Тъмнокож българин от смесен брак е пребит в трамвай в София

"Пирогов". Снимка: БГНЕС

Тъмнокож българин от смесен брак е пребит на 7 ноември в София, съобщава “Дневник”.

18-годишното момче е нападнато около 15 ч. в трамвай 22 близо до театър “София”, разказа бащата му Майкъл, който е от Гана. Майката на момчето е българка.

Нападателите са били трима скинари. 

След нападението момчето се е прибрало вкъщи и е започнало да повръща. Около полунощ 18-годишното момче е настанено в “Пирогов”.

Младежът е с хематом на далака, възможно е да му бъде направена операция, съобщават от пресцентъра на “Пирогов”.

Бащата на момчето е информирал дежурния полицай в “Пирогов”. Очаква се пострадалият да бъде посетен от полицаи от Пето РПУ, уточнява “Дневник”. 

Статията "Тъмнокож българин от смесен брак е пребит в трамвай в София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Догодина ще е готова специализираната карта на Черноморското крайбрежие

До края на ноември следващата година ще е разработена и внедрена информационна система за специализираната карта на Черноморското крайбрежие. Това стана ясно по време на междинна конференция по проекта "Надграждане на съществуващи информационни системи и развитие на е-услуги от Агенцията по геодезия, картография и кадастър за по-добро административно обслужване".Информационната система ще може да визуализира всички специализирани данни съгласно Закона за Черноморското крайбрежие, ограниченията в зона "А" и "Б", както и обектите - публична държа...

Проблем в "Борика" спря за кратко банкоматите

Причината бе технически проблем в централната система на оператора

Проблем в "Борика" спря работата на банкоматите

Причината е технически проблем в централната система на оператора

Сменят шефа на ВМА

Ген. Стоян Тонев

Директорът на Военномедицинска академия ген. проф. Стоян Тонев ще бъде освободен от длъжността си заради навършването на пределна възраст за заеманото звание.

Това беше решено на извънредно заседание на Съвета по отбрана.

На мястото на ген. Тонев ще бъде предложен зам.-началникът по учебно-научната дейност на ВМА и началник на Клиниката по гастроентерология полковник доц. д-р Крум Кацаров.

Освен ген. Стоян Тонев от длъжността му беше освободен и началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бригадирен генерал Цветан Харизанов.

На мястото на Харизанов ще бъде предложен аташето по отбрана на България в САЩ бригадирен генерал Стефан Янев. Той ще поеме длъжността след изтичане на мандата му в САЩ.

Предложенията ще бъдат предадени на Министерския съвет, който трябва да предложи на президента да назначи новия директор на ВМА и новия началник на Националния военен университет.

Ген. Стоян Тонев е роден на 3 декември 1953 г. в Кърджали. Завършил е медицина във ВМИ-Пловдив през 1979 г.

Работил е като началник на медицинска служба на авиополка в Чешнигирово (1979-1981 г.). Бил е и началник на кабинет по кожни болести във Военна болница-Пловдив.

От 1990 до 1992 г. е заместник-началник, а до 2002 г. е началник на Клиниката по кожни и венерически болести на ВМА.

Ген Тонев става директор на ВМА през септември 2002 г. Той е и Национален консултант по дерматология и венерология.

Статията "Сменят шефа на ВМА" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

От понеделник започват пускането на парното в София

„Топлофикация София" започва поетапното пускане на отоплението в столицата от понеделник - 11 ноември 2013 г., във връзка с предстоящото понижение на външните температури през следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на компанията. 

Според действащата Наредба за топлоснабдяване и Общите условия на „Топлофикация София" ЕАД, вече са налице и дв „Топлофикация София" започва поетапното пускане на отоплението в столицата от понеделник - 11 ноември 2013 г., във връзка с предстоящото понижение на външните температури през следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на компанията. Според действащата Наредба за топлоснабдяване и Общите условия на „Топлофикация София" ЕАД, вече са налице и дв

Египет планира парламентарни избори през февруари или март


Египет ще свика парламентарни избори през февруари или март, заяви външният министър Набил Фахми в интервю за агенция Reuters. В началото на лятото трябва да бъдат проведени и предсрочни президентски избори, на които ще бъде позволено и участието на партията на Мюсюлмански братя.

Преходният период на сегашното правителство трябва да приключи "до идната пролет", заяви по-рано Фахми през септември.

Преди парламентарния вот през декември ще бъде проведен референдум за...

Само образованието може да счупи кръга на бедността

От страните в ЕС България е с най-ниска средна възраст на напусналите училище деца, всеки девети от 10 непосещавали училище е неграмотен

Star Wars се завръща преди Коледа 2015-а

Вече е ясна датата за премиерата на Вече е ясна датата за премиерата на "Междузвездни войни: Епизод VII" - 18 декември 2015 г, информира в. "Гардиън". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Все още не е ясен актьорският състав на предстоящата лента, но се предполага, че звездите от оригиналните ленти от поредицата - Харисън Форд, Марк Хамил и Кер

Виж турската майка, която продаде бебето си (ВИДЕО)

Камера за наблюдение на летището Сабиха Гьокчен засне 22-годишната майка от Турция, която се опитва да продаде бебето си момиченце за 500 долара в тоалетната на летището. 
Майката е арестувана и обвинена. Тя беше закопчана, след като се появи на летището, където се е опитала да размени детето за парите през септември...
Камера за наблюдение на летището Сабиха Гьокчен засне 22-годишната майка от Турция, която се опитва да продаде бебето си момиченце за 500 долара в тоалетната на летището. Майката е арестувана и обвинена. Тя беше закопчана, след като се появи на летището, където се е опитала да размени детето за парите през септември...

"Борика" блокира, банкоматите в цялата страна не работят

Системата за разплащанията с банкови карти „Борика" блокира. Проблемите засягат не само плащанията с карти, но и тегленията от банкомати и онлайн банкиране, съобщава Би Ти Ви.

Техническата неизправност е настъпила около 15 ч. и над час не работят 3 хил. банкомата и близо 40 хиляди ПОС устройства на територията на цялата страна.
Системата за разплащанията с банкови карти „Борика" блокира. Проблемите засягат не само плащанията с карти, но и тегленията от банкомати и онлайн банкиране, съобщава Би Ти Ви. Техническата неизправност е настъпила около 15 ч. и над час не работят 3 хил. банкомата и близо 40 хиляди ПОС устройства на територията на цялата страна.

Разследването срещу Христо Бисеров няма връзка с "Южен поток", според председателя на ДАНС

Разследването срещу Христо Бисеров няма връзка с "Южен поток", категорично, това каза председателят на ДАНС Владимир Писанчев, пред журналисти, на въпрос дали разследването срещу Христо Бисеров има някаква връзка с „Южен поток”, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Съдът остави в ареста алжиреца, намушкал Вики

Софийският градски съд остави в ареста алжиреца Салахедин Бин Аладин, който бе задържан за нападението над 20-годишната Виктория Христова. Мъжът се призна за виновен, но се оправда, че бил провокиран.

43-годишен застава пред съда по дело за убийство

Добричкият окръжен съд даде ход на дело за убийството на 32-годишен добричлия, съобщават от пресслужбата на институцията. Досега делото беше отлагано три пъти поради липсата на упълномощен процесуален представител на подсъдимия Тихомир К. С. , на 43 години от Добрич. Мъжът е обвинен в това, че на 28 юли 2010 г. в землището на село Одърци, област Добрич, умишлено е умъртвил 32-годишния Венцислав, като престъплението е извършено при условията на опасен рецидив. Подсъдимият се яви в съдебната зала лично и с адвоката си. В проведеното съдебно засед...

"Топлофикация София” пуска парното от понеделник

„Топлофикация София „Топлофикация София" започва поетапното пускане на отоплението в столицата от понеделник - 11 ноември 2013 г., във връзка с предстоящото понижение на външните температури през следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на компанията. Според действащата Наредба за топлоснабдяване и Общите условия на „Топлофикация София" ЕАД, вече са налице и дв

Не съм докладвал на Доган, Андреев е интригант, ще го съдя до дупка

Не съм се срещал с почетния председател на ДПС Ахмед Доган и не съм му докладвал за разследването срещу Христо Бисеров. Това заяви eксклузивно пред BPost.bg бившият зам.-председател на ДАНС ген. Иван Драшков. Той заяви, че ще съди до дупка "интриганта Методи Андреев", тъй като някой трябвало да го постави на мястото му.

В ДАНС е разпоредена вътрешна проверка за изтичане на информация по случая „Бисеров“

В Държавна агенция „Национална сигурност В Държавна агенция „Национална сигурност" (ДАНС) е разпоредена и се извършва вътрешна проверка във връзка с твърдения за нерегламентирано предоставяне на класифицирана информация, съобщиха от отдел "Връзки с обществеността" на агенцията. Извършената в ДАНС проверка по отношение на Христо Бисеров е свързана с постъпили сигнали за евентуално ...

"Борусия" (Дортмунд) забрани на три фен-групировки да посещават мачове


"Борусия" (Дортмунд) забрани на три свои фен фракции да присъстват на гостуванията в Бундеслигата и в турнира за Купата на Германия. Решението идва в следствие на проблемите от мача с "Шалке" на 26 октомври.

От клуба отмениха сезонната карта за гостуванията на привържениците от "Десперадос", "Юбос" и "Юнити". Ограничението ще важи "поне до края на този сезон".

Ръководството на "Борусия" (Дортмунд) се е консултирало с полицията и е взело предвид разкази на очевидци на...

Искат ли да ви изгонят от фирмата?

Знаците, които ще ви покажат, че повече не сте желани в офиса

    


Алжирецът, намушкал Виктория остава в ареста

/КРОСС/ Салахедин Бин Аладин остава в ареста. Алжирецът, който нападна и наръга с нож 20-годишната студентка Виктория ще остане под стража, реши Софийски градски съд. В мотивите на решението е посочено, че мъжът е предполагаемият автор на престъплението. Аладин ще трябва да отговаря и за останалите нарушения на закона, които в последствие е извършил. Неговият съучастник българинът Александър Симеонов, за когото Прокуратурата също поиска "задържане под стража", бе освободен с мярка за неотклонение "подписка". Пред съда алжирецът се призна за виновен, като заяви, че  действията му са били провокирани от обиди на Христова към него. Пред разследващите той е казал, че момичето го е нарекло "бездомно куче, което яде от боклука". Не е ясно доколко той владее български, за да разбере подобна фраза.     Съдът не прие неговата теза, че е бил обиждан и постанови, че не е било нужно Бин Аладин да напада момичето с нож и да се опитва да го убие.     Първоначално адвокатите на алжиреца поискаха заседанието на съда да се отложи, защото според тях не е ясна самоличността на обвиняемия. Самият той твърди, че името му е различно от Салахедин бин Аладин.     Съдебният състав отхвърли доводите на защитата и посочи, че по делото са представени документи от дирекцията "Миграция", които потвърждават самоличността на обвиняемия

Алжирецът, намушкал Виктория остава в ареста

/КРОСС/ Салахедин Бин Аладин остава в ареста. Алжирецът, който нападна и наръга с нож 20-годишната студентка Виктория ще остане под стража, реши Софийски градски съд. В мотивите на решението е посочено, че мъжът е предполагаемият автор на престъплението. Аладин ще трябва да отговаря и за останалите нарушения на закона, които в последствие е извършил. Неговият съучастник българинът Александър Симеонов, за когото Прокуратурата също поиска "задържане под стража", бе освободен с мярка за неотклонение "подписка".

Моника Йосифова усвоява 60 000 евро от ЕП за сайт с лош софтуер и визия за 60 долара

Сайтът razberiep.eu, създаден по проекта "Как разбираме ЕП" от фирма на Моника Йософова, се оказа изработен с безплатния софтуер WorldPress, а графичната му визия струва 60 долара, съобщи "Биволъ", който извършил своя проверка. Посоченият сайт е част от проект за 118 720 евро, финансиран частично от Главна дирекция "Комуникация" на Европейския парламент за популяризиране на предстоящите европейски избори. Европарламентът финансира 50% от сумата с грант, а другата половина е осигурена от изпълнителя на проекта "Актив Груп" ЕООД, дружество с едноличен собственик Моника Йосифова. Другите части от проекта са организиране на конференция в Софийския университет и конкурс за детска рисунка. Финалът на проекта ще е непосредствено преди евроизборите, когато ще се проведе симулация на работата на Европейския парламент – "Европейският парламент на живо". Според "Биволъ" използваната версия на WordPress 3.5.1 за направата на сайта не е актуална и има бъгове и уязвимости, става ясно от тестовете. От Главна дирекция "Комуникации" категорично отхвърлиха съмненията за конфликт на интереси, породени от факта, че Моника Йосифова е съпруга на председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Партията ще участва в разясняваните евроизбори. Говорител на ЕП разясни, че проектът е получил много добра оценка от комисия, съставена от 6 независими специалисти, работещи в Европейския парламент, а Моника Йосифова не получавала възнаграждение по този проект. "Биволъ" е поискал да види финансовите параметри на проекта с точните разчети: заплати за IT специалисти, хостинг, консумативи и др. Тази информация обаче се оказва засекретена според Главна дирекция "Комуникации". Тя се позовава на член 35 от Финансовите регулации на ЕП и член 21 от Правилата за прилагане на регламента, според които документи, "които не са станали публични, преди да се поиска достъп до тях, не могат да станат публични". "Биволъ" припомня, че тази формулировка влиза в конфликт с Регламент 1049/2001, който дава право на всеки европейски гражданин да има достъп до всеки документ, произведен от европейските институции, като ограничаването на това право не може да става на базата на други регламенти.

Всеки пети евреин е бил жертва на антисемитизъм

Една пета от анкетираните евреи в проучване на Европейския съюз са преживели през последните 12 месеца някакъв инцидент, свързан с антисемитизъм, съобщи Европейската агенция по основните човешки права, цитирана от ДПА. В направеното онлайн проучване, което е индикатор за антисемитизма, са взели участие около 5800 евреи, информира базираната във Виена агенция. Интернет се посочва като най-голямата трибуна за разпространение на омраза срещу евреите, като три четвърти от запитаните казват, че са станали жертва на антисемитизъм в уебсайтове и социа...

ДПС поде темата за отпадане на банковата тайна за висши политици

Ден след като мистерията около оттеглянето на доскорошния втори в ДПС Христо Бисеров частично бе разгадана, от партията заговориха за отпадане на банковата тайна за висшите политици. В петък, само 24 часа след като стана ясно, че Бисеров е разследван за пране на пари, от движението решиха да обърнат случая в ход, лъскащ имиджа им. Като прелюдия към това пък лидерът на формацията Лютви Местан реши да се разграничи тотално от бившия си заместник и да намекне, че вероятно към него е имало теч на информация, за да реши да напусне сам ДПС. По този начин председателят на партията косвено се опитва и да разсее съмненията, че от ДАНС са докладвали класифицирана информация на Ахмед Доган и така той е принудил Бисеров да напусне преди скандалът да се разрасне. "Ако аз знам, че някъде имам тайни сметки, но е въпрос на време въвеждането на регламент за тяхното огласяване, вероятно бих предприел определени действия в тази посока". Така лидерът на ДПС Лютви Местан коментира пред журналисти в парламента подадените оставки от Бисеров преди огласяването на проверката на ДАНС с обяснението "лични мотиви". Не бих могъл да твърдя, че господин Бисеров е знаел за тази разработка, но, ако ме питате "като не е знаел защо е реагирал превантивно", най-точният отговор ще го даде самият той, посочи Местан. Той добави, че вече тече европейски дебат по необходимостта да се осветлят всички сметки на висшите политици - нарочни директиви, които всички страни от ЕС рано или късно трябва да ратифицират. Сигурен съм, че рано или късно принципът "банкова тайна" ще отстъпи на обществената нужда сметките не на всички граждани, но на висшите политици, дори и в "най-сигурните" банки ще трябва да бъдат огласени, смята лидерът на ДПС. По думите му ДПС ще участва активно в този процес и на европейско, и на национално ниво. Според Местан казусът "Бисеров" показва необходимостта да се ускори процесът на приемане на нарочен закон и, когато става въпрос за сметки на висши политици, те да не се ползват от закрилата на банковата тайна. Ако е необходимо, ще инициираме и такава законодателна промяна, посочи той. Заради интернационалния характер на казуса, този въпрос трябва да се реши с европейски регламент, ратифициран от всички страни-членки. Тогава всяка една банка ще бъде задължена, като получи списък на висшите политици, да провери и да разкрие банковите им сметки, ако имат такива, добави Местан. В пленарната зала на Народното събрание пък случаят бе използван за поредното противопоставяне управляващи–опозиция. ГЕРБ обвини управляващите, че са скривали информация за обвинения в пране на пари Христо Бисеров, Местан им отговори, че от ГЕРБ са ги изпреварили, като са разкрили класифицирана информация. И че той не е знаел нищо по случая преди официалното съобщение на прокуратурата, че срещу Бисеров и доведения му син е започнало досъдебно производство. В специална парламентарна декларация, прочетена от Цвета Караянчева, от опозицията настояха, че Местан е изиграл ролята на изненадан и неинформиран, а ДПС очевидно смятат българските граждани, медии и депутати за наивници. Караянчева поиска Местан и лидерите на БСП Сергей Станишев и на "Атака" Волен Сидеров да отговорят дали са били запознати и дали са покровителствали незаконни действия на Бисеров. Попита кой е спестил на вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев информацията за Бисеров от ДАНС, след като вчера Йовчев обяви, че не знаел нищо за случая; кой е запознал "услужливо" ръководството на управляващата ДПС с данните от разследването; кой и кога е подал сигнала за валутни трансфери на Бисеров и негови близки към офшорни сметки. Въпросът не е само в това, че една от основните фигури на управляващите се е оказала в нарушение на закона. Проблемът е, че хората, които издигнаха и овластиха Христо Бисеров, се опитаха да скрият от своите и от всички български избиратели основната причина за отстраняването му, а това ги прави съпричастни към деянието му, заяви Караянчева. Тя припомни всички постове, които е заемал Бисеров като депутат от 1994 г. досега, и изтъкна, че при управлението на тройната коалиция той е председателствал временната комисия, разследвала престоя на сръбския наркобос Сретен Йосич в България. "А дали точно в този факт не се крие и основният мотив и до ден днешен да бъде атакуван лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов", попита депутатът от ГЕРБ. В отговор на обвиненията Местан нарече декларацията "памфлет" и заяви, че депутатите от опозицията бягат от отговорността, че са огласили класифицирана информация в нарушение на закона. Той напомни, че в четвъртък Цветан Цветанов е изпреварил официалното съобщение на прокуратурата. "Сторихте го, защото много добре знаехте, че единствената информация, с която разполагаме, е официално огласената информация от главния прокурор", каза Местан и обвини ГЕРБ, че отправят некоректни обвинения и дискредитират главния прокурор и ДАНС. В отговор Цветанов излезе на трибуната и без да е получил думата от председателстващата заседанието Мая Манолова, заяви че "това, което се случи през последните дни", е провал на управлението и на една политическа фигура, участвала във всички процеси в демократичния преход. Местан отговори, че някои политици не могат да се отърват от рефлексите, добити при управлението на ГЕРБ, да се поставят над закона и институциите. Останаха назад във времето онези политици, които размахваха пръст и подчиняваха и главни прокурори, и съдебна система, продължи лидерът на ДПС под скандиранията на депутатите от ГЕРБ "Оставка" и "Бисеров". "Днес живеем в демократична държава и всеки ще носи отговорност пред закона, независимо дали се казва Христо Бисеров, или Лютви Местан. Законът ще застигне и управляващите, а по времето на ГЕРБ това не беше възможно. Ще носите отговорност и вие - и за вашите офшорки, и за вашите престъпления", завърши той.

Тръгна проверка има ли теч в ДАНС

ДАНС започна вътрешна проверка за теча на информация.

Плащат на болниците парите за септември до края на месеца

Лекари от Александровска болница и от "Майчин дом" се включиха в протеста, Снимка: OFFNews

Болниците ще получат парите си за септември на 100% до края на месеца. Неразплатените по 20% за октомври и ноември пък ще бъдат изплатени до 20 януари 2014 г., обеща здравният министър Таня Андреева.

Въпреки това лекарите не с се отказали от протестни действия. Все още настояваме в бюджета на здравното министерство да се върнат ваксините, а парите в Здравната каса да си останат там. Така ще има едни допълнителни средства от министерството, посочи зам.-председателят на Българския лекарски съюз д-р Юлиан Йорданов.

Друго предложение на лекарския съюз е при липса на пари в средата на 2014 г. да се направи актуализация на бюджета, вместо за последните два месеца да се използва резерва на НЗОК.

Решението за това дали лекарите ще започнат протести и под каква форма ще са те, ще бъде взето на заседание на Лекарския съюз, което продължава и в момента.

Преди седмица медици от цялата страна излязоха на предупредителен протест заради решението на Здравната каса да заплати на болниците едва 80% от извършената дейност до края на годината.

Малко след това здравният министър увери, че остатъкът от 20% ще бъдат заплатени през януари догодина.

Статията "Плащат на болниците парите за септември до края на месеца" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пускат поетапно парното от 11 ноември

В рамките на пет дни поетапно ще бъде включено отоплението на клиентите в следния ред: болници, детски и учебни заведения, жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители.

Христина Цонева е новият директор на РИМ-Благоевград

Христина Цонева спечели конкурса за директор на Регионален исторически музей - Благоевград, съобщават официално от пресцентъра на Общинска администрация. В сградата на общинска администрация петима кандидати защитаваха своята концепция на тема „Развитие и утвърждаване на Регионален исторически музей като водещ институт в Югозападна България”. Те имаха задача да се обосноват и отговорят на въпросите на комисията  с председател зам.- кмета по хуманитарните дейности в община Благоевград Валери Смиленов. Авторитетът на журито бе издигнат и в лицето...

Мераклийките за лесна слава - идат надъхани и с много силикон

Надъхани, самоуверени, с големи претенции - те идват! Новите Златки, Николети, Валерковци! Готови на всичко, за да се превърнат в „светски персони“, да носят короната „Известен“.

Първа прожекция на 3D филми в киното в Кюстендил

Първата прожекция на 3D филми в киното в Кюстендил е тази вечер в 19.00 часа.Филмът е "Гравитация" с участието на Сандра Бълок и Джордж Клуни. От днес киносалона в Общински драматичен театър- Кюстендил разполага с най-модерната дигитална киномашина „BARCO" и система за прожектиране на 3D филми DOLBY. По-късно днес от 21.00 часа е началото на премиерният за България „Капитан Филипс (2D)", а най-малките зрители ще могат да се насладят на 3D-анимацята „Смърфовете " утре от 10.30 часа . Цените на билетите за 3D-филми са 6.00 лева за възрастни и 4...

ЕЦБ свали драстично основната лихва в опит да възроди икономиката

Европейската централна банка намали основния си лихвен процент (лихвата, при която отпуска заеми на търговски банки) до рекордно ниско и заяви, че може да има и по-голямо намаление като превантивна мярка за проблеми с възстановяването на еврозоната след спад на инфлацията, предаде Ройтерс. Този ход изненада финансовите пазари- еврото поевтиня рязко в отговор, докато повечето европейски акции се покачиха. ЕЦБ понижи основния си лихвен процент наполовина - до 0.25%. Банката се реши на този ход, след като инфлацията във валутния съюз през октомври спадна до 0.7% - далеч под заложената цел от 2%. За повечето анализатори този ход беше неочакван въпреки натиска от страна на бизнеса и някои правителства начело с италианското върху централната банка да облекчи паричната си политика, п...

Анчелоти: Йозил избяга в Арсенал, защото го е страх от конкуренцията тук

Италианският специалист вярва, че Йозил е избягал, защото не е искал да се бори за мястото си. Това изказване е своеобразен отговор от Анчелоти на нападките на Йозил, че германецът се е махнал заради него от „Реал Мадрид”. „Не му беше комфортно на Йозил. Знаех, че води преговори с други клубове”, казва Анчелоти пред “Onda Cero”. „Месут озна, че ще има конкуренция, която няма да може да пребори и каза „Аз съм дотук”. Аз предпочитам Анхел Ди Мариа пред Йозил”. Анчелоти обясни и за изказването си, че Роналдо заслужава „Златната топка”: „Просто е - за мен Роналдо е най-великият в момента. Той има най-много голове в испанското първенство и в Шампионска лига, а за техника е страхотен. Бейл пък е тръгнал също по негов...

Хванаха наш тираджия в контрабанда с маратонки

Финансовата полиция задържа на италианското пристанище Бриндизи български камион ТИР с контрабанден товар от 11 000 чифта фалшифицирани маркови маратонки, съобщиха местни медии. 39-годишният шофьор идвал с ферибот от гръцкото пристанище Патра.

"Господари на ефира" устроиха засада на Цацаров. Той: Не ме гонете така!

Сотир Цацаров опита неуспешно да финтира Сотир Цацаров опита неуспешно да финтира "Господари на ефира", които му бяха устроили засада пред БНТ в стремежа си да му предоставят папка с документи, уличаващи модна агенция в измама. Главният прокурор избра да излезе през задния вход, но и там бе уловен от репортера Влади Василев и бе принуден да слезе от колата си и да изслуша напористия

Орешарски: Намаляваме бедността с икономическо развитие

Има голяма група български граждани, които са работещи бедни. Може да намалим бедността само като създадем условия за икономическо развитие.

Данните от трудовия пазар в САЩ подкрепят търговията на Wall Street*

Акциите на Twitter поевтиняват с над 4% след бума в дебютната си сесия

    


Променен е съставът на Надзорния съвет на НОИ

Освободени са досегашните членове на Съвета Бойко Пенков, Галина Маринска и Лазар Лазаров

„Ранобудните студенти“ готвят национален протест в неделя

Продължава окупацията на Ректората на Софийския университет и на отделни аудитории в различни университети в страната. Днес протестиращите студенти обявиха, че се готвят за Общонационален протест в неделя - 10 ноември. Той ще започне в 11 часа от стълбите пред Ректората и ще тръгне към Народното събрание и Министерския съвет. Ще ги подкрепят ... Продължава окупацията на Ректората на Софийския университет и на отделни аудитории в различни университети в страната. Днес протестиращите студенти обявиха, че се готвят за Общонационален протест в неделя - 10 ноември. Той ще започне в 11 часа от стълбите пред Ректората и ще тръгне към Народното събрание и Министерския съвет. Ще ги подкрепят ...

40 черепа откри полицията в къщата на италианец в Бурунди

Полицията в Бурунди откри 40 човешки черепа в къщата на Джузепе Фаваро, който е родом от Италия, предаде Би Би Си.

Съдът остави в ареста обвинения в нападението на "Пиротска"


Софийски градски съд остави в ареста задържания Салахедин бин Аладин от алжирски произход, който е обвинен за нападението на 20-годишната Виктория Христова от миналата събота.

Според съда са налице достатъчно данни, че Бин Аладин е извършител на деянието и понеже няма постоянен адрес или лична карта, може да се укрие.

Съдът наложи най-леката мярка - подписка - на Александър Симеонов, който според прокуратурата е съдействал на алжиреца да стигне до българско-гръцката...

4 дни във варненския арест ще прекара мъж от Каварна за дребно хулиганство и шофиране в нетрезво състояние

4 денонощия арест наложи Районен съд - Варна на 37-годишен мъж от Каварна за проява на дребно хулиганство. Инцидентът е станал около 20 часа на 7 ноември т.год. в близост до кръстовището на базар „Левски“ във Варна.

Аладин остава в ареста

Помагачът му Александър Симеонов пък се размина с

Орешарски: Фискалната децентрализация ще продължи и през целия мандата

„Взаимоотношенията между централната и местната власт и фискалната децентрализация ще продължи да бъде приоритет не само в следващата година, но и в рамките на целия мандат с убедеността, че кметовете и местните власти могат значително по-добре да идентифицират проблемите на хората по места”.  Това заяви в Кърджали след среща с кметовете от областта министър-председателят Пламен Орешарски. Заедно с него в нея участваха и министърът на земеделието проф. Димитър Греков, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, министърът на околнат...

Бежанците получиха нови дарения благодарение на акцията "От мен за теб"

Над 14 кашона с хранителни продукти от първа необходимост бяха предоставени на Български червен кръст (БЧК). Това се случи благодарение на кампанията на в. „Труд" „От мен за теб". 




В 7 магазина на „Лидл" столичани бяха дарили продукти, запълващи цели пазарни колички. Най-често срещаните дарения, предоставени от магазините на „Лидл", бяха Над 14 кашона с хранителни продукти от първа необходимост бяха предоставени на Български червен кръст (БЧК). Това се случи благодарение на кампанията на в. „Труд" „От мен за теб". В 7 магазина на „Лидл" столичани бяха дарили продукти, запълващи цели пазарни колички. Най-често срещаните дарения, предоставени от магазините на „Лидл", бяха

Филм за мечтите пътува по света с писмо в бутилка


Националния филмов център е включил документалния филма "Писмо в бутилка" - времето, което предстои" на варненската школа "Дедал" в програмата на двайстия фестивал на българското документално и анимационно кино "Златен ритон". Той ще се състои през декември в Пловдив. Предстои и участие на филма в престижни международни фестивали за документално кино в Европа и САЩ.

Според един от авторите на идеята за филма - художника Дарин Сотиров, филмът разказва за емоциите, чувствата и виждания...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване