Българчето, открито в цигански катун в Гърция, не знае какво е игра

Четиригодишно дете, наричано Мария, бе открито в цигански катун при рутинна полицейска проверка в град Фарсала, близо до Лариса, Централна Гърция. 
Според една от версиите на 40-годишната ромка, която в началото се представяла за негова майка, детето е родено от българка, която го изоставила. 
Несъвместимият с местните външен вид на момиченцето Четиригодишно дете, наричано Мария, бе открито в цигански катун при рутинна полицейска проверка в град Фарсала, близо до Лариса, Централна Гърция. Според една от версиите на 40-годишната ромка, която в началото се представяла за негова майка, детето е родено от българка, която го изоставила. Несъвместимият с местните външен вид на момиченцето

Най-малко 80 души са ранени при влакова катастрофа в Буенос Айрес

Пътнически влак в Аржентина се блъсна в края на глух коловоз тази сутрин на същата ж.п. гара в Буенос Айрес, където миналата година при подобна катастрофа загинаха 52 души, съобщи Асошиейтед прес. Този път няма информация за жертви, но най-малко 80 души са ранени. Бързо се събра множество, което изрази гнева си към машинистите. Пътниците скандираха "убиец, убиец!" срещу ранения водач през разбития прозорец на кабината. Намесиха се служители на реда и скоро машинистът бе откаран в болница под полицейска охрана. Полицията пое контрола над гара "...

Кабинетът има проблем с дисциплината

Според проф. Стив Ханке не е адекватна идеята на кабинета заемни средства да се инвестират в икономиката и така да я тласнат към растеж.

Над 80 ранени след влакова катастрофа в Аржентина

Най-малко 80 души са ранени при нова влакова катастрофа в Буенос Айрес

13 цистерни с втечнен газ и петрол дерайлираха в Канада

В канадската провинция Алберта излязоха от релсите и се преобърнаха 9 влакови цистерни с втечнен природен газ и 4 с петрол. Три от цистерните с газ са се подпалили и пожарникарите се борят с огъня, предаде ИТАР-ТАСС. Представителят на властите в окръг Паркленд Карсън Милс съобщи, че в района на аварията, на около 80 км западно от столицата на провинцията - Едмънтън, "е обявено извънредно положение, тъй като не се изключва вероятността от експлозия", предава БТА. "Всичките 100 жители на селището Гейнфорд, близо до произшествието, са евакуирани",...

Григор Димитров на финал в Швеция

Българинът ще срещне на финала поставения под номер 1 в схемата Давид Ферер (Испания), който се наложи с 3:6, 6:4, 6:1 срещу Ернестс Гулбис (Латвия). Утрешният финал в шведската столица ще бъде втори в кариерата на 22-годишния хасковлия  на ниво ATP. В началото на годината той стигна до тази фаза и на турнир в Австралия. Българинът ще срещне на финала поставения под номер 1 в схемата Давид Ферер (Испания), който се наложи с 3:6, 6:4, 6:1 срещу Ернестс Гулбис (Латвия). Утрешният финал в шведската столица ще бъде втори в кариерата на 22-годишния хасковлия на ниво ATP. В началото на годината той стигна до тази фаза и на турнир в Австралия.

Реал Сосиедад хвана „прилепите“ неподготвени

Отборът на Реал Сосиедата спечели важни три точки, побеждавайки Валенсия, като гост в мач от 9-я кръг на Примера дивисион. Сосиедад се наложи с 2:1, а головете за успеха бяха дело на Антоан Гризман и на Рубен Пардо. Попадението за „прилепите“ дойде в самия край на срещата и бе дело на Дорлан Пабон. Играчите на Валенсия започнаха силно мача, а някои отигравания на Елдер Пощига като по чудо не се озова в целта. Въпреки превеса в първите минути на срещата в самия край на първите 45 минути Давид Сарутуса подаде добре към Антоан Гризман, а той не сг...

Феновете на Юнайтед разкостиха Мойс след хикса

Феновете на Манчестър Юнайтед се отнесоха доста критично към мениджъра на тима Дейвид Мойс след днешното 1:1 срещу Саутхемптън. Най-много упреци наставникът отнесе заради две от смените, които предприе в хода на мача – Райън Гигс за Нани и Крис Смолинг вместо Уейн Рууни. Фактът, че двубоят бе изгледан от доскорошния мениджър на отбора сър Алекс Фъргюсън, допълнително разпали страстите, а някои от реакциите в социалната мрежа „Туитър“ бяха доста остри. Предлагаме извадка от мненията, чиито мишени бяха Мойс и неговата тактика: АФ (Алекс Фъргюсън ...

В битка за Сирт е убит Муамар Кадафи

Муамар Кадафи е либийски военен, полковник и политик. Роден е на 7 юни 1942 г. в района на град Сирт и е де факто ръководител на Либия от 1 септември 1969 година до кончината си през 2011. Председател на Революционното командване на Либия (1969—1977), Премиер-министър и министър на отбраната на Либия (1970—1972), Генерален секретар на Общия Народен Конгрес (1977—1979). След това се отказва от официалните постове в държавата и се титулува като „Лидер на Революцията“ в официалните изявления на правителството. Като част от управленческата си програма, през 1970-те Кадафи национализира всички частни предприятия, включително селскостопанските площи, петролната индустрия и банките, и позволява развитието само на малък семеен бизнес. По време на управлението си в ра...

Д-р Бинка Попова е лекар на годината

Българският лекарски съюз утвърди като носител на най-високия почетен знак Българският лекарски съюз утвърди като носител на най-високия почетен знак "Лекар на годината"-2013 доц. д-р Бинка Попова от Клиниката по ортопедия и травматология към университетска болница "Царица Йоанна", съобщиха от БЛС. Връчването на отличието ще стане на официалната церемония по случай 19 октомври - Ден на българския лекар. Виж тук

Млад талант подписа с Юнайтед за 5 години

Футболистът на Манчестър Юнайтед Аднан Янузай подписа нов договор с клуба от „Олд Трафорд".

Доли Партън стана рапърка

Американската кънтри певица шашна всички с изненадващото си рап увлечение. 67-годишната блондинка показа на младите, че и тя може да бъде в крак със съвременните музикални тенденции и се справя добре с непривични за нея стилове.

Джипитата: Искаме 8 часа работа

Джипитата да имат осемчасов работен ден, а не да бъдат денонощно на разположение на пациентите. В тъмните и късни часове на денонощието пациентите да бъдат обгрижвани от спешната помощ.
Това прие 58-ият извънреден събор на Българския лекарски съюз (БЛС) в Равда вчера. Съюзът ще иска промяна в наредбата, която регламентира денонощната заетост Джипитата да имат осемчасов работен ден, а не да бъдат денонощно на разположение на пациентите. В тъмните и късни часове на денонощието пациентите да бъдат обгрижвани от спешната помощ. Това прие 58-ият извънреден събор на Българския лекарски съюз (БЛС) в Равда вчера. Съюзът ще иска промяна в наредбата, която регламентира денонощната заетост

Силвия Митева спечели бронзов медал във финала на Гран при


Най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева спечели бронзов медал в многобоя на финала от веригата Гран При в германската столица Берлин.

27-годишната състезателка събра сбор от 69.500 точки, след като получи 17.200 точки на бухалки, 17.400 на лента, 17.200 на обръч и 17.700 на топка.

Българката, която се класира за неделните финали на всичките четири уреда, остана само на 0.050 от сребърния медал.

Победителка в многобоя стана световната шампионка Маргарита...

175 години от рождението на професор Марин Дринов

професор Марин Дринов

На днешния 20 октомври е родена една необикновена личност. Марин Дринов е български възрожденец, историк и филолог. Той се счита за един от основоположниците на българската историография и основател на Българското книжовно дружество, днес БАН.

Марин Дринов е роден през 1838 г. в Панагюрище. Той заминава в Русия, за да продължи образованието си. Там учи в Духовната семинария в Киев, а впоследствие – в Московския университет, където се дипломира през 1865 г. Между 1865 и 1871 пътува и работи в Австрия и Италия. През 1869 г. става един от съучредителите и активен член на Българското книжовно дружество. През 1872 получава докторска степен и от 1873 е доцент по славянска филология в Харсковия университет. В края на 1876 г. е признат за редовен професор.

Между 1878 и 1879 година Дринов завежда отдела за народното просвещение и духовните дела в рамките на ВРУ в България. В този период участва активно в изграждането на държавното устройство на възобновената държава.. Един от съставителите на Търновската конституция. Негово е предложението София да е новата столица на възстановената Българска държава.

След 1881 г. живее в Харков и продължава своята научна и преподавателска дейност до края на живота си. През 1898 г. е избран за член-коренспондент на Петербургската академия на науката. Марин Дринов умира в Харков през 1906 г. след продължително боледуване от туберкулоза.

На негово име е наречено издателството на БАН.

Статията "175 години от рождението на професор Марин Дринов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Св. Артемий

Православен календар

След смъртта на император Константин Велики православните християни изтърпели тежко гонение от сина му Констанций, привърженик на ароаните, които отхвърлили истината за божествеността на Спасителя.

След това трябвало да изтърпят гонение от друг род. Наследник на Констанций бил неговият роднина Юлиан, който от млади години ненавиждал християнската вяра и тайно се отрекъл от нея и станал наново езичник. Когато се възкачил на престола, той обявил всенародно, че служи на боговете. С всевъзможни средства употребил усилия да възстанови езичеството в цялата империя. Той открито показвал пренебрежение към ония християни, които били с граждански заслуги. Лишавал ги от местата и длъжностите им. Сам извършвал тържествено езически обряди. Принуждавал християните със свои средства да възстановяват разрушените езически храмове.

Много християни, изповедници на правата вяра, загинали мъченически.

Като се готвел за война с персите, Юлиан бил известно време в Антиохия. Тук бил силно раздразнен от мъжествената твърдост на християните. Изгоряло езическото капище. Юлиан обвинил християните в запалване на капището и почнал да ги предава на мъчения и смърт.

По това време в Автиохия се намирал египетският управител Артемий, известен като славен воин още при Константин Велики. Той бил с Константин, когато на небето се появило чудосното знамение на Христовия кръст.

При царуването на Констанций на него било поръчано да пренесе от Ахаия в Цариград мощите на светите апостоли Андрей, Лука и Тимотей. Ревностен в християнската вяра, той възнегодувал открито срещу императора и смело благовестял истината. Разярен, Юлиан не уважил в него ни предишните заслуги, ни званието му, ни преклонната му възраст. Предал го на жестоки мъчения. След това го осъдил на смърт.

Свети Артемий бил посечен с меч в 361 година.

Статията "Св. Артемий" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Професор от САЩ дописва истинската история на трима герои на Шолохов

Краят на казачеството, пречупен през истинската съдба на трима от героите на Шолохов в “Тихият Дон”, ще разкаже в книга проф. Брайън Бек, преподавател по руска и европейска история в Чикагския университет “Де Пол”. Той дойде в България, след като прочел във в. “24 часа” за Павел Кудинов - героя на Шолохов, който емигрира у нас. Краят на казачеството, пречупен през истинската съдба на трима от героите на Шолохов в “Тихият Дон”, ще разкаже в книга проф. Брайън Бек, преподавател по руска и европейска история в Чикагския университет “Де Пол”. Той дойде в България, след като прочел във в. “24 часа” за Павел Кудинов - героя на Шолохов, който емигрира у нас.

Разпъват и палатки в лагера за бежанци в Харманли

В бежанския лагер в Харманли вече разпъват и палатки, потвърди директорът Жельо Желев. Засега не е ясно колко точно са палатките. Освен това се твърди, че има известни затруднения и с намирането им. Завчера стана ясно, че лагерът е останал без ток. Сирийците палят огньове между фургоните, за да се топлят. Генераторът, който трябва да осигурява енергия на фургоните, може да осигури електричество само за един-два фургона. Оказва се, че той се пуска, само когато трябва да се стопли вода за децата, за храна и за къпане. През останалото време бежанц...

Откъснало се парче от самолетно крило е причина за трагедията в Белгия

Парче от крило се е откъснало малко сред излитането на малкия учебен самолет с 10 парашутисти на борда си, който се разби по-рано днес край град Намюр, свидетелстват очевидци.

ЦСКА възкръсна като Феникс - 3:0

“От огъня на чуждата омраза остана само пепелта. Нашата любов е вечна, винаги ще има ЦСКА!” С този огромен транспарант сектор “Г” на “Българска армия” посрещна вечното дерби. След това издигнаха знаме на птицата Феникс...


ЦСКА зашлеви три безответни шамара на “Левски” за 3:0. И възкресението е завършено! Стойчо Младенов и бандата му не само не “От огъня на чуждата омраза остана само пепелта. Нашата любов е вечна, винаги ще има ЦСКА!” С този огромен транспарант сектор “Г” на “Българска армия” посрещна вечното дерби. След това издигнаха знаме на птицата Феникс... ЦСКА зашлеви три безответни шамара на “Левски” за 3:0. И възкресението е завършено! Стойчо Младенов и бандата му не само не

Гришо стигна финал в Стокхолм!

Най-добрият ни тенисист се класира за втори път в кариерата си на финал на турнир от ниво АТР. Това му дава възможност да спечели първата си титла от този ранг.

Виданов и Заглебие взеха опашкарско дерби

Българският национал Павел Виданов и неговият Заглебие измъкнаха много ценни три точки в полската Екстракласа, след като надиграха с 3:1 Видзев Лодз. Двубоят от 12-ия кръг предложи доста емоции за тима на родния защитник, който остана на терена до самия край. Гостите от Видзев успяха да поведат в резултата в средата на втората част, когато точен бе Вишняковс. Заглебие веднага се вдигна на щурм, който донесе не само изравняване, но и пълен обрат в рамките на три минути. Първо в 77-ата минута Адриан Блад възстанови равенството, а в 80-ата сърбинъ...

Таксата при личен лекар да е 1% от минималната заплата

Делегатите приеха да отпадне задължението на общопрактикуващите лекари да осигуряват 24-часова неотложна медицинска помощ

Григор Димитров направи обрат и е на финал в Стокхолм


Най-добрият български тенисист Григро Димитров продължи отличното си представяне в Стокхолм и след обрат се класира за финала на турнира.

Хасковлията победи с 4:6, 6:2, 6:2 заемащия 25-а позиция в световната ранглиста Беноа Пер на полуфиналите и ще играе във втория си финал на надпревара от ATP.

Очаквайте подробности!



Григор Димитров направи обрат и е на финал срещу Ферер в Стокхолм


Най-добрият български тенисист Григро Димитров продължи отличното си представяне в Стокхолм и след обрат се класира за финала на турнира.

Хасковлията победи с 4:6, 6:2, 6:2 заемащия 25-а позиция в световната ранглиста Беноа Пер и ще играе на втори финал в надпревара от ATP.

Първият беше през януари в Бризбейн, загубен от Анди Мъри, а в неделя ще спори за титлата с лидера в схемата Давид Ферер. Испанецът отстрани латвиеца Ернестс Гулбис след 3:6, 6:4, 6:1.
...

От "Нептун" до "Зимно Тракия" без вода до 1 часа след полунощ

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария без вода е карето заключено между бул."Вл. Варненчик", ул."Ген. Колев", бул."Сливница" и ул."Оборище". Очаква се аварията да бъде отстранена около полунощ, а водоподаването възстановено час по-късно, уточняват от ВиК-Варна.

ЦСКА наказа „Левски” в епизод 1 на вечното дерби

ЦСКА сдави „Левски” с класическия резултат 3:0 в мач от 13-ия кръг на „А” група. „Червените” тотално подчиниха своя вечен съперник в първото издание на вечното дерби за сезона. Както е ясно, до месец май предстоят още 5 мача между съперниците.

“Лукойл” почна с успех в шампионата

Баскетболният шампион “Лукойл Академик” започна успешно защитата на титлата си след 73:61 като гост на “Черно море Порт Варна”.


Американецът Аландо Тъкър реализира 23 точки за победителите, а с по 11 завършиха Филип Виденов, Юре Лалич и Димитриос Вергинис. За домакините сръбското трио Милян Пупович, Педжа Стаменкович и Джордже Тресач отбеляза Баскетболният шампион “Лукойл Академик” започна успешно защитата на титлата си след 73:61 като гост на “Черно море Порт Варна”. Американецът Аландо Тъкър реализира 23 точки за победителите, а с по 11 завършиха Филип Виденов, Юре Лалич и Димитриос Вергинис. За домакините сръбското трио Милян Пупович, Педжа Стаменкович и Джордже Тресач отбеляза

Йордан Йовчев се размина с купа от Йордан Йовчев

Синът на Йордан Йовчев се размина с атракцията да получи купа от баща си. Йордан Йовчев-младши загуби финала до 12 години на IV турнир по тенис “Девин мастърс”. Заместник-министърът на спорта стискаше палци за чедото си, но трябваше да връчи трофея на Симеон Костов. Двамата изиграха и най-дългия от осемте финала в турнира за 6:3, 4:6, 7:6(4). Йовче Синът на Йордан Йовчев се размина с атракцията да получи купа от баща си. Йордан Йовчев-младши загуби финала до 12 години на IV турнир по тенис “Девин мастърс”. Заместник-министърът на спорта стискаше палци за чедото си, но трябваше да връчи трофея на Симеон Костов. Двамата изиграха и най-дългия от осемте финала в турнира за 6:3, 4:6, 7:6(4). Йовче

Първият виетнамски милиардер започнал с продажба на юфка в Украйна

През последните няколко десетилетия град Хошимин се трансформира от бивша военна зона на космополитен модерен град, приличащ на Ню Йорк или Хонконг. Една от открояващите се сгради на небостъргачите там е Vincom Center A.В нея има 5-звезден хотел с 300 стаи, луксозни магазини (сред които Versace, Hermes и Dior) и три нива подземен паркинг, съобщават През последните няколко десетилетия град Хошимин се трансформира от бивша военна зона на космополитен модерен град, приличащ на Ню Йорк или Хонконг. Една от открояващите се сгради на небостъргачите там е Vincom Center A.В нея има 5-звезден хотел с 300 стаи, луксозни магазини (сред които Versace, Hermes и Dior) и три нива подземен паркинг, съобщават

Григор на финал срещу №3 в света

За втори път в кариерата си Григор Димитров стигна финал. На турнира в Стокхолм първата ракета на България надигра 25-ия в света Беноа Пер (Франция) с 4:6, 6:2, 6:2. В последния мач за трофея Гришо ще срещне третия в световната ранглиста, испанеца Давид Ферер, който преодоля в другия полуфинал латвиеца Ернест Гулбис след подобен обрат... За втори път в кариерата си Григор Димитров стигна финал. На турнира в Стокхолм първата ракета на България надигра 25-ия в света Беноа Пер (Франция) с 4:6, 6:2, 6:2. В последния мач за трофея Гришо ще срещне третия в световната ранглиста, испанеца Давид Ферер, който преодоля в другия полуфинал латвиеца Ернест Гулбис след подобен обрат...

Невероятно, но факт! Томас Лафчис в календар на ЦСКА

Една от легендите на ЦСКА Никола Цанев първо записва 5 мача и 1 гол за Една от легендите на ЦСКА Никола Цанев първо записва 5 мача и 1 гол за "Левски" в елитната ни група, преди да се премести на "Българска армия". Там става 6 пъти шампион на България и три пъти носител на купата, стига и до 1/2-финал за КЕШ и отбелязва феноменален гол на "Интер". Георги Аспарухов-Гунди облича червената фланелка за бенефисния мач

Първият виетнамски милиардер започнал с продажба на юфка

През последните няколко десетилетия град Хошимин се трансформира от бивша военна зона на космополитен модерен град, приличащ на Ню Йорк или Хонконг. Една от открояващите се сгради на небостъргачите там е Vincom Center A.В нея има 5-звезден хотел с 300 стаи, луксозни магазини (сред които Versace, Hermes и Dior) и три нива подземен паркинг, съобщават През последните няколко десетилетия град Хошимин се трансформира от бивша военна зона на космополитен модерен град, приличащ на Ню Йорк или Хонконг. Една от открояващите се сгради на небостъргачите там е Vincom Center A.В нея има 5-звезден хотел с 300 стаи, луксозни магазини (сред които Versace, Hermes и Dior) и три нива подземен паркинг, съобщават

БМВ Серия 4 свали покрива

Идната 2014-а година се очертава много слънчева за БМВ не само заради греещите печалби в счетоводството на компанията, но и заради лансирането на кабриолета от Серия 4. Напролет той ще застане във витрините да изкушава почитателите на луксозното и спортно пътуване без покрив над главата.


БМВ реши да отдели купето и кабриото от седана, комбито Идната 2014-а година се очертава много слънчева за БМВ не само заради греещите печалби в счетоводството на компанията, но и заради лансирането на кабриолета от Серия 4. Напролет той ще застане във витрините да изкушава почитателите на луксозното и спортно пътуване без покрив над главата. БМВ реши да отдели купето и кабриото от седана, комбито

Гърци си купили БГ дете за 80 евро

Гръцки роми са си купили българско момиченце за 80 евро. Това разказали самите те пред разследващите органи в южната ни съседка. Полицията започнала да нищи случая, след като русото дете било открито в цигански катун във Фарсала, близо до Лариса, Централна Гърция.

Сирийчетата с инфекции и глисти

Сирийчетата, които са подслонени в бежанските общежития в столицата, страдат от различни болести, сред които глисти и инфекции. Причина за повечето заболявания са лошите битови условия, при които са принудени да живеят децата, смятат лекари.

Погнаха депутатка от БСП за неплатени данъци

Депутатката от БСП от хасковския избирателен район Жара Пенева лъсна в списъка с неизрядни длъжници на стената на позора в димитровградското кметство. На народната представителка е съставен акт за установяване на задължение от служителите на приходния отдел на общината, съобщават от haskovo.net .

Списъкът с длъжниците е изложен в Депутатката от БСП от хасковския избирателен район Жара Пенева лъсна в списъка с неизрядни длъжници на стената на позора в димитровградското кметство. На народната представителка е съставен акт за установяване на задължение от служителите на приходния отдел на общината, съобщават от haskovo.net . Списъкът с длъжниците е изложен в

Моуриньо „украси“ успеха на Челси с марково шоу

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо спретна истинско шоу при днешния успех над Кардиф Сити с 4:1. Португалецът бе изгонен от главния съдия Антъни Тейлър в 70-ата минута на двубоя от 8-ия кръг, който прати „сините“ на второто място във Висшата лига. Специалния прекара една голяма част от двубоя в разговори с четвъртия рефер Тревър Кетъл, като очевидно не бе доволен от отсъжданията на Тейлър. Последният очевидно загуби търпение към края на мача и нареди на Моуриньо да напусне техническата зона.

И Стефан Иванов загуби мача си на световното по бокс


Българинът Стефан Иванов загуби втория си мач в категория до 56 килограма и се раздели със Световното първенство по бокс.

Състезателят отстъпи по точки от мексиканеца Брайън Гонсалес. Носителят на купа "Странджа" за 2012 г. представи много силен първи рунд, предаде щафетата на своя съперник във втория и напълно беше надигран в третия.

В крайна сметка съдиите отсъдиха победата за Гонсалес с 2:1 гласа. Така българският национален отбор завърши деня с две поражения от два...

Регистрираме се по пощата за вота

Управляващите все пак може да склонят да въведат активна регистрация за избирателите, с помощта на която списъците ще бъдат изчистени от т.нар. мъртви души. Идеята е тя да се извършва по интернет или по пощата.
Мярката, която е залегнала в проекта за нов изборен кодекс, обаче няма да заработи веднага, а чак след вота за евродепутати догодина. Управляващите все пак може да склонят да въведат активна регистрация за избирателите, с помощта на която списъците ще бъдат изчистени от т.нар. мъртви души. Идеята е тя да се извършва по интернет или по пощата. Мярката, която е залегнала в проекта за нов изборен кодекс, обаче няма да заработи веднага, а чак след вота за евродепутати догодина.

Граждани протестираха срещу властта за 128-ми път


Тази вечер се състоя 128-мият поред протест срещу липсата на прозрачност в управлението. 

Протестите избухнаха на 14 юни след неочаквания и непрозрачен избор на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС. Те продължават вече четири месеца въпреки отказа на Пеевски да запази поста си. Гражданите негодуват от водената кадрова политика, опитите на управляващото мнозинство да прикрие агентите на бившата Държавна сигурност, Те искат оставката на правителството и предсрочни...

70 задържани заради вечното дерби

Общо 70 души са задържани преди и след футболната среща между отборите на "Левски" и ЦСКА.

Депутатка от БСП погната за неплатени данъци

Депутатката от БСП от хасковския избирателен район Жара Пенева лъсна в списъка с неизрядни длъжници на стената на позора в димитровградското кметство. На народната представителка е съставен акт за установяване на задължение от служителите на приходния отдел на общината, съобщават от haskovo.net .

Списъкът с длъжниците е изложен в Депутатката от БСП от хасковския избирателен район Жара Пенева лъсна в списъка с неизрядни длъжници на стената на позора в димитровградското кметство. На народната представителка е съставен акт за установяване на задължение от служителите на приходния отдел на общината, съобщават от haskovo.net . Списъкът с длъжниците е изложен в

Григор Димитров се класира на финал в Стокхолм

Григор Димитров е на само победа от реализирането на една от големите си мечти - спечелването на първа АТР титла. Още преди началото на турнира в Стокхолм, първата ни ракета сподели, че за него би означавало наистина много да вдигне в ръцете си трофея в шведската столица, а ето, че вече е на финал след победа с 4-6 6-2 6-2 над Беноа Пер.

Рома би Наполи в дербито на лидерите

"Вълците" удариха конкурента Наполи с 2:0 с две попадения на босненеца Миралем Пянич.

Мойс: Разочарован съм от равенството, липсва ни постоянство

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс бе доста недоволен от равенството 1:1 срещу Саутхемптън на „Олд Трафорд“, което отдалечи тима му на 8 точки от лидера Арсенал. „Червените дяволи“ държаха мача от 8-ия кръг в ръцете си, но в 89-ата минута Деян Ловрен ги попари с късно изравнително попадение. „Разочарован съм, че не взехме точките. Имахме шансове да го сторим“, коментира шотландецът след мача. „Трябваше да приключим мача. Имаше малки периоди, когато имахме пълен контрол. Жалко, че не успяхме да ги довършим.“ „Винаги съществува вероятнос...

Лекари искат по-добър бюджет на НЗОК, заплашиха да взимат по 20% от пациентите

На извънредния си събор в Равда Българският лекарски съюз (БЛС) определи Бюджет 2014 в частта му за здравеопазване като неприемлив. Ако не бъде актуализиран бюджетът на Здравната каса до средата на ноември, болниците ще поискат пациентите да доплащат 20% от дейностите.

Шкумбата: Обуначили сме се. Българинът се смее на все по- просташки неща

Визитка: За народа той е Шкумбата. По лична карта обаче е Димитър Неделчев Туджаров, навършил само преди броени дни 59 години. Роден е в Петрич, в семейство на учители. Артистичният си талант проявява в невръстна възраст, едва 6 годишен, когато му се налага да импровизира на сцена- малкият Митко играе калпазанин, който трябва да развали цветна леха. Забравил репликите си, за да излезе от роля, иначе възпитаният Митко дърпа съученичка, превъплатила се в ролята на роза, тя изпищява и сценката е спасена. Тогава разбрах, че освен талантлив, съ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване