60-годишен опита да се самоубие с чаша отрова

60-годишен мъж  от Бяла Слатина погълна препарат за растителна защита в опит да се самоубие, съобщи „Конкурент”.

Тодор Луканов и е изпил една чаша от опасните вещества. Екип на Бърза помощ веднага е започнал борба за живота на самоубиеца, влят му е антидод, консултиран е с токсиколог. 

Луканов спешно е транспортиран във врачанската ... 60-годишен мъж от Бяла Слатина погълна препарат за растителна защита в опит да се самоубие, съобщи „Конкурент”. Тодор Луканов и е изпил една чаша от опасните вещества. Екип на Бърза помощ веднага е започнал борба за живота на самоубиеца, влят му е антидод, консултиран е с токсиколог. Луканов спешно е транспортиран във врачанската ...

Полицаите по курортите край Варна на уроци по чужди езици

Курортните полицаи да минат през триседмични курсове по руски, английски немски език в Академията на МВР. За това настояват от областната дирекция на полицията във Варна, защото пред служителите на реда край морето остава голям проблем с незнанието на чужди езици и с липсата на пари за преводачи.

Индийската фондова борса достигна рекордно високи стойности

Анализатори обаче имат съмнения дали растежът е устойчив

    


Кои са най-печелившите банки в България?

/КРОСС/ Десет от опериращите в България 30 банки отчитат печалби от над 10 млн. лв. за първите девет месеца на 2013 г. Лидер в това отношение е Банка ДСК, която със своите 166.147 млн. лв. е най-печелившата банка в страната към септември. Припомняме, че изпълнителният директор на банката Виолина Маринова спечели конкурса Мениджър на 2013 г. Следват Уникредит Булбанк и публичната Корпоративна търговска банка, обявила 37.7 млн. лв. Четвъртата позиция също е за публична банка - Първа инвестиционна банка с 24.7 млн. лв., която наскоро придоби МКБ Юнионбанк, отчела 3.1 млн. лв. печалба. Държавната Българска банка за развитие отчита 17.5 млн. лв. положителен финансов резултат, докато Пощенска банка и Прокредит Банк имат съответно 16.1 и 15.78 млн. лв. печалба. В топ 10 попадат още Алианц Банк, SG Експресбанк и СИБАНК сочи справка на Profit.bg. Публичната Централна кооперативна банка е с 7.5 млн. лв. печалба към септември, което й отрежда 12-тата позиция. Общо 10 са банките, отчитащи загуби в края на септември, като най-голяма е тя при Българо-американска кредитна банка - 16.5 млн. лв. Публичната Тексимбанк има загуби за 922 млн. лв. Сред банките, отчели отрицателен финансов резултат, попадат още и едни от най-големите банки в страната - Банка Пиреос, Обединена Българска Банка и Райфайзенбанк. За периода януари - септември банковата система в страната има печалба от 466 млн. лв. спрямо 504 млн. лв. положителен финансов резултат към края на септември 2012 г

Том Джоунс: Ако ме помолите, пак ще дойда

"Питаха ме защо се върнах в България и аз им отговорих - защото хората ме помолиха да дойда. Ако ме помолите, ще дойда пак." С тези думи се обърна Том Джоунс на концерта си в зала 1 в сряда вечерта към българската публика. Макар че закъсня с час за спектакъла си, хората изслушаха на крака най-големите му хитове като She’s a Lady, What’s New

Спре ли пенсионната реформа, следва фалит, страхува се ГЕРБ

Адемов: Не се обмисля преразглеждане на пенсионната система

    


Студенти и преподаватели блокираха движението при СУ

Над 500 студенти и преподаватели се събраха за шествието „Събудете се” срещу правителството. Кръстовището пред Ректората на Софийския университет е блокирано.

353 751 лв. спечелиха играчите на Лотомания за 4 седмици

/КРОСС/ Кампанията „Двойни печалби" на Евробет за играта Лотомания приключи. В периода 04.10.2013 г. - 31.10.2013 г. всички любители на числовите игри имаха възможност да удвоят своите печалби, ако познаят 8+0 и 8+1 числа. За четирите седмици на кампанията играчите си спечелиха общо 353 751 лв. „Щастливи сме, че тази кампания беше приета много добре от играчите ни. Отчитаме ръст на интереса към Лотомания, а плановете ни са постоянно да предлагаме атрактивни новости към нашите игри", заяви управителят на Евробет - Красен Хинков.

Община Перник: Служители на администрацията не са пращани на протеста в София

Един от хората, които са потеглили от Перник . Снимка: zapernik.com

От администрацията на Община Перник опровергаха информацията, че служители са били изпратени на контрапротеста в София.

От пресцентъра на общината съобщиха, че подадената от пернишка медия информация, не отговаря на истината.

“Във връзка със създаденото напрежение от анонимни източници в социалната мрежа информираме, че общинската администрация от всички сектори и отдели на Община Перник и днес, както всеки работен ден, изпълнява своите трудови задължения. В рамките на установеното работно време, съгласно утвърдения правилник за работа, нямаме служители, които да са получавали задачи различни от тези в длъжностните им характеристики.

Информацията, която бе подадена в пернишка електронна медия НЕ е достоверна, тъй като нито едно от лицата в разпространените видеа не е служител на общинска администрация”, се казва в съобщението.

По-рано днес сайтът “Zapernik” и блогърът Асен Генов съобщиха, че автобуси потеглят от Перник за София, като в тях има служители на общината. 

Според новинарския сайт в автобусите има служители на Общината, които “под строй” са били откарани на контрапротеста, планиран за 11 ч пред “Александър Невски”. 

Статията "Община Перник: Служители на администрацията не са пращани на протеста в София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Задържаха обирджиите на църквите в Криво поле и Клокотница

Димитровградчанин на 24г. и пловдивчанин на 20г. са задържани в Районно управление на МВР-Рила за серия кражби. След извършени оперативно-издирвателни действия, станало ясно, че двамата на хасковска територия са откраднали два медни свещника от църквата ”Св. Троица” в с. Криво поле, две лозови пръскачки, медна тава, електрожен, и 5 литра домашна ракия от частен дом в с. Клокотница и два бронзови свещника и настолен кръст с височина около 30см. от църквата ”Св.Атанасий” в с. Клоконтица. След приключване на работата с тях, двамата с конвой ще бъдат приведени в РУП-Хасково, съобщават от пресцентъра на полицията.

Хасково Новини

Жива верига около парламента (видео)

Живата верига около парламента

Жива верига около парламента направиха протестиращите студенти, преподаватели и граждани.

Сценарият напомня този от 1997 г., когато точно по същия начин се развиваха събитията на 10 януари.

Протестиращите са решени да не пускат депутатите да напуснат Народното събрание, където в момента заседават.

Малко преди 13 ч. протестиращите изпяха химна пред главния вход, а след това започнаха да се хващат за ръце и да обграждат периметъра.

Блокиран от живата верига е почти целият район – от БАН до “Оборище”. По-рехаво е присъствието само откъм “Раковски” и “Московска”. Хора продължават да се присъединяват. Протестиращите са решени да направят пълен кръг и да не допуснат извън него депутатите.

15:05 ч – Полицията изтласка блокадата на кръстовището. Протестиращите студенти решиха да направят флашмоб и започнаха да пресичат пешеходната пътека в двете посоки и така блокираха движението на тролей. Полицията успя да пропусне превозните средства от градския транспорт, като изпрати регулировчик на кръстовището.

В крайна сметка, минути по-късно движението бе спряно отново, защото блокадата се премести на пешеходката пътека пред Ректората. 

14:40 ч – Блокадата на кръстовището на “Васил Левски” и “Оборище” все още стои. Там са основно студенти. Момче с мегафон развеселява останалите, като казва как би пуснал само “премиера Бареков” и как ще “контрагласува” на следващите избори.

Повечето от протестиращите вече се разотидоха. На кръстовището и прпед Ректората остават около 100 души.

13:50 ч - Протестиращи са блокирали кръстовището на “Васил Левски” и “Оборище”, както и изхода на ул. “Московска” към Паметника Левски. Има масирано полицейско присъствие. Полицията не допусна хората да блокират и бул. “Дондуков” и кръстовището на “Дондуков” и “Васил Левски”.

В сградата на НС са останали малко депутати. Колегите им  напускат сградата и района около нея, вероятно откъм ул. “Раковски” и “Московска”.

13:45 ч - Живата верига се разкъсва.

13:49 часа: Групичка от контрапротестърите се запъти към хората на бул. “Оборище”. Полицията бързо ги спря.

13:28 часа: Полицията спря живата верига от протестиращи на бул. “Дондуков” и ул. “Раковски”.

13:23 часа: Живата верига стигна до бул. “Дондуков”. Центърът на София е блокиран за автомобили.

Видео: Константин Павлов 

Статията "Жива верига около парламента (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Жива верига около парламента (на живо)

Живата верига около парламента

Жива верига около парламента направиха протестиращите студенти, преподаватели и граждани.

Сценарията повтаря този от 1997 г., когато точно по същия начин се развиваха събитията на 10 януари.

Протестиращите са решени да не пускат депутатите да напуснат Народното събрание, където в момента заседават.

Малко преди 13 ч протестиращите изпяха химна пред главния вход, а след това започнаха да се хващат за ръце и да обграждат периметъра.

Блокиран от живата верига е почти целият район – от БАН до “Оборище”. По-рехаво е присъствието само откъм “Раковски” и “Московска”. Хора продължават да се присъедняват. Протестиращите са решени да направят пълен кръг и да не допуснат извън него депутатите.

13:28 часа: Полицията спря живата верига от протестиращи на бул. “Дондуков” и ул. “Раковски”

13:23 часа: Живата верига стигна до бул. “Дондуков”. Центърът на София е блокиран за автомобили

Очаквайте подробности.


Live streaming video by Ustream

Статията "Жива верига около парламента (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Храненето пред телевизора води до затлъстяване

Храненето пред телевизора води до затлъстяване, установиха американски и холандски учени.

Сексскандал тресе парламентарната група на ГЕРБ

 /Поглед.инфо/ Грандиозен секс скандал тресе парламентарната група на ГЕРБ. Оказа се, че бившата министърка на здравеопазването Десислава Атанасова поддържа гореща секс афера с един от личните телохранители на Бойко Борисов, съобщава "Всеки ден".

Ситуацията излиза от контрол, след като наскоро мъжът на Атанасова научила за бруталните й изневери. Рогоносецът дори бил на косъм да се разведе с нея, но за сега положението изглежда временно закрепено. Вече близо година и половина палавата Деси въртяла фамозни секс изпълнения с охранителя на партийния си лидер - атлетичния бодигард Иван Стоянов. Здравенякът, който е на около 40 години, работи в Националната служба за охрана и е прикрепен плътно до Бойко Борисов, откакто той стана премиер през 2009 г. Иван е сред най-верните хора на Борисов и го придружава дори по време на официалните му пътувания в чужбина. Според пикантната клюка бившата министърка, известна с разкрепостения си нрав, сама си набелязала пазвантина. С ловки пируети палавата Десислава Атанасова успяла да вкара Иван Стоянов в леглото си. Тогавашният премиер Борисов не само, че нямал нищо против бодигарда му да ощастливява ексздравната министърка, но и бил особено любопитен за това как тя се представя извън скучната проблематика за здравната каса и клиничните пътеки.

Той с охота слушал пикантните разговори за уменията на Атанасова, които явно са придобити в буйната й младост, за която се носят страховити легенди, пише "Всеки ден". "Тая е страшна мръсница! Прави всичко в секса, няма табута", доволно обяснявал бодигардът Иван, който цветисто разказвал и пред колегите си за сексуалните си гимнастики с министър Деси. Според запознати той дори я "жулел", както сам се изразявал, в служебния автомобил. По-вулгарните подробности за секс заниманията на тандема можели да вдъхновят дори режисьорите от порно каналите. Мълвата за особените отношения на доскорошната здравна шефка и бодигарда излезли извън най-тесните гербаджийски предели и стигнали до ушите на съпруга на Атанасова. Клетият рогоносец дори бил готов да се разведе с шавливата си булка, огорчен от предателството й. За да не се разпадне бракът им, лично Бойко Борисов взел отношение по въпроса и го уверил, че всичко са клюки и подмятания на завистници, а той трябва да стой неотлъчно до съпругата си, която имала важна задача - да осъществи бъдещата здравна реформа. Ако се вярва на шушуканията в групата на ГЕРБ, Десислава Атанасова и към момента имала отношения с Иван Стоянов. Останалите дами в групата знаели - когато колежката им сияе сутрин рано-рано, предната нощ ще да е имала бурна среща извън дома си.

Поли Наглия върти любов с инспекторка в пандиза

Прокопи Прокопиев – Поли от „Наглите” бе ступан в Централния софийски затвор от братята Мартин и Петър Мартинови, известни като Ягуарите.

Народните будители крещят истерично "Оставка" и "Соросоиди"

/КРОСС/ Днес е денят на народните будители. Народните будители се делят на 2 вида, пише във Фейсбук Венци Мицов. И двата вида крещят истерично. Първият вид крещи цяла сутрин "Оставка", обаче си остава само с крясъците и чат-пат по някоя песен на Васко Кръпката и някой митинг на РБ с 15 души присъствие. Вторият вид крещи истерично "Соросоиди" и "Шанс за Орешарски", обаче буди предимно смях и съжаление, а участниците в него се нуждаят от постоянно присъствие на кардиолог. Когато започнат да крещят едновременно, новите "народни будители" предизвикват най - грозният крясък - крясъкът на политическото клише, бездарен, истеричен и имащ "дъх неприятен на чужда уста". И колко странно - колкото повече тия 2 истерични групи бълват пяна - толкова повече народа спи. Днес е денят на народните будители. Никой няма да ви събуди, приятели. И никой няма да ви посочи път как да се събудите сами. Днешните народни будители не искат вие да се събудите, защото, ако това се случи, ще пометете и двете крещящи футболни агитки. А те добре осребряват вашата дрямка. Кой в рейтинг, кой в хонорар, кой в 20 лева и екскурзия от Трън до София. Честит празник. И дано поне матрака, на който спите да е удобен...

Шофьор загина на пътя Черноземен - гара Калояново

Мъж почина при катастрофа на пътя Черноземен - гара Калояново, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция.

64-годишният шофьор на "Пежо" излязъл вдясно от пътя и попаднал в отводнителен канал

ПТП-то е станало вчера около 18:00 часа. 

Екип на ЦСМП е установил смъртта на пловдивчанина. Предстои да се разбере причината за нея.
Мъж почина при катастрофа на пътя Черноземен - гара Калояново, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция. 64-годишният шофьор на "Пежо" излязъл вдясно от пътя и попаднал в отводнителен канал ПТП-то е станало вчера около 18:00 часа. Екип на ЦСМП е установил смъртта на пловдивчанина. Предстои да се разбере причината за нея.

Адемов изрази надежда за коледните надбавки

/КРОСС/ На път сме да реализираме дългоочакваната, жадувана през последните 4 години коледна надбавка. Това каза в парламента министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. По негови думи сумата на допълнителните средства трябва да бъде с еднакъв размер за всички, а не диференцирана. „Нашето желание като управляващи е да се опитаме да дадем коледни надбавки на всички пенсионери. Но понеже това не е възможно предвид тежката ситуация с бюджета, това, което мислим, че е редно да се направи, е да подпомогнем пенсионерите с размер на пенсията под линията на бедност", обясни министърът. Адемов обясни, че от финансови добавки се нуждаят много сектори и това се дължи на недоброто планиране на бюджета за тази година. "Не е лесно на министъра на финансите, не е лесно на всички ведомства", каза още той.  

С 55 подписа ДПС внесе искането за отмяна на мораториума,

Трима народни представители от ДПС внесоха в Конституционния съд събраните подписи за отмяна на решението на Народното събрание за удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година.
55 народни представители са се подписали под искането до Конституционния съд, като 19 подписа са на депутати от Коалиция за България, а 36 Трима народни представители от ДПС внесоха в Конституционния съд събраните подписи за отмяна на решението на Народното събрание за удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година. 55 народни представители са се подписали под искането до Конституционния съд, като 19 подписа са на депутати от Коалиция за България, а 36

Жестока битка за визите за Световното

Цели 15 национални федерации са пожелали да спечелят някое от свободните позиции за участие на Световното първенство по баскетбол през 2014-а година. ФИБА ще даде само 4 уайлд-кард, като това ще се случи на заседание на Борда в началото на февруари догодина в Барселона. Желаещите обаче са изключително много. Това са: Нигерия, Бразилия, Канада, Венецуела, Китай, Катар, Босна и Хецеговина, Финландия, Германия, Гърция, Израел, Италия, Полша, Русия и Турция. Преди самото заседание в Барселона, списъкът от кандидати ще бъде редуциран в края на ноемв...

Земетресение разлюля Чили

Епицентърът е близо до град Кокимбо

Старите коли с катализатор ще ползват 30% отстъпка от данъка

За данъка за старите автомобили с мощност до 74kW, снабдени с катализаторни устройства, ще бъде приложено компромисно решение. Собствениците на такива автомобили ще ползват догодина 30% отстъпка, ако не покриват екостандартите от Евро 3 нагоре.

430 жертви на войната по пътищата у нас тази година

Войната по пътищата е отнела живота на 430 души у нас от началото на годината. В сравнение с миналата година жертвите са с 16 по-малко, сочи статистиката на Войната по пътищата е отнела живота на 430 души у нас от началото на годината. В сравнение с миналата година жертвите са с 16 по-малко, сочи статистиката на "Пътна полиция". България остава рекордьор в Европейския съюз по смъртност на пътя. У нас при катастрофи на всеки 1 млн. загиват по 81 души годишно. В развитите европейски страни тази ...

Google представи новата версия на Android заедно със смартфона Nexus 5


Google представи официалните данни за новата версия на операционната система Android, която ще бъде известна с името KitKat. Заедно с нея дебют прави и смартфонът Nexus 5, който се произвежда от LG.

Android 4.4 KitKat е официалното заявление на Google за регистриране на още 1 млрд. потребители по света. Новата версия на платформата не носи мащабни промени, а предимно обновления в съществуващите функции и услуги. От приложението за набиране на контакти вече може да се правят търсения...

Двама в ареста, били и ограбили девойка

Димитровградчанин на 36г. и 22-годишен младеж от село Райкова могила са задържани за грабеж. Тази сутрин в 01,30 часа в РУП-Димитровград е получен сигнал от 42-годишна жена, която заявила, че 22-годишната й дъщеря се е прибрала бита и с отнет мобилен телефон. Пред разследващите момичето заявило, че познава момчетата, с които се видяла до чешма между кварталите „Вулкан” и „Черноконево”. Там те й нанесли побой и отнели телефона й. След подадения сигнал и описание, на булевард „Благоев” в града, полицаите са спрели лек автомобил Хонда Сивик, в която пътували двамата заподозрени. При проверка на колата, откраднатият телефон бил открит. Образувано е досъдебно производство, двамата са задържани до 24 часа.

Хасково Новини

Четири компании отсрамиха SOFIX през октомври

Пазарът е доминиран от български капитали, които са доста по-предпазливи, коментира Владимир Малчев от Бул Тренд Брокеридж

    


Едно от седем деца не завършва училище

Всяко седмо дете в България не завършва гимназия. 3 от 7 деца на 15 години имат трудност да прочетат и разберат прост текст. 2 от 7 младежи у нас нито са в процеса на обучение, нито работят. Това са данни, изнесени на конференция за образованието, организирана от фондацията "Заедно в час".Повишаването на квалификацията на учителите е главното условие за по-високи резултати в образованието. Фондацията вече има 73 учители в 40 училища в страната и предлага възможности да повишаване на качеството на образованието, проработили в други европейски държави.„Всички сме чували, че 40% от българските младежи са функционално неграмотни. Но още по-страшно е, че все повече деца изпадат в графата на компетенции, които ще са им нужни през целия живот. Това поставя България в най-лошите ситуации в р...

Полицията спря за кратко студентите преди да стигнат до парламента

Полицията не пропусна шествието на студенти и преподаватели, което тръгна от Софийския университет "Св. Климент Охридски", да премине по ул. "Оборище" и да достигне до парламента, предаде БТА. Пред журналистите Борислав Муеров - заместник-директор на отдела "Охранителна полиция" на СДВР, обясни, че от общината няма заявен маршрут на студентското шествие и затова полицаите го насочват по бул. "Васил Левски", ул. "Московска" и бул. "Г. С. Раковски". Муеров добави, че в общината има заявена проява около храм-паметника "Александър Невски". В момента там има митинг на контрапротестиращите, като повечето от тях дойдоха организирано, с рейсове, от провинцията. Шествието на студентите и преподавателите сега е до паметника на Васил Левски и ул. "Московска". Студентите обаче не се впечатлиха и ...

Дерон Уилямс: Бруклин са по-добри от Маями

Дерон Уилямс вярва, че тимът му е по-добър от съперника им от Източната конференция „Маями Хийт”. „Бруклин Нетс са загубили последните 13 мача срещу „Хийт”, които са и действащите шампиони. „Не съм сигуре, че ако бяхме повярвали, че сме по-добри от „Маями” миналия сезон, дали нещата нямаше да бъдат по-различни. Мисля обче, че трябва най-накрая да си повярваме и да ги победим. Смятам, че можем да го направим”, казва Уилямс пред „ESPN”. Уилямс твърди още, че за да побеждаваш трябва да си вярваш, а за да си шампион трябва да надделяваш над съперници като „Маями”. По-късно тази вечер „Бруклин Нетс” и „Маями Хийт” излизат един срещу друг.

Помощник капитанът на кораба "Свети Николай": Не знам как и кой е качил 3 тона кокаин на борда

“Най-голямата мистерия за мен, а и за повечето моряци е откъде дойде тази дрога на кораба. Никога не съм виждал нещо да се товари на борда. Убеден съм, че почти всички от екипажа ще бъдем оправдани.” Това каза в емоционална изповед пред “Труд” Румен Денев, помощник-капитан на кораба “Свети Николай”. Той е един от четиримата бургазлии на борда, “Най-голямата мистерия за мен, а и за повечето моряци е откъде дойде тази дрога на кораба. Никога не съм виждал нещо да се товари на борда. Убеден съм, че почти всички от екипажа ще бъдем оправдани.” Това каза в емоционална изповед пред “Труд” Румен Денев, помощник-капитан на кораба “Свети Николай”. Той е един от четиримата бургазлии на борда,

Лейди Гага и Майли на една сцена, коя ще бъде по-гола?

Двете ще пеят на Американските музикални награди

    


ДПС внесе в КС подписи за отмяна на мораториума

"С оглед на европейското бъдеще на България се надявам Конституционният съд да се произнесе в най-кратки срокове", заяви Четин Казак

Обсъжда се вариант за 50 лева коледна добавка за пенсии под 251 лв.

Правителството обсъжда вариант да се дадат по 50 лева коледни добавки на всички пенсионери, които имат доходи под прага на бедност, т.е под 251 лева. Това потвърди и в кулоарите на парламента министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов. Той направи уговорката, че това е вариантът, който се обсъжда към днешна дата, а до 15 ноември, когато трябва да е ясно какви са възможностите на държавата, има още време. Адемов каза, че държавата има желание да даде на хората дългоочакваната коледна добавка и то за пенсионерите с доходи под лини...

ДОКАЗАНО! Агресивните общинари са на жълтите павета в София!

Качените и извозени с автобус общински служители от Перник са в София и протестират, увери се на място в столицата репортер на zaPernik.com.

Групичката, която в 7.20 часа твърдеше заплашително, че отива на събор в пернишкото село Ярджиловци се оказа на жълтите павета в София.

Христо Райков бе с камерата, за да се увери, че са го излъгали. На място общинарите бяха отново агресивни, пак заплашваха и се опитаха да наранят техниката ни.

Тази сутрин...

Продължава

„Една посока-много възможности“ е мотото на еврофондовете за периода до 2020 г.

Новото лого на еврофондовете, което ще използваме в следващите години, е изчистено и лесно за комуникация

    


Нов алгоритъм оценява статиите в Wikipedia

Нов алгоритъм, който оценява качеството на статиите в Wikipedia, може да повиши интереса и вярата на посетителите в онлайн енциклопедията. Наред с...

Строим повече и по-големи жилища

През третото тримесечие на 2013 г. местните администрации са издали разрешителни за строеж на 1 173 жилищни сгради с 3 760 жилища в...

Три литра вода дневно ни подмладяват с до 10 години

Липсата на хидратация оказва лошо въздействие върху кожата ни

Хор „Св.Георги Победоносец“ отбелязва 20 г. с хорова среща

На 1-ви и 2-ри ноември Русе е домакин на Втора национална хорова среща. Събитието се организира по повод 20-та годишнина на хор „Св.Георги Победоносец“ към Общински младежки дом – Русе и се посвещава на Деня на народните будители – 1 ноември. Днес от 18.30ч. в зала „Европа” ще се проведе концерт по повод 20-та годишнина от създаването на хор „Св. Георги Победоносец. Утре от 11 ч., отново в зала „Европа”, е насрочен концерт – матине с участието на гост-хор ,,Захари Медникаров” от гр.Добрич. От 14ч. в същия ден, в сградата на Общинския младежки д...

Пастир в Сърница мъсти на работодател с киселина в млякото

Вчера в 09 часа в РУП-Хасково се е явил 43-годишен асеновградчанин, който е пастир в село Сърница. Поради неуредени финансови отношения с работодателя си, той е заявил, че на 30-ти около 23 часа е изсипал около 150 мл. киселина за промиване на злато в 66 литра прясно мляко, което било предназначено за продажба. Полицейски служители, съвместно с екип на ОДБХ са издирили и поставили под забрана въпросното мляко. Мъжът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Хасково Новини

 

Шофьор попадна в отводнителен канал, загина

Мъж почина при катастрофа на пътя Черноземен - гара Калояново, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция.

64-годишният шофьор на Мъж почина при катастрофа на пътя Черноземен - гара Калояново, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция. 64-годишният шофьор на "Пежо" излязъл вдясно от пътя и попаднал в отводнителен канал ПТП-то е станало вчера около 18:00 часа. Екип на ЦСМП е установил смъртта на пловдивчанина. Предстои да се разбере причината за нея.

Спадове за Топалов и Стефанова в шахматните ранглисти

Веселин Топалов заема девето място в ранглистата на ФИДЕ за месец ноември. Българският гросмайстор отстъпва с една позиция в класацията. В челото настъпват някои промени и Левон Аронян измества Владимир Крамник от второто място, а Хикару Накамура минава на четвъртото за сметка на Александър Гришчук.Другият ни представител в Топ 100 е Иван Чепаринов, който е 75-и. При дамите Антоанета Стефанова за първи път от 2008 г. не намира място в Топ 20 - тя губи три позиции и е 21-а в ноемврийското издание. /БГНЕС...

Манекенки и затворник напират за Survivor

Над 4000 заявиха желание да участват в петия сезон на шоуто

    

Студентите призоваха за национална стачка, шествието с преподавателите продължава (на живо)


Университетски преподаватели, които подкрепят студентската окупация, се съберат за протестно шествие в Деня на народните будители. Освен това студенти от шест други висши училища излизат на протест. Крайната точка и на двете прояви е Народното събрание около 12 ч.. Тогава там има парламентарен контрол.

За същия час според страницата на "Ранобудните студенти" (основоположници на акцията) във Фейсбук е предвиден и контрапротест. През последните дни и след акциите на противници на...

Студентите и преподавателите поискаха национална стачка (на живо)


Университетски преподаватели, които подкрепят студентската окупация, се съберат за протестно шествие в Деня на народните будители. Освен това студенти от шест други висши училища излизат на протест. Крайната точка и на двете прояви е Народното събрание около 12 ч.. Тогава там има парламентарен контрол.

За същия час според страницата на "Ранобудните студенти" (основоположници на акцията) във Фейсбук е предвиден и контрапротест. През последните дни и след акциите на противници на...

Шествието на преподавателите и студентите (на живо)


Университетски преподаватели, които подкрепят студентската окупация, се съберат за протестно шествие в Деня на народните будители. Освен това студенти от шест други висши училища излизат на протест. Крайната точка и на двете прояви е Народното събрание около 12 ч.. Тогава там има парламентарен контрол.

За същия час според страницата на "Ранобудните студенти" (основоположници на акцията) във Фейсбук е предвиден и контрапротест. През последните дни и след акциите на противници на...

Facebook вижда края на любовта преди партньорите

Проблемите в любовта често карат хората да променят статуса си във Facebook (Фейсбук) от "обвързан" в "сложно е", но учени установиха, че социалната мрежа може да предвиди това още преди то да се случи. Според изследователите от Корнелския университет Facebook може да каже доколко свързани са партньорите, изследвайки приятелските им групи. Проучването, наречено "Романтични партньорства и разпространение на социални връзки: мрежови анализ на семейното положение във Facebook ", използва графики и алгоритми за анализ на връзките. Учените изследвал...

ДПС внесе в Конституционния съд искане за отмяна на мораториума за земите

ДПС внесе искането до Конституционния съд /КС/ за обявяване за противоконституционно на решението на парламента за удължаване на мораториума за продажбата на земя на чужденци. Искането е подписано от 55 депутати - 36 от ДПС и 19 от "Коалиция за България". Искането е израз на нашата готовност да защитим европейската ориентация на България и постигнатото досега и да докажем, че подобни принципни компромиси и залитания в популизъм са недопустими, коментира пред журналисти депутатът от ДПС Четин Казак, цитиран от БТА. Попитан има ли депутати от лев...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване