и 4-ти клас, както и в 5-и и 6-и клас. Освен това, часовете по физическо възпитание ще се водят само от специалисти", уточни Кастрева. „Лятната ваканция в България е най-дългата в Европа. За нас ще е по-добре, ако ваканциите са по-чести. Тази година направихме първата стъпка като удължихме междусрочната ваканция до една седмица. Надявам се през следващата учебна година да има по-чести ваканции за сметка на по-дългата лятна ваканция", коментира заместник-министърът на образованието. „В момента профилираната подготовка се избира от училището като брой часове, но учебната програма се разработва от министъра от 9-и клас до 12-и клас. Промяната, която ще направим, дава възможност на езиковите училищата да изработят своя програма и сами да преценят къде и кога да бъдат включените избираемите, но задължителни часове. Министърът вече ще може да разработва учебните програми за профилирана подготовка единствено и само в 11-и и 12-и клас",обясни Кастрева.

Седем нови депутати постъпиха в групата на ГЕРБ

http://www.mediapool.bg/sedem-novi-deputati-postapiha-v-grupata-na-gerb-news241659.html

Седем нови депутати от ГЕРБ положиха клетва в сряда. Те ще заемат освободените места на избраните за кметове бивши народни представители. Икономистът Михаил Тодоров заема мястото на избрания за кмет на Разград Валентин Василев. Венка Стоянова влиза в парламента на мястото на Дарин Димитров, който бе избран за кмет на Търговище. Вяра Церовска от Перник освободи депутатското място за областния управител на Перник и председател на “Жени ГЕРБ“ (ЖГЕРБ) Ирена Соколова. Даниела Панайотова, която беше депутат за кратко в миналия парламент от Варна на мястото на избрания за евродепутат Емил Радев, заема на мястото на Красимира Атанасова, която стана кмет на Долни чифлик. Новият кмет на Сандански Кирил Котев освободи място за бившия депутат от Благоевград Йордан Андонов.  Бизнесменът Иван Миховски от Ловеч заема мястото на Корнелия Нинова, която бе избрана за кмет на Ловеч. На мястото на Любимир Христов като депутат от Шумен ще влезе Стефан Желев. Парламентът ще освободи като депутат и новия областен управител на Пловдив Здравко Димитров, който беше и кандидат за кмет на града, подкрепен от Реформаторския блок. На негово място ще влезе бившият кмет на Асеновград и досега зам.-областен управител на Пловдив.

Един от четирима футболисти в А група е продукт на българска школа

http://www.dnevnik.bg/sport/2015/11/11/2646900_edin_ot_chetirima_futbolisti_v_a_grupa_e_produkt_na/?ref=rss


Един от всеки четирима футболисти в А група е продукт на някоя от българските школи, показва доклад на Международния център за спортни изследвания (CIES Football Observatory). Това поставя България на деветото място в Европа, като с 25% собствени кадри е и украинското първенство.

Убедително начело е шампионатът на Беларус с 34%, следван от тези на Чехия (30.7%) и Унгария (29.5%). Турция и Италия са на последните места, съответно с 8.3% и 8.6%.

В детайлното проучване са...

Сексапил и блясък по бельо в Ню Йорк (видео и снимки)

http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/seksapil-i-bliasyk-po-belio-v-niu-iork-video-i-snimki-6045238

На юбилейното издание на "Виктория'с сикрет" бе представен и златен сутиен, украсен със скъпоценни камъни, сред които диаманти, сапфири, топази и розов кварц

Alibaba подобри рекорда за най-високи дневни приходи в Китай

http://econ.bg/Новини/Alibaba-подобри-рекорда-за-най-високи-дневни-приходи-в-Китай_l.a_i.703629_at.1.html

Най-голямата китайска компания за онлайн търговия Alibaba подобри рекорда за най-високи дневни приходи, регистрирайки продажби на стойност 57...

Нахалство: Шеф на бар граби пясък от морето, за да си вдигне защитна дига край заведението

http://pik.bg/нахалство-шеф-на-бар-граби-пясък-от-морето-за-да-си-вдигне-защитна-дига-край-заведението-news433322.html

Нахалство: Шеф на бар граби пясък от морето, за да си вдигне защитна дига край заведението

Видеокадри от плажа до вилна зона "Червенка“ в Черноморец показват как поредният нахалник граби пясък от морето, за да си издигне защитна дига около плажния бар. Те са снимани от моята майка, споделя Елена Георгиева в рубриката „Моята новина“ на Нова телевизия.

„Ние не смятаме това за редно и затова подадохме сигнал към Община Созопол. Вие преценете дали е нормално да се взима наготово, или трябва като всички останали наематели на заведения, да издигне дига със собствени средства“, добавя Елена.

Сидеров и Чуколов се отказаха от имунитетите си, НС даде съгласие за задържането им под стража (обновена)

http://www.cross.bg/siderov-chykolov-strazha-1487654.html

/КРОСС/Волен Сидеров и Десислав Чуколов се отказаха сами от имунитетите си. Минути преди началото на днешното пленарно заседание депутатите от "Атака" депозираха в деловодството на парламента писмените си съгласия за свалянето на депутатските им имунитети и за започване на наказателни преследвания срещу тях заради нахлуването им в НАТФИЗ на 25-и октомври. Това съобщи председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Поради тази причина депутатите обсъдъхи само искането на главния прокурор за задържане под стража на двамата народни представители. На вас остава да решите дали да дадете разрешение да бъдем задържани под стража, както иска главният прокурор. Искам в тази връзка да ви кажа, че аз по никакъв начин, нито колегата ми Чуколов, сме се укривали от правосъдието, нито смятаме да го правим и този смисъл искането на главния прокурор би имало само репресивна функция. Аз съм доказал досега в практиката, че се явявам, когато правосъдието иска това, където трябва. Дори във вчерашния ден, въпреки че бях член на Консултативния съвет по национална сигурност, бях в следствената служба. Така че показвам по всякакъв начин, че не бягам от правосъдието, включително и поемам защитата си сам. Разчитам, че ще гласувате разумно и балансирано, обърна се към депутатите в залата Волен Сидеров. Лидерът на "Атака" се извини на депутатите от временната комисия, които бяха заплашвани по телефона

Сидеров и Чуколов се отказаха от имунитетите си

http://www.cross.bg/chykolov-imynitetite-siderov-1487654.html

/КРОСС/Депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов се отказаха от имунитетите си. Миналата седмица Народното събрание отне защитата на двамата заради среднощната им акция в магазин на улица "Раковски". Вчера прокуратурата ги привлече като обвиняеми за същия казус. Двамата депутати бяха разпитани и освободени с мярка "подписка".  

5 години затвор за рецидивист, повалил с юмруци бургазлия заради 200 лева

http://pik.bg/5-години-затвор-за-рецидивист-повалил-с-юмруци-бургазлия-заради-200-лева-news433321.html

5 години затвор за рецидивист, повалил с юмруци бургазлия заради 200 лева

Рецидивистът Йордан В., е осъден на 5 години лишаване от свобода за грабеж в центъра на Бургас. В нощта на 14 вгуст Йордан В. застигнал Т.М., който се разхождал по централната бургаска улица „Александровска“. Ударил го няколко пъти и го съборил на земята. След като потърпевшият бил в беззащитно състояние, Василев му отнел мобилен телефон и портфейл. Общата стойност на вещите предмет на престъплението възлиза на 200лв.

Апелативен съд - Бургас е потвърдил изцяло Присъда на Окръжен съд Бургас, с която подсъдимият Йордан В. е признат за виновен. За това престъпление на подсъдимия Йордан В. е наложено наказание 5г. „лишаване от свобода“, които ще изтърпи при първоначален „строг“ режим в затвор. При произнасянето на присъдата е взето предвид, че деянието е било извършено в условието на опасен рецидив по чл. 29 (1) Б.„б“ от НК. Подсъдимият Йордан В. е осъден с предходни присъди, изтърпени в периода 10.09.2013г.- 10.01.2014г.

Решението на АС - Бургас подлежи на обжалване или протест пред Върховен касационен съд .

В 11 часа гледат мярката за неотклонение на Ембака

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105506

Днес в 11 часа окръжният съд в Благоевград ще гледа мярката за неоклонение на Емил Първанов-Ембака. Той е обвинен в убийството на легионера Николай Чивиев на 26 юни т.г. на строежа на лот 4 на магистрала
Днес в 11 часа окръжният съд в Благоевград ще гледа мярката за неоклонение на Емил Първанов-Ембака. Той е обвинен в убийството на легионера Николай Чивиев на 26 юни т.г. на строежа на лот 4 на магистрала "Струма". Чивиев работел като охранител на строителния обект, когато по затворения за движение участък минал Първанов с колата си.

Сидеров и Чуколов сами си дадоха имунитета

http://news.ibox.bg/news/id_1902797375

За комисията остава становището да даде ли разрешение за задържане

Прокуратурата тръгва след багерите на Витоша

http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/prokuraturata-trygva-sled-bagerite-na-vitosha-6045236

Според природозащитника Тома Белев машините, които са без регистрационни номера, могат веднага да се проверят без проблем

Данъчните получават данни за парите на българи в чужбина

http://www.cross.bg/danni-bulgari-stranite-1487653.html

/КРОСС/ От 2016 г. НАП ще получава данни за парите на българи в страните от ЕС. От 1 януари влиза в сила новата директива на ЕС за автоматичен обмен на данни между данъчните администрации на държавите от Общността. Досега НАП получаваше информация за доходите от лихви на българи от банкови сметки в страните от ЕС. От 2016 г. НАП ще получава и данни за наличните суми по банковите сметки на българи. А ако през годината сметката е била закрита, ще получи данни за размера на сумата, която е била изтеглена. Ще се изпраща и информация за титуляря на банковата сметка като адрес и телефон. Данъчните ще получават и данни за изплатените на българи дивиденти в страните от ЕС.

Важно за всички варненци! Крадците нямат спиране, крадат наред!

http://petel.bg/Vazhno-za-vsichki-varnentsi--Kradtsite-nyamat-spirane--kradat-nared-__133669

Снимка: Булфото Три поредни показни кражби са регистрирани в града и региона, съобщиха от полицията. На 10 ноември е получен сигнал за...

Ексклузивно: Заключиха Ембака в съда!

http://petel.bg/Ekskluzivno--Zaklyuchiha-Embaka-v-sada-__133674

Емил Чачев-Ембака беше доведен в съдебен зала. Той беше с качулка на главата, като запази пълно мълчание. Медиите бяха държани далеч от...

"Гръм" в ефира на БТВ! Сашо Кадиев стресна зрителите и Марта Вачкова

http://petel.bg/Gram-v-efira-na-BTV--Sasho-Kadiev-stresna-zritelite-i-Marta-Vachkova-__133675

Ужасен шум се чу в началото на предаването "Преди обед" по bTV. Гостите и зрителите подскочиха от стресиращия звук. Водещият Сашо Кадиев...

Спипаха шофьор да кара с 2,50 промила след полунощ във Варна

http://petel.bg/Spipaha-shofor-da-kara-s-2-50-promila-sled-polunoshh-vav-Varna__133671

Снимка: Булфото Порядъчно почерпен шофьор зад волана спипа полицията малко след полунощ на 10 ноември във Варна. В 1.30 часа в...

Официално: Годишната винетка става 97 лева

http://petel.bg/Ofitsialno--Godishnata-vinetka-stava-97-leva__133676

Снимка: Булфото Годишните винетки за колите скачат от 67 на 97 лв., официално реши правителството. Новите цени влизат в сила от началото на следващата година, съобщи Нова тв. Очаквайте подробности!

Заглавията на пресата след свалянето на Тодор Живков

http://offnews.bg/news/n_1/n_589544.html

От днешна гледна точка начинът, по който вестниците в комунистическа България, съобщават на 11 ноември за свалянето на Тодор Живков от върха, е направо неразбираем. Най-важната информация е укрита дълбоко в текста на „информацията“. За събитието е написано, като че ли то е най-очакваното и се вписва отлично в „избрания път“, пише сайтът "СоцБГ" .  За читателя от онова време, свикнал да търси смисъла между редовете, всичко е ясно. Той знае, че автори на подобни писания са проверени партийни кадри, а не журналисти, че всяка информация се проверява преди да бъде отпечатана. Всеки може да разбере, че става дума за партиен преврат. Тодор Живков, който не харесва курса на съветския ръководител Михаил Горбачов към преустройство на социализма, и който не е харесван от Кремъл, е пожертван. На негово място е издигнат смятания за по-гъвкав и по-приемлив за Москва Петър Младенов. Благодарностите към Тодор Живков се разчитат като прелюдия на пълното му сриване. И наистина – на следващ пленум през декември БКП вече се разграничава от него и го изключва. Не много преди това – му се посвещават произведения на изкуството, сценаристи на игрални филми написват ролята му на партизанин и борец – антифашист, снима се документалният филм „Човек от народа“. А народът го нарича „бай Тошо“, докато комунистическата пропаганда го титулува „първи партиен и държавен ръководител“. „Другарят Петър Младенов – генерален секретар на ЦК на БКП“, „Пленум на ЦК на БКП, насрочен е ХIV конгрес на БКП в края на 1990 г.“,„Ще вървим неотклонно по избрания път заедно с народа и в името на народа!“ Тези три заглавия са по първите страници на официозите в. „Работническо дело“, в. „Земеделско знаме“ и в. „Отечествен фронт“ след пленума на ЦК на БКП на 10 ноември 1989 г., когато от власт е свален дългогодишният тоталитарен водач Тодор Живков. В нито едно от заглавията или подзаглавията на трите вестника не е споменато името на Живков, оглавявал партията и държавата в продължение на 35 години. Биографията на новия генсек Петър Младенов е придружена със снимка – единственият фотоматериал на първите страници на трите вестника. Публикувано е и заключителното му слово „Ще вървим неотклонно по избрания път заедно с народа и в името на народа“. От обзора „Светът коментира решенията на ЦК на БКП“ се разбира, че „съветските средства за масова информация отразиха широко работата на пленума на ЦК на БКП, състоял се на 10 ноември“, че съобщението за решението на пленума „заема централно място“ във всички медии в ГДР и ФРГ, че „белгийската телевизия и радио отделиха значително място в своите информационни блокове за работата на пленума“. Информацията за отразения в чуждия печат пленум обаче се свеждат само до избора на Петър Младенов и акценти от работата му като външен министър. Източник: Socbg.com

46 катастрофи са регистрирани във Варна за денонощие

http://www.moreto.net/novini.php?n=306143

46 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При един от инцидентите има пострадал гражданин, който е с контузии и няма опасност за живота му, допълниха от полицията.

Проф. Янакиев: Русофили спретнаха активно мероприятия на Вартоломей

http://frognews.bg/news_101718/Prof-IAnakiev-Rusofili-spretnaha-aktivno-meropriiatiia-na-Vartolomei/

Русофили спретнаха активно мероприятия на Вселенския патриарх. Това каза по bTV богословът проф. Калин Янакиев. Сполед него патриарх Вартоломей се е държал достойно и единственото му желание е било да помогне на нашата църква да не бъде изолирана.

Димитър започнал да преследва Симона още когато била на 10 години

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5105502

Димитър може и да е имал някакви педофилски наклонности, защото се е запозна със Симона още когато тя беше 10-годишна и започна да я преследва. Това заявиха пред Нова телевизия родителите на 15-годишното убито момиче.
Димитър Иванов от Сливен шест месеца не оставял на мира ученичката Симона. Той непрекъснато я преследвал и искал да говори с нея,
Димитър може и да е имал някакви педофилски наклонности, защото се е запозна със Симона още когато тя беше 10-годишна и започна да я преследва. Това заявиха пред Нова телевизия родителите на 15-годишното убито момиче. Димитър Иванов от Сливен шест месеца не оставял на мира ученичката Симона. Той непрекъснато я преследвал и искал да говори с нея,

Въвеждаме статут "лице без гражданство"

http://www.cross.bg/statyt-stranata-litze-1487652.html

/КРОСС/България ще въведе процедура по издаване на статут "лице без гражданство", предвижда промяна в Закона за чужденците, пише "Стандарт". Така страната ни ще започне да изпълнява конвенция на ООН, ратифицирана през 2012 г. Става въпрос за хора, които не се разглеждат като граждани на нито една държава в съответствие с нейното законодателство. Най-често това са хора, насилствено прогонвани от родните си места, принудително разселвани и с други проблеми от хуманитарен характер, сред които и бежанските вълни. Предвижда се лицата, придобили този статут и притежаващи разрешение за постоянно или дългосрочно пребиваване на територията на страната ни, да получат документ за самоличност. Той ще представлява удостоверение за пътуване зад граница със срок на валидност 5 години. Статутът ще се предоставя от дирекция "Миграция" при МВР след интервю с кандидатите. Ще се изисква и становище от ДАНС, Държавната агенция за бежанците и информация от Министерството на правосъдието.

Сидеров и Чуколов хвърлиха имунитетите си, ще отидат ли в ареста?

http://www.bnews.bg/article-143541

Парламентът трябваше да реши днес дали да даде разрешение за задържането им под стража.

Как се харчат $1 млрд. за 8 минути - днес е най-големият ден за онлайн пазаруване

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/11/2646914_kak_se_harchat_1_mlrd_za_8_minuti_-_dnes_e/?ref=rss


Китайските клиенти на платформата Alibaba похарчиха в онлайн пазаруване 1 милиард долара само за първите 8 минути на най-големия ден за интернет търговия в света.

След час сумата надхвърли 4 милиарда долара, след 90 минути бе похарчен още един милиард. За първите 10 часа в най-големия търговски ден на Китай и света бяха поръчани стоки за над 8 милиарда долара.

Миналата година само в Alibaba бяха продадени продукти за 9.3 млрд. долара и тази година се очаква рекордът да...

Трима българи на съд в Камбоджа заради опит за кражба от банкомат

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105485

Трима българи, пребиваващи с туристически визи в Камбоджа, са изправени пред Общинския съд в столицата Пном Пен по обвинение, че са опитали да откраднат пари от банкомат в града, съобщава phnompenhpost.com.
48-годишният Веселин Тодоров, приятелката му 26-годишната Йонка Дерменджиева и 28-годишният Георги Хаджирусев са използвали скиминг устройство
Трима българи, пребиваващи с туристически визи в Камбоджа, са изправени пред Общинския съд в столицата Пном Пен по обвинение, че са опитали да откраднат пари от банкомат в града, съобщава phnompenhpost.com. 48-годишният Веселин Тодоров, приятелката му 26-годишната Йонка Дерменджиева и 28-годишният Георги Хаджирусев са използвали скиминг устройство

Около 2300 служители на МВР ще преминат в новото дружество

http://www.mediapool.bg/okolo-2300-sluzhiteli-na-mvr-shte-preminat-v-novoto-druzhestvo-news241658.html

Около 2300 служители на МВР, в които в момента извършват административни услуги, ще бъдат прехвърлени в новото Държавно предприятие "Център за предоставяне на услуги", което да поеме издаването на лични документи и регистрацията на автомобили. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова след заседанието на Министерския съвет в сряда. Преди ден тя бе изслушана от парламентарната вътрешна комисия, където представи идеите на управляващите за поредни промени в Закона за МВР, които да разтоварят силовото ведомство от част от администрацията му. Подобно на изявлението си пред журналистите във вторник, в сряда тя отново отказа да конкретизира размерът на средствата, които ще спести МВР чрез тази мярка, провокирана от полицейските протести, заради които кабинетътс е отказа от плана на финансовия министър Владислав Горанов за орязване на социалните придобивки в сектор "Сигурност". Според настоящата идея на управляващите приходите от дейността на новото дружество ще влизат директно в бюджета на МВР, а не както беше досега – в републиканския бюджет. Не се предвижда оскъпяване на въпросните услуги заради преструктурирането. Административните услуги няма да поскъпват "Има си наредба, това трябва да се уточни много ясно. Таксите са разходно ориентирани и по този начин ще продължи предоставянето на услуги. Ако има фактор, който оскъпява, да речем табелите от нов материал или нещо друго", коментира Бъчварова. По повод заканите на премиера Бойко Борисов, както и на самата Бъчварова, включилите се в пътните блокади през миналата седмица полицаи да бъдат наказани, в сряда тя уточни, че санкции ще бъдат наложени само на подчинените й, които са допуснали "драстични" провинения. "Няма да има преднамерено гонене, нарочни санкции срещу някой, който си е позволил да протестира. Неразрешен протест, неприемливо поведение по време на протеста – това са неща, които и извън тази ситуация всеки един служител на МВР трябва да съобразява", каза лаконично силовият вицепремиер. По думите й всички рапорти за напускане, подадени през последните десетина дни – около 600, вече са подписани и придвижени. Бъчварова уточни, че годишно системата на МВР напускат около 4500 души, а през тази година те са едва около 2000, включително и последните, подали рапорти. "Няма причина да не проверим кой, защо и как е бил на протест, който не е разрешен. Много внимателно ще разглеждаме всеки случай. Това не означава нито реваншизъм, нито заплаха, а че МВР си работи по правилата и така трябва да бъде винаги", коментира по-рано пред Нова телевизия Бъчварова. Интерпретациите надхвърлили "същността на събитието" В отговор на въпрос дали случващото се в системата на МВР е "преврат", тя отговори, че интерпретации са надскочили "същността на събитието". "То (събитието-бел.ред.) само по себе си е доста драстично, защото не е обичайна практика, поне за България, да има такъв род протести. Още повече, че в първите дни бяха спонтанни – не беше ясно кой ги организира. Мисля, че управлението не е застрашено. Що се отнася до това дали ще има преврат, или не, категорично мога да кажа, че не разчитам на такъв сценарий. Имаше атаки в определени посоки и атаки към мен ", каза вътрешният министър. Тя специално благодари на всички служители на МВР, които са поели отговорността и са изпълнявали задълженията в дните на протест. Според нея полицаите, които са излезли да протестират спонтанно, не са преценили добре, че това е недопустимо за тяхното положение. "Опитваме се да изясним този случай, защото системата се крепи на дисциплина и лоялност. Няма причина, ако преди време всички изискваха и направихме проверка на статуса на една наша служителка Анна Витанова (проверявана за расизъм-бел.ред.), заради това, че беше нарушила етичния кодекс, сега да не проверим хората, били на протеста. Възможно е да не са разбрали, че не е разрешен, но хората, които са призвани и са избрани да пазят обществения ред, трябва да знаят тези правила", каза още Бъчварова. Според министъра протестите са започнали спонтанно, но е имало идея странични хора да се включат в него и да провокират полицаите. "Опитваме се да установим кой ги е закарал там", каза Бъчварова. "Не знаех какво ще прави Горанов" Тя обясни, че не е знаела, че финансовият министър Владислав Горанов вкарва точката за орязването на привилегии в бюджета. Изявление, което тотално противоречи на думите й от пресконференцията с Горанов на 3 ноември, когато заяви, че двамата обсъждали въпросната идея от два месеца. "Не бях информирана, въпреки че с министър Горанов от доста време обсъждаме възможните мерки, за да овладеем дефицита в МВР. Аз не виждам умисъл в това (което е направил Горанов). Доколкото разбрах от него, той е разчитал този въпрос да се обсъди между първо и второ четене на бюджета", коригира тезата си в сряда Бъчварова. По думите й управляващите са се отказали от прокарването на идеята, защото тя не е била обсъдена достатъчно добре и "постави служителите в една необичайна ситуация". Според нея орязването на привилегиите не е било реформа и че е очаквала полицаите да протестират. Вътрешният министър коментира още, че премиерът Борисов я е уверил в подкрепата си при започналите полицейски протести, а на въпрос защо не получава подкрепа от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов каза, че всеки има право на лична позиция. "Не случайно аз съм вътрешен министър", обобщи лаконично Бъчварова.

Бъчварова ще уволнява протестиращи полицаи за "драстични" нарушения

http://www.mediapool.bg/bachvarova-shte-uvolnyava-protestirashti-politsai-za-drastichni-narusheniya-news241658.html

Вътрешният министър Румяна Бъчварова обяви в сряда, че няма да уволнява протестиращи полицаи, освен за извършване на драстични нарушения. Тя коментира пред Нова телевизия, че МВР ще провери кои служители на министерството са ходили да протестират и са блокирали пътища. “Няма причина да не проверим кой, защо и как е бил на протест, който не е разрешен. Много внимателно ще разглеждаме всеки случай. Това не означава нито реваншизъм, нито заплаха, а че МВР си работи по правилата и така трябва да бъде винаги", каза Бъчварова. В отговор на въпрос дали случващото се в системата на МВР е “преврат“, тя отговори, че интерпретации са надскочили същността на събитието. “То (събитието-бел.ред.) само по себе си е доста драстично, защото не е обичайна практика, поне за България, да има такъв род протести. Още повече, че в първите дни бяха спонтанни – не беше ясно кой ги организира. Мисля, че управлението не е застрашено. Що се отнася до това дали ще има преврат, или не, категорично мога да кажа, че не разчитам на такъв сценарий. Имаше атаки в определени посоки и атаки към мен ", каза вътрешният министър. Тя специално благодари на всички служители на МВР, които са поели отговорността и са изпълнявали задълженията в дните на протест. Според нея полицаите, които са излезли да протестират спонтанно, не са преценили добре, че това е недопустимо за тяхното положение. “Опитваме се да изясним този случай, защото системата се крепи на дисциплина и лоялност. Няма причина, ако преди време всички изискваха и направихме проверка на статуса на една наша служителка Анна Витанова, заради това, че беше нарушила етичния кодекс, сега да не проверим хората, били на протеста. Възможно е да не са разбрали, че не е разрешен, но хората, които са призвани и са избрани да пазят обществения ред, трябва да знаят тези правила”, каза Бъчварова. Анна Витанова е полицай в София, която бе проверявана за разпространяване на расистки коментари в социалните мрежи по време на размириците в кв. “Орландовци“.

Димитър започнал да преследва Симона още когато била на 10 години

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105495

Димитър може и да е имал някакви педофилски наклонности, защото се е запозна със Симона още когато тя беше 10-годишна и започна да я преследва. Това заявиха пред Нова телевизия родителите на 15-годишното убито момиче.
Димитър Иванов от Сливен шест месеца не оставял на мира ученичката Симона. Той непрекъснато я преследвал и искал да говори с нея,
Димитър може и да е имал някакви педофилски наклонности, защото се е запозна със Симона още когато тя беше 10-годишна и започна да я преследва. Това заявиха пред Нова телевизия родителите на 15-годишното убито момиче. Димитър Иванов от Сливен шест месеца не оставял на мира ученичката Симона. Той непрекъснато я преследвал и искал да говори с нея,

Цитат на деня: Реформа не се прави с бъркане на джоба на тези, които я правят

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/11/2646911_citat_na_denia_reforma_ne_se_pravi_s_burkane_na_djoba/?ref=rss


"Не можеш да започнеш една реформа, като първо бръкнеш в джоба на тези, които трябва да я осъществят. Това е абсурдно, защото ги демотивира".
Председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента ген. Атанас Атанасов по БНТ.

Коментирайки процесите в МВР, той допълни, че предвид грешната първа стъпка отстъплението пред протестиращите е било резонно. Атанас Атанасов посочи още, че МВР е в криза, а разрешаването й изисква сериозни промени.

"Думата...

Правителството приема Националната здравна стратегия

http://www.cross.bg/pomosht-strategiya-natzionalnata-1487650.html

/КРОСС/ Очаква се правителството да одобри Националната здравна стратегия до 2020 година. Основните мерки в стратегическия документ са насочени към подобряване на достъпа и преодоляване на здравните неравенства. Ще се работи за интегрирана система за спешна помощ, оптимизиране на болничната и извънболничната помощ, както и развитие на електронното здравеопазване.

Промени в Закона за здравното осигуряване

http://www.cross.bg/zakona-shishkov-emil-1487651.html

/КРОСС/ „Разумът ще надделее и тези промени ще отпаднат. Няма как да се игнорира Лекарският съюз. Тези, които източват касата, не са лекарите, а директорите на болниците и районните здравно-осигурителни каси. Непростимо е да се игнорира Лекарският съюз и да се наруши добрият тон, който беше създаден", каза народният представител д-р Димитър Шишков (РБ) в интервю за БНР. „Изборите минаха и вече никой няма нужда от мира в обществото. Сега, със закона за бюджета, се отменя всичко, което се прие. Кое се е променило? Това, което влезе в закона преди четири месеца, още не е почнало да работи и вече тръгва да се отменя. Това показва целия хаос в законодателната програма на правителството. Дори и сега това, което се предлага, няма оценка на въздействието до какво ще доведе", посочи д-р Емил Райнов (БСП) в коментар на промените в Закона за здравното осигуряване през Закона за бюджета на здравната каса. Д-р Димитър Шишков и д-р Емил Райнов са членове на парламентарната здравна комисия.

БСП иска проверка спазена ли е процедурата за ордена на Вселенския патриарх Вартоломей I

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/11/2646908_bsp_iska_proverka_spazena_li_e_procedurata_za_ordena/?ref=rss


Лидерът но БСП Михаил Миков поиска от председателя на парламента Цецка Цачева да провери дали е изпълнена цялата процедура по присъждане на най-висшето държавно отличие - орден "Стара планина" първа степен, на Вселенския патриарх Вартоломей I.

Президентът награди Вселенския патриарх с ордена в понеделник, а след церемонията Вартоломей поиска България да върне на Гърция църковни ценности от гръцки манастири, което пък стана повод премиерът Бойко Борисов да откаже среща с патриарха.

Миков съобщи, че в "Държавен вестник" все още не е обнародван указът за ордена на Вселенския патриарх. Не намерил информация нито сайта на президентската администрация, нито сред решенията на правителството, което трябва да направи предложението до държавния глава. "Моля ви, да не публикувате указа, до установяване на това дали е изпълнен целият фактически състав по присвояване на този орден", призова лидерът на БСП Цачева.

Председателят на парламента обеща, че ще направи всичко възможно депутатите да имат информация, но уточни, че ако от президентството постъпи указа в "Държавен вестник" тя няма правомощия да спре неговото обнародване. Ще потърся информация има ли решение и как се е стигнало до този указ, каза още Цачева.

Държавният съвет на Испания даде зелена светлина за Рахой да обжалва отделянето на Каталуния

http://europe.actualno.com/-dyrjavnijat-syvet-na-ispanija-dade-zelena-svetlina-za-rahoj-da-objalva-otdeljaneto-na-katalunija-news_506851.html

Държавният съвет във вторник даде зелена светлина на правителството на министър-председателят Марина Рахой да подаде жалба в Конституционния съд срещу противоречивото решение на парламента на Каталуния да започне процеса за обявяване на независимост от централните власти в Мадрид, пише El Pais. Докато политическата ситуация продължава да се нажежава в автономния североизточен регион, лидерите на който призовават за безусловно отделяне от Испания, главният прокурор на Върховния съд поиска регион

Дамянова: Единствено министърът е отговорен за образователните промени

http://education.actualno.com/damjanova-edinstveno-ministyryt-e-otgovoren-za-obrazovatelnite-promeni-news_506855.html

Стандартите, така наречените подзаконови актове към закона за училищното и предучилищното образование за стандартите за учебен план, за общообразователната подготовка, които се разискват в момента, са единствено и само в компетентността и отговорността на министъра на образованието и науката. Това каза по време на брифинг в парламента председателят на парламентарната комисия по образованието и науката Милена Дамянова от ПГ на ГЕРБ, предаде „Фокус“. Тя каза това във връзка с изявлени

Гравитацията на Марс постепенно разрушава Фобос

http://cosmos.actualno.com/gravitacijata-na-mars-postepenno-razrushava-fobos-news_506800.html

Спътникът Фобос на Марс бавно се разрушава и ще просъществува още не повече от 50 милиона години, смятат от НАСА. Учените са предоставили данни и изчисления на 10 ноември, на годишното съвещание на Отдела за планетарна наука на Американското астрономическо общество. "Дългите, недълбоки линии на повърхността на Фобос вероятно се явяват ранни свидетелства за структурните разрушения, които неминуемо ще доведат до неговото разрушение. Ние смятаме, че разрушението на Фобос вече е започнало и първи

Шумен се включва в отбелязването на Световния ден на недоносените деца

http://shumen.actualno.com/shumen-se-vkluchva-v-otbeljazvaneto-na-svetovnija-den-na-nedonosenite-deca-news_506856.html

Шумен ще отбележи Световния ден на недоносените бебета с Ден на отворените врати в неонатологично отделение в болницата в града. То ще бъде отворено за посетители от 11:00 до 12:00 часа на 17 ноември, предаде Дарик. Всяко десето бебе у нас се ражда недоносено, а бройката на недоносените деца всяка година расте прогресивно. Като недоносено се категоризира всяко бебе, родено преди 37-та гестационна седмица от бременността.

Какво е бъдещето на вашата връзка?

http://curious.actualno.com/kakvo-e-bydeshteto-na-vashata-vryzka-news_506811.html

Американски психолози установиха закономерности на това, как готовността за обвързване в брак се променя с развитието на отношенията. Построеният от учените модел отчита различни траектории на любовните романи и вероятността за техния щастлив край (сватба). Новото изследване е представено в сп. Journal of Marriage and Family, пише Live Science. Браян Оголски и колегите му установили, че измененията в желанието да се ожениш (омъжиш) помага да се предскажат бъдещите отношения. За проверка ученит

Учени използват наночастици, за да създадат “супердомати”

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5105492

Изследователи от Вашингтонския университет в Сент Луис, САЩ, са създали доматено растение, което ражда 82 процента по-тежки плодове с по-високо съдържание на антиоксиданти, пише Gizmag.
Разработената от Рамеш Ралия и Пратим Бисвас техника включва използването на наночастици от цинков окис и титаниев двуокис,
Изследователи от Вашингтонския университет в Сент Луис, САЩ, са създали доматено растение, което ражда 82 процента по-тежки плодове с по-високо съдържание на антиоксиданти, пише Gizmag. Разработената от Рамеш Ралия и Пратим Бисвас техника включва използването на наночастици от цинков окис и титаниев двуокис,

Учени използват наночастици, за да създадат “супер домати”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105482

Изследователи от Вашингтонския университет в Сент Луис, САЩ, са създали доматено растение, което ражда 82 процента по-тежки плодове с по-високо съдържание на антиоксиданти, пише Gizmag.
Разработената от Рамеш Ралия и Пратим Бисвас техника включва използването на наночастици от цинков окис и титаниев двуокис,
Изследователи от Вашингтонския университет в Сент Луис, САЩ, са създали доматено растение, което ражда 82 процента по-тежки плодове с по-високо съдържание на антиоксиданти, пише Gizmag. Разработената от Рамеш Ралия и Пратим Бисвас техника включва използването на наночастици от цинков окис и титаниев двуокис,

Удар край Пловдив! Два камиона катастрофираха на магистрала "Тракия"

http://pik.bg/удар-край-пловдив-два-камиона-катастрофираха-на-магистрала-тракия-news433314.html

Удар край Пловдив! Два камиона катастрофираха на магистрала "Тракия"

Да тежкотоварни автомобила са катастрофирали при 144 км на Автомагистрала „Тракия”,в посока София, при инцидента няма ранени. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Пловдив, цитирани от "Фокус".

Движението в района на 144 км на Автомагистрала „Тракия” е затруднено. До катастрофата се е стигнало, заради неспазена дистанция. Част от товара на единия се е разпиляла по лявата лента. Тя е блокирана и на място има екипи на "Пътна полиция", който регулира движението.

Водачите на двата тежкотоварни автомобила са дали отрицателни проби за употреба на алкохол. Очаква се всеки момент в разчистването на пътното платно да се включи и екип на АПИ. Тежкотоварният автомобил, чиито товар се е разпилял, е превозвал бира. 

България е втората най-печеливша от хазната на ЕС, според евродепутат

http://www.moreto.net/novini.php?n=306135

България е на второ място в ЕС по нетно получени средства от европейския бюджет. Това каза днес евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков при представянето на годишния доклад на Европейската сметна палата. По думите му по последни данни на ЕК страната ни е в топ 5 и усвоява 94,3 на сто от договорените до момента средства.

Калин Врачански играе със Снежана Макавеева в нова постановка

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5104462


И двамата актьори са познати от ттв екрана - той беше Камен Касабов в “Стъклен дом”, а тя - дъщерята на комисар Попов в “Под прикритие”. Сега Калин Врачански и Снежана Макавеева се събират за първи път на театрална сцена. Те играят в авторския спектакъл на Лилия Абаджиева “Игра на дама” по текстове на Ролан Барт, Франц Кафка, Томас Елиът,
И двамата актьори са познати от ттв екрана - той беше Камен Касабов в “Стъклен дом”, а тя - дъщерята на комисар Попов в “Под прикритие”. Сега Калин Врачански и Снежана Макавеева се събират за първи път на театрална сцена. Те играят в авторския спектакъл на Лилия Абаджиева “Игра на дама” по текстове на Ролан Барт, Франц Кафка, Томас Елиът,

Ирена Соколова полага клетва като депутат за трети път. До края на седмицата ясен новият областен управител на Перник

http://www.zapernik.com/politika/irena-sokolova-polaga-kletva-kato-deputat-za-treti-put-do_40551/

Ирена Соколова полага клетва като народен представител в Парламента днес. Тя заема овакантеното от кмета на Перник Вяра Церовска място.

Депутатският мандат е трети в политическата кариера на Соколова.

До вчера Ирена Соколова бе областен управител на Перник. О(аква се до края на тази седмица за сатне ясно кой ще застане на поста областен управител на Перник.

Соколова не пожела да назове име, каза само, че приемникът й ще бъде добър човек.

 

Ирена Соколова полага клетва като депутат за трети път. До края на седмицата ясен новият областен управител на Перник

http://www.zapernik.com/pernik/irena-sokolova-polaga-kletva-kato-deputat-za-treti-put-do_40551/

Ирена Соколова полага клетва като народен представител в Парламента днес. Тя заема овакантеното от кмета на Перник Вяра Церовска място.

Депутатският мандат е трети в политическата кариера на Соколова.

До вчера Ирена Соколова бе областен управител на Перник. О(аква се до края на тази седмица за сатне ясно кой ще застане на поста областен управител на Перник.

Соколова не пожела да назове име, каза само, че приемникът й ще бъде добър човек.

 

Сидеров и Чуколов сами се отказха от имунитетите си заради НАТФИЗ

http://offnews.bg/news/n_1/n_589323.html

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуколов сами са се отказали от депутатските си имунитети по второто искане на главния прокурор Сотир Цацаров - за скандала в НАТФИЗ в изборната нощ. Това се е случило в 8:40 тази сутрин. Днес депутатите трябваше да гласуват свалянето на имунитетите им, но това няма да се случи, защото двамата са внесли заявление за доброволно снемане на протекцията им. В зала все пак ще бъде гласувано дали да бъде позволено двамата да бъдат арестувани. Предложението беше на временната комисия, която беше създадена, за да разгледа фактите и да прецени дали да свали имунитетите на двамата депутати. В нея участваха по двама народни представители от всяка партия и един независим - Ана Баракова. Днешното решение е заради нахлуването на двамата в НАТФИЗ в изборната нощ . Тогава Сидеров се държа арогантно със студенти и журналисти, като мотивира действията си с това, че има "граждански дълг". Той размахваше депутатската си карта като оръжие, а негови съпартийци и "журналисти" от телевизия "Алфа" блъскаха хората. Поведението на атакистите доведе до напрежение, като за минути пред НАТФИЗ се събраха десетки граждани, които бяха разгневени от поведението на депутатите. Ситуацията наложи на място да дойде вътрешният министър Румяна Бъчварова. Малко по-късно Сидеров беше извлечен от сградата на академията от служители на МВР и откаран в 1-во РПУ с патрулка. Няколко часа по-късно той потегли с линейка от районното и обвини униформените, че са го пребили. Вчера прокуратурата повдигна обвинения на Волен Сидеров и Десислав Чуколов за скандала пред клекшопа на столичната улица "Раковски", заради който миналата седмица депутатите им свалиха имунитетите. Това се случи в началото на миналия месец, когато късно вечерта двамата заявиха, че в клекшопа има наркотици и цигари без бандерол и накараха органите на реда да направят проверка, която обаче не установи подобно нещо. Тогава двамата отново се държаха арогантно не само със събралите се хора, но и с полицаите, отзовали се на сигнала.

Лазерната и фотоепилация трябва да се правят в медицински заведения

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5104276

Заради студа, през зимните месеци показваме по-малко плът, но това в никакъв случай не означава, че не трябва да си обръщаме внимание. Красотата през зимата не е по-малко важна, отколкото през лятото.
Може би не знаете, но студените месеци са много подходящи за процедури лазерна и фото - епилация. Обезкосмената кожа реагира силно на UV лъчите на
Заради студа, през зимните месеци показваме по-малко плът, но това в никакъв случай не означава, че не трябва да си обръщаме внимание. Красотата през зимата не е по-малко важна, отколкото през лятото. Може би не знаете, но студените месеци са много подходящи за процедури лазерна и фото - епилация. Обезкосмената кожа реагира силно на UV лъчите на

Лазерната и фотоепилация трябва да се правят в медицински заведения

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5104316

Заради студа, през зимните месеци показваме по-малко плът, но това в никакъв случай не означава, че не трябва да си обръщаме внимание. Красотата през зимата не е по-малко важна, отколкото през лятото.
Може би не знаете, но студените месеци са много подходящи за процедури лазерна и фото - епилация. Обезкосмената кожа реагира силно на UV лъчите на
Заради студа, през зимните месеци показваме по-малко плът, но това в никакъв случай не означава, че не трябва да си обръщаме внимание. Красотата през зимата не е по-малко важна, отколкото през лятото. Може би не знаете, но студените месеци са много подходящи за процедури лазерна и фото - епилация. Обезкосмената кожа реагира силно на UV лъчите на

Цената на петрола докосна двуседмично дъно

http://www.investor.bg/surovini/365/a/cenata-na-petrola-dokosna-dvusedmichno-dyno-205798/

Фючърсите върху американския суров петрол се понижават с 1,02% до 43,76 долара за барел

Почина фенът на Star Wars, който гледа The Force Awakens като предсмъртно желание

http://offnews.bg/news/n_1/n_589525.html

Даниел Флитууд, смъртноболният от рак фен на Star Wars, който успя да гледа новата част от поредицата като предсмъртно желание, си отиде от този свят и вече е едно със Силата. Миналата седмица "Дисни" сбъдна желанието на Даниел да изгледа новата част от филма The Force Awakens като предсмъртно желание.  Даниел научил това лято, че му остават по-малко от 2 месеца живот, тъй като болестта му прогресирала прекалено бързо. 32-годишният мъж е огромен фен на джедаите и тяхната вселена още от 8-годишен и не можел да приеме, че ще си отиде дни преди премиерата на "Силата се пробужда". Не може да го приеме и съпругата му Ашли, с която са заедно от 5 години, която започва интернет кампания #ForceforDaniel, която предизвика съчувствието на стотици хиляди хора по света. Отзвукът беше толкова голям, че достигна до ушите на режисьора на филма Дж.Дж. Ейбръмс, който се е обадил лично на Даниел и го поканил да гледа 4-часовата режисьорска версия на лентата, която няма да види бял свят до 18 декември тази година.

Дмитрий Косарьов: Пеевски прикрива сделката на братя Велчеви и Спас Русев, а правителството и прокуратурата мълчат

http://www.cross.bg/kosaryov-sdelka-dmitriii-1487649.html

/КРОСС/Аз съм собственик на компанията „Виваком". Аз съм основният акционер на компанията, собственик съм на 76% от акциите, 43% от които са собственост на моята компания Empreno, и 33% в момента се управляват от Nestor bank и са в баланса на компанията Crusher. Това каза в специално интервю за TV7 руският гражданин Дмитрий Косарьов. Той нарече лъжа твърденията, че крайният бенефициент е Цветан Василев и допълни, че е имал готовност да предостави на българските власти всички документи, които потвърждават, че самият той е собственик на ВТБ Кепитал и че това е негова сделка. Но по някакви неясни причини до ден днешен ние не сме получили от тях някакъв отговор и не са пожелали да се запознаят с тези документи. Дмитрий Косарьов опроверга и слуховете, че той представлява интересите на Константин Малофеев. Това изобщо не е вярно. Това е моя сделка. Аз съм единственият акционер на тази компания. Това е моя лична сделка, повтори той. Що се отнася до Константин Малофеев той посочи, че с него се познават отдавна и са в нормални, добри отношения. Като невярна Косарьов определи и информацията, че ВТБ Кепитал има неплатени кредити и ще бъде продадена. Че ВТБ Кепитал подготвя такава сделка и че е готова да продаде акциите на Виваком той е научил от пресата. Тогава е предложил рефинансиране на сделката, но ВТБ не е отговорила на това

Дмитрий Косарев: Пеевски прикрива сделката на братя Велчеви и Спас Русев, а правителството и прокуратурата мълчат

http://www.cross.bg/kosarev-sdelka-dmitriii-1487649.html

/КРОСС/Аз съм собственик на компанията „Виваком". Аз съм основният акционер на компанията, собственик съм на 76% от акциите, 43% от които са собственост на моята компания Empreno, и 33% в момента се управляват от Nestor bank и са в баланса на компанията Crusher. Това каза в специално интервю за TV7 руският гражданин Дмитрий Косарев. Той нарече лъжа твърденията, че крайният бенефициент е Цветан Василев и допълни, че е имал готовност да предостави на българските власти всички документи, които потвърждават, че самият той е собственик на ВТБ Кепитал и че това е негова сделка. Но по някакви неясни причини до ден днешен ние не сме получили от тях някакъв отговор и не са пожелали да се запознаят с тези документи. Дмитрий Косарев опроверга и слуховете, че той представлява интересите на Константин Малофеев. Това изобщо не е вярно. Това е моя сделка. Аз съм единственият акционер на тази компания. Това е моя лична сделка, повтори той. Що се отнася до Константин Малофеев той посочи, че с него се познават отдавна и са в нормални, добри отношения. Като невярна Косарев определи и информацията, че ВТБ Кепитал има неплатени кредити и ще бъде продадена. Че ВТБ Кепитал подготвя такава сделка и че е готова да продаде акциите на Виваком той е научил от пресата. Тогава е предложил рефинансиране на сделката, но ВТБ не е отговорила на това

Вън търговците от Алма Матер

http://www.cross.bg/alma-mater-yniversitet-1487648.html

/КРОСС/ Изключително авторитетният избор на ректор на Алма матер е длъжност на академичната общност, която досега не е давала основание да се съмняваме в нейната почтеност, принципност и отстояване на независимост. В същото време бегъл анализ на стартиралата кампания за предстоящия избор показва редица факти и действия, които издават задкулисен комерсиален комплот. Сговорът най-ясно личи в масираната медийна атака за дискредитиране на един от двамата кандидати и считан за фаворит за ректорския пост - проф. дфн Анастас Герджиков, който е заместник-ректор по учебната дейност, докторантите и продължаващото обучение. Зад клишето, че го правят с „добри" намерения и „чисти" мисли за бъдещето на Софийския университет, от месец в едно от изданията на Иво Прокопиев - субсидирания от чужда частна фондация сайт „Дневник" - тече кампания по манипулиране на избора на нов ректор на Алма матер. Случайно или не, изписаните като под индиго статии, които биват системно публикувани в сайта, атакуват досегашното управление на СУ "Св. Кл. Охридски". Освен че е очевидно следването на предварително зададени „опорни точки", важно значение има кои са „критиците", които са се заели с атаката срещу Алма матер. Лобистите срещу Алма матерБез никакъв свян и лишени от морал, дори с очевиден конфликт на интереси, най-активна е ролята на братята Стефан и Юлиан Попови

Бъчварова: Горанов не ме информира за орязването на средства в МВР, но в това няма умисъл

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/11/2646901_buchvarova_goranov_ne_me_informira_za_oriazvaneto_na/?ref=rss


Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова не е знаела, че финансовият министър вкарва точката в бюджета за догодина, свързана с орязването на обезщетенията при пенсиониране и бъдещи заплати в МВР.

"Не, не бях информирана, въпреки че с министър Горанов от доста време обсъждаме възможните мерки, за да овладеем дефицита в МВР, аз не виждам умисъл в това", каза Бъчварова пред Нова ТВ. "Доколкото разбрах от министър Горанов, той е разчитал този въпрос да се обсъди между първо и второ четене на бюджета", каза още тя. По думите й управляващите са се отказали от прокарването на идеята, защото тя не е била обсъдена достатъчно добре и "постави служителите в една необичайна ситуация". Посочи, че орязването на средства не е реформа и че е очаквала полицаите да протестират.

"Това не са мерки за реформиране на МВР. Това са фискални мерки", каза Бъчварова и припомни направеното през октомври предложение за административна реформа в МВР. Според него всички услуги, предоставяни от ведомството на гражданите, ще бъдат отделени в отделно предприятие, като приходите от него ще отиват за нуждите на ведомството. Предвижда се и полицаите да бъдат подлагани на тестове за интегритет, а имуществените декларации на служителите на МВР да бъдат проверявани. " Това, което искам да направя, е да преструктурираме дейностите, така че, следвайки един функционален принцип, да постигнем по-добри резултати", каза Бъчварова.

Вътрешният министър коментира още, че премиерът Борисов я е уверил в подкрепата си при започналите полицейски протести, а на въпрос защо не получава подкрепа от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов каза, че всеки има право на лична позиция и "не случайно аз съм вътрешен министър".

В коментар на протестите на полицаите, тя на няколко пъти каза, че те са започнали спонтанно и коментира установените опити за провокации сред протестиращите в неделя. По думите й идеята е била хора, които не са свързани с организацията на протеста, да се включат в големите групи, да провокират.

"Опитваме се да установим кой ги е закарал там", каза Бъчварова и предупреди, че се прави проверка за служителите на ведомството, които излязоха на неразрешения протест. Нпо думите й те няма да бъдат уволнени, освен ако не се докажат драстични нарушения, но има система за порицания в МВР и всеки случай се разглежда внимателно. "Това не означава нито реваншизъм, нито заплаха, а че МВР действа по правилата", смята тя.

"Не е обичайна практика в България да има такива протести. Не беше ясно и кой ги организира. Но категорично това не е знак за преврат", коментира още вътрешният министър.

Божидар Димитров: На Вартоломей ще му върна реликви, когато ни върнат Западна Тракия

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5105476

Ценностите, които вселенският патриарх иска да му дадем, не са в гръцки манастири, а в манастири, управлявани от Вселенската патриаршия. Те са се намирали в българска етническа среда. Това обясни в сутрешния блок на bTV директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.
"Как ще сме ги откраднали?
Ценностите, които вселенският патриарх иска да му дадем, не са в гръцки манастири, а в манастири, управлявани от Вселенската патриаршия. Те са се намирали в българска етническа среда. Това обясни в сутрешния блок на bTV директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. "Как ще сме ги откраднали?

Харалан Александров: Менторско е отношението на Вартоломей към България

http://frognews.bg/news_101719/Haralan-Aleksandrov-Mentorsko-e-otnoshenieto-na-Vartolomei-kam-Balgariia/

Патриаршията в Истанбул никога не е имало друго отношение, освен менторско. Би трябвало хората, които са го поканили патриарха да са наясно с това. Леко преекспониран е този скандал, тъй като става дума за архаична институция. Това заяви Харалан Александров по ТВ7.

Ауди излезе от пътя и се преобърна. Вижте какво се случи с пътничка...

http://petel.bg/Audi-izleze-ot-patya-i-se-preobarna--Vizhte-kakvo-se-sluchi-s-patnichka---__133672

Пътничка в кола оцеля в зверска катасрофа, информираха от полицията. На 9 ноември около 22,30 часа в село Старо Оряхово, до входа на...

Ванилов крем щрудел

http://petel.bg/Vanilov-krem-shhrudel__133631

Необходими продукти: 500 гр. кори за баница За намазване на корите: 3 яйца 4 с.л. захар 100 мл. олио 100 гр. грис 200 гр. кисело мляко 1 пакетче...

Само в "Петел": Една жена, която оцеля в ада в "Арена Армеец": Безумието на ЦИК продължава

http://petel.bg/Samo-v-Petel--Edna-zhena--koyato-otselya-v-ada-v-Arena-Armeets--Bezumieto-na-TSIK-prodalzhava-__133673

Защо е за моя сметка „ареста” в Арена Армеец? Сигнал за поредната недосмислица в решение на Централно избирателната комисия...

Крадците нямат спиране във Варненско, отмъкват наред!

http://petel.bg/Kradtsite-nyamat-spirane-vav-Varnensko--otmakvat-nared-__133669

Снимка: Булфото Три поредни показни кражби са регистрирани в града и региона, съобщиха от полицията. На 10 ноември е получен сигнал за...

Божидар Димитров: На Вартоломей ще му върна реликви, когато ни върнат Западна Тракия и Егейска Македония

http://pik.bg/божидар-димитров-на-вартоломей-ще-му-върна-реликви-когато-ни-върнат-западна-тракия-и-егейс-news433305.html

Божидар Димитров: На Вартоломей ще му върна реликви, когато ни върнат Западна Тракия и Егейска Македония

Ценностите, които вселенският патриарх иска да му дадем, не са в гръцки манастири, а в манастири, управлявани от Вселенската патриаршия. Те са се намирали в българска етническа среда. Това обясни пред Би Ти Ви директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.

"Как ще сме ги откраднали? Прибрали сме ги", каза той и обясни, че реликвите са спасени от унищожаване във войната.

"Ако тръгнем да ровим в стари рани, можем да си поискаме и територия. Аз ще ги върна, в момента в който ни върнат Западна Тракия и Егейска Македония", категоричен беше Димитров. "Защо трябва да се връщаме 100 години назад", попита той.

По думите му, не е имало нищо деликатно в поведението на Вартоломей: "Като слон в стъкларски магазин се намеси моят приятел и съученик от Ватикана".

Директорът на НИМ коментира и отказа на премиера да се срещне с патриарха: "Бойко Борисов направи добре, че не го прие. Това е един политически жест или дипломатически. Запази честта и достойнството на България, които бяха накърнени". Той добави, че вселенският патриарх се е държал много невъзпитано като гост.

Половината от въпросните ценности са в НИМ, а другата половина в центъра "Иван Дуйчев".

Според Димитров, искането на вселенския патриарх не би трябвало да има отношение към въпроса с връщането на тленните останки на цар Самуил у нас. "Те са длъжни да ни ги дадат или поне да ги погребат по християнски. Това, че го държат в един ламаринен сандък във византийски музей и като отиде от време на време президентът Плевнелиев му го показват, показва, че не са добри християни", смята историкът.

По думите му, сигурно е, че Вартоломей е бил поканен от акад. Стефан Воденичаров, за да му бъде връчено званието "Хонорис кауза". "Без покана на българския патриарх той не може да дойде", уточни той.

Протестът на полицаите не е преврат, категорична Бъчварова

http://news.ibox.bg/news/id_1316434418

20-те заплати не са бонус, а обезщетение, но те не се управляват ефективно и не допринасят за работата на МВР, заяви вътрешният министър

Божидар Димитров: На Вартоломей ще му върна реликви, когато ни върнат Западна Тракия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105466

Ценностите, които вселенският патриарх иска да му дадем, не са в гръцки манастири, а в манастири, управлявани от Вселенската патриаршия. Те са се намирали в българска етническа среда. Това обясни в сутрешния блок на bTV директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.
Ценностите, които вселенският патриарх иска да му дадем, не са в гръцки манастири, а в манастири, управлявани от Вселенската патриаршия. Те са се намирали в българска етническа среда. Това обясни в сутрешния блок на bTV директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. "Как ще сме ги откраднали?

Седем нови попълнения в парламента след кметските избори

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/11/11/2646898_sedem_novi_populneniia_v_parlamenta_sled_kmetskite/?ref=rss


Седем нови депутати от ГЕРБ положиха клетва днес. Те заемат освободените места в парламента от избраните за кметове бивши народни представители.

Финансистът Михаил Тодоров зае мястото на избрания за кмет на Разград Валентин Василев.

Даниела Панайотова, която беше депутат за кратко в миналия парламент от Варна на мястото на избрания за евродепутат Емил Радев, заема на мястото на Красимира Атанасова, която стана кмет на Долни чифлик.

Венка Стоянова влезе в Народното събрание на мястото на Дарин Димитров, избран за кмет на Търговище.

Новият кмет на Сандански Кирил Котев, който влезе в парламента чрез преференция - 9-ти в листата, освобождава място за бившия депутат от Благоевград Йордан Андонов. Той беше в парламента в първия управленски мандат на ГЕРБ.

Новият депутат от Ловеч е Иван Миховски, бивш и новоизбран общински съветник в Троян. Миховски е инженер, управител на фирма за автомобилно оборудване и заема мястото на Корнелия Нинова, избрана за кмет на Ловеч.

Вяра Церовска от Перник освободи депутатското място за областния управител на Перник и председател на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

На мястото на Любимир Христов на депутат от Шумен влезе Стефан Желев.

По-късно днес парламентът трябва да освободи като депутат новия областен управител на Пловдив Здравко Димитров, който беше и кандидат за кмет на града, подкрепен от Реформаторския блок. Заради това свое решение Димитров беше изключен от парламентарната група на ГЕРБ, но остана независим депутат и гласуваше с управляващата партия, от чиито редици не беше изключен заради приятелството си с лидера и премиер Бойко Борисов. С напускането на Димитров групата на ГЕРБ отново ще е с 84 депутати, а на негово място ще влезе бившият кмет на Асеновград и досега зам.-областен управител на Пловдив

Варненци ще протестират срещу унищожаването на природата в Рила, Пирин и Витоша

http://www.moreto.net/novini.php?n=306131

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" и граждани организират протести в София, Пловдив, Варна, Русе и Перник срещу унищожаването и разграбването на трите най-ценни защитени територии – националните паркове Пирин и Рила и Природен парк Витоша, за които отговорят съответно Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Министерство на земеделието и храните (МЗХ).

ПСС: Добри са условията за туризъм в ниските части на планините

http://pik.bg/псс-добри-са-условията-за-туризъм-в-ниските-части-на-планините-news433303.html

ПСС: Добри са условията за туризъм в ниските части на планините

Добри са условията за туризъм в ниските части на планините. Това съобщиха за „Фокус” от Планинската спасителна служба към Българския червен кръст (БЧК).

Температурите са чувствително по-високи от нормалните за сезона. По високите част на планините духа до силен, бурен и ураганен вятър, което ги прави доста негостоприемни. Най-високите части на Стара планина и Витоша са в мъгла и затова от ПСС не препоръчват на туристите да ги посещават. Няма регистрирани инциденти през изминалото денонощие и съоръженията не работят никъде.

Извънредно! Сидеров и Чуколов сами се отказаха от имунитетите си!

http://pik.bg/извънредно-сидеров-и-чуколов-сами-се-отказаха-от-имунитетите-си-news433304.html

Извънредно! Сидеров и Чуколов сами се отказаха от имунитетите си!

Волен Сидеров и Десислав Чуколов сами са се отказали от имунитетите си, съобщи Нова телевизия. Преди минути двамата са внесли в парламента искане за снемане на протекцията им като народни представители.

Очаквайте подробности! 

Facebook е неподходящ за...

http://curious.actualno.com/facebook-e-nepodhodjasht-za-news_506679.html

Ново изследване сочи, че Facebook е по-подходящ за екстровертите, отколкото за интровертите. Според учени от Нова Зеландия интровертите често смятат себе си за ненужни, наблюдавайки активността на своите приятели. В експеримента участвали 6428 души над 18 години. Изследването установило, че хората, които имат половинка, мъжете и екстровертите се чувстват "по-свои" във Facebook в сравнение с интровертите, самотните хора и жените. Тези категории се оказали особено уязвими за чувството на самота.

НС разреши ареста на Сидеров и Чуколов

http://politics.actualno.com/ns-razreshi-aresta-na-siderov-i-chukolov-news_506842.html

НС разреши задържането под стража на Десислав Чуколов и Волен Сидеров по искането на главния прокурор, предаде „Фокус”. За сваляне на имунитета на Волен Сидеров гласуваха 124 депутата, „против” бяха 19 и 15 гласуваха с "въздържал се". За свалянето на имунитета на Десислав Чуколов гласуваха „за” 118, а „против” гласуваха 18. Мотивите на Радан Кънев, че Сидеров може да повтори хулиганските си прояви и затова трябва да бъде държан в ареста, бяха по

CARAT е глобална медия агенция №1 в света

http://business.actualno.com/carat-e-globalna-medija-agencija-1-v-sveta-news_506845.html

За поредна година Carat беше отличена като медия агенция №1 в света от международната изследователска агенция RECMA*. Това е петият път в последните шест доклада на агенцията, в който Carat си осигурява челното място в класацията. Наградата е базирана на изследване, което покрива 650 агенции от 42 страни в целия свят, оценявани по 19 критерия, включващи придобиване на нов бизнес, запазване на настоящи клиенти, награди, развитие на таланти, сила и стабилност на ръководния екип, както и ключови р

Бог да ни е на помощ с тия лидери!

http://viewpoint.actualno.com/bog-da-ni-e-na-pomosht-s-tija-lideri-news_506846.html

Както се казва, хвани единия, удари другия! Или още: На рамо да си ги носиш, тези лидери! И пак: Ние ли, Боже, грешно се молихме, или ти, Боже, грешно ни разбра! Та ни наказа с тези лидери! Не са случайни тия лафове, изстрадани са в годините и вековете! Видяхте ли ги във вторник на така наречения консултативен съвет при президента! Кой от кой по-отегчен, кой от кой по-формален. Сякаш ги бяха повикали да им отрежат по един крайник! По избор! Не им се работи за народа на тези лидери самозванци! В

21 Дзен мъдрости, които ще ви помогнат в трудни моменти

http://curious.actualno.com/21-dzen-mydrosti-koito-shte-vi-pomognat-v-trudni-momenti-news_506849.html

Дзен философията няма да ви натовари с размишления за произхода на вселената. Тя е полезна и практична и може да ви помогне в трудни моменти. Освен това ни учи да живеем за мига, пише AdMe.ru. Ето няколко Дзен мъдрости, които ще ви накарат да погледнете на живота по различен начин и да намерите отговори на много въпроси: 1. Смисълът на живота е да умреш млад, но възможно най-късно. 2. Ако се препънеш и паднеш, това още не означава, че си на грешния път. 3. Изкушението да се откажем е най-гол

НОИ плаща болничните до 10 дни

http://www.bnews.bg/article-143539

Работодателите вече ще подават документите по електронен път.

Зам.-министър Кастрева: Децата ще учат повече чужд език и малко повече български език

http://pik.bg/зам-министър-кастрева-децата-ще-учат-повече-чужд-език-и-малко-повече-български-език-news433301.html

Зам.-министър Кастрева: Децата ще учат повече чужд език и малко повече български език

„Децата ще учат повече чужд език, както и малко повече български език", заяви в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева. „Часовете по философия няма да се намалят, но часовете по физическо възпитание и спорт ще намалеят в 3-ти и 4-ти клас, както и в 5-и и 6-и клас. Освен това, часовете по физическо възпитание ще се водят само от специалисти”, уточни Кастрева.

„Лятната ваканция в България е най-дългата в Европа. За нас ще е по-добре, ако ваканциите да са по-чести. Тази година направихме първата стъпка като удължихме междусрочната ваканция до една седмица. Надявам се през следващата учебна година да има по-чести ваканции за сметка на по-дългата лятна ваканция”, коментира заместник-министърът на образованието.

 

Скандално е лаици да казват какво да се учи

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5104867

Тръгне ли се към промяна на учебните програми, все има силни гласове против - защо часовете за едно да са повече, отколкото за друго, пада ли една творба, или не, режат ли се знаменити автори и кой да решава кои ще са те. В желанието да се подобрява образованието понякога дори се стига до резки завои и промени, от които няма никакъв смисъл.
Тръгне ли се към промяна на учебните програми, все има силни гласове против - защо часовете за едно да са повече, отколкото за друго, пада ли една творба, или не, режат ли се знаменити автори и кой да решава кои ще са те. В желанието да се подобрява образованието понякога дори се стига до резки завои и промени, от които няма никакъв смисъл.

Заместник изпълнителният директор на местната "Топлофикация" Иво Савов е новият председател на Общинския съвет в Перник, БСП без свой кандидат за зам.председател

http://www.zapernik.com/politika/zamestnik-izpulnitelniyat-direktor-na-mestnata-toplofikaciya-ivo-savov-e-noviyat_40550/

Заместник изпълнителният директор на местната "Топлофикация" Иво Савов е новият председател на Общинския съвет в Перник. Той е електроинженер, целият му трудов стаж е преминал в топлоснабдителното предприятие.

Савов е общински съветник от групата на БДЦ. Той бе единственият, номиниран за поста. Новият председател изрази надежда за ползотворна работа в местния законодателен орган без партийни пристрастия.

Общинският съвет избра и четирима заместник-председатели -...

Продължава

Откриват днес най-големите изложения за храни и напитки у нас и в Югоизточна Европа

http://frognews.bg/news_101731/Otkrivat-dnes-nai-golemite-izlojeniia-za-hrani-i-napitki-u-nas-i-v-IUgoiztochna-Evropa/

Близо 380 български и чуждестранни компании ще участват на най-големите в България и Югоизточна Европа изложения в хранително-вкусовата индустрия. От 11 до 14 ноември 2015 г. в Интер Експо Център ви очакват МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК.

Сидеров и Чуколов се отказаха от имунитетите си

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105446

Волен Сидеров и Десислав Чуколов сами са се отказали от имунитетите си, съобщава Нова телевизия. Рано днес двамата депутати на
Волен Сидеров и Десислав Чуколов сами са се отказали от имунитетите си, съобщава Нова телевизия. Рано днес двамата депутати на "Атака" са внесли в парламента искане за снемане на протекцията им като народни представители. Парламентът трябваше днес да реши дали да даде разрешение за задържане под стража на депутатите от „Атака" Волен Сидеров и

Сидеров и Чуколов се отказаха от имунитетите си

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5105448

Волен Сидеров и Десислав Чуколов сами са се отказали от имунитетите си, съобщава Нова телевизия. Рано днес двамата депутати на "Атака" са внесли в парламента искане за снемане на протекцията им като народни представители.
Парламентът трябваше днес да реши дали да даде разрешение за задържане под стража на депутатите от „Атака" Волен Сидеров и
Волен Сидеров и Десислав Чуколов сами са се отказали от имунитетите си, съобщава Нова телевизия. Рано днес двамата депутати на "Атака" са внесли в парламента искане за снемане на протекцията им като народни представители. Парламентът трябваше днес да реши дали да даде разрешение за задържане под стража на депутатите от „Атака" Волен Сидеров и

Промяна в полетите на Луфтханза от и до летище София заради стачки в компанията

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105437

Въвежда се промяна в полетите на Луфтханза от и до летище София във връзка със стачните действия на стюардите и стюардесите от авиокомпания „Луфтханза”, съобщиха летище София. Във връзка със стачните действия на стюардите и стюардесите от авиокомпания „Луфтханза”, полетите на летище София търпят промени както следва:   От/до Франкфурт - Полет № LH
Въвежда се промяна в полетите на Луфтханза от и до летище София във връзка със стачните действия на стюардите и стюардесите от авиокомпания „Луфтханза”, съобщиха летище София. Във връзка със стачните действия на стюардите и стюардесите от авиокомпания „Луфтханза”, полетите на летище София търпят промени както следва: От/до Франкфурт - Полет № LH

Ревизоро: Законът няма да пипа домашната ракия

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105442

От 8000 частни ракиджийници в България са регистрирани едва 2800. Приходите от тях са само 100 лв. на година, заяви Емил Димитров - Ревизоро, депутат от Патриотичния фронт, по Нова тв. За сравнение от легитимните винпроми, които преработват половината грозде - 200 000 тона, са получени 200 000 лв.
Това е причината за предложената промяна в закона,
От 8000 частни ракиджийници в България са регистрирани едва 2800. Приходите от тях са само 100 лв. на година, заяви Емил Димитров - Ревизоро, депутат от Патриотичния фронт, по Нова тв. За сравнение от легитимните винпроми, които преработват половината грозде - 200 000 тона, са получени 200 000 лв. Това е причината за предложената промяна в закона,

Всяка шеста кръчма нарушава правилата, установи проверката на пожарникарите

http://www.moreto.net/novini.php?n=306136

Поне 21 барове убийци, в които е възможно да се повтори трагедията от Румъния, има в страната. Това показва проверката на пожарникарите, извършена само през последния уикенд у нас. След драмата в северната ни съседка, при която в нощен клуб загинаха на място 32 души, а впоследствие от раните си починаха още неколцина, родните инспектори започнаха масирана проверка.

Пристанище-Варна е отворено за маневриране на кораби

http://pik.bg/пристанище-варна-е-отворено-за-маневриране-на-кораби-news433298.html

Пристанище-Варна е отворено за маневриране на кораби

Пристанище-Варна е отворено за маневриране на кораби, предаде „Фокус”.

По данни на Дирекция „Ръководство на корабния трафик – Черно море” за момента няма въведена забрана за отделните портове и канали. Времето в района на пристанището е предимно ясно, духа вятър с пориви от 5 до 10 м/с. 

Шестица в диплома дава по 690 лв. на месец

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105429

Научно доказано! Има полза да си отличник

Изследвани са 100 000 завършили

Най-после бе доказано, че да си отличник, има полза. Освен любовта на красивите съученички високата оценка от дипломата за средно образование носи и по-висока заплата.
При сравняване на осигурителния доход на завършилите висше образование през последните 7 години и
Научно доказано! Има полза да си отличник Изследвани са 100 000 завършили Най-после бе доказано, че да си отличник, има полза. Освен любовта на красивите съученички високата оценка от дипломата за средно образование носи и по-висока заплата. При сравняване на осигурителния доход на завършилите висше образование през последните 7 години и

Един загинал и 14 ранени на пътя за денонощие

http://pik.bg/един-загинал-и-14-ранени-на-пътя-за-денонощие-news433297.html

Един загинал и 14 ранени на пътя за денонощие

Един човек е загинал, а 14 са ранени при 15 тежки пътни произшествия, станали в страната през изминалото денонощие, съобщават от пресцентъра на МВР.

В София е загинал 1 човек и трима са ранени в 168 леки и 4 тежки катастрофи.

 

Божидар Димитров: На Вартоломей ще му върна реликви, когато ни върнат Западна Тракия и Егейска Македония

http://web.barometar.net/82522/

Ценностите, които вселенският патриарх иска да му дадем, не са в гръцки манастири, а в манастири, управлявани от Вселенската патриаршия. Те са се намирали в българска етническа среда. Това обясни в сутрешния блок на bTV директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. „Как ще сме ги откраднали? Прибрали сме ги“, каза той и обясни, […]

Харалан Александров: Вартоломей показа типично византийски начин на правене на политика

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=5105427

Вселенският патриарх Вартоломей показа типично византийски начин на правене на политика по време на визитата си у нас. Това обяви пред TV 7 социалният антрополог Харалан Александров.  „Това, което направи показа Вартоломей, е типично за гръцката политика, която също има в основата си идеята за могъща Гърция и имперската й власт.
Вселенският патриарх Вартоломей показа типично византийски начин на правене на политика по време на визитата си у нас. Това обяви пред TV 7 социалният антрополог Харалан Александров. „Това, което направи показа Вартоломей, е типично за гръцката политика, която също има в основата си идеята за могъща Гърция и имперската й власт.

Внимание! Във Варна крадат лети джанти с гумите от улицата

http://petel.bg/Vnimanie--Vav-Varna-kradat-leti-dzhanti-s-gumite-ot-ulitsata__133670

Снимка Булфото Разкрит е извършителят на кражба на 8 броя алуминиеви автомобилни джанти с гуми от «Фолксваген» и «Пежо», паркирани пред...

Пушков нарече „странен“ призива на САЩ към Русия да се заеме сериозно с ИД

http://www.cross.bg/pyshkov-rysiya-strana-1487631.html

/КРОСС/ Председателят на комитета на Държавната дума на РФ по международните въпроси Алексей Пушков е изненадан да чуе призиви от страна на Вашингтон към Русия да воюва срещу терористите от ИД, имайки предвид нерешителността на действията на САЩ срещу терористите, в резултат на което от тях са били превзети 40 % от територията на Ирак. Това Пушков написа на страницата си в Twitter. „От страна, която повече от година пазеше „Ислямска държава“, като й позволи да превземе 40 процента от Ирак, е странно да се чуят призив към Русия „да се заеме с ИД“, пише Пушков.

Достойните българи, които не забелязваме между последната трагедия, вгорчила живота ни

http://www.zapernik.com/obshtestvo/dostoinite-bulgari-koito-ne-zabelyazvame-mejdu-poslednata-tragediya-vgorchila-jivota_40549/

Здравейте.Реших да напиша тази статия провокиран от събитията случващи се в нашата държава. На всеки му е омръзнало вечер като се прибира и си пусне новините да слуша криминална хроника и поредната трагедия. Може би ще бъда оплют,може би няма да ми разберете идеята, но с тази статия...

Продължава

Проф. Димитров: Връщаме светините на Гърция, като ни върнат Солун, Серес и Драма

http://frognews.bg/news_101720/Prof-Dimitrov-Vrashtame-svetinite-na-Gartsiia-kato-ni-varnat-Solun-Seres-i-Drama/

Претенциите на Вселенския патриарх за връщане на светините в Гърция не са основателни. Светините са били спасени от манастири, които са принадлежали на Вселенската патриаршия, но са били на места, където са живеели етнически българи, за да не станат жертви на войските действия. Това каза директорът на НИМ проф. Божидар Димитров в ефира на bTV.

Дъщеря ли е на Путин тази жена?

http://www.vesti.bg/sviat/evropa/dyshteria-li-e-na-putin-tazi-zhena-6045234

Говорителят на руския президент опроверга информация на Ройтерс, че Катерина Тихонова е негова дъщеря

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване