В Шабла подготвят изложба на гоблени

/КРОСС/ Зеленият образователен център в Шабла подготвя изложба на гоблени под наслов "Жената - мадона и реалност". Експозицията ще бъде посветена на Деня на родилната помощ - 21 януари, когато по стар стил се празнува и Бабинден.За първи път жителите на крайморския град ще имат възможност да се докоснат до изкуството на жените - гобленарки от община Шабла и да се насладят на хармонията от цветове и изящество. Идеята е техните гоблени-шедьоври да бъдат показани извън домовете им, да се оцени труда на майсторките в ръкоделието и да се стимулира творческият им дух.Екипът на Зеления център призовава повече жени да се включат в инициативата. Всички желаещи да участват трябва да представят творбите си до 17 януари (петък). Единственото условие е гоблените да бъдат с лика на жена. Изложбата ще бъде открита на 20 януари от 17.00 часа в Зеления образователен център в Шабла, съобщи Дарик.

ЕС ще намали карбоновите си емисии едва наполовина до 2050 г.

Енергийния сектор на ЕС ще продължи да изпомпва почти 400 млн. тона Cо2 годишно до средата на века, коментира експерт

    


Безпрецедентна критика на министър на отбраната срещу Обама


Президентът Барак Обама не вярваше в политиката на собствената си администрация към войната в Афганистан и се съмняваше, че изобщо може да успее някога. Той нареди рязкото увеличаване с 30 000 души числеността на американските войници в опит да притисне талибаните, както направи Джордж Буш в Ирак, но в началото на 2010 г. вече "не вярваше в собствената си стратегия и не смяташе, че това е неговата война. За него всичко опираше до това просто да се измъкне от Афганистан".

Тези и други...

НАП проверява Българския хелзинкски комитет

Това е първата данъчна проверка на неправителствената организация от основаването й през 1992 г.

    


РЗС: Недопустимо е депутат да бие, заплашва, тероризира и обижда

София /КРОСС/ Заставаме твърдо зад решението на главния прокурор Сотир Цацаров да поиска от Народното събрание да свали имунитета на Волен Сидеров. Това заявиха от РЗС. Политическият съвет на партията смята, че е крайно време прокуратурата да се задейства и да спре безпрецедентното, нагло и недопустимо за народен представител и председател на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси поведение. „Недопустимо е в една европейска държава народен представител да нанася побой, да заплашва, тероризира и обижда дипломатически лица, български граждани и служители на реда. Мълчанието и липсата на реакция от страна на партиите БСП и ДПС отново е пряко доказателство за негласното коалиционно споразумение с партия „Атака", като удобната и крепяща кворума в парламента. Неприемливо е една ксенофобска и антисимитска партия не само да се превръща в решаващ фактор за управлението на страната ни, но и да занимава обществото всекидневно със скандалите си", посочва от РЗС. От партията на Яне Янев призоваваха в новия Изборен кодекс да бъде предвиден текст, който да не позволява на хора с психически и ментални увреждания, освидетелствани от компетентни здравни органи, да бъдат кандидатирани и избирани за депутати.      

Kонфискуваха 5,4 кг насипен тютюн

Проверени са петима улични търговци - три жени на 35, 37 и 52

"Амазон" цели приходи от 100 млрд. долара през 2014 г.

Онлайн магазинът "Амазон" цели през 2014 г. да влезе в списъка с най-елитните американски компании, като постигне приходи в размер на 100 милиарда долара.

Червена метла в МБАЛ "Пловдив"

Шефът на МБАЛ „Пловдив” Аргир Аргиров ще бъде освободен от поста си. Това се очаква да стане утре на общото събрание на акционерите. На мястото на Аргиров ще бъде назначен Георги Йорданов.

„Гравитация“ – фаворит №1 на наградите БАФТА

Космическата драма „Гравитация“ има номинации в цели 11 категории на наградите БАФТА.

Флорентино предлага на Раул да се върне в Реал

Президентът на "кралете" дори вече се срещнал с най-добрия реализатор в клубната история

    


Родителите на Живка ще отглеждат децата й

След двойното убийство и последвалото го самоубийство на 6 януари т.г. във Варна децата на Живка и Петър ще бъдат отглеждани от баба им и дядо им по майчина линия. Това съобщиха от  дирекция „Социално подпомагане След двойното убийство и последвалото го самоубийство на 6 януари т.г. във Варна децата на Живка и Петър ще бъдат отглеждани от баба им и дядо им по майчина линия. Това съобщиха от дирекция „Социално подпомагане" – Провадия. Сирачетата на 17 и на 8 години също са изразили съгласие да останат при родителите на майка си...

Камелия Тодорова ще отбележи 60-ия си рожден ден с концерт в столичен клуб


Известната българска певица и актриса Камелия Тодорова навършва 60 години на 21 януари и по този повод в петък, 24 януари, от 22 ч. ще направи концерт в Sofia Live Club, с който да отбележи празника си, съобщиха от клуба.

Заедно с изпълнителката на хитове като "Не ме гледай така, момче" и "Прошепнати мечти" на сцената ще излязат квинтетът на Михаил Йосифов, Живко Петров, Любо Киров, Ангел Заберски - син и Васил Петров, като публиката ще може да се наслади и на още изненади.
...

Известни протестъри скачаха срещу Волен

Журналистът Найо Тицин се появи пред Съдебната палата с маска с лика на Волен Сидеров и облечен в усмирителна риза. Компания му правеха голяма част от лицата, участващи в антиправителствените протести, сред които и Антоанета Цонева, блогърът Иво Божков, както и някои от обявилите се за „говорители“ на протестите, които дейно се включиха и в студентските стачки.

Дават на баба им децата, осиротели при варненската трагедия

И децата, и бабата са изявили желание за този вариант

Наши офицери ще участват в операции срещу пиратите в Сомалия

Командирът на ВМС комодор Митко Петев направи годишен анализ

    


Шойбле: Политиците трябва зорко да следят ликвидността от централните банки

Политиките, които насърчават вътрешното търсене, ще са от полза за германската икономика, заяви от своя страна американския финансов министър Джак Лю

    


За вуду-куклите в българския парламент (или Ода за "националиста")

В практикуването на африканската черна магия ВУДУ съществува ритуал, при който омагьосаният бива ръководен чрез нарочно създадена кукла.Така магьосникът кълчи и гърчи куклата, а омагьосаният се кълчи и гърчи наяве...Тези дни един дребничък белокос човечец, назначен от медии и политолози за „националист" се забърка за кой ли път в инцидент, грубиянщина и побой. Този път обаче жертва на побоя, освен мирен гражданин, бе и полицай. И докато обществото се скандализира, а МВР и прокуратура се опитват да заемат някаква позиция, нисичкият белокос човечец вече е готов с поредното си оправдание: „Аз бях жертва на манипулация". Добре, нека за момент му повярваме. Да си представим за момент, че битите граждани и полицай подло са причакали Сидеров с цел да го окепазят, че зад гърба на тез мерзавци стои мръсен заговор, че МВР, прокуратура и кой знае кой още са се сговорили за това, само един малък, но съществен елемент някак си не ми пасва. А именно как „манипулираният" Сидеров е нанесъл юмручни удари на пострадалите лица, „провокатори" де. Но ето тук идва на помощ познанието за вуду магията. Та на Волен му е сторена черна магия и злите мегесници от пъкления заговор срещу Атака кълчат парцалената кукла, а дребничкият и добре сложен „националист" - невинен и чист, но попаднал под черно заклинание ей на извършва разни телодвижения, за които телодвижения и маймундулъци естествено не е той виновен

Кобрата отново забравен от Кличко

Украинецът Владимир Кличко отново забрави за Кубрат Пулев като предстоящ негов съперник, срещу когото да защитава световните си титли.
В интервю за On The Ropes Boxing Radio Владимир Кличко говори за младите и перспективни състезатели в професионалния бокс, които са и потенциални негови съперници.
Сред тях обаче не присъства Кубрат Пулев, Украинецът Владимир Кличко отново забрави за Кубрат Пулев като предстоящ негов съперник, срещу когото да защитава световните си титли. В интервю за On The Ropes Boxing Radio Владимир Кличко говори за младите и перспективни състезатели в професионалния бокс, които са и потенциални негови съперници. Сред тях обаче не присъства Кубрат Пулев,

Пътната агенция спестила около 8 млн. лв. от липсата на сняг, влага ги ремонти

Агенция "Пътна инфраструктура" е реализирала икономия от предвидените средства за зимно поддържане. Това каза председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Стефан Чайков на пресконференция за поддържането на републиканската пътна мрежа при зимни условия.

Рекордни петна по Слънцето, чакаме магнитни бури

Силно слънчево изригване, първото за 2014г., образува петна с голяма площ върху повърхността на Слънцето. Според астрофизиците, слънчевите петна са рекордно големи. Такива не са засичани през последните 10 г., съобщиха от НАСА.

Шефът на Камарата на строителите на официална визита в Мароко

София /КРОСС/ Председателят на Камарата на строителите в България инж. Светослав Глосов ще вземе участие в официалната делегация водена от министъра на инвестиционното проектиране арх. Иван Данов в Кралство Мароко. Визитата започва от днес-08 януари и ще продължи до 12 януари т.г.Инж. Светослав Глосов, който е и зам.-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, бе определен за почетен консул на Кралство Мароко в Пловдив с решение на Министерския съвет по предложение на българското правителство и Кралство Мароко през юни 2013 г. Той встъпи официално в длъжност през октомври с.г., когато в резиденцията на северноафриканската страна у нас Н. Пр. посланик Латифа Ахарбаш официално му връчи документа, с който инж. Глосов зае позицията. Предварителната програма предвижда българската делегация да се срещне с министри и зам.-министри от мароканското правителство, както и с представители на работодателските организации в Казабланка, за да обсъдят възможностите и условията за бизнес и за навлизане на наши фирми на мароканския пазар.

Любим виц на Луиза Григорова

Крали Марко и Дарт Вейдър се бият в гората. По едно време Крали Марко излиза, изтупва се и казва:
- Пууу, тоя астматик с това фенерче око щеше да ми извади!
Крали Марко и Дарт Вейдър се бият в гората. По едно време Крали Марко излиза, изтупва се и казва:
- Пууу, тоя астматик с това фенерче око щеше да ми извади!
Крали Марко и Дарт Вейдър се бият в гората. По едно време Крали Марко излиза, изтупва се и казва: - Пууу, тоя астматик с това фенерче око щеше да ми извади! Крали Марко и Дарт Вейдър се бият в гората. По едно време Крали Марко излиза, изтупва се и казва: - Пууу, тоя астматик с това фенерче око щеше да ми извади!

Със сигурност иде международен отзвук на скандала със Сидеров, каза евродепутат

Със сигурност ще последва международен отзвук на скандала с лидера на ПП „Атака" Волен Сидеров, още повече, че вече имаме реакция, изразена от страна на френското посолство за случилото се на 6 януари с техен дипломатически служител. Това каза пред Фокус българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Моника Панайотова. 

"Това е наистина недопустимо поведен Със сигурност ще последва международен отзвук на скандала с лидера на ПП „Атака" Волен Сидеров, още повече, че вече имаме реакция, изразена от страна на френското посолство за случилото се на 6 януари с техен дипломатически служител. Това каза пред Фокус българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Моника Панайотова. "Това е наистина недопустимо поведен

Маргарита Илиева за първата година на главния прокурор: Грозна позиция спрямо бежанците


На 10 януари ще се навърши една година от встъпването в длъжност на Сотир Цацаров като главен прокурор. Мандатът му е седемгодишен, а първите 12 месеца преминаха на фона на протести, три правителства и избори за парламент.

По този повод "Дневник" потърси хора, които следят работата на Цацаров, за коментар. Днес представяме мнението на директора на правната програма на Българския хелзинкски комитет (БХК) адвокат Маргарита Илиева. В следващите дни очаквайте коментарите на Филип Гунев,...

Видео: "Лудогорец" работи за нов трансфер от чужбина


"Лудогорец" е близо до привличането на млад футболист от силно европейско първенство, заяви изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев.

Шампионите очакват да финализират "сериозния трансфер" до края на седмицата.

Представителят на клуба допълни, че няма да се прави "селекция на килограм" и ще бъдат привлечени само необходимите играчи. До този момент тимът от Разград привлече само централния защитник на "Черно море" Александър Александров.

"Отборът ни...

Брюксел е разтревожен от събитията в Турция, настоя за безпристрастно разследване


Европейската комисия изрази безпокойство от събитията в Турция и призова за прозрачно и безпристрастно разследване на корупционния скандал, в който е замесено и правителството, предаде "Франс прес".

Турските власти уволниха повече от 700 полицейски служители от средата на декември като част от масова чистка, започнала в отговор на обявяването на мащабно разследване за пране на пари и корупция и арестите на над 50 високопоставени чиновници, депутати и синовете на трима вече бивши...

18-годишно момче се обеси в Карлово

Приятелката му го не пуснала в дома си, защото бил пиян

    


Иракската армия в офанзива срещу Ал Каида в провинция Анбар

Иракската армия започва мащабна кампания за изгонване на свързани с Ал Каида бунтовници от завзетите от тях райони в размирната западна провинция Анбар, предаде ДПА, позовавайки се на независимата иракска телевизия Ал Сумария нюз. В операцията срещу бойците на "Ислямската държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) в градчето Джазира участват танкове и хеликоптери, твърди иракската медия, позовавайки се на неназован полицейски източник. Според него бунтовниците са се барикадирали недалеч от градчето. Около 40 семейства са се озовали под кръстосан огън. Засега не е ясно дали има жертви в сблъсъците между армията и въоръжените екстремисти.

Кличко отново забрави за Кобрата

Украинецът Владимир Кличко отново забрави за Кубрат Пулев като предстоящ негов съперник, срещу когото да защитава световните си титли.
В интервю за On The Ropes Boxing Radio Владимир Кличко говори за младите и перспективни състезатели в професионалния бокс, които са и потенциални негови съперници.
Сред тях обаче не присъства Кубрат Пулев, Украинецът Владимир Кличко отново забрави за Кубрат Пулев като предстоящ негов съперник, срещу когото да защитава световните си титли. В интервю за On The Ropes Boxing Radio Владимир Кличко говори за младите и перспективни състезатели в професионалния бокс, които са и потенциални негови съперници. Сред тях обаче не присъства Кубрат Пулев,

НАП проверява Българския хелзинкски комитет

София /КРОСС/ НАП назначи данъчна проверка на Българския хелзинкски комитет. За това съобщиха от самата организация днес.Това е първата данъчна провека на БХК от основаването й през 1992 г. Организацията напомня, че през октомври 2013 г. политическа партия ВМРО-БНД, организация от неототалитарен тип, информира, че ще подаде сигнал до главния прокурор за "оклеветяване, набеждаване и уронване авторитета на зам.-председателя на ВМРО, Ангел Джамбазки, и на цялата партия от страна на БХК", както и сигнал до НАП с "искане да се провери кой финансира БХК".ВМРО-БНД отправи тези закани, след като на 4 октомври БХК публично сезира главния прокурор относно деяния на представители на ВМРО-БНД и други формации. Няколко часа след сигнала на БХК Прокуратурата образува досъдебно производство срещу Ангел Джамбазки и "други, засега неизвестни лица". Производството е висящо.В публичната си реакция тогава заявихме: "БХК не вярва българските данъчни органи да започнат репресивни действия против организацията - каквато би била по същество една извънпланова проверка по искане на ВМРО-БНД. Организацията винаги е била готова да представи пълна информация за източниците на своето финансиране пред българското общество. В действителност, нашите донори и финансови отчети от години са публични и достъпни на сайта на организацията"

Катастрофа е предизвикана от бременна шофьорка

27-годишна бременна жена е предизвикала катастрофа на ул. Янко Комитов в Бургас, съобщи полицията. Бременна водачка на „Фолксваген Пасат” не е пропуснала насрещно движещия се "Опел Астра", управляван от 39-годишния Ивайло Б. от София, което довело до катастрофата в ж.к. Славейков. 

Пострадали са водачът на опела, който е прегледан в МБАЛ 27-годишна бременна жена е предизвикала катастрофа на ул. Янко Комитов в Бургас, съобщи полицията. Бременна водачка на „Фолксваген Пасат” не е пропуснала насрещно движещия се "Опел Астра", управляван от 39-годишния Ивайло Б. от София, което довело до катастрофата в ж.к. Славейков. Пострадали са водачът на опела, който е прегледан в МБАЛ

Мъгла отложи делото срещу сваления египетски президент Мохамед Морси

Съдебният процес срещу бившия египетски президент Мохамед Морси по обвинения в подстрекаване към убийство на демонстранти беше отложен за 1 февруари, съобщиха световните агенции. Насроченото за сряда заседание беше отложено, след като Морси не можа да пристигне в съда заради лошо време. Служители по сигурността казаха, че хеликоптерът, с който Морси трябваше да бъде докаран от затвор край Александрия в полицейската академия в Кайро, където се гледа делото, не е могъл да излети поради мъгла.

Пушачите по света наближават 1 милиард


Въпреки че пушенето губи популярност в много части на света, общият брой пушачи нараства, сочат статистиките. През 2012 г. 967 милиона души от 187 държави са пушили всеки ден, в сравнение с 1980 г., когато броят им е бил 721 милиона. Данните са от изследване на екип от Института за оценка и измерване на здравословните проблеми (IHME) към Вашингтонския университет, публикувано днес в журнала на Американската медицинска асоциация (JAMA).

Нарастването на общия брой пушачи по света се...

Пред BNews: БСП и ДПС дадоха заден за поправката „Не ме снимай!”

БСП и ДПС не приемат поправката на правителството си в Наказателния кодекс, която предвижда година затвор за всеки, който снима друг без него разрешение или след изричната му забрана. Това показа проверка на BNews сред депутатите.

Йовчев за казуса "Сидеров": МВР си свърши работата


Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви, че ще застане зад всички полицейски служители, които изпълняват закона, а в случая с разследването на инцидента на летище Варна, в който беше замесен лидерът на "Атака" Волен Сидеров, МВР си е свършило работата. В същото време изрази убеденост, че прокуратурата ще действа безпристрастно по казуса. 

Йовчев изказа позицията си пред журналисти в Министерския съвет след като Сидеров в открито писмо до него обвини...

Най-големият лъжец в политиката

България е единствената парламентарна демокрация с паметник на демагогията. 
През 1936 г. в центъра на София е осветен бюст на Михаил Такев. Той е политикът, който превръща популизма в изкуство. Стандартното разпъване на локуми Такев моделира в дълбоки внушения за светлото бъдеще на електората. Той е първоучителят как трябва да се лъже България е единствената парламентарна демокрация с паметник на демагогията. През 1936 г. в центъра на София е осветен бюст на Михаил Такев. Той е политикът, който превръща популизма в изкуство. Стандартното разпъване на локуми Такев моделира в дълбоки внушения за светлото бъдеще на електората. Той е първоучителят как трябва да се лъже

ЕС се притесни от масовите полицейски съкращения в Турция

/КРОСС/ Европейският съюз е обезпокоен от масовите съкращения на полицаи в Турция. Това съобщи EurActiv, позовавайки се на официалния представител на Европейската комисия Оливие Байи. "Отстраняването на голям брой полицейски служители в Анкара е причина за безпокойство", каза Байи и добави, че Турция трябва да съблюдава принципите на правовата държава - изискване, на което трябва да отговаря всяка страна, кандидат за член на ЕС.

ЕС се притесни от масовите полицейски съкращения в Турция

/КРОСС/ Европейският съюз е обезпокоен от масовите съкращения на полицаи в Турция. Това съобщи EurActiv, позовавайки се на официалния представител на Европейската комисия Оливие Бай. "Отстраняването на голям брой полицейски служители в Анкара е причина за безпокойство", каза Бейл и добави, че Турция трябва да съблюдава принципите на правовата държава - изискване, на което трябва да отговаря всяка страна, кандидат за член на ЕС.

Моника Панайотова: Със сигурност следва международен отзвук на скандала със Сидеров

Със сигурност ще последва международен отзвук на скандала с лидера на ПП „Атака Със сигурност ще последва международен отзвук на скандала с лидера на ПП „Атака" Волен Сидеров, още повече, че вече имаме реакция, изразена от страна на френското посолство за случилото се на 6 януари с техен дипломатически служител. Това каза пред Фокус българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Моника Панайотова. "Това е наистина недопустимо поведен

Щабът на джихадистите в Алепо падна в ръцете на сирийските бунтовници

Главната квартира на джихадистите от групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ) в северния сирийски град Алепо падна в ръцете на обединените бунтовници, които се сражават с тях от петък, съобщи неправителствена организация, цитирана от Франс прес. "Бойци от различни ислямистки бригади поеха контрола над бившата детска болница в централния квартал Кади Аскар, станал главна квартира на ИДИЛ в града", заяви Сирийският център за наблюдение на човешките права. Кървавите сблъсъци между групировките, започнали на 5 януари, взеха най-малко 274 жертви: 129 бунтовници и членове на Фронта Ан Нусра, 99 джихадисти от ИДИЛ и 46 цивилни, съобщи центърът. Същевременно свързаната с Ал Каида групировкаИДИЛ се закани в аудиопослание да унищожи бунтовниците, срещу които от няколко дни се бие в Сирия. Обръщайки се към бойците от ИДИЛ, говорителят им шейх Абу Мохамед ал Аднани ги призова да унищожат бунтовниците и да бъдат сигурни в победата на Бога. После Аднани и се обърна към бунтовниците: "Никой от вас няма да оцелее, а ние ще в превърнем в пример за всички, които смятат да следват същия път". Групировката предупреди сирийската опозиция, че смята, че коалицията и Националният съвет (една от организациите в опозиционната коалиция), щабът и военният съвет са й обявили война. Всеки член на тази организация са законна мишена за нас, ако не заяви публично, че отказва да се бие срещу муджахидините, каза Аднани. Влиятелният "Ислямски фронт", наскоро създадената ислямистка "Армия на муджахидините" и умереният, неислямистки "Фронт на революционерите на Сирия" предприеха миналата седмица настъпление срещу ИДИЛ, към която впоследствие се присъедини и Фронтът Ан Нусра - официалният клон на Ал Каида в Сирия. Аднани призова също иракските сунити, което се борят срещу правителството, да продължат борбата си, тъй като иначе ще бъдат превърнати в роби на шиитите. "Сунити /. . ./, не хвърляйте оръжието, защото ако го направите сега, шиитите ще ви превърнат в роби и повече няма да надигнете", каза той. Бойци от ИДИЛ и членове на враждебни на правителството племена се бият от миналата седмица с иракските сили за сигурност и съюзническите им племена в иракската провинция Анбар. Те поеха контрол над град Фалуджа и над няколко квартала на град Рамади, разположени съответно на 60 и на 100 км западно от столицата Багдад. За първи път от избухването на бунта, последвал американската инвазия през 2003 г., бойци от Ал Каида, поемат така открито контрол над иракски градове.

Волен Сидеров: Над прокуратурата е оказан политически натиск за свалянето на имунитета ми

Над прокуратурата е оказан политически натиск за свалянето на имунитета ми. Това каза на протестиращите пред Съдебната палата лидерът на ПП „Атака” Волен Сидеров, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Волен Сидеров каза, че преди малко е разбрал, че в медиите вече е публикувано, че Сотир Цацаров му е поискал имунитета и каза, че по този начин е извършена политическа поръчка на ГЕРБ, БСП, ДПС и СДС.

Лудогорец подписва с млад талант от Холандия

Отборът от Разград ще подпише с млад талант от холандския тим "Вилем II". Името на футболиста е Жером Лулу. 18-годишният играч вече е постигнал договорка с "Лудогорец", като тран...

Най-големият полицейски синдикат: Нападението над варненския униформен е позор

Синдикалната федерация на служителите в МВР изразява възмущение и безпокойство от поредния инцидент между народен представител и служител на МВР. Това се посочва в писмо на синдиката по повод на инцид...

Световното първенство по футбол в Катар ще се играе през зимата

Световното първенство по футбол през 2022 година в Катар вероятно няма да се играе през лятото, а през зимата, съобщи генералният секретар на ФИФА Жером Валке пред радио "Франс". "Мисля, че първенството в Катар няма да се играе, както сме свикнали, между юни и юли. Причината затова е, че жегите в арабския залив през този период са убийствено големи и ще бъде много опасно за футболистите и феновете. Вероятно мондиалът ще се проведе между 15 ноември и 15 декември или най-късно 15 януари", обясни Валке.   Той допълни, че по това време температурите в Катар са равни на тези, които са в Европа през пролетта – 20-25 градуса.

Търсят се: Лекари, инженери, заварчици и стругари

Стратегия ще бори недостига на специалисти у нас

    


Децата на убитите във Варна остават при бабата и дядото

/КРОСС/ След двойното убийство и последвалото го самоубийство на 6 януари тази година във Варна дирекция „Социално подпомагане" - Провадия предприе спешна мярка за закрила на децата, останали без родителска грижа - две момичета, едното на 17, другото - на 8 години. Децата са настанени в семейството на бабата и дядото по майчина линия, които категорично заявиха желание да поемат грижите за тях, информират от пресцентъра на Агенция "Социално подпомагане".Децата също са се съгласили да останат при родителите на майка си, тъй като помежду им има силна емоционална връзка. Предстои интензивна работа на психолог с момичетата за преодоляване на шока от смъртта на родителите им. Снимка: Булфото, всички права запазени 

Либийските сепаратисти нехаят за заплахите на Триполи

Племенните лидери заявиха, че няма да се отцепват в самостоятелна държава, но не смятат да дадат без бой трите големи пристанища на Изток

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване