БСП: Бюджет 2014 – По-голяма пица и с месо

По-голяма пица и с месо – така депутат от левицата определи бюджет 2014, първият на правителството “Орешарски”.

Заради продължаващите преговори на финансовото министерство с депутатите от БСП и ДПС официалното представяне на бюджета бе отложено за 5-ти пореден ден, информира Агенция Кросс.

Надеждите са икономиката да живне и да отбележи ръст от 1,8%. Съчетано с натиск за по-ефективна работа на данъчни и митничари, би трябвало данъчните приходи в хазната да скочат с 1-1,2 млрд. лв. спрямо тази година.

Според шефа на парламентарната бюджетна комисия Йордан Цонев общо приходите ще се увеличат с около 1% от БВП, или около 800 млн. лв., което означава и по-големи разходи – над 32,4 млрд. лв. по думите на Цонев.

Най-сериозната промяна във финансовия план за догодина е създаването на резерв от 600 млн. лв., който ще се разпределя от правителството на проектен принцип, разказаха депутати от управляващите.

Идеята е да бъдат създадени две програми – за регионална политика и за образование, като министерствата и общините ще се състезават за средствата в тях със свои проекти. Програма “Региони” ще разполага с 500 млн. лв., а “Образование” – със 100 млн. лв. Средствата ще дойдат не само от по-високите приходи, но и от съкращаване на капиталови разходи на ведомствата. Оперативно програмите ще се управляват от финансовия министър, с участието на работодатели и синдикати.

Идеята за двете програми се реализира след натиск върху кабинета от управляващото мнозинство. Според източници на “Труд” депутатите, които преговарят с правителството за бюджета, са върнали първия му вариант.

Причината е, че в него е отсъствала идеята за допълнително финансиране на общините.

Засега остава планираното съкращаване на парите на министерствата средно с 10-13%, както и намаляването на фонд “Работна заплата” с 10 на сто. Орязването обаче няма да е поравно.

При последните разговори социалистите са настояли и за отпадане на данъка върху лихвите по депозитите – мярка, която не среща подкрепата на финансовото ведомство.

БСП ще предложи схема за плавно намаляване на налога, като от януари догодина той ще падне от 10 на 8 на сто. Това значи загуба на 20-25 млн. лв. приходи в бюджета.

“Предлагаме всяка година данъкът да се намалява с 2 процентни пункта, докато се стигне до неговата отмяна в края на мандата”, обясни шефката на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова (БСП).

Голяма изненада е липсата на промяна на партийните субсидии, макар че управляващите обещаваха те да бъдат намалени. Всяка формация, минала 1% на изборите, ще продължава да взема по 12 лв. на глас годишно.

Освен ръст на икономиката от 1,8%, в проектобюджета се залагат дефицит и инфлация в същия размер. Първоначално социалистите са настоявали за максималния по закон 2% дефицит, но финансовото министерство е дало отпор.

 

 

 

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Преглед на основните теми в печата на Информационна агенция "КРОСС" Водещи заглавия на първите страници И минималната заплата се вдига като пенсията - по швейцарско правило - в. 24 часа- стр. 1, 3Кабинетът дава десен мигач - в. Преса- стр. 1Укротяват дербито - в. Стандарт - стр. 1ХАСАН АДЕМОВ ПРЕДЛАГА Минималната заплата да се вдига всяка година - В. Дума - стр. 1, 5Пицата Чобанов - с месце - В. Труд - стр. 1, 10, 11 Водещи заглавия на вътрешните страници Данък лихва пада от 10 на 8%, след 3 г. изчезва - в. 24 часа- стр. 2, 3Само 4,50 лв. ще получат най-бедните пенсионери - в. 24 часа- стр. 2, 3ГЕРБ пак разбуни парламента - в. Преса- стр. 4Георги Първанов: Ще помогна за спогодба с Турция - в. Преса- стр. 5Пазаруваме до 70% по-евтино в нета - в. Стандарт - стр. 2, 3Данък лихва пада с 2% на година - в. Стандарт - стр. 4ИЛИЯНА ЙОТОВА: Мнозинството в ЕП трябва да бъде от леви сили - В. Дума - стр. 2Скандал в НС прерасна в безредици - В. Дума - стр. 3„Атака" пo ГЕРБ, но без бой - В. Труд - стр. 2Такса смет за храмове скара депутатите - В. Труд - стр. 3 Водещи интервюта Николай Василев, вицепремиер в кабинета "Сакскобургготски": Кабинетът да не чака 2014 г., да съкрати администрацията сега - в. 24 часа- стр. 13Директорът на Националния археологически институт доц. Людмил ВАГАЛИНСКИ: Работата по магистрала "Струма" е блокирана - в. Преса- стр. 14, 15ДОЦ

Акция на седмицата – Неохим АД

Книжата на компанията бяха първи по седмичен ръст сред 15-те в SOFIX със 7,33% до 40,999 лв.

    


Прецедент с гол фантом от 1994 г. дава надежда на "Хофенхайм" за преиграване (видео)


"Хофенхайм" подаде жалба срещу резултата от мача с "Байер" (Леверкузен) в петък, който беше белязан от победен гол фантом за "аспирините". 

"Байер" поведе с 2:0, след като съдията Феликс Брих присъди гол на Щефан Кислинг, въпреки че топката мина от външната страна на вратата. Тя обаче се шмугна в дупка в мрежата и заблуди международния съдия. В крайна сметка гостите от Леверкузен спечелиха с 2:1 и излязоха начело в класирането.
 
"Нямаше индикации, че не е редовен гол. Имах...

Откриват официално фестивала на виното и културното наследство

Фестивалът на виното и културното наследство „Августиада" ще бъде официално открит днес в Стара Загора. Церемонията е насрочена за 11,30 часа пред сградата на Регионалния исторически музей. В нея участие ще вземат гръцки фолклорен ансамбъл и актьорите от Младежка театрална студия Сцена 99, с ръководител Христофор Недков. „Избрахме Стара Загора, защото Августа Траяна е едно от древните имена на града. Стара Загора може да се гордее с великолепната мозайка Дионисиево шествие - една уникална находка в прослава на Бога на виното и веселието. Традиц...

Кратките курсове ли са основата на образованието на бъдещето?

Онлайн обученията на Coursera са същевременно разнообразни, увлекателни и кратки

    


Православната църква почита празника на Свети Иван Рилски-Чудотворец

На 19 октомври православната църква отбелязва празника на Свети Иван Рилски-Чудотворец и покровител на българския народ. Иван Рилски е един от най-известните български духовници, лечители, основател на Рилския манастир, патрон на българските лекари.

Ще преиграват мач заради "любим" съдия на България

Съдията Феликс Брих, който раздаваше червени картони на българските национали като коледни картички в Ереван (1:2) стана за смях и вероятно ще е причина за преиграване на мач от Бундеслигата. 

В 70-ата минута на мача "Хофенхайм" - "Байер" (Леверкузен) гостите отбелязаха второ попадение, но ... гол нямаше.

Реферът не видя, че ударът на Щефан К Съдията Феликс Брих, който раздаваше червени картони на българските национали като коледни картички в Ереван (1:2) стана за смях и вероятно ще е причина за преиграване на мач от Бундеслигата. В 70-ата минута на мача "Хофенхайм" - "Байер" (Леверкузен) гостите отбелязаха второ попадение, но ... гол нямаше. Реферът не видя, че ударът на Щефан К

Почитаме Св. Иван Рилски - закрилни на българите

Свети Иван Рилски Чудотворец е български духовник, най-известният български светец и отшелник, покровител на българския народ

Почитаме Св. Иван Рилски - закрилниk на българите

Свети Иван Рилски Чудотворец е български духовник, най-известният български светец и отшелник, покровител на българския народ

Днес ще е предимно слънчево

Днес ще е слънчево, с временни увеличения на облачността над Източна България. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който постепенно ще отслабне и до вечерта в много райони ще стихне. Максимални температури - между 15° и 20°, в София около 16°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи... Днес ще е слънчево, с временни увеличения на облачността над Източна България. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който постепенно ще отслабне и до вечерта в много райони ще стихне. Максимални температури - между 15° и 20°, в София около 16°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи...

Днес ще е предимно слънчево

Днес ще е слънчево, с временни увеличения на облачността над Източна България. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който постепенно ще отслабне и до вечерта в много райони ще стихне. Максимални температури - между 15° и 20°, в София около 16°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи... Днес ще е слънчево, с временни увеличения на облачността над Източна България. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който постепенно ще отслабне и до вечерта в много райони ще стихне. Максимални температури - между 15° и 20°, в София около 16°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи...

Плевнелиев: Доверието към институциите падна рекордно

Това той заяви на първия даден от него прием за кметове и председатели на общински съвети от цялата страна, по повод Деня на българската община - 12 октомври. Денят обозначава не само началото на регионалната политика в България, но и основата на развитието на регионите у нас, заяви държавният глава в приветствието си пред представителите на местните власти, президента Желю Желев и президента Петър Стоянов.

Мото състезание се провежда в Гоце Делчев

Мото състезание GRAND PRIX Gotse Delchev 2013 се провежда днес и утре в Гоце Делчев. Официалният старт на събитието бе даден в 08.00 часа, като то се провежда на мотополигона в местността "Горилата". Инициативата е организрана от местен мото клуб, съвместно с Община Гоце Делчев. В програмата е предвидено и награждаване, което ще бъде в 16.30 часа в неделя....

Антония Петрова се шири в кръгла къща

Мис България 2009 Антония Петрова обитава къща без нито един прав ъгъл. Жилището е елипсовидно и се издига на четири етажа.

Готов ли е юанът да стане световна резервна валута?

Китайската валута може да се окаже големият печеливш от кризата в САЩ

    


Калта няма да оцапа омбудсмана

„Задкулисието не е патент на това правителство, от 25 г. говорим за това", заяви националният омбудсман Константин Пенчев. Той изрази надежда, че калта няма да оцапа омбудсмана. „Когато хората имат доверие в омбудсмана, той има сили", добави правозащитникът.Според Пенчев с назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС била достигната точката на кипене. По думите му Конституционният съд не е решил казуса и е оставил впечатлението, че не желае да го направи.„Омбудсманът показа, че е необходим. Има нужда от тази институция, защото никога правозащитните институции не са достатъчни”, заяви пред bTV омбудсманът Константин Пенчев. Според него работата му наклонила везната в полза на гражданите.„Аз съм на принципа на китайската капка – не мога да уволня, но мога...

Бързите кредити - спасително въже или примка?


Публикуваме анализа на Боряна Антонова от Института за пазарна икономика.

Оказа се, че един от най-големите проблеми на българските граждани напоследък са некоректните фирми за кредитиране. В последните две седмици темата беше широко коментирана, като основните идеи са за промяна в регулациите на небанковите кредитни институции и поставянето на ограничения по отношение на лихвените нива.

В момента дружествата, специализирани в отпускането на кредити, не подлежат на...

Задържаха наркодилъра Тефото

При спецоперация са иззети хероин, кокаин и марихуана

    


Мел Гибсън: Обичам да играя лошия

- Как се съгласихте да участвате в “Непобедимите 3”?
- Сталоун се обади и ме попита: “Искаш ли да участваш?” Казах: “Да, ще бъда лошият. Напиши ми някаква готина роля и идвам.” После седнахме със Слай, обсъдихме героя ми. Сталоун е отворен за нови предложения, с него лесно се работи.
- В крайна сметка какъв е вашият герой?
- Героят ми е измамник - Как се съгласихте да участвате в “Непобедимите 3”? - Сталоун се обади и ме попита: “Искаш ли да участваш?” Казах: “Да, ще бъда лошият. Напиши ми някаква готина роля и идвам.” После седнахме със Слай, обсъдихме героя ми. Сталоун е отворен за нови предложения, с него лесно се работи. - В крайна сметка какъв е вашият герой? - Героят ми е измамник

Ветерани-бригадири се събират в Добрич

67-годишнината от началото на организираното младежко бригадирско движение в Добричка област ще бъде отбелязана от 10.00 ч. в залата на Драматичен театър "Й.Йовков". В програмата ще участват ансамбъл "Добруджа" и певческа група "Добрич". На церемонията ще присъстват бригадири-ветерани от цялата Добричка област и от Силистра. В рамките на честването ще бъде представена книгата "Щрихи от историята на българското младежко бригадирско движение (1946-1989 г.)" с автор Петър Георгиев. 83-годишният добруджанец е участник в движението от неговото начал...

ЦСКА срещу "Левски": мач за запазване на шампионските амбиции и за спасяване на егото


Време е за вечното дерби. ЦСКА и "Левски" се срещат в първенство за 132-и път. Двата отбора ще излязат на Националния стадион "Васил Левски" с желанието да защитят собственото си его и да опитат да спечелят важни точки в борбата за титлата.

ЦСКА мина през най-тежкия период в историята си това лято. Червените бяха на броени часове от раздяла с професионалния футбол, като цялото съществуване на клуба беше поставено на карта.

С идването на новите собственици много бавно и...

ЦСКА срещу "Левски": мач за спасяване на егото


Време е за вечното дерби. ЦСКА и "Левски" се срещат в първенство за 132-и път. Двата отбора ще излязат на Националния стадион "Васил Левски" с желанието да защитят собственото си его и да опитат да спечелят важни точки в борбата за титлата.

ЦСКА мина през най-тежкия период в историята си това лято. Червените бяха на броени часове от раздяла с професионалния футбол, като цялото съществуване на клуба беше поставено на карта.

С идването на новите собственици много бавно и...

"Трентино" с Цветан Соколов на полуфинал

Италианският „Третнито” (Тренто) с Цветан Соколов в състава си се класира за полуфиналите на световното клубно първенство по волейбол в Бетим (Бразилия).

Четирикратните шампиони набързо победиха японския „Панасоник Пантърс” с 3:0 в мач от група „А”, игран пред около 1200 зрители. 

Българският национал отново бе най-добър реализатор, като от Италианският „Третнито” (Тренто) с Цветан Соколов в състава си се класира за полуфиналите на световното клубно първенство по волейбол в Бетим (Бразилия). Четирикратните шампиони набързо победиха японския „Панасоник Пантърс” с 3:0 в мач от група „А”, игран пред около 1200 зрители. Българският национал отново бе най-добър реализатор, като от

Недосегаемата "Рома" чупи рекорди пред Марадона

Тази "Рома" е недосегаема! С осма поредна победа на старта на калчото, тимът на треньора Руди Гарсия се превръща във фаворит за титлата.

Богът на футбола Диего Марадона бе дошъл в Рим, за да види "Рома" срещу любимия му "Наполи" в дербито на осмия кръг. Първият в класирането срещу втория.

Домакините обаче спечелиха с 2:0 сравнително леко, въп Тази "Рома" е недосегаема! С осма поредна победа на старта на калчото, тимът на треньора Руди Гарсия се превръща във фаворит за титлата. Богът на футбола Диего Марадона бе дошъл в Рим, за да види "Рома" срещу любимия му "Наполи" в дербито на осмия кръг. Първият в класирането срещу втория. Домакините обаче спечелиха с 2:0 сравнително леко, въп

Преглед на варненския печат - 19 октомври

„След два месеца дебнене спипаха килограми трева и хашиш”, е водеща тема в днешния брой на варненския вестник „Черно море”. След двумесечна разработка под на блюдението на Варненската окръжна прокуратура полицията в морската столица организира сериозен удар на наркопазара.

Зинаида Златанова: Няма опасност да загубим пари от европроектите

Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС

Няма опасност от загуби по оперативните програми, нито за конкретни проекти. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова в ефира на Тв 7.

Има огромен ефект от усвояването на европейски средства, но икономическата криза е засегнала цяла Европа и първо трябва да се възстановят големите икономики, след това българската.

„Да, няма как само благодарение на еврофондовете да получим икономически растеж. Няма държава, която благодарение само на еврофондовете да е успяла да си набави икономически растеж. Това е въпрос на инвестиции, на бизнесклимат. Има какво да се желае за бизнесклимата, спрямо други членки нашият стои зле по вътрешни регулации”, продължи коментара си Златанова.По повод нападките, че страната ни не е усвоила голяма част от европарите, Златанова каза, че „драматизмът на ГЕРБ е напълно излишен”.

Вицепремиерът съобщи, че през февруари тази година България има около 27% усвояване, а през март 27,15%. Към 15 октомври пък усвояването е 38,23%, допълни тя. „Договарянето и изпълнението на програмните периоди неслучайно обхваща 7-годишен период. Договарянето и изпълнението е продължителен процес. Ако откриваме един обект през 2013 г., той най-вероятно е плануван през 2006 г. Ако планираме сега един проект, най-вероятно той ще бъде открит след 5 години вероятно от следващото правителство”, каза още Златанова.

Грозни са твърденията за монополизиране и спекулиране с европейските фондове, увери Златанова. „Факт е, че системите работят за управление и контрол на евросредствата и е факт, че те работят добре, благодарение на активно и настоятелно партньорство и на ЕК в тези системи. Това е нещо, което не е на едно правителство нито заслуга, нито вина. Никога не съм го започнала този скандал, и се опитвам да го прекратя, аз не обичам драматизма”, добави още вицепремиерът.

Статията "Зинаида Златанова: Няма опасност да загубим пари от европроектите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Курбан за храмовия си празник правят в село Добрич

Храмовия си празник отбелязва днес димитровградското село Добрич. По този повод църковното настоятелство прави традиционния курбан, а в 10.30 ч. в двора на църквата „Св. Иван Рилски” ще бъде открита паметна плоча.   От 12 ч. в читалищния салон на бившето училище в с. Добрич първия си регионален празник организира създаденото през 2011 г. читалище "Нов път". "С вяра в доброто и надежда в бъдещето" е неговото мото....

Държавният дълг на САЩ прехвърли 17 трилиона долара

Държавният дълг на САЩ официално мина границата от 17 трилиона долара, съобщава "Уолстрийт Джърнъл", като се позовава на информация от американското министерство на финансите.

Жители на Омуртаг блокират главния път София - Варна

Жители на Омуртаг ще блокират от 12 до 13 часа главния път София-Варна. Бедственото положение в Омуртаг заради липсата на вода продължава 15-и ден.

Яница: съвременният облик на древната родина на Александър Македонски

Яница и древна Пела, родното място на Александър Македонски, са известни с гостоприемните си жители и славната си история, със значимите си паметници и природните си красоти

прочети повече

"Рома" повтори рекорд за поредни победи на старта (ВИДЕО)

"Рома" победи 2:0 "Наполи" в първия мач от осмия кръг на италианската Серия "А" и удължи безгрешната си серия от победи на старта. Това е повторение на рекорда за първенството на Ботуша. Досега с по осем победи е започвал "Ювентус", при това цели три пъти - през 1930-1931, 1985-1986 и 2005-2006 г. Всеки път "бяло-черните" накрая са триумфирали.

Мирослав Момчилович, режисьор: Изгубили сме човешкото в себе си, но можем да го върнем


От тази седмица в програмата на "Дом на киното" и Euro Cinema влиза сръбската черна комедия "Смърт на човек от Балканите" на режисьора и сценарист Мирослав Момчилович. Филмът, трети в кариерата му, е познат на някои зрители от участието му на тазгодишния "София филм фест", който е всъщност само една от много дестинации на продукцията – тя влиза в програмите на фестивалите в Карлови Вари, където печели голямата награда от "Форума на независимите", Атина, където е обявен за най-добър филм, Задар,...

БСП: Пицата „Чобанов” ще е по-голяма и с месо

По-голяма пица и с месо - така депутат от левицата определи бюджет 2014, първият на правителството "Орешарски". Заради продължаващите преговори на финансовото министерство с депутатите от БСП и ДПС официалното представяне на бюджета бе отложено за 5-ти пореден ден, припомня „Труд". Но вече се знае на какво залагат управляващите, за да надскочат постните пици на Симеон Дянков. Надеждите са икономиката да живне и да отбележи ръст от 1,8%. Съчетано с натиск за по-ефективна работа на данъчни и митничари, би трябвало данъчните приходи в хазната да с...

105 г. чества читалището в с. Воден с тържество за Св. Иван Рилски

105-годишнината си отбелязва днес читалище „Пробуда” на димитровградското село Воден. По повод и деня на Св. Иван Рилски от 10.30 ч. там започна 7-и регионален фолклорен празник, посветен на светеца, считан за закрилник на българите. Във Воден го тачат, тъй като някога край селото имало параклис на негово име, който в годините бил изоставен и разрушен. Свещеното място обаче, започнало да напомня за себе си- по време на жътва там се запалил комбайнът на земеделската кооперация и то не веднъж, разказа секретарят на читалището Донка Тончева. Затов...

Момичешка банда бие по поръчка ученички в София

За извършители на нападението били избрани момичета, които са били по изправителни училища.

Министър Греков:Едно е да гледаш животни в Алпите, друго в Родопите

„Как да дойде земеделският производител от чужда страна, когато тук имаме основен проблем – напояването. Едно е да отглеждаш животни в полите на Алпите, друго е в Родопите. Ние нямаме паши, това е истина“. Това каза в „Събуди се“ по Нова телевизия земеделският министър Димитър Греков.

Двулевката отива в историята, заменят я с монета

Банкнотата от два лева много скоро ще излезе от обръщение. Двулевката с лика на Паисий Хилендарски повече няма да се печата. Това става ясно от доклад на Българската народна банка (БНБ). Според документа през последните години печатането на банкноти генерира загуба на печатницата на БНБ. Банкнотата от два лева ще бъде заменена с монета. C Освобождението на България от турско робство през 1878 г. се възстановяват традициите на българската държавност, прекъснати за повече от пет века. Започва изграждането на институциите, стопанството и управлени...

Пребиха наш съдия на волейболен мач

Международният рефер Илиян Георгиев бе пребит по време на волейболен мач от Висшата лига. Той съдийства двубоя между „Черно море” и „Виктория Волей”, завършил 3:2. Драмата настъпи при последната точка, която идва заради червен картон за треньора на домакините Юли Тупанков. 

Причината арбитърът да прибегне до този ход е забавяне на играта с непра Международният рефер Илиян Георгиев бе пребит по време на волейболен мач от Висшата лига. Той съдийства двубоя между „Черно море” и „Виктория Волей”, завършил 3:2. Драмата настъпи при последната точка, която идва заради червен картон за треньора на домакините Юли Тупанков. Причината арбитърът да прибегне до този ход е забавяне на играта с непра

Премиера в „Тунджа”

„Чу ли, ще се върна за малко” е заглавието на първата книга на Стефка Керемидчиева. Мемоарните записки ще бъдат представени от автора на 22 октомври от 17.30 часа в конферентната зала на община „Тунджа”. Специален гост и водещ на творческата вечер ще бъде поетът и председател на Дружеството на писателите в Ямбол Тенко Тенев.   Община „Тунджа” е последното работно място, където Стефка Керемидчиева бе заместник-кмет на общината през мандат 2003–2008 година. През април 2013 година тя бе удостоена със званието и признанието на местният парламент „П...

Великобритания приканва нелегалните имигранти да си тръгнат със SMS

Британското правителство изпрати SMS-и на близо 40 000 души, за които се смята, че са нелегални имигранти. С тях то ги приканва да се представят пред властите и, в краен случай, да напуснат страната, съобщи Министерството на вътрешните работи.

Арестуваха българи във Виетнам за източване на банкови карти

Полицията в южния виетнамски град Хо Ши Мин (бивш Сайгон) е арестувала двама българи за кражба на пари от банкомати с фалшиви кредитни карти, съобщи днес виетнамският новинарски сайт tuoitrenews.vn. Българите Йордан Валентинов Тодоров и Мартин Василев Попов, съответно на 30 и 32 години, са били арестувани на 16 октомври, предаде БТА. При ареста първият носел у себе си 41 карти и 12,7 милиона виетнамски донга (600 долара). Проверката впоследствие установила, че 38 от картите са подправени. При обиска в хотелската стая на Тодоров са били намерени...

Едно добро начало за минималната заплата

Механизмът за увеличение на минималната работна заплата (виж 1-а стр.), предложен от социалния министър Хасан Адемов, е добро начало. Така доходите може и да не зависят от политиците, независимо дали са стиснати като Дянков, или популисти разсипници в предизборна кампания. Така е честно, както и връщането на швейцарското правило за пенсиите.
Механизмът за увеличение на минималната работна заплата (виж 1-а стр.), предложен от социалния министър Хасан Адемов, е добро начало. Така доходите може и да не зависят от политиците, независимо дали са стиснати като Дянков, или популисти разсипници в предизборна кампания. Така е честно, както и връщането на швейцарското правило за пенсиите.

Църквата почита Св. Иван Рилски Чудотворец

Българската православна църква почита днес паметта на Преподобния Иван (Йоан) Рилски Чудотворец. Той е най-големият български светец, в чието лице народът ни вижда покровител.

Църквата почита Св. Иван Рилски

Днес църквата почита Свети преподобни Иван Рилски Чудотворец - най-великият български светец, небесен закрилник на целия български народ и основател на най-величествения манастир в България - Рилския манастир. До 25-годишна възраст Свети Иван Рилски е пастир. Първоначално рилският чудотворец постъпва в манастира „Св. Димитър", под връх Руен във Влахина планина. Най-активните му години са при царуването на цар Петър I (927-969).След смъртта си през 946 г. Св. Иван Рилски е погребан близо до основаната от него Рилска обител, но скоро след това Пе...

Само в ZaPernik.com! Катастрофа в участъка на смъртта при бензиностанция "Лукойл" - Владая

Лек автомобил "Ситроен Берлинго" със софийска регистрация е самокатастрофирал на пътя София - Перник, предаде репортер на ZaPernik.com.

Пътният инцидент е станал тази сутрин в печално известния участък на смъртта при бензиностанция "Лукойл" - Владая. Автомобилът, който се е движил от София посока Перник се е врязал в мантинелата. Дясната част на колата е пострадала. Вероятната причина за инцидента е поднасяне. Колата е управлявана от мъж на средна...

Продължава

Дилър на наркотици е задържан в София

 

На 50-годишния С.К. е наложена мярка „задържане за 72 часа“

Жертви и ранени след атентат в Дамаск

Най-малко 16 войници са убити при тазсутрешния атентат с кола бомба в предградие на Дамаск и последвалите боеве между войските на режима и ислямистки бунтовници край столицата, съобщава неправителствената организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека.Сутринта бе извършен атентат в Джарамана - предградие на Дамаск, населено предимно с християни и друзи. Атентатор камикадзе се самовзривил в кола-бомба. Атентатът бе последван от ожесточени стълкновения на стратегически контролен пост между бунтовническото село Млеха и Джарамана, смятано за бастион на силите, подкрепящи режима на президента Башар Асад.

Лекар на годината е д-р Бинка Попова

Българският лекарски съюз утвърди като носител на най-високия почетен знак "Лекар на годината"-2013 доц. д-р Бинка Попова от Клиниката по ортопедия и травматология към университетска болница "Царица Йоанна", съобщиха от БЛС. Връчването на отличието ще стане на официалната церемония по случай 19 октомври - Ден на българския лекар.Доц.д-р Бинка Константинова Попова - Русева за първи път в България извършва успешна реплантация на напълно ампутирана през дланта ръка, след което работи насочено в областта на микрохирургията. Направила е около 300 реплантации и редица оперативни интервенции в областта на реконструктивната микрохирургия.Специализирала е в Съединените щати, има редица участия като докладчик в Канада, Унгария, Южна Корея. Дългогодишен преподавател към МУ - София, научен ръководител...

Казвам всичко, което мисля!

Някои от нас обичат да казват всичко, което мислят. Често след това, обаче, съжаляват за това. Други пък се гордеят и са уверени, че постъпват правилно. Къде е разликата между откровеността и грубостта и кога трябва да спрем? „Заминах да почивка с моя приятелка и всеки ден тя ми „Надуваше“ главата, че не ѝ обръщам внимание, че не съм открита с нея…. Върнах се полужива, а упреците продължаваха. Нямах сили да споря с нея, но не исках приятелката ми да си мисли, че е права, само защото не ѝ отговарям. Психологът ми ме посъветва да разговарям с нея за общи неща, като времето, например. Тя, разбира се, разбра, че го правя нарочно. Но аз изпитах невероятно чувство на освобождение и съм щастлива от откритието си, че не съм длъжна да казвам всичко, което мисл...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване