Вещица и вампир във варненската токсикология след Хелоуин

Ученичка в 12 клас и 19-годишен студент са приети в клиниката по Токсикология след яко препиване във варненска дискотека, по повод празника на Вси светии. Младежите посрещали Хелоуин, но прекалили със спиртните питиета, вследствие на което са получили алкохолна интоксикация, съобщиха лекари.

Студенти и преподаватели: Събудете се!

/КРОСС/ Студенти и преподаватели блокираха движението пред Ректората на Софийския университет. Шествието носи плакат с надпис Университетските преподаватели призовават: СЪБУДЕТЕ СЕ!". На друг транспарант, разположен на стълбите на сградата пише: „Кой предложи Пеевски???", "Оставка".Към студентите от СУ се присъединиха техни колеги от Медицинския университет, облечени с престилки. Към протеста продължават да се присъединяват граждани.  Полицейското присъствие в района е засилено, протестиращите са няколкостотин души.  

БСП обмисля да премахне топлинните счетоводители


Етажната собственост да се договаря директно с топлофикация, без посредничеството на топлинен счетоводител, обмислят в БСП. Идеята е залегнала в подготвени от БСП промени в закона за енергетиката, потвърди пред журналисти в парламента Явор Куюмджиев. Според него това ще доведе до намаление на цените на парното.

В момента всички са длъжни да използват топлинни счетоводители.

Всички семейства в блоковете ще могат заедно да решат по какъв начин ще се разпределя сметката,...

Археолози откриха манастир под гробницата на крал Утумпон

Учените все още не знаят към кой период се отнася манастирът

Данък "шоколад"?!

В Мексико въведоха нов данък - върху шоколада.  Депутатите гласуваха промени в данъчните закони, чрез които се надяват да увеличат приходите в...

Марио остана в дома, не иска да е сам в София

16-годишният Марио Тихомиров пропусна шанса да играе в детско-юношеската школа на любимия си отбор “Левски”, но за сметка на това остана с тримата си братя в Белоградчик. “Бях готова да го подкрепя и дори бях измислила вариант как да отиде в София”, каза директорката на дома за деца, лишени от родителски грижи, в Белоградчик Емилия Григорова.

16-годишният Марио Тихомиров пропусна шанса да играе в детско-юношеската школа на любимия си отбор “Левски”, но за сметка на това остана с тримата си братя в Белоградчик. “Бях готова да го подкрепя и дори бях измислила вариант как да отиде в София”, каза директорката на дома за деца, лишени от родителски грижи, в Белоградчик Емилия Григорова.

Спилбърг филмира новата книга на Гудуин

/КРОСС/Стивън Спилбърг и Дорис Кърнс Гудуин ще си партнират отново.Този път във флмовата адаптация на нова книга на Гудуин „The Bully Pulpit: Theodore Roosevelt, William Taft and the Golden Age of Journalism", която дори още не е излязло на книжния пазар в САЩ. Творбата от 900 страници описва приятелството и политическото съперничество между Теодор Рузвелт и Уилям Тафт, както и „прогресивната ера" (1890-1920 г.). По думите на известния режисьор Гудуин „дава още веднъж най-добрите гледни точки, от които да наблюдаваме двама динамични американски лидери, борещи се за власт и приятелство".    

Хасан Адемов: Раздадени са над 181 хил. ваучера за декодери, 24 хил. не са потърсени

Хасан Адемов. Снимка: БГНЕС

От 1 август 2013 до 31 октомври са дадени 181 347 ваучери за декодери, а 24 047 души от правоимащите не са взели ваучерите си, обяви социалният министър Хасан Адемов по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на Светлана Ангелова от ГЕРБ.

Ангелова се попита дали няма да бъдат осигурени ваучери и за хората с право на енергийни помощи за предстоящата зима, които не са имали пхраво на подпомагане за миналия отоплителен сезон.

Стойността на ваучера е 60 лв., а на пазара декодерите струват между 30 и 45 лв. Къде отива остатъкът и не може ли с него да се платят декодери на социално слаби граждани.

Защо социалното министерство не осъществява контрол дали тези ваучери се изразходват за целта?”, попита депутатката от ГЕРБ.

Социалното министерство има ангажимент да раздаде ваучерите и социалните работници са работили вчера извънредно, за да раздадат всички ваучери. За контрола и цените трябва да попитате Министерството на транспорта”, отговори Хасан Адемов.

Той призова Ангелова да представи доказателства за злоупотреби с декодерите, ако има такива и да не обижда труда на социалните работници.

Социалният министър отговори и на въпрос на Ангелова и бившия социален министър Тотю Младенов какви промени ще се правят в пенсионната система. 

Адемов обясни, че не се планирани никакви промени във въведената през 2000 г. пенсионна система, предвиждаща три стълба на социално осигуряване.

Светлана Ангелова обяви, че решението за замразяване на възрастта за пенсиониране догодина при тази лоша демографска ситуация е популистко и ще доведе до по-ниски пенсии. Така давате ясен знак на ЕК, че България се е отказала от реформа в песионната система, допълни тя.

 „Факт е, че България е на трето място по процентен дял на възрастното население. Негативните демографски тенденции продължават.

За 2012 г. броят на населението над 60-годишна възраст е 1 400 000 души. Приходите от вноски покриват половината от разходите за пенсии.

Осигурителната система трябва да се оптимизира. винаги съм казвал, че увеличаването на възрастта за пенсиониране няма алтернатива, но не трябва да е за сметка само на едно поколение”, обяви Адемов.

По отношение на това как правителството ще изпълни препоръка на ЕК, Адемов напомни, че всяка една страна-членка определя своя модел на пенсионно осигуряване, съобразно своите традиции и особености.

По думите му България отдавна е изпреварила европейските страни по отношение на увеличаване на възрастта за пенсиониране и по този показател за най-масовата трета категория труд изпреварва останалите страни-членки. 

Статията "Хасан Адемов: Раздадени са над 181 хил. ваучера за декодери, 24 хил. не са потърсени" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Студентите в Пловдив също с протестно шествие за Деня на будителите

Ранобудните студенти в Пловдив също организират протестно шествие в града за Деня на будителите. Те ще се събират пред Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“ в 17:00 с две искания – ОСТАВКА и разпускане на Народното Събрание!

Шествието ще тръгне от Ректората на ПУ, ще мине през Главаната и ще стигне до паметника „Съединение“, откъдето протестиращите ще се върнат обратно до Ректората. Маршрутът е предварително координиран с органите на реда, съобщават студентите.

„Призоваваме всички студенти и пловдивските граждани, които подкрепят нашите искания и нашият протест, да се присъединят към нас!“, пишат пловдивските Ранобудни студенти.

Присъединете се към Facebook-събитието за протестното шествие в Пловдив

The post Студентите в Пловдив също с протестно шествие за Деня на будителите appeared first on Noresharski.com.

"Комерсант": "Газпром" се предаде на България

На монополиста се наложи да свали цената на газа за България и да склони на сериозни отстъпки в условията по заема, предоставен на Българския енергиен холдинг, пише руският вестник

Студентите тръгнаха на шествие: Събудете се!

Част от протестиращите носят със себе си български знамена, други са дошли на велосипеди. Полицейското присъствие в района е засилено, протестиращите са няколкостотин души.

МФ отчете бюджетен дефицит от 148 млн. лв. през септември

За първите 9 месеца на годината дефицитът достига 361 млн. лева спрямо излишък от 248 млн. лв. преди година

    


Слабите държави са силна заплаха за света

Броят на държавите в света е нараснал силно от 1989 година. Някои от тях нямат средства, за да гарантират изпълнението на задачите си. Това е източник на дестабилизиране на международната общност, чиито възможности да се намесва в тази област продължават да бъдат ограничени. Нападението през септември на ислямистката група Аш Шабаб срещу търговски център в кенийската столица Найроби отне живота на 68 души и бе жестоко напомняне за заплахата, която продължава да тегне над района и идва от присъствието на въоръжени фундаменталистки групи в Сомали...

Вещица и вампир в Токсикологията след Хелоуин

Ученичка в 12 клас и 19-годишен студент са приети в клиниката по Токсикология след яко препиване във варненска дискотека по повод празника на Вси светии. Младежите посрещали Хелоуин, но прекалили със спиртните питиета, вследствие на което са получили алкохолна интоксикация, съобщава Днес+.И двамата са в добро състояние след направените им интервенции. В момента са стабилни  и след ден ще бъдат изписани....

Вкусна хрупкава туршия

Необходими продукти: зеленчуци - червени и зелени, месести камби, моркови, карфиол оцет 6% морска сол езахар аспирин целина черен пипер чесън бахар сушен копър Начин на приготвяне: Предварително измитите камби се почистват от семките и се нарязват на парчета, морковите на колелца, карфиолът на розички. На дъното на компотен (1 л) буркан се налива до ръбчето оцет (до ръбчето в долната част на буркана), слага се 1 с.л. морска сол, 3 с.л. захар, 2 счукани аспирина. Бурканите се напълват със зеленчуците слагат се и подправките и всичко това се залива със студена вода. Запечатват се. Обръщат се с капачките надолу. И така обръщането се редува всеки ден. Това се прави около 1 седмица. За 3 л буркан пропорцията е: оцет до ръба (долния), 4 с.л. морска сол, 12 с.л. захар и 6 счукани ас...

Орешарски: Очаквах от студентите професионални искания

"Аз очаквах да има други искания от студентите - професионални, защото образованието далеч не е в превъзходно състояние. Има много проблеми, които трябва да ги решаваме в следващите години. Даваме си сметка, че те не могат да бъдат разрешени за една година. Исканията на студентите са типично политически", заяви пред журналисти в Котел премиерът Пламен Орешарски. Той дойде във възрожденския град за Деня на будителите 1 ноември, който е и празник на Котел, предаде Стандарт нюз. "Аз бях дал съгласието си за дебат със студентите, но не зная какво се е случило и защо не се е състоял", каза премиерът, който определи студентските протести като "свобода на мнение". Той не знае дали сред протестиращите има и негови студенти, защото се е откъснал от академичния живот. Орешарски не мисли, че ще има...

Засилваме техническия контрол по границите

Ще бъдат закупени нови скенери, ще се увеличат съществуващите и ще бъдат поставени в дълбочина за пълен технически контрол, като това да не води до затрудняване на трафика. Това са част от мерките, които МВР ще предприеме в борбата с контрабандата. За тях съобщи пред журналисти главният секретар на МВР, главен комисар Светлозар Лазаров след срещата с министъра на финансите Петър Чобанов, предаде Стандарт нюз. Лазаров каза, че техническият контрол се въвежда за преодоляване на субективизма на работата в борбата с контрабандата на отделните екипи. Главен комисар Лазаров каза, че ще се работи за усилване на контрола по вътрешните граници със страните, които са от Европейския съюз, защото „имаме крещящи случаи на ощетяване на бюджета". Той уточни, че паралелно с това от МВР ще...

''Магията'' на стената край Елхово

В средата на октомври кабинетът на Пламен Орешарски реши да осъществи една от най-екзотичните идеи на своите предшественици от ГЕРБ и започна изграждането на 30-километрова преграда по границата край Елхово. През 2011 година тогавашният земеделски министър Мирослав Найденов, подплашен от няколкото случая на болестта шап в крайграничния регион, почти беше успял да убеди правителството, че болните четирикраки нарушители от Турция биха могли да бъдат възпрени с помощта на 270-километрово заграждение от бодлива тел. Дали заради острото недоволство от страна на турските съседи или пък благодарение на просветналия в крайна сметка разум, проектът тогава не беше осъществен. Днес специални военни машини вече разчистват трасето до граничната полоса, където ще бъде опъната 30-километровата преграда, предназначена да възпира търсещите подслон и защита сирийски бежанци и присламчващите се към тях имигранти от други страни. Според сегашния заместник-министър на вътрешните работи Васил Маринов, съоръжението, което ще струва около 5 милиона лева, няма за цел да връща бежанците, а само да ги пренасочва към ГКПП Свиленград. Какво казва Турция? При посещението си в Анкара тези дни шефът на българската дипломация Кристиян Вигенин е запознал своя колега Ахмет Давутоглу с решението за изграждане на „временни инженерни съоръжения" по общата граница в района на Елхово

30 процента от децата до 5-годишна възраст са с наднормено тегло

д-р Марио Янакиев, общопрактикуващ лекар

30 процента от децата до 5-годишна възраст в Хасково са с наднормено тегло. Статистика бе оповестена на пресконференция, организирана от Регионалната здравна инспекция, по повод Седмицата за борба със затлъстяването.

Все по-често при подрастващите се наблюдава наднормено тегло. Затлъстяването вече придобива епидемиологични размери и е много опасно, сподели общопрактикуващият лекар д-р Марио Янакиев.

Основна причина за затлъстяването на децата са техните родители, които изграждат хранителните им навици. Изследване сред осиновени деца в Англия сочи, че те развиват злокачествените болестите на приемните си родители, а не на биологичните.

Всеки изминал ден се увеличава процентът на възрастните със затлъстяване, според ендокринологът д-р Тодор Стойков. За да се отслабне, а след това и да се задържи теглото, трябва човек да промени начина си на хранене. Сладките, солените и мазните храни водят до затлъстяване.

д-р Тодор Стойков, ендокринолог

Повече по темата за затлъстяването при децата гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

 

До средата на ноември, циганско лято

 Най-ниските температури през ноември ще бъдат между минус 5 и 0 градуса, а най-високите - между 17 и 22 градуса, съобщава синоптикът в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН Красимир Стоев, цитиран от БЛИЦ.


Според него през ноември се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8 градуса, за високите полета - между 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на река Струма - между 8 и 10 градуса, а в планинските райони - от минус 4 до 3 градуса. През първото десетдневие на ноември температурите ще бъдат по-високи от обичайните, като понижение ще настъпи в края на периода.

Около 6-7 ноември облачността ще се увеличи, като на места ще превали дъжд. През второто и третото десетдневие динамиката на атмосферните процеси ще бъде повишена. През второто десетдневие температурите ще бъдат близки до обичайните, като по-чувствително понижение ще настъпи в периода 16-20 ноември. Най-голяма вероятност за превалявания има около 14 ноември и през последните дни от периода. През първите дни от третото десетдневие валежи не се очакват и температурите слабо ще се повишат. В средата и в края на периода ще превалява, предимно дъжд.

В края на месеца по високите западни полета и в Предбалкана ще има условия дъждът да преминава в сняг, прогнозира метеорологът. Според климатичната справка ноември е преходен месец между есента и зимата. Нощното изстиване на земната повърхност е значително и броят на дните с облачно и мъгливо време се увеличава. Намаляват спокойните есенни дни. Динамиката на атмосферните процеси се увеличава.

Арктичният въздух по-често достига до Балканския полуостров и по-често вали сняг. В същото време при топли средиземноморски нахлувания температурите са достигали до 27-30 градуса. Периодите със слънчево и топло време през ноември са наречени "циганско" или "сиромашко" лято. Астрономическата справка показва, че в началото на ноември слънцето в София изгрява в 7 часа и 01 минути, а залязва в 17 часа и 19 минути. Продължителността на деня е 10 часа и 18 минути. В края на месеца слънцето изгрява в 7 часа и 36 минути, а залязва в 16 часа и 54 минути. Продължителността на деня намалява на 9 часа и 18 минути.

Артета: Харесвам играчи като Суарес

Полузащитникът на Арсенал Микел Артета се изказа доста ласкаво за Луис Суарес, срещу когото няма да има възможност да се изправи утре, когато Ливърпул гостува на „Емирейтс“. Испанецът е наказан за дербито заради червения картон, който получи срещу Кристъл Палас в миналия 9-и кръг. Това обаче не му попречи да похвали своя опопент за начина, по който се представя след санкцията от 10 мача, която му бе наложена заради ухапването по Бранислав Иванович. В първите си четири шампионатни мача от новия сезон, Суарес наниза 6 попадения, в това число и пъ...

Училища в Холандия обучава децата само чрез IPad-и

Училища в Холандия ще обучават децата само с Ipad-и. За учениците в училището Училища в Холандия ще обучават децата само с Ipad-и. За учениците в училището "Стив Джобс" няма да има тетрадки или учебници. Забравени са също дъските и училищният звънец. Един от директорите дори счита, че до 2020 г. това няма да звучи толкова странно, съобщава БТВ. Училището "Стийв Джобс" ще бъде отворено от 7:30 до 18:30 ч. всеки работен

ДПС внесе искането за отмяна на мораториума с 19 подписа на БСП

Трима народни представители от ДПС внесоха в Конституционния съд събраните подписи за отмяна на решението на Народното събрание за удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година. 55 народни представители са се подписали под искането до Конституционния съд, като 19 подписа са на депутати от Коалиция за България, а 36 - на депутати от ДПС.

Биотехнологиите са бъдещето на медицината

„Благодарение на биотехнологиите в клиничната практика навлизат целеви терапии за заболявания, за които до момента не е имало ефикасно терапевтично средство. Биотехнологиите са настояще, но и бъдеще на медицината, те са новата философия в търсене и откриване на лечение за различни болести - от редки до масови социално значими". Това каза проф.д-р „Благодарение на биотехнологиите в клиничната практика навлизат целеви терапии за заболявания, за които до момента не е имало ефикасно терапевтично средство. Биотехнологиите са настояще, но и бъдеще на медицината, те са новата философия в търсене и откриване на лечение за различни болести - от редки до масови социално значими". Това каза проф.д-р

Биотехнологиите превръщат фаталните заболявания в хронични

„Благодарение на биотехнологиите в клиничната практика навлизат целеви терапии за заболявания, за които до момента не е имало ефикасно терапевтично средство. Биотехнологиите са настояще, но и бъдеще на медицината, те са новата философия в търсене и откриване на лечение за различни болести - от редки до масови социално значими „Благодарение на биотехнологиите в клиничната практика навлизат целеви терапии за заболявания, за които до момента не е имало ефикасно терапевтично средство. Биотехнологиите са настояще, но и бъдеще на медицината, те са новата философия в търсене и откриване на лечение за различни болести - от редки до масови социално значими". Това каза проф.д-р

Денят на народните будители от ляво, център и дясно (обновена)

/КРОСС/ Днес политици от ляво, център и дясно използват социалната мрежа Фейсбук, не за да хейтърстват, а да поздравят привържениците си и приятелите си по случай 1 ноември. Лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев пише: Нека в днешния светъл ден да се обърнем с лице към онова, което ни завещаха будителите, да се поучим от истинските хора на духа. И същевременно да се отречем от агресията и опита за подмяна на тяхното наследство. В този ден се обръщам към всеки българин, всички заедно да наложим в България завета им за духовност и развитие. Това дело си заслужава. То трябва да пребъде! Честит празник на народните будители! - пише еврокомисарят Кристалина Георгиева и призовава: „Нека на деня на св. Йоан Рилски си спомним за тези големи българи, които водиха народа ни в миналото към просвета и свобода и без които не бихме били това, което сме!" Пазете се от лъжливите пророци, които идват при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители - напомня думите от Библията (Матей 7:15) Владимир Каролев и допълва: Честит ден на будителите! Нека имаме повече истински будители и по-малко лъжливи пророци. Честит Ден на народните будители! - пише Николай Цонев. И явно причислявайки се към просветителите пише: Пожелаваме си обществото ни да съхрани стремежа си към просвета, да развива духовните си ценности и морал

Денят на народните будители от ляво, център и дясно

/КРОСС/ Днес политици от ляво, център и дясно използват социалната мрежа Фейсбук, не за да хейтърстват, а да поздравят привържениците си и приятелите си по случай 1 ноември.   Лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев пише: Нека в днешния светъл ден да се обърнем с лице към онова, което ни завещаха будителите, да се поучим от истинските хора на духа. И същевременно да се отречем от агресията и опита за подмяна на тяхното наследство. В този ден се обръщам към всеки българин, всички заедно да наложим в България завета им за духовност и развитие. Това дело си заслужава. То трябва да пребъде! Честит празник на народните будители! - пише еврокомисарят Кристалина Георгиева и призовава: „Нека на деня на св. Йоан Рилски си спомним за тези големи българи, които водиха народа ни в миналото към просвета и свобода и без които не бихме били това, което сме!" Пазете се от лъжливите пророци, които идват при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители - напомня думите от Библията (Матей 7:15) Владимир Каролев и допълва: Честит ден на будителите! Нека имаме повече истински будители и по-малко лъжливи пророци. Честит Ден на народните будители! - пише Николай Цонев. И явно причислявайки се към просветителите пише: Пожелаваме си обществото ни да съхрани стремежа си към просвета, да развива духовните си ценности и морал

Шествие в Деня на народните будители (видео и снимки)

Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов Шествие в Деня на народните будители Снимка: Сергей Антонов

За национална ефективна стачка призоваха протестиращите студенти по време на честването на Деня на народните будители.

Хиляди граждани се отзоваха на призива на преподавателите и дойдоха в 11.00 ч. пред Ректората, откъдето тръгна шествието на преподавателите и студентите. В началото хората бяха около 800. Постепенно мястото се изпълни с все повече хора. В шествието след речите на преподаватели и студенти се включиха хиляди. Сред тях бяха протестиращите от УНСС, ПУ, НХА и други вузове.

Статията "Шествие в Деня на народните будители (видео и снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Шествие в Деня на народните будители (снимки)

Шествието е под надслов "Събудете се" шествието в Деня на будителите. Снимка: Сергей Антонов шествието в Деня на будителите. Снимка: Сергей Антонов шествието в Деня на будителите. Снимка: Сергей Антонов шествието в Деня на будителите. Снимка: Сергей Антонов шествието в Деня на будителите. Снимка: Сергей Антонов шествието в Деня на будителите. Снимка: Сергей Антонов шествието в Деня на будителите. Снимка: Сергей Антонов шествието в Деня на будителите. Снимка: Сергей Антонов шествието в Деня на будителите. Снимка: Сергей Антонов шествието в Деня на будителите. Снимка: Сергей Антонов

За национална ефективна стачка призоваха протестиращите студенти по време на честването на Деня на народните будители.

Хиляди граждани се отзоваха на призива на преподавателите и дойдоха в 11.00 ч. пред Ректората, откъдето тръгна шествието на преподавателите и студентите. В началото хората бяха около 800. Постепенно мястото се изпълни с все повече хора. В шествието след речите на преподаватели и студенти се включиха хиляди. Сред тях бяха протестиращите от УНСС, ПУ, НХА и други вузове.

Статията "Шествие в Деня на народните будители (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Уволниха богослова, развял трибагреника от камбанарията на “Невски”

Храм-паметникът "Александър Невски". Снимка: БГНЕС

Мъжът, който днес по обед развя трибагреник от камбанарията на храм-паметника “Свети Александър Невски”, е бил уволнен минути по-късно, научи OFFNews.

Малко преди 13 ч камбаните на храма забиха точно когато множеството от протестиращи бе пред парламента. След това младеж развя националния флаг от най-високата част на “Невски”.

OFFNews разбра, че младежът е студент от Богословския факултет към СУ и служи в храма.

Статията "Уволниха богослова, развял трибагреника от камбанарията на “Невски”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пожарът в българските университети

Студентският бунт разпали наново позатихналите летни пожари на българското недоволство. Кои са протестиращите в университетите, какви цели преследват и какво мислят някои от преподавателите в СУ за техния бунт? Студентските окупации бързо се превърнаха в поредния фронт на „пропагандната" и „контрапропагандна" война между противниците и привържениците на управляващия режим. В битката за разводняване и миниране на младежките протести бързо бяха хвърлени администрация, партийни провокатори, платени биячи и най-вече медиите с техните журналистическ...

Готови ли сте за "Нимфоманка"?

Ларс фон Триер ни представя жената интимно с апел "Забравете за любовта!"

    


Сириец се запали до Колизеума

/КРОСС/ 24-годишен сириец се е самозапалил в близост до Колизеума в Рим, информира AFP. Ужасяващата сцена се случва пред очите на стотици ужасени туристи. Сириецът е излял върху себе си бутилка със запалима течност, преди да се самозапали. Полицията угасила пламъците. По всяка вероятност, самоубиецът притежава шведски паспорт, но е със сирийски произход. Изгаряния по лицето, гърдите и ръцете са 33%, а човекът е бил отведен в болница в Рим. Все още не става ясно дали е един от стотиците сирийски бежанци, потърсили през последните месеци убежище в Италия след преминаване на Средиземно море с кораб. Много от тях се превръщат в бездомници и клошари в бедняшките квартали в страната, за да избегнат депортиране, информира още Нова телевизия.  

Засякоха варненец да кара без книжка в Разград

33-годишен мъж от Варна е задържан за 24 часа в полицейското управление в Разград заради шофиране без свидетелство за управление, съобщиха от Областната дирекция на МВР. При проверка около 11 часа в четвъртък е спрян лек автомобил „Форд Орион”. Мъжът зад волана се оказал неправоспособен. Освен че не притежавал шофьорска книжка, той  управлявал кола в едногодишния срок от наложено му административно наказание за същото нарушение. Образувано е бързо производство....

Фенербахче и Олимпиакос продължават без загуба в Евролигата

Фенербахче на Желко Обрадович разби ЦСКА Москва в Истанбул с 86:60 точки и остава непобеден след три кръга в Евролигата. Турците оглавяват еднолично класирането в своята група А на най-престижния европейски клубен баскетболен турнир. Барселона пък допусна изненадващо поражение от Нантер у дома с 67:71 точки и се смъкна на четвърта позиция във временното класиране. В група В Жалгирис се справи със Страсбург с 88:64 точки. За литовците това бе първа победа. Останалите срещи от групата са довечера, като Бросе Баскет е домакин на Анадолу Ефес, а Ре...

Просветители, книжовници, революционери. Поклон!

Стотици българи сведоха глави в Деня на народните будители

    


Ден на отворените врати в АЕЦ "Козлодуй"

/КРОСС/ АЕЦ „Козлодуй" организира Ден на отворени врати на 9 ноември, събота. Посещенията за разглеждане на хилядамегаватовите енергийни блокове - 5-и или 6-и, ще се извършват само срещу предварително записване. Ще се сформират групи от 20 души до запълване на местата в тях. Часовете за влизане в АЕЦ са от 9.00 до 15.00 часа през половин час. Записване можете да направите на следните телефони:- за посещение на блок 5: тел. 0973 7 28 30- за посещение на блок 6: тел. 0973 7 40 16Телефоните са отворени за записване на желаещите от 4 до 7 ноември 2013 г. включително, от 13.30 до 15.30 часа.Посещенията започват от Информационния център на АЕЦ "Козлодуй", като водачи ще бъдат експерти от атомната централа. В програмата, наред с разглеждането на командна и машинна зала на хилядамегаватовите 5 или 6 блок, са включени демонстрации на работа с противопожарна техника и на измервания с мобилната лаборатория за мониторинг на околната среда. Уважаеми посетители, Необходимо е поне половин час преди часа за посещение, за който сте се записали, да се регистрирате с документ за самоличност на определеното за целта място в Информационния център. Това се отнася и за членовете на Вашите семейства, като децата до 16-годишна възраст трябва да са с пълнолетен придружител. Посрещането и регистрацията започват в 8.00 часа. На 9 ноември 2013 г. за достигането до Информационния център е осигурен безплатен автобусен транспорт от гр. Козлодуй на всеки кръгъл час от 8.00 до 14

ДПС внесе питане в КС за отмяна на удължаването на мораториума за земята

Трима народни представители от Движението за права и свободи внесоха в Конституционния съд питане за отмяна на неотдавнашното решение на Народното събрание за удължаване на забраната за продажба на земеделска земя на чужденци.   Групата на ДПС бе единствената парламентарна група, която изцяло гласува против решението като противоречащо на Договора за присъединяване на България към ЕС и конституцията. Решението обаче бе подкрепено от голяма част от депутатите от левицата, от "Атака" и ГЕРБ. Впоследствие лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви подкрепата на партията си като следствие на "всеобщата лудост и популизма".   За да внесат питането до КС, депутатите от ДПС се нуждаеха от подкрепата на още 12 подписа, защото разполагат само с 36 гласа. Те получиха необходимите подписи от БСП, защото част от групата на левицата гласува против удължаването на мораториума. Така питането бе внесено в КС с 55 подписа, което е повече от минимума от 48.   "С искането за отмяна на решението за мораториума защитаваме европейската ориентация на България", каза при внасянето на питането депутатът от ДПС Четин Казак.   "Това е израз на нашата заявена готовност и намерение да защитим европейската ориентация на България. Тук сме, за да докажем, че с подобни принципи и европейски правила, които са залегнали в основополагащите договори на Европейския съюз, и са в отговор на националния интерес на България, компромиси и залитания в популизъм са недопустими”, каза още Казак.

Откриха нов наркотунел между Мексико и САЩ

Добре оборудваното съоръжение свързвало Тихуана и Сан Диего

Полицаите ще си получат парите за извънреден труд

Чобанов повърди ангажимента пред главния секретар на МВР

    


Вавринка и Гаске взеха последните две места за финалния "Мастърс" в Лондон


Швейцарецът Станислас Вавринка и французинът Ришар Гаске са последните двама участници в заключителния турнир на АТП в Лондон.

Те се присъединиха към Рафаел Надал, Новак Джокович, Давид Ферер, Хуан Мартин дел Потро, Томаш Бердих и Роджър Федерер, които вече си гарантираха мястото сред осемте най-добри тенисисти през сезона.

Вавринка и Гаске си осигуриха класирането за турнира в английската столица, след като достигнаха четвъртфиналите на мастърса в Париж, а единственият им...

Студенти и преподаватели на шествие пред Ректората: Събудете се!

В Деня на народните будители студенти и преподаватели се събраха за шествие под надслов "Събудете се" пред Ректората.
Издигнат е плакат, на който пише: „Университетските преподаватели призовават: СЪБУДЕТЕ СЕ!".
На друг голям плакат, разположен на стълбите пише: „Кой предложи Пеевски???", "Оставка".
За да подкрепят колегите си от Софийския универ В Деня на народните будители студенти и преподаватели се събраха за шествие под надслов "Събудете се" пред Ректората. Издигнат е плакат, на който пише: „Университетските преподаватели призовават: СЪБУДЕТЕ СЕ!". На друг голям плакат, разположен на стълбите пише: „Кой предложи Пеевски???", "Оставка". За да подкрепят колегите си от Софийския универ

Шествие на студенти и преподаватели пред Ректората: Събудете се!

В Деня на народните будители студенти и преподаватели се събраха за шествие под надслов В Деня на народните будители студенти и преподаватели се събраха за шествие под надслов "Събудете се" пред Ректората. Издигнат е плакат, на който пише: „Университетските преподаватели призовават: СЪБУДЕТЕ СЕ!". На друг голям плакат, разположен на стълбите пише: „Кой предложи Пеевски???", "Оставка". За да подкрепят колегите си от Софийския универ

ДПС внесе 55 подписа в КС срещу мораториума за земята

На въпрос на News.bg Казак обясни, че не се притеснява от факта, че в подписката участват депутати от БСП, които в пленарна зала са гласували за удължаване на мораториума. „Това вече е в миналото, позицията на Коалиция за България се промени, всеки има право на самокорекция и преоценка на своите виждания", заяви Казак.

Казанлъчанин бяга до Еверест и обратно

„ До Еверест и обратно", така се нарича поредното предизвикателство на казанлъшкия ултрамаратонец Ради Милев, което стартира тази сутрин в Казанлък. 65 годишният казанлъчанин цели поставянето на своеобразен рекорд, с който кандидатства за „Книгата с рекордите на Гинес", като в продължение на 24 часа непрекъснато изкачва 120 стъпала в подножието на парк „Тюлбето" . Метрите, които по този начин казанлъшкият ултрамаратонец ще навърти са равни на разстоянието до Еверест и обратно, или 17 696 метра. За целта Ради Милев трябва да направи приб...

Отново отложиха делото за Ески джамия

Окръжен съд Стара Загора отложи делото за собствеността на Ески джамия. Причината е постъпила молба от община Стара Загора да бъде конституирана на страната на ответника като помагач, която съдът уважи. Според адвоката на Мюфтийството Красимир Руев молбата е неоснователна, тъй като липсват доводи, които да обосновават правен интерес. Съдът обаче уважи молбата. Тя е подадена своевременно. Налице е правен интерес, тъй като община Стара Загора предоставя документи, че е собственик на имота. Преписи от делото трябва да бъдат връчени на главния юрис...

Евроексперти ще проверят обществените поръчки и процедурите по пряко договаряне

Европейската комисия ще започне по-внимателно да наблюдава обществените поръчки в България заради процедурите в общините и правилата на прякото договаряне, съобщава "Капитал Daily" в днешния си брой. Това потвърди пред изданието пожелал да остане анонимен източник от комисията, ден след като вицепремиерът Зинаида Златанова обяви, че в края на ноември пристига проверка от дирекция "Вътрешен пазар и услуги" заради обществените поръчки.

Общинските търгове заемат огромен дял от...

60-годишен изпи чаша отрова, за да се самоубие

60-годишен мъж  от Бяла Слатина погълна препарат за растителна защита в опит да се самоубие, съобщи „Конкурент”.

Тодор Луканов и е изпил една чаша от опасните вещества. Екип на Бърза помощ веднага е започнал борба за живота на самоубиеца, влят му е антидод, консултиран е с токсиколог. 

Луканов спешно е транспортиран във врачанската ... 60-годишен мъж от Бяла Слатина погълна препарат за растителна защита в опит да се самоубие, съобщи „Конкурент”. Тодор Луканов и е изпил една чаша от опасните вещества. Екип на Бърза помощ веднага е започнал борба за живота на самоубиеца, влят му е антидод, консултиран е с токсиколог. Луканов спешно е транспортиран във врачанската ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване