Audi RS6 Avant идва с мощността на Lamborghini Aventador

След като тунинг майсторите от O.CT. Tuning представиха пакет за Audi RS6 Avant с 680 к.с., колегите им от ABT Sportsline решиха да ги надскочат. За целта създадоха страховит пакет за спортното комби със 700 к.с.  Създаден да бъде „впечатляващ, без да е арогантен“, новият пакет включва система за контрол на двигателя, спортни ауспуси и „леки модификации по управлението на двигателя“. В резултат на тези промени 4-литровият битурбо V8 двигател произвежда 700 к.с. и въртящ момент от 880 Нм. За тези, които не знаят, това е увеличение със 140 к.с. и 180 Нм спрямо серийния модел. При такъв потенциал съвсем логично е спортното комби с лекота да ускорява до 100 км/ч за 3.4 секунди. Максималната скорост пък възлиза на 320 км/ч. Колата обаче не издава особено потенциала...

Телевизия cash and carry*

Пари и красиви мацки. Това със сигурност е била поне веднъж мечтата на всеки средностатистически мъж.
А когато са в комбинация на екрана, обикновено са част от някоя тв игра. Независимо дали трябва да въртиш колело на късмета, или да си купиш късметлийския билет, за да спечелиш.
Напоследък предаванията, тип cash and carry, се превръщат в новата Пари и красиви мацки. Това със сигурност е била поне веднъж мечтата на всеки средностатистически мъж. А когато са в комбинация на екрана, обикновено са част от някоя тв игра. Независимо дали трябва да въртиш колело на късмета, или да си купиш късметлийския билет, за да спечелиш. Напоследък предаванията, тип cash and carry, се превръщат в новата

1 ранен при стрелба на летището в Лос Анджелис

Стрелба евакуира част от международното летище в Лос Анджелис.

BG зет ще лети до работа със самолет

Повторното преброяване на гласовете потвърди, че австралийският милиардер и български зет Клайв Палмър (женен е за българката Анна Роуз) печели депутатско място в долната камара. Той обаче няма да се се мести от Куинсланд в столицата Канбера, а ще изминава разстоянието от 1120 км дотам с частния си самолет. Повторното преброяване на гласовете потвърди, че австралийският милиардер и български зет Клайв Палмър (женен е за българката Анна Роуз) печели депутатско място в долната камара. Той обаче няма да се се мести от Куинсланд в столицата Канбера, а ще изминава разстоянието от 1120 км дотам с частния си самолет.

Външното министерство отправи предупреждение към българите в Египет


По информация, получена от посолството на България в Кайро, в периода 1-5 ноември в Египет е планирано провеждането на масови протести, като рискът от възникване на масови безредици се оценява като висок.

По тази причина Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, намиращи се в основните административни центрове на Египет да ограничат движението си.

Министерството съветва онези, които възнамеряват да пътуват до страната по възможност да отложат...

Лекарите излязоха на протест заради недофинансирането на болниците

Ден, след като служителите на „Пирогов" изразиха недоволството си от недофинансирането на болниците, днес по обяд същото сториха и работещите в други лечебни заведения. Протестните действия бяха предупредителни с идеята да сигнализират за негативните последици, до които може да доведе фактът, че Здравната каса изплаща на болниците само 80% от полагащото им се заради липса на средства. В столицата недоволство бе изразено пред „Пирогов", „Александровската" болница, „Св. Анна", проявата подкрепиха и АГ болниците „Майчин дом" и „Шейново". Основното...

"Икономист" за България: Студенти на барикадите

В продължение на няколко часа на 30 октомври българският Конституционен съд – най-висшият съдебен орган в страната, бе пуснат на търг в eBay. Преди сайтът да го свали, необичайният артикул бе описан като "нефункциониращ, както е замислено, и не съвсем в изправност”. Според рекламата, артикулът ще бъде от полза най-вече за членове на мафията, за "важните клечки” и за корумпираните членове на парламента. Така започва кореспонденцията на британското списание "Икономист" от София, публикувана в петък под заглавие "Студенти на барикадите". Шегата в eBay дойде седмица, след като студентите окупираха главната сграда на Софийския университет с искане за оставка на доминираното от социалистите правителство и край на корупцията, която според тях е обхванала политиците. Окупацията бе подкрепена от други студенти в балканската страна от Бургаския университет на черноморския бряг, до Русенския университет на границата с Румъния, пише по-нататък списанието. То обяснява, че вълната от окупации на зали и сгради във висши училища е започнала на 23 октомври в Софийския университет, когато студенти от университета са блокирали аудитория на Юридическия факултет, в която е трябвало да изнесе лекция председателят на Конституционния съд Димитър Токушев. Съдът се възприема като прекалено близък до правителството. Неговото решение в началото на октомври да да запази мястото на Делян Пеевски, според медиен магнат, в парламента  подхрани гнева на много българи, които протестираха всеки ден откакто в средата на юни Пеевски бе назначен начело на могъщата Държавна агенция за национална сигурност, разказва по-нанатък списанието. То цитира български наблюдатели, според които след повече от 140 дни всекидневните демонстрации са загубили първоначалната си енергия, но сега студентите може да дадат нов тласък на протеста. Политици от управляващата коалиция бързо заклеймиха студентите и ги обвиниха, че преследват политически цели и действията им са в разрез с демокрацията, пише "Икономист". А освен обвиненията на политиците студентите от Софийския университет бяха изложени в неделя на нападение на проправителствена група, която неуспешно щурмува вратата на окупирания Ректорат. Списанието посочва, че ръководството на университета в София подкрепя мотивите на студентите да протестират срещу "липсата на морал в политическия живот", но ги призовава да прекратят блокадата. Както и че досега над 400 преподаватели от няколко български университета са се подписали под декларация в подкрепа на протестиращите студенти.

Ексченге гърмя по колеги, пускат барети след него

Бивше ченге, замесено в обир на над 90 хил. лева от банка във Враца, гърмя по свои колеги, за да се измъкне. Часове по-късно тежковъоръжени барети тръгнаха по следите му. Екшънът се разиграл в четвъртък вечерта в столичния квартал „Света Троица”.

Отрано трениран мозък цял живот работи добре

Повечето родители знаят как да успокоят раздразненото дете, кои храни предизвикват превъзбуда преди лягане, как да почистят рана, за да не се инфектира. Но дори някои от най-грижовните майки и татковци нямат основни познания за детския мозък. С тази образователна задача са се заели психиатърът д-р Даниъл Сийгъл и педиатърката и психотерапевт ... Повечето родители знаят как да успокоят раздразненото дете, кои храни предизвикват превъзбуда преди лягане, как да почистят рана, за да не се инфектира. Но дори някои от най-грижовните майки и татковци нямат основни познания за детския мозък. С тази образователна задача са се заели психиатърът д-р Даниъл Сийгъл и педиатърката и психотерапевт ...

Отоново липса на лекарство за множествена склероза излага на риск пациентите

Поредна липса на лекарство за множествена склероза в родните аптеки излага на риск здравето на пациенти. За това сигнализира наш слушател, като уточни, че медикаментът не може да се намери вече почти от месец. Диана Диогерска използва „Ребив 44" от три години и до момента не е прекъсвала приема. Заради така създалата се ситуация обаче от 9-и октомври пациентката не е употребявала от инжекционния разтвор. „Ако лечението се спре, не е ясно дали няма да има нов пристъп," обясни Диогерска и допълни, че ако трябва сама да си закупи медикамента, ще с...

256 са малките обекти за производство на домашна ракия на територията на Митница Варна с валидни регистрации

256 са специализираните малки обекти за дестилиране по смисъла на чл. 4, т. 8 от Закона за акцизите и данъчните складове на територията на Митница Варна, които са с валидни регистрации. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от пресцентъра на Агенция „Митници”.

Младенов отново намери тенденция срещу ЦСКА

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов се оплака, че много грубо се играе срещу „червените” и изрази съмнения за тенденциозност в съдийството. Това специалистът направи след домакинската победа с 1:0 над „Берое” в мач от 15-ия кръг на „А” група, играл се в четвъртък вечерта.

Трябват ни 562 лв. да изкараме месеца

Нараства броят на бедните и на богатите домакинства, като "ножицата" в доходите между двете групи се разтваря още повече.

70 на сто от българите искат отворено правителство

Близо 70% от българите искат правителството им да бъде по-отворено. Това сочат данните на изследване на Световната банка, представено на срещата на страните от инициативата “Партньорство за открито управление” в Лондон. 36 на сто от анкетираните са убедени, че правителството ни е затворено, 19, че по-скоро е затворено. Близо 70% от българите искат правителството им да бъде по-отворено. Това сочат данните на изследване на Световната банка, представено на срещата на страните от инициативата “Партньорство за открито управление” в Лондон. 36 на сто от анкетираните са убедени, че правителството ни е затворено, 19, че по-скоро е затворено.

Кмет прати в болница петокласник за Хелуин

Петокласник от училище „Васил Воденичарски" в Хайредин е с комоцио в хирургията на врачанската болница. 12-годишният Наделин Николов е приет по спешност в нощта срещу петък. Майка му Миглена Илиева твърди, че момчето е пребито от кмета на общината Тодор Тодоров. По думите й той влетял в класната стая докато децата рисували сюжети за Хелуин. Хванал нейния син и още едно момче, извел ги в коридора и там започнал да ги шамаросва.

За младите будители и... контрабудителите

Българийо, освен будители ти вече имаш и контрабудители! Нещо нечувано, което ще остане в историята ни като наглостта на двадесет и първи век. Младостта на родината ни протестира! Децата ни след като бяха на улицата повече от 120 дни се затвориха в Университета и съвсем справедливо поискаха оставката на всички „герои”, които вече 23 години ни управляват. Някой прави всичко възможно отново да обяви протеста им като партийно дирижиран, като платен, като не знам какъв. Медиите се опитват, притиснати ...

Вечерният протест в София започна „по график”

Участъкът между бул. Васил Левски и бул. Цар Освободител

Орешарски: Предизвикателство през 2014 г. ще са отлаганите реформи

България, като страна член на ЕС, не бива да приема дискриминационни текстове спрямо други граждани. Така министър-председателят Пламен Орешарски коментира в Сливен решението на Народното събрание за мораториума върху продажбата на земеделски земи.

Стрелба на летището в Лос Анджелис

/КРОСС/ Нещо странно се случва на летището в Лос Анджелис. Имаше някаква стрелба. Хора бягат навсякъде. За това съобщават свидетели на инцидента в Twitter.От CBS Los Angeles потвърждават, че на летището е имало "голям" инцидент, но не съобщават повече подробности. Терминал 3 на аеропорта е бил евакуиран. Fox Sports пък съобщава за паническо бягство на хора от летището, позовавайки се на думите на един от очевидците - Бил Рейтър. ABC 7 съобщава, че агент на TSA, който е бил на контролния пункт, е бил застрелян. Според CBS LA стрелецът, въоръжен с мощна пушка, е бил прострелян. Пътищата от и до летището са затворени.

Стрелба на летището в Лос Анджелис

/КРОСС/ Имаше някаква стрелба на летището в Лос Анджелис. За това съобщават свидетели на инцидента в Twitter.От CBS Los Angeles потвърждават, че на летището е имало "голям" инцидент на, но не съобщават повече подробности. Терминал 3 на аеропорта е бил евакуиран. Fox Sports пък съобщава за паническо бягство на хора от летището, позовавайки се на думите на един от очевидците - Бил Рейтър.

Във Франция арестуват чеченци, атакували проститутки

Седем чеченци са били арестувани в началото на тази седмица в Страсбург по подозрение, че участват в престъпна група, извършвала нападения срещу проститутки, съобщиха от градската прокуратура.

На въртележката

Преди няколко години един бивш вече депутат предложи революционна идея – всички патрулиращи ченгета у нас да носят в джобовете си само по 10 лева, при това на стотинки.

"Да не се допуска политизиране и манипулиране на темата с бежанците"

Президентът Росен Плевнелиев се срещна с еврокомисаря Кристалина Георгиева

    


Заради ремонта при 67 км от„Тракия", шофьорите минават по алтернативен маршрут

Шофьорите могат да използват алтернативен маршрут, при ремонта на виадукта при км 67 от автомагистрала „Тракия", съобщиха от "Фокус". 
Строително-монтажните работи на виадукта при село Церово - км 67+027, от автомагистрала „Тракия" започнаха и е въведена организация на движение.

В посока от Пловдив към София, движението ще се извършва в две... Шофьорите могат да използват алтернативен маршрут, при ремонта на виадукта при км 67 от автомагистрала „Тракия", съобщиха от "Фокус". Строително-монтажните работи на виадукта при село Церово - км 67+027, от автомагистрала „Тракия" започнаха и е въведена организация на движение. В посока от Пловдив към София, движението ще се извършва в две...

Откриха 376 гроба от различни епохи край Русе

/КРОСС/ Стотици тракийски и средновековни гробове бяха открити по газопроводната връзка между Русе и Гюргево, която се изгражда в момента. 376-те гроба са част от некропола, съществувал край град Мартен, и датират от различни епохи - от времето на гетското царство до Средновековието, разказа археологът Деян Драгоев от Русенския исторически музей.Още в самото начало на разкопките специалистите са попаднали на обреди от около V-IV век пр. Хр. - погребан воин с отсечена глава, която е положена в скута му, погребения на кучета и други животни с накити от злато и сребро.„Имаме осем гроба от късножелязната епоха - от времето на траките по нашите земи, както и множество гробове от времето на ранната Римска империя. Изключително добре е представен и периодът на късния Рим и късноантичната епоха. Част от гробовете, отнасящи се към това време, принадлежат на варварско население, което Римската империя е наела, за да охранява границите си. Последните като хронология гробове, които са разкрити, датират от Второто българско царство - от края на XII и първата половина на XIII век", обясни Драгоев.„Сред най-интересните находки са части от коланни гарнитури с апликирани полускъпоценни камъни, които са рядкост за България. В някои от ранносредновековните гробове от XI век са били погребани войници, чието въоръжение е напълно запазено. Те са били положени заедно мечове, бойни брадви, копия. които са се съхранили добре", допълни археологът

Над 100 споразумения годишно се случват с помощта на медиация

Над 100 споразумения годишно се случват с помощта на медиация, разясниха за Дарик от Центъра към Софийския районен и градски съд. По този начин се избягва воденето на съдебен процес, спестява се време и средства. Медиацията се води от трето неутрално лице, имащо за цел да подпомага спорещите страни за постигане на оптималното решение на спорните въпроси. Семейни конфликти, делби, спорове между съседи, трудови и търговски дела. Именно по този тип казуси медиацията показва своите приемущества пред обикновения съдебен процес, разказва Лъчезар ...

Цената на "Гражданска отговорност" според нарушенията на шофьорите

Застраховката на колите ще се обвърже с допуснатите нарушения на шофьорите според т.нар. система "бонус-малус". Това предвиждат промени в Кодекса за застраховането, които са внесени в парламента за обсъждане. Ако те бъдат приети от депутатите до средата на следващата година, системата "бонус-малус" при формиране премията по задължителната автомобилна застраховка "Гражданска отговорност" може да заработи до края на 2014 г., каза Борислав Богоев, зам.-председател на Комисия за финансов надзор, ръководещ управление "Застрахователен надзор" на форум, посветен на застраховането на автомобилите. Системата "бонус-малус" цели по-справедлива премия в зависимост от характеристиките на шофьора и автомобила. Така добросъвестните и внимателни шофьори ще бъдат "възнаградени" с по-ниска застрахователна премия, а тези, които не спазват правилата за движение и причиняват катастрофи, ще бъдат "санкционирани" с по-висока премия. Очакваният ефект от въвеждането на системата е спазването на правилата за движение по пътищата и намаляване на катастрофите, каза Борислав Богоев. Застрахователният бранш подкрепя въвеждането на диференцирани коефициенти при формирането на премията. Според Димитър Тонев, изпълнителен директор на ЗК "Уника", има възможност за използване на различни показатели за прецизиране на тарифите при определяне премията по "Гражданска отговорност". Част от тях са кредитната история, изминатите километри, професията на водача. Броят виновно причинени събития може да е основен показател за определянето на размера на тарифата. За да се избегне увеличаване на незастрахованите лица по "Гражданска отговорност", може да се въведе таван на премията, смята Димитър Тонев от "Уника". Според него максималната тарифа може да се използва за регулиране на броя на незастрахованите. Друга възможност е телематичното застраховане на принципа "платете, докато шофирате", каза Борислав Василев, управител на фирма "Ауто 3 П", която се занимава с внедряването на иновации в областта на информационните технологии за управление на риска и оптимизиране на разходите в автомобилното застраховане. Според международно проучване пазарът на застраховките "платете, докато шофирате" (PAYD) ще нарасне 50 пъти до края на десетилетието. "Така телематично активираните полици ще генерират премии на стойност 50 милиарда евро на застрахователите, които са се възползвали от тази възможност", каза Василев. От началото на годината до края на септември у нас са регистрирани 5287 тежки катастрофи, при които са загинали 430 и са ранени 6665 граждани. В сравнение със същия период на 2012 г. тежките произшествия са с 339 повече, като загиналите са с 16 по-малко, а ранените са с 653 повече. Това съобщи комисар Антон Антонов от отдел "Пътна полиция". В 37% от случаите основната причина за катастрофите е превишената скорост. Тя е основният виновник при половината смъртни случаи. Профилът на шофьорите, които предизвикват най-много произшествия, е мъж на възраст от 18 до 24 години, който кара най-често в тъмната част на денонощието в дните петък-понеделник. С една четвърт се е увеличил броят на установените пътни нарушения през тази година спрямо деветте месеца на 2012 г. Нараснал е и броят на засечените автомобили без "Гражданска отговорност" – от 14 324 през миналата година на 15 816 през тази година. Регистрирани моторни превозни средства към средата на годината са близо 3.5 милиона, като две трети от тях са на възраст над 15 години. Колите на възраст до 5 години са едва 9%. Валидните свидетелства за управление на автомобил са 4 608 538. Отнемане на шофьорската книжка и точки от талона, временно сваляне на регистрационния номер, конфискуване на незастрахован автомобил са основните законови методи за справяне с водачите, които карат без гражданска отговорност, каза Диана Евстатиева, член на управителни съвет на Гаранционният фонд.

Готвят застраховката за колите да бъде според нарушенията на шофьорите от 2014 г.

Застраховката на колите ще се обвърже с допуснатите нарушения на шофьорите според т.нар. система "бонус-малус". Това предвиждат промени в Кодекса за застраховането, които са внесени в парламента за обсъждане. Ако те бъдат приети от депутатите до средата на следващата година, системата "бонус-малус" при формиране премията по задължителната автомобилна застраховка "Гражданска отговорност" може да заработи до края на 2014 г., каза Борислав Богоев, зам.-председател на Комисия за финансов надзор, ръководещ управление "Застрахователен надзор" на форум, посветен на застраховането на автомобилите. Системата "бонус-малус" цели по-справедлива премия в зависимост от характеристиките на шофьора и автомобила. Така добросъвестните и внимателни шофьори ще бъдат "възнаградени" с по-ниска застрахователна премия, а тези, които не спазват правилата за движение и причиняват катастрофи, ще бъдат "санкционирани" с по-висока премия. Очакваният ефект от въвеждането на системата е спазването на правилата за движение по пътищата и намаляване на катастрофите, каза Борислав Богоев. Застрахователният бранш подкрепя въвеждането на диференцирани коефициенти при формирането на премията. Според Димитър Тонев, изпълнителен директор на ЗК "Уника", има възможност за използване на различни показатели за прецизиране на тарифите при определяне премията по "Гражданска отговорност". Част от тях са кредитната история, изминатите километри, професията на водача. Броят виновно причинени събития може да е основен показател за определянето на размера на тарифата. За да се избегне увеличаване на незастрахованите лица по "Гражданска отговорност", може да се въведе таван на премията, смята Димитър Тонев от "Уника". Според него максималната тарифа може да се използва за регулиране на броя на незастрахованите. Друга възможност е телематичното застраховане на принципа "платете, докато шофирате", каза Борислав Василев, управител на фирма "Ауто 3 П", която се занимава с внедряването на иновации в областта на информационните технологии за управление на риска и оптимизиране на разходите в автомобилното застраховане. Според международно проучване пазарът на застраховките "платете, докато шофирате" (PAYD) ще нарасне 50 пъти до края на десетилетието. "Така телематично активираните полици ще генерират премии на стойност 50 милиарда евро на застрахователите, които са се възползвали от тази възможност", каза Василев. От началото на годината до края на септември у нас са регистрирани 5287 тежки катастрофи, при които са загинали 430 и са ранени 6665 граждани. В сравнение със същия период на 2012 г. тежките произшествия са с 339 повече, като загиналите са с 16 по-малко, а ранените са с 653 повече. Това съобщи комисар Антон Антонов от отдел "Пътна полиция". В 37% от случаите основната причина за катастрофите е превишената скорост. Тя е основният виновник при половината смъртни случаи. Профилът на шофьорите, които предизвикват най-много произшествия, е мъж на възраст от 18 до 24 години, който кара най-често в тъмната част на денонощието в дните петък-понеделник. С една четвърт се е увеличил броят на установените пътни нарушения през тази година спрямо деветте месеца на 2012 г. Нараснал е и броят на засечените автомобили без "Гражданска отговорност" – от 14 324 през миналата година на 15 816 през тази година. Регистрирани моторни превозни средства към средата на годината са близо 3.5 милиона, като две трети от тях са на възраст над 15 години. Колите на възраст до 5 години са едва 9%. Валидните свидетелства за управление на автомобил са 4 608 538. Отнемане на шофьорската книжка и точки от талона, временно сваляне на регистрационния номер, конфискуване на незастрахован автомобил са основните законови методи за справяне с водачите, които карат без гражданска отговорност, каза Диана Евстатиева, член на управителни съвет на Гаранционният фонд.

Майкъл Дъглас и Катрин-Зита Джоунс са се събрали

Популярната холивудска двойка Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс отново се е събрала официално, съобщи Контактмюзик, предаде БТА. На премиерата на новия си филм "Лас Вегас" в Ню Йорк Майкъл Дъглас е носел венчалната си халката. Той е прекъснал разговор с репортери, за да отговори на телефонно позвъняване, като е обяснил, че е много важно. Стоящ наблизо е чул, че Катрин Зита-Джоунс му е пожелала късмет. Единствената причина Катрин Зита-Джоунс да не придружава Майкъл Дъглас на премиерата била, че не искала да отвлече вниманието от филма. Тя му се обадила, без да знае, че вече е на червения килим, каза близък до двойката. По-късно вечерта Майкъл Дъглас казал пред приятели, че двамата с Катрин Зита-Джоунс са се сдобрили. Катрин Зита-Джоунс вече се е върнала в семейния апартамент в Ню Йорк. ...

Папазов готов с проект за интрамодален терминал във Варна

След денонощна работа с експерти сме готови с идейния проект за много модерен интрамодален терминал във Варна, съобщи транспортният министър Данаил Папазов. Мегапроектът предвижда изграждането на терминала в района на Максуда и ще кандидатства за реализация в предвидения в бюджета за следващата година Фонд за важни инфраструктурни проекти за различните райони.

До 7 пъти по-скъпа „Гражданска” за джигитите на пътя

От 5 до 7 пъти по-скъпа „Гражданска отговорност“ може да се наложи да плащат шофьорите с много нарушения на пътя.

Юън Макгрегър дебютира на Бродуей

/КРОСС/ Шотландският актьор Юън Макгрегър дебютира на Бродуей в пиесата на Том Стопард „The Real Thing", пише в блога ArtsBeat на The New York Times. Като режисьор на постановката се изявява Сам Голд . Първите спектакли ще бъдат изнесени в театъра American Airlines през октомври 2014 година. Все още не е ясно кой ще изиграе главната женска роля в пиесата. „The Real Thing" е написана през 1982 г. и се смята за една от най-добрите кариерата на Стопард . В нея се описана историята на драматурга Хенри, който прескача от една жена на друга и пише пиеси за любовта.До Юън Макгрегър в образа на Хенри са влизали актьорите Рождър Рис, Джеръми Айрънс и Стивън Дилейн . През 1984 година Айрънс прави дебюта си на Бродуей именно с образа на Хенри. За превъплъщението си той бе удостоен с наградата "Тони ".Юън Макгрегър е известен най-вече с филмовите си роли. Най-голяма популярност му донесе участието във филмите „Мулен Руж" и „Междузвездни войни". През ноември 2013 г. по кината ще излезе и последният проект с негово участие - "August: Osage County".

Софрониева гора посадиха във Враца

Днес в спортния комплекс във Враца бе засадена гора, посветена на 200-годишнината от успението на св. Софроний Врачански. Враца е вторият град в България, който се присъединява към националната инициатива „Памет”. Родолюбивото начинание предвижда във всеки от българските градове, който е свързан с паметта на народен будител, да бъде засадена гора в негова памет. Преди две седмици в Асеновград бе посадена Паисиева гора. В засаждането на Софрониевата гора във Враца днес се включиха зам.-министърът на образованието Атанаска Тенева...

Капка: Не ми харесва , че до студентите стоят тъмночервени и тъмносини

На днешните студенти им липсва идеологията. Те се борят да падне едно правителство, а после какво? Студентите не показват своите принадлежности и това им пречи. Не ми харесва и факта, че до тях стоят тъмночервени лидери от рода на Георги Близнашки, както и тъмносини такива, като Калин Янакиев. Студентите трябва да си избистрят за какво се борят и да си поставят цел. Това каза Капка Георгиева от Национал-демократичната партия в предаването "Лице в лице" по БТВ.

В Китай откриха флейти на 9000 години

Три флейти от кост, направени преди девет хиляди години, били намерени в древно китайско гробище в провинция Хънан, Централен Китай, съобщи агенция Синхуа.

Мъж, сипал киселина в мляко, бе задържан в Хасково

Полицията в Хасково задържа 43-годишен мъж от Асеновград, сипал киселина в прясно мляко, съобщиха „Фокус" от ОД МВР - Хасково.

Вчера в 09.00 часа той се е явил в полицията в Хасково и е заявил, че в пристъп на ярост поради неуредени финансови взаимоотношения с работодателя си е сипал около 150 мл киселина за почистване на злато в 66 литра прясно Полицията в Хасково задържа 43-годишен мъж от Асеновград, сипал киселина в прясно мляко, съобщиха „Фокус" от ОД МВР - Хасково. Вчера в 09.00 часа той се е явил в полицията в Хасково и е заявил, че в пристъп на ярост поради неуредени финансови взаимоотношения с работодателя си е сипал около 150 мл киселина за почистване на злато в 66 литра прясно

Студенти от Кьолн към колегите в България: И ние сме с вас. Продължавайте! (видео)



Студенти от Кьолн изпратиха до "Дневник" видео, което са направили в подкрепа към колегите си в България. То е част от вълна събития, снимки и послания от български студенти по света, които споделят вече цяла седмица "Ние сме с вас" и подкрепят исканията за оставка, промени и морал в политиката.


Борисов: Искът ми срещу Йордан Цонев за 50 000 лева вече е заведен в Софийски градски съд

Исковата ми молба срещу Йордан Цонев вече е заведена в Софийски градски съд. Искът е на стойност 50 000 лева. Това заяви в официалния си фейсбук профил експремиерът Бойко Борисов. "В политическата си кариера съм срещал много идеологически и политически противници и това е естествено, когато се управлява демократична държава.

Олимпийска шампионка търгувала с деца

Италианската полиция е разкрила международна престъпна група, занимавала се с отвличане на деца с цел получаване на откуп. Сред престъпниците има украински, италиански, норвежки и шведски граждани.

Лидерът на пакистанските талибани бе убит

Хакимула Мехсуд загина при нападение на американски безпилотен самолет

    


Протестиращи искат оставката на Орешарски за 141-и ден и отново подкрепят студентите


Една седмица след обявяването на пълна окупация на Софийския университет от "Ранобудните студенти" протестът им продължава. И тази вечер в подкрепа на студентите 141-то протестно шествие започва пред СУ. "Дневник" отново ще следи пътя и действията на протестиращите.

18.23 ч. Протестът все още е на кръстовището пред СУ. Протестиращите пропуснаха една линейка, за да мине. Мъж развява плакат "Оставка, оставка, оставка. Вашите бездействия са равни на смърт.

18.10 ч....

Сноудън пише на Меркел, иска среща

Едуард Сноудън даде да се разбере, че знае много и е готов да помогне при разследването на шпионската афера с US подслушванията на територията на Германия. Тази готовност той изразява в писмо до германското правителство.  “Бих се радвал на разговор с Вас във Вашата държава, когато положението се изясни (сигурността му се гарантира)", пише той. Едуард Сноудън даде да се разбере, че знае много и е готов да помогне при разследването на шпионската афера с US подслушванията на територията на Германия. Тази готовност той изразява в писмо до германското правителство. “Бих се радвал на разговор с Вас във Вашата държава, когато положението се изясни (сигурността му се гарантира)", пише той.

„Есенни пасажи” в Несебър

Със симпозиум по актуални риболовни въпроси новият рибен фестивал „Есенни пасажи” започна днес в Несебър. Той ще продължи до понеделник, с много и разнообразни събития по темата. За утре е планиран турнир по подводен риболов, ателие-работилница „АртРиболов” и състезание за най-вкусна рибена чорба между екипажите на риболовните кораби в Несебър. На трети ноември, в 15 часа започна концерт на хора за гръцки песни „Месемврия”, а от центъра за водни спортове „Синхрон Спорт” организират кръжок по риболов и през трите фестивални дни. ...

Медиците в Плевен се включиха в протеста

По решение не Събора на БЛС, проведен преди около две седмици е било взето решение за лекарски протест на 8 ноември, но поради по- бързите действия в "Пирогов", Пловдив и колегите от Варна, лекарите от униветситетската болница "Д-р Г. Странски" в Плевен в знак на солидарност протестираха на 1 ноември пред болницата в Плевен. Д-р Грозев - председател на Управителния съвет на Районната лекарска комисия в Плевен обясни, че в протеста в Плевен не са включени специфични изисквания и изрази мнение, че наистина не е нормално да се финансира дейността ...

Хелоуин даде глътка въздух на Обама

Барак Обама и първата дама на САЩ Мишел Обама поеха глътка въздух, участвайки в парти за Хелоуин и загърбвайки за малко шпионските скандали свързани с най-верните съюзници на Вашингтон и с разочарованието на американците от здравната реформа, предложена от президента, съобщи ДПА.

Правят електронен регистър на пчеларите във Варненска област

Електронен регистър на пчеларите във Варненска област ще бъде създаден към Областната дирекция за безопасност на храните (ОДБХ) в черноморския град. Решението за това е взето вчера на заседание на обществения съвет към областния управител Иван Великов.

Капка Георгиева: Има вероятност за коалиция между ГЕРБ и БСП

София /КРОСС/ Национализмът има бъдеще в цяла Европа. Винаги ще има ниша за националистическите движения. Българският национализъм ще се изкачи на едно по-високо стъпало. Това каза пред bTV Капка Георгиева от Национал-демократичната партия. Създаването на "Атака" беше труден процес. Българинът тогава беше заспал и не смееше да се изкаже. В момента положението е същото, посочи Георгиева. Тя коментира и студентските протести. Според нея на днешните студенти им липсва идеологията. Те се борят да падне едно правителство, а после какво? Студентите не показват своите принадлежности и това им пречи. Не ми харесва и фактът, че до тях стоят тъмночервени лидери от рода на Георги Близнашки, както и тъмносини такива, като Калин Янакиев. Студентите трябва да си избистрят за какво се борят и да си поставят цел, обясни Георгиева. При едни предсрочни избори моята прогноза е, че след вътрешнопартиен преврат в БСП, властта ще бъде взета от старите тъмночервени лидери в лицето на Георги Първанов. ГЕРБ ще спечелят с малко, а ДПС ще изпаднат от политиката. Най-хубаво ще е в парламента да влязат колкото се може повече партии. Има вероятност за коалиция между ГЕРБ и БСП, но тя ще се случи при едни бързи избори, прогнозира Георгиева.

Топлинните счетоводители отпадат от веригата?

Топлинните счетоводители могат да отпаднат от веригата, след като от "Коалиция за България" оповестиха идея техните услуги да не бъдат задължителни, предаде Нова телевизия. Идеята е домоуправители и съседи да се разбират дали да плащат отоплението си на кубатура или чрез измервателни уреди. Това ще им позволи да се договарят директно с топлофикациите, без посредници. Ако съседите не могат да се разберат, ще бъдат отчитани по досегашния начин - чрез счетоводителите.  Идеята все още е в начален вариант и се обсъжда, амбицията обаче е до края на ноември да се изчистят неяснотите и новите правила да влязат в сила още от Нова година - тоест от средата на отоплителния сезон. Засега не е напълно ясно как тази идея ще се отрази на сметките - колко ще е евентуалното поевтиняване при е...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване