Психично болен внук преряза гърлото на дядо си

33-годишен мъж с психични проблеми преряза гърлото на дядо си в село Бял извор, област Кърджали, съобщиха от ОД на МВР-Кърджали.

Най-важните новини от деня, петък, 1 ноември

Коя е най-печелившата банка в България? През първите девет месеца на годината банковата система в България е отчела печалба от 466 млн. лв.,...

Борисов даде Йордан Цонев на съда

София /КРОСС/ Исковата ми молба срещу Йордан Цонев вече е заведена в Софийски градски съд. Искът е на стойност 50 000 лева. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. „В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници и това е естествено, когато се управлява демократична държава. Жалко е, че вместо с аргументи и идеологически принципи, противниците ми си служат с обиди и клевети", пише Борисов. „Освен че засягат лично мен, обидите и клеветите засягат и гласоподавателите на ГЕРБ - над 1 милион български граждани. На заседанието на българския парламент на 31.10.2013 в пленарната зала Йордан Цонев в агресивен и безпардонен стил изказа сериозно клеветническо твърдение, което засяга честта и достойнството ми. Изречената клевета ме накара да се обърна към българския съд, който да установи истината. В понеделник продължавам със следващите клеветници...", посочва в заключение лидерът на ГЕРБ. Припомняме, че вчера бившият премиер се закани, че ще съди депутата на Местан заради думите му, според които Борисов е мутра и основател на СИК. Преди това той обеща да съди и тези, които твърдят, че е помогнал за освобождаването на щангиста Гълъбин Боевски.

Еврокомисар и президент си свериха часовниците за бежанците

Въпросът с бежанците и хората, търсещи закрила не бива да се използва за извличане на тяснопартийни дивиденти, а е необходимо да се работи за системен и дългосрочен план за справяне с това предизвикателство.Това посочи президентът Росен Плевнелиев по време на срещата си с европейския комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева.

Металика: Уважаваме Джъстин Бийбър

Вокалистът на "Металика" Джеймс Хетфийлд и барабанистът Ларс Улрих споделиха, че уважават работата на младия канадски изпълнител Джъстин Бийбър. "Смятаме, че е талантлив. Харесва ни как работи", заявиха известните музиканти. Бийбър наскоро изпълни тяхната песен Fade to Black, казвайки на публиката, че това е негова любима песен заради силата и емоцията в нея, пише БГНЕС. Изглежда обаче музикантите не са му сърдити, а напротив - възхищават му се. "Това, което прави не е лесна задача, така че заслужава уважението ни", заяви Ларс.  ...

Шофьорите могат да използват алтернативен маршрут при ремонта на виадукта при 67 км от магистрала „Тракия"

Шофьорите могат да използват алтернативен маршрут, при ремонта на виадукта при км 67 от автомагистрала „Тракия Шофьорите могат да използват алтернативен маршрут, при ремонта на виадукта при км 67 от автомагистрала „Тракия", съобщиха от "Фокус". Строително-монтажните работи на виадукта при село Церово - км 67+027, от автомагистрала „Тракия" започнаха и е въведена организация на движение. В посока от Пловдив към София, движението ще се извършва в две...

Siemens няма да извършва преструктуриране на звената си

Под прицел бе поставено слабо слабо рентабилнoто подразделение "Инфраструктура и градове"

    


ЦСКА обяви бойкот на младежките националните отбори заради датата на мача с "Левски"


ЦСКА реагира остро срещу потвърдените дати за двубоите с "Левски" от осминафиналите за Купата на България. Червените изразиха недоволство заради преместването на първата среща от 17 ноември за 16 ноември.

Причината е, че на 15 ноември младежкият национален отбор на България има мач срещу Дания в квалификациите за Евро 2015. Червените имат трима състезатели в селекцията на Михаил Мадански - Ивайло Чочев, Антон Карачанаков и Ангел Грънчов.

В знак на протест срещу решенето...

Управляващите в Белград призовават косовските сърби да участват в местните избори

Сръбският първи вицепремиер Александър Вучич пристигна в Косово, за да призове местните сърби да гласуват на местните избори в неделя, което по думите му е единственото отговорно решение, предаде Танюг, цитирана от БТА в петък. "Гласуването в неделя ще позволи сърбите да получат международно признание на съществуването на Съюз на сръбските общини", каза Вучич на митинг в Грачаница. Онези, които призовават за бойкот на изборите, всъщност са против Съюза на сръбските общини и искат да "навредят на своя народ", защото с неучастие в изборите няма да причинят щети на албанците, каза Вучич. Той подчерта, че на митинга не е казал нито една лоша дума за албанците, "защото трябва да живеем заедно с тях и с другите". Вучич обаче за пореден път подчерта, че Сърбия не признава и няма да признае Косово. Сръбският министър без портфейл, отговарящ за Косово, Александър Вулин също призова сърбите да гласуват на местните избори и да "не позволят никога вече река Ибър да дели сърбите на северни и южни, както и кмет на Косовска Митровица да бъде някой, който не е сърбин". "Трябва да участваме в изборите на 3 ноември, за да получим максимума, да вземем повече, отколткото те мислят, че заслужаваме и че можем да получим", каза Вулин в Грачаница. Само сърбите могат да попречат на формирането на Съюз на сръбските общини, каза той и призова множеството да подкрепи своята държава Сърбия. Вулин подчерта, че за участие в изборите са призовали и патриархът, и президентът, и правителството на Сърбия, както и 80 процента от сръбските граждани. "Ако не участвате в изборите, не питайте защо кмет на Митровица не е сърбин", каза Вулин. В неделя в Косово ще се състоят местни избори, основният въпрос на които е участието на местните сърби, за което призовават Белград и международната общност. Местните сръбски националисти обаче са много активни в призивите си за бойкот.

Задържаха пиян шофьор беглец, блъснал три коли

Полицаи от Пирдоп задържали пиян водач, блъснал три автомобила и избягал от местопроизшествието, съобщават от МВР София. 
Тази нощ, на тел. 112 е получен сигнал за пътно-транспортното произшествие пред блок на ул. „Васил Левски" в града. Полицейският екип, пристигнал на място, установил, че били нанесени минимални материални щети на три паркирани Полицаи от Пирдоп задържали пиян водач, блъснал три автомобила и избягал от местопроизшествието, съобщават от МВР София. Тази нощ, на тел. 112 е получен сигнал за пътно-транспортното произшествие пред блок на ул. „Васил Левски" в града. Полицейският екип, пристигнал на място, установил, че били нанесени минимални материални щети на три паркирани

108 тежки машини ще чистят през зимата републиканските пътища във Варненски регион

През зимата 108 тежки машини ще чистят пътищата от републиканската мрежа във Варненския регион, съобщи днес инж. Светлозар Гочев, началник на Областното пътно управление в крайморския град. По думите му 70 процента от техниката вече е в пълна готовност.

ЦСКА спира футболистите си за националния

София /КРОСС/ От ръководството на ЦСКА реагираха остро на решението на Спортнотехническата комисия към БФС да насрочи мача с Левски от Купата за 19 декември.В знак на протест от клуба обявиха, че спират своите футболисти от участие в приятелски и квалификационни мачове юношеските и младежките си национали за неопределено време. Ето и пълния текст на писмото: Уважаеми Дами и Господа, ЦСКА София изостря Вашето внимание върху поредната несправедливост срещу нашия Клуб. ЦСКА е не просто български отбор, не е и един от многото тимове в първенството! ЦСКА е най-титулуваният, най-успешният отбор в страната, и най-реномираният зад граница.Ето защо няма да позволим на никого, да не зачита Клуба, още повече, когато става дума за хората, които трябва да администрират шампионата, да спазват наредбите, както и да прилагат успешно в действие подписани договори, споразумения и протоколи.Днес ЦСКА не само бе ощетен след решението на СТК, мача за Купата с Левски да се премести от 17-и за 16-и ноември, днес най-големият роден клуб за пореден път не бе чут. Днес мнението ни не бе зачетено.Нещо повече - днес БФС чрез Спортно-техническата си комисия заблуди (да не кажем излъга), всички в България като си измисли действие, което не е извършвано от ЦСКА София или негов представител. Подчертаваме - ЦСКА не желае мачът да бъде преместен, но не остава нищо друго освен да се съобразим с решението.„По предложение на ПФЛ и футболните клубове ..

Орешарски: Предизвикателство през 2014 г. ще са отлаганите реформи

Предизвикателство през следващата година ще бъдат и реформите, които по една или друга причина, са отлагани през последните два-три мандата. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг след срещата си с областния управител и с кметовете от област Сливен, съобщиха от пресслужбата на МС. Премиерът даде пример със здравеопазването и подобряването на административните услуги за бизнеса и за гражданите. "В сферата на здравеопазването във фокуса ни е подобряването на спешната помощ, първи стъпки за формиране на т. нар. втори стълб, ...

МОСВ издаде решение за извеждане на първите четири блока на АЕЦ "Козлодуй"

Министерството на околната среда и водите е издало решение по оценка на въздействието на околната среда (ОВОС) за извеждане от експлоатация на първите четири блока на атомната централа в Козлодуй. Това съобщи държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци", което е изпълнител на поръчката по извеждане от строя на реакторите. Те са тип ВВЕР-440/230 и са въведени в експлоатация в периода от 1974 г. до 1982 г.   Предвидената територия за извеждането от експлоатация е на площадката на атомната централа.   Актуализираната стратегия за непрекъснат демонтаж при извеждане от експлоатация включва два основни етапа. Първият е подготовка и контролиране на безопасно съхранение на реакторни отделения 1 и 2 и демонтаж на оборудването извън зоната на безопасно съхранение. Вторият е отложен демонтаж на оборудването в рамките на зоната на безопасно съхранение и освобождаване на сградите от регулаторен контрол.   Заключителният етап е закриване и рекултивация. Инвестиционното предложение не засяга защитени територии и зони по смисъла на съответните закони.   Извеждането от експлоатация е ангажимент, поет от българското правителство пред Европейската комисия, който се финансира от Международния фонд "Козлодуй", администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие.   Процесът по извеждане от експлоатация обхваща всички административни и технически дейности, предприети за да се освободи ядреното съоръжение от регулиране, включително затварянето на съоръжението за погребване на радиоактивни отпадъци или отработено ядрено гориво.   Процесът по извеждане от експлоатация на първите четири блока на АЕЦ "Козлодуй" е приоритетна задача за държавното предприятие до 2030 г.,

Лоши данни във финансовите отчети повлякоха европейските борси

Търговците се опасяват от по-ранно спиране на стимулите на ФЕД след добри данни за американската икономика

    


Лоши данни в финансовите отчети повлякоха европейските борси

Търговците се опасяват от по-ранно спиране на стимулите на ФЕД след добри данни за американската икономика

    


Президентът се срещна с Кристалина Георгиева

Бежанците от Сирия са хора в нужда, които напускат страната си от необходимост. Не бива да се забравя, че преди войната това е страна с добър стандарт на живот, а в момента хората живеят при много тежки условия, каза комисар Георгиева

Шефове на „Интендантско обслужване” си пътували до Париж за PRET A PORTE

Военният министър Найденов изпраща на Военноокръжна прокуратура

Panasonic спира плазмените телевизори

Panasonic спира производството на плазмени телевизори, съобщава BBC news. Електронният гигант ще прекрати производството им от декември 2013 година.  В един от заводите то е вече напълно преустановено и е намалено във втори. Бизнес операциите в тези два и в друг завод ще приключат до края на март 2014 година. 

Panasonic спира производството на плазмени телевизори, съобщава BBC news. Електронният гигант ще прекрати производството им от декември 2013 година. В един от заводите то е вече напълно преустановено и е намалено във втори. Бизнес операциите в тези два и в друг завод ще приключат до края на март 2014 година.

Студенти медици отхвърлиха окупацията

Медицинският университет в Плевен отхвърли окупация с гласуване. 65% бяха против окупирането на учебното заведение, докато само 35% го подкрепиха.

Курсове по антитероризъм започват във Варна

Специални курсове по антитероризъм да започнат във варненския Медицински университет догодина, провеждани от експерти от Израел. Такава идея лансираха по време на международен уъркшоп, ораганизиран от университа, по егидата на посолството на Израел. В него се включиха представители на университети от Хайфа, Ерусалим и Берлин, съобщи varna24.bg.

Специални курсове по антитероризъм да започнат във варненския Медицински университет догодина, провеждани от експерти от Израел. Такава идея лансираха по време на международен уъркшоп, ораганизиран от университа, по егидата на посолството на Израел. В него се включиха представители на университети от Хайфа, Ерусалим и Берлин, съобщи varna24.bg.

Андреа и Кубрат семпли на Хелоуин

Фолк певицата Андреа не пропусна да отбележи любимия празник на световните звезди -Хелоуин.

Орешарски: Централната власт е призвана да подпомага

/КРОСС/ Местните власти са приоритет в бюджета за следващата година наред с образованието и икономическото развитие. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг след срещата си с областния управител и с кметовете от област Сливен. Премиерът изтъкна, че за да се реализират политиките в приоритетните сфери, са предвидени няколко инструмента. На първо място той отбеляза приходната част и данъчното облагане, където има редица по-добри условия. Министър-председателят даде пример с редовното възстановяване на ДДС на основата на касова отчетност при малките и средни фирми. Премиерът добави и редовното разплащане на всички други задължения на държавата. „Част от инвестиционната програма е централизирана, така че да може по-добре да се структурира регионално, а не средствата да отидат в няколко най-големи градски центрове", изтъкна министър-председателят.По отношение на образованието амбицията на правителството е да се засили съществено професионалната подготовка. „В други сектори също има нови политики като сме се стремили да няма сектор, който да бъде по-лошо финансиран от тази година", добави премиерът. По думите му, предизвикателство през следващата година ще бъдат и реформите, които по една или друга причина, са отлагани през последните два-три мандата. Пламен Орешарски даде пример със здравеопазването и подобряването на административните услуги за бизнеса и за гражданите

Арестуваха олимпийска медалистка по обвинение в отвличане на деца

Седем души са арестувани от италианската полиция, по обвинение в отвличане на деца. Сред заподозрените се оказаха няколко бивши бойци от спецчастите, а също така бронзовата медалистка от Олимпиадата в Сеул през 1988 г. - Лариса Москаленко, предаде вестник „Дейли Мейл”.
Следствието сочи, че криминалната група се е насочвала най-вече към разделени Седем души са арестувани от италианската полиция, по обвинение в отвличане на деца. Сред заподозрените се оказаха няколко бивши бойци от спецчастите, а също така бронзовата медалистка от Олимпиадата в Сеул през 1988 г. - Лариса Москаленко, предаде вестник „Дейли Мейл”. Следствието сочи, че криминалната група се е насочвала най-вече към разделени

Задържаха 43-годишен мъж в Хасково, сипал киселина в мляко

Полицията в Хасково задържа 43-годишен мъж от Асеновград, сипал киселина в прясно мляко, съобщиха „Фокус Полицията в Хасково задържа 43-годишен мъж от Асеновград, сипал киселина в прясно мляко, съобщиха „Фокус" от ОД МВР - Хасково. Вчера в 09.00 часа той се е явил в полицията в Хасково и е заявил, че в пристъп на ярост поради неуредени финансови взаимоотношения с работодателя си е сипал около 150 мл киселина за почистване на злато в 66 литра ...

"Ив Роше" не е оттеглила жалба за измама срещу Навални

Френската козметична компания "Ив Роше" отрече да е оттегляла жалбата си срещу руския опозиционен лидер Алексей Навални и брат му, на които руското правосъдие повдигна обвинения в измама, предаде Франс прес, цитирана от БТА. "Абсолютно отричаме да сме оттегляли жалбата си", заяви говорител на руския филиал на компанията "Ив Роше Восток". По-рано руският опозиционен вестник "Новая газета" съобщи, че генералният директор на "Ив Роше Восток" Брюно Льопру "се е отказал от жалбата", без да посочва кога е станало това, нито да цитира източници. По ин...

Стрелба с ранени на летището в Лос Анджелис

Стрелба с автомат доведе до затваряне на международното летище в Лос Анджелис. Терминали 2 и 3 на летището, известено със съкращението LAX, са били евакуирани веднага след стрелбата. Тя е станала факт е в една от чакалните на летището. Според Los Angeles Times има двама ранени - служител по сигурността на летището, както и заподозрян нарушител. Коментатор на медията казва, че по негова преценка има повече ранени - 4-5 души. Телевизионни кадри показаха как от мястото на стрелбата беше изведен полицай на носилка. Беше заснета и ръката на един от парамедиците, грижещи се за него, която беше оцапана с кръв. По последни данни цялото летище е блокирано, сили на сигурността извършват претърсване. Не е ясно какво точно се е случило, но се предполага, че стрелбата е станала факт след като "запо...

Депутати от управляващите партии в Гърция срещу закон за нов имотен данък

Депутати от двете партии в гръцкото коалиционно правителство - консервативната Нова демокрация и социалистическата ПАСОК, се опълчиха срещу изготвен от финансовото министерство закон за въвеждане на единен имотен данък от догодина, като настояват за промени с мотива, че някои от разпоредбите в закона са несправедливи, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА в петък. Недоволството на депутатите е породено най-вече от предвидените в закона данъчни тежести за селските имоти - сгради, ниви и земя. Данъкът предвижда нов начин на облагане на имоти, като някои от разпоредбите са благоприятни, а други утежняващи собствениците на недвижимости. Някои депутати от Нова демокрация тълкуват новите данъчни регулации като противоконституционни. Те смятат, че това данъчно облагане е изтощително особено за многодетните семейства, безработните и хората с увреждания и се заканиха да не гласуват в полза на закона. Парламентарната група на другата политическа сила от коалицията ПАСОК настоя за "значително преработване" на закона, заявявайки, че данъчните тежести в него са несправедливо разпределени. Гръцките фермери също искат освобождаване от единния имотен данък, който идва по настояване на международните кредитори на Гръция. Данъкът ще замени действащата извънредна данъчна такса "харач", плащана със сметките за електричество, както и редица текущи данъци върху недвижимата собственост. Единният данък ще се прилага диференцирано за земеделски земи, а също и за градски недвижимости във и извън регулация като жилища, магазини, складови помещения и други. Хиляди гърци вчера излязоха на протест в Атина срещу новия данък, който развихри страстите в момент, когато международните кредитори се готвят за нова проверка на гръцките финанси следващата седмица. Пристигането на т. нар. "тройка" кредитори в Атина съвпада с планираното за следващата седмица гласуване в парламента на предложения нов имотен данък. Миналата година воденото от консерваторите правителство на премиера Самарас обеща, че ще премахне извънредния данък върху имотите. Управляващата коалиция бе дала и други обещания, като например, да спре рецесията и растящата безработица, но плановете му са съобразени с изискванията на кредиторите и предвиждат още съкращения на държавни помощи и работни места, което накара синдикатите да свикат нова обща стачка на 6 ноември.

Холандия изпраща 380 миротворци в Мали

В страната вече има френски контингент

Цацаров поиска имунитета на Цветанов за трети път

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане за снемане на имунитета на бившия вътрешен министър и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, за да бъде заведено срещу него трето дело - този път за присвояване на 50 00 лева от бюджета на МВР.

Португалците на протест срещу новия бюджет

/КРОСС/ Хиляди португалци се събраха в петък пред сградата на парламента в Лисабон, за да протестират срещу проектобюджета за следващата година, съобщи агенцията EFE.Хората са недоволни от обстоятелството, че се планира бюджетът на страната да бъде намален с 3,9 милиарда евро, на първо място намаляването на пенсиите и заплатите в публичния сектор, както и повишаване на данъците, посочва агенцията.Окончателният вариант на текста ще бъде гласуван на 26 ноември.

Фейсбук: Много от утвърдените журналисти могат да се учат от zaPernik.com

Целият Фейсбук и всички телевизии гърмят от сензационното видео, което тази сутрин zaPernik.com направи на паркинга на Община Перник с общинските служиители, които бяха извозени с автобус до София да протестират.
От сутринта, почти всички сутрешни блокове, през обяд, където почти всички телевизии показаха кадри, до привечер в „Часът на Милен Цветков” и „Лице в лице” по БТВ и се стигне до новинарските емисии.
Това е най-препоръчваната новина във Фейсбук...

Продължава

Затегнете коланите... с песен

Пътували ли сте някога със самолет? А какво знаете за безопасността по време на полет? На тези въпроси дават отговор от американската...

Орешарски: Отлаганите реформи са предизвикателството догодина

Предизвикателство през следващата година ще бъдат реформите, които по една или друга причина са отлагани през последните два-три мандата. Това заяви...

ЦСКА скача на БФС, отказва да поеме разходи по дербито с "Левски"

ЦСКА излезе с позиция в клубния си сайт, в която се казва:
ЦСКА София изостря Вашето внимание върху поредната несправедливост срещу нашия Клуб. ЦСКА е не просто български отбор, не е и един от многото тимове в първенството! ЦСКА е най-титулуваният, най-успешният отбор в страната, и най-реномираният зад граница. Ето защо няма да позволим на никого, ЦСКА излезе с позиция в клубния си сайт, в която се казва: ЦСКА София изостря Вашето внимание върху поредната несправедливост срещу нашия Клуб. ЦСКА е не просто български отбор, не е и един от многото тимове в първенството! ЦСКА е най-титулуваният, най-успешният отбор в страната, и най-реномираният зад граница. Ето защо няма да позволим на никого,

Данъчните ще проверяват дали се издават касови бележки


Националната агенция за приходите започва от днес да проверява дали в обектите за търговия на дребно се издават касови бележки.

Агенцията е набелязала 1000 обекта, които ще бъдат посетени през следващите няколко седмици от данъчните.

Причината е, че техните обороти се различават значително от декларираните от конкурентите им в съседство и данъчните ще трябва да проверят на какво се дължат разликите.

Едновременно с това инспекторите ще проверят дали се спазва...

45 ранени при сблъсък между два трамвая в Сараево

Около 45 души пострадаха в Сараево, когато един трамвай се удари в друг на оживено кръстовище в босненската столица, предаде Асошиейтед прес. Ирфан Нефич, говорител на полицията в Сараево, заяви, че експерти все още разследват причините за инцидента. Сред ранените пътници няма такива с опасност за живота, уточни говорителят. Единият трамвай завивал наляво и се блъснал в друг, който идвал от противоположната посока и се движел направо. Свидетели казаха, че сблъсъкът е бил толкова силен, че е изкъртил дръжките, за които са се държали хората.

27 магьосници са тайната на “Рома”

“Рома” прави черни магии на съперниците. Римляните пречупиха с 1:0 “Киево” в десетия кръг на Серия “А” и в класирането пише: 10 победи, 0 равенства, 0 загуби. 24 вкарани гола, 1 допуснат. 30 точки.


Това е най-добрият старт в историята на италианския футбол. Падна рекорд на Фабио Капело и “Ювентус” (9 победи в началото на 2005-2006 г.). Общо по “Рома” прави черни магии на съперниците. Римляните пречупиха с 1:0 “Киево” в десетия кръг на Серия “А” и в класирането пише: 10 победи, 0 равенства, 0 загуби. 24 вкарани гола, 1 допуснат. 30 точки. Това е най-добрият старт в историята на италианския футбол. Падна рекорд на Фабио Капело и “Ювентус” (9 победи в началото на 2005-2006 г.). Общо по

„Емануела” – класиката в еротиката се завръща!

Издателство „Труд” се завръща към класиката, като пуска на пазара „Емануела. Урок за мъжа” – 1 том от Еманюел Арсан. Книгата поставя началото на съвременната еротична литература и е определяна като „Библия на сексуалната революция”, „манифест на хедонизма”, „легенда на еротичната литература”.
„Емануела. Урок за мъжа” – 1 том, 272 с. цена: 14.99 Издателство „Труд” се завръща към класиката, като пуска на пазара „Емануела. Урок за мъжа” – 1 том от Еманюел Арсан. Книгата поставя началото на съвременната еротична литература и е определяна като „Библия на сексуалната революция”, „манифест на хедонизма”, „легенда на еротичната литература”. „Емануела. Урок за мъжа” – 1 том, 272 с. цена: 14.99

Израелските ВВС ударили в Сирия?

Новината бе съобщена от базираната в Саудитска Арабия сателитна телевизия “Ал Арабия”, но не бе потвърдена от Израел. Според канала ударът бил по изоставено училище в сирийското пристанище Латакия, което преди година било превърнато в ракетна база. Там са поразени самоходни съветски зенитни комплекси “Оса”. Новината бе съобщена от базираната в Саудитска Арабия сателитна телевизия “Ал Арабия”, но не бе потвърдена от Израел. Според канала ударът бил по изоставено училище в сирийското пристанище Латакия, което преди година било превърнато в ракетна база. Там са поразени самоходни съветски зенитни комплекси “Оса”.

11 млн. лв. дължат перничани на ВиК

По думите му всеки трети абонат е длъжник

Остава затворен пътят с. Радилово-Пещера до 12 ноември

Срокът на въведената организация на движението за участъка от път ІІ-37 Пазарджик - Пещера - в регулацията на с. Радилово е удължен до 12 ноември 2013 година, съобщиха от пресцентъра на Агенция Срокът на въведената организация на движението за участъка от път ІІ-37 Пазарджик - Пещера - в регулацията на с. Радилово е удължен до 12 ноември 2013 година, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". В момента се извършва ремонт на водопроводната и канализационната мрежа на селото и след приключването му ще се пристъпи към...

18-месечен връх на производствената активност на Китай

Производствената активност на Китай през октомври нарасна с най-бързия си темп от 18 месеца насам, в подкрепа на признаците за възстановяване на...

Младежи и ученици на палатки пред община Пловдив

Пловдив /КРОСС/ Стотина души, предимно млади хора и ученици, се събраха да протестират срещу кмета Иван Тотев пред сградата на Община Пловдив. Те разпънаха шест палатки и една шатра с плакати: „Тотев вън!!! " и „Не на олигархията!!!". По информация на зам.-кмета Александър Държиков, който бе на мястото на събитиетo, протестиращите са дошли заедно с Николай Бареков, който е останал там първите 10-15 минути и след това си е тръгнал. По-късно по-голямата част от протестиращите се разпръснаха и около палатките останаха 4-5 човека, насядали на столчета, за да пазят лагера. Според Държиков протестиращите нямат разрешения да разпъват палатки. Полицаите обаче все още не са получили разпореждане как точно да действат в случая, освен да следят за безредици в центъра на града.Минути след като протестиращите се разпръснаха, репортер на Дарик забеляза, че голяма част от тях, са се събрали в Цар Симеоновата градина в очакване, вероятно, за следващи протестни акции.Час по-късно палатките вече бяха премахнати, неясно от кого. Площадът пред Общината е измит с вода.

Без ток във Варна и областта утре ще са...

На 2 ноември, събота от 08:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в района на местност "Пчелина" в района на ул.

„Емануела” – класиката в еротиката се завръща!

Издателство „Труд” се завръща към класиката, като пуска на пазара „Емануела. Урок за мъжа” – 1 том от Еманюел Арсан. Книгата поставя началото на съвременната еротична литература и е определяна като „Библия на сексуалната революция”, „манифест на хедонизма”, „легенда на еротичната литература”. 
„Емануела. Урок за мъжа” – 1 том, цена: 14.99 лв. Издателство „Труд” се завръща към класиката, като пуска на пазара „Емануела. Урок за мъжа” – 1 том от Еманюел Арсан. Книгата поставя началото на съвременната еротична литература и е определяна като „Библия на сексуалната революция”, „манифест на хедонизма”, „легенда на еротичната литература”. „Емануела. Урок за мъжа” – 1 том, цена: 14.99 лв.

Григор Димитров: Намерих верен път, по който се надявам да продължа


Григор Димитров остави зад гърба си най-силния сезон в своята кариера. В него той спечели първата си титла при професионалистите след победа над Давид Ферер в Стокхолм и игра финал срещу Анди Мъри в Бризбейн.

Българинът се изкачи от 48-о до 22-о място в световната ранглиста, удвои спечелените пари от наградни фондове до 2 млн. долара и записа 37 победи в 60 мача, включително срещу действащ номер 1 - Новак Джокович в Мадрид.

"Годината като цяло беше доста успешна. Може би...

Реформаторският блок започва преговори с браншовите организации за национална стачка


След като на протестно шествие по случай Деня на народните будители студентите, протестиращи срещу правителството, призоваха към общонационална стачка, Реформаторският блок излезе с декларация, че подкрепя искането и започва спешни разговори със сдружения, синдикати и професионални организации за общи действия. Целта е оставка на кабинета и предсрочни избори.

Вече втора седмица от блока организират и митинги, които се сливат с протестните шествия. Вчера около 150 симпатизанти на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване