По-голямата част от Ивицата Газа остана без ток

Единствената електроцентрала спря заради липса на гориво

Осуетиха саморазправа между два "клана"

Конфликтът между двата „клана", живеещи в Долна баня, траел

42-годишна майка е обвинена в безхаберно отношение към децата си

42-годишна жена от Свищов е обвинена в неполагане на необходимите родителски грижи към двете си деца. Полицията е получавала многократни сигнали за безхаберното отношение към децата си, информира Дарик. 

Малолетните момче и момиче, намиращи се под наздора на 42-годишната си майка, системно са забелязвани да вървят по улиците сами. Децата просели 42-годишна жена от Свищов е обвинена в неполагане на необходимите родителски грижи към двете си деца. Полицията е получавала многократни сигнали за безхаберното отношение към децата си, информира Дарик. Малолетните момче и момиче, намиращи се под наздора на 42-годишната си майка, системно са забелязвани да вървят по улиците сами. Децата просели

“Комерсант”: “Газпром” се предаде на България

Публикацията на "Комерсант"

“Газпром” сдался Болгарии” – така е озаглавена публикация в руския вестник “Комерсант” по повод договорката за газопровода “Южен поток”, постигната вчера между премиера Пламе н Орешарски и шефа на “Газпром” Алексей Милер.

“Газпром” официално започна да строи сухопътната част от газопровода “Южен поток”, и то на най-проблемната отсечка – българската. За целта се наложи монополистът да свали цената на газа за България и да склони на сериозни отстъпки в условията по заема, предоставен на Българския енергиен холдинг (БЕХ), пише вестникът.

И добавя: “Нещо повече, в споразумението с България бе записано, че до “Южен поток” ще се допускат и други доставчици, за което настоява ЕС и което ”Газпром” още не е правил за нито един свой проек.”

При все това, с оглед изострянето на отношенията между Русия и Украйна, успехът на “Южен поток”, заобикалящ украинската територия, се очертава като още по-значим, подчертава “Комерсант”.

Статията "“Комерсант”: “Газпром” се предаде на България" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ранобудните студенти ще върнат дарените им от пенсионер 500 лева


Ранобудните студенти, окупирали Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски", ще върнат дарението от 500 лева, което възрастен мъж им даде в сряда. Решението си те оповестиха във "Фейсбук" страницата си.

"Твърде силната емоция и от страна на господина, и от наша, доведе до приемането на тези пари. Това се вижда добре и от импровизирания видеозапис, който наш колега засне по време на случката", пишат в социалната мрежа младите хора и добавят, че въпреки вълнението, е...

132-ма са хванати на българо-турската граница

132 лица са задържани на българо-турската граница при опит за нелегално преминаване у нас. 92 от тях са сирийски граждани. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 

Информацията е за последното денонощие и е на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миг 132 лица са задържани на българо-турската граница при опит за нелегално преминаване у нас. 92 от тях са сирийски граждани. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Информацията е за последното денонощие и е на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миг

Всеки седми ученик у нас не завършва средно образование

Всеки седми гимназист у нас не успява да завърши средното си образование. 3 от 7 деца на 15-годишна възраст изпитват затруднения при прочитането и осмислянето на обикновен текст. Статистиката сочи, че 2-ма от 7 младежи у нас в момента нито учат, нито работят. Такива са данните изнесени на конференция за образованието, организирана от фондац Всеки седми гимназист у нас не успява да завърши средното си образование. 3 от 7 деца на 15-годишна възраст изпитват затруднения при прочитането и осмислянето на обикновен текст. Статистиката сочи, че 2-ма от 7 младежи у нас в момента нито учат, нито работят. Такива са данните изнесени на конференция за образованието, организирана от фондац

Клисарова: В университетите се учи, политика не трябва да има

Министърът на образованието проф. Анелия Клисарова Снимка: Сергей Антонов

“В залите на университетите трябва да има академична атмосфера и да се учи. Съгласно закона за висшето образование не може да се прави политика в университета”.

Това обяви в кулоарите на парламента образователният министър Анелия Клисарова, която беше в Народното събрание за участие в парламентарния контрол, но времето не стигна да изслушат и нея.

Тя обяви, че е поканила на среща студентите, окупирали Софийския университет и други вузове, но те не пожелали да се срещнат с нея, за да говорят за образование. 

Аз мисля, че за тях образованието все пак трябва да е приоритет, коментира просветният министър.

“И нещо, което считам, че не е правилно – много висши училища протестират, мисля, че са 8, но те продължават учебния процес, а Ректоратът на “Св. Климент Охридски” все още е затворен. Какво правят останалите 14 хиляди студенти в Ректората.

Как ще наваксат часовете си, ще си вземат ли всички часове. Трябва да помислим за тези млади хора например, на които им предстоят държавни изпити. Представяте ли си да учите три месеца и да не можете да се явите на изпит”, допълни тя.

На въпрос има ли опасност да се провали академичната година, тя обяви: “Всеки университет е автономен и сам взема това решение. Но ако се спазват правилниците на университетите, трябва часовете по програма да бъдат отработени и тогава студентът получава заверка, за да може да се готви за изпит”.

Статията "Клисарова: В университетите се учи, политика не трябва да има" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Самолет се спаси на косъм от разбиване по време на буря (видео)

Бурята "Свети Юда", която нанесе огромни щети и причинила десетки жертви в Европа, вече утихна, но много хора все още не са преживели шока от преминаването на стихията. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  

Това видео предлага екстремно кацане на витлов самолет на летището в Бирмингам. Клипчето е заснето Бурята "Свети Юда", която нанесе огромни щети и причинила десетки жертви в Европа, вече утихна, но много хора все още не са преживели шока от преминаването на стихията. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Това видео предлага екстремно кацане на витлов самолет на летището в Бирмингам. Клипчето е заснето

Борисов е бил разпитан за Мишо Бирата

Бойко Борисов бе разпитан и по делото за Мишо Бирата. Така в рамките на 24 часа бившият министър-председател се яви за втори път на разпит. В сряда той бе призован да даде показания за Чакъра, който загина преди 10 г. в ръководена от него спецоперация.

Събират помощи за бездомника Стойчо, който живее на гробищата

Кампания за спасяването на бездомника Стойчо Николов, който живее на гробищата във Варна, стартира в морската столица. Това съобщи Нова телевизия. 

След като историята на Стойчо бе разказана в медиите, доброволци обявиха телефон за желаещите да му помогнат.

53-годишният Стойчо Николов, който месеци наред живееше на пейка до гробището ... Кампания за спасяването на бездомника Стойчо Николов, който живее на гробищата във Варна, стартира в морската столица. Това съобщи Нова телевизия. След като историята на Стойчо бе разказана в медиите, доброволци обявиха телефон за желаещите да му помогнат. 53-годишният Стойчо Николов, който месеци наред живееше на пейка до гробището ...

Обвиняват 42-годишна майка в безхаберно отношение към децата си

42-годишна жена от Свищов е обвинена в неполагане на необходимите родителски грижи към двете си деца. Полицията е получавала многократни сигнали за безхаберното отношение към децата си, информира Дарик. 

Малолетните момче и момиче, намиращи се под наздора на 42-годишната си майка, системно са забелязвани да вървят по улиците сами. Децата просели 42-годишна жена от Свищов е обвинена в неполагане на необходимите родителски грижи към двете си деца. Полицията е получавала многократни сигнали за безхаберното отношение към децата си, информира Дарик. Малолетните момче и момиче, намиращи се под наздора на 42-годишната си майка, системно са забелязвани да вървят по улиците сами. Децата просели

430 души са изгубили живота си при катастрофи от началото на 2013-а

Над 5300 са тежките пътнотранспортни произшествия от началото на годината, съобщи на конференция комисар Антон Антонов от Пътна полиция. В повече от половината случаи смъртността на пътя е причинена от каране с превишена скорост. Също честа причина за катастрофи е изпреварването. При 3 на сто от инцидентите с фатален край причината е употреба на алкохол. Комисар Антонов бе категоричен, че най-рисковата група са мъжете шофьори между 18 и 24 години. Често хората над 65 години стават жертва на пътен инцидент, но като пешеходци. 38 на сто от тежкит...

Над 2 млн. българи използват смартфони

Потребителите на таблети у нас са 580 хил.

    


Задигнаха конфискувани от ИАРА мрежи от гараж на агенцията в Хасково

За кражба на конфискувани рибарски мрежи и гриб е съобщено в РУП-Хасково. След разбиване на патрона на входна врата, за времето между 2 ч. и 6,30 часа на 31-и миналия месец е проникнато в гараж на булевард „Освобождение”, стопанисван от областна дирекция ИАРА. По време на кражбата сигнално-охранителната техника била изключена. Стойността на откраднатото е около 750 лева. Кражба на дамска чанта е станала вчера в Симеоновград. Неизвестно лице издърпало на улица „Сан Стефано” чантата на 76-годишна жена, в която имало мобилен телефон и лични вещи....

132-ма задържани на българо-турската граница

132 лица са задържани на българо-турската граница при опит за нелегално преминаване у нас. 92 от тях са сирийски граждани. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 

Информацията е за последното денонощие и е на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миг 132 лица са задържани на българо-турската граница при опит за нелегално преминаване у нас. 92 от тях са сирийски граждани. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Информацията е за последното денонощие и е на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миг

Пенсионер печели две поредни години джакпота в САЩ

Мъж от Орландо, който вече е печелил мултимилионен джакпот от лотарията във Флорида, успява да спечели отново, съобщават от Huffingtonpost.

От лотарията на Флорида са съобщили, че 67-годишният Джеймс Боузман Младши е спечелил 3 млн. долара . През миналата година Боузман е спечелил 10 млн. долара джакпот от същата лотария. 

Виж тук новите Мъж от Орландо, който вече е печелил мултимилионен джакпот от лотарията във Флорида, успява да спечели отново, съобщават от Huffingtonpost. От лотарията на Флорида са съобщили, че 67-годишният Джеймс Боузман Младши е спечелил 3 млн. долара . През миналата година Боузман е спечелил 10 млн. долара джакпот от същата лотария. Виж тук новите

Четирима се биха за момиче в Хасково

Сигнал, че има бой на улица „Климент” в Хасково бил получен в 19.35 ч. снощи в полицейското управление. Към мястото се насочили 2 екипа, но когато пристигнали всичко било утихнало. Минути по-късно- в 20,18 часа, е задействан паник бутон от Центъра за спешна медицинска помощ. Полицаите усмирили пострадали в сбиването, които се саморазправяли в коридора на отделението. Двама хасковлии- на 25 г. и 26 г. влезли в конфликт с двама братя- на 27 г. и 31 г. от село Големанци. Пререканието било за момиче и прераснало в побой, от който всички са с наран...

Прокопиев налял €9 млн. в обща фирма с Плевнелиев

Девет милиона евро офшорни капитали е налял енергийният олигарх Иво Прокопиев само за година в дружество, свързано както с него, така и с президента Росен Плевнелиев. "Дани Консулт" строи с парите по морето и в София.

Багери събарят над 100 незаконни постройки във “Владиславово”

Проверка за незаконни постройки в квартал “Владиславово” тече в момента. Инспекцията е на ул. “Боян Илиев” в четвърти микрорайон, известен още като “гъбената махала”.Екипи на отдел “Незаконно строителство” и “Обществен ред и контрол” описват постройките и изискват документация от живущите там. Става дума за между 100 и 200 къщи, в които живеят около 1000 души от ромски произход. Голяма част от тях са семейства с по повече от четири деца. Те сами си признават, че постройките им са незаконни, пише Petel.bg....

Нагъл шофьор налетя да бие пешеходец

Водач, нанесъл юмручен удар на пешеходец, бе заловен вчера от служители на Второ РУП. По първоначални данни около 17.30 часа на кръстовището на бул.”Руски” и ул.”Гладстон” в Пловдив лек автомобил „Мини Купър”, управляван от 24-годишен турски гражданин, отнел предимството на пресичащ на зелен сигнал на светофара 32-годишен мъж и за малко да го блъсне. След това пешеходецът ритнал задния калник на автомобила, без да го увреди. Тогава шофьорът на „Мини Купър”-а спрял в кръстовището, настигнал пешеходеца, го ударил с юмрук...

Заместник-министър Васил Маринов: Очакваме материална подкрепа за справяне с проблема с бежанците

Еврокомисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева посети складовата база на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” и разгледа помощта, получена от европейски партньори

Всяко седмо дете в България не завършва гимназия

Всеки седми гимназист у нас не успява да завърши средното си образование. 3 от 7 деца на 15-годишна възраст изпитват затруднения при прочитането и осмислянето на обикновен текст. Статистиката сочи, че 2-ма от 7 младежи у нас в момента нито учат, нито работят. Такива са данните изнесени на конференция за образованието, организирана от фондац Всеки седми гимназист у нас не успява да завърши средното си образование. 3 от 7 деца на 15-годишна възраст изпитват затруднения при прочитането и осмислянето на обикновен текст. Статистиката сочи, че 2-ма от 7 младежи у нас в момента нито учат, нито работят. Такива са данните изнесени на конференция за образованието, организирана от фондац

Планово преустановяване на водоподаването на 4 октомври

Във връзка с ремонта  на ВиК мрежата – етап 3 от водния проект, поради присъединяване на новоизграден към съществуващ водопровод, на 04.11.2013 г. /понеделник/, от 8.30 ч. до 17:00 ч. ще бъде преустановено водоподаването  по улици: "Николаевска", "Лиляна" и "Неофит Рилски". Община Габрово се извинява за създаденото неудобство! Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Околна среда  2007 – 2013 г.”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Габрово и при никакви обстояте...

Варненски лекари: Като не ни плащат тук, ще ни плащат навън

Десетки лекари от много варненски болници се събраха в двора на МБАЛ "Св. Анна", за да изразят недоволството си от орязването на парите на лечебните заведения с 20%. Медиците протестираха срещу цялостната политика, провеждана в сферата на здравеопазването. "Това е престъпление. Не може да склоняваш дадено търговско дружество и даден човек да подписва договор срещу своите интереси. Мои колеги са принудени, освен в болницата, да дежурят на още две места и да дават по 7 - 8 нощни дежурства за 300 лева", коментира д-р Румен Христов. "Като не ми пла...

Засилваме контрола по границите

/КРОСС/ Ще бъдат закупени нови скенери, ще се увеличат съществуващите и ще бъдат поставени в дълбочина за пълен технически контрол, като това да не води до затрудняване на трафика. Засиленият технически контрол цели да подсили борбата с контрабандата по границите. Новите мерки бяха обсъдени по време на съвместна среща между главния комисар Светлозар Лазаров и министъра на финансите Петър Чобанов. Според Лазаров техническият контрол ще помогне за преодоляването на субективизма на работата в борбата с контрабандата на отделните екипи. Главен комисар Лазаров каза, че ще се работи за усилване на контрола по вътрешните граници със страните, които са от Европейския съюз, защото „имаме крещящи случаи на ощетяване на бюджета". Той уточни, че паралелно с това от МВР ще усилят присъствието на камерите, които да документират съответните проверки, за да е ясно всичко. „На практика по този начин ще имаме увеличен технически контрол, ако съвместните екипи на МВР и Агенция Митници ще продължават да действат", каза Лазаров.  

Стартира кампанията "Гордея се с труда на моите родители"

Медийна група Bulgaria On Air е сред пилотните компании, участващи в инициативата

    


Фондация: Всяко седмо дете не завършва гимназия


Всяко седмо дете у нас не завършва гимназия. Това показват данни от изследване на Фондация "Заедно в час", изнесени днес на конференция за образованието в София, предаде btvnews.bg.

Три от седем деца на 15 години имат трудност да прочетат и разберат прост текст, а двама от двама от седмина младежи у нас нито са в процеса на обучение, нито работят, сочи още изследването на организацията.

Според "Заедно в час" повишаването на квалификацията на учителите е главното условие за...

Разкриват с какво Варна ще кандидатства за културна столица на Европа

В Деня на будителите ще бъде представен формулярът, с който Варна ще кандидатства за европейска столица на културата през 2019 г. На срещата, която започва в 16 часа в Градската художествена галерия, ще бъдат представени следващите етапи в състезанието и възможните действия в посока на успех на кандидатурата.

Стартира кампания за спасяването на бездомника от гробищата Стойчо

Кампания за спасяването на бездомника Стойчо Николов, който живее на гробищата във Варна, стартира в морската столица. Това съобщи Нова телевизия. 

След като историята на Стойчо бе разказана в медиите, доброволци обявиха телефон за желаещите да му помогнат.

53-годишният Стойчо Николов, който месеци наред живееше на пейка до гробището ... Кампания за спасяването на бездомника Стойчо Николов, който живее на гробищата във Варна, стартира в морската столица. Това съобщи Нова телевизия. След като историята на Стойчо бе разказана в медиите, доброволци обявиха телефон за желаещите да му помогнат. 53-годишният Стойчо Николов, който месеци наред живееше на пейка до гробището ...

Законно се задържат 40% от заплатите във Вагоноремонтния завод в Карлово


От 2010 г. насам над 150 служители на Вагоноремонтния завод в Карлово получават само по 60% от заплатите си, при това не редовно. Причината не е в липсата на средства, защото предприятието е спечелило инвестиции и европроекти в последните години, а в буквата на закона. Член 245 на Кодекса на труда, който определя размера на гарантираните плащания на 60%, се чете по друг начин от недобросъвестните работодатели.

Това стана ясно по време на днешния парламентарен контрол, в който...

Законно се задържат 40% от заплатите на служителите във Вагоноремонтния завод в Карлово


От 2010 г. насам над 150 служители на Вагоноремонтния завод в Карлово получават само по 60% от заплатите си, при това не редовно. Причината не е в липсата на средства, защото предприятието е спечелило инвестиции и европроекти в последните години, а в буквата на закона. Член 245 на Кодекса на труда, който определя размера на гарантираните плащания на 60%, се чете по друг начин от недобросъвестните работодатели.

Това стана ясно по време на днешния парламентарен контрол, в който...

Мариус Куркински с “Няколко страници” по Достоевски

/КРОСС/ Мариус Куркински излиза на сцената отново със завладяващ моноспектакъл. Този път, отвеждащ към Достоевски.  Премиерата на моноспектакъла “Няколко страници” е таз вечер в “Сълза и смях”, а на 5 ноември от 19 ч. - на сцената на дом на културата "Борис Христов" в Пловдив. Преди време пред в. "Труд" Мариус Куркински сподели: "Предпочитам класиците, защото са по-добри,по-хубаво пишат. Съжалявам, че така го казвам, но... Много ми харесва факторът време - да отпратя спектакъла в минало време, в далечно време. Така хората трябва да могат по-лесно да пътуват с мисълта си. И когато стигнат до класически спектакъл - Шекспир, да речем, или антична драма - и се докоснат до него, разберат го, като че ли става чудо. Изчезват всичките години, изчезва времето, което ги дели".

Във Вагоноремонтния завод в Карлово се изплащат законно 60% от заплатите


От 2010 г. насам над 150 служители на Вагоноремонтния завод в Карлово получават само по 60% от заплатите си, при това не редовно. Причината не е в липсата на средства, защото предприятието е спечелило инвестиции и европроекти в последните години, а в буквата на закона. Член 245 на Кодекса на труда, който определя размера на гарантираните плащания на 60%, се чете по друг начин от недобросъвестните работодатели.

Това стана ясно по време на днешния парламентарен контрол, в който...

“Контрабудители” подкрепиха Орешарски (видео и снимки)

Контрапротестърите от 1 ноември. Снимка: OFFNews Контрапротестърите от 1 ноември. Снимка: OFFNews Контрапротестърите от 1 ноември. Снимка: OFFNews Контрапротестърите от 1 ноември. Снимка: OFFNews Контрапротестърите от 1 ноември. Снимка: OFFNews Контрапротестърите от 1 ноември. Снимка: OFFNews Контрапротестърите от 1 ноември. Снимка: OFFNews Контрапротестърите от 1 ноември. Снимка: OFFNews Контрапротестърите от 1 ноември. Снимка: OFFNews

По време на шествието на преподаватели и студенти по повод Деня на народните будители, стотина протестиращи се събраха, за да подкрепят кабинета премиера Орешарски.

Мнозинството от хора, дошли да посрещнат любовта на червени депутати, беше предимно от роми, от турски произход и възрастни хора.

Пред камерата на OFFNews някои от тях отказаха коментар защо и как са дошли от родните си градове.

На въпрос дали смятат да се присъединят към шествието, посветено на празника, голяма част от тях не знаеха, че на метри от контрапротеста се провежда мнохохиляден митинг.

Как са дошли до София, защо са тук и кого подкрепят може да видите в следващото видео:

Видео от премеждията на Димитър Димитров по време на контрапротеста.

Статията "“Контрабудители” подкрепиха Орешарски (видео и снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Барети издирват снощния стрелец в София

Припомняме, издирваният за тежко престъпление Христо Георгиев

Тина Фей ще пише нов комедиен сериал с участието на звезда от "Офисът"


Актрисата, сценарист и продуцент Тина Фей, известна с множеството си комедийни програми и роли в телевизионни поредици като "Рокфелер паза 30" (30 Rock) на NBC, на който е и автор и изпълнител на една от главните роли, има задачата да напише 13 епизода на нов комедиен сериал с участието на Ели Кемпър, позната от "Офисът" (The Office), пише "Асошиейтед прес".

От NBC обявиха, че Кемпър, която изпълни рецепционистката Ерин в сезона на "Офисът" от 2009 г., ще играе ролята на жена, която ...

Задържаха наркодилъри със 150 грама трева

Задържаха 17-годишен наркодилър от Добрич, съобщават от полицията. Той е заловен от служители на Областната дирекция на МВР при акция вчера в село Карапелит. В къщата, която е обитавал младежа, са намерени 58 пликчета със суха тревна маса, реагираща на канабис. Общото количество е 100 грама. Задържаният е с инициали С.И. Още двама наркоразпространители са задържали служителите на МВР в Добрич вчера. Единият е на 27 години, с инициали В.М.. Бил спрян за проверка с лек автомобил БМВ. В колата полицаите открили полиетиленов плик с 50 грама суха тр...

Проверки за издаване на касови бележки започват данъчните

Инспекторите по приходите ще следят и дали се спазва осигурителното законодателство

    


Германия разрешaва трети пол

Едно на всеки 2000 новородени има характеристики и на дв

Необходими са промени в Кодекса за застраховане за въвеждането на бонус-малус

Необходими са промени в Кодекса за застраховане, за да бъде въведена системата бонус-малус при задължителните застраховки "Гражданска отговорност"....

Необходими са промени в Кодекса за застраховане за въвеждането на бонус-малус

Необходими са промени в Кодекса за застраховане, за да бъде въведена системата бонус-малус при задължителните застраховки "Гражданска отговорност"....

Депутати от ДПС се срещнаха с контрапротестиращи (видео)

Контрапротестиращи и депутати от ДПС се срещнаха до храм-паметника „Александър Невски" днес. Те дискутираха проблемите на малкия и среден бизнес, както и на земеделските производители.

Торино драпа за ненужен в Милан

Полузащитникът на Милан Антонио Ночерино е първи в списъка с желани нови попълнения от треньора на Торино Джампиеро Вентура. Медиите в града са на мнение, че през зимата тимът ще направи опит да привлече изпадналия в немилост играч под наем до края на кампанията. Макар че Ночерино има 9 мача за „росонерите“ от началото на сезона, времето на терена бе ограничено до едва 404 минути. Юношата на Ювентус кара своя трети сезон на „Сан Сиро“, след като пристигна от Палермо за сумата от 500 хиляди евро.  ...

17-годишен открадна плазмен телевизор от пенсионерка

83-годишна пенсионерка се е оплакала в полицията, че от дома й в село Красново е откраднат плазмен телевизор. В къщата й е било проникнато след демонтиране на панорамно стъкло на входната врата. В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни действия на полицаите заподозреният в кражбата – 17-годишен пловдивчанин, е бил заловен още същия ден.

Адемов: Коледни надбавки за пенсии под 251 лв.

Ако бъде приет вариантът за граница за добавки да се определи линията на бедност, малко повече от 1 млн. пенсионери ще могат да получат коледни надбавки, поясни министърът

Всяко седмо българче не завършва училище

/КРОСС/ Всяко седмо дете в България не завършва гимназия. 3 от 7 деца на 15 години имат трудност да прочетат и разберат прост текст. 2 от 7 младежи у нас нито са в процеса на обучение, нито работят. Това са данни, изнесени на конференция за образованието, организирана от фондацията "Заедно в час". Повишаването на квалификацията на учителите е главното условие за по-високи резултати в образованието. Фондацията вече има 73 учители в 40 училища в страната и предлага възможности да повишаване на качеството на образованието, проработили в други европейски държави. „Всички сме чували, че 40% от българските младежи са функционално неграмотни. Но още по-страшно е, че все повече деца изпадат в графата на компетенции, които ще са им нужни през целия живот. Това поставя България в най-лошите ситуации в развития свят", коментира Евгения Пеева, изпълнителен директор на „Заедно в час".    

Македония въвежда химическа кастрация за педофили

В Македония изготвят проектозакон, предвиждащ химическа кастрация на педофилите и рязко увеличаване на наказанията, предаде БГНЕС. Министърът на труда и социалната политика Диме Спасов подробно информира депутатите в парламентарната комисия. "Нашата статистика ясно показва, че наказанията са недостатъчни. До момента имаме 139 осъдени лица за педофилство. 35 от тях са с присъди от 4 години. Това е достатъчен аргумент, че става въпрос за малки наказания", каза Спасов и поясни: Поради тази причина предлагаме медицинска намеса, така че педофилите никога повече да не повтарят престъпленията си. В момента максималното наказание за това престъпление е 6 години. Сегашният проектозакон предвижда извършителят да получава присъда от 10 до 20 години затвор, а за по-тежките престъпления и дож...

Пастир излял киселина в 66 литра мляко за продажба

Вчера в 9 часа в РУП-Хасково се явил 43-годишен асеновградчанин, който е пастир в село Сърница. Поради неуредени финансови отношения с работодателя си, той е заявил, че на 30-ти около 23 часа е изсипал около 150 мл киселина за промиване на злато в 66 литра прясно мляко, което било предназначено за продажба. Полицейски служители, съвместно с екип на ОДБХ са издирили и поставили под забрана въпросното мляко. Мъжът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване