Над 20% от българите - с психични проблеми

Националният консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова коментира, че над 20 процента от българите имат някакъв психичен проблем.

Цветанов: Всеки ден правителството на Орешарски доказва неспособността си да управлява

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че всеки ден правителството на Орешарски доказва неспособността си да управлява и затова ГЕРБ ще продължи да внася вотове на недоверие за провала на всяка една секторна политика. Той е гост на работен семинар по местни, регионални и национални въпроси, проведен от Областната структура на Политическа партия Пловдив-град. Областният координатор на партията и кмет на Пловдив инж. Иван Тотев заяви, че структурата е сред организациите, които с най-високи изборни резултати в страната. Той подчерт...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

- Кризата с бежанците е най-голямото предизвикателство за националната ни сигурност през последните години, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в студиото на Панорама.

Жители на град Омуртаг се опитаха да затворят пътя София - Варна в знак на протест срещу водната криза в града, но полицията не им позволи.

-...

Арнолд Шварценегер: Добре, че се събрахме много екшън герои в България

След огромния световен успех на „Зов за завръщане След огромния световен успех на „Зов за завръщане", сензационната автобиография на Арнолд Шварценегер излиза и на български език. „Зов за завръщане" е истинска история, написана с много чувство за хумор. В нея Арнолд Шварценегер разкрива непубликувани досега факти от личния си живот, включително и за снимките на "Непобедимите" у нас.

Правото на достъп до информация

Една от целите на първата организирана е участниците в нея да научат повече за това, какви са тактиките в областта на правото на достъп до информация, да научат повече за съдебната практика в това отношение. Кат най-важен проблем, Жулева определи активното публикуване на информация, което не е стандартизирано и няма орган на властта , който да следи и контролира процеса. И тук е необходимо да се вземат някакви мерки така, че хората, когато търсят някаква информация да знаят конкретно къде могат да я намер5ят. Гергана Жулева посочи за пример стр...

Възстановена е линията към телефонния център за сигнали на Енерго-про

Както вече Ви информирахме, технически проблем в трасето на Виваком прекъсна националната телефонна линия 0700 161 61 за връзка с телефонния център на Енерго-про. След вътрешна реорганизация, линията 0700 161 61 беше пренасочена и в момента е в режим на работа.

Джипитата може да не са на разположение денонощно

Да отпадне задължението на общопрактикуващите лекари да осигуряват 24-часова неотложна медицинска помощ. Около това становище се обединиха делегатите на извънредния събор на Българския лекарски съюз, който се провежда в Равда, съобщават от Darik.
Общата част на Националния рамков договор да се стандартизира, като се договаря на 3 години, а Да отпадне задължението на общопрактикуващите лекари да осигуряват 24-часова неотложна медицинска помощ. Около това становище се обединиха делегатите на извънредния събор на Българския лекарски съюз, който се провежда в Равда, съобщават от Darik. Общата част на Националния рамков договор да се стандартизира, като се договаря на 3 години, а

ЦСКА с исторически успех срещу Левски

Отборът на ЦСКА разгроми Левски във Вечното дерби от 13-ия кръг на “А” група с 3:0. “Армейците” пропуснаха възможността да победят съперника си и с по-голям резултат. Успехът е шести поред за “червените”, като тимът се доближи на две точки от лидера в класирането Лудогорец. Попаденията за ЦСКА отбелязаха съответно Неманя Милисавлевич (31), Апостол Попов (35) и Емил Гъргоров (37). За първите двама това са дебютни попадения за сезона, докато за голмайстора на “червените” Бадема е четвърто попадение, информира Агенция Кросс.

Това е най-големия успех на ЦСКА в дербито от 11 година, когато на 26 октомври 2002 отново начело със Стойчо Младенов победи с 3:0 на “Българска армия”. Четвъртото поражение на “сините” в дебюта на Антони Здравков изхвърли тима от борбата за титлата предвид поредната много слаба продукция и изоставането в точките.

 

 

 

Борисов: Всичко, което се случва в България, много тежко отеква в Европа

Вилфрид Мартенс многократно идваше в България, много ни обичаше и много ни помагаше. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва в днешната траурна церемония в Гент по повод кончината на Мартенс, дългогодишен председател на Европейската народна партия. Мартенс беше изключителен приятел, всички държавни и правителствени ръководители от Европа дойдоха да му се поклонят, отбеляза Борисов. На този фон поведението на "Атака" с напускането им на пленарната зала на Народното събрание при почитането с минута мълчание на паметта на Мар...

Тодор Батков: Спирам парите за първия отбор на "Левски"


Спирам парите за първия отбор на "Левски", докато не постигнат резултати, заяви президентът на сините Тодор Батков след тежката загуба от ЦСКА с 0:3.

Адвокатът едва дочака края на срещата и побърза да напусне Националния стадион "Васил Левски".

"Ще има драстични мерки. Ще има изгонване на всички тия звезди и ще играем с момчета от школата. Време е всички звезди да си седнат на задниците и да си затворят устите, защото ми писна от тези критики. Спирам финансирането на...

ЦСКА с исторически успех срещу Левски

/КРОСС/Отборът на ЦСКА разгроми Левски във Вечното дерби от 13-ия кръг на "А" група с 3:0. "Армейците" пропуснаха възможността да победят съперника си и с по-голям резултат. Успехът е шести поред за "червените", като тимът се доближи на две точки от лидера в класирането Лудогорец. Попаденията за ЦСКА отбелязаха съответно  Неманя Милисавлевич (31), Апостол Попов (35) и Емил Гъргоров (37). За първите двама това са дебютни попадения за сезона, докато за голмайстора на "червените" Бадема е четвърто попадение. . Това е най-големия успех на ЦСКА в дербито от 11 година, когато на 26 октомври 2002 отново начело със Стойчо Младенов победи с 3:0 на "Българска армия". Четвъртото поражение на "сините" в дебюта на Антони Здравков изхвърли тима от борбата за титлата предвид поредната много слаба продукция и изоставането в точките.  

Кои са фаворитите преди първата пресявка за Европейска столица на културата 2019

8 български града са подали своите апликационни форми за кандидатстване за Европейска столица на културата през 2019-а година. Те се представиха на обща пресконференция в Министерството на културата, като презентираха своите градове за няколко минути,съобщи  mediacafe.bg. Кандидатите за отличието са София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Шумен, Габрово и Велико Търново. До края на годината ще бъдат избрани 2 или 3 града, от които в края на 2014-а ще бъде избран само 1. Комисията, която оценява градовете е съставена от 7 представители от Европа и 6 от България.

София се състезава в съдружие с Перник, Кюстендил и Благоевград с обща кандидатура като Югозападен регион. Акцентът е използването на силните страни на всеки от градовете, за да се получи мащабно и вълнуващо събитие, смята кметът Йорданка Фандъкова. Държавни столици рядко стават и столици на културата, но това явно не притеснява София. През последните 15 години само 4 европейски столици са печелили отличието – малкото градче Ла Валета(Малта), и столиците на трите прибалтийски републики в различни години – Рига, Талин и Вилнюс, макар и доста по-малки градове от София по население и площ. София обаче е един от най-силните кандидати и по всяка вероятност ще премине първата пресявка.

Обновяването и модернизирането е от основните неща, свързани с нашата кандидатура, твърди кметът на Пловдив Иван Тотев. По думите му мотото „Заедно“ цели да обедини всички етноси в града. Пловдив също има съдружие с общините в региона, макар и да не сме видeли някакви реални действия в тази насока. Пловдивската кандидатура обаче е една от най-популярните в рамките на самия град, което е от най-важните условия на оценителите. Лоша шега обаче може да изиграят куп вътрешни борби през годините на създаване на кандидатурата, които създадоха доста разногласия в самата фондация, отговорна за апликацията. Пловдив обаче определено е сред фаворитите в надпреварата.

Не така стоят нещата с Варна, където фактът, че Морската столица се кандидатира за Европейска столица на културата не стана общодостъпен. Тоталният политически хаос там също спомогна нещата да се размият много. С малки изключения, кандидатурата се обвързва основно с традиционни културни събития, като опера и театър, а живото изкуство на младите хора сякаш отсъства. Въпреки, че не бива да е някакъв основен критерий, показателно е, че във фейсбук Варна е подкрепена от едва 1000 души – 6 пъти по-малко от идентичния по население Пловдив. От друга страна Варна изпревари с около година Пловдив по отношение на основни неща, като лого, интернет сайт (да кажем, че снимката към статията е от тях – единствените от осемте града, които часове след пресконференцията я отразиха по някакъв начин), а вероятно и оформяне на апликацията. Въпреки това имаме съмнения дали Варна ще успее да премине пресявката.

Бургас е градът, който сякаш най-сериозно прие предизвикателството „Европейска столица на културата“. Докато останалите градове (с изключение на София може би) тепърва чуваха за това състезание, общините в Бургаския регион вече бяха обединени от каузата, работеха заедно и организираха редица събития, свързани с кандидатурата. Ако пак можем да използваме коза „Фейсбук приятели“, то Бургас е малко зад нивото на Пловдив, а вкарано в мащаба на градското население – наравно и дори може би малко по-напред (заедно с Пловдив са на около 2% от населението, докато за София процентът е малко по-нисък. Останалите градове са под 0,5%). Бургаският кмет Димитър Николов показа, че е доста запознат с условията и не се упова единствено на различните културни натрупвания през годините при представянето на кандидатурата, а и на днешното живо изкуство. Обединението около каузата в морския град е сериозен коз, който според нас ще им помогне да минат във втората фаза. Прогнозата ни е – втори сигурен „полуфиналист“, заедно със София.

Велико Търново също поглежда към бъдещето, а не само към миналото със своята кандидатура. Макар и отново с акценти върху средновековната история, фактът, че е дал начало на Втората и Третата Български държави, кметът Даниел Панов направи любопитна презентация на кандидатурата. Мотото „Творим щастие“ показва мисъл и за настоящето, което е много по-важно от историческите натрупвания през вековете за кандидатурата. В Търново се случват и доста събития в подкрепа на града, през последните месеци създава впечатление, че е доста по-активен от Варна. Макар и доста непопулярно в обществеността, Велико Търново е силна кандидатура, която по нашите прогнози е основният конкурент за третото свободно място с Пловдив.

На олимпийски принцип сякаш се появиха Русе, Шумен и Габрово. Нито през последните месеци, нито на самото представяне на апликациите стана ясно какви са техните концепции за развитие на градовете в културно отношение. И трите града влязоха в клишето, че културата е само минало и история – точно това, от което инициативата „Европейска столица на културата“ иска да избяга. Все пак не бива да ги отписваме тотално – Русе е от най-добре развиващите се градове в културно отношение, макар и да пропуснахме популяризирането на кандидатурата им както в града, така и извън него; Шумен е от доста активните в организационно отношение, като си направи конкурс и си избра лого (което никак не ми допада) доста преди конкурентите си, например; Габрово пък изненадва с 2000 почитатели във фейсбук, при положение, че градчето е с едва 60 000 души население.

Окончателните резултати кои са двата или трите града, които продължават в следващата фаза, ще се оповести от Министерството на културата до края на годината. Решението кой ще е град-столица на културата през 2019-а година ще се вземе в края на 2014-а. Българският град-победител ще подели титлата си с един италиански град. За титлата на Ботуша се борят 19 града/региона – Аоста, Бергамо, Венеция, Каляри, Касерта, Л‘Акила (с най-готиното лого на света), Лече, Мантуа, Матера, Палермо, Перуджа, Пиза, Равена, Реджо Калабрия, Сиена, Сиракуза, Таранто, Торино, Урбино.

Фандъкова си пожела районът около Женския пазар да стане културно средище


Районът около Женския пазар е един от най-хубавите квартали на Стара София и ако сградите бъдат реставрирани, може да се превърне в туристическа и културна дестинация. Това прогнозира кметът Йорданка Фандъкова в интервю за "Дарик". 

"Ако ние искаме да намерим място, което да направим туристическа и културна дестинация като старата част на града, това е тази част, защото там всяка сграда почти, с много малки изключения, всъщност е много красива. Наистина там можем да имаме един...

ЦСКА нокаутира Левски за седем минути - 3:0

"Червените" разгромиха "сините" с 3:0 в 132-ото Вечно дерби; Милисавлевич, Попов и Гъргоров се разписаха в рамките на 7 минути.

19 октомври - международен ден срещу фракинга

19 октомври е международен ден срещу фракинга. В над 25 държави по целия свят има над 300 събития, в които се очаква да участват стотици хиляди хора. Публикуваме пълното съобщение на сдруженията „За чиста България, гр. Варна” и „Гражданска инициатива за забрана на проучването и добива на шистов газ по метода хидравлично разбиване” във връзка с датата: "Всички прогресивно мислещи хора по света са обединени от идеята да се запази земята за идните поколения, да се запазят водите, да се запази здравето на хората, като не се допусне варварската технология хидравлично разбиване, при което насилствено се разрушават земни пластове с огромни количества вода примесени с 500, 600, неназовани от фирмите химикали.

Предложиха да няма джипита на разположение денонощно

Да отпадне задължението на общопрактикуващите лекари да осигуряват 24-часова неотложна медицинска помощ. Около това становище се обединиха делегатите на извънредния събор на Българския лекарски съюз, който се провежда в Равда, съобщават от Darik.
Общата част на Националния рамков договор да се стандартизира, като се договаря на 3 години, а Да отпадне задължението на общопрактикуващите лекари да осигуряват 24-часова неотложна медицинска помощ. Около това становище се обединиха делегатите на извънредния събор на Българския лекарски съюз, който се провежда в Равда, съобщават от Darik. Общата част на Националния рамков договор да се стандартизира, като се договаря на 3 години, а

Лекарите не одобряват бюджета на НЗОК за 2014 г.

/КРОСС/ Ако не бъде актуализиран бюджетът на Здравната каса до средата на ноември, болниците ще поискат пациентите да доплащат 20% от дейностите. Предложението бе обсъдено на 58-ия извънреден лекарски събор, който се провежда в Равда. Ако остане решението НЗОК да плаща 80% от заработеното в болниците, пациентите ще трябва да доплащат, за да се компенсират загубите, каза д-р Цветан Райчинов. Той заяви, че Българският лекарски съюз не приема бюджета на Здравната каса за следващата година в този вид. Не мога да разбера чий болен мозък, след всичко, което се случи, след откраднатите пари от здравни вноски, отново е записал 104 млн. излишък на Касата при 300 млн. дефицит. Нали разбирате, че това е подготовка - нови 104 млн. от здравни вноски да бъдат откраднати. Не е изключено да минем изцяло към обслужване спешна помощ. Цялата останала система ще спре да работи, обясни пред БНР Райчинов.  "Бюджетът за болничната помощ за следващата година не е намален с 200 милиона лева", заяви управителят на НЗОК Румяна Тодорова. Ваксините, ин витро процедурите и интензивното лечение да се върнат в Министерството на здравеопазването - настояват още от Българския лекарски съюз. Те обсъждат чрез нормативни промени да се преустанови практиката семейните лекари да работят по 24 часа. 

Борисов: На новите избори ще е друга подредбата на партиите

Бойко Борисов коментира след траурната церемония на Вилфрид Мартенс в Гент, че събитията у нас отекват и в Европа. Той смята, че народът трябва да си тегли последствията от избора на БСП, ДПС и Атака. Той очаква различна подредба на партиите на следващите избори.

ЦСКА нокаутира Левски за шест минути

Неманя Милисавлевич, Апостол Попов и Емил Гъргоров оплетоха мрежата на сините от 31-та до 37-та минута на първото полувреме.Пре втората част червените удариха и греда. ЦСКА победи с класика - 3:0.

Кейт Мидълтън играе волейбол на токчета 3 месеца след раждането

Кейт Мидълтън шашна цял отбор волейболисти и показа завидни спортни умения по време на игра, съобщават от Mirror  .

Три месеца след раждането, Кейт се  появи в перфектна форма и плосък корем, на който биха завидели майки от цял свят. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  

Херцогинята на Кеймбридж не се Кейт Мидълтън шашна цял отбор волейболисти и показа завидни спортни умения по време на игра, съобщават от Mirror . Три месеца след раждането, Кейт се появи в перфектна форма и плосък корем, на който биха завидели майки от цял свят. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Херцогинята на Кеймбридж не се

Бойко Борисов: В тази ситуация сега най-малко може да се говори за диалог

В тази ситуация сега най-малко може да се говори за диалог. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Белгия след траурната церемония по повод кончината на председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс.

 По повод ситуацията в България Борисов каза, че всичко, което се случва в страната, се вижда в Европа.

 „Аз разговарях и с Меркел, и В тази ситуация сега най-малко може да се говори за диалог. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Белгия след траурната церемония по повод кончината на председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс. По повод ситуацията в България Борисов каза, че всичко, което се случва в страната, се вижда в Европа. „Аз разговарях и с Меркел, и

Изгоненото от Франция 15-годишно ромско момиче може да се върне, за да учи


Петнайсетгодишната Леонарда Дибрани, арестувана в училищен автобус във Франция и депортирана в Косово миналата седмица, може да се върне, за да завърши училище, ако иска да продължи да учи във Франция. Семейството му обаче не може да се върне в страната с него.

Предложението е на френския президент Франсоа Оланд, цитиран от ДПА. Днес той обяви, че ще настоява да бъдат забранени арестите в училищата и околностите им.

Косовското ромско момиче Леонарда Дибрани беше...

Тайра Банкс отчаяно иска дете

Тайра Банкс е поредната звезда, която щяла да се сдобие с бебе чрез осиновяване, това тя заяви в шоуто Тайра Банкс е поредната звезда, която щяла да се сдобие с бебе чрез осиновяване, това тя заяви в шоуто "Аксес Холивуд".. Супермоделът разкрива, че се е отчаяла от опитите да стане майка. "Ще имам деца, без значение дали ще дойдат от мен или при мен. Открита съм към всякакви варианти, като не изключвам и възможността за осиновяване". Моделката

Борисов: В тази ситуация сега най-малко може да се говори за диалог

В тази ситуация сега най-малко може да се говори за диалог. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Белгия след траурната церемония по повод кончината на председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс.

 По повод ситуацията в България Борисов каза, че всичко, което се случва в страната, се вижда в Европа.

 „Аз разговарях и с Меркел, и В тази ситуация сега най-малко може да се говори за диалог. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Белгия след траурната церемония по повод кончината на председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс. По повод ситуацията в България Борисов каза, че всичко, което се случва в страната, се вижда в Европа. „Аз разговарях и с Меркел, и

Пунктът за регистрация на МПС във Варна с променено работно време на 22 октомври

За 22 октомври, вторник е предвидена редовната годишна профилактика на техническото оборудване в сектор "Пътна полиция" - Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР. По тази причина във вторник, в пунктът за регистрация на МПС няма да бъдат извършвани регистрация, пререгистрация и прекратяване на регистрация на пътни превозни средства до обяд.

20% от българите страдат от психични разстройства

/КРОСС/ Близо 20% от българите страдат от психични проблеми, като в това число влизат и хората с депресия или тревожни разстройства, чийто брой се увеличава все повече. Проблеми от такова естество имат и алкохолиците и злоупотребяващите с психоактивни вещества. Това съобщи националният консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова по време на 21-та конференция на Българската психиатрична асоциация във Варна. Акцент на форума е създаването на нова концепция за психичното здраве на нацията, съобщава bTV. Грижата за пациентите трябва да бъде ангажимент на цялото общество, а не само на лекарите и близките им, смятат психиатрите. Миланова коментира, че според нея не е реалистично да се въведат клинични пътеки в психиатрията. Тя посочи, че психичното здраве е грижа на държавата и изрази съмнение, че здравната каса може да финансира тази дейност. Голяма част от пациентите са неосигурени, а немалко се нуждаят от дълъг престой в болницата, няма как касата да диференцира всяка група и да създаде клинични пътеки. На конференцията бе дискутирана и Националната програма за превенция на самоубийствата. Д-р Владимир Наков от Националния център по обществено здравеопазване и анализи посочи, че тези случаи бавно, но твърдо нарастват през годините. По данни на центъра всяка година се самоубиват по около 12 на 100 000 българи. Други три хиляди правят опит да отнемат живота си, но биват спасени

Георги Андонов приключи участието си на световното по бокс


Българският боксьор Георги Александров претърпя поражение и приключи участието си на световното първенство в Казахстан.

Състезателят в категория до 49 килограма загуби по точки втората си среща от азербайджанеца Салман Ализада. Опитният боксьор доминираше в трите рунда срещу българина и заслужено след последния удар на гонга съдиите отредиха 3:0 в негова полза.

Съдийската разпечатка е също изцяло в полза на Ализада - и тримата съдии дадоха 30:27 точки за него.
...

Ремонт блокира движението при Семинарията

Строеж на кръгово кръстовище на две нива до Семинарията още затруднява движението в района повече от половин година. Новият обект ще се вдигне на бул. „Симеоновско шосе” и Алея „Яворов” в столицата.

35 ранени при ж.п. инцидент в Буенос Айрес

Най-малко 35 души пострадаха, от тях петима тежко, когато влак отнесе буферите в края на ж.п. линията на гара Онсе в Буенос Айрес, предаде АФП, като се позовава на информация от секретаря по сигурността Серхио Берни.

Стоянка Мутафова: Никога не съм обичала бащата на дъщеря си

Стоянка Мутафова е била системно подлагана на физически тормоз. Това призна самата актриса и разказа ужасяващи подробности от живота си с Леонид Грубешлиев, който е баща на дъщеря й.

Румънците протестират срещу добива на шистов газ

/КРОСС/ Румънците се надигнаха на протест срещу добива на шистов газ в страната. Близо 1000 души от малкото селце Силиштя в североизточната част на Румъния излязоха на мирна демонстрация, за да изразят недоволството си срещу решението на американската компания Шеврон да проучва за наличие на шистов газ в района. Хората поискаха оставката на правителството и в частност на министъра на околната среда Рована Плумб. Множеството издигна импровизирана сонда, която символично бе разрушена. Към акцията се присъединиха селяни от Пунджещ, свещеници и екоактивисти от няколко града. Очаква се пристигането на още солидарни с протеста, който продължава за шест пореден ден. В средата на седмицата се стигна и до сблъсъци между силите на реда и протестиращите. След ескалацията на напрежение, американската компания Шеврон обяви, че временно прекратява проучванията в зоната.

Робите в България - резултат на селекция?

В България имало 28 хил. роби*? Казва ни го фондация “Уок фри” (“Движи се свободно”)** На нейния сайт не пише откъде й идват парите, но долу в десния ъгъл виждаме едно лого, от което излиза, че тя е дело на австралийската фондация “Миндеру” (Мinderoo). А тя пък е дело на едно австралийско милиардерско семейство и неговите компании. Сред съюзници В България имало 28 хил. роби*? Казва ни го фондация “Уок фри” (“Движи се свободно”)** На нейния сайт не пише откъде й идват парите, но долу в десния ъгъл виждаме едно лого, от което излиза, че тя е дело на австралийската фондация “Миндеру” (Мinderoo). А тя пък е дело на едно австралийско милиардерско семейство и неговите компании. Сред съюзници

Емануела: Оперирани са ми гърдите като на Анджелина Джоли

Последната ми операция на гърдите е като тази на Анджелина Джоли, за да нямам проблеми с рак на гърдата. Направила съм си я много преди нея.  Това каза фолк певицата Емануела пред Нова телевизия

"Нямам пластични операции на лицето. Няма да си пипна лицето никога. Много си го харесвам", категорична бе певицата. Тя призна, че си е правила Последната ми операция на гърдите е като тази на Анджелина Джоли, за да нямам проблеми с рак на гърдата. Направила съм си я много преди нея. Това каза фолк певицата Емануела пред Нова телевизия "Нямам пластични операции на лицето. Няма да си пипна лицето никога. Много си го харесвам", категорична бе певицата. Тя призна, че си е правила

Двама шофьори се млатят с тояги в центъра на София

Оператор стана свидетел на трагикомична сцена

Плевнелиев: Абсолютно необосновани са обвиненията

"Когато могат да се сипят лъжи и обвинения срещу държавния глава, абсолютно необосновани, все пак трябва да си даваме сметка какви са резултатите от подобно нещо", каза Плевнелиев

Електронното правителство удари на камък в МТИТС

Експерти от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС), които вече притежават карти за идентификация за електронното правителство, опитали да покажат на министъра как се работи с тях, но не успели да се справят, разказа за „Монитор” самият Данаил Папазов.

Втори финал в кариерата на Григор Димитров в турнир на ATP

Първата българска ракета Григор Димитров успя да навакса сет пасив и да победи номер 25 в света Беноа Пер с 2:1 сета – 4:6, 6:2, 6:2. Така българинът достигна втори финал в турнирите на ATP в кариерата си – първият беше в Брисбейн в началото на тази година, когато загуби с 0:2 сета от Анди Мъри. Мачът тръгна лошо за Григор още в самото начало – пробив за Пер в първия гейм, след като французинът притисна нашето момче с агресивна игра от основна линия и взе своето от втори шанс, реализирайки печеливш ретур от форхенд на втори сервис на Димитров. Играта на Григор нямаше нищо общо с представянето му дотук в турнира и то главно заради отсъстващия форхенд. Процентът на първи вкаран сервис също не беше нещо особено и Пер можеше да пробие още веднъж – при 3:1 гейма в своя...

Мутафова: Грубешлиев ме биеше, никога не съм го обичала

Леонид Грубешлиев ме ревнуваше и биеше. Това призна актрисата Стоянка Мутафова в eфира на Нова телевизия. "Можех да направя световна кариера, предлагаха ми да снимам в голям филм, но мъжът ми ме преби от бой и се върнахме в България. Много ме ревнуваше и то от нищо. Особено, когато oстана без крак, беше много нервен, започна да ми посяга, да ме удря. Нашето не беше живот, защото той беше много влюбен и усещаше, че аз не го обичам, страдах много за предишния ми мъж. Той ме намрази и така и си отиде, без да остави на дъщеря си нищо. Много лош, политически номер ми скрои, аз се изплаших и отидох при него. После разбра, че съм наранила човек, когото не престанах да обичам. Не можеше да се живее с този човек, особен характер имаше, вечно недоволен от себе си", разказа Стоянка Мутафова . Тя ра...

АУДИО: Трите гола на ЦСКА срещу Левски

ЦСКА сензационно поведе с 3:0 срещу Левски след три гола в рамките на 7 минути. Неманя Милисавлиевич откри резултата в 30-а минута, а след него Апостол Попов в 35-а и Емил Гъргоров в 37-а направиха резултата класически. Чуйте в прикачения аудио файл как коментаторите на Дарик радио Стефан Стоянов и Ники Александров коментираха трите гола!...

Оланд връща Леонарда, която разбунтува Франция

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че на 15-годишната ученичка от ромски произход, чието депортиране предизвика национални ученически протести, ще бъде позволено да с върне в страната, но сама.

Общински съветник на ГЕРБ в Пловдив премина в движението на Бареков


Зам.-председателят на общинския съвет от ГЕРБ генерал Димитър Цветков напуска партията и става лице на движението на Николай Бареков "България без цензура" в Пловдив, съобщи deriknews.bg. На пресконференция в града Цветков обяви решението си, но не даде информация за мотивите си.

Димитър Цветков ръководеше предизборния щаб на ГЕРБ в Пловдив на последните местни избори през 2011 г., а преди това е бил и зам.-кмет на града.

Цветков ще изпрати писмо до Изпълнителната комисия...

Кристен Бел сключи брак с Дакс Шепърд

Кристен Бел (по-известна като Вероника Марс) и Дакс Шепърд са вече законни съпрузи. Двамата актьори минаха под венчило в Лос Анджелис вчера, People Magazine.

Церемонията била изключително емоционална за булката, която плакала през цялото време. Запознат източник разкри пред сайта , че двойката отишла до гражданската служба, само за да вземе Кристен Бел (по-известна като Вероника Марс) и Дакс Шепърд са вече законни съпрузи. Двамата актьори минаха под венчило в Лос Анджелис вчера, People Magazine. Церемонията била изключително емоционална за булката, която плакала през цялото време. Запознат източник разкри пред сайта , че двойката отишла до гражданската служба, само за да вземе

Възмутени родители искат спиране рекламите на ваксини

Само лекар-специалист има право да прецени и препоръча ваксина на родителите, но те са тези, които ще решат дали ще се възползват, се подчертава в протестната нота.

Кейт Мидълтън играе волейбол на токчета 3 месеца след раждането

Кейт Мидълтън шашна цял отбор волейболисти и показа завидни спортни умения по време на игра, съобщават от Dailymail .


Три месеца след раждането, Кейт се  появи в перфектна форма и плосък корем, на който биха завидели майки от цял свят. 

Херцогинята на Кеймбридж не се притесни да се включи в играта, макар да бе на елегантни обувки на висока Кейт Мидълтън шашна цял отбор волейболисти и показа завидни спортни умения по време на игра, съобщават от Dailymail . Три месеца след раждането, Кейт се появи в перфектна форма и плосък корем, на който биха завидели майки от цял свят. Херцогинята на Кеймбридж не се притесни да се включи в играта, макар да бе на елегантни обувки на висока

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване