Шерпите, които търсят Боян Петров, стигнаха до лагер 1: Операцията по издирването за днес е прекратена

http://www.cross.bg/operatziyata-dnes-prekratena-1574295.html

/КРОСС/ Тримата шерпи, които издирват изчезналия алпинист Боян Петров, са достигнали до лагер 1 под върха Шиша Пангма, но българинът не е бил там. Това съобщи пред БНР жената до алпиниста Радослава Ненова. Операцията за днес е прекратена.

БЪЛГАРКАТА ДЕЙЗИ ЛАНГ С ПОРЕДНО СВЕТОВНО ОТЛИЧИЕ

http://www.klassa.bg/News/Read/article/285936_%D0%91%D0%AA%D0%9B%D0%93%D0%90%D0%A0%D0%9A%D0%90%D0%A2%D0%90+%D0%94%D0%95%D0%99%D0%97%D0%98+%D0%9B%D0%90%D0%9D%D0%93+%D0%A1+%D0%9F%D0%9E%D0%A0%D0%95%D0%94%D0%9D%D0%9E+%D0%A1%D0%92%D0%95%D0%A2%D0%9E%D0%92%D0%9D

 Деси Кирова на една сцена с екшън-актриса Синтия Ротрок 

Световният музей на славата по бойни изкуства в Мюнхен връчи специален приз на трикратната световна шампионка по бокс Дейзи Ланг (Деси Кирова) като пионер на женския бокс в Европа, съобщава ВИП Комюникейшън.

Прочетете цялата публикация на: Sofiapress.com

Залаганията за Евровизия: Кипър измества Израел от първото място

https://offnews.bg//kultura/zalaganiata-za-evrovizia-kipar-izmestva-izrael-ot-parvoto-miasto-680150.html

Кипър е новият фаворит на букмейкърите за победа на песенния конкурс "Евровизия" тази година.

В навечерието на първия полуфинал Израел беше изместена от първото място в залаганията. Певицата Нета и песента ѝ Toy" бяха на върха на класацията на букмейкърите без прекъсване от 11 март досега. През последните два дни след Израел се нареждаха Норвегия и Естония, а Кипър беше на четвърто място.

Представителката на Кипър за тази година е Елени Фурейра - популярна гръцка певица с албански корени. Песента ѝ се казва Fuego. През годините Фурейра е участвала в национални селекции на Гърция, но така и не е била избирана. Така се стига и до 2018, когато тя все пак ще стъпи на голямата сцена на "Евровизия", но като представител на Кипър.

Преди да започнат репетициите за първия полуфинал на конкурса, Кипър беше на 17-то място в класациите на букмейкърите, след това обаче започна да се изкачва към първото място, което достигна днес.

Повечето фаворити за победители в тазгодишното състезание ще излязат на сцената на първия полуфинал на конкурса, който ще се проведе довечера. Сред тях са и българските представители - група "Equinox". Страната ни е в топ 10 на залаганията от излизането на песента насам, като дълго време букмейкърите ни нареждаха на второ място след Израел.

Журитата от страните, които участват в първия полуфинал, вече дадоха своите точки. Това стана вчера вечерта, но гласуванията се пазят в тайна. Оценките им са само част от крайния резултат - довечера думата ще имат зрителите. И журитата, и зрителите нямат право да гласуват за песента на собствената си страна. 

Само българи в чужбина ще могат да подкрепят "Equinox" и песета им "Bones" довечера. Шоуто тази вечер започва в 22:00 българско време. Гласуването започва веднага след края на последната песен. Номерата за гласуване са различни за всяка държава и важат само за територията на дадената страна.  

Вторият полуфинал на "Евровизия" ще бъде на 10 май, а финалът - на 12 май. 

От "Евровизия" публикуваха официално малки части от репетициите на участниците в първия полуфинал. Ето го изпълнението на Елени Фурейра:

Така звучи репетицията на Нета от Израел:

Това е репетицията на група "Equinox":

Рапърът Дрейк запазва челната си позиция в класацията на "Билборд" за сингли

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6851893

Рапърът Дрейк запазва челната си позиция в  класацията на "Билборд" за синглиКанадският рапър Дрейк за четвърта поредна седмица e начело в класацията Хот 100 на "Билборд" за сингли с парчето "Nice for What", съобщи сайтът на изданието. Доминацията на Дрейк в чарта продължава. След като прекара 11 седмици на върха в класацията с хитовото парче "God's Plan", подобрявайки собствения си рекорд от 10 седмици,

ЕК: Въпроси извън ядреното споразумение с Иран трябва да се решават отделно

https://www.24chasa.bg/novini/article/6851897

ЕК: Въпроси извън ядреното споразумение 
с Иран трябва да се решават отделноВъпроси, които не са част от ядреното споразумение с Иран, трябва да се решават отделно. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция в очакване на решението на президента на САЩ Доналд Тръмп за оттеглянето на Вашингтон от споразумението, предаде БТА. Говорителят не пожела да съобщи дали ЕС е готов с реакция в случай,

Престрелка в Свети Влас - мъж застреля жена си и себе си

http://clubz.bg/67586-prestrelka_v_sveti_vlas_myj_zastrelq_jena_si_i_sebe_si

В курорта Свети Влас се случва нещо извънредно - отцепен е район в центъра, след като се е чула стрелба от огнестрелни оръжия. За това съобщава източник на сайта Флагман.бг, пожелал анонимност.

Според дреги медии ставвъпрос за битова трагедия: мъж е прострелял с пушка жена в супермаркет в курорта. Инцидентът е станал днес следобед малко след 15 часа в магазина, където е работила жената. Двамата са живели на семейни начала.

Пристигналите на място полицейски патрули открили и тялото на 54-годишния К.А., който след като прострелял жена си, гръмнал и себе си в главата.

Две линейки са се отправили около 15:40 ч. към УМБАЛ-Бургас. Инцидентът предизвика включването на 2 патрулни коли на полицията, а току-що е пристигнала и трета, твърдят от медията.

Вътре в шокова зала вече са приети двамата. 

Кметът на Свети Влас Иван Николов заявил, че от медиите разбира за случилото се.

Вера Юрова: Еврофондовете могат да привлекат и "големи, лоши хора"

http://www.mediapool.bg/vera-yurova-evrofondovete-mogat-da-privlekat-i-golemi-loshi-hora-news278829.html

Всяка страна, която се противопоставя на плана за обвързване на европейските фондове с върховенството на закона, показва с това, че не управлява добре ресурсите на ЕС, заяви еврокомисарят по правосъдието Вера Юрова в понеделник. Миналата седмица Европейската комисия оповести заедно с проекта на следващия многогодишен бюджет на ЕС и предложението си Брюксел да ограничава или лишава от еврофондове страни, които нямат независима правосъдна система. Мнозина възприемат предложението като предупредителен сигнал към Унгария и Полша, които вече са в сблъсък с ЕС заради върховенството на закона, но и към други страни, които се изкушават да отстъпват от демократичните стандарти. Протестът на някоя държава срещу това е един вид признание, че тя "не гарантира в бъдеще надеждно финансово управление и защита на парите на ЕС", заяви Вера Юрова в интервю за сайта "Политико". Чешката еврокомисарка казва още, че това предложеният механизъм е необходим, тъй като опитът й показва, че европейските фондове могат да привлекат "големи, лоши хора". Освен това Юрова е обезпокоена за финансовата отчетност в някои страни членки. Тя настоява четирите страни от ЕС, които все още не са се присъединили към Европейската прокуратура – Унгария, Полша, Малта и Швеция – да направят това. "Аз съм обезпокоена от ниския процент препоръки на ОЛАФ, приети от унгарските власти", казва Юрова. Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) разследва сигнали за злоупотреба с еврофондове в Унгария, включително от страна на компания, притежавана от зетя на министър-председателя. Унгарските прокурори обаче не са предприели никакви сериозни стъпки по отношение на констатациите, направени от ОЛАФ, което разгневи политици и официални служители в ЕС. За разлика от многогодишната финансова рамка на ЕС, която трябва да се гласува с единодушие от всички страни членки, такова не е необходимо за приемането на предложението за обвързването на фондовете с върховенството на закона. Нито пък ще е необходимо всички страни членки да одобряват конкретно предложение за блокиране на фондове – всъщност страната, която е заплашена от тази мярка, трябва да събере нужното мнозинство, за да спре влизането й в сила. Сега ЕК се опитва да убеди страните в ЕС, че мярката ще се прилага само при много конкретни и стриктно дефинирани обстоятелства. Новата процедура ще бъде използвана само при "напълно ясна ситуация", казва Юрова. Ако бъде одобрен, новият механизъм ще се прилага когато еврофондовете – или правосъдната система, която гарантира използването им – е под въпрос: проблеми с гражданските и човешките права, например, няма да водят до орязване на еврофондове. "Искахме да излезем с реалистично предложение", казва еврокомисарят Юрова и допълва: "Това е компромисът, който направихме".

Шерпите не откриха Боян Петров в лагер 1

https://www.actualno.com/society/sherpite-ne-otkriha-bojan-petrov-v-lager-1-news_673501.html

Тримата шерпи, които издирват изчезналия алпинист Боян Петров, са достигнали до лагер 1 под върха Шиша Пангма, но българинът не е бил там. Това съобщи пред БНР съпругата на алпиниста Радослава Ненова. Операцията за днес е прекратена. Очаква се утре издирващият Петров екип да продължи към лагер 2 и лагер 3, в опит да го намери. В предаването "Преди всички" Петър Атанасов, алпинист и специалист по екстремни спортове изрази увереност, че шерпите ще се справят със задачата: "Графикъ

Двама измамници отиват на съд

https://dnes.dir.bg/temida/dvama-izmamnitsi-otivat-na-sad

Районната прокуратура във Варна ги обвини в измама за близо 400 000 лева

Каракачанов лобирал пред Нинова за новите изтребители

http://clubz.bg/67585-karakachanov_lobiral_pred_ninova_za_novite_iztrebiteli

Лидерите на БСП и ВМРО Корнелия Нинова и Красимир Каракачанов се видяха днес, но не за да пият бира, както вицепремиерът бе анонсирал, а за да обсъдят два от трите проекта за модернизация на армията - на обща стойност от близо 3 милиарда лева, които Каракачанов предстои да внесе за разглеждане в Министерския съвет, а после и в парламента.

Двамата се видяха днес по обяд в сградата на Народното събрание въпреки съпротивата на коалиционния партньор в Обединени патриоти - Волен Сидеров ("Атака"), като от последвалите изявления стана ясно, че Каракачанов, който е и военен министър, е информирал опозицията какви са плановете на кабинета за разходите за отбрана и е потърсил подкрепа.

"По темата за отбраната на страната не би следвало да сме управляващи и опозиция", посочи Каракачанов, цитиран от агенция "Фокус". - "Вие знаете, че по темата за разходите за отбрана имахме разминаване. На КСНС пред президента преди две седмици БСП заявиха, че те се въздържат от това да подкрепят увеличаването на разходите за отбрана до 2 % от БВП. Правителството на 3 януари 2018 г. прие този национален план. Моята цел е ясна, когато става въпрос за модернизацията на Българската армия, моята амбиция е да има консенсус в обществото, включително в партиите в парламента, без значение дали са управляващи или опозиция", допълни.

Както Клуб Z писа, предстои да тръгнат процедурите за придобиване на нов тип боен самолет за Военновъздушните сили и на нови бойни машини за пехотата. Проектът за нови изтребители предвижда придобиването на 16 броя самолети на два етапа по осем самолета. През първия етап, който е финансово осигурен с 1 милиард и 500 милиона лева (без ДДС, мита, данъци и пр.).

Обхватът на потенциалните кандидати е доста разширен. При предишната поръчка, която бе прекратена по желание на ГЕРБв началото на този управленски мандат, имаше три оферти -  за нови самолети "Грипен" от шведската компания "Сааб",  за италианската "Юрофайтър" - втора употреба, както и за употребявани американски F-16. По време на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев привърши процедурата по класиране на офертите - първи бяха "Грипен". Сега при новите запитвания се очаква България да потърси варианти за закупуване на нови американски изтребители (F-16, а може би ще се отправи питане и за F-18), на френски самолети "Рафал", искания за оферта може би ще бъде отправена и към Израел. 

 Предстои закупуването на 150 броя машини за около 1 милиард и 200 милиона лева.

"Отговорът ни тук беше – когато го внесете официално и това стане факт, ние ще се съберем и партийно, и парламентарната група, ще го разгледаме конкретно и ще се запознаем със съдържанието. Оставаме отворени за втора среща, за да изразим позиция по конкретните неща, които се предлагат, но на първо място трябва да се изясни между тях в коалицията и в правителството финансирането и как ще се действа оттук нататък", заяви лидерът на БСП.

Запознал е Нинова и с промените в Закона за вероизповеданията, които и Каракачанов готви, след като такива вече бяха анонсирани с подписите на ГЕРБ, БСП и ДПС.

На въпрос дали ще се среща с ДПС по Закона за вероизподеванията, Каракачанов каза:

"Не съм ги канил на шербет, но мога да ги поканя. Ако желаят да се срещнем, ще се срещнем. Не само да ми говорят за демонтаж и всякакви други неща, от които явно не разбират".

Иначе двамата се разминаха за това дали Нинова и днес е поискала оставката на кабинета. 

"За оставки на срещата с лидера на БСП Корнелия Нинова не е ставало дума", заяви Каракачанов.

А Нинова контрира:

"Потвърдих пред Красимир Каракачанов позицията на БСП, че правителството, в което участват патриотите е вредно за България и трябва да си ходи".

В четвъртък Нинова ще се срещне и с другия вицепремиер на Обединени патриоти - Валери Симеонов. Очаква се той да я запознае с готвените от партията му НФСБ промени в закона за хазарта и за либерализация на режима за пушене на закрито.

Банда за трафик на хора е задържана при мащабна спецоперация в Германия

http://www.mediapool.bg/banda-za-trafik-na-hora-e-zadarzhana-pri-mashtabna-spetsoperatsiya-v-germaniya-news278828.html

При мащабна спецоперация в Германия са задържани водачите на организирана престъпна група, която е снабдявала граждани на Молдова с фалшиви румънски паспорти, предоставяйки им по този начин възможност да работят в Германия. Операцията, проведена в Хамбург, Долна Саксония, Бремен и Саксония -Анхалт, е започнала вечерта на 7 май и приключила на следващата сутрин. В нея са участвали около 800 полицаи, съобщи във вторник полицията. Основните заподозрени са задържани в Хамбург – двама германски граждани и един руснак на възраст от 30 до 43 години. Освен това са задържани 49 мигранти, от които поне 35 са влезли незаконно на германска територия. Проведени са обиски в над 20 домове и офиси, събрани са многобройни улики, включително фалшифицирани паспорти, а също така злато и крупна сума пари в брой, съобщи полицията. При претърсванията са открити и забранени наркотични вещества, метални боксове, електрошоково устройство и 9-милиметрови патрони. Бандата, свързана с дясноекстремисткото движение "Райхсбюргери" (граждани на Райха), се състои от около 8 човека. Освен руснака и двамата германци, сред заподозрените има граждани на Украйна. Прокуратурата в Люнебург им е повдигнала обвинение за организирано вкарване в Германия на нелегални мигранти. По данни на следствието бандата се е занимавала с получаване по нелегален път на разрешения за пребиваване на молдовски граждани в Германия и незаконното им назначаване на работа, включително като охранители. Спецоперацията е проведена след разследване, започнало през октомври 2017 г. след като на два аутобана в Германия са били задържани молдовски граждани с фалшиви румънски паспорти. "Райхсбюргери" е движение, възникнало през 1980-те години и отричащо съществуването на германската държава. Привържениците му се асоциират с германската империя, съществувала от 1871 до 1918 г. и твърдят, че в момента Германия е окупирана от западните й съюзници.

Стотици полицаи участваха в операция в Германия срещу трафика на хора

http://www.mediapool.bg/stotitsi-politsai-uchastvaha-v-operatsiya-v-germaniya-sreshtu-trafika-na-hora-news278828.html

Около 800 полицейски служители обискираха апартаменти и офиси в Северна и Централна Германия при мащабна операция срещу предполагаеми трафиканти на хора, предаде ДПА, като се позова на говорител на полицията.   Полицаите действаха въз основа на 21 заповеди за обиск в Хамбург, Бремен и на други места в Северна и Централна Германия от късно вчера до днес.   Властите предполагат, че няколко от заподозрените са прекарвали хора, основно с молдовско гражданство, за нелегални работници в Германия. Смята се, че много от заподозрените имат връзки с крайнодясното движение "Граждани на Райха", според което съвременната Федерална република Германия е незаконна.   Цитираният полицейски говорител каза, че три лица между 30 и 43 години са били задържани вчера в пристанищния град Хамбург. Двама от тях са германци, а третият - руснак.

Еврокомисията организира конкурс за снимка на проекти, финансирани от ЕС

https://www.dnevnik.bg/evropa/regioni/2018/05/08/3175290_evrokomisiiata_organizira_konkurs_za_snimka_na_proekti/?ref=rss


Открийте проекти, финансирани от ЕС, подберете най-добрите си кадри и ги изпратете. Това е условието за участие във фотоконкурса "ЕС в моя регион", организиран от Европейската комисия.<br /><br />Първата снимка трябва да изобразява проекта, а втората да показва информационното табло за финансирането от ЕС. Трийсетте печеливши снимки ще бъдат събрани в изложба, която ще пътува из цяла Европа.<br /><br />Конкурсът е отворен за участие до 23:59 ч. на 31 август...

EVN България напомня на виладжиите да спазват сроковете за плащане на тока

http://econ.bg/Новини/EVN-България-напомня-на-виладжиите-да-спазват-сроковете-за-плащане-на-тока_l.a_i.761430_at.1.html

В редица селища, вилни зони и курорти се ползват сезонни жилища - апартаменти, вили, летни къщи и др. В тях електроенергия се ползва за кратък период...

В столичния Дианабад правят подписка срещу презастрояването и Петьо Блъсков

https://frognews.bg/obshtestvo/misterii/stolichniia-dianabad-praviat-podpiska-sreshtu-prezastroiavaneto-blaskov.html

Граждани от столичния квартал Дианабад правят подписка и готвят протест срещу намеренията на Общинския съвет да заменя и променя статута на общинските земи в квартала им. До момента са се подписали около 300 жители. Защо една замяна на имоти разгневи жителите на ”Дианабад”?

В столичния Дианабад правят подписка срещу презастрояването и Блъсков

https://frognews.bg/novini/stolichniia-dianabad-praviat-podpiska-sreshtu-prezastroiavaneto-blaskov.html

Граждани от столичния квартал Дианабад правят подписка и готвят протест срещу намеренията на Общинския съвет да заменя и променя статута на общинските земи в квартала им. До момента са се подписали около 300 жители. Защо една замяна на имоти разгневи жителите на ”Дианабад”?

Шерпите не откриха Боян Петров в лагер 1, издирването за днес е прекратено

http://nakratko.bg/category/58/159133/


Тримата шерпи, които издирват изчезналия алпинист Боян Петров, са достигнали до лагер 1 под върха Шиша Пангма, но българинът не е бил там. Това съобщи пред БНР жената до алпиниста Радослава Ненова. Операцията за днес е прекратена.

25 жени ще председателстват „Киното срещу СПИН“ в Кан

//dariknews.bg/novini/liubopitno/25-zheni-shte-predsedatelstvat-kinoto-sreshtu-spin-v-kan-2095628

Двадесет и пет известни жени, актриси и манекенки, сред които Линда Еванджелиста, Скарлет Йохансон, Мила Йовович, Хайди Клум и Кейти Пери, ще са почетни председатели на 25-ата гала вечер на АМФАР -

Пак инцидент с влак: Машинисти предотвратиха пожар в локомотив

//dariknews.bg/novini/bylgariia/pak-incident-s-vlak-mashinisti-predotvratiha-pozhar-v-lokomotiv-2095631

Пореден инцидент с влак, машинисти гасиха локомотив. Локомотивната бригада на бързия влак от София за Варна, забелязала дим, излизащ от машинното отделение на локомотива.
 

Либийската брегова охрана спря над 500 мигранти в Средиземно море

http://www.mediapool.bg/libiyskata-bregova-ohrana-sprya-nad-500-migranti-v-sredizemno-more-news278827.html

Либийската брегова охрана спря над 500 мигранти в четири надуваеми лодки, опитващи се да стигнат от бреговете на Либия до Европа през Средиземно море, предаде ДПА.   Три лодки с над 400 мигранти са били прехванати в района на Гарабули, източно от Триполи.   Една лодка с около 100 мигранти е била прехваната край бреговете на западния град Сабрата.   От началото на годината около 6600 мигранти са прекосили Средиземно море от Либия за Италия. Това е с над 80 процента по-малко в сравнение със същия период миналата година, според данни на италианското вътрешно министерство.

Най-високи заплати в професиите с математика и природни науки

https://www.24chasa.bg/novini/article/6851851

Най-високи заплати в професиите с математика и природни наукиПрофесиите, в които ще има най-голям ръст на доходите, са тези, свързани със задълбоченото изучаване на математика и природни науки. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на форума "Бизнес и висше образование". Реалността у нас ни показва, че позициите, които изискват професионално образование, са по-високо платени,

Благоевград е домакин на XV Ретро парад

http://www.struma.com/obshtestvo/blagoevgrad-e-domakin-na-xv-retro-parad_134014/

Община Благоевград е домакин на XV Ретро парад. Инициативата ще се проведе на 12 и 13 май/ събота и неделя/, като любителите на ретро автомобилите ще могат да се насладят на изложението на площад „Македония“. Началото на програмата ще бъде поставено в 10:30 часа, когато жители и гости на Благоевград ще имат възможността да разгледат отблизо уникални ретро автомобили и мотоциклети от цялата страна.

Ретро парадът е организиран от автомобилен и мотоциклетен ретро клуб...

Продължава

От 24 юни жените в Саудитска Арабия свободно могат да шофират

http://www.moreto.net/novini.php?n=373862

От 24 юни жените в Саудитска Арабия свободно ще могат да шофират, обяви генерал Мохамед ал Басами, директор на Главна дирекция "Транспорт", цитиран от АФП. "Установени са всички изисквания за жените в монархията да започнат да шофират", поясни Басами.

За семейство Мейзга ще четат в Нощта на литературата в Добрич

https://www.24chasa.bg/region/article/6851867

За семейство Мейзга ще четат в Нощта на литературата в ДобричДобрич за четвърти път ще се потопи в Нощта на литературата на 9 май от 18 до 22 часа. Популярни личности ще представят на всеки половин час, в рамките на 15 минути, един и същи текст в различни пространства, наречени „читателски гнезда”. След прочита му посетителите на събитието се отправят към следващото „читателско гнездо“.

Патриотите искат график за летните ремонти в Пловдив

https://www.24chasa.bg/region/article/6851874

Патриотите искат график за летните ремонти в ПловдивДепутатът от Обединени патриоти Славчо Атанасов и колегите му в общинския съвет Слави Георгиев и Костадин Гаров поискаха от общината график за летните улични ремонти в Пловдив. Те се зарекоха, че ще държат сметка на местната власт спазва ли сроковете. "Виждаме, че ремонтите в Пловдив се случват изключително бавно и непланирано.

Журита на кинофестивала в Кан ще са съставени предимно от жени

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6851875

Журита на кинофестивала в Кан ще са съставени предимно от жениПо подобие на журито, което ще присъди "Златната палма" в Кан, журитата в секцията "Особен поглед" и за приза "Златната камера", ще са съставени предимно от жени, оповестиха организаторите, цитирани от Франс прес. Председателствано от холивудския актьор Бенисио дел Торо, журито в секцията "Особен поглед" - втората по значимост надпревара в

Проф. Стефан Данаилов пред варненци: Обичам ви, обичам моята публика

http://www.cross.bg/danailov-stefan-maestroto-1574294.html

/КРОСС/ „Аз наистина много ви обичам. Обичам моята публика и винаги съм давал всичко от себе си за публиката“. С тези думи проф. Стефан Данаилов взриви публиката в препълнената зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, където представи автобиографичната си книга „Романът на моя живот“. Автор на книгата е журналистът Георги Тошев. „Аз разказвах, той записваше“, сподели Маестрото от сцената. „Благодаря на Борислав Гуцанов и на Иван Иванов, които поканиха мен, цялата група и издателство „Книгомания“,  да изиграем този спектакъл пред вас“, обясни проф. Данаилов. „На много сцени съм излизал, посрещал съм министри, министър-председатели, президенти, но да представиш Стефан Данаилов е нещо, което се случва един път. Пожелавам на всеки да има такъв момент в живота си. Спомням си, преди 20 години, когато ме запознаха с Маестрото. Беше на сватбата на едно от децата на Александър Лилов. Тогава той ми каза: седиш на тази маса, слушаш, гледаш, внимаваш, не противоречиш, той винаги е прав. След 20 години мога да кажа, че наистина винаги е прав. Защо го наричаме Маестро и Мастър. Не само защото е професор, учител на млади деца, а защото той е учител за живота. Той е последният печат на абсолютната истина. Маестро, благодаря ти за всичко, което правиш“, каза председателят на Градския съвет на БСП-Варна Борислав Гуцанов от сцената

Идентифицирани са девет руски офицери, директно замесени в ракетна атака в Украйна

http://www.mediapool.bg/identifitsirani-sa-devet-ruski-ofitseri-direktno-zameseni-v-raketna-ataka-v-ukraina-news278826.html

Разследващата група Белингкет съобщи, че е идентифицирала девет руски офицери, за които се предполага, че са били пряко замесени в ракетната атака по източноукраински град, в която преди три години загинаха 30 цивилни, предаде Асошиейтед прес.   Групата, която преди това публикува доклади за конфликта в Източна Украйна и свалянето на малайзийския самолет на контролираните от проруските сепаратисти територии, е анализирала аудио и видео данни, предоставени от Украйна в Международния наказателен съд.   Стратегическият пристанищен град на Азовско море Мариупол бе подложен на ракетен обстрел на 24 януари 2015 г. Проруските сепаратисти първоначално обявиха, че напредват към града, но после отстъпиха и упрекнаха за атаката украинските сили.   Русия редовно отрича твърденията, че подкрепя проруските сепаратисти в Украйна.   Организацията Белингкет е основана от британски разследващ журналист и публикува редовно журналистически разследвания. Името й на английски Bellingcat идва от идиома to bell the cat, който в превод означава опитвам се или съгласявам се да извърша непосилна задача.

Делото за катастрофата в Хитрино продължава

https://frognews.bg/novini/deloto-katastrofata-hitrino-prodaljava.html

С разпити на свидетели продължава делото за влаковата катастрофа в Хитрино, която стана на 10 декември 2016 г., съобщава ”Дарик”. Подсъдими са двамата машинисти, управлявали дерайлиралия влак - Димитър Михнев и Радослав Петков. Те са обвинени за смъртта на 7 души и 14 пострадали.

Ердоган: За конституционни промени имам нужда от парламентарно мнозинство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6851854

Ердоган: За конституционни промени имам нужда от парламентарно мнозинствоТурският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че неговата управляваща Партия на справедливостта и развитието ще има нужда от парламентарно мнозинство след предсрочните избори следващия месец, за да извърши конституционни промени, така че новата изпълнителна президентска система да стане напълно функционална, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Платиха на врачанските лекари за февруари с аванс от здравното министерство

https://www.24chasa.bg/novini/article/6851884

Платиха на врачанските лекари за февруари с аванс от здравното министерствоЗаетите във врачанската болница получиха заплатите си за февруари. Това стана благодарение на преведените от здравното министерство 113 000 лв.аванс, тъй като държавното здравно заведение няма пари да се разплати с медиците. По сметките на МБАЛ „Хр. Ботев” постъпили 720 000 лв., но 90 на сто от тях отишли директно за погасяване на задължения към

Боян Петров не е открит в Лагер 1 под Шиша Пангма, търсенето продължава утре

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/05/08/3175227_boian_petrov_ne_e_otkrit_v_lager_1_pod_shisha_pangma/?ref=rss


Алпинистът Боян Петров, който е в неизвестност от 3 май в подножието на връх Шиша Пангма (8013 м), не е бил намерен в Лагер 1. Това съобщи БНР като се позова на информация от съпругата на алпиниста Радослава Ненова.<br /><br />За днес операцията е прекратена.<br /><br />При добро време тримата шерпи, които се включиха в издирването, ще продължат утре към Лагер 2, който е на 7 хил. м. надморска височина.<br /><br />Спасителната операция започна рано тази...

Програмата на първата дама на САЩ е под мотото "Бъди най-добър"

http://www.mediapool.bg/programata-na-parvata-dama-na-sasht-e-pod-mototo-badi-nai-dobar-news278825.html

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп представи в Розовата градина на Белия дом програмата, по която тя ще работи и която е посветена на децата, предаде Асошиейтед прес.   Така тя последва примера на предишните първи дами Лора Буш и Мишел Обама, водещи кампании съответно срещу неграмотността и затлъстяването при подрастващите.   Мелания Тръмп е избрала за лозунг на програмата си израза "Бъди най-добър". Тя заяви, че ще съсредоточи усилията си в три области, свързани с подрастващите - физическото здраве, социалните медии и злоупотребите с опиоиди.   В речта, с която представи програмата, първата дама сподели, че е притеснена, че децата днес са по-малко подготвени да управляват емоциите си и често пъти прибягват до пристрастяващо или разрушително поведение, като например пристрастяване към дрога или тормоз над други деца. Мелания Тръмп призова възрастните да бъдат по-добри във възпитанието на децата относно важността на здравословния и балансиран живот.   "Нашата отговорност като възрастни е да припомним на децата, че когато говорят на висок глас, или пък са онлайн, те трябва да подбират грижливо думите си и да говорят с уважение и състрадание", каза първата дама.   "Като майка и първа дама се притеснявам, че в един постоянно свързан свят, всичко се случва много бързо и децата могат да са по-малко подготвени да изразяват или да управляват емоциите си и да се обръщат често пъти към пристрастяващи или разрушителни поведения", допълни тя.   Накрая тя благодари на президента Доналд Тръмп, който я слушаше от първия ред, и на присъстващите членове на администрацията.   След това думата взе Тръмп, който похвали "чудесното слово" на съпругата си и подчерта, че "навсякъде, където тя отива, хората са трогнати от нейната искреност".   Рейтингът на Мелания Тръмп не престава да расте, откакто мъжът й дойде на власт. Миналата година през януари той беше 47 процента, а днес е вече 57 процента.

Катастрофа ограничава движението по пътя Панега - Ябланица

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6851849

Катастрофа ограничава движението по пътя Панега - ЯбланицаВременно движението по път І-3 Златна Панега – Ябланица е ограничено поради пътнотранспортно произшествие. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на служителите на "Пътна полиция", по обходен маршрут: Златна Панега – Брестница – пътен възел "Коритна" и обратно.

Полицията в Смолян се самосезира за джигит на пътя от Facebook

https://www.actualno.com/crime/policijata-v-smoljan-se-samosezira-za-djigit-na-pytja-ot-facebook-news_673500.html

Полицията в Смолян се самосезира за джигит от видеоклип, публикуван във Facebook, предаде кореспондентът на Actualno.com. „Убиец на пътя. В плътната колона между Чепеларе и Хвойна тариката щеше да изпревари в завоя и едва не уби хората в идващата от завоя кола“, написа Кръстина Чолакова в социалната мрежа. По повод разпространения в интернет и медиите видеоклип за рисково шофиране на 07.05.2018 г. около 10:20 часа на път II-86 в участъка между гр.Чепеларе и с.Хвойна, ръково

Полицията в Смолян се самосезира за убиец на пътя от Facebook

https://www.actualno.com/crime/policijata-v-smoljan-se-samosezira-za-ubiec-na-pytja-ot-facebook-news_673500.html

Полицията в Смолян се самосезира за убиец на пътя от видео клип, публикуван във Facebook, предаде кореспондентът на Actualno.com. „Убиец на пътя. В плътната колона между Чепеларе и Хвойна тариката щеше да изпревари в завоя и едва не уби хората в идващата от завоя кола“, написа Кръстина Чолакова в социалната мрежа. По повод разпространения в интернет и медиите видео клип за рисково шофиране на 07.05.2018 г. около 10:20 часа на път II-86 в участъка между гр.Чепеларе и с.Хвойн

Полицаи смазаха домашно куче на зелен светофар, наказани няма

https://offnews.bg//obshtestvo/politcai-smazaha-domashno-kuche-na-zelen-svetofar-nakazani-niama-680157.html

В столичната дирекция на МВР тече проверка за прегазено от униформени мотористи куче. 

Случаят е от 30 април и за него съобщи в социалните мрежи собственикът на кучето Макс Данчо Колев. По думите му, пресичайки с него на зелен пешеходен светофар на кръстовището на булевардите "Христо Ботев" и "Сливница" в София, животинката е премазана от преминал полицейски мотор. Според Колев машината е прелетяла, като гумите ѝ са минали буквално през гръбнака на дребното животинче от породата чихуахуа. В същото време по пешеходната пътека пресичала и майка с дете.

След инцидента Колев подал сигнал на тел. 112  и на място веднага бил изпратен патрулен автомобил, а малко след това дошли и двама полицаи с мотори. Потърпевшият написал сведение, в което описал случката.

Полицаите попитали дали Колев може да разпознае извършителите, на което той отговорил, че няма как да го направи, тъй като мотористите били с каски, а нямало как да запише регистрационните номера на моторите.

За всеки случай униформените предупредили мъжа, че ако им дава грешна информация, може да бъде подведен под отговорност за набеждаване на колеги. 

След около час обяснения и писания патрула на КАТ каза, че ще отидат да прегледат камерите и след това ще се върнат да съставят протокол. Прибрах се вкъщи и чаках да ме повикат отново на мястото на инцидента, за да ми връчат протокола и да ме информират кой уби малкото ни момченце. Към 17:20 часа ми се обадиха да сляза на кръстовището, тъй като патрулът всеки момент ще се върне след разходката им да гледат камерите. Слязох долу до патрулния автомобил на КАТ. Казаха ми, че са прегледали камерите и че на тях се виждат двама мотористи в жълти жилетки, но ги виждали само отпред и не можело да установят номерата на моторите нито дали са полицаи. Докато ми обясняваха това изведнъж около нас почнаха да паркират полицейски мотори (общо 6 наброй) и още една полицейска патрулна кола. Настана някаква суматоха. В тази суматоха пристигналите служители на реда започнаха да ме заговарят и задават въпроси един след друг. Ще се опитам накратко да преразкажа какво точно ми беше казано и какво бях питан. Първия доста настъпателно започна да ме разпитва: И какво сега, ще съдиш ли колегата?... Друг ме пита защо кучето е било без намордник и ми заобяснява че ще ми съставят акт за това че е без намордник и без повод… Трети ми заобяснява, че колегата много съжалявал и че бил помислиш че някаква котка била изхвърчала… Този или друг почна да ме пита дали не може да приключим казуса и да ми купят едно куче… Друг ме пита какво е кучето и на колко години, написа в профила си във Фейсбук собственикът на кучето.

Няколко дни по-късно, той бил извикан на среща с началника на КАТ София Тенчо Тенев. От него разбрал, че извършителят е установен. 

До момента от СДВР съобщават единствено, че по случая е образувана проверка със заповед на директора на СДВР. За момента резултатите от нея не са ясни.

За 12 май е организирано провеждането на мирно шествие с начален час 17.00 часа пред сградата на МВР. Шествието ще премине през централните улици на София, като ще приключи пред сградата на Софийска градска прокуратура. Участниците в шествието ще настояват за справедливо наказание за извършителя на деянието.  

Честване Деня на Европа и Деня на победата

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/C7FG50c1z5g/

БСП Поморие и Национално движение ” Русофили ” канят жителите и гостите на гр. Поморие на 9-ти май, от 11 ч. пред паметната плоча на загиналите във войните поморийци (в градинката до Църквата ) , за отбелязването на 73-та годишнина от победата над хитлерофашизма – Денят на победата и Ден на Европа. Датата е вписана и в културния календар на Община Поморие.

Край на разговора
Напишете съобщение…

Бедните в България-всеки трети, най-много пенсионери и младежи до 17 години

https://dnes.dir.bg/portfeyl/bednite-v-balgariya-pensioneri-i-mladezhi-do-17-godini

Минималната пенсия за сносен живот трябва да е 500 лева, а не 200, както е сега, смятат възрастните хора

Роуз Готемюлър, зам.-генерален секретар на НАТО: Крим заприличва на огромен самолетоносач

https://www.dnevnik.bg/intervju/2018/05/08/3175262_rouz_gotemjulur_zam-generalen_sekretar_na_nato_krim/?ref=rss


За пръв път НАТО има жена за заместник на генералния секретар в лицето на американката Роуз Готемюлър. От октомври 2016 г. тя заема вторият по важност пост в политическото ръководство и в края на седмицата бе в София за втори път (първата ѝ визита у нас е била като заместник държавен секретар на САЩ по въпросите на контрола над въоръженията и отношенията в отбраната).<br /><br />Родена в Калъмбъс, щата Охайо, тя още в гимназията превежда руски научни списания за американски...

Шерпите не откриха Боян Петров в лагер 1 под връх Шиша Пангма

https://frognews.bg/novini/sherpite-otkriha-boian-petrov-lager-1-pod-vrah-shisha-pangma.html

Тримата шерпи, които издирват изчезналия алпинист Боян Петров, са достигнали до лагер 1 под върха Шиша Пангма, но българинът не е бил там, съобщи пред БНТ съпругата на алпиниста Радослава Ненова.

Италианският президент предложи неутрално правителство да подготви предсрочни избори

http://www.mediapool.bg/italianskiyat-prezident-predlozhi-neutralno-pravitelstvo-da-podgotvi-predsrochni-izbori-news278824.html

Италианският президент Серджо Матарела призова политическите партии да се обединят в подкрепа на краткосрочно неутрално правителство, което да се грижи за финансите и да подготви предсрочни избори в началото на следващата година, ако партиите не успеят да се споразумеят за сформиране на коалиция, предадоха световните агенции.   Срокът на пълномощията на правителството на Паоло Джентилони изтече. Ако партиите не успеят да постигнат споразумение, през идните месеци до провеждането на предсрочни избори ще трябва да работи неутрално правителство, заяви Матарела след края на поредния кръг на консултации с политическите партии.   Ако подобна администрация не получи необходимата подкрепа в парламента, новите избори ще трябва да се състоят през юли или есента.   Двете най-големи политически партии - крайнодясната Лига и антисистемната Движение Пет звезди както изглежда обаче отхвърлят призива на Матарела и казаха, че за предпочитане ще бъде произвеждането на нови предсрочни избори, предаде Ройтерс. Те призоваха вотът да е на 8 юли.   "Няма време за губене, няма място за правителство на технократи", каза лидерът на Лига Матео Салвини.   "Единственият начин да се сдобием с едно сериозно правителство е да гласуваме отново на избори", каза Данило Тонинели, лидер на парламентарната група на Движение Пет звезди.   Партията на бившия премиер на Италия Силвио Берлускони - Форца Италия, обаче предупреди политическите си съюзници да не бързат с предсрочни избори в началото на юли, а да предпочетат варианта на избори през есента, предаде Ройтерс.   "Не сме изплашени от нови избори. Но гласуване през лятото няма да помогне за оправяне на бъркотията. Гласуване през есента е по-добре", се казва в изявление на Форца Италия.

Кметът на Солун иска помощ от Пловдив за улици и градинки

https://www.24chasa.bg/region/article/6851820

Кметът на Солун иска помощ от Пловдив за улици и градинкиКметът на Солун Янис Бутарис праща свои подчинени в Пловдив да вземат опит в поддръжката на улиците и градинките. Той буквално ахна от чистотата във втория български град, където беше на 2-дневна визита по покана на колегата си Иван Тотев. "Изпращам екип да се запознае с начина на почистване на Пловдив,

Превозвачите ще протестират по време на срещата на европейските лидери в София

http://www.cross.bg/moskovski-vreme-premiera-1574293.html

/КРОСС/ Българските превозвачи ще протестират на 16 и 17 май по време на срещата на всички европейски лидери в София. Това стана ясно по време на брифинг след среща с премиера Бойко Борисов и министърът на транспорта Ивайло Московски днес. „Декларираме категорична подкрепа от страна на правителството за българските превозвачи”, заяви Московски. Той уточни, че правителството също не е съгласно с пакета за мобилност. „Разминаваме се на няколко места. На първо място става въпрос за задължителното връщане на водачите на транспортни средства у дома. Категорично сме против”, каза транспортният министър. Московски припомни, че в сряда и четвъртък предстоят срещи между премиера Борисов, френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел, които не са конкретно по темата, но тя ще бъде дискутирана.

Шерпите стигнаха до лагер 1 под връх Шишанпангма, Боян Петров го няма

https://www.24chasa.bg/novini/article/6851834

Шерпите стигнаха до лагер 1 под връх Шишанпангма, Боян Петров го нямаТримата шерпи, които издирват изчезналия алпинист Боян Петров, са достигнали до лагер 1 под върха Шиша Пангма, но българинът не е бил там, съобщи пред БНР съпругата на алпиниста Радослава Ненова. Операцията за днес е прекратена. Групата от трима шерпи е тръгнала тази сутрин към Лагер 1 на 8-хилядника Шиша Пангма в Хималаите,

Вили Вуцов атакува Първа лига с Царско село

https://offnews.bg//futbol/vili-vutcov-atakuva-parva-liga-s-tcarsko-selo-680159.html

Бившият треньор на Марек Дупница, Славия и Левски Велислав Вуцов е новият старши треньор на Царско село, научи Sportal.bg. Синът на Иван Вуцов заменя на поста Веселин Великов, който ще остане в клуба като селекционер.

Ръководството на тима от София е взело решение за промяна в треньорския щаб на клуба след драматичната загуба от Локомотив София в дербито на Втора лига вчера.

Царско село имаше десет победи и едно равенство в първите си 11 мача на свой терен през този сезон, след което тимът взе само една точка от преките си конкуренти в последните три домакинства.

Вуцов ще има за задача да изведе новия си тим до промоция в Първа лига в оставащите два кръга до края на шампионата във Втора лига и евентуални баражи, ако отборът не успее да финишира на първо място в крайното класиране на втория ни ешелон.

Силен летен туристически сезон очакват във Варна

http://www.moreto.net/novini.php?n=373849

Във Варна очакват това лято силен туристически сезон. Към момента подготовката за новия туристически сезон се осъществява нормално. Очаква се да възникнат проблеми по отношение на заведенията по плажовете, тъй като на някои места продължава да се строи на плажната ивица.

Три велики песни, които не са спечелили Евровизия (видеа)

https://offnews.bg//kultura/tri-veliki-pesni-koito-ne-sa-spechelili-evrovizia-videa-680154.html

Конкурсът Евровизия определено предизвиква силно поляризирани оценки. Не един и двама са победителите, които според публиката на континента напълно незаслужено са стигали до първото място. 

Дори хитът от 1974 г. на АББА Waterloo, който от мнозина е смятан за най-добрата песен в историята на конкурса, за малко да не спечели надпреварата.

И все пак кои са най-големите губещи в историята на Евровизия.

Един от световните евъргрийни с безброй кавъри - италианската Nel blu dipinto di blu, по-известна с началото на припева Volare („летя“) е кандидатствала безуспешно на Евровизия през 1958 г. Остава чак на трето място.

Volare е песен на композитора и певец Доменико Модуньо. Утехата за него е, че въпреки че не печели Евровизия, получава наградата от конкурса Сан Ремо, а от плочата с нея са продадени над 800 000 броя.

През 1967 г. едно съвсем младо момиче от Германия с гръцки корени представя Люксембург на конкурса с песен на френски. Вики Лендрос губи, но песента ѝ определено става хит. Заваляват кавъри и преводи на всевъзможни езици, а мелодията става супер популярна.

Определено и Балканите имат своя следа сред песните, недооценени на Евровизия. Всъщност примерите не са един и два, но може би най-шокиращото ограбване е, че Желко Йоксимович с песента Lane Moje не спечели конкурса през 2004 г.

Младата българска майка Орнела има нужда от подкрепа от цяла България, за да види как расте детето й

https://petel.bg/Mladata-balgarska-mayka-Ornela-ima-nuzhda-ot-podkrepa-ot-tsyala-Balgariya--za-da-vidi-kak-raste-deteto-y__263584

"Искам да видя моето красиво момченце да расте" - това е единственото желания, с което се събуждам и си лягам всеки ден през последните три ...

Заплатите скочиха със 115 лв.

https://petel.bg/Zaplatite-skochiha-sas-115-lv-__263585

Заплатите у нас са скочили средно със 115 лева, отчетоха от КНСБ. Средната е 1060 лева, а софиянци получават два пъти повече от видинчани, съоб...

Отварят гроба на Наим Сюлейманoглу, причината е...

https://petel.bg/Otvaryat-groba-na-Naim-Syuleymanoglu--prichinata-e---__263586

През юли ще бъде отворен гробът на покойния щангист Наим Сюлейманоглу, зa да бъдат взети проби за извършване на ДНК-анализ за доказване на...

Касапница! ТИР помете две къщи, шофьорът е загинал

https://petel.bg/Kasapnitsa--TIR-pomete-dve-kashhi--shoforat-e-zaginal__263587

Снимки: Bulnews.bg ТИР помете две къщи в село Златна Панега. При инцидента е загинал шофьорът. Катастрофата е станала към 13 ч. Камионът е с пло...

Радан Кънев обяви: Боян играе карти със Смъртта в момента, но има една важна причина да остане жив

https://petel.bg/Radan-Kanev-obyavi--Boyan-igrae-karti-sas-Smartta-v-momenta--no-ima-edna-vazhna-prichina-da-ostane-zhiv__263588

Снимка Булфото Боян не веднъж е казвал, че положителната енергия на приятелите тук, на долната земя, му помага там горе.  Дано е така.  М...

Извънредно! Линейки хвърчат от Свети Влас след престрелка в центъра на града

https://petel.bg/Izvanredno--Lineyki-hvarchat-ot-Sveti-Vlas-sled-prestrelka-v-tsentara-na-grada__263589

В град Свети Влас се случва нещо извънредно, отцепен е район в центъра, след като се е чула стрелба от оръжия. За това съобщи източник на Фл...

Загорчич: "Левски" е фаворит и ще е много тежко, но ще опитаме да направим изненада

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/05/08/3175259_zagorchich_levski_e_favorit_i_shte_e_mnogo_tejko_no/?ref=rss


Треньорът на "Славия" Златомир Загорчич очаква много труден мач срещу "Левски" във финала за Купата на България. По думите му сините са фаворит в срещата, но посочи, че отборът му ще опита да поднесе изненада.<br /><br />"За нас е чест да играем във финала за купата. Ще играем този мач с удоволствие. Играем срещу силен отбор в лицето на "Левски" с много силни футболисти и го показаха в последните мачове, абсолютен фаворит срещу нас", каза...

Неописуема трагедия: Георги се хвърлил от моста в Бургас само ден след празника си, близките му са в шок!

http://www.struma.com/sinya-lampa/neopisuema-tragediya-georgi-se-hvurlil-ot-mosta-v-burgas-samo_134013/

32-годишният Георги Шивачев от жк „Братя Миладинови” е удавникът, чието безжизнено тяло днес сутринта беше извадено от водолази в Бурга. Младият мъж изненадващо решил да сложи край на живота само ден след Гергьовен. Припомняме, че бургазлията се хвърли вчера от моста, около 18:30 ч., пред погледите на десетки минувачи, които решили да се разходят и да се порадват на хубавото време.

Гледката буквално шокирала възрастна жена, чиито викове отекнали в морската градина. ...

Продължава

Кметът на Младост кара още 10 дни платен отпуск в ареста

https://offnews.bg//obshtestvo/kmetat-na-mladost-kara-oshte-10-dni-platen-otpusk-v-aresta-680156.html

Кметът на Младост Десислава Иванчева, която е за постоянно в ареста по обвинение за подкуп, продължава платения си отпуск. 

Иванчева е пуснала заявление за още 10 дни отпуск, считано от утре, 9 май, след като на 20 април подаде уведомление, че ще използва 10 дни платен отпуск, останал й от миналата година. Тогава обаче Иванчева посочи, че иска да бъде замествана от Владимир Клисуров. Сега в заявлението й за отпуск няма посочен и.д. кмет, научи OFFNews. 

В момента Младост на практика е с и.д. кмет в отпуск и с предизвестие за напускане - Клисуров, и друг и.д. кмет - Румен Русев, който замества Клисуров до края на седмицата. 

Клисуров беше назначен за временно изпълняващ длъжността кмет от Столичния общински съвет, защото Иванчева не беше пуснала заповед, с която да го назначи на поста си. Клисуров обаче обяви, че дава оставка и иска да напусне и поста си зам.-кмет, засега обаче няма кой да му я приеме. 

Мая Манолова при работници, взели си забавени заплати

https://www.24chasa.bg/region/article/6851819

Мая Манолова при работници, взели си забавени заплати
Днес в 16.30 часа омбудсманът Мая Манолова ще се срещне с работничките от затворената фабрика "Абонданца" в Дупница, които специално я поканиха да им гостува. Шивачките са приготвили да подарят на Мая Манолова икона на Св. Иван Рилски, закрилник на града, в знак на благодарност, че след една година протести,

Под 6 % са разследванията за корупция в ГДБОП за миналата година

https://frognews.bg/novini/pod-6-procenta-razsledvaniiata-koruptsiia-gdbop-minalata-godina.html

През 2017 г. Главна дирекция ”Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) е арестувала 90 души за корупция, информира в. ”Сега”. Отчетът на антимафиотите обаче сочи, че акциите срещу корупция са едва 5.5% от работата им.

27 обрани трафопоста в столичния район Люлин установи ЧЕЗ Разпределение

https://www.24chasa.bg/region/article/6851818

27 обрани трафопоста в столичния район Люлин установи ЧЕЗ РазпределениеКомпанията извърши извънреден обход на съоръженията в почивните дни ЧЕЗ Разпределение България извърши извънреден обход на енергийните съоръжения в микрорайони 6 и 7 на столичния квартал Люлин през почините дни, след регистрирани нерегламентирани прекъсвания на електрозахранването. При обхода в 27 трафопоста бе установена липсата на медни елементи,

Пътнически автобус се запали и избухна в центъра на Рим

http://nakratko.bg/category/25/159132/


Пътнически автобус се запали и избухна в центъра на Рим, образувайки гъст димен стълб, съобщиха свидетели, цитирани от "Ройтерс". Това е деветият подобен случай за тази година.

Три жени жени нападнати в Добрич на улицата, крадат им чантите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6851809

Три жени жени нападнати в Добрич на улицата, крадат им чантите

67-годишна жена от град Добрич е била ограбена в центъра – съобщават от Областната дирекция на МВР.. Нападението е станало около 23,30 часа на площад. “Свобода” на 7 май. Жената е нападната от мъж, който чрез използване на сила, й отнема дамската чанта. По данни на тъжителката в чантата е имало лични документи и вещи,

Българските училища зад граница. Заседание на КПБЧ

http://www.eurochicago.com/2018/05/kpbch-3/

На 19 април 2018 г. се провежда заседание на Комисията по политиките за българите в чужбина /КПБЧ/ към Народното събрание, с участието на представители на Министерство на образованието и науката, на Министерството на външните работи и на ДАБЧ. Заседанието се провежда при следния дневен ред:  1. Изслушване на Министерството на образованието и науката за актуалното състояние и дейността на българските неделни училища; 2. Участие на българската държава в честването на 160-ата годишнина от създаването на Болградската гимназия;  3. Разни.

Подсъдимите от ДАИ - Благоевград остават в ареста

https://www.actualno.com/society/podsydimite-ot-dai-blagoevgrad-ostavat-v-aresta-news_673497.html

Шестима от задържаните при спецакция на ГДБОП инспектори от ДАИ - Благоевград остават в ареста окончателно, реши днес Апелативният специализиран съд. Според защитата няма достатъчно събрани доказателства за вината обвиняемите. Съдът определи, че няма риск шестимата служители на ДАИ да се укрият. Въпреки че обвиняемите нямат предишни криминални прояви, съдът констатира, че извършеното престъпление е с голяма обществена опасност, заради което наложи на шестимата мъже най-тежка мярка за неотклонен

Румънският президент отново поиска оставката на премиерката

http://www.mediapool.bg/rumanskiyat-prezident-otnovo-poiska-ostavkata-na-premierkata-news278823.html

Президентът на Румъния Клаус Йоханис настоя за оставката на премиера Виорика Дънчила, която е от редиците на социалдемократите, предаде ТАСС, като се позова на изявление на президента, излъчено директно по националната телевизия.   В оценка за изпълнението на държавния бюджет през първото тримесечие на годината, Йоханис определи еволюцията на финансовата ситуация на страната като "съвършено неудовлетворителна".   "Оставката на госпожа Дънчила е абсолютно необходима, за да се освободи място за отговорни и компетентни хора", каза той.   На 27 април Йоханис поиска оставката на премиерката във връзка с приетия от правителството таен меморандум относно преместване на посолството на Румъния в Израел от Тел Авив в Ерусалим.

Рапърът Пост Малоун оглави класацията на "Билборд" за албуми

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6851808

Рапърът Пост Малоун оглави класацията на "Билборд" за албуми
Рапърът Пост Малоун оглави за първи път в кариерата си престижната седмична класация Топ 200 на "Билборд" за албуми с втория си студиен проект, съобщи сайтът на изданието. По данни на Нилсен Мюзик от тавата "Beerbongs & Bentleys" на Пост Малоун за периода на отчитане са продадени 461 000 албумни единици.

Аптеките спират да приемат рецепти, написани на ръка

http://econ.bg/Новини/Аптеките-спират-да-приемат-рецепти-написани-на-ръка_l.a_i.761429_at.1.html

С рецепти, издавани само на компютър, са задължени да работят всички лекари и аптеки в страната от първи април. Мярката, предложена от БЛС, е...

Веселин Маринов представя новия си албум в Благоевград

http://regiona.bg/%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%bd-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d1%8f-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d0%b8-%d0%b0%d0%bb/

Българският поп певец Веселин Маринов ще представи 28-ия си албум пред жители и гости в Благоевград. На 9 май /сряда/ от 18:30 часа в зала „Яворов“ почитателите на изпълнителя ще могат да чуят най- новите му песни, както и едни от най- големите хитове на музиканта.
Организаторите на концерта обещават спектакъл на световно ниво. В програма са включени балет, визуални и светлинни ефекти.
Музикалната проява е част от националното турне, което започна през 2017 г. След Благоевград националното турне на Веселин Маринов продължава в Гоце Делчев, Самоков, Перник, Кюстендил, Пловдив, Асеновград, Смолян, Шумен, Добрич.

 

 

Материалът Веселин Маринов представя новия си албум в Благоевград е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Най-младият игумен шофира пиян и без книжка

https://frognews.bg/obshtestvo/misterii/nai-mladiiat-igumen-hvanat-zad-volana-piian-bez-knijka-2018-05-08.html

Най-младият игумен в България - хванат да шофира пиян, с близо 3 промила алкохол в кръвта. Това се е случило на навръх Гергьовден. Отчето дори се оказал неправоспособен, защото никога не е имал шофьорска книжка.

Възрастна жена от Русенско даде близо 5000 лева на телефонни измамници

https://www.24chasa.bg/novini/article/6851801

Възрастна жена от Русенско даде близо 5000 лева на телефонни измамнициВъзрастна жена от град Две могили, област Русе, е станала поредната жертва на телефонните измамници. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град. 84-годишната жена била подлъгана по известната схема за подпомагане на полицията при залавяне на телефонни измамници. Тя дала на престъпниците 4720 лева.

Откриха мъртъв първия секретар на българското посолство в Токио

http://www.moreto.net/novini.php?n=373855

Mъж, идентифициран като първи секретар на българското посолство в Япония, е открит мъртъв пред търговска сграда в Шинджуку, Токио в понеделник сутрин. Към момента се предполага, че е самоубийство, съобщава местната полицията, цитирана от JapanToday.

Една трета от българите приемат практики от сталинизма и комунизма

http://clubz.bg/67584-edna_treta_ot_bylgarite_priemat_praktiki_ot_stalinizma_i_komunizma

Доверието на българите към ЕС се е възстановило до обичайните си нива - около 60 на сто, сред като през 2016 г. е изглеждало застрашено. Българите са подчертано проевропейски настроени, а благосклонно настроените към тоталитарни идеологии са малцинство. И все пак - дяловете на тези, които приемат - напълно или отчасти - тоталитарни практики и идеологии "не са за подценяване и могат да са основание и за тревога - особено този на толерантно настроените към елементи от комунизма".

Изводите са на „Галъп интернешънъл“ на база на данни от изследване на обществените нагласи по повод датата 9 май, която се чества като Ден на Европа в страните от ЕС и като "Ден на победата" от Русия. Изследването е проведено между 13 и 22 април сред 817 души по метода „лице в лице“. 

В последната година и половина доверието в обобщения образ на ЕС възстанови позиции, след като през 2016 г. трайно беше достигнало по-ниски стойности. В първите месеци на 2018-а около и над 60% от българите отговарят положително на въпрос имат ли доверие в Съюза, докато около 30% отговарят отрицателно, казват от "Галъп Интернешънъл". Според анализа преди две години по-високите нива на недоверие са били свързани с ефектите от т.нар. бежанска вълна, от решението за "Брекзит" и други трусове в самия ЕС. Влияние на нивата на довение и недоверие към ЕС вероятно оказва и "по-общото" противоборство между Запада и Русия.

Според анализаторите доверието е укрепнало през и след 2017-а заради това, че на ключови национални избори в европейски страни (Във Франция и Германия, например - б.р.) надделяха опциите „за“ Европа. Освен това текущото българско председателство на Съвета на ЕС допълнително насочва вниманието на българските граждани към европейските дела.

Колко харесваме фашизма и комунизма? 

В изследването си този месец от „Галъп интернешънъл“ са задали два "провокативни" - както сами ги наримат - въпроса на респондентите. Те са свързани със степента на приемливост на тоталитарни идеологии и практики като целта е "единствено да се покажат генералните нагласи".

Данните показват по-ниска толерантност и търпимост към идеологи и практики като "нацизъм, фашизъм и подобни", в сравнение с търпимостта към "сталинизъм, комунизъм, болшевизъм".

Конкретните резултати на "Галъп Интернешънъл" - 72 % от българите смята за "неприемливи като цяло" фашизма, нацизма и подобните му, 12 на сто - приемат "някои неща" от изброените идеологии и практики, а други смятат за неприемливи. 3% от бърлгарите намират за "изляло приемливи" фашизма и нацизма. 

"Най-възрастните у нас, респ. последователи на БСП, изглеждат и най-дистанцирани от подобни идеологии и практики. Привържениците на националистически формации също декларират нетърпимост, но при тях се усеща и малко по-висок дял на съгласни, че има и приемливи елементи.", казват по този въпрос от агенцията.

Вторият въпрос е за отношението към идеологиите комунизъм, сталинизъм, болшевизъм и подобни. Тук се забелязва чувствително по-висока степен на търпимост, става ясно от числата:

"Като цяло следва да се отбележи, че комунистическите елементи са в по-голяма степен възприемани в сравнение с нацистките. Например, мнозинство от над половината от привържениците на БСП, респ. по-възрастните хора у нас, приемат частично левите тоталитарни идеологии и практики.", пише в анализа на "Галъп Интернешънъл".

Данните показват, че по-малко от половината българи смятат за напълно неприемливи сталинизма, болшевизма и комунизма - 44 на сто са на това мнение. Цели 33 % обаче твърдят, че в трите вида тоталитарни идеологи и и практики има и "приемливи" неща, и "неприемливи". А други 6 % от българите откровено приемат сталинизма, болшевизма и комунизма.

"Файненшъл таймс": Крехкото бъдеще на Балканите зависи от македонския договор

https://www.24chasa.bg/novini/article/6851787

"Файненшъл таймс": Крехкото бъдеще на Балканите зависи от македонския договорАко дефиницията за напредък е, че страната вече не нарича летището в своята столица на името на воина, който е загинал преди 2300 години във Вавилон, тогава сигурно има надежда за Балканите, които са източник на повечето конфликти в модерна Европа, коментира "Файненшъл таймс". През февруари македонското реформаторско ръководство смени предишния

Левски ще триумфира с купата според „Еврофутбол“

http://www.cross.bg/leva-live-singul-1574292.html

/КРОСС/Двама столичани разбиха Суперджакпот 13. Левски ще триумфира с Купата на България според „Еврофутбол". Финалът за трофея е на 09.05.2018 г от 19.30 часа на стадион „Васил Левски", а опонентите на „сините" е друг столичен тим - Славия. Левски е с коефициент 1.31, равенството е 3.60, а успехът на „белите" е с 6.00. Вижте всички възможности за залози тук. Денят на Европа, 9-ти май, предлага на почитателите на футбола още едно дерби - финалът за купата на Италия между Ювентус и Милан: Ювентус - Милан                              тук                   Сингъл, Live, ТОП „1"- 1.72 „Х"- 3.04 „2"- 4.15 Според „Еврофутбол" първи голмайстор в мача ще бъде Гонсало Игуаин, който е с коефициент 3.50. След него се нарежда Паоло Дибала с 4.50 и Марио Манджукич с 6.00 - и тримата от Ювентус

Левски ще триумфира с купата на според „Еврофутбол“

http://www.cross.bg/leva-singul-live-1574292.html

/КРОСС/Дама столичани разбиха Суперджакпот 13 Левски ще триумфира с Купата на България според „Еврофутбол". Финалът за трофея е на 09.05.2018 г от 19.30 часа на стадион „Васил Левски", а опонентите на „сините" е друг столичен тим - Славия. Левски е с коефициент 1.31, равенството е 3.60, а успехът на „белите" е с 6.00. Вижте всички възможности за залози тук. Денят на Европа, 9-ти май, предлага на почитателите на футбола още едно дерби - финалът за купата на Италия между Ювентус и Милан: Ювентус - Милан                              тук                   Сингъл, Live, ТОП „1"- 1.72 „Х"- 3.04 „2"- 4.15 Според „Еврофутбол" първи голмайстор в мача ще бъде Гонсало Игуаин, който е с коефициент 3.50. След него се нарежда Паоло Дибала с 4.50 и Марио Манджукич с 6.00 - и тримата от Ювентус

Група "Куин" с Адам Ламбърт с поредица концерти в Лас Вегас

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6851790

Група "Куин" с Адам Ламбърт с поредица концерти в Лас ВегасЛегендарната британска група "Куин" оповести "лимитирана" поредица концерти в Лас Вегас с певеца от САЩ Адам Ламбърт, който от години се изявява като неин вокал, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.  Краткото пребиваване на "Куин" в Лас Вегас с шоуто "Crown Jewels" е планирано за септември.  В периода между 1 и 22 септември групата с Адам Ламбърт

Шуменско семейство даде на ало измамници злато и близо 20 000 лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6851786

Шуменско семейство даде на ало измамници злато и близо 20 000 лв.Мъж на 71 години от Шумен е бил въведен в заблуда и измамен по телефона. Той е предал на мними полицаи 18 700 лева и около 38 грама златни накити, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. В схемата първо паднала съпругата му. На стационарен телефон, около 10.00 часа вчера, се обадил непознат мъж и по познатата схема "съдействие на полицията" я убедил

Операцията по издирването на Боян Петров за днес е прекратена

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/lLOOMoBuM_g/

Тримата шерпи, които издирват изчезналия алпинист Боян Петров, са достигнали до лагер 1 под върха Шиша Пангма, но българинът не е бил там.

Това съобщи пред БНР жената до алпиниста Радослава Ненова.

Операцията за днес е прекратена.

Под 6 % са разследванията за корупция в ГДБОП за миналата година

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/05/08/3175266_pod_6_sa_razsledvaniiata_za_korupciia_v_gdbop_za/?ref=rss


През 2017 г. Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) е арестувала 90 души за корупция, информира в. "Сега", позовавайки се на отговор от МВР след запитване по Закона за достъп до обществена информация. Отчетът на антимафиотите обаче сочи, че акциите срещу корупция са едва 5.5% от работата им.<br /><br />"Злоупотребите със служебно положение от длъжностни лица с цел лично облагодетелстване е в основата на корупционните прояви, като в...

ГЕРБ, ДПС и "Воля" не харесаха изводите в доклада за ЧЕЗ

http://clubz.bg/67583-gerb_dps_i_volq_ne_haresaha_izvodite_v_doklada_za_chez

Проектът на доклада за сделката за ЧЕЗ, изготвен от временната комисия в 44-ото НС, не се хареса на депутатите от ГЕРБ, ДПС и "Воля", които поискаха изводите и констатациите в него да се преработят. Така докладът, приготвен от шефа на комисията Жельо Бойчев (БСП), ще се ремонтира от работна група, която ще трябва да спази крайния срок, в който да го представи - 10 май. 

Основният извод, който се налага от документа, е, хаотични действия на изпълнителната власт и лоша работа на българските институции, които си прехвърлят отговорността или просто я избягват.

Следващата седмица изтича срокът, в който Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) трябва да се произнесе по внесените от кандидат-купувача на активите на ЧЕЗ в България - "Инерком", документи за разрешение на сделката. На 23 февруари т.г. "Инерком България" има подписан предварителен договор за продажба с чешката държавна компания ЧЕЗ и срок от 9 месеца сделката да приключи.

Като аргумент за неприемането на доклада Делян Добрев (ГЕРБ), Димитър Лазаров (ГЕРБ) и Валентин Николов (ГЕРБ) изтъкнаха частта му с констатациите и препоръките, като дадоха за пример критиката, отправена към приватизацията на електроразпределителните дружества (ЕРД) в периода 2003-2005 и последвалата продажба на миноритарните дялове в тях, извършена по времето на първия кабинет на Бойко Борисов. "Неприемливи изводи за приватизацията на ЧЕЗ", по думите на Лазаров, според Делян Добрев някои текстове са "притеснителни", а според Николов ГЕРБ са "смутени от някои препоръки". Към гласуването за отлагане на приемането на доклада се присъединиха и народните представители от ДПС и "Воля".

Какво ядоса управляващите

Според проектодоклада, при продажбата на 67% от ЕРП-ата, извършена при кабинета "Сакскобургготски" (НДСВ-ДПС), продажата е била осъщестена "без ясна регулаторно-правна рамка". Това, впоследствие, довежда до спорове между държавата и чуждестранните инвеститори.

Продажбата на пакетите от остатъчни акции по време на първото правителство на Борисов - през 2012 г., не допринася за коригирането на установените вече слабости, а напротив - задълбочава ги, констатира проектът, изготвен от Бойчев и експертите. Констатира се, че тези сделки водят и до риск от последващо придобиване на ключови за националната сигурност предприятия от дружества, които не отговарят на основната цел на приватизационната стратегия - "силни и опитни стратегически инвеститори, които да инвестират и управляват електроразпределителните предприятия дългосрочно".

За продажбата на остатъчните дялове от 33% няма решение на МС, те просто са прехвърлени на Държавната консолидационна компания (създадена по идея на първия министър на финансите на Борисов - Симеон Дянков, бел.а.), която се занимава със сделките и където постъпват средствата, обясни Жельо Бойчев.

И още констатации:

"Инерком България" не отговаря на изискванията за "опитен стратегически инвеститор" и на нито един от критериите, заложени като изисквания към инвеститорите през 2004 г.; "Инерком България" не са обяснили по какъв начин и откъде ще осигурят необходимите средства за закупуване на 7-те дружества на ЧЕЗ България; Запитаните от комисията кредитни институции са отказали информацията, необходима за изясняване на въпроса, само Първа инвестиционна банка е признала, че е готова да финансира сделката с до 80 милиона евро.

Директно по управляващите бият и други от изводите като: непоследователно и хаотично поведение на българското правителство по сделката (като пример е посочена заявената, но негласувана оставка на министъра на енергетиката, както и рязката промяна на позициите от искане за пълен контрол върху сделката до отказ от всякакво участие); твърдението на Бойко Борисов от 27 февруари т.г., че не е запознат с процесите по придобиването на ЧЕЗ не отчитат регулярните информации, които е получавал от службите за сигурност и други "компетентни институции" за намеренията на ЧЕЗ и разговорите, водени с потенциални купувачи; твърденията на Борисов и министъра на финансите Владислав Горанов, че ЧЕЗ са предлагали на държавата да закупи активите противоречи на уверенията на ЧЕЗ, че на всички български правителства от 2013 г. досега е предлагано да закупят дружеството.

Бойчев заяви, че при работата по доклада са "погазени конституционните права на българските граждани", тъй като на комисията е отказвана информация с аргумента за "професионална тайна", "търговска тайна", "банкова тайна" и т.н. Не може при сделка, която засяга националната сигурност на станата, да има подобни откази, ще предложа такава информация да се изисква от председателя на парламента, заяви депутатът от левицата.

 
Според документа, който не бе приет днес, до изготвянето му "в комисията не е получен отговор от ДАНС относно извършени ли са проверки на финансовите посредници по сделката с ЧЕЗ", съгласно Закона за мерките срещу изпирането на пари. Българската компания Mane capital е анжагирана да осигури финансирането по сделката. 
 
 
Препоръките в неприетия доклад са: 
 
1. Министърът на енергетиката да извърши задълбочен анализ относно изпълнението на заложените цели в приетата стратегия за приватизация на електроразпределителните дружества.
2. МС да ревизира ПМС 181 "за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност в сектор "Енергетика".
3. КЕВР да представи в най-кратки срокове пред Комисията по енергетика в Народното събрание нормативните промени с оглед предоставените му нови правомощия да може да спира сделки с акции на енергийни предприятия.
4. Службите за сигурност да представят детайлен анализ на действията си по планирата сделка с активите на ЧЕЗ.
5. Българската банка за развитие да предостави на Народното събрание коресподенцията си с "Инерком България" относно сделката за ЧЕЗ.
 
След действията на работната група, ще видим колко от тези препоръки и констатации ще останат в доклада.

Дебютният мач на Григор Димитров в Мадрид срещу Милош Раонич пряко по Mtel Sport 1

https://offnews.bg//futbol/debiutniat-mach-na-grigor-dimitrov-v-madrid-sreshtu-milosh-raonich-pri-680158.html

Григор Димитров започва участието си на ATP Masters 1000 турнира в Мадрид с мач от втория кръг срещу канадеца Милош Раонич.

Двубоят е четвърти в програмата на втория по големина корт в испанската столица – „Аранча Санчес” и се очаква да започне около 19:00 часа. Мачът ще се излъчи пряко по Mtel Sport 1, както и на ppv.mtel.bg.

Канадецът достигна до двубоя срещу Димитров, след като в първия кръг се наложи убедително със 6:3, 6:2 над квалификанта от Аржентина Николас Кикер. Първата ни ракета има положителен баланс срещу Раонич и води с 3:1 победи.

Двамата за последно се срещнаха в Бризбън през 2017 г., когато българинът записа чиста победа. И четирите двубоя между двамата са се провели на твърда настилка, като днешният сблъсък ще е първи на клей.

Ако успее да се справи с Раонич, в третия кръг Димитров ще има за съперник победителя от мача между Беноа Пер и Денис Шаповалов, а най-високопоставените играчи за евентуалния четвъртфинал са Давид Гофен и Новак Джокович.

С последния от двамата са свързани и най-приятните спомени на първата ни ракета от надпреварата – през 2013 г. Димитров записа престижна победа срещу сърбина, който тогава беше №1 в ранглистата на ATP.

Турнирът в испанската столица ще продължи до неделя, 13 май, като всички най-интересни двубои ще се предават пряко по Mtel Sport 1. Мачовете на Григор Димитров, както и финалният сблъсък за титлата ще могат да се гледат и на платформата ppv.mtel.bg.

"Кливланд" разби "Торонто" с 35 точки и стигна четвърти пореден финал в Източната конференция

https://www.dnevnik.bg/sport/2018/05/08/3175263_klivland_razbi_toronto_s_35_tochki_i_stigna_chetvurti/?ref=rss


"Кливланд кавалиърс" постигна разгромна победа над "Торонто раптърс" със 128:93 у дома и се класира за четвърти пореден финал в Източната конференция на НБА. "Кавалерите" приключиха серията в четири мача и не допуснаха нито една загуба срещу най-добрия отбор на изток в редовния сезон.<br /><br />"Кливланд" записа десета поредна победа срещу "Торонто" в плейофите и за трети пореден сезон отстрани канадския тим в директните елиминации....

EVN България съветва клиенти, които ползват сезонно свои ваканционни имоти, да обърнат внимание на сроковете за плащане на консумирана електроенергия

http://www.cross.bg/elektroenergiya-plashtane-suvetva-1574291.html

/КРОСС/ В редица селища, вилни зони и курорти се ползват сезонни жилища - апартаменти, вили, летни къщи и др. В тях електроенергия се ползва за кратък период от време през годината. В някои случаи консумацията от предходен месец остава незаплатена. Това води до изключване на електрозахранването им и създава неудобства за потребителите на тези обекти при ползването през пролетта и лятото.  В тази връзка EVN България съветва своите клиенти преди активния ваканционен сезон да проверят дали са налични задължения за консумирана електроенергия в имотите си и да следят срока си за плащане. За да се избегне дискомфорт, всеки клиент може да получава безплатно съобщение чрез SMS или имейл за готова фактура или пропуснат срок за плащане. Услугата е достъпна след лесна регистрация на https://www.evn.bg/UslugiIzvestqvane/ClientForm.aspx Плащане от страната и чужбина може да се извърши чрез системата “ЕVN Онлайн плюс“ на https://www.evn.bg/Online-Services/Login.aspx  

Бъдещето на споразумението за иранската ядрена програма зависи от европейците

http://www.mediapool.bg/badeshteto-na-sporazumenieto-za-iranskata-yadrena-programa-zavisi-ot-evropeitsite-news278822.html

Няма почти никакви съмнения, че президентът Доналд Тръмп ще провали споразумението за иранската ядрена програма, желано от предшественика му демократ Барак Обама. Това каза бившият съветник на Обама Робърт Мали, цитиран от Франс прес и БТА.    Сега европейците трябва да направят така, че Иран да остане в споразумението, ако наистина искат да го спасят, каза в интервю за АФП Мали, който е преговарял по сделката от американска страна и понастоящем е президент на мозъчния тръст Международна кризисна група.   На въпрос защо сключеното през 2015 г. споразумение е толкова важно Мали отговори, че то е дало възможност да се постигне целта, желана от американското правителство, от международната общност и от всички страни, участвали в договарянето му: да се гарантира, че Иран никога няма да може да се сдобие с ядрена бомба.   Не аз, а Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), която упражнява контрол върху поведението на Иран, всички договорили сделката страни, включително най-взискателните като Франция, а също Държавният департамент и дори Белият дом - всички те удостоверяват месец след месец, че Иран изпълнява стриктно споразумението, каза Мали.   Говорим за най-глобалния режим на инспектиране в историята, договорен със страна, която не е била победена във война. Ако те се опитват да не спазват правилата, има толкова алармиращи сигнали, че това със сигурност ще бъде разкрито, добави бившият преговарящ.   Всичко, което виждаме при това правителство, показва само едно - че Тръмп иска да се оттегли от споразумението. Защото смята, че това е наследство от предшественика му, а всичко, постигнато от предшественика му, е катастрофа. Защото обеща това в предизборната си кампания, а това е президент, който иска да може да каже, че сдържа обещанията си и защото това е позиция, която споделят онези, които слуша, израелците, някои страни в Персийския залив, собствените си съветници, обясни Мали.   Ясно е, че САЩ искат да ликвидират споразумението, затова Международната кризисна група твърди, че европейците трябва да направят така, че Иран да остане в него. Ще е много трудно. Опитваме се да покажем какво могат да направят европейците, за да сведат до минимум поледиците от връщане на американските санкции: да се опитат да защитят европейските компании, които ще бъдат изложени на санкции, да се опитат да прегрупират по-малки компании, изложени в по-малка степен в САЩ, за да могат те да работят колективно в Иран.   Запазването на споразумението е най-доброто решение за Европа и за Иран. Посланието ни към иранците е следното: по-добре определена непрекъснатост в търговските отношения с Европа и изолиране на САЩ, отколкото вие да бъдете в изолация, а европейците и американците постоянно да ви следят. Защото истината е, че ако САЩ възстановят санкциите си и в резултат на това Иран също се оттегли от споразумението, Европа няма да има избор - вероятно ще хвърли отговорността върху президента Тръмп, но и тя ще върне санкциите си, ако Иран възобнови ядрената си програма, предупреди Мали. 

Парижки музей отвори врати за нудисти

https://frognews.bg/laif-stail/fabrika-kliuki/parijki-muzei-otvori-vrati-nudisti.html

Парижкият музей за модерно изкуство Palais de Tokyo отвори врати за нудисти, съобщава Le Parisien. Музеят е бил достъпен за нудистите рано сутринта, 2 часа преди да отвори за други посетители.

Прочут английски писател помогнал на сина си за есе в училище, оценили го с тройка

http://clubz.bg/67582-prochut_anglijski_pisatel_pomognal_na_sina_si_za_ese_v_uchilishte_ocenili_go_s_trojka

Прочутият английски писател Иън Макюън помогнал на сина си да напише есе по собствения си роман „Неумолима любов“ (по който е сниман филмът Enduring Love с Даниъл Крейг). За есето синът получил оценка C+ (три плюс), съобщи британският „Телеграф“.

„Разказах му основните събития и идеи в романа, на които следва да обърне внимание в есето си. Не го четох преди да го представи в училището. Но се оказа, че учителят му категорично е отхвърлил всичко, което му казах“, споделя Макюън.

Писателят заяви, че се съмнява в необходимостта в училище да карат децата да четат неговите книги.

„Помислете само – детето е принудено да прочете книга на баща си. Горкото“, оплака се Макюън.

69-годишният автор е написал романи като „Амстердам“, „Изкупление“, „На плажа Чезъл“, „Почивка в чужбина“, „Дете във времето“, „Събота“… Много от тях са екранизирани. Нееднократно е номиниран за премията „Букър“, печели я през 1998-а за „Амстердам“.

В „Неумолима любов“, вследствие на трагично завършило произшествие с балон, журналистът Джо Роуз се запознава с младия Джед Пери, който започва да изпитва към Джо необяснима и неумолима любов и го подлага на ужасяващ тормоз… Постепенно става ясно, че любовта може да е по-опасна от омразата и нещата взимат драматичен обрат.

"Площад Славейков"

Премиер на Армения стана лидерът на опозицията и протестите

https://frognews.bg/svqt/premier-armeniia-stana-liderat-opozitsiiata-protestite.html

Лидерът на опозиционните протести в Армения Никол Пашинян е новият премиер на страната след избор в парламента, съобщи ”Интерфакс”. Пашинян става премиер от второто гласуване, с поддръжка на депутати от управляващата Републиканска партия на Армения (РПА), която иначе има мнозинство в 105-местния парламент.

Дело в съда по правата на човека заплашва мигрантската сделка между Италия и Либия

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/05/08/3175248_delo_v_suda_po_pravata_na_choveka_zaplashva/?ref=rss


Сътрудничеството между Италия и Либия за спиране на мигрантите, достигащи Европа, е изправено пред предизвикателство в съда заради твърдения, че е довело до тежки нарушения на правата на човека, включително измъчване и робство, предаде "Гардиън".<br /><br />Делото е заведено в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ). Италия е обвинявана, че заради споразумението й с либийската брегова охрана, която спира лодки на мигранти по нареждане на Италия и която принуди хиляди...

Превозвачите излизат на протест на 16 и 17 май. Кабинетът ги подкрепи

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/prevozvachite-izlizat-na-protest-na-16-i-17-may-kabinetat-gi-podkrepi

България може би ще е най-ощетената държава, смятат от бранша. Премиерът Борисов и министър Московски ги подкрепят

"Нощ на литературата" в Бургас

https://www.actualno.com/burgas/nosht-na-literaturata-v-burgas-news_673494.html

На 9 май от 18.00 часа Бургас за поредна година ще се включи в общоевропейската "Нощ на литературата". Събитието ще премине на приятни места, където небезизвестни личности ще четат откъси от интересни книги. Събитието се организира от Община Бургас, съвместно с Чешкия културен център в София, културни институти и посолства на страните членки на Европейския съюз. Участниците тази година ще ви очакват в четири "четящи гнезда" на комуникативни места в града: BarBossa, Кафе-кни

Около 15% oт 26-годишните са девствени заради страх от секса

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6851751

Около 15% oт 26-годишните са девствени заради страх от сексаОколо 15 процента от поданиците на Нейно Величество на 26-годишна възраст са останали девствени, поради страх от секса, установи проучване, публикувано от в. "Метро". Според изследване, проведено от лондонския "Юнивърсити колидж" родените в навечерието на новото хилядолетие изчакват по-дълго, преди да се впуснат в сексуални преживявания.

Опозиционерът Пашинян беше избран за премиер на Армения

http://www.mediapool.bg/opozitsionerat-pashinyan-beshe-izbran-za-premier-na-armeniya-news278821.html

След три седмици на антиправителствени протести парламентът на Армения избра във вторник лидера на опозицията Никол Пашинян за министър-председател, предаде Франс прес. Депутатът и бивш журналист беше единствен кандидат. Той получи подкрепата на 59 парламентаристи при необходими 53 гласа.   Това е второ гласуване на кандидатурата на 42-годишния Пашинян в парламента за осем дни след неуспеха му на 1 май. Тогава в подкрепа на Пашинян гласуваха 45 депутати в 105-местното Национално събрание. Минути преди това управляващата Републиканска партия на Армения обяви, че ще гласува против него.   Предишният премиер Серж Саркисян подаде оставка след масовите протести на привържениците на опозицията, довели и до разпадане на управляващата парламентарна коалиция.   Пашинян е на 42 години, бивш журналист и отдавнашен опозиционер. Само преди няколко седмици малцина биха заложили, че той ще успее да накара десетки хиляди арменци да излязат по улиците, пише Франс прес.   Само за няколко дни той се наложи като неоспорим лидер на антиправителственото движение, което доведе до оставката на 23 април на премиера Серж Саркисян, избран на поста само шест дни по-рано, след като бе президент в продължение на 10 години.   Често носещ тениска в цвят каки и черна шапка с козирка, известен с откровения си начин на изразяване, Никол Пашинян не е "новобранец в арменската политика".   През 2008 г. той участва в протестите срещу победата на Серж Саркисян на президентските избори. Много арменци свързват името му с трагичния спомен за смъртта на 10 души, след като протестното движение прерасна в бунт и организирани сблъсъци с полицията.   След разпръсването на протестите, Пашинян премина в нелегалност за няколко месеца, преди да се предаде на полицията през януари 2009 година.   През януари 2010 г. той бе осъден на 7 години затвор. През 2011 г. бе освободен по силата на амнистия.   Брилянтен оратор, известен със смущаващите въпроси, които не се колебае да задава в парламента, откакто създадената от него партия "Граждански договор" влезе в него през 2017 г., Никол Пашинян бързо се превърна в най-ефикасния противник на Серж Саркисян. След около 3 седмици протести, опозиционният лидер обиколи Армения, спирайки в градове и села, където беше посрещан като герой, обещавайки "победа на народа" и на своята "нежна революция".   "Никол Пашинян промени методологията: той направи обществото участник в процеса, той даде на хората възможност за действие, той каза: трябва да направите нещата сами", смята политологът Хакоб Бадалян, интервюиран от АФП.   "Премиерите ще идват и ще си отиват, но отсега нататък ще знаят, че ако преминат границата, народът ще каже: "ние сме господари на нашата страна", заяви той на митинг на своите привърженици в Ереван.   По време на кампанията за последните парламентарни избори, Пашинян вече привличаше поддръжници със своята непосредственост, провеждайки голям брой импровизирани срещи в задни дворове или на покрива на гаражи.   Тези действия донесоха част от популярността на този баща на четири деца, особено сред младежите, отраснали след разпадането на СССР и обявяването на независимостта на страната през 1991 година.   Според анализатора Александър Искандарян арменската опозиция е почти унищожена и днес Никол Пашинян е единствената водеща фигура. "Арменската опозиция днес е той", заявява Искандарян.   Пашинян е обещал да публикува политическа програма до 20 дни.   "Аз съм проарменски настроен... Да бъдеш политик в Армения за мен означава да си настроен проарменски", наблегна той в понеделник.   Пашинян се погрижи да успокои традиционния съюзник Русия и подчерта, че при неговото управление съюзът с Москва ще остане основна ос на арменската политика.

Китайският износ отново се върна към растеж

http://econ.bg/Новини/Китайският-износ-отново-се-върна-към-растеж_l.a_i.761428_at.1.html

През април износът на Китай се увеличи с 12,9% на годишна база след понижение с 2,7% през март, показват данни на Генералната митническа...

Ще превозят Теодора от Турция до България с линейка

https://frognews.bg/novini/shte-prevoziat-teodora-turtsiia-balgariia-lineika.html

Българката Теодора Маджарова, която се намира в тежко здравословно състояние, отпътува тази сутрин от Сау Пауло, Бразилия, за България с редовен полет до Истанбул.

На британския пазар се появиха охладителни жилетки за кучета

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6851773

На британския пазар се появиха охладителни жилетки за кучетаНа британския пазар се появиха охладителни жилетки за кучета, които, след като се намокрят със студена вода, гонят жегите от домашните ни любимци, пише в. "Метро". Фирма предлага модел от 17 британски лири за шаровци с по-малки размери. Друга компания пуска жилетка за 35 паунда, при която водата, с която е намокрена,

Само във Фрог: Столично ченге кани разследван на ”гола” среща в селска баня, за да му иска пари

https://frognews.bg/obshtestvo/underground/samo-vav-frog-stolichno-chenge-kani-razsledvan-sreshta-selska-bania-iska-pari.html

Действащ полицай от икономическа полиция кани на среща в селска баня свой колега, който е обект на разследване, за да му каже колко трябва да брои на прокурора, за да се отърве от преследване.

Само във Фрог: Столично ченге кани разследван на "гола" среща в селска баня, за да му иска пари

https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-stolichno-chenge-kani-razsledvan-sreshta-selska-bania-iska-pari.html

Действащ полицай от икономическа полиция кани на среща в селска баня свой колега, който е обект на разследване, за да му каже колко трябва да брои на прокурора, за да се отърве от преследване.

Делио Роси: На финала няма фаворити

http://clubz.bg/67581-delio_rosi_na_finala_nqma_favoriti

Делио Роси не смята "Левски" за фаворит на финала за Купата на България срещу "Славия" утре от 19:30 часа, но след като на тима му е отредена тази роля, той е готов да я приеме.

Това заяви италианецът на пресконференция на стадион "Васил Левски" заедно с наставника на "белите" Златомир Загорчич.

"Не мисля, че на финал има фаворити, но след като ни смятат за такива, добре, трябва да поемем тази отговорност и да се справим с нея, започна Роси, който е печелил купата на родината си с "Лацио". - Ако искаш да си голям, трябва да поемаш отговорност. Това е важен мач за нас. Естествено, че е важно за клуба да спечели турнира, важно е и за феновете, ще остане в историята. Ще придаде смисъл на целия сезон. Но все пак един мач не може да го определи като успешен или неуспешен. Равносметка ще направим в края, а той още не е дошъл."

Той каза, че в "Левски" няма проблеми с контузени играчи. Получилият травма наскоро защитник Милош Цветкович е в групата.

"Когато човек вярва в нещо и продължава да го прави независимо от лошите резултати, неминуемо ще дойдат и успехи. Сега е настъпил този момент за нас. На финала не трябва да мислим за минали мачове, а да излезем и играем футбол", завърши Делио Роси.

Златомир Загорчич.

Според Златомир Загорчич "Левски" е абсолютен фаворит, той отчете, че в края на сезона "Левски" е започнал да играе силно под ръководството на колегата си.

"Чест е да сме на финал, ще играем срещу силен противник и то на пълен стадион, което е ново за нас, заяви сърбинът с български паспорт. - След като излизаме в този мач, ще опитаме и да спечелим, макар че ще бъде много трудно. Дали ме притесняват пълните трибуни? Нали в крайна сметка футболът е за това. Ако нещо ме притеснява, това е "Левски". Още не съм наясно с нашия състав. Имаме някои контузени и искам да поговоря с футболистите, за да усетя настроението им."

"Разбира си, че има напрежение, това е нормално. След като стигнахме дотук, ще се раздадем на 100 процента, пък каквото стане", каза още Загорчич.

До момента са продадени малко над 25 хиляди билета за мача, каза един от шефовете на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов. Изчерпани са билетите за секторите "А" и "В", като за "А" са останали само такива от квотата на "Славия".

Има за "Г" и малко за "Б", но се очаква "сините" да напълнят трибуната си. Съдия на финала ще бъде Никола Попов.

Късно снощи в България пристигна звездата на бразилския футбол Ривалдо, баща на Ривалдиньо от "сините".

Утвърдиха номинациите за награда „Варна“ в сферата на културата

http://www.moreto.net/novini.php?n=373853

Номинациите за награда „Варна“ в сферата на културата утвърди ресорната комисия към местния парламент, предаде репортер на Moreto.net. Общо 12 са окончателните номинации, които предстои да бъдат гласувани и на сесия на Общински съвет.

Земетресение разлюля Аляска

https://www.24chasa.bg/novini/article/6851771

Земетресение разлюля АляскаЗеметресение с магнитуд 5,5 по скалата на Рихтер е регистрирано край бреговете на американския щат Аляска, съобщава Геоложката служба на САЩ, цитирана от БГНЕС. Епицентърът на труса бил в залива на Аляска, на 297 км югоизточно от град Кадяк, а дълбочината му - 12 км. Няма данни за пострадали и разрушения.

Бум от кражби в Пловдив, задигнаха 15 000 лв. и злато

https://www.24chasa.bg/novini/article/6851780

Бум от кражби в Пловдив, задигнаха 15 000 лв. и златоЧетири сигнала за домови кражби в Пловдив са постъпили през почивните дни, съобщиха от полицията. 51-годишен жител на Пловдив се оплакал в Първо РУ, че за времето от 4 до 6 май през тераса на жилището му били откраднати 2000 лева, лаптоп и златни и сребърни накити с общо тегло 120 грама. Друг пловдивчанин, на 47 години,

Какво предстои в Бургас на 9 май

http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/ySaHP99-fHM/

За поредна година Община Бургас и Областен информационен център – Бургас ще отбележат с поредица интересни събития и инициативи 9 май – Ден на Европа.

Програма за 9 май

Експо център “Флора”

10:30     Шествие – парад на знамената /от Пантеона до Експозиционен център “Флора”/.

10:40     Посрещане на официалните гости и участници с химна на Европа, хористи от хорова школа “Милка Стоева”.

11:00 – 12:30

Модул І. Информативно – презентационен – Предимството да бъдеш информиран

  • Младежки екип “Европа” – основни дейности и как може да станеш част от него;
  • Какво означава ЕС за младите хора и за тяхното ежедневие?;
  • Съвет на ЕС с фокус върху настоящото българското председателство/ Какво е да си доброволец в тази дейност?;
  • Викторина “ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ”;
  • Възможности за включване на бургаските младежи в дейности и инициативи с участието на доброволци от Европейска доброволческа служба – лято 2018 година;
  • Представяне на международен проект “R&C” – Приеми и промени”;
  • Раздаване на брошури, изготвени от клуб “Добър гражданин” към АЕГ “Гео Милев”, гр. Бургас.

12:30 – 13:00

Модул ІІ. Презентационен – Европейска година на културното наследство

  • Прожекция на клип, представящ Бургас като културна дестинация;
  • 2018 – Европейска година на културното наследство;
  • Неформална дискусия.

13:00 – 14:30     

Модул ІІІ. Дебати

Дебат на тема: Бъдещето на Европейския съюз – “Това правителство вярва, че в следващото десетилетие ще има Европейски съюз.”

БНР Бургас

08:00 – 18:00

В ефира на БНР Бургас ще бъдат отразени реализираните проекти с европейски средства в областта и перспективите за развитие. Обзор на Деня на Европа в Бургас.

Центъра за кариерно ориентиране и консултиране към ЦПЛР

13:30 – 14:00

Награждаване на победителите в конкурса за ученически проект “Европа – предизвикателството за моята кариера”, проведен в партньорство с ОИЦ – Бургас.

Търговска гимназия

15:00 – 16:00

Дебат “Бъдещето на Западните Балкани”.

Областна администрация Бургас

18:00 – 20:00

НЧ “Фар 1946” – Бургас представя празничен концерт на вокалните групи и школите по пиано, посветен на Деня на Европа и Европредседателството.

Открита сцена до “Часовника”

18:00 – 20:00

Концерт на класически произведения от европейски композитори на Бургаски духов оркестър.

BarBossa, Кафе-книжарница “Екслибрис” /експо център “Флора”/, Craft shop Papa Beer и книжарница “Хеликон

18:00    Нощ на литературата в Бургас

Програма за 10 май

Морска гара Бургас

13:00 – 14:00

“Велообиколка на ЕвроБургас”, като част от Деня на отворени врати по проекти с европейско финансиране. Събитието е част от европейската кампания “Европа в моя регион 2018”, която се провежда във всички страни от Европейския съюз /Морска гара Бургас – Морската градина – Бизнес инкубатор Бургас – Морското казино – Стената на приказките – Експозиционен център “Флора”/.

Експо център “Флора”

14:00 – 15:00

Европейски пленер “България в Европа”, с участието на Център за личностна подкрепа и развитие.

Открита сцена до “Часовника”

18:00 – 20:00

Концерт на Национално училище за музикално и сценично изкуство “Проф. Панчо Владигеров”.

Кола с мигранти катастрофира в Северна Гърция, 8 са ранени

https://www.24chasa.bg/novini/article/6851765

Кола с мигранти катастрофира в Северна Гърция, 8 са ранениОсем души са ранени, след като автомобил, препълнен с мигранти, е катастрофирал при преследване от полицията в Северна Гърция, съобщава Асошиейтед прес, като се позовава на гръцките власти. Превозното средство е било управлявано от предполагаем член на мрежа за трафик на мигранти, предаде БТА. Полицията посочи,

Банкер: Юанът ще конкурира долара след 20-30 години

https://dnes.dir.bg/banki-i-finansi/banker-yuanat-shte-konkurira-dolara-sled-20-30-godini

Китай трябва да направи много финансови реформи, преди да поиска да се мери с американската валута, казва Джейми Даймън

Тази вечер започва 71-ото издание на кинофестивала в Кан

https://frognews.bg/kultura/art-jungla/tazi-vecher-zapochva-71-voto-izdanie-kinofestivala-kan.html

Тази вечер започва 71-вото издание на кинофестивала в Кан. Събитието ще бъде открито с прожекция на филма ”Всички знаят” на иранския режисьор Асгар Фархади. В лентата участват звездите Пенелопе Крус и Хавиер Бардем.

Очарователната Гюлсюм и Исмаил си размениха брачни халки на сватба в лилаво в Якоруда

http://regiona.bg/%d0%be%d1%87%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d1%8e%d0%bb%d1%81%d1%8e%d0%bc-%d0%b8-%d0%b8%d1%81%d0%bc%d0%b0%d0%b8%d0%bb-%d1%81%d0%b8-%d1%80%d0%b0%d0%b7/

Очарователната Гюлсюм и Исмаил от Якоруда си размениха брачни халки – символ на вечна любов. Двамата си дадоха обет за вярност на стилна сватба в лилаво в Якоруда. Над 150 души вдигаха наздравици за щастлив живот и викаха: ”Горчиво!”

В любимия цвят на булката- тъмно син бяха и трите шаферки, които бяха с къси ефирни рокли. Тримата шафери пък бяха с тъмносини папийонки и бели ризи.

Булката Гюлсюм сияеше в прекрасната дантелена рокля с дълъг воал
и стискаше в ръката си красив букет с орхидеи.
Младоженецът пък беше заложил на класически тъмносин костюм с бяла риза и синя папийонка.

„Прекрасни сте ! Бракът започва, когато две души започнат да споделят едно сърце. Нека любовта ви един към друг расте с всеки изминал ден.
Желая ви щастлив брачен живот!”,пожелаха им гостите

Младото семейство си направи красива фотосесия пред обектива на Ахмед Кьосов от Фото Свят- Якоруда.

 

Материалът Очарователната Гюлсюм и Исмаил си размениха брачни халки на сватба в лилаво в Якоруда е публикуван за пръв път на Региона Бг.

Как да се сдобиете с евтини дрехи?

https://petel.bg/Kak-da-se-sdobiete-s-evtini-drehi-__263574

В днешно време все повече хора се замислят над това как да живеят по-икономично, къде да пазаруват по-изгодно и къде да намерят по-евтини с...

Човешка грешка е най-вероятната причина за влаковата катастрофа в Германия

https://petel.bg/CHoveshka-greshka-e-nay-veroyatnata-prichina-za-vlakovata-katastrofa-v-Germaniya__263573

Диспечер беше задържан във връзка с катастрофата между товарен и пътнически влак в Южна Германия, предаде ДПА, позовавайки се на полиц...

БФС глоби Черно море с 1000 лева

https://petel.bg/BFS-globi-CHerno-more-s-1000-leva__263575

БФС глоби Черно море с 1000 лева заради нецензурни и вулгарни скандирания от страна на публиката по време на мача със Септември (2:1) на „Тича...

Вижте в "Петел": Ето следващите улици във Варна, на които забраняват паркирането заради Синята зона

https://petel.bg/Vizhte-v-Petel--Eto-sledvashhite-ulitsi-vav-Varna--na-koito-zabranyavat-parkiraneto-zaradi-Sinyata-zona__263576

Във връзка с въвеждането на синя зона в град Варна в дните 10-ти и 11-ти май ще се полага хоризонтална маркировка по улиците ул. „Преслав“, у...

Шокиращо откритие: Аспиринът води до рак на кожата

https://petel.bg/SHokirashho-otkritie--Aspirinat-vodi-do-rak-na-kozhata__263578

Учените стигнаха до страшно откритие. Експерти установиха, че едно от най-масовите лекарства в света води до меланом при мъжете. Меланомъ...

Труженичка праща Чарли Шийн на съд, той не ѝ остана длъжен

https://petel.bg/Truzhenichka-prashha-CHarli-SHiyn-na-sad--toy-ne----ostana-dlazhen__263579

Снимка Уикипедия Чарли Шийн направи цветисто изказване по адрес на проститутка, която го съди за това, че го е изложила на риск от заразя...

Извънредно и първо в „Петел“: Млад мъж падна от петия етаж на блок във Варна

https://petel.bg/Izvanredno-i-parvo-v----Petel-----Mlad-mazh-padna-ot-petiya-etazh-na-blok-vav-Varna__263580

Млад мъж е паднал от петия етаж на блок на ул. „Странджа“ №8 във Варна преди минути, научи „Петел“. Според съседи мъжът е паднал, а не ...

Ето как Варна ще посрещне Деня на Европа - 9 май. Победата над хитлерофашизма не е забравена

https://petel.bg/Eto-kak-Varna-shhe-posreshhne-Denya-na-Evropa---9-may--Pobedata-nad-hitlerofashizma-ne-e-zabravena__263581

снимка Петел  Община Варна огласи програмата за официалните събития на 9 май - Ден на Европа и Ден на Победата над хитлерофашизма. Ето ка...

От последните минути! Нещо много важно се случи с тежко болната Теди

https://petel.bg/Ot-poslednite-minuti--Neshho-mnogo-vazhno-se-sluchi-s-tezhko-bolnata-Tedi__263582

Тежко болната българка Теодора Маджарова отпътува тази сутрин от Сао Пауло с редовен полет до Истанбул, съобщиха от външно министерство. ...

Поправена несправедливост! Баба и дядо да вземат заплата като на приемни родители, ако отглеждат внучето си

https://petel.bg/Popravena-nespravedlivost--Baba-i-dyado-da-vzemat-zaplata-kato-na-priemni-roditeli--ako-otglezhdat-vnucheto-si__263583

Снимка Булфото Баба и дядо, които отглеждат внучето си, да вземат пенсия или социална помощ, каквато вземат приемните родители. Такъв за...

Историята на Орнела, която разплака всички. Лекарите й дават само няколко месеца живот, ако не...

https://petel.bg/Istoriyata-na-Ornela--koyato-razplaka-vsichki--Lekarite-y-davat-samo-nyakolko-mesetsa-zhivot--ako-ne---__263584

"Искам да видя моето красиво момченце да расте" - това е единственото желание, с което се събуждам и си лягам всеки ден през последните три ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване