ДПС внесе искането за отмяна на мораториума с 19 подписа на БСП

Трима народни представители от ДПС внесоха в Конституционния съд събраните подписи за отмяна на решението на Народното събрание за удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година.
55 народни представители са се подписали под искането до Конституционния съд, като 19 подписа са на депутати от Коалиция за България, а 36 Трима народни представители от ДПС внесоха в Конституционния съд събраните подписи за отмяна на решението на Народното събрание за удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година. 55 народни представители са се подписали под искането до Конституционния съд, като 19 подписа са на депутати от Коалиция за България, а 36

Кръстовище с ежедневни катастрофи. КАТ нехае

Според наш читател решението е лесно - да бъде разрешен левият завой от "Пушкин" към "Цар Борис Трети", който е с по-облекчен трафик след откриването на магистрала "Люлин"

Кръстовище с ежедневните катастрофи. КАТ нехае

Според наш читател решението е лесно - да бъде разрешен левият завой от "Пушкин" към "Цар Борис Трети", който е с по-облекчен трафик след откриването на магистрала "Люлин"

Студенти от архитектурния университет искат и оставката на Петър Диков


Студенти от Университета за архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) също се включват към протеста с искане на оставка на кабинета "Орешарски", разпускане на Народното събрание и провеждане на нови избори с преустановяване на порочните практики за купуване на гласове и фалшификация на вота. В декларация, разпространена от тях през сайта NОрешарски, те настояват и за освобождаването на главния архитект на София Петър Диков.

Причината за исканата оставка са "скандалните проекти, с...

Местата без вода в Добричко

Без водоподаване в Добрич заради отстраняване на аварии ще бъдат в района на ул."Волга" и ул."Иван Хаджи Вълков". Възможно е да се наложи спиране и в ж.к."Балик" бл.55 и бул."Добричка епопея" срещу ЖП гара. Няма да има вода и по ул."Ст.Караджа" и ул."Добротица" в Каварна, селата Богдан, Черна, Воднянци, Сенокос, Било, Красен, Коритен и Пор.Кърджиево.  ...

Между будителите и будната кома

Kакто често се случва у нас, и Денят на будителите носи цялото противоречие на историческото ни безхаберие. В наши дни искаме от младите да знаят имената на неколцина от тях, вместо да им разкрием какво ще рече да будиш, да трогваш и водиш след себе си духовно еднооките. Патетичните декларации и механичната мотивация отдавна не са достатъчни. Kакто често се случва у нас, и Денят на будителите носи цялото противоречие на историческото ни безхаберие. В наши дни искаме от младите да знаят имената на неколцина от тях, вместо да им разкрием какво ще рече да будиш, да трогваш и водиш след себе си духовно еднооките. Патетичните декларации и механичната мотивация отдавна не са достатъчни.

Задържаха търговци на незаконни цигари в дворовете на варненски болници

Акция срещу търговците на контрабандни цигари в града и региона предприеха варненски полицаи. За едно денонощие при претърване на няколко адреса униформените са иззели близо 3 400 кутии цигари. Най-много нелегални папироси са открити в гараж, стопанисван от 32-годишен варненец. Служителите на реда са конфискували общо 3 335 кутии цигари от различни марки. Мъжът е задържан за 24 часа. Търговци на контрабандни цигари са спипани и край двете най-големи варненски болници. В двора на Терапията полицаите са засекли двама мъже на 23 и 35 г., и двамата...

Творба на Банкси събра над 615 000 долара на благотворителен търг

Картината изобразява мъж в нацистка униформа, който е седнал върху дървена пейка

    


Милисавлевич пътува за мача на ЦСКА във Варна

Играчът на ЦСКА Неманя Милисавлевич, който бе грубо фаулиран в края на вчерашния мач срещу Берое от Веселин Пенев, ще се присъедини утре към своите съотборници във Варна. Там в неделя ЦСКА гостува на „Тича” срещу Черно море. Днес сърбинът е посетил лекар в Пловдив, който ще опита допълнително да помогне за възстановяването му. Тази сутрин Милисавлевич се е събудил с голям оток на контузения глезен. От ЦСКА обаче ще направят всичко възможно той да пристигне във Варна, макар и допълнително, не с общата група. Там на място, ще се преценява неговот...

Делегати от петте континента пристигат за Втория велик събор на българите във Варна

Българи от 38 страни пристигат в Деня на народните будители във Варна за Втория велик събор на българите, организиран от Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ) и Асоциацията на българите по света, съобщиха от пресцентъра на БАНИ.

Училището в Брезница чества 100-годишен юбилей

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заедно със заместник – кметовете Валери Сарандев, Саид Иброш и Богдан Боцев, участваха в отбелязването на 100 – годишнината на училището в село Брезница – СОУ «Св.Св. Кирил и Методий». Тържеството събра стотици гости, сред които директори на учебни заведения, родители, бивши възпитаници и преподаватели в училището. По повод 100 – годишния юбилей, директорът на училището Никола Джингаров получи от кмета Владимир Москов плакет на община Гоце Делчев за приноса на учебното заведение в развитието на обра...

Задигнаха конфискувани мрежи от ИАРА-Хасково

За кражба на конфискувани рибарски мрежи и грип е съобщено в РУП-Хасково. След разбиване на патрона на входна врата е проникнато в гараж на булевард „Освобождение”, стопанисван от областната дирекция на ИАРА. По време на кражбата сигнално-охранителната техника е била изключена. Стойността на откраднатото е около 750 лева.

За 2 кражби съобщават и от РУП-Димитровград. Първата е от мазе на булевард „Хр.Ботев” в града, откъдето са откраднати велосипед и гаечни ключове. Втората кражба е след проникване през отворена плъзгаща врата в аперитив на улица „Сава Доброплодни”, откъдето са откраднати 465 лева.

Кражба на дамска чанта е станала вчера в Симеоновград. Неизвестно лице е издърпало на улица „Сан Стефано” чантата на 76-годишна жена, в която е имало мобилен телефон и лични вещи.

По всички случаи са образувани досъдебни производства.

Хасково Новини

Автобуси осигуриха подкрепа за кабинета срещу студентите (видео)

Автобуси от Перник, Враца, Трън и други градове пристигнаха за контрапротест на поддръжниците на кабинета „Орешарски", който съвпада със студентския протест срещу властта.

ЕС призова за участие в изборите в Косово тази неделя


Европейският съюз призова избирателите в Косово, включително косовските сърби, да участват в ключовите местни избори в неделя и обяви допълнително финансиране, което да подкрепи сръбско-косовската мирна сделка, съобщи "Франс прес".

"Изборите на 3 ноември са ключов момент за бъдещето на Косово и са важен елемент в прилагането на априлското споразумение и процеса на нормализация на отношенията между Косово и Сърбия", се посочва в изявление на върховния представител на ЕС за външната...

За да я има България

В навечерието на 1 ноември в читалище ”Пробуда-1901г”, в с.Николово, се отбеляза Денят на народните будители. Той премина под знака на 200-годишнината от успението на Св.Софроний Врачански. Учениците от СОУ „Св.св.Кирил и Методий” имаха възможността да разгледат изложбата, организирана от читалището. Тя включва портрети на видни възрожденски и следосвобожденски просветители и общественици, както и книги от българската класика. На децата бяха представени две мултимедийни презентации: едната ги запозна с българските будители, а другата - с живота...

Намериха открадната картина на Дьолакроа в Сърбия

Платното на стойност над 600 хил. евро вече е върнато във Франция

Тервел спукал ребро на Йоана

Певицата опроверга слуха, че е в болница, който всъщност тръгна от предаването "На кафе". По-късно днес следобед тя гостува в радиопредаванет на Ники Кънчев и обясни какво се е случило.

ДПС внесе в КС ново искане за отмяна на мораториума

/КРОСС/ ДПС внесе ново искане в Конституционния съд за отмяна на парламентарното решение за удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 г. Събраните подписи бяха внесени от трима депутати от ДПС тази сутрин. Общо 55 народни представители са се подписали под искането до КС, като 19 подписа са на депутати от Коалиция за България и 36 подписа - на депутати от ДПС. "Надяваме се Конституционният съд да се произнесе максимално бързо", заявиха депутатите от ДПС. Решението за мораториума беше прието със 171 гласа "за", 38 "против" и 12 "въздържал се". Народното събрание (НС) задължи правителството да подготви законодателни промени, които да позволят налагането мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на България от страна на чужденци до 1 януари 2020 г. ДПС бяха единствените, които гласуваха изцяло "против". Голямата изненада бяха 59-те депутати от Коалиция за България, които подкрепиха искането на "Атака", към което от самото начало се присъединиха ГЕРБ.

ДПС внесе в КС искане за отмяна на решението на НС за мораториума

Трима народни представители от ДПС внесоха в Конституционния съд събраните подписи за отмяна на решението на Народното събрание за удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година.

Автобусите с извозени протестиращи от Перник били три, а не един

Няма нищо укоримо в това БСП да организира хора ,които да отидат в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски в София, каза пред zaPernik.com Ненко Темелков – лидер на БСП Перник .

„Ако има случайно общински служители в автобусите, защото те са три автобуса,а не един,  няма създадена организация по линия на общинската администрация.

Ако има такива служители в автобусите, то те са активисти на БСП, като Радослав Петров – председателя...

Продължава

Предлагат услугите на топлинните счетоводители да не са задължителни

Топлинните счетоводители да не са задължителни, а домоуправителите и съседите да решават дали да плащат парното на кубатура, или чрез измервателни уреди. Това предвижда подготвени от социалистите промени в Закона за енергетиката, подготвени от Явор Куюмджиев. „В момента всички са длъжни да използват топлинни счетоводители. Дори да има някоя сграда или индивидуален потребител, който има отделна къща, той не може да се договори отделно с топлофикация, а трябва да има топлинен счетоводител. Искаме да не е задължително", каза Явор Куюмджиев и допъ...

Слаб оборот и разнопосочни индекси на БФБ

В ранната търговия днес (1 ноември) индексите на "Българската фондова борса" (БФБ-София) бяха разнопосочни. SOFIX отбеляза повишение от 0,07%,...

Израел е провел въздушна атака близо до сирийския град Латакия


Израелски изтребител е провел въздушна атака близо до сирийския крайбрежен град Латакия, съобщи представител на американските власти, цитиран от Би Би Си. Според него мишена са били руски ракети, които е трябвало да бъдат доставени на ливанската групировка "Хизбула".

Латакия е бастион на режима на президента Башар ал Асад, където е концентрирана неговата алауитска общност. Предполага се, че това е петата или шестата израелска атака над Сирия тази година. Израел не коментира тези...

Мъри пред оттегляне от Откритото първенство на Австралия?

Шампионът от Уимбълдън Анди Мъри може да пропусне първия турнир от Големия шлем за 2014 година – Откритото първенство на Австралия, алармират медиите на Острова. В момента шотландецът работи упорито, за да се върне напълно здрав на корта, и очевидно не е склонен да направи компромиси с подготовката си, за да участва на турнира в Мелбърн, който започва на 13 януари. Пред свои близки той е разкрил, че би бил разочарован да пропусне Аустрелиън Оупън, но би участвал в него единствено, ако чувства, че има шанс да го спечели. Преди известно време Мър...

Бомба рани деветима сватбари в Афганистан

Най-малко девет души, сред които и деца, са били ранени след избухване на бомба на сватбено тържество в северен Афганистан. Две от жертвите са в критично състояние.

Всекидневни катастрофи на кръстовище в София. Очевидец: Да разрешат левия завой! (галерия)

Недисциплинирани шофьори всекидневно предизвикват катастрофи на проблемно кръстовище в столицата, алармира наш читател. Според него проблемът може да бъде решен, ако от КАТ направят проучване и разрешат левия завой на кръстовището между улица „Ал. Пушкин Недисциплинирани шофьори всекидневно предизвикват катастрофи на проблемно кръстовище в столицата, алармира наш читател. Според него проблемът може да бъде решен, ако от КАТ направят проучване и разрешат левия завой на кръстовището между улица „Ал. Пушкин" и бул. „Цар Борис III" в София. Ето какво ни пише Милен Велчев от кв. Павлово:

Още месец ще разнищват тефтерчето "Златанов"

 Депутатите удължиха срокът за действие на Временна анкетна комисия за проучване на обстоятелствата по оповестените факти и данни за нарушения, извършени в Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Комисията ще работи още едни месец с цел да се обработят постъпилите документи и информация.
Гласуваха 159 народни представители, от които 118 – „за”, 10 – „против”, 31 – „въздържал...

Продължава

ДПС и БСП сезираха с 55 подписа КС за мораториума за земята

Трима депутати от ДПС внесоха в 10,30 часа днес в Конституционния съд искане за отмяна на решението на парламента за удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци. 55 народни представители са се подписали под него при нужни 48.

Искат да въведат машинно гласуване в места с над 20 000 избиратели

Доклад на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс беше приет днес в Народното събрание. От 142-ма гласували 88 народни представители бяха "за", 46 "против" и осем се въздържаха.

Предстои предложението да бъде разпределено в съответната ...



















Доклад на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс беше приет днес в Народното събрание. От 142-ма гласували 88 народни представители бяха "за", 46 "против" и осем се въздържаха. Предстои предложението да бъде разпределено в съответната ...

Намериха трупа на мъж в димящо мазе

Труп на 46-годишен мъж от Враца е намерен в димящо мазе, съобщиха от полицията. В 04:05 ч. вчера униформените получили сигнал от живущ на ул."Ст. Кялъчев", който е заявил, че е видял дим, излизащ от мазе в жилищната сграда. Съседът разбил входната врата на мазето и вътре намерил починал 46-годишен мъж, също от Враца. На мястото ... Труп на 46-годишен мъж от Враца е намерен в димящо мазе, съобщиха от полицията. В 04:05 ч. вчера униформените получили сигнал от живущ на ул."Ст. Кялъчев", който е заявил, че е видял дим, излизащ от мазе в жилищната сграда. Съседът разбил входната врата на мазето и вътре намерил починал 46-годишен мъж, също от Враца. На мястото ...

Измамничка се представя във фейсбук за Диляна Попова

“Защо не дойде вчера?”, звъни Лора Караджова на Диляна Попова. “Къде да дойда?”, неразбиращо отвръща красивата актриса.
Дъщерята на Данчо Караджов била дълбоко убедена, че предишната вечер се е разбрала с Диляна във фейсбук да се срещне с нея. Попова обещала на приятелката си да се видят, но така и не се появила на срещата.
Причината за недоразум “Защо не дойде вчера?”, звъни Лора Караджова на Диляна Попова. “Къде да дойда?”, неразбиращо отвръща красивата актриса. Дъщерята на Данчо Караджов била дълбоко убедена, че предишната вечер се е разбрала с Диляна във фейсбук да се срещне с нея. Попова обещала на приятелката си да се видят, но така и не се появила на срещата. Причината за недоразум

Израелската армия атакува цели в Газа, четирима души са убити

Израелските военновъздушни сили са провели операция в Ивицата Газа за ликвидиране на тунели на палестинската радикална групировка "Хамас". При операцията са били убити четирима военни командири на палестинците. В съобщение на израелската армия се казва, че петима военнослужещи са били ранени при избухване на взривно устройство.

Жена търси изчезналия си на 24 октомври баща

Жена търси изчезналия си баща.
Георги Борисов Златков от софийското село Раниславци е в неизвестност от 24 октомври.
80-годишният мъж за последно е видян в 21 часа на същата дата пред ресторант "Белач" на разклона на бул."Ломско шосе" и пътя за Годеч. Вървял е пеша в посока към Петрохан, съобщи дъщеря му Веселина Димитрова пред bTV. Жена търси изчезналия си баща. Георги Борисов Златков от софийското село Раниславци е в неизвестност от 24 октомври. 80-годишният мъж за последно е видян в 21 часа на същата дата пред ресторант "Белач" на разклона на бул."Ломско шосе" и пътя за Годеч. Вървял е пеша в посока към Петрохан, съобщи дъщеря му Веселина Димитрова пред bTV.

28,3% от младежите у нас са безработни

28,3% е младежката безработица у нас през септември. Нивото ѝ остава непроменено спрямо август, но се увеличава на годишна база - през септември 2012...

Исторически Крис Пол засенчи Стив Къри при победа на "Клипърс" над "Уориърс"


"Лос Анджелис клипърс" записа първа победа през новия сезон в Националната баскетболна асоциация, след като в изключително атрактивен и резултатен мач победи "Голдън стейт уориърс" със 126:115. 

В основата на успеха за "ножиците" беше феноменалното представяне на Крис Пол. Най-добрият пойнт гард в лигата направи исторически мач, в който записа рекордните в кариерата си 42 точки, към които добави 15 асистенции и шест откраднати топки. 

Пол се превърна в първия играч в...

Мораториумът за земята отиде на съд

55 депутатски подписа срещу решението на Народното събрание за удължаване на мораториума за продажба на земя на чужденци внесоха от ДПС в Конституционния съд.

Депутатите приеха доклад за новия Изборен кодекс

Доклад на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс беше приет днес в Народното събрание. От 142-ма гласували 88 народни представители бяха Доклад на Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс беше приет днес в Народното събрание. От 142-ма гласували 88 народни представители бяха "за", 46 "против" и осем се въздържаха. Предстои предложението да бъде разпределено в съответната ...

Жена търси баща си, изчезнал на 24 октомври

Жена търси изчезналия си баща.
Георги Борисов Златков от софийското село Раниславци е в неизвестност от 24 октомври.
80-годишният мъж за последно е видян в 21 часа на същата дата пред ресторант Жена търси изчезналия си баща. Георги Борисов Златков от софийското село Раниславци е в неизвестност от 24 октомври. 80-годишният мъж за последно е видян в 21 часа на същата дата пред ресторант "Белач" на разклона на бул."Ломско шосе" и пътя за Годеч. Вървял е пеша в посока към Петрохан, съобщи дъщеря му Веселина Димитрова пред bTV.

Twitter е привлякъл достатъчно интерес за IPO-то си

Компанията може да увеличи броя на акциите или цената им

    


Икономисти установиха взаимовръзка между високата безработица и собствеността

Удвояването на нивото на собственост може да доведе до двоен и по-висок ръст на безработицата в даден регион

    


Орландо Блум: Винаги ще обичам Миранда

Орландо Блум все още обича Миранда Кър. 36-годишният британски актьор за първи път разказа за неотдавнашната си раздяла с австралийската манекенка, от която има двегодишен син Флин и заяви, че винаги ще я подкрепя. "Ние се обичаме, ние сме семейство. Аз ще присъствам в нейния живот и тя ще присъства в моя до края на дните ни. В това няма никакво съмнение. Заради нашия син и всичко останало ще се подкрепяме и обичаме като родители на Флин", сподели актьорът в американско телевизионно шоу. Блум признава, че бракът му не е потръгнал по начина,...

Недвед за Тевес: Той е побъркан, напомня ми за мен самия

Легендата на Ювентус Павел Недвед засипа с похвали нападателя на тима Карлос Тевес, като заяви, че аржентинецът е тръгна по неговите стъпки. Бившият играч на Манчестър Сити се очертава като най-успешното лятно попълнение за „бианконерите“, като в много кратък срок се превърна в твърд титуляр. Естествено, сравненията между него и неуморимия навремето чех набързо плъзнаха сред тифозите, а самият Недвед се съгласи с тях. „Карлос ми напомня за мен самия, а също и Конте навремето“, каза членът на директорския борд в Юве. „Неговата решителност е напр...

Кадър на Google ще помага за сайта на Obamacare

Специалист от най-голямата интернет търсачка Google ще се грижи за поправянето на сайта HealthCare.gov – официалната страница на борсата за ново федерално здравно застраховане, въведено от Барак Обама и известно като Obamacare. Това съобщи USA Today, цитирана от БТВ. Софтуерните компании Red Hat и Oracle също ще помагат, информират от службата, която координира разработката на сайта. Решението да бъдат привлечени специалисти от Силиконовата долина е взето, след напрегната среща на група от сенатори от Демократическата партия със служители от Белия дом. Представителите на горната камара на американския Конгрес са ядосани от неуспешното стартиране на сайта за здравни застраховки.

Повишаването на нивото на въглеродните емисии по света се е забавило

Увеличаването на емисиите въглероден диоксид в света се е забавило през 2012 г., сочат резултатите от изследване на Холандската агенция за оценка на околната среда, цитирани от Франс прес. Получените резултати могат да се обяснят най-вече с прибягването на САЩ до употреба на шистов газ, вместо въглища, предаде БТА. Глобалните емисии въглероден диоксид са се увеличили с 1,1 на сто миналата година, докато средното им годишно увеличение през последното десетилетие е 2,9 на сто. Изследването разкрива "разграничаването" между увеличаването на емисиите въглероден диоксид и глобалния икономически растеж, който е бил 3,5 процента миналата година. Това свидетелства за промяна към не толкова интензивно ползване на фосилни горива и по-често прибягване към възобновяеми и икономични енергоизточници, ...

Огромно количество опасна отрова открито в Плевен

Тази сутрин, около 9:00 часа, в сградата на бившия Център по метрология в Плевен е открито голямо количество течен цианкалий, предаде БТА. Сградата е отцепена веднага от полицията. Силната отрова е намерена случайно от екип на областната администрация, който бил на оглед, тъй като постройката е държавна собственост и трябва да бъде освободена. Засега не е известно дали има още количества от отровата. Областният управител Илиян Йончев веднага е свикал Областния кризисен щаб, уведомени са полицията, прокуратурата и звеното  "Пожарна безопасност и защита на населението". Извършват се проверки и оперативно-следствени действия.

Измамиха възрастна жена с 1050 лв.

85-годишна жена от Бургас е измамена по телефона със сумата от 1050 лева, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Бургас. Около 16.30 часа вчера в Първо Районно управление “Полиция” - Бургас е получено съобщение от 85 годишна бургазлийка, за това че станала жертва на телефонна измама по класическия механизъм “спешна операция за близък роднина, пострадал от счупване на крака”, за сумата от 1050 лв., която предала на непознат мъж. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление “Полиция” - Бургас.

ЦСКА Москва: Туре си измисля за расистките обиди

Словесната война между „ЦСКА Москва” и капитана на „Манчестър Сити”, Яя Туре, продължава, като сега директорът на руснаците, Роман Бабаев, твърди, че оплакванията на Туре са част от конспирация на английски журналисти, които са бесни все още, че Англия загуби надпреварата за домакинство на Мондиал 2018. Това изказване идва само броени дни след наказанието, което бе наложено на „ЦСКА”, да затвори част от стадиона си за своите фенове, в мача срещу „Байерн”,  който ще се играе по-късно този месец. „Долавя се солидна доза отмъстително влияние в случая от страна на Англия, която не може да преглътне, че загуби домакинството на следващите световни финали от Русия в една честна надпревара”, каза Бабаев, цитиран от изданието „...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване