Полицията издирва родителите на 4-годишната Мария

Експерти: Тряфикантите на деца избират руси и красиви малчугани

прочети повече

Две инициативи ще оживят Гребния канал

В 11.00 часа днес стартира Световният ден на ходенето пеша около Гребен канал – Пловдив, организиран от местната община и Българска асоциация „Спорт за всички” /ТАФИСА/. Идеята е в този ден поне за малко да забравим за автомобилите и да се отдадем на разходка до любимото на всички пловдивчани място. Медицинските специалисти изтъкват, че ходенето пеша е здраве, но освен това то пести средства и интересен начин за създаване на соц...

Слънчева събота, прекрасно време за разходки

Днес ще бъде слънчево с временно увеличение на облачността над Източна България. Минимални температури между 7° и 12°, в София около 7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Христо Христов, дежурен синоптик. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който постепенно ще отслабва, и до вечерта над много райони ще стихне. Максимални температури между 15° и 20°, в София около 16°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временно увеличение на облачността, но без валеж. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня ще отслабне и след обяд ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури 15-18°. Температурата на морската вода е 16°. Вълнението на мор...

Закон в защита на недобросъвестните потребители на ток и газ

Кои са текстовете, които създават стимули за недобросъвестно поведение, посочват от ИПИ

    


Министър Петър Стоянович за приключението да отиде до Москва и да се върне с автомобил

До Москва и назад - звучи почти като Алековото До Москва и назад - звучи почти като Алековото "До Чикаго и назад". Точно това се случи преди дни на министъра на културата д-р Петър Стоянович. Той измина 4738-те км до руската столица и обратно по суша, като плати за това "удоволствие" 1045 лв. за бензина. Но си "плати" и за друсането, и за дребнавите митнически проверки.

Гришо стигна до 1/2-финалите в Стокхолм

Той победи французина Кени дьо Шепе с 6:4, 6:2

    


Министър Греков: “Земята ни не е толкова привлекателна, че да има наплив за нея”

Димитър Греков, министър на земеделието и храните.

Българската земя все още не е достатъчно привлекателна за чужденците, които искат да инвестират в България. Това коментира министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков тази сутрин в ефира на Нова ТВ.

“Последно присъединилите се членки на ЕС като Литва, Латвия, Румъния и България свалиха мораториума за продажбата на родна земя на чужденци. Това е наше задължение. Ако оспорваме мораториума и поискаме връщането му, то това може да ни постави в омагьосан кръг. Едва ли българите искат да се редят на опашки отново пред посолствата, за да напуснат България”, коментира още Греков.

Според министъра на земеделието и храните, българската земя е все още не добре обработена и привлекателна за един чуждестранен инвеститор. “Няма голяма опасност за “разграбване” на земите. Въпреки че е плодородна, земята у нас не може да се сравнява с обработените площи на другите държави от ЕС”, успокои министъра.

„Личното ми мнение е, че няма крайна опасност чужденците да завземат земята ни, защото българската земя не е така комасирана, не е уедрена”, коментира още земеделският министър. „Комасирането, като процес, е изпуснато много отдавна”. Според Димитър Греков разделението на земята на парцели от 5 – 8 дка не представлява интерес за закупуване от чужди земеделски производители. Освен това много от собствениците вече имат дългосрочни договори с арендатори, до изтичането на които така или иначе ще минат години.

За непривлекателността на земеделските площи у нас допринасят също климатичните изменения и проблемите с напояването. „Виждате каква е ситуацията в много от земеделските страни, където има изградени хидромелиоративни съоръжения, а у нас има толкова много проблеми с напояването. Как да дойде земеделски производител от друга държава, когато не може да разчита на него. Наред с това нашата земеделска продукция е с висока себестойност”, отчете министърът на земеделието и храните.

Министър Греков увери, че разплащането със земеделците ще върви по план и няма да се трупа допълнително напрежение. В началото на декември ще бъдат раздадени пари на млекопроизводителите, а зърнодобива ще получи своята субсидия в началото на следващата година, както са се разбрали вече двете страни.

“При земеделието и животновъдството в България никога няма спокойствие, но благодарение на компромисите, които правят и двете страни напрежението не се покачва”, сподели още Греков.

 

Статията "Министър Греков: “Земята ни не е толкова привлекателна, че да има наплив за нея”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Порои и големи наводнения в Турция

Хиляди коли и автобуси останаха блокирани в Истанбул

    


Коя ще е Европейската столица на културата през 2019?

Кметовете на осем български града обявиха вчера официално участието си в конкурса за Европейска столица на културата през 2019 г. По идея на столичния градоначалник Йорданка Фандъкова и министър Петър Стоянович кандидатурите на Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Русе, София и Шумен бяха представени в сградата на Министерството на... Кметовете на осем български града обявиха вчера официално участието си в конкурса за Европейска столица на културата през 2019 г. По идея на столичния градоначалник Йорданка Фандъкова и министър Петър Стоянович кандидатурите на Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Русе, София и Шумен бяха представени в сградата на Министерството на...

Напук на историята Германия се нуждае от силна Франция

Боксуващата френска икономика продължава да притеснява управляващите в Берлин

    


Спипаха българи за кражби от банкомати във Виетнам

Арестувани са Йордан Тодоров и Мартин Попов

    


Жителите на Омуртаг блокират пътя София-Варна в знак на протест

Жителите на Омуртаг блокират пътя София-Варна в знак на протест

Недоволни граждани на Омуртаг ще блокират главния път София – Варна в 12 ч. заради липсата на течаща вода в града.

Бедствено положение беше обявено на 10 октомври , а оттогава нервите на жителите там се опънаха до краен предел. Стигна се дори до окупация на сградата на общината, като жителите не допускаха чиновниците на работа.

Местните жители обясняват, че от десет дни се справят с подръчни средства с проблема – с водоноски. Готвят и се къпят с минерална вода. Хората споделят, че според тях кметът и общинският съвет нямат вина за водната криза. „Водопроводът е тежко амортизиран, не е поддържан качествено от ВиК дружеството”, добавя мъж от Омуртаг.

Водопроводът, който може да спаси положението, е даден на прокуратурата. Налага се държавата да отпусне 4 милиона лева, за да се довърши първия му етап, а след това да се започне втория и евентуално хората ще имат вода догодина.

От ВиК обаче твърдят, че не са спирали да ремонтират остарелия водопровод.

Кметът е алармирал за проблема регионалното министерство.

В началото на тази седмица в града гостува и премиерът Пламен Орешарски, с когото местната власт също обсъди проблема с безводието.

Статията "Жителите на Омуртаг блокират пътя София-Варна в знак на протест" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

За 4 дни турските митничари хванали над 3 тона месо

Месото е изнасяно от изселници, които били у нас за Курбан Байрам

    


Банките на Балканите са добре капитализирани, до 2018 ръстът в региона ще е под 3%

За да излязат от кризата, финансовите институции трябва да осъвременят кредитното си портфолио и да актуализират критериите за управление на риска

прочети повече

Две хлапета задигнаха опел, за да се повозят

Две момчета, на 11 и 13 г., задигнаха кола, паркирана на улица в Разлог. Собственикът на Две момчета, на 11 и 13 г., задигнаха кола, паркирана на улица в Разлог. Собственикът на "Опел Астра" се оплакал, че около 19 ч оставил возилото си пред къщата на ул. "Искър" и излязъл. Около полунощ се прибрал и установил, че опелът липсва. Униформените бързо се задействали и открили колата, изоставена на близка улица. Оказало се, че двама ...

Религиозен календар за 19 октомври

Преп. Йоан Рилски Чудотворец. Св. прор. Йоил. Св. мчк Уар
 Най-великият светец на българската земя -  Йоан Рилски, се родил около 876 г. в Скрино край р. Струма. Той приел монашеството и се  установил  в рилската планинска пустиня, където  основал манастир и извършил много чудеса. Преп.  Йоан Рилски е обявен за изключителен небесен покровител на б Преп. Йоан Рилски Чудотворец. Св. прор. Йоил. Св. мчк Уар Най-великият светец на българската земя - Йоан Рилски, се родил около 876 г. в Скрино край р. Струма. Той приел монашеството и се установил в рилската планинска пустиня, където основал манастир и извършил много чудеса. Преп. Йоан Рилски е обявен за изключителен небесен покровител на б

Кандидат-кмет на Ню Йорк иска ваканции на мюсюлмански празници

Бил де Блазио

Учениците в Ню Йорк трябва да имат право на кратка ваканция по време на основните мюсюлмански празници. Такова мнение изрази Бил де Блазио – демократът, който според социолози има огромни шансове да бъде кмет на Ню Йорк от 1 януари 2014 г., предава АФП.

“Трябва да уважаваме вярата на всички в нашия град. Ето защо трябва да уважаваме мюсюлманите, като разрешим няколко дни ваканция в училищата по време на Айд ал Адха”, посочи Де Блазио.

Противникът му от редиците на републиканците Джо Лота неотдавна също се заяви, че мюсюлманската религия трябва да бъде уважавана в Ню Йорк.

Кметските избори в Ню Йорк ще се проведат на 5 ноември тази година. 

13% от нюйоркските ученици са мюсюлмани. Засега учениците в града имат право на ваканции по време на два еврейски празника, както и за християнските празници Рождество и Възкресение Христово.

Статията "Кандидат-кмет на Ню Йорк иска ваканции на мюсюлмански празници" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Лекари от Александровска болница ще преглеждат бежанци

Лекари от Александровска болница днес ще преглеждат бежанци в квартал "Враждебна", съобщиха от болницата.

25% от нелегалните имигрантки в Австрия са български проститутки

Проститутки. Снимка БГНЕС/архив

25% от нелегалните имигрантки, които проституират са български, пише в проучване на австрийския в. “Калйне Цайтунг”, цитиран от “Фокус”.

Между 3000 и 4000 са нерегистрираните имигрантки, които проституират. 25% от тези жени са с българки, 30% – румънки.

В изследването на австрийското издание се включват още проституиращите нелегални имигрантки от други страни членки на ЕС като Полша, Унгария, Словакия и Чехия.Едва след тях по брой се нареждат нигерийските гражданки.

Експертът Хелга Конрад призовава да се предприемат действия за преборването на търговията с хора.
„Проблемът е, че различните организации и институции, които са съсредоточили дейността си върху този проблем, разполагат с малко информация за неговите механизми. Ние нямаме достатъчно данни за цялостното явление. А в това време търговците на плът могат само да се смеят на мерките, които сме предприели досега”, коментира Конрад, която е бивш специален представител за борба с трафика на хора към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Статията "25% от нелегалните имигрантки в Австрия са български проститутки" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

И Наполи преклони глава пред перфектната Рома

Миралем Пянич вкара двата гола за победата с 2:0 на Римляните

    


Кмет гони крадци от гробище

Кметът на сливенското село Средорек преследва с личната си кола двама крадци и успя в движение да им устрои капан с помощта на полицията. Екшънът се разиграл на 17 октомври в проливен дъжд, съобщи полицията. 
По обед в планинското селце пристигнал “Опел” с ремарке.
 Автомобилът направил няколко обиколки и след това изчезнал. Кметът Мустафа Даудов Кметът на сливенското село Средорек преследва с личната си кола двама крадци и успя в движение да им устрои капан с помощта на полицията. Екшънът се разиграл на 17 октомври в проливен дъжд, съобщи полицията. По обед в планинското селце пристигнал “Опел” с ремарке. Автомобилът направил няколко обиколки и след това изчезнал. Кметът Мустафа Даудов

Николета Лозанова видя сватбената рокля на Яна Акимова

Танцьорката Яна Акимова и Петко Димитров явно ще са следващите гости в предаването на плеймейтката. Танцьорката Яна Акимова и Петко Димитров явно ще са следващите гости в предаването на плеймейтката. "Аз вече видях уникалната сватбена рокля на Яна. Искате ли и вие да я видите? Гледайте "ПОВЕРИТЕЛНО от NL" събота от 22,30 часа по TV7", написа Николета Лозанова във фейсбук. Отскоро тя се изявява в ново амплоа - на тв водеща. По план сватбата на

"Пицата на Чобанов" - с месце

Преглед на печата на 19 октомври 2013 година

    


"ВИП Брадър" свършва, веднага след това започва "Ол старс"

Съквартирантите в новия сезон на Съквартирантите в новия сезон на "ВИП Брадър" ще останат там до 17 ноември, когато ще е и краят на шоуто. Но риалитито няма да приключи, защото веднага след това започва "Биг Брадър ол старс". Нова тв излъчи за първи път този формат миналата година. В него в къщата влизат участници от предишните издания на "Биг Брадър", както и от други

Еколози алармират за оран край Калиакра

Според екоорганизацията са разорани над 200 дка край каварненското село Българево, които попадат в защитената зона “Калиакра”. Не е ясно от кого и с каква цел са разорани степите. Сигналът е изпратен до ЕК и екоминистерството. От ведомството казаха, че още проверяват случая. Само ден по-рано ЕК заведе дело срещу България заради нарушения в зоната Според екоорганизацията са разорани над 200 дка край каварненското село Българево, които попадат в защитената зона “Калиакра”. Не е ясно от кого и с каква цел са разорани степите. Сигналът е изпратен до ЕК и екоминистерството. От ведомството казаха, че още проверяват случая. Само ден по-рано ЕК заведе дело срещу България заради нарушения в зоната

Стрелба по разгневен съсед на ресторант

Със стрелба приключи скандал пред бургаския ресторант Със стрелба приключи скандал пред бургаския ресторант "Нико", възникнал между клиент на заведението и обитател на съседна жилищна кооперация, съобщи полицията. Около 21,20 ч от ресторанта излязъл 28-годишният Веселин Й. и започнал да говори шумно по мобилния си телефон. 45-годишен мъж от съседна кооперация му направил забележка. Между ...

Удавниците в Мали достигнаха 72 души

Броят на жертвите, вследствие потъването на препълнен кораб в река Нигер в Мали, е достигнал 72 души.

Честит рожден ден на Здравка Стойкова

Днес рожден ден празнува Здравка Стойкова, дизайнер в Днес рожден ден празнува Здравка Стойкова, дизайнер в "24 часа". Освен че е талантлива в работата си, тя е и изключително лъчезарна. Желаем да е жива и здрава! Честито!

Шармантната Шарлот

Едва ли е лесно да излезеш от сянката на известни родители, особено ако  имената им  са Серж Генсбур и Джейн Бъркин, но тяхната дъщеря Шарлот Генсбур със сигурност успява да го направи по възможно най-безкомпромисния и артистичен начин. 
Родена в Лондон и отгледана в Париж от може би най-бохемската звездна двойка на Стария континент, Шарлот се Едва ли е лесно да излезеш от сянката на известни родители, особено ако имената им са Серж Генсбур и Джейн Бъркин, но тяхната дъщеря Шарлот Генсбур със сигурност успява да го направи по възможно най-безкомпромисния и артистичен начин. Родена в Лондон и отгледана в Париж от може би най-бохемската звездна двойка на Стария континент, Шарлот се

В Сирия освободиха заложници, похитени през 2012 г.

Сирийските бунтовници освободиха 9 ливански шиитски поклонници, похитени през май миналата година, съобщава РИА Новости.

Цецка Цачева се среща с гражданите на Белене и Никопол

Народният представител от ГЕРБ и бивш председател на Народното събрание Цецка Цачева ще се срещне с граждани в Белене и Никопол, желаещи да разговарят с нея и да поставят своите въпроси и проблеми. Срещата ще се състои на 21 октомври 2013 г., съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ - Плевен. Приемният ден на г-жа Цачева в Белене ще започне от 11:00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в града, а за 14:00 часа е предвидена срещата й с жителите на Никопол в офиса на партията в крайдунавския град.  ...

Неудържимият "Рома" победи и "Наполи", изравни шампионско начало на "Ювентус"


"Рома" продължи безгрешния си ход в италианското първенство, като взе осма поредна победа. "Вълците" спечелиха с 2:0 срещу втория "Наполи" у дома.

И двете попадения отбеляза Миралем Пянич. 23-годишният босненски полузащитник се разписа от статични положения в двете полувремена.

В третата минута от добавеното време през първата част той изпълни отлично пряк свободен удар и преодоля Хосе Рейна. Същото направи и от дузпа в 71-ата минута. За двете нарушения Паоло Канаваро...

Петролът поскъпна до 100,81 долара за барел

Цените на петрола на международните пазари се повишиха на фона на позитивната статистика от Китай.

На 19 октомври рожден ден имат

Д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор

Акад. Васил Гюзелев, историк, културолог

Ганчо Карабаджаков, художник, зам.-кмет на община Велико Търново

Емил Хърсев, финансист

Маргарита Карамитева, актриса

Проф. д-р Никола Владов, шеф на Клиниката по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия във ВМА, национален консултант по Д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор Акад. Васил Гюзелев, историк, културолог Ганчо Карабаджаков, художник, зам.-кмет на община Велико Търново Емил Хърсев, финансист Маргарита Карамитева, актриса Проф. д-р Никола Владов, шеф на Клиниката по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия във ВМА, национален консултант по

Пожарникарите с нова техника

България ще получи противопожарна техника за 305 млн. лв. през следващата година, обяви във Варна директорът на главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов. Средствата са осигурени от оперативните програми “Околна среда” и “Регионално развитие” и през 2014 година ще бъдат подписани договорите с доста България ще получи противопожарна техника за 305 млн. лв. през следващата година, обяви във Варна директорът на главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов. Средствата са осигурени от оперативните програми “Околна среда” и “Регионално развитие” и през 2014 година ще бъдат подписани договорите с доста

Пожар на пристанището в Сантос

Голям пожар избухна на пристанището в бразилския град Сантос, щат Сао Паоло, съобщава АФП.

Йоахим Льов ще води бундестима поне 10 г.

Йоахим Льов ще води поне 10 г. германския национален отбор.

На специална пресконференция бе обявено, че договорът на треньора с ГФС е продължен за още 2 г. и така вече е до края на юни 2016 г.

Това означава, че Льов ще е начело на бундестима и на европейското тогава. Преди да поеме отбора през 2006-а, той бе 2 г. асистент на Юрген Клинсман. Йоахим Льов ще води поне 10 г. германския национален отбор. На специална пресконференция бе обявено, че договорът на треньора с ГФС е продължен за още 2 г. и така вече е до края на юни 2016 г. Това означава, че Льов ще е начело на бундестима и на европейското тогава. Преди да поеме отбора през 2006-а, той бе 2 г. асистент на Юрген Клинсман.

17 деца в болница след катастрофа в Ню Орлиънс

17 деца бяха хоспитализирани в резултат на сблъсък между училищен автобус и товарен автомобил в Ню Орлиънс, Луизиана, съобщи РИА Новости. Според полицията камионът закачил предната част на автобуса. Катастрофата станала на един от мостовете в града. Разследващите инцидента издирват водача на товарния автомобил. Той избягал от мястото на произшествието, предава БГНЕС. Няма опасност за живота на децата....

Обама: Началото на процеса на унищожение на химическите оръжия в Сирия се счита за успешно

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че началото на процеса на унищожение на химическите оръжия в Сирия може да се счита за успешно, като всички участващи в него страни са длъжни са полагат усилия в това направление, предаде ИТАР-ТАСС. „Ние вярваме в необходимостта да развиваме този успех, или в най-лошия случай добър старт. Италия винаги е оказвала хуманитарна помощ на Сирия и ние искаме да сътрудничим в това, за да облекчим страданията на хората и да обезпечим политическия преход, който ще позволи на населението да се върне по домовете си и ...

мая Ананиева

Започваме новия си творчески сезон с вернисаж с първите творби на децата, които са на тема "Селският двор" за международния конкурс "Розата на Лидице" в Чехия, сподели Майя Ананиева - ръководител на Арт школа Колорит преди откриването на специалната изложба по повод старта на новия творчески сезон на школата На вернисажа бяха връчени 108 отличия от международни конкурси, голямата част от които са най-високите присъждани награди от Португалия, Китай, Япония, Словения, Македония, Беларус, както и от няколко международни конкурса, които вече се пр...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване