На първо четене: Замразиха възрастта за пенсиониране

Работещите в България се пенсионират по-късно в сравнение с преобладаващата част от страните в Европейския съюз

Роджърс: Суарес е по-щастлив от всякога

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че нападателят на тима Луис Суарес е по щастлив от всякога и не мисли за напускане на клуба. Уругваецът бе една от трансферните саги това лято, но в крайна сметка остана на „Анфийлд“, въпреки че преди това подаде писмена молба за напускане, а Арсенал предложи 40 млн. паунда + 1 за услугите му. „Гледайки и разговаряйки с Луис, мога да кажа, че той е щастлив тук както винаги. Той осъзнава, че има прекрасен шанс да се класираме в четворката. Той имаше трудно лято, но се завърна много по-зрял и се предс...

Близо половината от българите живеят в бедност или социално изключване

Близо половината от населението у нас живее в бедност или социално изключване. Това заяви социалният министър Хасан Адемов, който представи приоритетите пред оперативната програма "Човешки ресурси" за периода 2014 - 2020 г. Според д-р Адемов програмата ще се фокусира върху решаването на проблема със заетостта, квалификацията на хората, както и на бедността и социалното изключване. Равнището на заетост за населението между 20 и 64-годишна възраст до края на периода трябва да стигне 76 на сто, при условие че днес е под 64 на сто. От друга страна,...

Богомил Бонев: Бисеров най-много ми искаше оставката!

А сега де! Бисеров най-много ми искаше оставката преди време, защото нямало "граждански контрол" в МВР. От страна на парламента той беше шеф на комисията за такъв контрол. Сега Едвин да не вземе да ме изкара добър, щото ще ми развали репутацията". Това написа в личния си профил във Фейсбук Богомил Бонев.

Дачков: ДСБ ще стане неудобна за Реформаторскя блок и той ще се разпадне

/КРОСС/ Скоро ДСБ ще стане неудобна с неадекватното си поведение за останалите формации от РБ и той ще се разпадне. Този извод на Явор Дачков идва след обясненията на случилото се пред "Позитано" 20 вчера, когато паметникът пред централата на партията осъмна в розово-лилаво, а скоро след това блогърът Асен Генов и още няколко човека, които в последствие се оказаха членове на ДСБ, бяха арестувани за хулиганство и освободени рано тази сутрин. Интересно, ДСБ нарича задържането на Асен Генов политически арест, а Асен Генов твърди, че оказал пълно съдействие на полицията и не обелва дума по същество, пише в профила си във Фейсбук Дачков. В своя декларация във връзка с ареста на блогъра Асен Генов и активисти на ДСБ от партята на Радан Кънев заявяват: "Реакцията на управляващите - безпричинен арест на активисти на ДСБ и на изявени участници в протестите срещу правителството, е поредното свидетелство колко далеч от европейските ценности е днешното българско правителство." От ДСБ подчертават, че те не са организатор на акцията, но считат, че тя е осъзнат политически акт срещу коалицията на БСП и "Атака". "Ние определяме днешните действия на полицията като първия политически арест у нас от края на 1989 г. насам", категорични са също от ДСБ.    

Атанас Мерджанов: ГЕРБ подцени бежанската криза и сега трябва да наваксаме

Бежанската криза и тенденциите, които се наслагваха по българските граници и изобщо в българската държава, бяха подценени и сега изпълнителната власт трябва да навакса. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на Комисията по отбрана ... Бежанската криза и тенденциите, които се наслагваха по българските граници и изобщо в българската държава, бяха подценени и сега изпълнителната власт трябва да навакса. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на Комисията по отбрана ...

Андреева: Правителството не е виновно за бюджета на НЗОК

Не мога да си представя как НАП за последните два месеца ще може да събере ударно всички неизплатени досега здравноосигурителни вноски. Здравната касата работи само с здравноосигурителните вноски . Не може пари от някое друго място да се прехвърлят към НЗОК.

Има опасност МБАЛ-Балчик да натрупа дългове към доставчици

„Има опасност при натрупване на задължения към доставчиците те да спрат да ни снабдяват с консумативи и лекарства и това ще се отрази на пациентите” – така управителят на МБАЛ-Балчик д-р Иво Войчев коментира решението здравната каса да разплати само 80% от направените от болниците разходи за последните месеци на годината. Той допълни, че засега не се налага пациентите на лечебницата да доплащат за лекарства, храна или други услуги, но ако не бъдат изплатени всички средства от касата, може да се стигне и до такава ситуация. „Фактът, че здравното...

Проект отваря света за децата от ЦДГ "Европейчета"

Нов проект започна малко след началото на учебната година ЦДГ „Европейчета“ във Враца. Той е по програма „Коменски“ и е на тема „Предизвикателствата извън моята малка вселена“. Партньори на детската градина са учебни заведения от Чехия, Полша, Италия, Испания, Великобритания и Турция. ЦДГ „Европейчета“ е една от първите в страната, която още през 2002 година започна да работи по проекти на Центъра за развитие на човешките ресурси, програма „Сократ“, а в последствие „Учене през целия живот“. През 2006 г. получи Сертификат за качество за реализи...

4 стотинки повече за лечение на зъби догодина

Дефицит най-малко от 220 млн. лв. в болниците, нито лев повече за джипитата и отново липса на направления, никакви допълнителни услуги при зъболекаря и нито едно ново лекарство за пациентите с рак догодина.
Така обрисуваха проектобюджета на здравната каса за 2014 г. всички съсловни и пациентски организации при обсъждането му вчера в здравната коми Дефицит най-малко от 220 млн. лв. в болниците, нито лев повече за джипитата и отново липса на направления, никакви допълнителни услуги при зъболекаря и нито едно ново лекарство за пациентите с рак догодина. Така обрисуваха проектобюджета на здравната каса за 2014 г. всички съсловни и пациентски организации при обсъждането му вчера в здравната коми

Бин Аладин и авера му - за постоянно в ареста

Софийска градска прокуратурата ще внесе днес искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение на касапина на Вики - алжиреца Салахедин Бин Аладин и помощникът му в бягството Александър Симеонов.

Защо именно Бисеров сля ГДБОП и ДАНС, пита Цветанов

Именно поради тази причина са всички атаки към мен

Цветанов: Кой посъветва Йовчев да каже, че не знае за Бисеров?

Въпросът е - дали ще бъде направено разследване за истинското изтичане на информация към ДПС. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му - говоренето за информацията, която е била преди година, е повод, за да се вкара ГЕРБ в този дебат.
Въпросът е - дали ще бъде направено разследване за истинското изтичане на информация към ДПС. Това каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите му - говоренето за информацията, която е била преди година, е повод, за да се вкара ГЕРБ в този дебат.

Еврокомисар с обвинение за финансови измами

Европейският комисар по търговията Каред де Гухт е с повдигнати обвинения за финансови измами, съобщиха белгийските медии. 

Според обвинението Де Гухт е укрил приходи от продажба на акции и сега би трябвало да върне на държавния бюджет в Белгия 900 хиляди евро. 

Самият Де Гухт вчера заяви, че иска да изкара втори мандат като еврокомисар и не Европейският комисар по търговията Каред де Гухт е с повдигнати обвинения за финансови измами, съобщиха белгийските медии. Според обвинението Де Гухт е укрил приходи от продажба на акции и сега би трябвало да върне на държавния бюджет в Белгия 900 хиляди евро. Самият Де Гухт вчера заяви, че иска да изкара втори мандат като еврокомисар и не

Животновъди на колене. Блокираха границата с Турция

Недоволстват срещу неизплатени субсидии, искат яснота

    


Въведените в експлоатация жилищни сгради през Q3 на 2013 г. са 521

По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през третото тримесечие на 2013 г. е 521, съобщиха от НСИ.

ГЕРБ: ДПС разиграва цирк. ДПС: Гузен негонен бяга. “Атака”: Браво на прокуратурата

Лютви Местан и Бойко Борисов

Депутатите от ГЕРБ и ДПС продължиха и днес с взаимните обвинения кой кога и защо е разбрал предварително за разследването срещу бившия вече депутат от ДПС Христо Бисеров.

Първоначално зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на ДПС Лютви Местан даваха изявления и сипеха взаимни обвинения в кулоарите на парламента.  

Скнадла в пленарната зала обаче предизвика декларация на ГЕРБ, прочетена от Цвета Караянчева. В нея се казва:

“Председателят на ДПС Лютви Местан от свое и от името на почетния председател Ахмед Доган изигра ролята на изненадан и неинформиран за „подадената“ оставка на господин Бисеров. Станахме свидетели на театър, но театър за наивници, каквито според ДПС очевидно са българските граждани, българските медии и българските депутати.

На нарочна пресконференция господин Местан представи „лъжлива“ (както се оказа още на следващия ден) информация на българските медии, за да скрие за кратко истинските причини за кадровото сътресение в ДПС и управляващото мнозинство.

Оказа се, че за този криминално-политически сюжет има и още „неинформирани“ длъжностни лица. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев обяви, че не е запознат с информацията, която би трябвало да му бъде докладвана, поне преди да стигне до ръководството на ДПС…

Липсата на информираност на партийни лидери и ресорен за ДАНС вицепремиер би означавала, че те не владеят ситуацията и не се справят със задълженията си. Ако се окаже обаче, че те съзнателно и публично излъгаха, от това следва пълно оттегляне на общественото доверие от тях”

Местан, който беше споменат в декларацията стана да отговори на тази декларация, като я нарече “памфлет”.

Той призова да не бъдат отправяни некоректни обвинения към главния прокурор Сотир Цацаров и към ДАНС. Местан. И допълни:

“Вие много добре знаете ние с каква информация разполагахме – това е официално огласената информация от главния прокурор. Не ние, а вие изпреварихте официалната информация – гузен негонен бяга”

Малко по-рано при поредно изявление пред медиите Местан обяви, че е много важно да се разбере от кой период са сметките на Христо Бисеров и дали това не е преди да стане член на ДПС.

“В интерес не само на ДПС, но и в публичен интерес е да се чуе екзистенц-минимум информация по този казус – да се знае от кога са тези сметки, от кой период са, дали засягат периода на битността на Христо Бисеров като член на ДПС.

Това е изключително важно да се знае. Аз не знам. Ако тези сметки са от преди това, ние имаме едно политическо измерение на казуса. Ако са след това – съвършено друго”, коментира Бисеров.

Според него Христо Бисеров не би избягал от страната.

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров беше дал заявка за изказване от името на партията, но се отказа от тази изява, за да внесе искане за референдум за забраната за продажба на земята на чужденци.

По-късно пред журналисти той коментира:

“Поздравявам прокуратурата за бързите й действия. С това действие прокуратурата показва, че няма председател, зам.-председател на парламент, управляващ и т.н., когато трябва да действа.

За оставката на Бисеров колегите гласуваха „за”. Не мога да кажа защо гласуването мина без дебат. Ще кажа истински „браво” на прокуратурата, ако по същия начин поиска имунитета и на Росен Плевнелиев, за който излязоха данни, че е превеждал суми на офшорни сметки. Росен Плевнелиев не е свещена крава”.

Статията "ГЕРБ: ДПС разиграва цирк. ДПС: Гузен негонен бяга. “Атака”: Браво на прокуратурата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Цените на жилищата на Острова записват рекорд през октомври

Правителството продължава да стимулира купувачите на жилища, което доведе до рязък ръст на търсенето, но не и на предлагането

    


Депутатите замразиха пенсионната възраст

Депутатите приеха на първо четене 2 промени в Кодекса за социално осигуряване. От 1 януари 2014 г. жените ще се пенсионират на 60 г. и 8 м., а мъжете - на 63 г. и 8 м. Необходимият стаж е 34 г. и 8 м. за жените и 37 г. и 8 м. за мъжете.

Мерджанов: ГЕРБ подцени бежанската криза и сега трябва да наваксаме

Бежанската криза и тенденциите, които се наслагваха по българските граници и изобщо в българската държава, бяха подценени и сега изпълнителната власт трябва да навакса. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на Комисията по отбрана ... Бежанската криза и тенденциите, които се наслагваха по българските граници и изобщо в българската държава, бяха подценени и сега изпълнителната власт трябва да навакса. Това заяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на Комисията по отбрана ...

Анкета: Морално ли е бивши агенти от ДС да бъдат ректори?

Досиета. Снимка: БГНЕС, архив

Конфронтацията между ректори с досиета и протестиращите студенти е повод за новата ни анкета: Морално ли е бивши агенти от ДС да бъдат ректори?

 Възможните отговори са:

Да, и ченгетата са хора.

Не, промиват мозъците.

Всеки случай трябва да се разглежда отделно.

Нямам мнение.

Можете да гласувате в долната дясна част на сайта.

Статията "Анкета: Морално ли е бивши агенти от ДС да бъдат ректори?" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Даниел Димитров, убил мъж в "Меден рудник", остава в ареста

36-годишният садист Даниел Д., който преби до смърт с юмруци 69-годишния Иван Господинов, остава в ареста. 

Късно снощи в Бургаския окръжен съд бе гледана мярката му за неотклонение.

Не е ясно дали Даниел ще бъде обвинен и в другите тежки престъпления и защо до този момент не е бил задържан.

Припомняме, че Иван Господинов от Бургас бе ликв 36-годишният садист Даниел Д., който преби до смърт с юмруци 69-годишния Иван Господинов, остава в ареста. Късно снощи в Бургаския окръжен съд бе гледана мярката му за неотклонение. Не е ясно дали Даниел ще бъде обвинен и в другите тежки престъпления и защо до този момент не е бил задържан. Припомняме, че Иван Господинов от Бургас бе ликв

Хванаха двама, обрали пощаджийка

Те са откраднали чантата й с 3080 лева за пенсии

    


Кметът на Стара Загора се отчете

Стара Загора /КРОСС/ Община Стара Загора управлява проекти за над 200 млн. лв. през 2013 г., като голяма част от тях ще бъдат финализирани до края на 2014 г. Основната ни цел през изминалите месеци бе ускоряването на работата по проектите с европейско финансиране и подготовката за новия програмен период 2014-2020 г.". Това каза кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров по време на традиционната си годишна среща с представители на бизнеса, младежките и неправителствените организации, държавните институции, културната и спортната общественост, медиите и др. На форума, който се състоя снощи, присъстваха също зам.-кметовете Иванка Сотирова, Йордан Николов, инж. Янчо Калоянов, председателят на Общински съвет - Стара Загора Емил Христов, кметовете на Казанлък Галина Стоянова и на Раднево д-р Юлиан Илчев и др.През 2012 и 2013 г. кандидатствахме навсякъде където беше възможно, за да осигурим свеж финансов ресурс за инвестиции в Община Стара Загора, подчерта Живко Тодоров. Постигнахме максимума по европейските програми. След изтичане на пълния мандат искам всички да видят един различен и проспериращ град. Новият програмен период 2014-2020 г. е последният, от който могат общините да се възползват активно, затова основните ни усилия през следващите две години ще бъдат в посока разработване на нови проекти

Облагат масажите, доставящи сексуално удоволствие

/КРОСС/ Тантрическите масажи предоставят "сексуално удоволствие" и следователно трябва ще бъдат облагани с данък в германския град Щутгарт, реши снощи административният съд в града в Югозападна Германия.Управителката на салон за масажи, където се извършват тези ритуални езотерични процедури от древна Индия, е сезирала правосъдието, след като данъчните власти поискали от нея 840 евро за месеците януари и февруари 2012 г. по силата на местна такса, наречена "Данък развлечения". С този общински данък се облагат, например, публичните домове, игралните зали, някои сауни, стриптийз клубове и киносалони, където се прожектират порнографски филми.Данъкът е 10% от стойността на 1 квадратен метър от площта на тези заведения. Въпросната управителка твърди в иска си, че в нейния салон се предлагат телесни масажи, "които отговарят стриктно на тантрическия масаж, се казва в комюнике на градския съд. Тя подчертава, че дори масажът да обхваща някои интимни части на тялото, "главната цел не е сексуално удоволствие, а пълно отпускане на тялото и чувствено наслада".Съдът обаче бил категоричен - клиентът плаща за услуга, включваща масаж на интимни части, като целта е получаване на "сексуално удоволствие". Управителката може да обжалва решението на съда.

Джорджиа за бившия си: Това не е мъж, а пародия!

Нашумялата преди време фолк певица Джорджиа се изправи публично срещу бившия си мъж - сочения за един от високопоставените наркобосове в София Кирил Киров-Руския.

Герхард Шрьодер: ЕС се нуждае от финансов министър


Европа се нуждае от повече интеграция, включително и от финансов министър за блока, ако иска да остане конкурента през следващите години, каза бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, цитиран от "Франс прес".

Той обаче предупреди, че Великобритания ще направи всичко по силите си, за да блокира опитите за сближаване в 28-членния Европейски съюз, което предполага прехвърляне на повече правомощия на Брюксел.

"Политическата структура на ЕС не може да остане статична", заяви...

Промените в Кодекса за социално осигуряване минаха на първо четене

София /КРОСС/ Парламентът прие на първо четене промените в Кодекса за социално осигуряване. Те са заложени в два законопроекта. Първият предвижда замразяване на увеличаване на възрастта за пенсиониране на ниво от 2013 г. Вторият се отнася до ранното пенсиониране на военнослужещите. По първия законопроект гласуваха 131 народни представители, от които 95 бяха „за", 33 - „против", 3 се въздържаха. По втория законопроект гласуваха 140 народни представители, от които 99 - „за", 34 - „против", а 7 се въздържаха. Двата законопроекта ще бъдат обединени за второ гласуване.Според депутата от ГЕРБ и бивш социален министър Тотю Младенов с промените ще се задълбочат проблемите в Държавното обществено осигуряване (ДОО). „Няма ги финансовите разчети и не са заложени в бюджета на ДОО. Държавната политика по отношение на трудовите отношения се провежда от министъра на труда и социалната политика. Него го няма в зала, защото той не е съгласен с предложените промени. Никой от социалните партньори, нито НОИ приемат промените. Социалният министър го е срам да се появи, защото знае до какво ще доведат промените, коментира Младенов. Според него промените ще доведат до спиране на един съществен компонент на реформата по отношение на работещите трета категория труд лица. Вместо ограничаване на ранното пенсиониране, както препоръчва ЕС, ние правим точно обратното - разширяваме кръга на хора, които ще се пенсионират по-рано

Шефът на Nvidia обяви Android за най-значимата операционна система от десетилетия


Съоснователят, президент и изпълнителен директор на Nvidia Джен-Хсун Хуанг обяви, че смята Android за най-значимата операционна система от поне две десетилетия насам. Хуанг е много доволен от платформата на Google и планира компанията му да продължи да я използва, казва самият той по време на разговор с анализатори и репортери след обявяване на финансовите резултати на Nvidia за последното тримесечие, цитиран от онлайн изданието The Register.

"Android не е само за телефони и може да...

Apple оглави списъка на най-скъпите марки в света

Повече от половината от най-скъпите брандове са американски

    


НСИ: Наблюдава се намаление на наетите лица

По предварителни данни наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на септември 2013 г. намаляват с 40.8 хил., или с 1.8% спрямо края на юни 2013 г., като достигат 2.26 милиона, съобщиха от НСИ.

Местан не знае дали Бисеров е в страната, иска да знае откога са му сметките

Нямам информация, но доколкото го познавам - не вярвам. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан в отговор на въпрос дали Христо Бисеров напуснал страната, предаде БГНЕС. "Моят анализ ми подсказва, че той не би предприел подобен ход. Предполагам, че е в страната", каза Местан като посочи, че Бисеров е компетентен юрист. Лютви Местан посочи, че последната му среща с Бисеров е била в понеделник следобед. Обвиненията, отправени от Бойко Борисов в страницата му във Facebook, че от ДАНС към ръководството на ДПС е изтичало информация, председателят на ДПС коментира като "скандален, недостоен опит за дискредитиране на един държавен орган, в случая ДАНС". "Ако някой се чувства дискомфортно, защото е осъзнал вчерашния си гаф, че е показал познания, каквито не трябва да има, защото ста...

Акага заразява с добро настроение на голямо латино парти в НДК

На 28 декември в зала 3 на НДК ще се състои незабравимо MEGA LATINO PARTY с участието на група Акага и двамата най-добри български латино DJ-и - Alex и Dobcho. Няколко дни преди да посрещнем Нова година, на едно място ще се съберат над 3000 любители на горещите латино ритми, които ще се забавляват с музиката на Акага, класически и нови хитове от най-горещите точки на планетата. Вратите отварят в 21 часа, а билети могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim, Ticket Stream, Ticket Pro u Ticket Portal, както и във водещите търговски центрове в страната. Партито с група Акага със сигурност ще е едно от най-големите български музикални събития на годината и си заслужава да се посети. Група Акага е добре позната на музикалните фенове в България и една от най-популярните български групи. О...

Америка забранява транс мазнините

Американските здравни власти искат да забранят изкуствените трансмастни киселини в храните, защото са вредни за здравето, особено за сърдечносъдовата система, съобщи Би Би Си, цитиран от БТА. Транс мазнините, или частично хидрогенираните мазнини, вече не са "общопризнати за безопасни", обяви Американското управление за контрол над храните и лекарствата. Забраната им би предотвратила 7000 смъртни случая и 20 000 инфаркта в САЩ годишно. Управлението започва двумесечни консултации по въпроса. Планът им е трансмастните киселини, каквито има например в бисквитите, пуканките и замразените пици, постепенно да излязат от употреба. Решението няма да засяга естествените транс мазнини, срещани в малки количества в някои меса и млечни продукти. Изкуствените транс мазнини се използват в хранително-...

Ректорът на УНСС към студентите: Вие пречите, пречите, пречите

От няколко дни насам ректорът на УНСС професор Стати Статев коментира, че думите му „като не ви харесва в България, можете да емигрирате”, са извадени от контекст. В предаването „Господари на ефира” обаче беше пуснат запис от момента, в който студентите-окупатори говорят с ректора на УНСС проф. Статев относно окупацията и своята декларация с искания. В записа се вижда, че Статев директно казва, че студентите са искали аула „Максима”, за да спят на меко. Това е наглост бе, колеги, казва ректорът. „Ще станете ли по-велики, ако дремете по банките по цяла нощ?”, пита Статев. „Единственото, което ви пази, е че гледам на вас с неособено голямо уважение, но като на млади хора, които биха се поучили, както и ние сме се поучвали, от недостойн...

Батков не възнамерява да продава Левски

Собственикът на "сините", Тодор Батков, категорично няма да се раздели с акциите си в клуба. Той опроверга слуховете от последните дни, че ще продаде "Левски" ако някой плати 12 млн. лева. "Няма такова нещо. Това мога да ви го кажа категорично", заяви пред cross.bg адвокатът, информира ни football24.bg. В момента обаче сините изпитват затруднения от финансово естество. Затова и се бавят заплатите на футболистите.На "Герена" все още се надяват до зимата да подпишат договор за сътрудничество с руския енергиен гигант "Газпром". През лятото Тодор Батков се хвалеше, че по контракта остават да се изпипват само отделни детайли, но той все още не е факт.

Регистрирана наскоро компания иска лиценза за енергийна борса


Регистрираната преди шест месеца компания "Българска енергийна борса" е кандидатствала за лиценз да оперира енергийната борса в България. Заявлението е подадено в енергийния регулатор на 1 ноември.

Преди месец Електроенергийният системен оператор (ЕСО) ненадейно се отказа да създава борса. Председателят на регулатора Анжела Тонева е разпоредила документите да се разгледат бързо и да се установи дали може да бъде издаден лиценз.

Борсовата търговия трябва да повиши...

Археолози проучват доказателства за някогашен металургичен център при Русе


Археолози проучват наличието на брадви и тесли от времето на късната праистория в Европа, изработени от редкия минерал и полускъпоценен камък жадеит. Те доказват наличието на металургичен център в този район. Това съобщиха от регионалния исторически музей в Русе. Проучванията са под ръководството на професор Пиер Петрокен от университет на Безансон, Франция.

Със съдействието на археолога Димитър Чернаков се анализира колекцията от каменни тесли и брадви от музея в Русе. Екипът от...

Шофьорите във Варна не бързат със зимните гуми

Варненските шофьори не бързат с подмяната на летните си гуми със зимни. Това установи репортерска проверка на „Черно море“. В пунктовете, където се извършват вулканизаторски услуги, все още броят на клиентите е твърде малък. Българите обичат да чакат до последния момент.

Болниците ще получат на сто процента парите за септември веднага, увери Андреева

Лекарският съюз решава дали да продължи с протестите срещу орязания бюджет на болниците

    


Разбиха канал за хероин, 3,5 кг иззети от четирима

Турско семейство и двама пловдивчани обслужвали канала

    


Изненадващо уволниха шефа на "Булгаргаз"

Димитър Гогов не бил уведомен за смяната

    


Ще се разследва ли изтичането на информация към ДПС, пита Цветанов

София /КРОСС/ Как е изтекла информацията за Христо Бисеров, защо главният прокурор е информиран по-късно и защо са направени тези ходове? Това попита в кулоарите на парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Дали това не е основание за осуетяването на едно бъдещо разследване, което да бъде с много по-сериозни последствия, истината за всичко, което се е случило в последните години и заеманите позиции от Христо Бисеров - каза Цветанов. „От всичко, което се случи в последните дни, възникват много въпроси. Защо по всичко, което се развива, ДАНС е информирала ръководството на ДПС, за да се стигне до взимането на това политическо решение за напускането на Христо Бисеров от политиката? Защото ДАНС е разполагала с тази информация в последните няколко дни и първото, което трябваше направи, е да информира главния прокурор", посочи Цветанов. От това, което главният прокурор каза вчера, той е информиран предишния ден, а Христо Бисеров взе своето решение преди 4 - 5 дни, каза още Цветанов. Според него сега най-важният въпрос е дали ще бъде направено разследване за изтичането на информация от ДАНС за случващото се с Христо Бисеров. Смятате ли, че това е вярно

Липса на кворум провали извънредното заседание на Пловдивския общински съвет

Пловдив /КРОСС/ Липсата на кворум провали извънредната сесия на Общинския съвет в Пловдив, свикана във връзка с разпространените скандални записи около кмета Иван Тотев. В залата присъстваха 19 от необходимите 26 съветника, което наложи отлагане на сесията. Кметът Tотев също дойде. Нямаше ги и общинските съветници от групата на ГЕРБ, както и общинските съветници от „Кауза за Пловдив", „Земеделски съюз" и някои независими съветници. Според червения общинар Николай Радев случилото се в залата е умален модел на това, което става в парламента. Според него, решението е предсрочни избори за кмет на Пловдив. Инициаторът за свикването на извънредна сесия Славчо Атанасов пък коментира, че хората от неговата група ще продължат да задават въпроса за „бруталните незаконни решения, внасяни в ОбС", на всяка следваща сесия, докато не получат отговор от кмета. След броени дни Общинският съвет в Пловдив ще има редовна сесия. На нея най-вероятно отново ще бъде повдигнат въпроса със скандалните записи на кмета.

Садистът, убил с юмруци Иван Господинов, остава в ареста

36-годишният садист Даниел Д., който преби до смърт с юмруци 69-годишния Иван Господинов, остава в ареста. 

Късно снощи в Бургаския окръжен съд бе гледана мярката му за неотклонение.

Не е ясно дали Даниел ще бъде обвинен и в другите тежки престъпления и защо до този момент не е бил задържан.

Припомняме, че Иван Господинов от Бургас бе ликв 36-годишният садист Даниел Д., който преби до смърт с юмруци 69-годишния Иван Господинов, остава в ареста. Късно снощи в Бургаския окръжен съд бе гледана мярката му за неотклонение. Не е ясно дали Даниел ще бъде обвинен и в другите тежки престъпления и защо до този момент не е бил задържан. Припомняме, че Иван Господинов от Бургас бе ликв

Пиян поляк се събуди в моргата

Поляк се озовал в моргата, защото бил толкова пиян, че го помислили за мъртъв. Това съобщи в. Поляк се озовал в моргата, защото бил толкова пиян, че го помислили за мъртъв. Това съобщи в. "Метро". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 56-годишния Марек Михалски бил открит от минувачи да лежи в безсъзнание на пейка на улицата и повикали бърза помощ. Пристигналите фелдшери премерили пулса му, установили

А ако сметките на Бисеров са отпреди да стане член на ДПС?

Местан се възмути от твърденията за теч на информация от ДАНС към партията

    


Моника Йосифова за четирите си деца и бившата любов

Тя и четирите й деца – Моника, Венци, Дария и Георги гостуваха в студиото на "На кафе", а многодетната майка разказа с търпение и любов за всяко от децата си

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване