Харманлийци пребиха съсед с дървени колове

31-годишен харманлиец е с опасност за живота след побой, съобщиха от полицията. Вчера около 11 часа на спешния телефон е получен сигнал за побой на улица „Тракийска" в Харманли. На място е изпратен автопатрул, който установил, че баща и син на 18 и 46 години, живеещи на същата улица, пребиват с дървени колове на комшията си. От побоя мъжът е със средна телесна повреда и контузна рана на главата. Настанен е в Хасковската болница. Побойниците са задържани до 24 часа в полицейското управление. По първоначални данни спорът между тях е заради отноше...

“Атака” иска референдум за продажбата на земя на чужденци

Шествие на "Атака". Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на „Атака” внесе в деловодството на Народното събрание уведомление за иницииране на подписка за национален референдум за продажбата на българска земя на чужденци, обяви лидерът на партията Волен Сидеров.

Националистите предлагат въпросът да е: „Да се продава ли българска земя на чужди физически и юридически лица?”.

“Трябва да направим подписка и да предизвикаме референдум, тъй като виждаме признаци на неизпълнение на решение на Народното събрание, което беше гласувано, от страна на правителството.

Имам предвид изявленията на вицепремиера Златанова (Зинаида Златанова), която каза, че това решение било антиконституционно. Тя няма право да прави такива изявления и да дава такива оценки, само Конституционният съд може да се произнесе дали е законно или не.

Ако българският народ каже, че не иска, то тогава правителството и парламента трябва да се съобразят с желанието на народа. Ако каже, че иска – също”, коментира Сидеров, след като внесе документите в деловодството.

Наскоро парламентът прие предложението на “Атака” да се удължи срока на мораториума върху продажба на българска земя на чужди граждани от ЕС до 2020 г. (съгласно договорът на България за присъединяване към ЕС ограничението отпада от януари 2014 г.).

Предложението на “Атака” беше прието с помощта на депутатите от ГЕРБ и на някои от БСП. По-късно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се разкая за тази подкрепа.

На 5 ноември конституционния съд образува дело за обявяване за противоконституционно решението на депутатите за удължаване на мораториума. 

Статията "“Атака” иска референдум за продажбата на земя на чужденци" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Уолстрийт джърнал": бежанците от Сирия се стремят към Северна Европа

Авторитетното издание "Уолстрийт джърнал" е посветил статия на сирийските бежанци. Според вестника бежанците от сирийската гражданска война вече надхвърлят 2 милиона и тяхната цел са страните от Северна и Западна Европа, които са богати и имат щедри социални системи.

И 7 други тима се класираха напред в ЛЕ

Освен Лудогорец седем други отбора вече си осигуриха участие напред в турнира Лига Европа.

По заповед на кукловодите се "изгарят" част от куклите

/КРОСС/ Какво се случва с Бисеров? По заповед на кукловодите се "изгарят" част от куклите, защото нещата станаха много сериозни. Това пише в профила си във Фейсбук Стефан Гамизов по повод изненадващото напускане на политиката от ДПС-кадъра, а преди това и на СДС - Христо Бисеров - и последвалите проверки от страна на прокуратурата и службите. Вече е заплашена цялата система на грабеж, наглост и геноцид. Цацаров и Йовчев трябва да спасят системата! Тя не е важна само за българските олигарси и разбойници, тя е много по-важна за техните кукловоди. По този въпрос има пълно съгласие. Очаква ни хилядолетното българско усилие за да спасим нацията и държавата, пише още Гамизов. По-рано той заяви, че именно главният прокурор Сотир Цацаров и вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев са ключа към кукловодите. Тогава той призова: Не ни занимавайте с куклите, кажете кои са кукловодите! Вчера се разнесе и новината, че Христо Бисеров е напуснал страната. Зам.председател на Народното събрание, макар и бивш от няколко дни. Позор, ако е истина! - възмути се Гамизов. Днес "СтандарТ" излиза със сензационната новина "ЦРУ закова Христо Бисеров", позовавайки се на източници от МВР, след като стана ясно, че сигналът за финансовите престъпления на бившия вече депутат от ДПС е постъпил в ДАНС от чужда спецслужба. $400 000 транш от швейцарска сметка на Бисеров към авоарите на доведения му син Ивайло Главинков в Македония привлякъл вниманието на агентите

Шефът на “Булгаргаз” изненадващо уволнен

Димитър Гогов. Снимка: БГНЕС (архив)

Българският енергиен холдинг е взел решение да освободи изпълнителният директор на „Булгаргаз” Димитър Гогов, съобщи bTV, позовавайки се на високопоставен източник в министерството на икономиката и енергетиката.

Все още решението не е официално потвърдено от пресцентъра на енергийното министерство и от БЕХ. В Агенцията по вписванията обаче вече е внесено заявление с решение на борда на директорите на енергийния холдинг на мястото на Гогов да се впише бившия регионален директор в НАП Видин Шишман Чаушев.

Самият Димитър Гогов не е бил информиран за смяната.

Статията "Шефът на “Булгаргаз” изненадващо уволнен" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Вижте снимки на "невидимия" човек

Лю Болин от Шандонг, Китай, е избрал доста нестандартен начин да преобрази себе си, пише „Гардиан“. 
39-годишният артист успява да се слее с околната среда, без значение колко невъзможна изглежда заобикалящата го обстановка. Използвайки себе си като празно платно, върху което твори, мъжът избира необичайни локации навсякъде по света и доста често Лю Болин от Шандонг, Китай, е избрал доста нестандартен начин да преобрази себе си, пише „Гардиан“. 39-годишният артист успява да се слее с околната среда, без значение колко невъзможна изглежда заобикалящата го обстановка. Използвайки себе си като празно платно, върху което твори, мъжът избира необичайни локации навсякъде по света и доста често

79% от читателите ни подкрепят студентската окупация (резултати от анкетата)

Резултати от анкетата

79% от читателите на OFFNews подкрепят студентската окупация. Това показват резултатите от анкетата ни „Подкрепяте ли студентската окупация?“.

В анкетата са участвали общо 8713 наши читатели.

6900 от тях са посочили, че подкрепят напълно окупацията на университетите.

18% (1608 души) от читателите ни пък са отговорили, че не одобряват студентската окупация.

136 души (2% от участниците) са посочили отговора „Не съм достатъчно информиран по въпроса“, а 69 души (1% от гласувалите) са отговорили, че нямат мнение по въпроса. 

Статията "79% от читателите ни подкрепят студентската окупация (резултати от анкетата)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Чужденец рани с нож секретарка на следовател в Съдебната палата

По първоначални данни, малко преди 11.00 чужденец от ирански произход нападна с нож в гръб и нанесе две прободни рани на секретарката на следователка

прочети повече

Vbox7.com: Избери кой филм да гледаш от „Киномания“

"Киномания" вече има официален профил в сайта за видеосподеляне

Vbox7: Избери кой филм да гледаш от „Киномания“

"Киномания" вече има официален профил в сайта за видеосподеляне

Цигани претрепаха телевизионен екип

Страхотен екшън се е разиграл по време на живия репортаж за последното издание на телевизионното предаване „Съдебен спор“, пише "meganews.bg". Мелето станало в монтанското село Владимирово.

Красивите мъже боледуват по-малко

Група учени от Финландия установи, че красотата е признак за здраве, но само при мъжете. Привлекателните на външен вид представители на силния пол се разболяват по-рядко, тъй като имат по-силна имунна система. При жените обаче не е установена никаква връзка между имунната система и физическата красота. В животинския свят красивият външен вид обикновено се свързва с добро здраве. Поради това когато избират партньор или партньорка, животните вземат предвид дали тялото му/й е симетрично, тъй като асиметрията често показва присъствие на заболявания...

Фирма със 120-годишна история стана „Най-добра българска фирма на годината“ 2012

Конкурсът се организира за втора поредна година от Първа инвестиционна банка и в него участваха 111 български компании

    


В Цюрих разрешават на пияни да шофират

В едно от предградията на Цюрих шофьори ще могат да карат след употреба на алкохол. Утре, 9 ноември, там ще се проведе фестивала Drink+Drive 2013 RoadCross. Организаторите на събитието са избрали този нетрадиционен начин, за да покажат на шофьорите последствията от шофиране в нетрезво състояние. Това съобщава AutoMedia.bg.

Виж тук новите електр В едно от предградията на Цюрих шофьори ще могат да карат след употреба на алкохол. Утре, 9 ноември, там ще се проведе фестивала Drink+Drive 2013 RoadCross. Организаторите на събитието са избрали този нетрадиционен начин, за да покажат на шофьорите последствията от шофиране в нетрезво състояние. Това съобщава AutoMedia.bg. Виж тук новите електр

Стена между Турция и Сирия предизвика протестите на хиляди кюрди

Плановете на турското правителство за изграждане на преграда край границата със Сирия предизвика протест на близо 50 хиляди кюрди, съобщава БНР. Турските власти използвали сълзотворен газ, за да разпръснат протестиращите. След сблъсъците има пострадали и арестувани. 
Съпредседателят на партията Плановете на турското правителство за изграждане на преграда край границата със Сирия предизвика протест на близо 50 хиляди кюрди, съобщава БНР. Турските власти използвали сълзотворен газ, за да разпръснат протестиращите. След сблъсъците има пострадали и арестувани. Съпредседателят на партията "Мир и демокрация" Селяхаттин Демирташ обвини...

Черноморец с първо зимно попълнение

Отборът на Черноморец Бургас официално стартира селекцията за втория полусезон на родния шампионат. „Акулите“ подписаха договор с африканския нападател Жозюе Косингу Баламанджи. Африканецът е роден на 9-ти август 1989 година. Играе като офанзивен халф и нападател. Кариерата му дотук е преминала изцяло във френски отбори, като последно е защитавал цветовете на Реймс. Баламанджи в момента е в родината си за уреждане на документи, като се очаква скоро да се присъедини към тренировъчния процес на новия си отбор. Към в момента с бургаския тим тренир...

Хванаха двама варненци, задигнали чанта с пенсии

Двама варненци на 18 и 20 години са задържани непосредствено след  грабеж на чанта с пари, съобщават от полицията. Вчера по обяд те нападнали пощенска служителка на улица в Девня и й взели служебната чанта. В нея имало над 3000 лева, предназначени за пенсии, както и пощенски пратки. Допълнително са установени и съучастниците на крадците – Л.И. на 21 години и Б.Д. на 20 години, и двамата от Варна. Четиримата са задържани за срок от 24 часа....

За тримесечие намаляват и работещите, и заплатите


В края на третото тримесечие, в което обикновено е пикът на сезонната заетост, намалява и броят на работещите и размерът на изплащаните възнаграждения. Това сочи сравнението на  данните на Националния статистически институт (НСИ) за юли - септември спрямо март - юни.

По предварителни данни броят на наетите в края на септември е 2.26 млн., с 40.8 хил. или с 1.8% по-малък, отколкото в края на юни.
 
Най-много хора са освободени в туризма - 19.7%, в развлекателната индустрия и...

Еднокрак руснак преби едноръкия си приятел

Еднокрак мъж от западната руска провинция Брянск е пребил до смърт едноръкия си приятел, съобщава РИА „Новости Еднокрак мъж от западната руска провинция Брянск е пребил до смърт едноръкия си приятел, съобщава РИА „Новости". Според разследващите инцидентът е станал в хода на пиянски спор. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Полицаите са открили трупа на 53-годишния мъж със следи от насилствена смърт. Те го открили

Моника Станишева: Свърших добра работа, а ме заливат с помия

Съпругата на лидера на БСП и експремиер Сергей Станишев - Моника Станишева, е разочарована, че вместо да получи добра оценка и благодарност за работата си за подобряване на образа на България при Тройната коалиция, е била "залята с помия". Тя отрича да е "сивият кардинал" на държавата.

"Атака" внесе подписка за референдум за продажбата на земя на чужденци

Парламентарната група на „Атака” внесе в деловодството на Народното събрание подписка за национален референдум за продажбата на българска земя на чужденци, предаде „Фокус”. Записаният референдум е с въпрос: „Да се продава ли българска земя на чужди физически и юридически лица?”. „Внесохме в деловодството на Народното събрание уведомление от Инициативен комитет за организиране на подписка за произвеждане на национален референдум. Трябва да направим подписка и да предизвикаме референдум, тъй като виждаме признаци на неизпълнение на решение на Народното събрание, което беше гласувано, от страна на правителството. Имам предвид изявленията на вицепремиера Златанова, която каза, че това решение било антиконституционно. Тя няма право да прави такива изя...

Екоактивисти искат премахване на лифта до езерата

Лифтът, който започва от хижа "Пионерска" и стига до хижа "Рилски езера", да бъде премахнат от държавата. Към това призовават от екокоалицията "За да остане природа в България" в разпространено до медиите съобщение. Според тях лифтът, построен в национален парк "Рила", е без валидна оценка за въздействие върху околната среда, както и в нарушение на Закона за държавната собственост, предаде Стандарт нюз. Поводът за искането им е фактът, че през последните месеци липсват действия от страна на държавата по проблема с унищожаването на Седемте Рилски езера и опасенията им, че това може да доведе до изчезване на езерата. Според природозащитниците, държавата също така трябва да санкционира община Сапарева баня за незаконно разширяване на пътя до лифта и паркинга до него. "Феодалната с...

Палестински следователи: Арафат не е починал от естествена смърт

/КРОСС/ Научният анализ на причините за смъртта на бившия палестински лидер Ясер Арафат изключва той да е починал от естествена смърт, старост или болест. Това заявиха властите в Палестинската автономия. Разследването на причините за смъртта му ще бъде удължено. По-рано Палестина получи отчетите на швейцарски и руски учени, изследвали останките на Арафат за съдържание на радиоактивни вещества. „Проведени са над 1 000 теста, които разкриват прекалено високи нива на токсични вещества в останките на Арафат", каза на пресконгференция в Рамала председателят на палестинската анкетна комисия Тауфик Тирауи. "В момента експертите не могат да кажат със сигурност дали Арафат е починал от отравяне с полоний-210 или от въздействието на друго вещество. Разследването, което има за цел да бъдат наказани виновниците за кончината на палестинския лидер ще продължи", каза още той. На комисията все още й е неизвестно как токсичните вещества се попаднали в тялото на Арафат. "Първият заподозрян в списъка е Израел. Предлагам ви да си припомните думите на Ариел Шарон, който след смъртта на Арафат заяви: най-накрая се отървахме от Арафат", каза още Тирауи.  

Ученик от Варна обедини математиката с изкуството

Система за мониторинг на състоянието на пътната инфраструктура, робот и редица програми. Това са само част от осъществените проекти на един десетокласник. Христо Стайков е ученик в Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ и се е отдал на информационните технологии.

На първо четене: Замразиха възрастта за пенсиониране

Депутатите замразиха възрастта за пенсиониране, след като приеха на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване в петък.

Така от 1 януари 2014 година жените ще се пенсионират на 60 години и 8 месеца, а мъжете - на 63 години и 8 месеца. Необходимият стаж за пенсиониране е 34 години и 8 месеца за жените и 37 години и 8 месеца за мъжете Депутатите замразиха възрастта за пенсиониране, след като приеха на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване в петък. Така от 1 януари 2014 година жените ще се пенсионират на 60 години и 8 месеца, а мъжете - на 63 години и 8 месеца. Необходимият стаж за пенсиониране е 34 години и 8 месеца за жените и 37 години и 8 месеца за мъжете

Замразиха възрастта за пенсиониране на първо четене

Депутатите замразиха възрастта за пенсиониране, след като приеха на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване в петък.

Така от 1 януари 2014 година жените ще се пенсионират на 60 години и 8 месеца, а мъжете - на 63 години и 8 месеца. Необходимият стаж за пенсиониране е 34 години и 8 месеца за жените и 37 години и 8 месеца за мъжете Депутатите замразиха възрастта за пенсиониране, след като приеха на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване в петък. Така от 1 януари 2014 година жените ще се пенсионират на 60 години и 8 месеца, а мъжете - на 63 години и 8 месеца. Необходимият стаж за пенсиониране е 34 години и 8 месеца за жените и 37 години и 8 месеца за мъжете

Мобилно приложение ще „надушва“ лошо настроение

Ново приложение на мобилния телефон ще ви гарантира добро настроение. Разработено от техници в Лондон, приложението HappyHealthy ще надушва лошото ви настроение още преди то да се е проявило и ще ви предлага рационални съвети за по-ведра нагласа. Така мобилният ви телефон ще потиска депресията още преди да сте паднали в "черната дупка", пише БГНЕС. Най-честите съвети са свързани с храненето и начина на живот. "Щастието идва отвътре. Нашият начин на живот засяга хормоните ни и въздейства върху житейските ни случки", обяснява маркетинг мениджърът...

Триумфът на „Братя Минкови“ - без аналог във винената ни история

LE PHOTOGRAPHE извоюва единствения златен медал за България от Alliance du Monde-Франция Една десета от златото в света вече е притежание на изба „Братя Минкови", издадоха участници в най-известната френска винена надпревара Alliance du Monde. Невероятната Сира, отгледана в Карнобатските лозя, официално нареди България на четвърто място в световния Топ 10 сред най-добрите винопроизводители. Там „Братя Минкови" застава редом с именити изби от Франция, Испания и Австралия. Енолозите от престижният конкурс единодушно присъдиха на модерната серия ...

Йовчев допуска проверка в ДАНС по случая ”Бисеров”

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви, че ако има данни за изтичане на информация за Христо Бисеров от ДАНС, и ако тя е класифицирана, то би трябвало да има проверка. Според Цветан Цветанов от ГЕРБ данните са били крити от главния прокурор с дни.

Прокуратурата отказа да се занимава със сигнал на Мариана Георгиева


Софийска районна прокуратура отказа да започне производство по сигнал на спортния министър Мариана Георгиева срещу президента на Българската федерация по спортна стрелба Камен Шишманов. 

Въпреки че БФСС остана без лиценз и членство в БОК Шишманов продължава да се бори за правото да представлява спортната стрелба за сметка на новия съюз на Мария Гроздева. 

В сигнал до прокуратурата Мариана Георгиева в първите дни на своето управление иска да се "предприемат действия" спрямо...

"Рено Нисан" и "Мицубиши" ще правят общи модели


"Рено Нисан" и "Мицубиши" започват проучвания за евентуално общо производство на автомобили, съобщиха от двете компании. Обмислят се общи инвестиции в технологии и използване производствени мощности.

До момента сътрудничеството беше между "Нисан" и "Мицубиши" на базата на договор от 2011 година. Съвместната компания между двата производителя се казва NMKV и целта и беше да се разработят компактни автомобил, имащи и електрическа версия, за японския пазар. Първите от тези продукти –...

Обвиниха еврокомисар във финансови измами

Европейският комисар по търговията Каред де Гухт е с повдигнати обвинения за финансови измами, съобщиха белгийските медии. 

Според обвинението Де Гухт е укрил приходи от продажба на акции и сега би трябвало да върне на държавния бюджет в Белгия 900 хиляди евро. 

Самият Де Гухт вчера заяви, че иска да изкара втори мандат като еврокомисар и не Европейският комисар по търговията Каред де Гухт е с повдигнати обвинения за финансови измами, съобщиха белгийските медии. Според обвинението Де Гухт е укрил приходи от продажба на акции и сега би трябвало да върне на държавния бюджет в Белгия 900 хиляди евро. Самият Де Гухт вчера заяви, че иска да изкара втори мандат като еврокомисар и не

Моника Станишева: Свърших добра работа за България, а ме заливат с помия


Съпругата на лидера на БСП и бивш премиер Сергей Станишев - Моника Станишева, изрази разочарование, че вместо да получи добра оценка и благодарност  за работата си за подобряване на образа на България по времето на Тройната коалиция, е била "залята с помия". Тя обяви, че оттук нататък ще се обръща към съда при всяко невярно твърдение по неин адрес. 

Станишева даде едночасово интервю за женското предиобедно предаване "На кафе с Гала" по "Нова телевизия". Тя се появи в студиото с...

Моника Станишева: Свърших добра работа за България


Съпругата на лидера на БСП и бивш премиер Сергей Станишев - Моника Станишева, изрази разочарование, че вместо да получи добра оценка и благодарност  за работата си за подобряване на образа на България по времето на Тройната коалиция, е била "залята с помия". Тя обяви, че оттук нататък ще се обръща към съда при всяко невярно твърдение по неин адрес. 

Станишева даде едночасово интервю за женското предиобедно предаване "На кафе с Гала" по "Нова телевизия". Тя се появи в студиото с...

Смела жена танцува на песен на Бионсе преди да я оперират

Секунди преди да легне на операционната маса, Дебора Коан танцува на песен на Бионсе, заедно с целия персонал от болница „Mt. Zion" в Сан Франциско, отговарящ за нейната операцията. 
6-минутният видеоклип беше публикуван от самата Би на страницата й във фейсбук снощи.



















Секунди преди да легне на операционната маса, Дебора Коан танцува на песен на Бионсе, заедно с целия персонал от болница „Mt. Zion" в Сан Франциско, отговарящ за нейната операцията. 6-минутният видеоклип беше публикуван от самата Би на страницата й във фейсбук снощи.

Дейвид стана секси моторист

Актьорът смени бельото с кожено яке

    


S&P понижи кредитния рейтинг на Франция

Международната рейтингова агенция Standard & Poor's понижи кредитния рейтинг на Франция от "AA+" на "AA", информира "Би Би Си". Ходът идва...

Безработни младежи си купуват образование с кредитни карти

Правителството обмисля нова идея за борба с младежката безработица. Тя предвижда младите хора с ниски доходи и образование да разполагат с кредитни...

Пияни шофьори зад воланите в Цюрих

В едно от предградията на Цюрих шофьори ще могат да карат след употреба на алкохол. Утре, 9 ноември, там ще се проведе фестивала Drink+Drive 2013 RoadCross. Организаторите на събитието са избрали този нетрадиционен начин, за да покажат на шофьорите последствията от шофиране в нетрезво състояние. Това съобщава AutoMedia.bg.

Виж тук новите електр В едно от предградията на Цюрих шофьори ще могат да карат след употреба на алкохол. Утре, 9 ноември, там ще се проведе фестивала Drink+Drive 2013 RoadCross. Организаторите на събитието са избрали този нетрадиционен начин, за да покажат на шофьорите последствията от шофиране в нетрезво състояние. Това съобщава AutoMedia.bg. Виж тук новите електр

Моника Йосифова: Вече ще си търся правата по съдебен ред

София /КРОСС/ Родителите ми бяха нормални хора. Не са ме възпитавали да бъда амбициозна, черта на характера ми е. Това каза пред Нова телевизия половинката на Сергей Станишев - Моника Йосифова, която заедно с четирите си деца - Моника и Венцислав от първия й брак и Дария и Георги на Сергей Станишев бе гост на водещата Гала. 14-годишната й дъщеря Моника сподели, че обича да пее и да свири на цигулка, а синът й Венци, който е на 13, харесва математиката, спортовете и да свири на китара. На въпрос дали майка им е строга, те споделиха че да. „Дария сега е на 2 и е най-опърничава и своенравна от четирите деца. Венци беше винаги усмихнат и много чаровен като малък. За Дария трябва да полагам много усилия. Георги е спокоен. Винаги съм си мечтала да имам дебело бебе и той е такова. Другите бяха мънички, но бързо наваксаха", каза Станишева. „Дария прилича в очите на мен, а в устата изцяло на баща си", каза още тя. Йосифова разказа и за отношенията с бившия си съпруг.„Ние сме като едно голямо италианско семейство. И бившият ми мъж има две деца от друга жена. С него се запознах, когато бях репортер. Общувахме по работа и лека по лека започнаха да се развиват отношения и като се прибрах от една ваканция той ми каза: „Виж какво има едно правило - далеч от очите, далеч от сърцето" и аз бързо реших, че искам да сме заедно. И двамата вложихме много от себе си. Раждането на Моника беше изключително щастлив момент

Standard and Poor's намали кредитния рейтинг на Франция до АА


Международната рейтингова агенция Standard and Poor's намали с една степен оценката си за кредитоспособността на Франция ot AA+ до АА, посочвайки, че страната е изгубила поле за финансови действия и не е в състояние да се реформира повече заради трайната висока безработица, предаде "Франс прес".

Новата оценка на Франция е третата в скалата на S&P. Перспективата й е "стабилна", което означава, че рейтинговата агенция не планира да променя оценката си за страната в краткосрочна или...

Кайли Миноуг е Дама на годината

Поп иконата Кайли Миноуг бе почетена като Дама на годината в четвъртък на 15-ите награди GQ Men of the Year. 45-годишната австралийка беше в Берлин, за да получи лично отличието на германското модно мъжко списание Gentlemen`s Quarterly. Главният редактор на изданието Хосе Редондо - Вега обясни избора на Кайли Миноуг с това, че е успяла да се превърне в "жена мечта и икона за няколко поколения". Певицата Анастейша бе отличена със специалната награда на GQ Men of the Year за ...

Кв. „Речица“ пак без вода

Отново авария остави кв. „Речица“ без вода. Водоповодаването ще бъде спряно до 13 часа, съобщиха от ВиК Сливен. Причината е повреда на водопроводната мрежа  на ул. „Росица“....

ДАНС рови в стари сигнали за Бисеров

"В момента тече проверка дали срещу доскорошния депутат от ДПС, в Агенцията са постъпвали и по-стари сигнали". Това каза пред медиите шефът на ДАНС Владимир Писанчев. Той присъства на тържествената церемония по случай празника на полицията.

До два месеца и половина ще има нова почистваща фирма

За първи път от 15 години се провежда обществена поръчка за чистотата в Стара Загора. Процедурата за възлагане на обществена поръчка за избор на постоянна фирма по почистването е обявена, каза в студиото на Дарик кметът Живко Тодоров. „Обществената поръчка е обявена по най-ниска цена, т.е. ще спечели фирмата, която ни предложи качествена техника, представи досегашния си опит и заяви най-ниската цена за сметоизвозването и поддържане на площите в общината. По този начин ще получим реалната цена на услугата, няма да се наложи покачването й в следв...

Цветанов: Въпросът е - дали ще разследват изтичането на информация към ДПС

Въпросът е - дали ще бъде направено разследване за истинското изтичане на информация към ДПС. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му - говоренето за информацията, която е била преди година, е повод, за да се вкара ГЕРБ в този дебат.
Въпросът е - дали ще бъде направено разследване за истинското изтичане на информация към ДПС. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите му - говоренето за информацията, която е била преди година, е повод, за да се вкара ГЕРБ в този дебат.

Клон разби главата на работник, има опасност за живота му

60-годишен горски работник от с.Гьоврен е с опасност за живота, след като бе ударен от клон по време на дърводобив. Съобщението за инцидента е получено на  тел. 112.  Случката се разиграла в местността “Трите чучура”, землище на с. Стойките, община Смолян. При поваляне на дърво се чупи клон на съседно дърво и удря в главата горския работник. В следствие на това мъжът е получил черепно-мозъчна травма. Пострадалият е транспортиран в УМБАЛ “Св. Георги” в гр. Пловдив с опасност за живота. <...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване