HafenCity - "новият" Хамбург

Изграждането на мащабния проект напредва

    


Пет съвета за здраво сърце

Провеждането на активна профилактика на сърцето е лесна задача, но въпреки това сърдечносъдовите проблеми са сред най-честите причини за смъртни случаи. Специалистите са убедени, че ако се вземат необходимите предпазни мерки, могат да се предотвратят 9 от 10 инфаркта. 
Дори изследователите понякога се изненадват колко обикновени и ефикасни могат.. Провеждането на активна профилактика на сърцето е лесна задача, но въпреки това сърдечносъдовите проблеми са сред най-честите причини за смъртни случаи. Специалистите са убедени, че ако се вземат необходимите предпазни мерки, могат да се предотвратят 9 от 10 инфаркта. Дори изследователите понякога се изненадват колко обикновени и ефикасни могат..

Документален филм проследява пътя на Roxette

Групата издава Roxette Live: Travelling The World на 6 декември

    


Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Преглед на основните теми в печата на Информационна агенция "КРОСС" В. "Монитор"ГЕРБ е задействала схема, по която да бъдат фалирани болници по време на тяхното управление. През януари тази година бившият управител на Националната здравноосигурителна каса д-р Пламен Цеков е подписвал договори с тях, в които бюджетът за месеците октомври и ноември е нулев. За тези два месеца не са посочени никакви средства за разплащане с лечебните заведения. Това разкриха за „Монитор" експерти от касата вчера. В. "Преса"Петър Чобанов: Дянков назначи камериеркиФинансовият министър Петър Чобанов се появи в пленарната зала и атакува мощно предшественика си Симеон Дянков. „За пръв път в цялата история на министерството позицията началник-кабинет реално се изпълняваше от приближена на министър Дянков девойка, която дори нямаше необходимото образование, но това не й пречеше да тропа с крак и да крещи на директори с 30 години стаж", разкри Чобанов.Той обвини Дянков, че е закрил Агенцията за икономически анализи и прогнози, за да освободи щатни места за камериери, трактористи и цветари в ловното стопанство „Кричим". В. "Земя"Борим свръхзадлъжнялостта със законКабинетът вече предприема мерки за решаването на проблема със задлъжнялостта на хората към банките и небанковите институции, обяви пред ТВ7 вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева, цитирана от правителствената пресслужба

Пътна обстановка в страната - 1 ноември

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: - АМ „Хемус“: област Шумен: от км. 348+220 до км. 360+600 и етапна връзка се извършва машинно полагане на хоризонтална маркировка; От км 360+600 до км 373+800 се извършва машинно полагане на хоризонтална маркировка.

Трусове и тайфун убиха един и раниха други 12

Два труса с магнитуд 5.5 и 5.0 са регистрирани в провинция Дзилин в Североизточен Китай. Освен ранените 12 души, са нанесени щети на около 5000 сгради в региона.

Студентско шествие "Събуди се!" в Деня на будителите

Днешният празник минава под знака на студентските протести и движението #Окупирай; премиерът Орешарски ще е извън София

Атлетико надви Гранада с 2 дузпи

Давид Вия изработи наказателните удари, дюшекчиите останаха на точка от върха

    


1 ноември - Ден на народните будители

Днес е Денят на народните будители. Посветен е на делото на книжовниците, просветителите, на борците ни за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.

Облачен, но топъл Първи ноември

Днес над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, от която на отделни места в Дунавската равнина и по Черноморието ще преръмява. Над югозападните и планинските райони ще бъде само с висока облачност до слънчево. Сутринта на места в котловините ще е мъгливо. Вятърът ще е слаб от изток и постепенно ще стихне. Максималните ... Днес над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, от която на отделни места в Дунавската равнина и по Черноморието ще преръмява. Над югозападните и планинските райони ще бъде само с висока облачност до слънчево. Сутринта на места в котловините ще е мъгливо. Вятърът ще е слаб от изток и постепенно ще стихне. Максималните ...

"От другата страна" кани Великия майстор

Каква ще е съдбата на къщата музей на Пейо Яворов - това ще нищи проф. Мира Кортенска в предаването си “От другата страна” тази неделя по Нюз 7. Тя е поканила новия Велик майстор на българските масони проф. д-р Валери Митков. Именно масонската ложа е собственик на сградата паметник на културата. В предаването подехме кампания за опазване на къщите Каква ще е съдбата на къщата музей на Пейо Яворов - това ще нищи проф. Мира Кортенска в предаването си “От другата страна” тази неделя по Нюз 7. Тя е поканила новия Велик майстор на българските масони проф. д-р Валери Митков. Именно масонската ложа е собственик на сградата паметник на културата. В предаването подехме кампания за опазване на къщите

Окупаторите на СУ връщат 500 лв. - щедър пенсионерски жест

Взели ги от "силна емоция", но това според тях не било правилно

    


Паваж или асфалт край Руски паметник?

Предстои ремонт на кръстовището около Руски паметник и в блога си Столична община пита столичани дали да се запази паважът, или той да се подмени с асфалт.

Преподаватели и студенти от седем университета ще протестират


Университетски преподаватели, които подкрепят студентската окупация, ще се съберат за протестно шествие в Деня на народните будители. Освен това студенти от шест други висши училища излизат на протест. Крайната точка и на двете прояви е Народното събрание около 12 ч.. Тогава там има парламентарен контрол.

Преподавателите се събират в 11 ч. пред централния вход на ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски". 

За същия час според страницата на "Ранобудните...

Производствената активност в Китай отчете най-големия си скок от 18 месеца

Широкото послание тук е, че икономиката на Китай все още се държи, заяви експерт

    


Бойко Борисов отрекъл при разпит да е нареждал обстрел на Чакъра

Бившият премиер Бойко Борисов е разпитван три часа за спецоперацията, при която бе убит Тодор Димов - Чакъра, но е отрекъл, че лично е дал заповед за обстрел на къщата на жертвата край Харманли. Тя бе атакувана преди 10 г. от спецотряда за борба с тероризма с ръчни противотанкови гранатомети (РПГ) и бе срината почти до основи.

По това време... Бившият премиер Бойко Борисов е разпитван три часа за спецоперацията, при която бе убит Тодор Димов - Чакъра, но е отрекъл, че лично е дал заповед за обстрел на къщата на жертвата край Харманли. Тя бе атакувана преди 10 г. от спецотряда за борба с тероризма с ръчни противотанкови гранатомети (РПГ) и бе срината почти до основи. По това време...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

НЗОК обмисля да ореже клиничните пътеки за прием в болница

Станало е недоразумение между болница "Пирогов" и Столичната здравна каса за фактурите, увери управителят Румяна Тодорова

    


Облачен, но топъл Ден на будителите

Днес над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, от която на отделни места в Дунавската равнина и по Черноморието ще преръмява. Над югозападните и планинските райони ще бъде само с висока облачност до слънчево. Сутринта на места в котловините ще е мъгливо. Вятърът ще е слаб от изток и постепенно ще стихне. Максималните ... Днес над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, от която на отделни места в Дунавската равнина и по Черноморието ще преръмява. Над югозападните и планинските райони ще бъде само с висока облачност до слънчево. Сутринта на места в котловините ще е мъгливо. Вятърът ще е слаб от изток и постепенно ще стихне. Максималните ...

1 ноември в историята

79 г. — Започва едно от големите изригвания на вулкана Везувий. 1520 г. — Фернандо Магелан открива проток между Атлантическия океан и Тихия океан, който по-късно е наречен Магеланов проток. 1755 г. — Лисабонското земетресение: Лисабон е почти напълно разрушен, загиват между 60 и 100 хил.

“Обамагейт” раздразни и Китай

Реклама на Обама в Шанхай

Дипломатическите отношения между САЩ и Китай са поставени на изпитание, след като стана ясно, че американската Агенция за национална сигурност (АНС) е подслушвала и дипломати от Азия.

Китай поиска от САЩ разяснения относно разразилият се скандал с подслушванията, китайски държавни медии призоваха за изтегляне на американските агенти от страната, предаде АФП.

По-рано вестник „Сидней Морнинг Хералд”, позовавайки се на разгласените от бившия разузнавач Едуард Сноудън разкрития, съобщи, че Вашингтон чрез дипломатическите си представителства провежда разузнавателна дейност в азиатските държави. Шпионската дейност в Източна Азия е била фокусирана върху Китай, като сред основните ѝ центрове са били посолството в Пекин и консулствата на САЩ в Шанхай, Чънду и Съчуан.

Говорител на китайското външно министерство посочи, че Пекин е „сериозно загрижен” от тези съобщения. 

На фона на разразилия се скандал с подслушването на европейски лидери, американският държавен секретар Джон Кери заяви, че в някои случаи разузнавателните служби са отишли твърде далеч

“Уверявам ви, в хода на този процес не са нарушавани правата на невинни хора, но има усилия за опити за събиране на информация”, каза Кери чрез видеовръзка на конференция в Лондон. Той добави: “Да, в някои случаи се е стигало твърде далеч.”

Междувременно стана ясно, че президентът на САЩ Барак Обама разпореди на АНС да не подслушва телефонните разговори в централите на Международния валутен фонд и Световната банка.

Заповедта е част от усилията на Белия дом да демонстрира воля да намали поне отчасти шпионажа след разкритията на Едуард Сноудън. Специална комисия в Сената подкрепи законопроект, който въвежда ограничения върху програмата за електронно следене.

За да има право да подслушва, Агенцията вече ще трябва да иска разрешение от специално назначен за целта инспектор. Предвижда се присъда до 10 години затвор за непозволено наблюдение и шпиониране.

Очаква се текстът да бъде внесен за разглеждане от целия Сенат в най-кратки срокове.

 

Статията "“Обамагейт” раздразни и Китай" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Два автомобила катастрофираха на детелината при Даскалово

Леките автомобили Фолксваген „Поло” и Форд „Сиеста” катастрофираха на пътен възел Даскалово, предаде репортер на zaPernik.com.

Катастрофата е на пътен възел Даскалово, от страната към бензиностанция Петрол.

Инцидентът е станал около 6 часа тази сутрин. Към 6.30 часа дойде екип на полицията, за да направи оглед.

В този участък стават редовно катастрофи.

Ранобудните студенти връщат дарените 500 лева на дядо Благой

Дарението от 500 лв. което дядо Благой напарвил на "Ранобудните студенти" Снимка: Фейсбук

“Ранобудните студенти” решиха дарение от 500 лева на възрастен човек, който дари парите на младежите в Ректората.

Студентите приели сумата под влияние на емоцията, но по-късно осъзнали, че това не се вписва във визията и каузата им . Сега младежите издирват човека, представил се като Благой Петров, за да му благодарят и да му върнат парите. Ако той не се появи, сумата ще бъде дарена за благотворителност.

Ето цялото съобщение на “Ранобудните студенти”:

Както повечето от Вас вероятно са разбрали, вчера (30.10.2013 г.) един възрастен човек дойде в двора на Ректората и пожела да ни дари сумата от 500 лв. Твърде силната емоция и от страна на господина, и от наша, доведе до приемането на тези пари. Това се вижда добре и от импровизирания видеозапис, който наш колега засне по време на случката. Въпреки вълнението обаче, наложително е да признаем, че вземането на тези средства не беше правилно и не се вписва в цялостната ни визия на поведение, каузата, която защитаваме и целите, които сме си поставили. Макар да сме благодарни за трогателния жест, сметнахме за правилно да се обърнем към г-н Благой Петров с молба да се срещнем отново тук, в Ректората, за да му върнем дарената сума. Многократно го търсихме на посочения от него телефонен номер, но се оказа, че такъв номер всъщност не съществува. Призоваваме г-н Петров да дойде при нас до края на утрешния ден (01.11.2013 г.). В случай, че той не ни потърси, парите ще бъдат дарени за кауза по наша преценка. Прилагаме и снимки на самия плик и парите в него.

Статията "Ранобудните студенти връщат дарените 500 лева на дядо Благой" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Днес България се покланя пред народните будители


Днес е Денят на народните будители - празник, посветен на  просветителите и книжовниците, които са изградили и съхранили духовните ценности и културното самосъзнание на българите.

За първи път празникът е отбелязан през 1909 г. в Пловдив. През 1923 г. е обявен за общонационален празник, но през 1945 г. е забранен. Честването на Деня на народните будители е възобновено от 1992 г. по настояване на председателя на сдружението  "Мати Болгария" по това време Петър Константинов.
...

Унищожават химическото оръжие на Сирия на крачка от нас

Голяма е вероятността Русия да предостави транспорт за превоза на отровните вещества в чужбина. Освен това Москва е готова да отдели за тези нужди около 2 милиона долара, пише руският „Коммерсант", позовавайки се на руски дипломатически източници.

Обама разпоредил да не се подслушват телефоните в МВФ и СБ

Не е ясно дали досега АНС е подслушвала телефоните на двете финансови организации

    


Прогноза за времето - 1 ноември

През нощта и утре над по-голямата част от страната ще има значителна облачност, от която на отделни места в Дунавската равнина и по Черноморието ще преръмява. Над югозападните и планинските райони ще бъде само с висока облачност, през деня до слънчево.

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.
 
Мобилни камери:
бул."Ломско шосе"- бул. "Рожен"
 
бул. "Рожен"
 
бул."Вл. Вазов"- ул. "Резбарска"
 
бул."Цв. Лазаров" –...

Големите планове на Google за новия Android

KitKat трябва да реши куп проблеми, сред които съвместимостта с устройства от ниския клас

    


Няма кръвен анализ на Галина Чанева, загинала в Мексико

“В кореспонденцията до мексиканските власти съм настоявал да получим резултатите от кръвните проби на Галина Чанева. В изпратената от тях документация обаче няма и намек за такова нещо, не се споменава дори дали такива проби са взети.”
Това заяви пред “24 часа” наблюдаващият прокурор Димо Маджаров. “В кореспонденцията до мексиканските власти съм настоявал да получим резултатите от кръвните проби на Галина Чанева. В изпратената от тях документация обаче няма и намек за такова нещо, не се споменава дори дали такива проби са взети.” Това заяви пред “24 часа” наблюдаващият прокурор Димо Маджаров.

6,6 по Рихтер разтърси Чили

Земетресение с магнитуд 6,6 разтърси бреговете на Чили. Няма предупреждение за цунами.

Повече забавления със Samsung Blu-ray HDD

Гледането на телевизия става двойно по-приятно с новия плейър

    


Изправят тъщи и свекърви една срещу друга

Вече почти никой не се заблуждава, че главната роля в сериалите е поверена на нещастни влюбени. Те могат да си се обичат и да страдат колкото си искат един по друг, но ако ги нямаше свекървите и тъщите, мъките им щяха да са бели кахъри. Подлите номера на майките, които треперят над децата си, са това, което прави сериалите толкова гледани. Затова Вече почти никой не се заблуждава, че главната роля в сериалите е поверена на нещастни влюбени. Те могат да си се обичат и да страдат колкото си искат един по друг, но ако ги нямаше свекървите и тъщите, мъките им щяха да са бели кахъри. Подлите номера на майките, които треперят над децата си, са това, което прави сериалите толкова гледани. Затова

Гладът за информация на американските служби расте

Вратата към базата данни на електронните гиганти e широко отворена за NSA, но защо Агенцията търси задния вход?

    


Нобелова награда за идиотия

Автор: Владимир Шопов, reduta.bg

В повечето време по нашите земи най-полезния помощник на политологията е криминологията. Местната властова симбиоза предполага именно подобно знание и това често принуждава коментаторите да се вслушват в анализите на криминалистите. По тази причина бивши министри на вътрешните работи често могат да ви кажат повече за страната, отколкото бивши премиери. В последно време обаче все по-често си мисля, че психиатрията започна да поизмества криминологията и различните нейни диагнози изглеждат все по-адекватни описания на доста от водещите политици и техните решения. Безумните маневри около мораториума за купуване на земя са последното подсещане за ускореното отдалечаване от всякаква политическа нормалност и логика.

Може би има някой, който би се наел да търси политическа рационалност и смисъл в случилото се. Сигурно може да се каже, че на „Атака“ й бе удобно отворена писта за поизтъркване на „идентичността“, защото е очевидно, че има нужда от някаква истерия покрай която да навие страховете на някакви групи хора. Възможно е да видим някаква политическа хитрост в това ДПС да „лъсне“ като проевропейска партия, защото все пак наближават евроизбори и пред уважаемите европейски либерали не е лошо „да се представим добре“ с една „национално отговорна позиция“. Сигурно някой би затърсил знаци за нарастващо желание за бламиране на Сергей Станишев отвътре в партията му след като сега трябва да се обяснява в Брюксел „какво е искал да каже авторът“ и дори шефа на кабинета му гласува „за“. Сигурно има и човек, който да намери политически смисъл в поведението на ГЕРБ и да го обяснява с желание да търсят популистки ползи, за да догонват в рейтингите. Сигурно може, но аз лично не виждам особен смисъл.

Още по-комично и сюрреалистично бе посещението в Брюксел след сътворената на местна почва идиотия на Борисов, Станишев и Орешарски. По подобие на тримата глупаци на Доньо Донев те замънкаха някакви обяснения и станаха още по-трагикомични. Единият пледира моментна загуба на разсъдък, вторият пледира „загриженост“, третият не стана дори много ясно какво пледира. Колективно излъчваха инфантилизъм и пълна неадекватност на фона на нарастващата изолация на страната. Брюксел е бил свидетел на всякакви решения на страни-членки, много от тях странни, на ръба на закона, с очевиден популистки привкус, но едва ли е гледал трима юнаци, които дори не могат да дадат смислено обяснение за това, което са сътворили. За съжаление сценката едва ли е изненадала някой в европейската столица. Българските странности в този град имат своята история, която през годините започва с полупияни министри на заседания на съвета, преминава през фиаското Желева или цъкащият смс-и премиер и има за предпоследен принос гуляещата тумба на Сидеров. Сега към тях можем спокойно да добавим и сценката с „тримата глупаци“.

Разбира се, проблемът тук не се състои в това как точно изглеждаме в очите на хора, на които също могат да бъдат намерени немалко кусури. Сега обаче към изолацията на този кабинет трябва да прибавим и поведенческата му неадекватност, която започва да ни струва не просто загуба на авторитет, а реално избутване в ъгъла по важни въпроси. И това може да се види от нещо, което се случи точно, докато всички се занимавахме с нечленоразделните обяснения за мораториума. Докато в България се чудехме дали има правителство, което най-накрая да се захване с въпроса с имигрантите и бежанците, в Европа беше създадена коалиция от държави-членки, която реално постави темата за външните граници. В тази дипломатическа инициатива обаче няма да откриете официална България, която точно в този момент бе заета да играе някаква бутафорни спектакли по темата със земята. Ще намерите Гърция, Малта, Италия, Испания…. Докато те се опитваха да стартират изцяло нов дебат за финансирането и цялостната философия на външните граници на ЕС, нашата „гарнитура“ мереше колко дълга безмислена телена ограда да опъне по границата с Турция.

Политическата идиотия за съжаление не е просто забавна, но и струва скъпо, все по-скъпо. Пълната управленска и дипломатическа неадекватност около кризата с бежанците не просто означава нарастващ хаос и истерия в страната, но и липса на възможности за дългосрочни решения. Със сегашната философия и финансиране външните граници на съюза не могат да издържат дълго. Без работеща и добре финансирана обща гранична полиция, система за разпределение на тежестта при бежански и имигрантски кризи, реформа на цялостната имиграционна политика на съюза, допълнителна финансова подкрепа за натоварените институции и райони, изрични програми за икономическо развитие на районите по периферията на съюза и т.н. нещата отиват към срив. Но понеже трайно и общо решение не се очертава в идните години, в крайна сметка всяка от страните ще трябва да се оправя като цяло сама. Доколко сегашната политическа клоунада е в състояние да се справи с тази задача стана пределно ясно от изминалите няколко седмици и идиотията около мораториума.

Може би е време някой да напише до нобеловия комитет за учредяване на нова категория награди. Макар че и сега съществуващата комисия за физиология и медицина може да разгледа една евентуална българска кандидатура.

The post Нобелова награда за идиотия appeared first on Noresharski.com.

"168 часа": Бразилия гони 417 осъдени. Всички са по затвори, само Боевски - не

Гълъбин Боевски е единственият наркотрафикант от общо 417 чужденци, освободени от началото на годината от затвори в Бразилия, който не доизлежава присъдата в родината си. Всички останали осъдени там чужденци вече са зад решетките в държавите, в които са експулсирани.

Необяснимата аномалия с нашия шампион по вдигане на тежести предизвика силно Гълъбин Боевски е единственият наркотрафикант от общо 417 чужденци, освободени от началото на годината от затвори в Бразилия, който не доизлежава присъдата в родината си. Всички останали осъдени там чужденци вече са зад решетките в държавите, в които са експулсирани. Необяснимата аномалия с нашия шампион по вдигане на тежести предизвика силно

“Поверително от NL” разкрива гаджето на Мария Илиева

Николета Лозанова ще покаже от кого и от какво бяга Алисия, а специален гост на „Поверително от NL“ ще бъде мега звездата Галена.

Честваме народните будители!

Денят на народните будители почита делото на българските просветители, книжовници, революционери и свети будители на възраждащия се национален дух. Всяка година той се отбелязва на 1 ноември и е официален празник в Република България.

"Газпром" се предаде на България

Това твърди руски вестник по повод строежа на "Южен поток"

    


Преглед на печата от 1 ноември


Държавно управление

Капитал Daily

Данък лихва пада през 2017 г.
Вероятно ще остане и данъчната отстъпка за по-стари автомобили с катализатор

Първа копка за пристанището в Сарафово
Срещу 12 млн. лв. Бургаският залив ще се сдобие с нов рибарски център

Сега

Старите коли с катализатор ще ползват 30% отстъпка от данъка
Доходите от лихви, придобити през 2014 г., ще се облагат с 8%

9-годишната присъда на Александър Томов...

Автобуси от Перник и Трън тръгват срещу “Ранобудните студенти” (видео)

Един от хората, които са потеглили от Перник . Снимка: zapernik.com

Автобуси от Перник и Трън са потеглили рано тази сутрин към София, за да участват в контра-шествието срещу “Ранобудните студенти”, съобщиха сайтът “Zapernik” и блогърът Асен Генов.

Според новинарския сайт в автобусите има служители на Общината, които “под строй” са били откарани на контрапротеста, планиран за 11 ч пред “Александър Невски”. Те са започнали да се събират на паркинга зад Общината малко след 7 ч тази сутрин. Хората се разгневили, когато журналистите им задали въпроса дали отиват да протестират срещу студентите. Те заявили, че ще пътуват за събор по повод деня на Народните будители в пернишкото село Ярджиловци, но по-късно автобусът потеглил към столицата.


Статията "Автобуси от Перник и Трън тръгват срещу “Ранобудните студенти” (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Китайка избра Видин пред САЩ

"Тихо, спокойно и красиво." С тези три думи 25-годишната Уан Хаою от Китай описа първите си впечатления от България и Видин. Завършила висшето си образование в университет в Пекин, мис Уан отскоро е в града, където за първи път деца от СОУ "Цар Симеон Велики" ще учат китайско четмо и писмо.
Преподавател доброволец по програма на института "Тихо, спокойно и красиво." С тези три думи 25-годишната Уан Хаою от Китай описа първите си впечатления от България и Видин. Завършила висшето си образование в университет в Пекин, мис Уан отскоро е в града, където за първи път деца от СОУ "Цар Симеон Велики" ще учат китайско четмо и писмо. Преподавател доброволец по програма на института

Няма закон, по който пациентът да доплаща 20%

Да извадят парите за Здравната каса от заема, който взеха в размер на 1 милиард, призова председателят на Българска асоциация за закрила на пациентите Пламен Таушанов. Той е категоричен, че никой няма законово основание да кара пациентите да доплащат 20% заради недостига в касата. Ако управляващите не вземат мерки, на 15 ноември ще има национален протест.

Подуване на корема прави млада жена бременна всеки месец

Млада британка трябва постоянно да обяснява на непознати, че не е бременна, а страда от рядко заболяване, което причинява подуване на стомаха. 
24-годишната Хейли Барли е с болестта на Хиршпрунг. Тя е причината стомахът периодично да се подува до степен, в която младата жена изглежда в напреднала бременност. Хейли признава, че редовно я питат Млада британка трябва постоянно да обяснява на непознати, че не е бременна, а страда от рядко заболяване, което причинява подуване на стомаха. 24-годишната Хейли Барли е с болестта на Хиршпрунг. Тя е причината стомахът периодично да се подува до степен, в която младата жена изглежда в напреднала бременност. Хейли признава, че редовно я питат

Двучасова операция раздели сиамски близнаци в "Пирогов"

От 10-дневния Веско е отстранен неговият неразвит, мъртъв близнак

    


Искат удължаване на комисията за тефтера на Филип Златанов

Пресконференцията на прокуратурата, на която бехе показано скандалното тефтерче на Филип Златанов, Снимка: legalworld.bg

Народното събрание ще обсъди днес удължаване на работата на парламентарната комисия, която проучва “тефтеечето” и дейността на уволнения председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

 Комисията бе създадена на 3 септември, а неин председател в Кирил Добрев (БСП).

Заради обема на информацията предложението на Коалиция за България е работата на комисията да продължи още 30 дни. Очаква се да бъде направен и избор на кандидати за Комисията срещу конфликт на интереси от парламентарната квота.

 По-късно се очаква 8 министри да се явят на парламентарен контрол в пленарната зала. 

Статията "Искат удължаване на комисията за тефтера на Филип Златанов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Панайотопулос: Скоро ще изнасяме продуктите на "Престиж" в ЕС

До няколко години гръцкият собственик на компанията планира нови инвестиции в производството на компанията

    


Прокурори влизат във всички ведомства

Съдебната палата в София. Снимка: Сергей Антонов

Прокурори ще влязат в министерства, държавни комисии и агенции, за да следят отблизо дали не бездейства администрацията, какви са пречките пред нейната работа и какво куца в отношенията с гражданите.

Това съобщи пред “Труд” зам. главният прокурор Камен Михов, който ръководи Върховната административна прокуратура (ВАП).

Планът за надзор за законността е по примера на Португалия, където обвинителите имат кабинети във всяко ведомство.

Първото работно място за прокурор от ВАП е в ДКЕВР, то е създадено във връзка с протестите срещу високите сметки. “Ще пратим хора и в другите държавни органи”, каза Михов. Те ще преглеждат на място жалбите за засегнати права и интереси на граждани. Ще проверяват къде има лоши нормативи или несвършена работа.

Статията "Прокурори влизат във всички ведомства" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване