Пазят с камера новооткрития паметник на Левски в Исперих

С 15-минутна пищна заря и в присъствието на три легенди на футболен клуб „Левски” в Исперих бе открит паметник на Апостола на свободата.Скулптурата е изработена по инициатива на местния фен клуб на „Левски” с председател Йордан Иванов след дарителска акция, в която се включили всички големи фирми в региона, както и обикновени хора. Най-малкият дарител е 4-годишната Мариела, чиито баща е член на фен клуба, детето само пожелало да предостави касичката, в която събирало монети.С 3000 лв. помогнала и Община Исперих, местната управа предоставила тер...

Археолози откриха манастир под гробницата на крал Утумпон

Археолози в Мианма са открили останките на манастир под гробницата на крал Утумпон, управлявал в Аютия през 1758 г., съобщи Лента.ру.

Учените все още не знаят към кой период се отнася манастирът, разположен недалеч от пагодата, построена от Утумпон в Амарапура.

Предполага се обаче, че той е от тайски произход.

Широчината на сградата на манастира е била 18 метра, а цялата площ е била 5 акра.

Според бирмански исторически източници крал Утомпон е управлявал само два месеца, след което се отказал от престола, за да стане будистки монах.

През XVIII в. той е откаран като военнопленник в Бирма (днес Мианма).

Бил е пленен от третия крал на Бирма Синбюшино, нахлул в Аютия през 1767 година и завзел столицата.

Утомпон е починал в плен и е погребан на хълма Линзин в Амарапура.

По думите на д-р Тин Маунг Ки, участвал в разкопките, не е известно дали манастирът е бил основан от Утумпон.

На мястото на разкопките в Амарапура археолозите предвиждат да създадат музей, в който ще бъде представен битът на таите през XVIII век.

БТА    

Орешарски: Исканията на студентите са политически, не са към мен

Като свобода на мнение определи министър-председателят Пламен Орешарски студентските протести.

„Това са типично политически искания, така че не е най-подходящо да се отправят към мен. Аз очаквах да имат други искания - професионални.

Системата на образованието ни не е в превъзходно състояние и има много проблеми, които трябва да решаваме. Даваме си сметка, че за една година не могат да се решат", коментира Орешарски в Котел. Според него няма протест на лекарите, а спор, който „ще разрешим, надявам се".

Министър-председателят посети Котел, където присъства на празника на Котел и участва в националното честване на 200 години от смъртта на Св. Софроний епископ Врачански.

"Сигурно е трудно да откриваме днешните будители – не защото ги няма, а защото обществото ни е доста разединено.

Тежките години на не едно изпитание накараха хората да се опитват да оцеляват сами за себе си. Окопаха се прекалено дълбоко и спряха да се виждат един друг", заяви Орешарски.

Връщайки се назад в историята, е необходимо да си спомним, че духовниците, книжовниците, обществениците и борците за свобода ги е обединявала една обща кауза и тя е каузата на нашата родина. Подвигът не принадлежи на будителите, а на целия народ. Възраждането, Освобождението, Съединението са все плод на общи национални усилия. Будителите са тези, които са вдъхвали увереност в общия успех и са давали личния си пример, заяви премиерът.

"Мисля си, че нашите изключителни предци биха възразили, ако днес говорим за будителите на България само в минало време. Искрено вярвам, че будителите не са останали само по портретите на стените. Те могат да намерят своите достойни наследници и в настоящето – в инициативните, предприемчивите и творчески българи, хората на действието, които работят не само за себе си, но и за полза на цялото общество" каза Орешарски.

"Днешният празничен ден е възможност да си припомним, че големите успехи се постигат с усилията на цялото общество. Големите предизвикателства също се преодоляват така. Вярвам, че трудностите, пред които страната ни е изправена в настоящето, могат да бъдат разрешени и България отново да расте икономически. Уверявам ви, че това е първата задача на кабинета", каза премиерът.

Според него връщането на страната ни на пътя на просперитета ще бъде много по-лесно, ако има диалог, в който да участват всички, и повече разбирателство.

"Още Софроний Врачански е стигнал до убеждението, че за успеха на българската кауза е необходимо да се повдигне преди всичко нивото на образованието. Самият Ден на будителите преди повече 100 години е учреден с мисъл първо за младите хора в България. В настоящето е важно стремежът за повече образование и книжовност също да намери реално изражение. Няма може би по-подходящ ден от днешния да заявя, че образованието е сред водещите ни приоритети сега и в бъдеще, като амбицията ни е не просто да има повече средства за образование, но и да го доближим до потребностите на практиката и до модерните форми на преподаване", каза премиерът.

Дарик радио    

Пелегрини закотви Джо Харт на пейката

Английският национал Джо Харт загуби титулярното си място на вратата на Манчестър Сити, информира talkSPORT. Източници на медията твърдят, че мениджърът на „гражданите“ Мануел Пелегрини е съобщил решението си на вратаря след днешната тренировка на отбора. Двамата са провели разговор лице в лице, като чилиецът му е съобщил, че в следващия двубой той ще бъде резерва. Джо Харт бе непоклатим в състава на Манчестър от 2010 година, но сериозните грешки от негова страна напоследък се оказаха решаващи за решението на Пелегрини. Очаква се Харт да бъде з...

Барети по петите на банков обирджия (Обзор)

Призовавам бившия полицай, който откри огън по служители на МВР, да се предаде. Така няма да тормози семейството си, което го мисли и се притеснява.”
Това заяви публично вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров след престрелка, при която едва не бяха убити спецченгета, които устроиха засада на издирван банков обирджия.
Екшънът се разигра Призовавам бившия полицай, който откри огън по служители на МВР, да се предаде. Така няма да тормози семейството си, което го мисли и се притеснява.” Това заяви публично вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров след престрелка, при която едва не бяха убити спецченгета, които устроиха засада на издирван банков обирджия. Екшънът се разигра

Шофьорът, прегазил 12 души, молил да го убият

Когато узнах, че момиченцето е починало, започнах да блъскам по вратата на килията. Молих надзирателите да отключат, да ме изведат в коридора и там да ме застрелят. Тримата ми съкилийници се хвърлиха да ме удържат. Викаха ми: Успокой се бе, човек, но аз просто не виждах смисъл да живея. 
Това признание прави три месеца и половина след... Когато узнах, че момиченцето е починало, започнах да блъскам по вратата на килията. Молих надзирателите да отключат, да ме изведат в коридора и там да ме застрелят. Тримата ми съкилийници се хвърлиха да ме удържат. Викаха ми: Успокой се бе, човек, но аз просто не виждах смисъл да живея. Това признание прави три месеца и половина след...

България – турски кенеф или кофа за боклук?

Преди известно време чешкият художник Давид Черни изобрази България като кенеф, а аз си мисля, че ако беше я изобразил като кофа за боклук, пак нямаше да е далеч от истината. Сега, наесен, когато се оголват дърветата и изсъхва тревата, истината излиза наяве - средно на всеки 5 метра от територията на страната има поне по една найлонова торбичка, Преди известно време чешкият художник Давид Черни изобрази България като кенеф, а аз си мисля, че ако беше я изобразил като кофа за боклук, пак нямаше да е далеч от истината. Сега, наесен, когато се оголват дърветата и изсъхва тревата, истината излиза наяве - средно на всеки 5 метра от територията на страната има поне по една найлонова торбичка,

Брит-хоп сензацията GHOSTPOET с концерт на 11 декември в София SOFIA LIVE CLUB

Британският изпълнител Ghostpoet ще изнесе първия си концерт в София на 11-ти декември като част от музикалната платформа на Ballantine’s My Beat. Събитието ще се проведе на територията на най-добрия клуб за жива музика у нас София Лайв Клуб и е организирано съвместно с музикална агенция Keen Acts.

          Ghostpoet или Obaro Ejimiwe е един от най-перспективните  музиканти, които се появяват на музикалната сцена в Англия през последните няколко години. Неговият стил е труден за характеризиране, но пък за сметка на това изключително обаятелен и приковаващ моментално вниманието.  Като на шега, Ghostpoet започва музикалната си кариера през 2009 година без дори да подозира какво следва. Има уникалния шанс, негов демо запис да попадне в ръцете на Gilles Peterson, който моментално се увлича по меланхоличния рап на младия изпълнител. Peterson обаче доста се колебае преди да предложи договор на Ghostpoet за лейбъла Brownswood, но не греши.  Oще през следващата година дебютният албум „Peanut Butter Blues and Melancholy Jam” получава  номинация за наградите MERCURY, редом до тези на PJ Harvey, Adele, Katy B, James Blake и други. Стилът на Ghostpoet съчетава бавни, индустрални  бийтове, дълбооки синт линии и меланхолични рап вокали. Звучене, с което печели много фенове в соул, хип-хоп и дъбстеп средите, а качествата му на изпълнител са оценени изключително високо от музикалната критика на Острова и не само.

           Последният албум на Ghostpoet беше издаден миналата година за PIAS UK и бележи значителен напредък  - записан изцяло с аналогово оборудване, плочата показва голямо музикално израстване на Ghostpoet – примес на абстрактното с конкретното и фолк мотиви се преплитат с рап и соул вокали създавайки  меланхолична и мистична атмосфера. „Some Say I So, I Say Light“ e продуциран заедно с Richard Fomby (Darkstar, Egyptian Hip-Hop, Wild Beats), а в плочата взимат участие големи имена като виртуоза Tony Allen, продуцента на Jessie Ware и The Invisible Dave Okumu, вокалистките Lucy Rose и Woodpecker Wooliyams и много други. Лириките на Ghostpoet изглеждат съзнателно отдалечени от композиците на парчетата, но това като че ли ги прави още по-интересни и завладяващи. Текстовете му винаги водят към нещо на пръв поглед нормално и просто, което в последствие придобива различна важност за всеки слушател.

           На 12-ти ноември ще можем да чуем лайв бенда на Ghostpoet в София Лайв Клуб, който ще бъде в състав Clare Uchima – клавир и вокали, John Blease – барабани, John Cavert – китара и клавири.


БИЛЕТИ: на предварителна продажба в мрежите на Eventim на цена от 15 лева!

Тотнъм се забавлява на Хелоуин (видео)

Отборт на Тотнъм реши да се включи в празнуването на Хелоуин, в който ролята на плашещия беше поета от Кайл Уокър, а негови жертви станаха Сандро Кордейро, Андрос Таунзенд, Джърмейн Дефоу и Еурелио Гомес.

Няма кворум: 120 лева глоба

Основната надница на депутатите, които са "виновни" за провал на кворума, ще бъде орязана с около 120 лева на ден. 


Санкцията, която е точно 2/3 от цялото дневно възнаграждение (б.а. - заплащането за заседание излиза 180 лв. при основна депутатска заплата от 2196 лв.), ще бъде налагана дори и в случаите, когато народният представител се е Основната надница на депутатите, които са "виновни" за провал на кворума, ще бъде орязана с около 120 лева на ден. Санкцията, която е точно 2/3 от цялото дневно възнаграждение (б.а. - заплащането за заседание излиза 180 лв. при основна депутатска заплата от 2196 лв.), ще бъде налагана дори и в случаите, когато народният представител се е

Гимназистите на НГДЕК учат на тъмно

Вчера Денят на Будителя бе помрачен за възпитаниците на Националната гимназия по древни езици и култура в столицата. Те го посрещнаха с мисълта, че и занапред ще получават знания в полуразрушената сграда на бившето 13 –о училище в съседство с Женския пазар , която отдавна е заприличала на общежитие за бежанци по думите на ученици.

Андреа изкара Хелоуин с любимия

Андреа и Кубрат Пулев уж отпразнуваха Хелоуин, но не бяха съвсем предрешени. Единствено гримът на певицата беше горе-долу в съответствие с празничната атмосфера в столичното заведение, където бяха в четвъртък вечерта. Двойката, естествено, привлече вниманието на всички присъстващи. Посетителите не спираха да си шушукат. Един-двама се осмелиха да Андреа и Кубрат Пулев уж отпразнуваха Хелоуин, но не бяха съвсем предрешени. Единствено гримът на певицата беше горе-долу в съответствие с празничната атмосфера в столичното заведение, където бяха в четвъртък вечерта. Двойката, естествено, привлече вниманието на всички присъстващи. Посетителите не спираха да си шушукат. Един-двама се осмелиха да

Протестът на будните


Имаше момент на ступор. В добрия смисъл. Сякаш времето пред сградата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" спря. Хората неосъзнато се оглеждаха – за да видят колко са дошли да подкрепят студентите, може би и да ги преценят, може би просто, за да усетят съмишленик. Като от дълбок сън, след който в първите моменти не знаеш къде се намираш.

Имаше моменти и на тишина. Докато преподавателите, които организираха протестното шествие в Деня на народните будители, се нареждаха на...

Жени праща малкия Жорко в Испания?

Най-успешната родна миска и половинката й продължават да си почиват един от друг и да обмислят своето бъдеще. Последната клюка, свързана с тях, е, че синът им Жорко също ще замина за чужбина, където в момента е баща му.

Джоли атакува Белия дом?

/КРОСС/ Нова клюка набира скорост в Холивуд. Според последната мълва половинката на Брад Пит Анджелина Джоли се е устремила към президентския пост.Говори се, че известната актриса е решила да се включи в президентската надпревара на 2016 година. Сега Анджелина Джоли участва активно във всички срещи на високо равнище и още по- усърдно да изпълняват задълженията си като посланик на добра воля на ООН. Оказва се обаче, че не всички политици са готови да пуснат актрисата в Белия дом.Бившата първа дама на САЩ Хилъри Клинтън например смята, че Джоли не може да заеме толкова висок пост. Освен това Хилъри й е отказала среща.Самата Анджелина не е дала някакви изявления относно политическите си амбиции. В момента актрисата е в Австралия, където текат снимките на новия й филм, пише aysor.am/ru.

Терзиев повежда тима на Еврокупа

Кирил Терзиев повежда тима ни по свободна борба на Европейската купа на нациите “Московски светлини” в руската столица (8-10 ноември). Бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 ще стартира в категория до 74 кг.
 Отборът няма да е в пълен състав, след като при най-леките до 55 кг няма да има наш представител. Младият Георги Вангелов по същото вр Кирил Терзиев повежда тима ни по свободна борба на Европейската купа на нациите “Московски светлини” в руската столица (8-10 ноември). Бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 ще стартира в категория до 74 кг. Отборът няма да е в пълен състав, след като при най-леките до 55 кг няма да има наш представител. Младият Георги Вангелов по същото вр

Задържаха мъжа, открил огън на летището в Лос Анджелис

/КРОСС/ Полицията задържала заподозреният за стрелбата на летището в Лос Анджелис, съобщава „Ройтерс".Припомняме, че на един от терминалите на летището бе открита стрелба с пушка. Представители на полицията и спасители евакуираха хората от сградата. Нападателят е бил ранен при престрелка с органите на реда. Към момента няма информация за неговата самоличност. Полицията търси възможни съучастници.При стрелбата загина един служител на летището, а няколко другибяха ранени. Барак Обама е бил информиран за инцидента на летището.

Балъков срещу Бобич и Матеус на терена в Кьолн

Красимир Балъков ще излезе срещу добрия си приятел и съставна част на легендарния магически триъгълник на Красимир Балъков ще излезе срещу добрия си приятел и съставна част на легендарния магически триъгълник на "Щутгарт" Фреди Бобич в мач на 16 ноември в Кьолн. Тогава създаденият от бившия национален селекционер на България Лотар Матеус отбор "Немски легенди" ще направи своя дебют. Противник ще му бъде световен тим, съставен от бивши звезди на

1.ХI. - Ден на националните протести (Обзор)

Денят на будителите вчера извади на улицата различни видове недоволни - студенти, граждани, протестиращи срещу правителството и лекари.
По случай светлия празник студентите, обявили "окупация", преподаватели и техни поддръжници тръгнаха на шествие из столицата от Ректората на Софийския университет. Походът започна с призив за общонационална ефекти Денят на будителите вчера извади на улицата различни видове недоволни - студенти, граждани, протестиращи срещу правителството и лекари. По случай светлия празник студентите, обявили "окупация", преподаватели и техни поддръжници тръгнаха на шествие из столицата от Ректората на Софийския университет. Походът започна с призив за общонационална ефекти

Пастир изля киселина в мляко за продан

43-годишният мъж беше задържан в ареста на Районното управление в Хасково, след като признал, че е изсипал киселина в прясно мляко, предназначено за продажба, съобщиха от полицията в града.

Искат имунитета на Цветанов и за присвоени 50 000 лв. (Обзор)

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска за трети път имунитета на Цветан Цветанов. Бившият вицепремиер и вътрешен министър, който към момента е обвиняем за масово незаконно подслушване и за отказ да бъде подслушван определен човек законно, по решение на съда сега ще трябва да отговаря за длъжностно присвояване на 50 000 лв. За това престъпление... Главният прокурор Сотир Цацаров поиска за трети път имунитета на Цветан Цветанов. Бившият вицепремиер и вътрешен министър, който към момента е обвиняем за масово незаконно подслушване и за отказ да бъде подслушван определен човек законно, по решение на съда сега ще трябва да отговаря за длъжностно присвояване на 50 000 лв. За това престъпление...

Стойнев: Превръщаме се в газов център на Балканите

София /КРОСС/ "Южен поток" ще го има. След едни много трудни преговори ние отстояхме националния интерес. Това каза пред БНТ министърът на икономиката Драгомир Стойнев. Такъв проект от такъв мащаб не е извършен през целия преход. Това ще развие цялата ни икономика, ще даде рестарт. Интересът ни е огромен. Интересите са от икономическа и социална гледна точка. Такъв проект от такъв мащаб не е извършван през новата ни история. Той ще преминава през най-бедния регион на Европа, посочи министърът. Ние се превръщаме в един газов център на Балканите, в ключов енергиен играч и това е много важно. За разлика от това, което беше постигнато от предишното правителство, ние постигнахме най-доброто за българската държава, подчерта той. Това, което ние постигнахме, е старта на един огромен, мащабен проект. Ние не носим никакъв риск, никакъв финансов ангажимент, никакви разходи от джоба на българските данъкоплатци, допълни Стойнев. Сегашното правителство договори да се изплаща дивидент още от първата година на експлоатация. Това е сигурност за България. Транзитните такси бяха договорени така, че България да не загуби нищо. Нещо повече, България ще спечели и от това, че ще се сдобием с добри експерти, подчерта министър Стойнев. Според него трябва да бъдем обединени поне когато защитаваме националните приоритети. Енергетиката е сектор, в който не трябва да се правят резки движения, трябва да се изгражда стратегия и да се действа плавно.

Кървава касапница пред офиса на „Златна зора“ в Атина, двама са убити

Двама са убити и един е прострелян тази вечер около 19 ч. пред офиса на партия „Златна зора" в атинският квартал Нео Ираклио, съобщава българският сайт в Гърция "Български новини". Нападението е извършено от две въоръжени лица, които според очевидци са се движили с мотор.

Въоръжената атака е била по време, когато членовете на „Златна зора" са би Двама са убити и един е прострелян тази вечер около 19 ч. пред офиса на партия „Златна зора" в атинският квартал Нео Ираклио, съобщава българският сайт в Гърция "Български новини". Нападението е извършено от две въоръжени лица, които според очевидци са се движили с мотор. Въоръжената атака е била по време, когато членовете на „Златна зора" са би

Разстреляха двама активисти на „Златна зора“ пред офиса на партията в Атина

Двама са убити и един е прострелян тази вечер около 19 ч. пред офиса на партия „Златна зора Двама са убити и един е прострелян тази вечер около 19 ч. пред офиса на партия „Златна зора" в атинският квартал Нео Ираклио, съобщава българският сайт в Гърция "Български новини". Нападението е извършено от две въоръжени лица, които според очевидци са се движили с мотор. Въоръжената атака е била по време, когато членовете на „Златна зора" са би

Магазини масово не издават касови бележки

Проверките започнаха днес в София, като само за няколко часа и от 42 обекта неиздаване на касови бележки е констатирано в 30% от случаите.

Павлюченкова се класира за полуфиналите в Турнира на шампионките


Рускинята Анастасия Павлюченкова е третата полуфиналистка в Турнира на шампионките в София. 22-годишната тенисистка се присъедини към Симона Халеп и Ана Иванович, след като зае второто място в група "Сердика". 

В директен сблъсък за място на полуфиналите Павлюченкова победи французойката Ализе Корне с 6:2, 6:2. По този начин рускинята завърши груповата фаза с две победи и една загуба, докато Корне остана с един успех - в първия си мач, когато Мария Кириленко се отказа заради...

Двама загинаха при стрелба пред офиса на „Златна зора” /видео/

/КРОСС/ Двама души бяха убити, а един бе тежко ранен след стрелба в близост до офиса на крайнодясната партия "Златна зора" в гръцката столица Атина, съобщи „Франс прес", позовавайки се на представители на местната полиция. Огънят е открит двама човека на мотоциклет. Нападателите са успели да избягат от местопрестъплението. От полицията съобщават, че самоличността на загиналите и ранения все още не е установена. Не е ясно и дали нападението е политически мотивирано. Според съобщения в гръцки медии жертвите на стрелбата са охранявали офиса на партията. video:http://www.youtube.com/watch?v=-ROygFDrpKE

Протестиращи обсадиха БНТ заради министър Стойнев

Протестиращите обсадиха министър Стойнев пред БНТ. Малко по-късно пред централния вход на телевизията се стигна до блъскане между полицаи и протестиращи.

65% от бъдещите медици са срещу окупацията

65% от студентите, участвали в референдума на Медицинския университет в София, са срещу окупацията като форма на протест. Това съобщи вчера ректорът на вуза проф. Ваньо Митев.
В допитването са участвали 1945 младежи. 2500 пък не са се включили изобщо.
Идеята за референдума е на Студентския съвет на медицинското висше училище. 65% от студентите, участвали в референдума на Медицинския университет в София, са срещу окупацията като форма на протест. Това съобщи вчера ректорът на вуза проф. Ваньо Митев. В допитването са участвали 1945 младежи. 2500 пък не са се включили изобщо. Идеята за референдума е на Студентския съвет на медицинското висше училище.

Стрелба на международното летище в Лос Анджелис, един човек загина

Международното летище в Лос Анджелис

Един човек загина и седмина са ранени при стрелба на международното летище в Лос Анджелис.

По данни на съдебните следователи убитият е мъж на около 40 години.

Очевидец разказа пред телевизия Фокс, че въоръженият с автомат нападател е бил вътре в охраняваната зона на летището, когато започнал да стреля.

Стрелецът е задържан. Той е 23-годишен мъж и се казва Пол Синсиа.

Летището е затворено за полети.

От Белия дом съобщиха, че президентът Обама е информиран за стрелбата на летището в Лос Анджелис.

Статията "Стрелба на международното летище в Лос Анджелис, един човек загина" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Стрелба на международното летище в Лос Анжелис, един човек загина

Международното летище в Лос Анжелис

Един човек загина и седмина са ранени при стрелба на международното летище в Лос Анжелис.

По данни на съдебните следователи убитият е мъж на около 40 години.

Очевидец разказа пред телевизия Фокс, че въоръженият с автомат нападател е бил вътре в охраняваната зона на летището, когато започнал да стреля.

Стрелецът е задържан. Той е 23-годишен мъж и се казва Пол Синсиа.

Летището е затворено за полети.

От Белия дом съобщиха, че президентът Обама е информиран за стрелбата на летището в Лос Анжелис.

Статията "Стрелба на международното летище в Лос Анжелис, един човек загина" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Министър предизвика напрежение пред БНТ

София /КРОСС/ Протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски се събраха за поредна вечер в центъра на София. Едната част от тях бяха заедно със студентите пред Софийския университет, а другата пред Министерски съвет. Малко преди 21:00 часа голяма група демонстранти блокира сградата на БНТ заради гостуването на енергийния министър Драгомир Стойнев в предаването "Панорама". Малко по-късно пред централния вход на телевизията се стигна до блъскане между полицаи и протестиращи, пише offnews.bg.

С камера пазят новооткрития паметник на Левски в Исперих

С 15-минутна пищна заря и в присъствието на три легенди на футболен клуб „Левски“ в Исперих бе открит паметник на Апостола на свободата. Скулптурата е изработена по инициатива на местния фен клуб на „Левски“ с председател Йордан Иванов след дарителска акция, в която се включили всички големи фирми в региона, както и обикновени хора. Най-малкият дарител е 4-годишната Мариела, чиито баща е член на фен клуба, детето само пожелало да предостави касичката, в която събирало монети. С 3000 лв. помогнала и Община Исперих, местната управа предост...

Техеран готов да участва в „Женева-2"

/КРОСС/ Техеран е готов да участва в мирната конференция „Женева-2", ако получи покана. Тази позиция беше изразена днес от иранския министър на външните работи Мохамед Джавад Зариф по време на пресконференция след разговори в Анкара с турския му колега Ахмет Давутоглу."Ако ни поканят, ще дойдем в Женева без никакви предварителни условия. Ние нямаме никакви. И ще участваме в конференцията, за да се достигне до решение за изход от сирийската криза", каза Зариф. Коментирайки разногласията между Анкара и Техеран по сирийския въпрос, министърът каза, че "общите възгледи на двете страни по отношение на случващото се в Сирия са по-силни от разногласията им в подхода за решаване на проблема". На свой ред турският му колега заяви, че целта на конференцията "Женева-2" трябва да бъде „запазването и защитата на стабилността, териториалната цялост и мирът в Сирия". "Трябва да направим всичко по силите си, за да спре тази човешка трагедия", каза Давутоглу, признавайки, че "в отношенията със сирийския режим има принципни проблеми". Министрите коментираха и информацията за израелския въздушен удар по военна база в Сирия. В пресата имаше коментари, че тази операция е станала факт благодарение на помощта на Турция. В тази връзка Давутоглу заяви, че страната "никога не е и извършвала и няма да извърши съвместно с Израел или друга държава нападение над друга мюсюлманска страна"

500 румънци - агитка край корта в София

Здрава румънска агитка се чака в София в петък и събота на тенис. Причината е красива - Симона Халеп е фаворит да спечели Турнира на шампионките в зала “Арена Армеец”. А тя идва от Констанца, откъдето тръгва и групата запалянковци за полуфинала и в събота. 

Разстоянието между румънския град и София е около 260 километра и няма да спре ентусиасти Здрава румънска агитка се чака в София в петък и събота на тенис. Причината е красива - Симона Халеп е фаворит да спечели Турнира на шампионките в зала “Арена Армеец”. А тя идва от Констанца, откъдето тръгва и групата запалянковци за полуфинала и в събота. Разстоянието между румънския град и София е около 260 километра и няма да спре ентусиасти

Продават китара на Боб Дилън, очакват $500 000

С нея музикантът е свирил на фестивала в Нюпорт през 1965 г.

    


Може да е убит лидерът на пакистанските талибани

Лидерът на пакистанските талибани Хакимула Мехсуд може да е бил убит по време на атака от безпилотен самолет, предаде Би Би Си. 

Ударът е бил насочен към превозното средство, използвано от Мехсуд с четири ракети в северозападния район на Северен Вазиристан. 

Други четирима души са били убити по време на атентата, включително двама от бодигард Лидерът на пакистанските талибани Хакимула Мехсуд може да е бил убит по време на атака от безпилотен самолет, предаде Би Би Си. Ударът е бил насочен към превозното средство, използвано от Мехсуд с четири ракети в северозападния район на Северен Вазиристан. Други четирима души са били убити по време на атентата, включително двама от бодигард

Десетки ранени след зверски удар между трамваи

Според очевидци един от трамваите дерайлирал на оживен булевард в центъра на Сараево и се блъснал в движещата се насреща му се насреща мотриса.

Майкъл Дъглас и Зита-Джоунс отново заедно

69-годишният актьор Майкъл Дъглас получил „много важно” телефонно обаждане от съпругата си Катрин Зита-Джоунс по време на премиерата на новия му филм „Las Vegas”.Според свидетели на ексклузивното обаждане актьорът носел брачната си халка на премиерата и оставил репортерите да чакат, докато той говори по телефона със своята „мила” съпруга, както сам я нарекъл.Катрин се обадила да пожелае успех на половинката си, но не предполагала, че той вече е на червения килим, отбелязва БГНЕС. „Единствената причина тя да не присъства е защото не искаше да от...

За първи път всички ме аплодират, твърди Тити

Константин Папазов-Тити изказа възхищението си от отношението на публиката на “Пея” при успеха на “Левски” с 86:78 в третия кръг на Балканската лига в Косово. “За първи път в 15-годишната ми треньорска кариера фенове ме аплодират преди и след края на мача - заяви той. - Дори когато останах да давам интервю след края, чувах техните аплодисменти. А п Константин Папазов-Тити изказа възхищението си от отношението на публиката на “Пея” при успеха на “Левски” с 86:78 в третия кръг на Балканската лига в Косово. “За първи път в 15-годишната ми треньорска кариера фенове ме аплодират преди и след края на мача - заяви той. - Дори когато останах да давам интервю след края, чувах техните аплодисменти. А п

Адел записала „мръсна” рап песен

Певицата Адел е подготвила нова изненада за своите почитатели, която ще бъде далеч от сърцераздирателните й балади.„Адел беше с мен и продуцентът в студиото, когато записвахме парчето „Earthquake”. Тя записа доста мръсна част от текста”, разкри рапърът Тиние Темпа, пише БГНЕС.24-годишният изпълнител отрече новината, че песента ще тръгне по радиата. Адел дори се пошегувала, че ще го даде под съд, ако песента изтече в мрежата....

Лидерът на пакистанските талибани може да е убит

Лидерът на пакистанските талибани Хакимула Мехсуд може да е бил убит по време на атака от безпилотен самолет, предаде Би Би Си. 

Ударът е бил насочен към превозното средство, използвано от Мехсуд с четири ракети в северозападния район на Северен Вазиристан. 

Други четирима души са били убити по време на атентата, включително двама от бодигард Лидерът на пакистанските талибани Хакимула Мехсуд може да е бил убит по време на атака от безпилотен самолет, предаде Би Би Си. Ударът е бил насочен към превозното средство, използвано от Мехсуд с четири ракети в северозападния район на Северен Вазиристан. Други четирима души са били убити по време на атентата, включително двама от бодигард

Мотористи застреляха привърженици на „Златна зора“ в Атина

Колаж на сайта  Еthnos.gr със снимки на един от убитите и мястото на нападението.

Двама души бяха убити тази вечер в предградие на Атина. Двама мъже на мотоциклет са открили огън с автоматично оръжие срещу офис на неонацистката партия „Златна зора”. При нападението са загинали двама охранители на офиса, а един е тежко ранен, съобщи АФП.

Полицията все още не може да даде информация за самоличността на жертвите и политическата им принадлежност. Според очевидци стрелбата е била от автомат.

Някои гръцки медии съобщиха, че според членове на „Златна зора” жертвите били охранители на партийния офис в квартал Нео Ираклио. Убитите са младежи на 22 и 23 години. Друг човек е ранен и откаран в болница. Говорителят на „Златна зора” Илиас Касидиарис съобщи, че убитите са членове на партията. Той обвини за случилото се политическото ръководство на страната, заявявайки: „Ние живеем в режим на терор и робство”.

Припомняме ви, че партията си навлече гнева на властите и правоохранителните органи, след като на 18 сeптември 2013 г. нейни привърженици убиха гръцкия музикант и антифашист Павлос Фисас.

Това покушение предизвика масова вълна от протести срещу партията, а съдебните власти започнаха да разглеждат възможностите за обявяване на „Златна зора“ за престъпна организация.

Статията "Мотористи застреляха привърженици на „Златна зора“ в Атина" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Спряха война между Графините и Братята

“Циганската любов изгаря за миг, но омразата е вечна.” Това казаха вчера полицаи от Областна дирекция-София, участвали в предотвратяването на кървав сблъсък между два ромски клана в Долна баня. 
Враждата между фамилиите тлеела от години, разказаха запознати с драмата. Единият род се наричал Графините по прякора на 52-годишния тартор Графа, другият “Циганската любов изгаря за миг, но омразата е вечна.” Това казаха вчера полицаи от Областна дирекция-София, участвали в предотвратяването на кървав сблъсък между два ромски клана в Долна баня. Враждата между фамилиите тлеела от години, разказаха запознати с драмата. Единият род се наричал Графините по прякора на 52-годишния тартор Графа, другият

Джей Зи пуска първия си парфюм

Рапърът Джей Зи ще пусне на пазара парфюм за мъже.Очаква се 43-годишният музикант и продуцент да представи аромата, наречен „Gold”, на 20 ноември в Ню Йорк. До края на месеца уханието за мъже ще бъде достъпно за всички в САЩ.Основната цел на Джей Зи била да направи нещо, което не е правено на пазара до сега. Изпълнителят изпипал всяка подробност о обмислил около 3200 възможни имена, преди да се спре на „Gold”, посочва БГНЕС. Парфюмът ще бъде предложен в три флакона с различна големина, а цената ще варира между 39 и 70 долара. Джей Зи планира да...

Външно: Не пътувайте към Египет!

От посолството на България в Кайро са съобщили, че в периода 1-5 ноември в Египет е планирано провеждането на масови протести, като рискът от възникване на масови безредици се оценява като висок.Затова от МВнР призовават българите да не пътуват към Египет.

Как да разберете кога сте в овулация?

Това е единственото време, по което може да забременеете

    


Блокираха движението по "Орлов мост" в поредния ден на протеста

20:45 часа Недоволните от кабинета "Орешарски" се отправиха към сградата на БНТ на "Сан Стефано" и скандират пред входа на обществената медия.


20.20 часа Протестиращите в столицата блокираха движението в района на "Орлов мост". Недоволните граждани скандират „Оставка", „Червени боклуци", бият барабани, свирят със свирки. Някои от пътниците от 20:45 часа Недоволните от кабинета "Орешарски" се отправиха към сградата на БНТ на "Сан Стефано" и скандират пред входа на обществената медия. 20.20 часа Протестиращите в столицата блокираха движението в района на "Орлов мост". Недоволните граждани скандират „Оставка", „Червени боклуци", бият барабани, свирят със свирки. Някои от пътниците от

Мъж откри огън на летището в Лос Анджелис, един човек е убит


Въоръжен с автомат мъж е открил огън на международното летище на Лос Анжелис, убивайки един човек и ранявайки няколко души. Полицията на Лос Анжелис е вдигната под тактическа тревога, в сила за целия град, съобщиха местни медии.

От полицията само потвърждават за двама ранени, а нападателят е задържан. Полицаи на място установяват дали има още ранени. Според агенция "Франс прес" пострадали са агент на службата за сигурност в транспорта и заподозрян за стрелбата.

Източник от...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване