С възпитателна цел – полицаи застреляха тийнейджър след обаждане на баща му

/КРОСС/ Американски полицаи застреляха тийнейджър. Служителите на реда в Айова действали след подаден от бащата на момчето сигнал, че младежът е взел колата му без разрешение. Джеймс Камсток решил да даде урок на 19-годишния си син Телър. Той се обадил в полицията с молба да стреснат младежа. Полицаите обаче явно са взели молбата му присърце и го убили, съобщава RT.com, позовавайки се на публикация в „The Washington Times". "Той ми взе пикапа. Аз се обадих в полицията, а те го убиха", разказва бащата пред медиите. По думите му Тейлър взел колата нарочно, защото той отказал да му купи цигари. Полицаите забелязали белия пикап, за чиято кражба току-що бил съобщил дежурният диспечер, и започнали да го преследват. След като успели да го настигнат, насочвайки срещу него оръжие, те го накарали да изключи двигателя. Младежът решил да не се подчини, което струвало и живота му.По време на медицинската експертиза е установено, че полицейският служител е стрелял по колата шест път. Два куршума са попаднали в тялото на Тейлър. В официален доклад на полицията се посочва, че служителите са открили огън, за да предотвратят евентуална заплахата. Джеймс Камсток обаче е категоричен, че синът му не е бил въоръжен.Бащата споделя, че синът му е нормален тийнейджър. Наскоро се бил разделил с приятелката си и се готвел за изпити в колежа. „Беше умно момче. Събираше компютри. Интересуваше се от информационни технологии", каза още Камсток

Nissan представи новия Qashqai

Японският кросоувър ще дебютира на пазара през януари

    


Цвета Кирилова: В България има „светулки“, които правят добрини. Отговорността обаче за забавянето на социалната интеграция носи държавата

Спортът е още една възможност за осъществяване на социалната интеграция на децата с увреждания. „Сдружение Азбукари” и специалисти от Националната спортна академия направиха демонстрация как във водна среща може да се провежда успешна рехабилитация на деца със специфични потребности в компанията на деца без увреждания. Инициативата „Любов към водата“, която се проведе на басейна на 131 СОУ „К.А. Тимирязев” в София, беше посрещната с огромен интерес. В тази база периодично се провеждат занимания с деца, които са част от цялостно комплексно лечение, носещо огромни ползи за здравето. За децата със специални нужди два пъти седмично се грижи гл. ас. Величка Александрова, д-р и нейните три помощнички, студентки от НСА, специалност АФА. Чрез различни стилове в плуването, съчетани със забавни игри, те помага на 25 деца да усетят благотворния ефект на водния спорт върху себе си. Адаптирано плуване посещават деца с различни увреждания като ДЦП, аутизъм, синдром на Даун и хидроцефалия, хиперактивни деца. Към всяко едно от тях Александрова има индивидуален подход и набляга на различни упражнения. „Адаптираното плуване има изключително полезно действие върху сърдечно съдовата и дихателната системи, върху опорно-двигателния апарат и психо-емоционалния тонус на децата”, подчертава Александрова. За да се учат от нашите специалисти в областта на адаптираната физическа активност, на децата с увреждания помагат с много ентусиазъм и положително настроение студенти от Португалия, Франция и Русия. „Сдружение Азбукари” вече няколко години също насочва всичките си усилия в посока социална интеграция на деца с увреждания. Според председателя на организацията Цвета Кирилова, социалната интеграция е възможен процес и не е трудна задача. Адекватни стъпки могат да бъдат видяни чрез дейности на организации в различни сфери от живота. Крайната отговорност обаче хората в неравностойно положение да бъдат приобщени, да има социална равнопоставеност и справедливост, да получават заслужена здравна и спортна грижа е на държавата. Не само градската среда не е адаптирана напълно за хората с увреждания, материалната база за тяхната рехабилитация и спорт все още е оскъдна. Нужна е промяна на нагласите на хората, както и въвеждане на образователни и развлекателни инициативи за интеграция, насочени към всички деца от най – ранна детска възраст, за да могат да бъдат приемани с различията им, категорична е Кирилова. Такава е практиката в работата до този момент и на „Сдружение Азбукари“
Инициативата „Любов към водата“ цели да популяризира Националната кампания за социална адаптация „Вярвам в теб!“. Целта е да се съберат средства за изграждането на комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана за деца със специфични потребности в гр. Велико Търново. Както знаете „Сдружение Азбукари“ вече построи такава площадка в София. Амбициите на организацията са подобни детски кътчета, адаптирани и за деца с увреждания, да бъдат построени на повече места в страната.

 

 

Всеки, който припознава инициативите на Азбукарите, може да помогне с дарителски sms с текст DMS 123 на номер 17 777. Подкрепа може да бъде оказана и чрез банковата сметка - IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF,www.azbukari.org

Голямото обединение продължава, защото заедно можем всичко.

 

 


Арестуваха мъж, нападнал екипа на "Съдебен спор"

25-годишен мъж от монтанското село Владимирово е в ареста заради нападение над екип на предаването на Нова телевизия "Съдебен спор", съобщава konkurent.bg. 

Вчера, по време на журналистическо разследване от екип на национална телевизия, начело с Жоро Игнатов, младият мъж е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразява 25-годишен мъж от монтанското село Владимирово е в ареста заради нападение над екип на предаването на Нова телевизия "Съдебен спор", съобщава konkurent.bg. Вчера, по време на журналистическо разследване от екип на национална телевизия, начело с Жоро Игнатов, младият мъж е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразява

Узунова на прокурор за лагера в Харманли

Ирена Узунова

200 000 лева са отделени за ремонт на бежанския център в Харманли. В същото време бежанците живеят там при липса на ток, водопроводи и всички други нужни материали, заяви от парламентарната трибуна днес вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев. Той обясни, че тези пари са били отделени от държавата за изграждане на бежанския център в Харманли при предишното управление, 50 на сто от тях са изплатени авансово, състоянието на лагера е трагично. След тези констатации и е бил сезиран главният прокурор за извършени престъпления, включително от длъжностни лица. Според бившият областен управител на Хасково и сегашен депутат от ГЕРБ Ирена Узунова министърът е започнал „активно мероприятие” срещу нея. По нейни думи въпросният терен в Харманли е бил предназначен за палатков лагер и е било предвидено използването на химически тоалетни.

Хасково Новини

Българка малтретирана от работодателката си в Италия (видео)

Насилие над българка в Италия

Българка е малтретирана системно от работодателката си в Италия, съобщи изданието „Български новини“.

Даниела била наета като домашна прислужница в семейство на психолог в Италия. Работодателката редовно малтретирала българката, биела я до посиняване и я обиждала.

„Мръсна свиня! Аз ти давам заплата, а ти не чистиш и не готвиш както трябва“, били част от обидите, които италианката казвала всекидневно на Даниела.

Българката била принуждавана да чисти изпражненията на 18-те кучета на работодателката си, които били затворени в клетки.

„Те са 100 пъти по-важни от теб“, крещяла господарката на дома.

Българката се обърнала към предаването ЛЕ ИЕНЕ, за да разкаже историята си. Тя заснела със скрита камера случки от ежедневието си като прислужница в италианския дом.

Кадрите били излъчени в предаването в сряда вечерта и шокирали италианските зрители. След излъчването на скандалния репортаж, десетки възмутени зрители се обадили в редакцията или се свързали с предаването чрез социалните мрежи.

Вследствие на това два часа след излъчването репортажът бил свален от сайта на телевизията. Темата обаче е обсъждана до късно през нощта в Twitter.

“Видеото са го махнали!! Не е онлайн само за няколко часа!!!! Но който гледа предаването, като мен видя всичко!“, коментира българката Лиляна Цветкова.

Българите в Италия настояват в социалните мрежи за незабавна намеса на българското посолство в Италия и на българската държава по случая с малтретираното момиче.

Статията "Българка малтретирана от работодателката си в Италия (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

САЩ загубиха правото си на глас в ЮНЕСКО

САЩ загубиха правото си на глас в Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) заради пропуснат краен срок да подновят финансирането, предаде Асошиейтед прес. Това става две години след като Вашингтон спря вноските си в организацията като протест срещу приемането на палестинците за неин член. Според правилата на ЮНЕСКО САЩ е трябвало до петък сутринта да подновят финансирането или да представят обяснение за закъснението си. Нито едно от двете не се е случило и те автоматично губят правото си на глас, заяви представител на ЮНЕСКО. Загубата на правото на глас означава, че САЩ не могат да участват в решенията за финансирането на организацията, отбелязва Асошиейтед прес. Замразяването на вноските на САЩ, които са в размер на 80 милиона долара на година и съставляват 22 процента от цялостния бюджет на ЮНЕСКО, доведе организацията до ръба на финансова криза и я принуди да ограничи американски инициативи. Палестинският постоянен представител в организацията Елиас Санбар заяви, че други страни вече започвали да компенсират загубата на средства от САЩ. Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова изрази съжаление от положението, което не само отнема правото на глас на Америка, но и финансово поставя организацията на колене. "За съжаление трябва да кажа, че през тези последни две години виждам намаляващо американско влияние и американска ангажираност", каза тя за Асошиейтед прес. "Не мога да си представя как бихме могли да се разединим от САЩ в ЮНЕСКО. Толкова сме обвързани в нашата мисия. Това, за което съжалявам, е, че решението бе толкова разединяващо и предизвика замразяване на финансирането", добави тя. По думите на Бокова тя приема политическата реалност и ще потърси начин ЮНЕСКО да продължи работа въпреки бюджета за 2014 г., който по оценки ще е по-малък със 150 милиона долара. Някои обаче се опасяват, че сегашната ситуация е само върхът на айсберга, и се тревожат от по-сериозни последици, ако палестинците се присъединят към други агенции като Световната здравна организация, отбелязва Асошиейтед прес.

Сметище във Венеция може да стане увеселителен парк


Остров от венецианската лагуна, използван за сметище, може да бъде превърнат в увеселителен парк. Проектът за това е на дизайнерите от компанията Zamperla, изработила най-новите увеселителни съоръжения в Кони Айлънд в Ню Йорк.

Фирмата планира да инвестира в реализацията на идеята си 80 млн. евро. Целта е необитаваният остров Сан Биаджо да бъде превърнат в истинска атракция, която да привлича нестихващия поток от туристи във Венеция с 55-метрово виенско колело, скоростно влакче и...

Инвестират 3 млрд евро в транспорта на Марсилия

Мащабен инвестиционен план в размер на три милиарда евро в подкрепа на транспорта беше обявен за втория по големина град във Франция, Марсилия, от премиера на страната Жан-Марк Еро.

Мирослав Николов е новият изпълнителен директор на ДФ "Земеделие"

На извънредно заседание Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция /ДФЗ-РА/ назначи Мирослав Николов за изпълнителен директор и Младен Тимчев, Николай Дачев, Атидже Алиева-Вели и Виолета Александрова за зам.

Версия: Бисеров лобирал за частна газова връзка

/КРОСС/ Осведомени свързват разследването срещу Бисеров с негова съпричастност към изграждането на частна газова връзка между България и Турция. По времето, когато енергиен министър бе Делян Добрев, бившият шеф на "Булгаргаз" Васил Филипов обяви, че турска компания ще строи газопровод. Предполагаше се, че визира турската "Сетгаз". Тя имала различно трасе от планираната междусистемна връзка, която трябваше да строят държавната "Булгартрансгаз" и турската "Боташ", пише "24 часа". Не е изключено високопоставени българи да са посредничили при преговорите за частната тръба, смятат запознати. ДАНС започнала разследването срещу Бисеров след анонимен сигнал. Дни след като разбрал за това, Бисеров поискал разговора с Доган и Местан и подал оставка. Преди ден в НАП получили задание от ДАНС да започне пълна ревизия на Бисеров, съпругата му и доведения му син Ивайло Главинчев, твърдят източници от данъчните среди. Изисквало се да се проследят трансакции от последните 3 г. до офшорни зони. Искане щяло да има и до всички български банки, през които може да са правени трансфери. Митниците пък трябвало да представят пред ДАНС данни за движенията през всички пунктове на депутата, фамилията му и съдружниците на сина му.  

Коя е най-добрата българска фирма

Наградите за "Най-добра българска фирма на годината" бяха раздадени на церемония снощи (7 ноември). Конкурсът се организира за втора година от Първа...

Подозираме само Израел за смъртта на Арафат

Тауфик Терауи, председателят на палестинската комисия, разследваща смъртта на палестинския лидер, нарече случилото се с Арафат "убийство". Резултатите от международната експертиза, представени в Рамала, доказват, че Арафат е бил отровен.

„Сдружение Азбукари“

Едно силно привличане събира звездите в съзвездие.

Една истинска кауза ще създаде площадка, достъпна и за деца с увреждания.

Едно силно усещане - ВЯРА - може да преобърне представите.

 

Сдружение Азбукари“ организира два големи благотворителни концерта в подкрепа на Националната кампания „Вярвам в теб!“ и каузата да изградим детска площадка, подходяща и за деца в неравностойно положение в град Влико Търново. На 28 ноември популярни поп изпълнители ще огласят Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ в старопрестолния град. Орлин Павлов, Йоанна Драгнева, Веселин Маринов, Теди Кацарова, Стефан Илчев, Галияна Арсова, Ева Георгиева и други ще пеят в името на децата в зала 1 на НДК в столицата на 4 декември. Звездните имена ще се раздадат за публиката с гласове и сърце последователно в градовете Велико Търново и София, защото целта на Националната кампания „Вярвам в теб!“ е да премахне ограниченията, които поставяме пред децата с увреждания.

 

 

Всеки, който припознава инициативите на Азбукарите, може да помогне с дарителски sms с текст DMS 123 на номер 17 777. Подкрепа може да бъде оказана и чрез банковата сметка - IBAN BG18FINV91505315574776 BIC FINVBGSF.

www.azbukari.org

 

Голямото обединение продължава, защото заедно можем всичко.

 

 

 

Севделина Ковачева - „Връзки с обществеността”

За контакти: 0888789956, s.dimitrova@azbukari.org

www.azbukari.org, Детски фестивал „Вярвам в теб!“


106 сирийци са задържани на българо-турската граница

За последното денонощие на българо-турската граница служители на ГД "Гранична полиция" са установили общо 180 лица. От тях 106 са сирийски граждани, съобщиха от МВР.

Стойчо Стоев се притеснява от непрекъснатите оплаквания на ЦСКА срещу съдиите


Треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев се притеснява, че оплакванията на ЦСКА от съдийството могат да повлияят на реферите в мача помежду им. Специалистът обясни, че си е дал няколко часа почивка и все още не мисли за двубоя.

"Надявам се футболът да преобладава, защото през последните седмици това, което се пише по медиите, измества чисто футболния аспект на играта. Определено има притеснение, когато трябва да излезеш срещу отбор, който непрекъснато говори срещу съдиите, защото те...

Сблъсъкът с Наполи ще е като финал за Ювентус

В неделния ден "Ювентус" и "Наполи" се изправят в Серия А, в директен сблъсък за първата позиция. В момента и двата тима са с по 28т., а първенец са "Рома" с 31т. Срещата в Торино, в неделя, вече се определя като решаваща за бъдещето на титлата този сезон. Защитникът на "Ювентус", Леонардо Бонучи, коментира пред клубния сайт: „Изключително важно е да спечелим на нашия красив стадион пред нашите фантастични фенове. Очаквам мачът да е като финал за купа и да се получи страхотен двубой. Нека по-добрият отбор победи“, пише football24.bg.

Аладин остава в ареста

СГС реши Салахедин Бин Аладин остава в ареста, тъй като може да се направи обосновано предположение, че е извършил това, за което е обвинен, тъй като може да се укрие и може да извърши друго престъпление, предаде БГНЕС. Припомняме, че Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на Салахедин Бин Аладин. Той е обвинен за това, че на 2 ноември 2013 г. е извършил грабеж, придружен с опит за убийство, както и недовършен опит за друг грабеж. СГП ще внесе в СГС и искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Александър Симеонов, за престъпление по чл. 294 ал. 1 НК. Той е обвинен, за това че е спомогнал на Бин Аладин да се укрие след извършеното от него престъпление.

Мъж нападна човек от екипа на "Съдебен спор", арестуваха го

25-годишен мъж от монтанското село Владимирово е в ареста заради нападение над екип на предаването на Нова телевизия 25-годишен мъж от монтанското село Владимирово е в ареста заради нападение над екип на предаването на Нова телевизия "Съдебен спор", съобщава konkurent.bg. Вчера, по време на журналистическо разследване от екип на национална телевизия, начело с Жоро Игнатов, младият мъж е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразява

ДПС защити чужденците от ксенофобията

ДПС се противопоставя на всеки акт, който провокира прояви на омраза, ксенофобия, дискриминация и страх, посочи в декларация депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев в началото на петъчния парламентарния контрол.

Носът на българина стана английски

Постоянно течащ нос - от това се оплакват масово през цялата година и деца, и възрастни българи. Разговорно лекарите по УНГ наричат това състояние английски нос, защото е характерно за тази част от света. Обяснението за поанглийчването на българския нос е смесица от климатични и екологични фактори, казва д-р Христо Златанов, оториноларинголог Постоянно течащ нос - от това се оплакват масово през цялата година и деца, и възрастни българи. Разговорно лекарите по УНГ наричат това състояние английски нос, защото е характерно за тази част от света. Обяснението за поанглийчването на българския нос е смесица от климатични и екологични фактори, казва д-р Христо Златанов, оториноларинголог

Журналисти нападнати в монтанско село

Екип на национална телевизия е бил нападнат от 25-годишен младеж в с.Владимирово. По неофициална информация журналистите извършвали разследване в селото за предаването „Съдебен спор“. Нападателят не само се държал грубо и непристойно с тях, но нанесъл средна телесна повреда на А.Н., жител на София, успял да счупи и задното стъкло на лек автомобил „Форд С Макс“, собственост на телевизията. Извършителят е задържан в РУП Монтана. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 216, ал.1 от НК. ...

Защо протестът не е в потрес от скудоумния списък на "комисарите"?

Списъкът с имената на 45-имата души, изброени в анонимен сайт, предизвика у мен неприятно чувство. (Става дума за списък, наречен “Комисарите на подмяната”, станал известен и с ироничното “Враговете на народа” - б.р.) Но същинската изненада настъпи в момента, когато разбрах, че това нещо, взето от сайт на протестна мрежа, е официализирано на сайта Списъкът с имената на 45-имата души, изброени в анонимен сайт, предизвика у мен неприятно чувство. (Става дума за списък, наречен “Комисарите на подмяната”, станал известен и с ироничното “Враговете на народа” - б.р.) Но същинската изненада настъпи в момента, когато разбрах, че това нещо, взето от сайт на протестна мрежа, е официализирано на сайта

В очакване на китайските реформи

Очакванията за срещата на китайските партийни и правителствени ръководители са големи; очаква се нещо, подобно на обрата от 1978 година - смяна на конете при пълен галоп. В събота 9 ноември Китай отново ще попадне в центъра на вниманието, тъй като на четиридневната среща при закрити врата правителствените и партийни ръководители на страната планират да разработят графика на реформите за идните десет години. "Това е критичен момент не само за континентален Китай, но и за цяла Азия, която все по-силно зависи от китайската икономическа сила", посочва икономистът, експерт по китайска икономика, Фредерик Нойман от банка HSBC. "Списъкът с желания е дълъг и амбициозен", отбелязва той. През изминалите дни бяха направени паралели с партийния конгрес от 1978 година при управлението на Дън Сяопин, когато бе взето решение за отваряне на китайската икономика. През 1993 година пък бяха планирани пазарни реформи, които по-късно разчистиха пътя на Китай за присъединяване към Световната търговска организация (СТО). Дългият поход Преобразованията бяха трайни и този път не би трябвало нещата да протекат различно. Партията обаче все още трябва да се съобразява с консервативните кадри и лявото крило, което се противопоставя на експериментите с отваряне на икономиката. "За въвеждането (на реформите - бел. прев.) ще бъде нужно време, то ще продължи години и е обременено с несигурност и опасността да се даде заден ход. В крайна сметка обаче държавните лидери няма да имат друг избор освен отново да пренасочат модела на растеж", отбелязва Нойман. Юй Цзъншън, който е четвъртият по ред в йерархията на постоянния комитет на Китайската комунистическа партия, вдигна високо летвата - на конференцията ще бъдат представени "невиждани" реформи в икономическата и социалната сфера. Нужните реформи трябва да проникнат дълбоко - от данъчно облагане, през преструктуриране на близо 500 държавни предприятия и по-големи възможности за ордите пътуващи работници, до лихвената и икономическа политика. Натиск за растеж Президентът Си Цзинпин и премиерът Ли Къцян през октомври вече заблестяха на международната сцена при първото си посещение в чужбина. Ще им бъде обаче по-трудно да бъдат убедителни в собствената си страна - втората по големина икономика в света, въпреки че напоследък позагуби доста от темпа си на растеж, скърца под натиска на свръхпроизводство, високи дългове и бързо поскъпване на жилищата. Дори ако официалните стойности за икономическия растеж не отговарят съвсем на действителността, то поне дават представа - с очакван темп на растеж от 7,5 % за текущата година китайката икономика (въпреки все по-високата база за сравнение) ще нарасне с най-бавния темп от 23 години. Китай обаче се нуждае средно от 7 % растеж на брутния вътрешен продукт (БВП), за да постигне целта, която сам си постави, между 2010 и 2020 година да удвои БВП на човек от населението. Средно 7,2 % растеж пък са необходими, за да се предотврати социално недоволство заради нарастващата безработица. Следователно на висшите партийни бюрократи не им остава нищо друго освен да намерят нови пътища и същевременно да държат тягата на икономиката. С други думи - трябва да сменят конете при пълен галоп. Инвеститорите на азиатските пазари изчакват. Най-вече развитието в САЩ, но и събитията, които ще се случат в Китай през идните дни. По БТА

Надзорният съвет на НОИ - с нов състав

Освободени са Бойко Пенков, Галина Маринска и Лазар Лазаров

    


Сирия и съседите й започват ваксиниране на 20 млн. деца срещу детски паралич


Повече от 20 млн. деца ще бъдат ваксинирани в Сирия и съседните й държави срещу полиомиелит (детски паралич). По този начин ще бъде направен опит да се пресече разпространяването на заболяването, появило се 14 години, след като се смяташе, че е изчезнало в района, съобщиха две агенции на ООН.

Масовото ваксиниране вече е в ход в Близкия изток - седмица, след предупреждението за опасност от епидемия, съобщиха Световната здравна организация и УНИЦЕФ.

Кампанията да бъдат...

Съпругата на Станишев е разочарована, че вместо с благодарност е залята с помия

Съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев - Моника Станишева, е разочарована, че вместо да получи добра оценка и благодарност за работата си за подобряване на образа на България при правителството, ръководено от съпруга й, е била "залята с помия". В петък тя гостува в предиобедното предаване "На кафе с Гала" по Нова телевизия с четирите си деца - Моника и Венцислав от първия й брак с бившия банкер Венцислав Йосифов, и Дария и Георги - децата й от Станишев.   През по-голямата част от времето Моника държеше на ръце четиримесечния си син Георги, докато сестра му Дария играеше край нея, а тийнеджърите Венцислав и Моника участваха в интервюто.   Докато подаваше на бебето шише с биберон, Моника Станишев заяви, че няма нищо вярно в твърденията, че е "сивият кардинал" на държавата. "Когато чувам каква "помия" се излива върху мен, ми става адски неприятно. Няма смисъл да се отговаря на такива хора. Наясно съм, че се опитват да уязвят Сергей. По случаите, за които се говори за мен, съм давала много ясни обяснения. Показах в комисията "Хохегер" стотици положителни статии за България. През цялото време имаше материали, че е едно гето. Аз не съм си и представяла, че ще трябва да се оправдавам за нещо, което считам за добра работа за страната. Смятам, че е много грозно. Всякакви опоненти на Сергей използват този случай. Решила съм, че вече ще си търся правата по съдебен ред при бъдещи коментари защото всички граници бяха минати", каза Моника Станишева.   “Хохегер беше една от най-реномираните европейски фирми за публична комуникация. Никой не можеше да знае, че 4-5 г. по-късно ще бъде обвинен в Австрия (лобистът е в затвора за участие в схема за спонсориране на партия – бел.ред.). Едва ли всички хора, с които е работил, са престъпници. Работих за подобряване на имиджа на България в ЕС”, изтъкна Станишева, чиято стремителна пиар кариера, свързана с многомилионни обществени поръчки и пари по европейски програми, започна при правителството на НДСВ, процъфтя при Тройната коалиция и продължи дори при управлението на ГЕРБ, което иначе й спретна парламентарно разследване за т.нар. българска афера "Хохогегер".   По-голямата част от разговора между водещата Гала и гостенката й бе посветена на семейството, любовта, децата.   Моника Станишева разказа, че в училище имала проблеми с математиката: "Имаше неща, които нищо не разбирах", спомни си тя. Покрай супрелативите по неин адрес от страна Гала, Моника призна: "Всички спортове, които играех бяха част от училище. Бях висока и ми се отдаваха".   След това разказа как се срещнала с първия си съпруг – банкера Венцислав Йосифов, когото още обичала и как след това хлътнала по Сергей Станишев. "В един момент бях адски влюбена в Сергей, като ученичка. Първият път бях влюбена във Венци, а след това в Сергей", сподели Моника Станишева.   "Ние сме като едно голямо италианско семейство. И бившият ми мъж има две деца от друга жена. С него се запознах, когато бях репортер в "24 часа". Общувахме по работа и лека по лека започнаха да се развиват отношения. След това заминах за чужбина да уча и като се прибрах от една ваканция той ми каза: "Виж какво, има едно правило - далеч от очите, далеч от сърцето" и аз бързо реших, че искам да сме заедно. И двамата вложихме много от себе си. Раждането на Моника беше изключително щастлив момент. Изживяхме много трудни моменти, но се подкрепяхме. Бяхме много силен отбор. След проблемите започнахме да се отдалечаваме един от друг. В един момент и двамата стигнахме до решението да се разделим. Обичаме се вече като хора, а не като мъж и жена", каза тя.   С настоящия си съпруг Станишев се е запознала по време на предизборната кампания на Георги Първанов за втори президентски мандат.   "Със Сергей се познаваме от 2006 година. За мен беше огромна чест да бъда избрана за кампанията на президента Първанов. Сергей като лидер на БСП беше много ангажиран. Всичко беше професионално, по никакъв начин не съм допускала нещо да се случи. Нашите отношения се зародиха в аспекта, в който са сега, чак след 2009 година. Тогава бях с Венци и не го забелязвах. Отнасях се критично към него и смятах, че можеше да работи по-добре", каза Моника.   "Сергей е много затворен човек. Истината е, че е добър и чувствителен. Това, че до такава степен се е обградил с бариери, в един момент човек не може да усети емоцията в него. Тогава не ми е бил даже интересен, той се държеше служебно и сухо. През 2009 г. той изживя истинска вътрешна драма. В този момент той разкри себе си в лични разговори и много ми хареса човекът, който видях. Той ме допусна до себе си и го видях по друг начин, което ме изненада. Той е спокоен, аз съм емоционална и сприхава и ми действа положително", продължи с откровенията Моника.   "Ако нещата вкъщи не бяха почнали да се разклащат, щях да намеря сили да се възпра, но просто така се случиха нещата. Не знам дали е очаквал, че ще се омъжим и ще имам деца. Той семейство не е имал и се чудех как ще приеме децата ми и как ще можем да постигнем хармония", каза Станишева.   Според нея Сергей Станишев е "много добър баща". Преди да се роди първото им дете, "четеше всякакви книжки за бащинството". "Когато разбра, че ще има момиче, беше много доволен. Когато разбра, че второто ни дете ще е момче, като че ли леко се разочарова. При неговото раждане беше доста по-сложно. Тоновете на бебето започнаха да се губят, но лекарите бяха много решителни. Георги се роди със секцио", каза тя.   "Когато Дария се роди, тя беше абсолютно копие на Сергей, но сега вече прилича и на мен", обясни тя за първото им дете със Станишев.   "Много романтично беше предложението за брак. Той знаеше, че аз не съм готова, имах усещането, че бракът успокоява мъжете и не исках да давам това спокойствие. Видях, че това е излишно притеснение. За него беше важно, нещата сега са по-добре", каза Станишева, която след интервюто влезе в кухнята на предаването, за да приготви "Ломска саламура с пиле".

В Италия разкриха български канал за контрабандни маратонки

Финансовата полиция задържа на италианското пристанище Бриндизи български камион ТИР с контрабанден товар от 11 000 чифта фалшифицирани маркови маратонки, съобщиха местни медии, цитирани от БТА. Камионът с българска регистрация е бил управляван от 39-годишен българин, чието име не се съобщава. Той е пристигнал с италианския ферибот "Катания" от гръцкото пристанище Патра. Контрабандата е била разкрита при преминаването на камиона през силуетния скенер в митническата зона на пристанището. Финансовите полицаи забелязали голямата разлика в цветовет...

Тони Здравков: Да подценим Берое и да пазим футболисти е нахалство

Старши треньорът на Левски Тони Здравков не прие на сериозно въпроси с евентуалното подценяване на Берое Стара Загора. „Ние загубихме от същия отбор на Берое финал за купата. Несериозно е да подцениш носителя на Купата на България. Въпреки че ни предстоят още много сериозни мачове, да пазим някои от своите футболисти , ще е истинско нахалство. Берое играе по един и същи начин от доста време. Това е компактен отбор, с добри футболисти. Няма да е тайна, ако кажа кои имам предвид. Става въпрос за Каядо, Георги Андонов, Венци Христов и Мартинс. Има...

Сидеров призова прокуратурата да се заеме с президента

Лидерът на Атака Волен Сидеров поздрави прокуратурата за бързата работа по разследването за финансови злоупотреби на Христо Бисеров. Сидеров обаче заяви, че настоява прокуратурата да се заеме и с президента Росен Плевнелиев. „Поздравявам прокуратурата, че толкова бързо започна действия по случая „Бисеров", но не я поздравявам за това, че се бави да започне действия срещу Росен Плевнелиев - кандидатът за президент на партия ГЕРБ, избран, както сме показвали в тази зала, с измама и фалшификация. Има същите данни при него - преводи на пари, превод...

България ще получи 15 милиарда евро до 2020 година

Галина Костова и Йоанна Грозданова

България ще получи 15 милиарда евро за следващия програмен период. Това се разбра на проведеното днес в София заключително събитие по кампанията „Новият програмен период 2014 - 2020 г." 

Представиха се новите програми, които ще се разработват и за които ще се отделят средства.

На срещата присъстваше социа Галина Костова и Йоанна Грозданова България ще получи 15 милиарда евро за следващия програмен период. Това се разбра на проведеното днес в София заключително събитие по кампанията „Новият програмен период 2014 - 2020 г." Представиха се новите програми, които ще се разработват и за които ще се отделят средства. На срещата присъстваше социа

Сигнал за бомба евакуира столично училище

Сигнал за бомба опразни столичното 32 СОУ "Климент Охридски" в квартал "Възраждане". 

Малко след 13:00 часа мъжки глас съобщил по телефона, че в училището има поставено взривно устройство.

Всички ученици са евакуирани, в момента специализирани екипи претърсват сградата.

Това е поредният сигнал за бомба, подаван в 32 СОУ. На 18 октомври учи Сигнал за бомба опразни столичното 32 СОУ "Климент Охридски" в квартал "Възраждане". Малко след 13:00 часа мъжки глас съобщил по телефона, че в училището има поставено взривно устройство. Всички ученици са евакуирани, в момента специализирани екипи претърсват сградата. Това е поредният сигнал за бомба, подаван в 32 СОУ. На 18 октомври учи

Евакуираха столично училище заради сигнал за бомба

Сигнал за бомба опразни столичното 32 СОУ Сигнал за бомба опразни столичното 32 СОУ "Климент Охридски" в квартал "Възраждане". Малко след 13:00 часа мъжки глас съобщил по телефона, че в училището има поставено взривно устройство. Всички ученици са евакуирани, в момента специализирани екипи претърсват сградата. Това е поредният сигнал за бомба, подаван в 32 СОУ. На 18 октомври учи

За пречиствателната станция в Горно Езерово

Вече са готови всички необходими проекти, за собствена пречиствателна станция за оптадни води в квартал Горно Езерово. Те са част от работата по инициатива, финансирана от Кохезионния фонд и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 година”. Предстои издаване на разрешение за строеж на съоръжението, благодарение на което ще се подобри чистотата на езерото Вая, тъй като до момента отпадъчните води на квартала се изливаха директно в него. Освен нея, остава да бъдат изградени още близо 2 километра ...

Община Варна още не си е платила за ланския сняг

Финансовият колапс на общината се разпростира не само върху поддръжката на улиците и останалата част от инфраструктурата, а и върху почистването на града. План-сметката „Чистота“ е празна и ще има нужда да бъде попълнена с нови средства.

Янков: Ще изпълним обществения договор с нашите избиратели

/КРОСС/ В момента БСП е мандатоносител, което е отговорност и задължение. Ние сме убедени, че ще изпълним обществения договор с нашите избиратели като част от европейската заявка за по-добър живот и изравнен стандарт за всички граждани на Европейския съюз. Това заяви пред участниците в конференцията на генералните секретари на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ във Варшава народният представител от Коалиция за България и организационен секретар на левицата Красимир Янков.„Изборният резултат на партиите-членки на ПЕС трябва да е достатъчен, за да сме водещи в политиката на Европейския съюз. Изборът на Мартин Шулц за председател на Европейската комисия е най-логичното очакване от нашите членове, симпатизанти и подръжници", подчерта Янков."Европа се нуждае от рязка промяна на посоката, от ново управление, основано на демокрацията и участието. Общия кандидат на ПЕС за Председател на ЕК трябва да изразява волята и да защитава интересите на европейските граждани, за да върне надеждата на хората в Европа", заяви от своя страна председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.Организационният секретар на левицата сподели с участниците в конференцията опита на БСП от събирането на подписи за предизвикване на референдум за АЕЦ „Белене", участието в проведения референдум и добри практики от „Избори 2013", които са помогнали на партията да разшири влиянието си.    

Венци Мицов: Знаете ли кой? Благой!

/КРОСС/ Вечният въпрос е "Кой?" След скандалното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС всички попитаха министри и депутати "Кой го назначи", а те започнаха да прехвърлят въпроса като горещ картоф помежду си. А горещият въпрос си остана без конкретен отговор. Сега въпросът е "Кой казал на Доган за Бисеров?", защото всички са убедени, че почетнят лидер на ДПС е бил тайно предупреден за подготвяната атака срещу вече бившия зам.-председателна партията. Подозренията - генерал Х от ДАНС. Кой? - питат и от ГЕРБ, към чийто вътрешен министър също има подозрения, че е знаел, но си е мълчал. Леле, и ГЕРБ почнаха да задават въпроса КОЙ, на мога повече! - възкликва Венци Мицов и се обръща към своите Фейсбук приятели: "Скъпи приятели от ГЕРБ! Знаете ли КОЙ? БЛАГОЙ!!!!!!"

Приоритет на младите фермери в сектор „Земеделие”

снимка: Областна администрация- Хасково

През новия програмен период 2014-20120 г. в сектор „Земеделие“ ще се даде приоритет на младите фермери, на малките земеделски стопанства с площ под 30 ха и ще има подпомагане на декар площ, което ще е обвързано с производството. Това стана ясно днес на заседание на Областния съвет по земеделие и гори. На него бе актуализиран състава на съвета, в който вече влизат представители на 11-те общини.

На форума в Областна администрация бяха поставени важни въпроси, част от които залагането на конкретни изисквания към ползвателите на пасища, които да осигурят пожарообезопасяването на дейността си. Само за периода 15 юни-15 август т.г. в областта са станали 9 големи пожара поради неспазване на противопожарните мерки от ползватели на пасища. Бе предложено още задължителното косене и почистване в планинските райони в Югоизточна България да се регламентира както за равнинните райони до 15 юли. Сега това става до 15 август и съвпада с пожароопасния сезон.

През програмния период 2013-2014 г. експертите на местния офис на Националната служба за съвети в земеделието са разработили безплатно над 700 проекта по Мярка 141 на стойност над 10 млн. лв. Още толкова са средствата, с който са финансирани 200 проекта на млади фермери.

От ОД „Земеделие“ Хасково изнесоха подробен доклад за дейността си. Нашата област е на трето място след Кърджали и Благоевград по брой подадени заявления към Областната разплащателна агенция – общо 11 094 броя за периода 1 март-1 юни, 2013 г.

5258 са бенефициентите, регистрирани само по схемата за тютюн, а 839 – тези по схемата с животни. През периода 2009 -2013 г. най-голям е дялът на регистрираните земеделски производители с обща площ от 1 до 10 хектара.

Хасково Новини

 

Каролев разкри за Фрог нюз: Бисеров въртял далавери с РМД-та

Финансистът Владимир Каролев обори твърденията на Едвин Сугарев, че Христо Бисеров е приватизирал „Нефтохим” на нищожно ниска цена. Специалистът по финанси е категоричен, че държавното предприятие е продадено след прецизната консултация на европейска банка и на международна правна кантора.

Планови прекъсвания на тока в Западна България за периода 11-15.11.2013 г.

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва: София-градЗа периода 11-15.11.2013 г. - кръстовището на ул. Вардар и ул. Найчо Цанов, бл. 65 - кратковременни прекъсвания на електрозахранването На 11.11.2013 г. /09.00-12.00 ч/ - кв. Манастирски ливади - Запад - ул. Иван Сусанин 35-51; ул. Родопски извор 63-71На 11.11.2013 г. /09.00-16.00 ч/ - с. Пасарел - трафопост „Черква" и трафопост „Игрище"На 11.11.2013 г. /09.00-16.30 ч/ - с. Бухово - ул. Богдан Дичев 7, 9, 11, 13, 15; ул. Струма 8, 10; ул. Панайот Волов 1, 3, 4, 6; ул. Трети Март 39, 41, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 50, 52, 54, 56; ул. Янтра 1-26, ул. Стефан Куцаров 2-10На 11.11.2013 г. /09.30-12.30 ч/ - жк Овча купел - ул. Камелия 5-27, ул. 697-ма, ул. Арх. Франк Лойд Райт, ул. Иван Радоев 24-32На 11.11.2013 г. /10.00-12.00 ч/ - жк Дружба - бл. 511, вх. А и Б; бл. 512, вх. А и БНа 11.11.2013 г. /10.00-16.00 ч/ - трафопост Вълчо Иванов бл. 361- жк Вълчо Иванов, бл. 361, бл. 362, бл. 363, павилион; трафопост Вълчо Иванов бл. 366 - жк. Вълчо Иванов, бл. 366; трафопост Вълчо Иванов бл. 367 - жк

Виц на деня – 8 ноември

Банкомат. Снимка: БГНЕС, архив

- Защо БОРИКА спря работа?

- Защото Христо Бисеров изтегли всичките си пари и в банкоматите не останаха.

Статията "Виц на деня – 8 ноември" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Разследват общински служител за злоупотреба с власт

Длъжностно лице в Община Варна е злоупотребил със служебното си положение. Това се твърди в сигнал Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията. Сигналът с твърденията за корупционна дейност е изпратен до Районна прокуратура за произнасяне по компетентност, разкри секретарят на антикорупционния съвет Антоанета Рангелова на заседание на структурата. Жалбата, постъпила в община Варна, е единствената, свързана с корупционни практики в някоя от общински администрации през първата половина на тази година. Само за Дългопол...

Много българи са работещи бедни, призна Орешарски

"Почти нищо не е направено 4 г. за избягване на газова криза"

    


Близо 60% от фирмите в БТПП виждат влошаване на финансовата стабилност

Корупцията и бюрокрацията продължават да спъват бизнеса и през 2013 г., показва проучване на организацията

    


Ректорът на УНСС: Да стачкуваме и срещу измирането на мамутите (видео)


"Недоволни ли сте срещу измирането на мамутите? И срещу това трябва да стачкуваме. Не е трябвало да измират, толкова красиви животни са". Това е една от репликите на ректора на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. Стати Статев към студентите, които са окупирали аула 2006 с искане за оставка на кабинета "Орешарски".

Днес Статев не отговаря на мобилния си телефон, няма позиция по случая и на Министерството на образованието и науката.

Във видеото...

Ще съдят Бъйбър заради графити

Канадският музикант не спира със скандалните изпълнения. Поредната му изцепка е свързана с рисуване на графити, което му докара обвинение.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване