Движението пред СУ остава блокирано от протеста (снимки и видео)

Движението пред централния вход на СУ „Св. Климент Охридкси“ остава блокирано. Студенти и хора подкрепящи окупацията искат незабавно разпускане на Народното събрание, насрочване на предсрочни избори и промяна на политическия морал в страната.
Протестиращите наброяват близо 70 души, като разпределението бе в две групи, които се събраха към 16:30 ча Движението пред централния вход на СУ „Св. Климент Охридкси“ остава блокирано. Студенти и хора подкрепящи окупацията искат незабавно разпускане на Народното събрание, насрочване на предсрочни избори и промяна на политическия морал в страната. Протестиращите наброяват близо 70 души, като разпределението бе в две групи, които се събраха към 16:30 ча

Коалиция призова Брюксел да не позволява отглеждане на нова ГМО-царевица


Европейската комисия да отхвърли плановете си да разреши за отглеждане нова генетично модифицирана царевица в Европа. За това призовават в писмо Коалиция от екологични, земеделски и потребителски организации в Европа, изпратено преди ден. Екологично сдружение "За Земята", които съобщават за апела, подкрепят исканията и аргументите на коалицията и подготвя информационна кампания по темата и изразява готовност да излезне на протест, в случай на нужда.

Европейските комисари ще се...

Данъчните предупредиха, че започват масирани проверки за касови бележки

От началото на ноември започват проверки за издаване на касови бележки в обекти за продажба на дребно в цялата страна, съобщиха от НАП в петък. На база на анализите от данните, подавани от касовите апарати в агенцията, вече са селектирани 1000 обекта, които ще бъдат посетени през следващите няколко седмици от данъчните, се казва в съобщението. Целта е търговците, чиито обороти се различават значително от тези на аналогични обекти в съседство, да бъдат проверени дали издават касови бележки и на какво се дължат разликите. Едновременно с проверките на касовите апарати, инспекторите по приходите ще следят и дали се спазва осигурителното законодателство, дали продавачите имат сключени трудови договори, подадени ли са всички осигурителни декларации в НАП. От приходната агенция уточняват, че проверките са започнали от първия ден на ноември в София.За няколко часа са били проверени 42 обекта. Неиздаване на касови бележки е констатирано в 30% от случаите. От НАП предупреждават, че глобата за физическо лице, което не издаде касова бележка, е до 500 лв., а за фирмата, може да се стигне и до запечатване на търговския обект. Преди няколко дни вицепремиерът за икономическото развитие Даниела Бобева сподели пред журналисти, че в търговски обект не са й издали касова бележка. Тя се закани да въведе ред в приходните агенции - данъчната и митниците - така че чувствително да се подобри събираемостта на задълженията към хазната. Бобева се закани, че ако е необходимо, ще бъдат направени радикални реформи в двете ведомства.

Италия призова ЕС да не разваля сътрудничеството си със САЩ

/КРОСС/ Според министър-председателя на Италия Енрико Лета скандалът, разразил се около предполагаемата дейност на американските спецслужби в Европа, не трябва да оказва съществено въздействие върху партньорските отношения между ЕС и САЩ."САЩ е ключов съюзник в Европа и това сътрудничество трябва задължително да продължи", каза той в интервю за шест големи европейски издания.Италианският премиер също така изрази надежда, че американските власти ще осигурят на европейските си партньори цялата необходима информация за възможните действия на разузнавателните си агенции в Европа.

Черната Златка се завръща при "Брадърите"

Златка Димитрова, известна като „Черната Златка" се завръша официално днес във „ВИП-Брадър" , след като дни по-рано тя напусна Къщата заради погребението на баща си Димитър Димитров-Мутата.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева    

Основният мотив на Плеймейтката да продължи участието си в шоуто бил благотвори Златка Димитрова, известна като „Черната Златка" се завръша официално днес във „ВИП-Брадър" , след като дни по-рано тя напусна Къщата заради погребението на баща си Димитър Димитров-Мутата. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Основният мотив на Плеймейтката да продължи участието си в шоуто бил благотвори

500 студенти в Пловдив поискаха оставката на кабинета

Близо 500 студенти от Пловдивския университет Близо 500 студенти от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" (ПУ) и граждани затвориха тази вечер едно от възловите кръстовища на Чифте баня. Те поискаха незабавна оставка на правителството, разпускане на парламента и предсрочни избори. Точно в 17 часа бъдещите висшисти излязоха от сградата на Ректората с надписи "Или окупация, или оставка

Триизмерна прожекция дава нов живот на паметника „1300 години България”

Триизмерна видео прожекция ще даде тази вечер нов живот на паметника „1300 години България" пред НДК. Амбицията на проект „РеВИЗИЯ" е да покаже нов облик на спорния паметник и то в Деня на народните будители. Организаторите от сдружение „Трасформатори" обещават зрелищно събитие тази вечер с начален час 19:00 ч.. „Направихме един конкурс, на който се явиха екипи художници, архитекти, дизайнери, хора с идеи и довечера от 19:00 ч. До 22:00 ч. Ще може да се види една прожекция върху цялата повърхност на паметника, която е сглобена от идеята на все...

Фетел и Уебър доминираха във втората тренировка в Абу Даби


Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел беше най-бърз във втората свободна тренировка преди Гран при на Абу Даби, а неговият съотборник Марк Уебър завърши втори, за да затвърди доминацията на "Ред бул" на пистата "Яс Марина".

Германският пилот завъртя най-бързата обиколка на 5.5-километровото трасе за 1:41.335 мин. Австралиецът, който се оттегля от Формула 1 след края на сезона, изостана с 0.155 сек. Трети завърши пилотът на "Мерцедес" Люис Хамилтън с най-добро време 1:41.690...

Министърът седи и чака студентите, те се дърпат

Образователният министър Анелия Клисарова покани протестиращите студенти да се срещнат с нея и да разговарят следващия вторник.

Отлаганите реформи са предизвикателството за догодина, обяви Орешарски

Предизвикателство през следващата година ще бъдат и реформите, които по една или друга причина, са отлагани през последните два-три мандата. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг след срещата си с областния управител и с кметовете от област Сливен, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът даде пример със здравео Предизвикателство през следващата година ще бъдат и реформите, които по една или друга причина, са отлагани през последните два-три мандата. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг след срещата си с областния управител и с кметовете от област Сливен, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерът даде пример със здравео

КНСБ предложи пет мерки за повече приходи в хазната

Проектобюджетът за 2014-та година е плах опит за промяна на бюджетната философия, която обаче няма да се случи - това е позицията на ръководството на КНСБ. Според лидера на конфедерацията Пламен Димитров очакваният от финансовото министерство двигател на растежа чрез вътрешното търсене няма да се сбъдне само чрез ръст на минималната заплата и пенсиите.

Реформаторският блок ще преговаря с браншови организации за обща стачка

След като на протестно шествие по случай Деня на народните будители студентите, протестиращи срещу правителството, призоваха към национална стачка, Реформаторският блок излезе с декларация, че подкрепя искането и започва спешни разговори със сдружения, синдикати и професионални организации за общи действия. Целта е оставка на кабинета и предсрочни избори. Втора седмица от блока организират и митинги, които се сливат с протестните шествия. В четвъртък около 150 симпатизанти на реформаторското обединение се събраха, за да изразят подкрепата си за студентската стачка. Седмица по-рано поводът беше решението, с което парламентът наложи на правителството да работи за мораториум върху продажбата на земя на чужденци до 2020 г. В средата на октомври представители на блока се срещнаха със синдикалните организации, за да им представят икономическата си програма.

ЦИРК! Янакиева измисли нов поздравителен адрес, след гафа с крадения

Кметът на Община Перник Росица Янакиева изпрати нов поздравителен адрес по повод Деня на будителя. Това става само час, след като zapernik.com публикува, че поздравителното слово на пернишката кметица е крадено от областния управител на Бургас. ЕТО НОВИЯТ ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС НА ЯНАКИЕВА:

 ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми просветни и културни дейци,
Уважаеми съграждани,

За мен е чест да Ви поздравя с Деня на народните будители!
На тази дата изразяваме своята почит към създателите и пазителите на нашата духовна традиция, събудили българското самосъзнание! Благодарение на тях нашият народ е запазил вярата си в духовните ценности, в морала и доброто.
Думата „Будител” съдържа в себе си действеност и национално самочуствие,...

Продължава

Бойчо Биволарски в Съвета на директорите на летище Стара Загора

Професорът по физиология на животните и човека, преподавател в Тракийския университет, четири мандата общински съветник от БСП Бойчо Биволарски е новият член на Съвета на директорите на летище "Стара Загора" ЕООД. Постът му бил предложен лично от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, а разговорите продължили повече от месец. Всички документи за назначението са разписани, до седмица трябва да стане и вписването в търговския регистър. Освен Биволарски в Съвета на директорите са Ваня Стоева и настоящия директор Митко Георгиев....

Областният поздрави будителите

Областният управител Павел Маринов поздрави учителите, просветните дейци и работещите в Българската православна църква, по повод днешния Ден на народните будители.  Ето целия текст на неговото обръщение: „Уважаеми съграждани, На този светъл наш общобългарски празник се обръщам  към Вас с чувство на вълнение и заслужена гордост от духовните постижения на народа ни. Свидетели сме на ново  възраждане на националния ни дух, на пробудени нови стремежи към книжовност и образование в  изпълнение на заветите на поколения бъ...

Мъжките навици, които вбесяват жените

Подсвиркването по улицата е сред най-дразнещите

    


Димитров: Няма условия за национална стачка

София /КРОСС/ Към момента няма условия за национална стачка. Такова време беше 1997 година, хората бяха по-обединени, студентите бяха повече. Това обаче не означава, че няма да има стачки и протести. Здравеопазването ще бъдат първият сектор, който ще се надигне, заяви пред bTV лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Той коментира проектобюджета за следващата година. По думите му в него се забелязва променената бюджетна философия към по-добро. Стъпките обаче по думите му са много плахи. Ние виждаме едно предприемане на стъпки в посока на растежа на икономиката, но хората не го усещат по джоба си. Никой не си дава сметка колко беден е българинът, оттам дойде и недоволството февруари месец. Има едно много тежко финансово наследство, за което никой не говори. Ние сме достатъчно коректни да изтърпим бюджетът да бъде сменен. Откъде ще дойдат парите за запълване на хроничните дефицити. Ние не сме доволни от бюджета. Не може социалните помощи да растат по-бързо от средствата за образование, от икономиката, има дисонанс в програмните намерения на правителството. Вдига се минималната работна заплата, как тогава да има нови работни места, попита председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев. Създава се инвестиционна програма от 500 милиона лева за разкриване на нови работни места в регионите с висока безработица. От своя страна депутатът от БСП Корнелия Нинова заяви, че целта на новия бюджет е да се постигне икономически растеж от 1

Премиерът Орешарски обобщи ползите от "Южен поток"

"Попитан как ще се отрази изграждането на "Южен поток" на България, премиерът отбеляза, че ефектът ще бъде благоприятен. "Не влагате нито един лев. Имате голяма инвестиция, която ще създава нови работни места по време на изграждането, а в дългосрочен план ще имате такси”, обобщи той". Из съобщение на правителствената пресслужба от брифинг на министър-председателя Пламен Орешарски след срещата му с областния управител и с кметовете от област Сливен на 1 ноември.

Борисов заведе иск за 50 хил. лв. срещу депутат на ДПС

Борисов съди Цонев за клевета, след като вчера депутатът обяви от парламентарната трибуна, че лидерът на ГЕРБ е мутра и основател на СИК

Себастиан Фетел мисли за сватба

След спечелването на четвъртата си световна титла във Формула 1 германският пилот на Ред Бул Себастиан Фетел планира сватба с дългогодишната си приятелка Хана Пратер. Това съобщи пилотът в интервю за вестник Telegraph India.

Учителят на годината забранява да се учи всичко

“Какъв съвременен будител? Това сравнение е толкова претенциозно.” Притеснението е на Валерий Тодоров, преподавател по история в Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски” във Варна. Днес, в

Деня на
будителите

, Тодоров получи годишната награда “Даскал Ботьо Петков”. Неслучайно фондация “Христо Ботйов” е изб “Какъв съвременен будител? Това сравнение е толкова претенциозно.” Притеснението е на Валерий Тодоров, преподавател по история в Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства “Константин Преславски” във Варна. Днес, в Деня на будителите , Тодоров получи годишната награда “Даскал Ботьо Петков”. Неслучайно фондация “Христо Ботйов” е изб

Протестиращи поискаха оставка за 141-и ден и пак подкрепиха студентите (на живо)


Една седмица след обявяването на пълна окупация на Софийския университет от "Ранобудните студенти" протестът им продължава. И тази вечер в подкрепа на студентите 141-то протестно шествие започва пред СУ. "Дневник" отново ще следи пътя и действията на протестиращите.

20.35 ч. Протестиращите постепенно се разотиват. Пред ректората на Софийския университет остават петдесетина души. Група протестиращи в момента е пред БНТ. Причина за това е участието на министъра на икономиката Драгомир...

Протестиращи поискаха оставката на Орешарски за 141-и ден и пак подкрепиха студентите (на живо)


Една седмица след обявяването на пълна окупация на Софийския университет от "Ранобудните студенти" протестът им продължава. И тази вечер в подкрепа на студентите 141-то протестно шествие започва пред СУ. "Дневник" отново ще следи пътя и действията на протестиращите.

20.35 ч. Протестиращите постепенно се разотиват. Пред ректората на Софийския университет остават петдесетина души. Група протестиращи в момента е пред БНТ. Причина за това е участието на министъра на икономиката Драгомир...

Сноудън предложи на Меркел да изясни дали е подслушвана

Възможно е Сноудън да свидетелства пред германски прокурори в Русия по подслушването на канцлерката

На живо: Протестиращи искат оставката на Орешарски за 141-и ден и отново подкрепят студентите


Една седмица след обявяването на пълна окупация на Софийския университет от "Ранобудните студенти" протестът им продължава. И тази вечер в подкрепа на студентите 141-то протестно шествие започва пред СУ. "Дневник" отново ще следи пътя и действията на протестиращите.

18.42 ч. След като запазиха мълчание и изпяха "Хубава си, моя горо", един от протестиращите пламенно каза: "Не забравяйте, че хора са давали живота си за тази държава". След това шествието продължи по бул. "Васил Левски"...

РИОСВ: Няма опасност за живота и здравето на населението

По повод откритите количества цианкалий в сградата на "Мерки и измервателни уреди" в кв."Сторгозия" от РИОСВ-Плевен съобщиха, че няма опасност за живота и здравето на населението, както и от замърсяване на околната среда. От там информираха, че в инспекцията е постъпи сигнал за намерени от Областна администрация - Плевен опасни химични вещества и смеси, в изоставени помещения, в част от 4 етажна сграда в ж.к. "Сторгозия". Помещенията са бивши лаборатории на Изпълнителна агенция по лозята и виното. При извършената проверка е установено наличие ...

Променя се мястото на обслужване на клиентите на бюрото по труда „Възраждане”

От днес, 1 ноември 2013 г., се променя мястото на обслужване на част от клиентите на софийското бюро по труда „Възраждане” във връзка с основен ремонт на сградата на ул. „Странджа” №64. Обслужването на безработните от районите „Витоша“ и „Овча купел“ ще се осъществява във филиал „Триадица“ на бюрото по труда „Възраждане“ – гр. София От днес, 1 ноември 2013 г., се променя мястото на обслужване на част от клиентите на софийското бюро по труда „Възраждане” във връзка с основен ремонт на сградата на ул. „Странджа” №64. Обслужването на безработните от районите „Витоша“ и „Овча купел“ ще се осъществява във филиал „Триадица“ на бюрото по труда „Възраждане“ – гр. София

Променя се мястото на обслужване на клиентите на бюрото по труда „Възраждане”

От днес, 1 ноември 2013 г., се променя мястото на обслужване на част от клиентите на софийското бюро по труда „Възраждане” във връзка с основен ремонт на сградата на ул. „Странджа” №64. Обслужването на безработните от районите „Витоша“ и „Овча купел“ ще се осъществява във филиал „Триадица“ на бюрото по труда „Възраждане“ – гр. София От днес, 1 ноември 2013 г., се променя мястото на обслужване на част от клиентите на софийското бюро по труда „Възраждане” във връзка с основен ремонт на сградата на ул. „Странджа” №64. Обслужването на безработните от районите „Витоша“ и „Овча купел“ ще се осъществява във филиал „Триадица“ на бюрото по труда „Възраждане“ – гр. София

Божидар Данев: Приоритетите в бюджета нямат финансова подкрепа

Приоритетът в Бюджет 2014 е развитието на регионите, социалната политика, развитие на бизнеса. Размразяваме икономиката, като плащаме редовно на бизнеса без забавяне, предприемаме мерки за антимонополно законодателство, забрана на офшорни фирми да участват в приватизация и много други. Това каза депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Непълнолетен открадна техника от варненско общежитие

На 31 октомври е подаден сигнал за кражба от заключен шкаф в общежитие, намиращо се в местност "Бриз", съобщиха от варненската полиция. Неизвестно лице е разбило катинар на шкаф и е извършило кражба на чанта, съдържаща преносим компютър, зарядно за компютъра и цифров фотоапарат.

Движението пред Софийски университет остава блокирано от протеста (снимки и видео)

Движението пред централния вход на СУ „Св. Климент Охридкси“ остава блокирано. Студенти и хора подкрепящи окупацията искат незабавно разпускане на Народното събрание, насрочване на предсрочни избори и промяна на политическия морал в страната.
Протестиращите наброяват близо 70 души, като разпределението бе в две групи, които се събраха към 16:30 ча Движението пред централния вход на СУ „Св. Климент Охридкси“ остава блокирано. Студенти и хора подкрепящи окупацията искат незабавно разпускане на Народното събрание, насрочване на предсрочни избори и промяна на политическия морал в страната. Протестиращите наброяват близо 70 души, като разпределението бе в две групи, които се събраха към 16:30 ча

Д-р Андреева: Лекарските протести са зов за помощ

Благоевград /КРОСС/ Протестите на лекарите са зов за помощ към тези, които в момента решават проблемите в сектора, защото това бе една предизвестена история. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, която разгледа реновираното отделение по образна диагностика на болницата в Благоевград. Според нея протестите се организират по повод внушенията, които се правят, че болниците няма да получат 100% финансиране за дейността, която са извършили."Това е една предизвестена история. Още през пролетта на тази година, когато директорите на болници подписвахме договорите със здравната каса, знаехме, че за октомври-ноември ще подписваме договори с нула. Днес се направи невъзможното, за да се осигури на лечебните заведения финансиране в размер на 80% от дейността им, а през януари тя ще бъде доплатена до 100%", увери Андреева.Министърът обясни, че в момента няма как да се осигури финансиране на 100%, защото не може да се преминава дефицитът от 2%.Ако това се случи, държавата ще търпи санкции от Европа и премиерът ще трябва да обяснява защо не е спазил финансовата дисциплина. Д-р Андреева призова колегите й да бъдат спокойни в това отношение и Лекарският съюз да не противопоставя здравната каса и здравното министерство с лекарската гилдия."Аз съм лекар и знам какви са проблемите в гилдията, но няма да има медици, които да останат без заплати", увери здравният министър.

Форумът в Баку: Страните да гарантират разумни нива на потребление

Участниците на Третия международен хуманитарен форум приеха декларация, в която посочват, че днешните предизвикателства и заплахи, свързани с управленските и производствени технологии, са придобили глобален характер и изискват повишено внимание от международната общност от гледна точка на новите доминиращи фактори в развитието на обществото. „Участниците също така осъзнават, че напредъка на научните иновации заемат централно място в усилията да осигурят устойчивост на процеса на развитие и засилването на сътрудничеството в тази област е най-важ...

3D светлинно шоу върху паметника пред НДК (видео)

Видео прожектиране върху паметника “1300 г. България”

Сдружение „Трансформатори” , което се занимава с проблемите на градската среда, архитектурата и дизайна, организира тази вечер творческа работилница за видео прожектиране върху паметника “1300 г. България”.

“РеВИЗИЯ” е инициатива на “Трансформатори” за временни и артистични трансформации на провокиращи градски места, тяхното преосмисляне и пренасяне в съвременността.

В това издание фокусът е върху паметниците в града – места на споделени духовни и културни ценности. 

Те въздействат и отправят послания към поколенията, а същевременно са генератор на емоции, естетика и социални взаимодействия.

 

Статията "3D светлинно шоу върху паметника пред НДК (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

3D светлинно шоу върху паметника пред НДК (на живо)

Видео прожектиране върху паметника “1300 г. България”

Сдружение „Трансформатори” , което се занимава с проблемите на градската среда, архитектурата и дизайна, организира тази вечер творческа работилница за видео прожектиране върху паметника “1300 г. България”.

“РеВИЗИЯ” е инициатива на “Трансформатори” за временни и артистични трансформации на провокиращи градски места, тяхното преосмисляне и пренасяне в съвременността.

В това издание фокусът е върху паметниците в града – места на споделени духовни и културни ценности. 

Те въздействат и отправят послания към поколенията, а същевременно са генератор на емоции, естетика и социални взаимодействия.

 

Статията "3D светлинно шоу върху паметника пред НДК (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Орешарски: Отлаганите реформи са предизвикателството за догодина

Предизвикателство през следващата година ще бъдат и реформите, които по една или друга причина, са отлагани през последните два-три мандата. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг след срещата си с областния управител и с кметовете от област Сливен, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът даде пример със здравео Предизвикателство през следващата година ще бъдат и реформите, които по една или друга причина, са отлагани през последните два-три мандата. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг след срещата си с областния управител и с кметовете от област Сливен, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерът даде пример със здравео

Любо Пенев остава треньор на националите

Още две години футболната ни легенда Любослав Пенев ще остане начело на националния отбор по футбол, предаде Нова телевизия. Според информацията Пенев и президентът на БФС Борислав Михайлов са взели решение да се възползват от опцията за удължаване на договора между двете страни. Това означава, че Пенев ще остане начело на България и в следващия квалификационен цикъл за Евро 2016 във Франция. Българският футболен съюз изразява своето удовлетворение от удължаването на договора с треньора на националния отбор и гледа с оптимизъм към предстоящите за България футболни битки по пътя към финалите на европейското първенство през 2016 г. Преди да стане ясна информацията, имаше слухове, че Красимир Балъков може да стане треньор на националите.

САЩ пуснаха интернет в самолетите

Авиационните власти в САЩ отмениха над 30-годишна забрана за използването на електронни устройства на борда на самолетите, пише “Уолстрийт джърнъл”. Федералната авиационна администрация (ФАА) в четвъртък разреши при полети на US компании до 3000 м височина да се ползват таблети, електронни четци, смартфони и други подобни устройства. Авиационните власти в САЩ отмениха над 30-годишна забрана за използването на електронни устройства на борда на самолетите, пише “Уолстрийт джърнъл”. Федералната авиационна администрация (ФАА) в четвъртък разреши при полети на US компании до 3000 м височина да се ползват таблети, електронни четци, смартфони и други подобни устройства.

Всеки трети перничанин дължи по 1200 лева на ВиК Перник

 11 милиона лева дължат перничани на "ВиК" - Перник, съобщи управителят на дружеството Камен Каменов, цитиран от БТА. По думите му всеки трети абонат е длъжник, като средният размер на борчовете се е увеличил двойно за последните четири години и е стигнал 1200 лева.

Дружеството е в най-тежката финансова ситуация от 1978 г. досега главно заради ниската събираемост и нецелесъобразно направени ремонтни разходи, каза Каменов, който пое ръководството му от около...

Продължава

33-годишен психично болен преряза гърлото на дядо си

33-годишен мъж с психични проблеми преряза гърлото на дядо си в село Бял извор, област Кърджали, съобщиха за Фокус от ОД на МВР-Кърджали. 

Около 22:00 часа на 31 октомври мъжът прерязал с нож гърлото на 79-годишния си дядо, с когото живеели в една къща. Оръжието на престъплението е открито. Извършителят, който по първоначални данни има психични 33-годишен мъж с психични проблеми преряза гърлото на дядо си в село Бял извор, област Кърджали, съобщиха за Фокус от ОД на МВР-Кърджали. Около 22:00 часа на 31 октомври мъжът прерязал с нож гърлото на 79-годишния си дядо, с когото живеели в една къща. Оръжието на престъплението е открито. Извършителят, който по първоначални данни има психични

Здравеопазването и администрацията ни куцат

Орешарски: Забавените реформи са предизвикателството догодина

    


Д-р Атанасов: Четете етикетите на бутилираните води

Консумацията на минерална вода не е толкова полезна, колкото смятат хората. Публикации с подобни заглавя притесниха част от хората, ядосаха производители и повдигнаха редица въпроси. Дори се стигна до подозрения за черен PR и нелоялна конкуренция.

Психично болен преряза гърлото на дядо си

33-годишен мъж с психични проблеми преряза гърлото на дядо си в село Бял извор, област Кърджали, съобщиха за Фокус от ОД на МВР-Кърджали. 

Около 22:00 часа на 31 октомври мъжът прерязал с нож гърлото на 79-годишния си дядо, с когото живеели в една къща. Оръжието на престъплението е открито. Извършителят, който по първоначални данни има психични 33-годишен мъж с психични проблеми преряза гърлото на дядо си в село Бял извор, област Кърджали, съобщиха за Фокус от ОД на МВР-Кърджали. Около 22:00 часа на 31 октомври мъжът прерязал с нож гърлото на 79-годишния си дядо, с когото живеели в една къща. Оръжието на престъплението е открито. Извършителят, който по първоначални данни има психични

ЦСКА вдигна скандал за вечното дерби

ЦСКА ще спре тримата младежки национали Ивайло Чочев, Ангел Грънчов и Антон Карачанаков за мачовете срещу Словения и Дания през ноември.
 С декларация клубът изригна заради сменения ден на първия 1/8-финал за Купата на България срещу “Левски” - от 17 за 16 ноември. ЦСКА показа подписания на 23 октомври протокол. В него за 17 ноември са се разписал ЦСКА ще спре тримата младежки национали Ивайло Чочев, Ангел Грънчов и Антон Карачанаков за мачовете срещу Словения и Дания през ноември. С декларация клубът изригна заради сменения ден на първия 1/8-финал за Купата на България срещу “Левски” - от 17 за 16 ноември. ЦСКА показа подписания на 23 октомври протокол. В него за 17 ноември са се разписал

Чиликов: Голям срам за дербито

„Не на последно място искам да кажа че всички футболни хора в общината трябва да се засрамим от факта, че този мач ще се играе в Сливен. Аз лично като футболист, треньор, а дори и като фен, не съм виждал по-голям срам от това, бургаско дерби да се играе в Сливен. Причините за това кой е виновен не ме интересуват. Факт е, че мачът ще се играе в Сливен, при положение, че нито един от двата отбора не е наказан с лишаване от домакинство“. Това заяви днес помощник-треньорът на „Черноморец Бургас” Георги Чиликов, пред репортери. От групата...

Краден шедьовър открит в Белград

Откраднат шедьовър на знаменития френски художник Южен Дьолакроа бе открит в Белград, съобщи АФП, позовавайки се на запознати със случая източници. Платното е рисувано през 1833 г., оценява се на над 600 000 евро. Картината била открадната през ноември миналата година от парижка галерия на шикозната улица “Сент Оноре”. Откраднат шедьовър на знаменития френски художник Южен Дьолакроа бе открит в Белград, съобщи АФП, позовавайки се на запознати със случая източници. Платното е рисувано през 1833 г., оценява се на над 600 000 евро. Картината била открадната през ноември миналата година от парижка галерия на шикозната улица “Сент Оноре”.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване