От 20 до 40% по-нисък данък за коли с катализатор

Отстъпка от данъка между 20% и 40% ще ползват собствениците на стари автомобили с мощност на двигателя до 100,6 конски сили, които не отговарят на...

Депутати търсят отговори за случая "Бисеров" и от Цветанов

/КРОСС/ Христо Бисеров беше знакова фигура през последните 20 години, така че темата не може да бъде подминавана лекомислено. Има много неизвестни. Важно е дали първият сигнал, свързан с него, е даден от партньорска служба или това си е автентично вътрешно разследване. Това каза Веселин Вучков от ГЕРБ. В студиото на БНТ той коментира скандала около вече бившия депутат от ДПС Христо Бисеров, заедно с колегите си от БСП и „Атака". ДПС са отказали техен представител да участва в дискусията. Аз лично нямам никаква информация и не мога да кажа дали е имало или не сигнали преди това срещу Бисеров, призна Вучков и така избяга от атаката на Деница Гаджева и Атанас Мерджанов срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който се оказа добре информиран със случая „Бисеров". Всеки коментар на политик е прибързан, защото нямаме фактическо производство, нямаме и резултати от производство. Аз не мога да приема политици да коментират в аванс, заяви депутатът от ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов, визирайки Цветанов. От морална гледна точка той определи най-горещия случай в политиката от последните дни като „тежък проблем за цялостната ни система". В изтичане на информация Деница Гаджева от „Атака" обвини всички парламентарно представени политически партии, като отбеляза, че само „Атака" не е разполагала с такава, поради простия факт, че партията няма свои представители в службите и в МВР

Изслушват кмета на Пловдив за скандалните записи

Пловдив /КРОСС/ Пловдивският общински съвет свиква извънредна сесия, на която ще бъде изслушан кметът на града Иван Тотев във връзка със скандалните записи, изтекли на една от партийните сбирки на ГЕРБ.Съветниците ще настояват градоначалникът, който е и председател на ГЕРБ в Пловдив, да аргументира думите си в аудиозаписа. В него се обяснява, че умишлено се внасят незаконни решения в общинския съвет, за да ги връща областният управител Венцислав Каймаканов и вината за нереализираните проекти да пада върху него.Изнъредното заседание на местния парламент става по искане на 17 общински съветници от четири партии. Те настояват Иван Тотев да обясни действията си, както и да бъде създадена специална комисия, която да провери законосъобразността на всички приети решения от началото на мандата.Очаква се днес общинските съветници да поискат и оставката на кмета на Пловдив.

Октай: Генерал от ДАНС докладвал на Доган за Бисеров

Високопоставен генерал от ДАНС е бил принуден да отиде в сараите на Доган и да му докладва, откъдето Доган нарежда Бисеров да напусне партията. Лютви Местан е бил помолен да изчака пред вратата", направи разкритие Осман Октай по Нова телевизия.

Октай: Генерал от ДАНС е докладвал на Доган за далаверите на Христо Бисеров

"ДАНС има власт върху Ахмед Доган и ръководството на ДПС. Службите са част от обслужването на тези политико-олигархични кръгове". Това заяви пред Нова телевизия бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. "Натискът от службите е бил огромен. Високопоставен човек от там, с длъжност генерал, е бил в сараите на Доган в събота вечерта. В следствие

Октай: Генерал от ДАНС докладвал на Ахмед Доган за Бисеров

"ДАНС има власт върху Ахмед Доган и ръководството на ДПС. Службите са част от обслужването на тези политико-олигархични кръгове". Това заяви пред Нова телевизия бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

"Натискът от службите е бил огромен. Високопоставен човек от там, с длъжност генерал, е бил в сараите на Доган в събота вечерта. В следствие "ДАНС има власт върху Ахмед Доган и ръководството на ДПС. Службите са част от обслужването на тези политико-олигархични кръгове". Това заяви пред Нова телевизия бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. "Натискът от службите е бил огромен. Високопоставен човек от там, с длъжност генерал, е бил в сараите на Доган в събота вечерта. В следствие

Вие имате значение – всеки поотделно и всички заедно*

Автор: Самуил Петканов

Уважаеми колеги от УНСС,

Поздравявам ви за това, което правите – отстоявате истински свята кауза. Вероятно се чудите дали постигате нещо, началната еуфория от окупациите, медийният отзвук, всичко премина към една форма на ежедневие. Може да се обезсърчени, може и да не сте. Не бъдете. Знайте, че усилията тази страна да стане нормална, тепърва започват. И ще имат много форми – протестни, обществени, образователни, социални и икономически.

Да, окупацията отнема извънредно голяма енергия, смелост и отдаденост. Но безочливите катили, срещу които протестирате, няма да се трогнат. Те дори са ангажирали целия си апарат, за да ви омаскарят, да ви обезсърчат, да настроят други срещу вас. Да ви принизят и да ви накарат да се чувствате безсилни.

Това видях през 2007-а от Орешарски при „седенката“, на която бях с учителите си от СМГ. Виждам го от юни тази година също. Когато протестът е силен – изопачават и омаскаряват. Изцеждат, докато не стане обикновено ежедневие. Всяко чудо в обществото ни е за три дни. Но не посървайте.

Не смятайте окупацията за единствен инструмент за протест.

През лятото над 2 месеца всяка вечер изминавах километри из центъра на София, на моменти изглеждаше безсмислено, но не беше. Енергията на каузата за нормално управление на родината не идва от храна, не идва и от абсурдите, с които ни заливат властимащите. Идва от съвестта. Затова мнозина не могат да повярват, че протестиращите не получават пари. Защото отдавна тези мнозина са продали съвестта си. И се снишават в безличен комфорт. Те ви завиждат, защото вие не сте продали съвестта си и ще промените съдбите си.

Пригответе се да чуете за себе си лъжи, обвинения, изопачавания. Но се замислете дали тези, от които идват подобни думи, са хора, които имат значение за вас. Нима разни колеги, които от невръстни се превръщат в партийни функционери, може да ви обвинят, че политизирате университета? Тези, които с години пълнят гуши в студентските съвети, които са възпитани да бъдат пиявици в различни мудни апарати и са обречени да нямат професии? Или пък преподаватели, които нелогично за своето амплоа са се отдали на един амебичен конформизъм? Те са обречени да бъдат забравени от историята.

Не се поддавайте на илюзията, която гнусните се опитват да подхранват с изкусните си манипулативни методи. Вие имат значение. Всеки поотделно и всички заедно. Ако нямахте, щяха да ви оставят в залата и да забравят за вас.

Не всеки мрази красивите и умните. Всеки мрази смелите. Онези, дето се мислят за охлюви, мразят смелите, които ги карат да прогледнат и да осъзнаят, че нямат черупки, в които да се скрият.

Щяхте да сте по-удобни, ако бяхте от онези, дето бягат в нормалната държава Х.

Но вие сте неудобните, дето искате да пренесете тази държава тук. Няма да бъдете хвалени и обичани. Ако успехът се приближи до вас, някой неминуемо ще се опита да го яхне и да си го припише. Не го позволявайте. Ще ви излъжат, както излъгаха родителите ни. Те успяха в протестите си, но се провалиха до голяма степен насетне. Защото повярваха, че всичко ще си дойде на мястото.

Не спирайте да окупирате съдбата си. Независимо от изхода на настоящата си акция, не спирайте да се противите на гнусното, на нечестното, на неправилното.

И никога, ама никога не продавайте съвестта си. Може да забогатеете, но щастието ще остане мираж. Трябва ни България, в която да бъдем щастливи. И ще си я направим.

Поздрави.

7.11. Самуил Петканов, София

* Писмо на Самуил Петканов до студентите, окупирали УНСС. Заглавието е на редакцията

The post Вие имате значение – всеки поотделно и всички заедно* appeared first on Noresharski.com.

Октай: Ако нямаше натиск отвън, разработката срещу Бисеров щеше да се потули

София /КРОСС/ Днес не бих искал да влизам в общия хор на анализите и коментарите относно разследването срещу Христо Бисеров. Бих искал да говоря какви ще са последствията за управлението и държавността след тази случка, каза в сутрешния блок на Нова телевизия Осман Октай, бивш зам.-председател на ДПС. Познавайки българската политическа кухня през годините - ако нямаше натиск от външни служби, аз съм сигурен, че и тази разработка на ДАНС щеше да се потули и нямаше да се осветли. Разработката срещу Бисеров не е от вчера, тя е започнала да се осъществява от дълго време. Затова са недосегаеми хората във властта, защото те са като едно котило и те се обслужват едни други. Корпоративните структури и играчи са едни и същи независимо от това коя политическа власт - и по времето на ГЕРБ, и по време на сегашното управление на държавата ни, тези корпоративни кръгове са едни и същи. Според мен господин Бисеров е загубил покровителите, които са стояли зад него и затова се е осветлило разследването срещу него, смята бившият зам.-председател на ДПС. Аз познавам манталитета и действията на ДПС - ако Ахмед Доган знаеше още преди година за подобни разработки срещу Христо Бисеров, то последният със сигурност нямаше да бъде номиниран и избран отново за народен представител, смята Осман Октай

Икономическият и социален комитет на ЕС кани ученици на модел на пленарно заседание


Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) организира петото издание на "Твоята Европа, твоят глас", симулация на пленарно заседание за ученици от държавите, членки на Европейския съюз.

Семинарът ще е възможност за участниците да видят отблизо процеса на взимане на решения в комитета по определена тема. Инициативата ще се проведе на два етапа - регистрация, подбор и подготовка в клас и участие в семинара в Брюксел.

Намерете в ЕВРОПА.дневник.бг...

С обновената версия на Office 365 няколко души ще могат да редактират документ едновременно


Microsoft продължава да следва стратегията си за постоянно развитие на пакета си от приложения Office 365. Когато компанията го представи по-рано тази година, тя обяви, че ще спре да представя изцяло нови версии през определен период от време, а постоянно ще добавя различни функции и ще развива платформата.

Поредното обновление за нея въвежда три нови възможности. Една от тях ще позволи на потребителите да редактират документ с няколко свои приятели по интернет. За целта те ще трябва...

Давид Черни за ареста на Генов: Не мога да повярвам, че България е в ЕС

Давид Черни

Популярният чешки артист Давид Черни коментира ареста на Асен Генов и още петима души заради боядисания паметник пред “Позитано” 20.

“Не мога да повярвам, че тези хора са арестувани”, казва артистът, цитиран от Novinite.com.

“Наистина ли България е в Еропейския съюз?”, риторично пита Чернн.

Асен Генов и компания вчера боядисаха в лилаво и розово паметника на партизанитепред централата на БСП в София.

Чешкият артист Давид Черни е известен с политическите послания в творбите си. Миналия месец той пусна във водите на река Вълтава десетметрова скулптора на лилав среден пръст, насочен към президентския дворец.

Давид Черни стана популярен и у нас, след като изобрази България като клозет с клекало в арт инсталацията “Ентропа”, изложена в Брюксел.

Статията "Давид Черни за ареста на Генов: Не мога да повярвам, че България е в ЕС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Седмицата на бразилското кино в София започва с филм за племето шингу


Седмицата на бразилското кино в София започва от тази вечер с приключенския игрален "Шингу" от 19 ч. в кино "Одеон", съобщи посолството на Бразилия в столицата.

Миналогодишният филм на режисьора от германски и италиански произхид Као Хамбургер, награден за предишните си проекти от кинофестивалите в Рио де Жанейро и Сао Пауло, разказва за едноименното племе от Амазонските гори и първия контакт на изследователите и местните власти с тях. По същото време в Одеон ще има фотографска...

Българските полицаи отбелязват днес професионалния си празник

Българските полицаи отбелязват днес професионалния си празник. За първи път празникът на българската полиция се чества на 21 ноември 1924 г. (Архангеловден по стар стил). Прекъснат е след 1943 г. По предложение на Националния полицейски синдикат през 1994 г.

Уличиха в корупция още един висш функционер на ПАСОК

На крачка от това да бъдат обвинени в укриване на данъци се намират бившият министър Янос Папандониу и неговата съпруга Ставрула Кураку

прочети повече

Сменено е цялото ръководство на Фонд ”Земеделие”

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" е освободил цялото ръководство на фонда на извънредно заседание късно снощи. Днес животновъди ще блокират границата.

Акциите на "Туитър" със сериозен скок на борсата

Първоначално обявената им цена беше 26 долара, но търговията в първия ден завърши при стойности от 44,94 долара

Преглед на регионалния печат на 8.11.2013 г.

„Командироват 25 разградски полицаи на границата с Турция“ – водещото заглавие за Екип 7“ днес. Първата група заминава за град Болярово – уточнява вестникът. „Скоро ще стартира строителството на модерна спортна зала в Кубрат“ – информира от стр. 2 „Екип 7“. Стойността на проекта е 4 000 000 лв., които ще бъдат осигурени по ОП“Развитие на селските райони“. „Лада отнесе клошар на пътя“ – разказва на стр. 7 „Екип 7“. Пострадалият е в болницата със счупвания. „Тръгват конкурсите за директори на 5 училища“ – пише във водещото си заглавие „Гледища Дн...

Най-мощният тайфун за годината връхлетя Филипините

Мощен тайфун връхлетя Филипините, съобщиха световните агенции. Скоростта на ветровете достига 275 километра в час. Евакуирани са хиляди жители по пътя на стихията заради прогнозите за 6-метрови вълни от Тихия океан. Властите затвориха пристанищата и летищата. Тайфунът се придвижва бързо, което означава, че наводненията от проливни дъждове, които обикновено са главната причина за човешки жертви от тайфуни във Филипините, може да не са толкова тежки. Хуманитарни организации в страната очакват тайфунът да засегне около 10 млн. души. Мобилизирани с...

Петър Москов: БСП направи политически арест

Когато някой не е съгласен с вашите политически възгледи това е модел на едно червено-кафяво управление и е политически арест. БСП се притеснява, че картината е обрисувана в розово. Това каза симпатизантът и член на ДСБ Петър Москов пред Нова телевизия.

"Скулпторът Любомир Делчев дълго време работи в Сан Франциско, където оцениха подобаващо Когато някой не е съгласен с вашите политически възгледи това е модел на едно червено-кафяво управление и е политически арест. БСП се притеснява, че картината е обрисувана в розово. Това каза симпатизантът и член на ДСБ Петър Москов пред Нова телевизия. "Скулпторът Любомир Делчев дълго време работи в Сан Франциско, където оцениха подобаващо

Радикали по принуда

МИНАЛИЯТ петък летището на Лос Анджелис беше блокирано, след като изперкал младеж разстреля невъоръжен сътрудник на транспортната сигурност и рани няколко души. Мотивите на 23-годишния обвинен за престъплението все още не са ясни, но полицията на едно от най-оживените световни летища се намеси бързо и професионално. Стрелецът бе обезвреден за МИНАЛИЯТ петък летището на Лос Анджелис беше блокирано, след като изперкал младеж разстреля невъоръжен сътрудник на транспортната сигурност и рани няколко души. Мотивите на 23-годишния обвинен за престъплението все още не са ясни, но полицията на едно от най-оживените световни летища се намеси бързо и професионално. Стрелецът бе обезвреден за

Слънчево

През деня ще бъде слънчево и ще се затопли. Максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса, в София се очакват около 18 градуса, съобщават от НИМХ-БАН. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за ноември. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне още и ще се ориентира от запад, умерен. Ще се затопли. Максимална температура на 1200 метра ще е 14 градуса, на 2000 метра се очакват около 8-9 градуса. Над Черноморието през деня ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места по крайбрежието видимостта ще е намалена. Ще д...

Карол КМ: SOFIX и пазарите oт Източна Европа с най-голям потенциал за растеж

Засилена активност има и в сектора на новолистнатите компании в ЦИЕ, отбелязват анализаторите

    


Майката на Съни: Освобождаването на Михаил Куртев е поредното безумие

София /КРОСС/ Научих от ваши колеги, че са пуснали Михаил Куртев срещу 1000 лева. Това е поредното безумие в България. Не се чувствам добре, но в България никой не се чувства добре, заяви пред БНТ майката на блъснатата от таксиметровия шофьор Михаил Куртев Съни -Мирослава, коментирайки решението на съда да пусне убиеца на дъщеря й от ареста срещу парична гаранция. "Трябва да направим нещо. Трябва да променим законите. Нещо трябва да се случи", заяви почернената майка. "Нямам представа как ще се развие бъдещето дело в съда. Аз не чета вестници, не гледам телевизия. Наела съм адвокати, които се занимават с делото. Не бих се учудила, ако го осъдят условно, но искрено се надявам това да не се случи. Вярвам, че няма да се случи. Всеки един от нас трябва да си отвори очите", разплака се Мирослава. "Всеки ден се запознавам с млади хора и им вярвам. Това е поколението, което ще промени България", каза още жената.

Празнуваме Архангеловден!

Днес е Архангеловден, най-големият есенен празник след Димитровден. По традиция на тази дата Българската православна църква отбелязва деня на Св. Архангел Михаил - военачалник на цялото небесно войнство от ангели, архангели и други небесни сили. Според православната църква Свети Михаил е един от седемте първенстващи ангели, стоящи винаги пред престола на Господ. Светецът символизира тържеството на доброто, светлината и справедливостта. В църковната иконография е изобразен с копие в ръка, тъпчещ с краката си дявола. В българската народна тра...

S&P понижи кредитния рейтинг на Франция

Френският финансов министър смята критиките на агенцията за неточни

    


Риера: Тръгваме си разочаровани от София

Нападателят на Черноморец Одеса Лоренцо Риера заяви след равенството 1:1 срещу Лудогорец в Лига Европа, че той и съотборниците му си тръгват разочаровани от София. Равенството класира българския шампион в следващата фаза на турнира, докато украинският състав продължава да се бори за място на 1/16-финалите заедно с холандския ПСВ. „Имахме много възможности за гол, както тук, така и в Украйна, но за съжаление късметът не беше с нас. Понякога късметът е много важен във футбола. Тръгваме си разочаровани от София“, сподели Риера, който е юноша на ис...

Американска следа при откритите в Мюнхен картини

Американските окупационни войски в Германия конфискували и после върнали 115 картини на специалиста Хилдебранд Гурлит, предаде Ройтерс.
Това твърди историкът от САЩ Марк Масуровски.
Твърденията му последваха откриването в жилище в Мюнхен на 1500 безценни картини, които нацистите конфискували някога от евреи. Американските окупационни войски в Германия конфискували и после върнали 115 картини на специалиста Хилдебранд Гурлит, предаде Ройтерс. Това твърди историкът от САЩ Марк Масуровски. Твърденията му последваха откриването в жилище в Мюнхен на 1500 безценни картини, които нацистите конфискували някога от евреи.

Петър Москов: Арестът на Асен Генов беше политически

Когато някой не е съгласен с вашите политически възгледи това е модел на едно червено-кафяво управление и е политически арест. БСП се притеснява, че картината е обрисувана в розово. Това каза симпатизантът и член на ДСБ Петър Москов пред Нова телевизия.

Когато някой не е съгласен с вашите политически възгледи това е модел на едно червено-кафяво управление и е политически арест. БСП се притеснява, че картината е обрисувана в розово. Това каза симпатизантът и член на ДСБ Петър Москов пред Нова телевизия. "Скулпторът Любомир Делчев дълго време работи в Сан Франциско, където оцениха подобаващо

Неутрализиран е канал за разпространение на наркотици

Акцията е проведена на територията на Пловдив и София, иззети са около 3.5 кг хероин
Очаквайте снимки и видеоматериал!

Майката на прегазената на спирка Съни: Освобождаването на Куртев е поредното безумие

Не се интересувам какво се случва с този човек. Научих от ваши колеги, че са го пуснали срещу 1000 лева. Това е поредното безумие в България. Не се чувствам добре, но в България никой не се чувства добре. Това заяви пред БНТ Мирослава - майката на блъснатата от таксиметровия шофьор Михаил Куртев - Съни. 

Жената коментира пускането на Куртев под Не се интересувам какво се случва с този човек. Научих от ваши колеги, че са го пуснали срещу 1000 лева. Това е поредното безумие в България. Не се чувствам добре, но в България никой не се чувства добре. Това заяви пред БНТ Мирослава - майката на блъснатата от таксиметровия шофьор Михаил Куртев - Съни. Жената коментира пускането на Куртев под

Преглед на печата, петък, 8 ноември

МОНИТОР- От 20 до 40% отстъпка за коли с катализатор Собствениците на стари коли с мощност на двигателя до 100,6 конски сили, които не отговарят...

101 години от победата на Дръзки над Хамидие

На днешна дата се навършват 101 години от славната битка от военноморската ни история, при която торпедоносеца "Дръзки" успешно торпилира турския крайцер "Хамидие". Битката при Варна (позната и като Атаката на Дръзки) е битка от Балканската война, станала на 8 ноември (21 ноември по нов стил) 1912 г.

Филипините: Половин милион евакуирани заради тайфуна Хайян

Тайфунът връхлетя централните острови Самар и Лейте

Филипините: Хиляди евакуирани заради тайфуна Хайян

Тайфунът връхлетя централните острови Самар и Лейте

В Телиш са готови да се борят "до победата"

От началото на тази седмица жителите на плевенското село Телиш излязоха на бунт срещу намерението в близкото военно поделение да бъде построен лагер за бежанци. Още в понеделник, 4 ноември, хората блокираха пътя София – Русе и оттогава има барикада при военното поделение, на която жители на селото дежурят. Действията на държавата бяха възприети като директна атака в селото и дори посещението на вътрешния министър Цветлин Йовчев и обещанието му да бъдат създадени нови работни места не успя да склони хората да приемат бежанци. „Малко студ, малко страх и т.н. Ние, хората, от Телиш малоумни ли сме, какви сме? Тук ще стоим до победата, докато не се изнесе оборудването на Гражданска защита и да се освободи районът на поделението. Обмисляме дали да не тръгнем малко и към жълтите пав...

Стивън Джерард напуска националния отбор на Англия

Брендън Роджърс изказа мнение, че очаква Джерард да напусне националния отбор на Англия през следващата година. Ветеранът на „Ливърпул” и националния отбор е в списъка на Рой Ходжсън за приятелските срещи с Чили и Германия, като ще носи капитанската лента. Според Роджърс обаче, след фаналите в Бразилия, Джерард ще приключи с „трите лъва”. „Решението е на Стивън, но мисля, че когато отидеш на такъв форум и си на 34 години, то не ти остават особено много други шансове за подобен турнир. Малко играчи го постигат. Сещам се за Малдини, но това са много редки случаи. Стивън е същински диамант за тима, той е лидер за всеки един от тях. Сигурен съм, че сега той ще се опита да извлече максимума от всяка ситуация и да постигне нещо на световното”, споделя Роджърс...

Бисеров знае, че ако проговори, няма да живее дълго

Сделката с „Петрол" стана причина за раздора между Христо Бисеров и Иван Костов. Това коментира пред bTV Едвин Сугарев. Той разказа, че Бисеров е бил в СДС още в самото начало. Бил е близък с Филип Димитров и по негово време е станал главен секретар в партията. Оставал в сянка, но винаги поставял свои хора на ключови места, така че да може да управлява нещата и без да подписва нищо, чрез него се осъществяваха например основните приватизационни сделки. В СДС се знаеше, че който от местните лидери иска да направи нещо, свързано с приватизацията, трябва да отиде при Бисеров, подчерта Сугарев. По думите му след изгонването му от СДС Бисеров се озовава в ДПС, защото на Доган му трябвали хора като Бисеров. Той върви в комплект с Йордан Цонев. Те бяха заедно в опита за преврат срещу Косто...

Община готви за бедни с дарения от фирми

Община Смядово отвори социална трапезария за бедни с храни, дарени от фирми. Поне 5 месеца кметството ще може да осигурява едно основно ястие и четвърт хляб на 250 нуждаещи се, каза кметицата Иванка Петрова (ГЕРБ).
Общината получила 1 тон брашно, от който пече хляб. Друга фирма ще дава по 200 яйца седмично, обещани са и солидни количества месо Община Смядово отвори социална трапезария за бедни с храни, дарени от фирми. Поне 5 месеца кметството ще може да осигурява едно основно ястие и четвърт хляб на 250 нуждаещи се, каза кметицата Иванка Петрова (ГЕРБ). Общината получила 1 тон брашно, от който пече хляб. Друга фирма ще дава по 200 яйца седмично, обещани са и солидни количества месо

Архангеловден е! Честито!

Честит празник на всички, носещи името Ангел, Михаил, Огнян, Пламен, Радослав, Радостин!

4-има загинали при катастрофи

27 пътнотранспортни произшествия, при които има 34 ранени

Няма кой да почисти паметника пред „Позитано”

София /КРОСС/ Скулптурата на антифашистите пред централата на БСП на „Позитано" 20 осъмна непочистена. Паметникът продължава да пази артистичния си облик - лицата на фигурите продължават да розовеят, а телата им да са в синьо.Припомняме, че за боядисването на паметника вчера бяха арестувани Асен Генов и Цветелина Сърбинска. Те бяха хванати от ченгета да боядисват със спрей скулптурата пред централата на БСП. Асен Генов прекара в ареста на 3-то РПУ точно 13 часа. Там му е било предявено обвинение в хулиганство. Под отговорност е подведена и Сърбинска. Снимка: Булфото, всички права запазени  

Преглед на печата

Този петък в "Посредник" четем: За цирей в центъра на Плевен и защо никой не го маха или поне  опакова ала Кристо Кое село си направи блог "Гласът на народа" и какво планират жителите му за тази неделя По какъв повод и с какво дърво се обогати в четвъртък паркът в Градската градина Как се казват 320-годишните творци, зарадвали приятелите си с изложба в галерия "Бешков" Може ли сама жена да извърви „Ком - Емине" за 23 дни, с 15 кг раница и 200 г кубински ром по непознати пътеки Откъде тръгна и докъде стигна (засега) шахматният талант Симонет...

Ректорът на УНСС: Защо не стачкувате срещу измирането на мамутите (видео)

Видезоапис, в който ректорът на УНСС Стати Статев се подиграва със студентите окупатори, сравнявайки исканията им за оставка на кабинета с измирането на мамутите, разпространиха от "Господари на ефира". Чува се и станалата известна реплика на Статев към младежите да заминават в чужбина.

Огнян Минчев пред студенти: Кой, ако не вие ще излъчи лидери


Текстът е част от лекцията на политолога Огнян Минчев пред студенти от Философския факултет, които участват в окупацията на Софийския университет. Пълният текст можете да видите в блога на Огнян Минчев.

...Много важно обстоятелство на българския протест е, че не произвежда лидери. При толкова мощен протест с десетки хиляди души на улицата в продължение на месеци е нормално да излъчи лидерство – първо гражданско, после политическо.

Истината е, че има някои особености на...

Кутев към Москов:Вие сте толкова неприятен на хората, колкото и аз

Това, че Босият навремето хвърли два домата по сградата на Народното събрание не е престъпление. Ако зависеше от мен, аз нямаше да арестувам тези момчета, които изрисуваха паметника пред "Позитано". За мен това е невежество. Това каза депутатът от Коалиция за България Антон Кутев в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Дължим на полицаите подкрепа в нелекото им ежедневие!

Премиерът поздрави служителите на реда за празника им

    


Още днес може да има сделка за ядрената програма на Иран


Държавният секретар на САЩ Джон Кери изненадващо се включва в преговорите за ядрената програма на Иран в Женева и според "Уолстрийт джърнъл" не е изключено още днес да бъде обявено предварително споразумение.

Кери, който обикаля Близкия изток, е бил поканен от еврокомисаря Катрин Аштън "в опит да помогне да се намалят различията" в преговорите, съобщава пред "Ройтерс" високопоставен служител на Държавния департамент.

Аштън координира преговорите с Иран от името на петте...

Елиан Стамболийски поздрави колегите си за празника

Директорът на ОД на МВР- Кюстендил Елиан Стамболийски поздрави колегите си по повод днешния професионален празник на българските полицаи- 8 ноември Св.Архангел Михаил."Желая на колегите си здраве, късмет, последователност в усилията си да гарантираме сигурността на обществото. Честит празник и се надявам, че работата по опазване на живота, здравето и собствеността на хората да бъде все по- добра и обществото да вярва все повече в работата на полицията", заяви директорът на ОД на МВР- Кюстендил. Той обяви, че от началото на годината броят на изв...

Кандидат-инвеститор се отказа да купува „Топлофикация"-Шумен

Шуменската фирма „Енергоснабдяване" се отказва от намерението си да купи шуменската „Топлофикация". Това става ясно от писмо до община Шумен и Общински съвет, което беше разпратено и до медиите. Причина за това е , че по време на вчерашното заседание местният парламент отложи разглеждането на докладната записка за откриване на нова процедура за приватизация на топлофикационното дружество. Мотива за това беше, че ще се обсъдят допълнителни условията, на които кандидатите да купят ТЕЦ-а трябва да отговарят. „Поставянето на каквито и да са други у...

Министри отговарят на депутатски питания

Актуалната обстановка с бежанската вълна у нас ще представи пред народните представители вътрешният министър Цветлин Йовчев. Министърът ще отговори и на питане от бившия му колега от ГЕРБ Цветан Цветанов относно извънредния труд на полицейските служите у нас. В рамките на петъчния парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговарят още министърът на образованието Анелия Клисарова, финансовият министър Петър Чобанов, министърът на отбраната Ангел Надейнов и министърът на труда и социалната политика д-р Хасан Адемов.  ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване