Берлускони изгонен от парламента за 2 години

Силвио Берлускони няма право да участва на избори и трябва напусне парламента със срок 2 години. Това реши днес италианският съд, съобщи Liberoquotidiano.
Берлускони може да обжалва решението, а забраната трябва да бъде одобрена от Сената, на който той е член.                                    

Силвио Берлускони няма право да участва на избори и трябва напусне парламента със срок 2 години. Това реши днес италианският съд, съобщи Liberoquotidiano. Берлускони може да обжалва решението, а забраната трябва да бъде одобрена от Сената, на който той е член.

"Рудиментъл" за първи път с концерт у нас

Британската електронна група, която стана световноизвестна с хита си от тази година Waiting All Night, пристига в България. Квартетът ще изнесе голям концерт в зала Британската електронна група, която стана световноизвестна с хита си от тази година Waiting All Night, пристига в България. Квартетът ще изнесе голям концерт в зала "Христо Ботев" на 14 декември. На него ще представи дебютния си албум Home. Музикантите пишат и продуцират музиката си сами, като привличат за вокалите изпълнители като Емели Санде.

Клисарова: Децата ни не са задължени да помагат на бежанците

/КРОСС/ "Обучението на бежанските деца ще се организира от интеграционните центрове", съобщи образователният министър Анелия Клисарова във Варна. "В момента в тези центрове са регистрирани до преди миналата седмица 138 деца, които започват да изучават български език. По правило децата отиват в интеграционните центрове, 6 месеца изучават български език, а след това биват интегрирани към българските училища. МОН оказва абсолютно съдействие на тези центрове ", обясни Клисарова. Според министъра е хубаво българските деца да помагат на бежанците, но това не трябва да става по задължение. Поводът за коментара бе разпространена информация, че министерството на образованието е разпратило писмо до регионалните инспекторати, с което разпорежда събирането на средства и дрехи от децата в помощ на бежанците. Писмото дава възможност за такива стъпки, за организация на нещата, но не налага задължителни действия, посочи Клисарова. Тя обяви, че до 15 ноември подготвяните промени в закона за професионалното образование и обучение ще бъдат готови и ще влязат в парламента. По думите й в проекта е предвидено въвеждане на кредитна система на обучение и на модулно обучение. Министърът допълни, че учениците в професионалните гимназии няма да бъдат ощетени от гледна точка на общообразователната си подготовка. По думите й те също ще се явяват на матури и ще могат да кандидатстват във висши учебни заведения

Берлускони няма да може да заема публични длъжности 2 години


Съд в Милано постанови, че бившият италиански премиер Силвио Берлускони не трябва да заема публични длъжности за срок от две години. Решението на съда е следствие на по-ранна присъда за данъчна измама, предаде "Ройтерс".

Тъй като обаче 77-годишният Берлускони е сенатор, решението няма да влезе в сила незабавно, а изгонването му от Сената ще зависи от отделно гласуване в горната камара на парламента. Това се очаква да стане в близките седмици.

Освен това решението на съда...

Сирени и яхти посрещнаха „Роял Хелена” във Варна (СНИМКИ)

Дузина яхти и много варненци посрещнаха ветрохода „Роял Хелена” в Морска гара във Варна. Баркентината, на която плават и практиканти от Висшето военноморско училище, се завърна след големия си успех на регатата Тол Шипс 2013 в Средиземно море. Българският екипаж, воден от капитан Димитър Генчев, постигна уникален успех в състезанието на големите кораби – две втори места от двете гонки в клас „А” и трето място в генералното класиране в конкуренция с 40 ветроходи и яхти. Под звуците на корабни сирени „Роял Хелена” докос...

Френският президент позволи връщането на депортирано ромско момиче в страната

Депортираното от Франция ще може да се завърне, но само

Държавният глава на Франция Франсоа Оланд заяви, че депортираното 15-годишно момиче от ромски произход, ще може да се завърне в страната, но сама, съобщи АПФ.

Депортирането на ученичката в Косово предизвика скандал в страната и вълна от протести. Скандалът около 15-годишната Леонарда Дибрани и нейното семейство провокира мащабни протести на учащи. Най-малко шест хиляди недоволни ученици излязоха по улиците на френската столица, за да изразят протеста си във връзка с депортирането на Дибрани в Косово, както и заради връщането в Армения на 19-годишния студент Хачик Качатрян.

„Ако тя подаде молба, и ако тя иска да продължи своето обучение, тя ще бъде приета, но само тя”, каза френският президент.

Статията "Френският президент позволи връщането на депортирано ромско момиче в страната" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Франсоа Оланд позволи депортирано ромско момиче да се върне в страната

Депортираното от Франция ще може да се завърне, но само

Държавният глава на Франция Франсоа Оланд заяви, че депортираното 15-годишно момиче от ромски произход, ще може да се завърне в страната, но сама, съобщи АПФ.

„Ако тя подаде молба, и ако тя иска да продължи своето обучение, тя ще бъде приета, но само тя”м каза президентът по въпроса с депортираната заедно със семейството си ученичка, по-рано този месец. 

15-годишната Леонарда Дибрани обаче твърдо отказала да се завърне сама във Франция.  

„Няма да се върна сама във Франция. Няма да изоставя семейството си. Не само аз трябва да посещавам училище. Братята и сестрите ми също са ученици и трябва да ходят на училище”, били думите на момичето.

Статията "Франсоа Оланд позволи депортирано ромско момиче да се върне в страната" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Арестуваха протестираща срещу кмета на Перник

Момиче, протестиращо срещу кмета на Перник Росица Янакиева, бе арестувано от полицаите, охраняващи реда, съобщи сайтът „За Перник Момиче, протестиращо срещу кмета на Перник Росица Янакиева, бе арестувано от полицаите, охраняващи реда, съобщи сайтът „За Перник". Недоволните освиркаха кметицата на сцената на Деня на града. Повод за това бе недоволството в перничани от вида, по който се реконструира крепостта Кракра. Организаторката на протеста Роси Михайлова бе ...

Арестуваха протестираща срещу кмета на Перник

Момиче, протестиращо срещу кмета на Перник Росица Янакиева, бе арестувано от полицаите, охраняващи реда, съобщи сайтът „За Перник".

Недоволните освиркаха кметицата на сцената на Деня на града. Повод за това бе недоволството в перничани от вида, по който се реконструира крепостта Кракра.
Организаторката на протеста Роси Михайлова бе ... Момиче, протестиращо срещу кмета на Перник Росица Янакиева, бе арестувано от полицаите, охраняващи реда, съобщи сайтът „За Перник". Недоволните освиркаха кметицата на сцената на Деня на града. Повод за това бе недоволството в перничани от вида, по който се реконструира крепостта Кракра. Организаторката на протеста Роси Михайлова бе ...

Стотина протестиращи в Омуртаг опитаха да блокират главния път

Стотина недоволни от безводието в Омуртаг днес не успяха да блокират главния път София – варна, каквито бяха намеренията им. Полицаите обградиха протестиращите и те останаха в авио-парка край пътя. Служителите на реда обясниха, че не могат да допуснат протестиращите, тъй като разрешение за протеста няма. Въпреки това, недоволните успяха да издигнат своите плакати с надписи „Искаме вода” и „Кой е виновен за липсата на вода”. Омуртаг повече от две седмици бе без вода, след като дебитът на водоизточника в Кипилово драстично намаля. На 10 октомври ...

Проблемът с бежанците – вот №3 на ГЕРБ?

Несправяне с проблема с бежанците е една от възможните теми за следващия вот на недоверие към кабинета "Орешарски". Това обяви депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев пред Дарик.

Намерено четиригодишно българче в ромски катун в Гърция?

Четиригодишно момиченце е било открито в ромски катун, предаде Dailymail. Това предизвика сериозни вълнения в Гърция. Детето е взето от служителите на реда при акция в град Фарсала в централна Гърция. Първоначално ромите се застъпили за версията, че русото и зеленооко момиче е тяхна рожба. С цел удостоверяване на истината е предизвикана ДНК... Четиригодишно момиченце е било открито в ромски катун, предаде Dailymail. Това предизвика сериозни вълнения в Гърция. Детето е взето от служителите на реда при акция в град Фарсала в централна Гърция. Първоначално ромите се застъпили за версията, че русото и зеленооко момиче е тяхна рожба. С цел удостоверяване на истината е предизвикана ДНК...

Улични артисти и музиканти радват малки и големи по улица "Търговска" в центъра на Перник - ZAPERNIK TV

Улични артисти и музиканти радват перничани и гости на града, които преминават по пешеходната улица "Търговска" в центъра на Перник, предаде репортер на ZaPernik.com.

Пред уникалното изкуство оставаме без думи. Ето затова заснехме няколко видеа на уличните музиканти и артисти.

ВИЖТЕ КАК СЕ ЗАБАВЛЯВАТ ХОРАТА ПО УЛИЦА "ТЪРГОВСКА" ВЪВ ВИДЕОТО НА ZAPERNIK TV: