Последно сбогом с писателя Николай Петев

Стотици се сбогуваха с писателя Николай Петев. На поклонението пред тленните останки на председателя на Съюза на писателите и депутат от „Коалиция за България" присъстваха негови колеги, приятели, политици и общественици. "Това, което винаги е характеризирало Николай Петев, е любовта към хората, любовта към българската литература и българския език, към обикновения трудов човек, към силата на словото и доброто...Той е стълбата на българските писатели, на големите величия." Това каза по време на поклонението лидерът на БСП Сергей Станишев, който ...

Доверието към здравната система е в интерес на всички

Орешарски поздрави българските лекари по случай празника им

    


Писане на нова конституция организира Кунева

Не само юристите, но и гражданите ще участват със свои предложения

Шамар! Генерал смени ГЕРБ с Бареков

Две знакови фигури в пловдивските формации на ГЕРБ и на Движение България на гражданите – ген. Димитър Цветков и адвокат Дяко Дяков минаха към формацията на Николай Бареков, съобщи "Марица". На пресконференция в Пловдив днес бившият тв водещ и кандидат политик обяви, че това е знакова стъпка в политиката.

“Южен поток” влезе в график

Реализацията на българския участък от "Южен поток" вече върви по график, съобщи зам.-министърът на икономиката Иван Айолов по време на конференцията "Европейски съюз-Балкани", която се организира в София от The Economist.

Хванаха 90-годишен дядо, шофирал в насрещното платно

/КРОСС/ 90-годишен шофьор бил заловен да кара в насрещното движение по швейцарска магистрала. Действието се развило на главния път между градовете Госау и Санкт Гален. За щастие необичайното поведение на възрастния автомобилист не довело до инциденти. Дори преди да бъде спрян от пътна полиция, дядото сам отбил колата и се върнал в правилната посока. Служителите на реда все пак били предупредени, да бъдат нащрек за разсеяния шофьор. Малко по-късно 90-годишният мъж действително бил спрян от полицаите, като шофьорската му книжка била отнета.

Руснак засне как душата напуска тялото

Руският учен Константин Коротков успя да заснеме човешката душа с биоелектрографска камера в момента, когато тя напуска тялото.

Силвио Берлускони изгонен от парламента за 2 години

Апелативен съд в Милано постанови, че бившият италиански премиер Силвио Берлускони не трябва да заема публични длъжности за срок от две години, след като бе осъден за данъчна измама.

Генерал Цветков напусна ГЕРБ и отиде при Бареков

Зам.-председателят на Общинския съвет от ГЕРБ генерал Димитър Цветков напуска партията и става лице на Николай Бареков в Пловдив. Това стана ясно по време на днешното посещение на Бареков в града, където се срещна с граждани. Генерал Цветков, който беше председател на 3 предизборни щаба на ГЕРБ, не пожела да обясни мотивите за напускането си. Цветков ще изпрати писмо до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която да прекрати членството му, но не смята да напуска мястото си в местния парламент.  

Десетки фенове задържани преди мача ЦСКА - Левски

28 футболни фенове са били задържани в столицата преди началото на мача между Левски и ЦСКА, който ще се играе на Националния стадион „Васил Левски" в 16 ч. От полицията съобщиха за "Дарик", че запалянковците са били арестувани по време на масовите прояви, организирани от фен-клубовете на двата отбора. До момента са задържани хора в нетрезво състояние, без документи за самоличност, носещи в себе си оръжия, маски, пиротехника и др. Заради сигнали за подготвяни групови нарушения, както и за организиране на сблъсъци между сините и червените ултрас...

Проф. Ханке: Политическата ви класа е почти криминална, а кабинетът има проблем с дисциплината


Прогнозата на правителството за 1.9% икономически растеж през 2014 г. е нереалистична, то няма да се справи с бюджетните си цели,  а намерението му да изтегли заем, макар и малък, разрушава "запазената марка на България" -  дисциплината на валутния борд. Това каза в интервю за БНР професорът по приложна икономика от университета "Джон Хопкинс" в САЩ Стив Ханке, който в България е наричан "бащата на валутния борд". 

Според него правителството има проблем с дисциплината, а изпитва и...

Побой над съдия на волейболен мач

Съдията Илиян Георгиев бе нокаутиран по  време на срещата между отборите на Черно море БАСК (Варна) и Виктория Волей (Пловдив). Така започна овото волейболно първенство във Висшата лига на България, информира Дарик.
Скандалът се развихря в края на двубоя, когато рефера показва червен картон на треньора на Черно море Юли Тупанков. Съдията наказва д Съдията Илиян Георгиев бе нокаутиран по време на срещата между отборите на Черно море БАСК (Варна) и Виктория Волей (Пловдив). Така започна овото волейболно първенство във Висшата лига на България, информира Дарик. Скандалът се развихря в края на двубоя, когато рефера показва червен картон на треньора на Черно море Юли Тупанков. Съдията наказва д

Св. Иван Рилски възкръсна в мрамор

Мраморното изображение на светеца е поставено в ниша

Автобус - атракция развозва народа от квартал "Мошино" до центъра на Перник

Рейс - атракция вози перничани и гости по повод Деня на града, предаде репортер на ZaPernik.com.

Рейсът показва превърналия се в неприветлив град на гости от други градове и чужбина. Началната спирка е пернишкия квартал "Мошино", а крайната - центъра. 

Гид разказва на уредба в рейса какви забележителности има по пътя. Шофьорът на превозното средство не издаде колко е взел за услугата или на кого е автобуса. 

Интересно е, че рейсът...

Продължава

Полицията спря опита на жителите на Омуртаг да блократ пътя Варна-София

Полицията не позволи на жители на град Омуртаг да затворят пътя София - Варна в знак на протест срещу водната криза в града, съобщи БНР в събота. Междувременно водоснабдяването в  Омуртаг е било възстановено, но гражданите се опасяват, че единствената причина е опит да спрат протестите. Те искат лична среща с главния прокурор Сотир Цацаров с молба за ново разследване за проекта за водопровод от Кипилово до Омуртаг. Честите аварии по трасето и недостиг във водоизточника са причина за липсата на питейна вода през последните 10 дни в Омуртаг. Обявено беше бедствено положение на 10 октомври. Очакваше се през миналите почивни дни тя да бъде пусната, но това не стана и жители на града се заканиха днес да блокират пътя между София и Варна в знак на протест. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева изказа пред "Дарик" съмнения,  че новият водопровод, който е в процес на изграждане, може да се окаже некачествен и вода по него изобщо да не може да тече. Това ще стане известно в края на годината, когато се проведат 72-часовите проби. "Проблемът тук е много по-голям отколкото изглежда. Има нужда от средства и ако този водопровод не проработи, трябва да се направи експертиза за сметка на нашето министерство", каза Терзиева.

Тодор Батков: Спирам парите за първия отбор

Изключително емоционално изказване направи собственикът на "Левски" Тодор Батков след крайно неприятната загуба от вечния враг ЦСКА. В прав текст Батков заяви: "Спирам парите за първия отбор, докато не покажат резултати". Разгневеният адвокат каза, "че е време всички футболни легенди да спрат да говорят глупости за отбора", защото "много ни се насъбра". Батков добави, че не е сериозно Антонио Вутов, който влезе като резерва, да е най-мотивиран. Скъпите чужди звезди са излишни - "Левски" трябва да намери облика си, да залага на млади футболисти, те са бъдещето, завърши синият собственик.

Lamborghini Veneno изненадващо стана на роудстър

Когато Lamborghini показа своя Veneno на автомобилното изложение в Женева, имаше доста спорни реакции. Това обаче не е попречило на италианците да подготвят открита версия на специалния си суперавтомобил. Представяме ви Veneno Roadster. Това е суперексклузивен модел, който отбелязва 50-ата годишнина на компанията. Той ще бъде произведен в 9 бройки, като цената на всяка една от тях ще бъде 3.3 милиона евро (без ДДС). И въпреки доста солената сума за колата вие няма да получите дори и сваляем покрив, тъй като Veneno Roadster идва само с допълнителни ролбари. Описван от Lamborghini като „открит състезателен прототип“, суперавтомобилът е задвижван от същия 6.5-литров V12 двигател на Aventador. Мощността обаче е 750 к.с. и се предава към четирите колела посредством трансмисия ISR с...

ЦСКА нокаутира Левски

В първото вечно дерби за този сезон отборът на ЦСКА надигра категорично „Левски”, зашивайки звучни три шамара в лицето на сините – 3:0. С победата червените събират 26 точки, две по-малко от лидера „Лудогорец”, а „Левски” остава с 19 точки преди изиграването на всички мачове от 13-ия кръг. В началото на срещата и двата отбора заложиха на по-активна игра – ЦСКА на два пъти осъществи добри влизания по фланговете, но центриранията не се получиха, а за „Левски” Цветан Генков имаше шанс след като спечели единоборство с Джаксън Менди, но ударът му отиде в аут. Постепенно обаче ЦСКА започна да налага превъзходство, а „Левски” ставаше все по-пасивен. И логичното се случи в 30-тата минута – Емил Гъргоров даде перфектен ...

Ясни са 5-те финалиста за Зелен автомобил на годината

Дойде време за ежегодния конкурс Зелен автомобил на годината, провеждан от Green Car Journal. Нещо повече – вече са известни петте финалиста, който ще се борят за престижното отличие. Списъкът със сигурност е доста неочакван, тъй като не включва нито един електрически автомобил, въпреки че Tesla Model S и BMW i3 вероятно щяха да паснат доста добре. Вместо това в списъка виждаме няколко дизелови седана като Audi A6 TDI със среден разход от 6.2 л/100 км и BMW 328d със среден разход от 5.2 л/100 км. Единственият хибрид в списъка е Honda Accord с разход от 5 л/100 км.Останалите два модела в класацията са изцяло новата Mazda3 с 5.7 л/100 км – действително отличен среден разход, който важи както за хечбека, така и за седана. Петицата е допълнена от Toyota Corolla във вариант Есо, коя...

Алианс франсез-Варна организира международен фотоконкурс на тема "Игрите по света"

Фондация Алианс франсез в Париж обяви 4-то издание на ежегодния международен фотоконкурс за любители фотографи. Темата на това издание на конкурса е „Игрите по света”. Конкурсът цели да се представят игрите в тяхната разнообразна социална и културна функция (настолни игри, хазартни игри, видео игри, игри на открито, детски игри, спортни състезания.

ЦСКА разпиля Левски в голямото дерби

"Червените" стигнаха до категоричен успех с 3:0 над "Сините"

    


МВР вади водометни машини за дербито

Водометни машини и отрядът за борба с тероризма се включват в опазването на реда в София преди, по време и след вечното дебри между Левски и ЦСКА.

Бареков взе генерал от ГЕРБ и човек на Кунева

/КРОСС/ Генерал от ГЕРБ избра Николай Бареков пред Бойко Борисов. "Напускам партията, за да се върна при хората. Всяко откъсване от тях е пагубно и такива примери в нашата политика има много. Присъединявам се към Бареков, защото харесвам идеите му и близостта му до обикновените българи и техните проблеми", обяви общинският съветник от Пловдив Димитър Цветков на пресконференция днес. Той остава в градския съвет като представител на гражданското общество.  "Всеки може да напусне ГЕРБ като напише заявление до Изпълнителната комисия. Това съм направил. Продължавам да съм член на Общинския съвет, гражданите са ме избрали. Имаме още две години до края на мандата, ще работя за пловдивчани", обясни ген. Цветков. "Това е знакова стъпка в политиката. До тук тя се правеше по един начин, сега предлагаме нов тип политика - изцяло нов тип грижа за гражданите. Ген. Цветков напълно отговаря на нашите критерии, които въвеждаме в движението - за хора, които са известни, участвали са в политиката, имат експертен опит и са излезли чисти и неомаскарени от тези позиции. За ген. Цветков това мога да кажа с чиста съвест. Стъпката, която той прави, напускайки дейността си на партиец от ГЕРБ и да се присъедини към нас е с дълбока мотивация", коментира Николай Бареков. Той обяви, че до две седмици отваря офис в Пловдив, където ген. Цветков ще се приема и изслушва граждани. Бареков призова всички съветници от ГЕРБ, които искат да последват ген

28 задържани преди Вечното дерби

28 задържани лица има до момента, преди футболната среща между отборите на ЦСКА и "Левски", това каза пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров.

Атентат с кола бомба в Египет, има ранени

Четири души са ранени в атентат с кола бомба срещу сграда на военното разузнаване в египетския град Исмаилия, на Суецикя канал, предаде АФП, като се позовава на местната полиция.

ЦСКА победи „Левски” с 3:0

Фенове на ЦСКА ликуват. Снимка: Fаcebook

ЦСКА победи „Левски с 3:0 в мач от 13-и кръг на „А” футболна група.

И трите гола в мача паднаха през първото полувреме. Емил Гъргоров изведе по чудесен начин непокрития Неманя Милисавлевич, който беше точен в 32-ата минута за първия гол в днешното дерби. След центриране от фаул в 35-ата минута, Апостол Попов засече с глава за 2:0. Две минути по-късно Марсиньо намери Емил Гъргоров, който направи резултата класически 3:0.

След мача ЦСКА излезе на второ място в класирането с 26 точки преди изиграването на останалите мачове от кръга. “Левски” остава на шесто място с 19 точки.

Статията "ЦСКА победи „Левски” с 3:0" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Засилено полицейско присъствие около стадион "Васил Левски"

Изключително засилено е полицейското присъствие около Националния стадион „Васил Левски”, предава Фокус. 

Патрули има по кръстовищата на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, освен полиция, е разположена и жандармерия. В Борисовата градина има конна полиция. До езерото „Ариана” в Борисовата градина има голяма група фенове на ЦСКА. 

Изключително засилено е полицейското присъствие около Националния стадион „Васил Левски”, предава Фокус. Патрули има по кръстовищата на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, освен полиция, е разположена и жандармерия. В Борисовата градина има конна полиция. До езерото „Ариана” в Борисовата градина има голяма група фенове на ЦСКА.

Кунева: Добре е, че президентът ще сезира КС за Пеевски

/КРОСС/ Добре е, че президентът Плевнелиев е приел предложението на Реформаторския блок за ново сезиране на Конституционния съд. За нас отговорът на въпроса кога се прекратяват правомощията на един народен представител е отвъд казуса Пеевски - председател на ДАНС. Това каза на пресконференция в Шумен днес лидерът на „Движение България на гражданите" Меглена Кунева. Според нея Реформаторският блок се държи като конструктивна опозиция, предлагайки на президента да сезира КС повторно, за да се намери изход от ситуацията. Проф. Даниел Вълчев - член на Националния съвет, допълни, че е „важно да се излезе извън случая Делян Пеевски, който след година никой няма да помни" и Съдът да даде отговор на въпроса кога един гражданин става член на парламента. От наша гледна точка въпросът трябва да е уреден по безспорен начин, допълни още проф. Даниел Вълчев. По думите на Кунева редица независими органи в страната са зависими от партийни централи, които държат квотите в съставите на органите. Разтревожени сме от отказа да се управлява на всяко ниво - парламент, изпълнителна власт, съд, коменитра Кунева на въпрос за оценката й за управляващите. По думите й, Народното събрание се държи на „Атака" и ако решат да влязат в конфликт с управляващите, това може да предизвика избори по всяко време, което, според Кунева, няма да закъснее, като се има предвид, че доверието в парламента е едва 11 %

Плевнелиев: С лъжи и манипулации се удря по авторитета на институциите

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС, архив

Президентът Росен Плевнелиев отново се противопостави на атаките по адрес на институциите.

Когато с лъжи и манипулации се поставя под въпрос авторитета на основни институции в държавата, от това неизбежно страда и репутацията на България пред европейските ѝ партньори, заяви Плевнелиев пред журналисти в Белгия, където присъства на държавното погребение на лидера на Европейската народна партия и бивш белгийски премиер Вилфред Мартенс. 

По време на церемонията държавният ни глава е разговарял с председателя на ЕК Жозе-Мануел Барозу и с канцлера на Германия Ангела Меркел. 

Според държавния глава нападенията срещу институциите е безотговорно и лекомислено, защото “една страна гради своята репутация със столетия и ударите по нея не помагат нито на развитието, нито на европейската й интеграция”: 

Много се надявам всички ние да се върнем обратно към отговорната позиция на хора, които милеят за държавата си и които, всеки един от нас, да разбира кое е позволено и кое не е позволено, и когато могат да се сипят лъжи и обвинения срещу държавния глава, абсолютно необосновани, все пак трябва да си даваме сметка какви са резултатите от подобно нещо. Няма как едни хора да се обясняват как държавният глава разхожда куфарчета с пари през митниците, когато истината е, че той като един истински нормален човек е превел парите по банков път и е направил една или друга инвестиция по възможно най-правилния европейски и разумен начин, но това е, за съжаление, каза Плевнелиев. 

 

Статията "Плевнелиев: С лъжи и манипулации се удря по авторитета на институциите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Хвърлят с главата надолу перничани и гости на града пред общината

Огромен кран разположен пред сграда на община Перник преобръща с главата надолу мераклии, предаде репортер на ZaPernik.com.

Цената за удоволствието е 30 лева. Организаторите казаха, че ще стоят докато има мераклии за огромната атракция. Бънджито е поевтиняло сравнение с миналата година, коментираха перничани. На миналия Ден на града то е струвало 70 лева. 

Огромната стрела е висока колкото община Перник или колкото 15 етажна сграда.

ВИЖТЕ...

Продължава

Кислинг след гола-фантом: Съжалявам, ужасна ситуация, нямаше гол

Нападателят на Байер Леверкузен Щефан Кислинг, който бе автор на скандалния гол-фантом в мача срещу Хофенхайм (2:1), се извини за случилото се и призна, че всъщност гол е нямало. При резултат 1:1, нападателят стреля с глава след центриране от корнер, топката мина отстрани на вратата, но влезе в нея през дупка в мрежата. В първия момент Кислинг показа, че е разочарован от пропуска си, но след това започна да се радва със своите съотборници и в крайна сметка съдията Феликс Брих призна попадението за редовно. "След повторенията по телевизията видя...

Енерго-про временно с нови телефони за сигнали

Поради технически проблем в трасето на Виваком е прекъсната комуникационната връзка с телефонния център на Енерго-про. В момента компанията не може да приема сигнали за аварии на националната линия 0700 161 61. До възстановяването на телефонната линия 0700 161 61, операторите на ЕНЕРГО-ПРО ще приемат сигнали за аварии на телефони: 0892 247 668 0882 247 669 Все още не е известно колко време ще продължи отстраняването на повредата по трасето на ВИВАКОМ.

Роми в Гърция се представиха за родители на русо дете

Семейството е обвинено в отвличане на момичето

    


28 футболни фена са задържани преди мача „Левски“ - „ЦСКА“

28 задържани лица има до момента, преди футболната среща между отборите на ЦСКА и "Левски", това каза пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. 

Задържаните са били без документи за самоличност, в нетрезво състояние, или са нарушавали обществения ред, посочи Лазаров.

Потвърдена е информацията за нападенията над ... 28 задържани лица има до момента, преди футболната среща между отборите на ЦСКА и "Левски", това каза пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Задържаните са били без документи за самоличност, в нетрезво състояние, или са нарушавали обществения ред, посочи Лазаров. Потвърдена е информацията за нападенията над ...

Константин Пенчев: Калта няма да оцапа омбудсмана

„Задкулисието не е патент на това правителство, от 25 г. говорим за това", заяви националният омбудсман Константин Пенчев. Той изрази надежда, че калта няма да оцапа омбудсмана. „Когато хората имат доверие в омбудсмана, той има сили", добави правозащитникът.

28 задържани преди дербито, София "под обсада"

Футболната среща започва в 16 ч. В центъра на София е засилено полицейското присъствие

66 задържани преди дербито, София "под обсада"

Футболната среща започва в 16 ч. В центъра на София е засилено полицейското присъствие

66 задържани преди дербито, арести има и след мача

Футболната среща започва в 16 ч. В центъра на София е засилено полицейското присъствие

Общо 70 души са задържани преди и след вечното дерби

Футболната среща започва в 16 ч. В центъра на София е засилено полицейското присъствие

Вдигам 140 кг от лежанка, с 20 повече от Борисов

"Аз съм единственият, който не води по площадите рейсове. Здравите момчета идват на митингите ми, защото съм покровител на формиращата се федерация на ММА бойците", каза Николай Бареков на посещение в Пловдив. Той се похвали, че сам вдига от лежанка 140 кг, с 20 повече от Бойко Борисов.

Знакова фигура от ГЕРБ-Пловдив става лице на Бареков

Зам.-председателят на Общинския съвет от ГЕРБ генерал Димитър Цветков напуска партията и става лице на Николай Бареков в Пловдив. Цветков, който беше председател на 3 предизборни щаба на ГЕРБ, не пожела да обясни мотивите за напускането си, съобщи Дарик. Новината бе заявена по време на днешното посещение на Бареков в града, където се срещна с граждани. Цветков ще изпрати писмо до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която да прекрати членството му. Той обаче не смята да напуска мястото си в местния парламент. Към проекта на Николай Бареков в Пловдив се присъединява и Дяко Дяков, който беше част от СДС, а впоследствие бе един от учредителите на "Движение България на гражданите" на Меглена Кунева. Цветков е първият съветник в страната, привлечен от движението "България без цензура". Той напус...

Набиха съдия на волейболен мач

Новото волейболно първенство във Висшата лига на България  започна със скандал.Съдията Илиян Георгиев бе нокаутиран по  време на срещата между отборите на Черно море БАСК (Варна) и Виктория Волей (Пловдив). Грозните сцени се разиграват в края на двубоя, когато рефера показва червен картон на треньора на Черно море Юли Тупанков. Съдията наказва домакините заради забавяне на играта с неправилна смяна.   Наказателната точка е последна в мача спечелен от Виктория Волей (Пловдив) с 3:2  (21:25, 25:2...

Заводът за боклук в София трябва да бъде построен за 15 месеца

За 15 месеца трябва да бъде проектиран и построен заводът за боклук в София. Това заяви в "Седмицата" на Дарик столичният кмет Йорданка Фандъкова, като добави, че до ноември договорът за изпълнение трябва да бъде подписан. „Аз очаквам пролетта да започне самото строителство и започне ли нещо да се строи и има ли строг контрол върху него, нещата се получават. Контролът е много сериозен, това е немска фирма, която спечели конкурса за надзор - те вече работиха на депото на Яна, на инсталациите на Хан Богров и доказаха, че не правят компромиси с ка...

Държавният дълг на САЩ мина 17 трлн. долара

Поредното увеличение на дълга се вдигна с 328 млрд. долара още в първия ден от подновяването на работата на федералното правителство.

28 души са задържани преди дербито ЦСКА-Левски

Два часа преди дербито ЦСКА-Левски вече са задържани 28 човека. Всички те са без документ, пияни или с бомбички.

Борисов: Случващото се у нас отеква много тежко в Европа

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Случващото се в момента у нас отеква много тежко в Европа, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той беше в Белгия, за да се прости с Вилфред Мартенс, който по думите му е бил голям приятел на България и много е помагал на страната ни:

“Видяхте как го изпрати Европа. Всички държавни мъже, всички хора от ЕНП, които са основните фактори в Европа, дойдоха да му се поклонят. На фона на това поведението на “Атака”, излизайки от българския парламент при едноминутното мълчание, можете да видите разликата. За съжаление Станишев и Доган си избраха такава коалиция. Разговарях и с канцлера Меркел, и с Барозу, но за съжаление всичко, което се случва в България, е много видимо и много тежко отеква в Европа. Етническа партия с националистическа, с бивша комунистическа да управлява – това няма никаква легитимност, но това си е избрал народът и трябва да си понесе последиците от това. На следващите избори съм сигурен, че няма да ги подредят по този начин, сигурен съм”, каза още Борисов, цитиран от БНР.

Статията "Борисов: Случващото се у нас отеква много тежко в Европа" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

28 задържани преди мача „Левски“ - „ЦСКА“

28 задържани лица има до момента, преди футболната среща между отборите на ЦСКА и 28 задържани лица има до момента, преди футболната среща между отборите на ЦСКА и "Левски", това каза пред БНР главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Задържаните са били без документи за самоличност, в нетрезво състояние, или са нарушавали обществения ред, посочи Лазаров. Потвърдена е информацията за нападенията над ...

Варна, Пловдив и Русе в битка за Евро`15

"Който си направи по-рано залата, той ще приеме мачовете от груповата фаза на европейското за мъже през 2015 г.", заяви депутатът и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол (БФВ) Петър Кънев. Става въпрос за новостроящите се съоръжения в Пловдив и Русе и ремонта на Двореца на спорта във Варна.

Станишев: Николай Петев стана част от творбата си "Не ме ли помниш"

На траурната церемония Сергей Станишев произнесе слово, в което изрази личната си съпричастност от загубата на бележития писател. Във фоайето на зала "София" в бившия Партиен дом приятели и близки се простиха с починалия във вторник председател на Съюза на българските писатели.

Рибен фестивал ще омайва с вкусове и аромати Несебър

Тридневен рибен фестивал ще привлича почитатели на морската кухня в Несебър.Вкусната проява ще се проведе в рамките на три дни от 1 до 3 ноември.Организатор на проямата е община Несебър, а за гостите отсега се знае, че им се предлага да открият сами коя е най-вкусната рибена чорба, коя е най-хубавата рецепта за риба скара и разбира се кой рибар е уловил най-много риби.Гарантирано по време на фестивала край пристанището в Стария град рибата ще бъде прясно приготвена по познати и непознати начини.    ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване