Бави се градежът на оградата на границата с Турция

Съоръжението струва 5 млн. лева, може леко да поскъпне

    


Прецедент! Мондиал 2022 няма да е през лятото!

ФИФА официално реши Световното първенство по футбол през 2022 да се играе през зимата.

Преяждането качва килограми и предизвиква жлъчни кризи

/КРОСС/ Качените няколко килограма след поредицата от зимни празници са най-лекото последствие за организма ни. Немалкото случаи на пациенти, постъпващи в МБАЛ "Медлайн", показват, че често обилната трапеза и преяждането предизвикват болка, дискомфорт и водят до жлъчни кризи, посочи д-р Апостол Георгиев, началник на отделението по гастроентерология в болницата. Тежката храна и алкохолът влияят най-много на панкреаса, стомаха и жлъчката, тъй като храносмилането се осъществява до голяма степен от тях. А е известно, че по-мазните храни карат процеса на храносмилане в организма ни да продължи повече от седем часа. Проблемите след преяждане обикновено започват с киселини в стомаха и хранопровода. Понякога човек има усещането, че гърлото му буквално изгаря. Могат да се появят и бели налепи по езика с неприятна миризма, най-вече сутрин. Ако претоварването от обилната трапеза е в повечко, могат да последват бодежи в дясното подребрие и дясната част на гръдния кош. Понякога тези болки са толкова силни, че затрудняват дишането. Често това се случва нощем, болните са неспокойни, трудно си намират удобно положение. По думите на д-р Георгиев кризата може да продължи от половин до четири часа. От какви храни е провокирана? Тлъсти меса, богати на мазнини, пържени ястия, шоколад, както и концентриран алкохол. От силно газирани напитки - също. Ако няма усложнения и кризата не е сериозна, разтоварването е най-лесният начин да се оттървете от натрупаните токсични вещества

Данъчните погнаха Хелзинкския комитет

Данъчна проверка на Българския хелзинкски комитет беше назначена от Националната агенция по приходите (НАП). Тъй наречените защитници на човешки права дори си позволяват да държат сметка на НАП по каква причина ги проверява.

На пресконференция: Шумахeр се влачил по снега 9 метра, ударил главата си в скала

„Шумахер е излязъл на 8 метра встрани от пистата преди да си удари главата върху скала, а след това се е влачил по снега в продължение на 9 метра. Камерата е предадена на специалист и само той може да обяви анализа на видеото. Трудно е да се определи от нея скоростта на Шумахер, но тя е приемлива. Записът е с продължителност 2 минути и не показва н „Шумахер е излязъл на 8 метра встрани от пистата преди да си удари главата върху скала, а след това се е влачил по снега в продължение на 9 метра. Камерата е предадена на специалист и само той може да обяви анализа на видеото. Трудно е да се определи от нея скоростта на Шумахер, но тя е приемлива. Записът е с продължителност 2 минути и не показва н

Заетостта в частния сектор на САЩ се е повишила през декември

Работодателите са добавили нетно 238 хил. работни места, което е най-големият брой от ноември 2012 г.

    


Заетостта в частния сектор на САЩ се е повишила през декември

Работодателите са добавили нетно 238 хил. работни места, което е най-големият брой от ноември 2012 г.

    


Турското правителство уволни полицейските началници в 16 провинции

Турското правителство е уволнило полицейските префекти в 16 провинции в страната, съобщават местните медии. По този начин властите продължават чистката в националната полиция на фона на корупционния скандал, който разклати правителството на премиера Реджеп Тайип Ердоган.

Летище София с рекорд - над 3,5 милиона пътници през 2013г.

/КРОСС/ Летище София приключи 2013 година с рекордните 3 504 326 обслужени пътници (+1,1%). Терминал 1 посрещна и изпрати над 1 милион пътници. Това се случва за първи път от 2007 г. насам, когато преобладаващата част от полетите бяха прехвърлени на новооткрития Терминал 2. От януари до декември през новия терминал преминаха близо 2,5 милиона пътници. Пътувалите по международни редовни линии са 91 % от общия пътникопоток за 2013 г., 5 % е делът на пасажерите по вътрешни линии, а организираните туристи съставляват 3 %. С превозени над 1 милион пътници за цялата година авиокомпания България Ер остава водеща за софийския аеропорт пред Wizz Air със 723 хил. пътници и Lufthansa с близо 362 хил. пътници. За цялата 2013 г. на Летище София са излетели и кацнали 40 526 самолети (-7,6%). Намаление се наблюдава във всички пазарни сегменти. Най-устойчиви остават товарните полети. Редовни полети по разписание са изпълнявани до 45 дестинации, обслужвани от 19 авиокомпании, сред които 2 нискотарифни. Традиционно най-предпочитаните направления през изтеклата година остават Лондон, Виена и Париж.Средногодишният процент на затоварване на пътническите кресла за всички изпълнени полети до и от Летище София е нараснал с 2 пункта - до 77% в сравнение със 75% за предходната година. Последният месец от годината традиционно е по-силен за Летище София поради завишения интерес към пътнически и товарни въздушни превози около празничните дни. Декември на 2013 г

Рекламата "Благодаря, мамо!" с нов вариант за Сочи 2014 (видео)




Американската корпорация "Проктър и Гембъл" (P&G) разпространи нова версия на видео клипа си, прочул се покрай лятната олимпиада в Лондон преди две години. Този път тя е посветена на зимните олимпийски игри в Сочи, които започват на 7 февруари точно в 20:14 часа местно време.

Един от най-големите производители на портебителски стоки в света е и един от най-големите рекламодатели и спонсори на спорта.

"Проктър и Гембъл" е и сред водещите компании, използващи...

Румънците и българите в Германия не са "имигранти поради бедност"

Имигрантите от Румъния и България в Германия като цяло не се определят като имигранти поради бедност, обяви Институтът за изследване на трудовия и професионалния пазар на Федералната агенция за заетостта.   Институтът публикува поредица данни през декември, съобщи ДПА.   Към средата на 2013 година в Германия са живели 368 000 българи и румънци, като нетната миграция се е равнявала на 70 000 души. С отпадането на ограниченията броят им през 2014 година ще се повиши от 100 000 до 180 000.   Безработицата сред българите и румънците в средата на миналата година е била 7,4 процента, което е малко под средната за населението (7.7 процента) и близо два пъти под средното ниво на безработицата сред чужденците (15 процента).   Към социалната програма Харц IV (Hartz IV) са насочили 10 процента от българите и румънците, което е над средното за цялото население (7.5 процента), но много под средната стойност сред чужденците (15 процента).   Социалните и икономически проблеми на българите и румънците се концентрират в няколко структурнослаби общини като Дуйсбург, Дортмунд и Берлин. В тези градове до 75 процента от българите и румънците нито работят, нито получават социални помощи, според данните на института, цитирани от БТА.

"Бентли" отчете рекордни за историята си продажби през миналата година


Британският производител на луксозни автомобили "Бентли", който е част от "Фолсваген груп", отчете ръст от 19% на продажбите през миналата година. Компанията е доставила на крайни клиенти 10 120 коли, което е рекорд в 95-годишната история на фирмата.

През 2013-та "Бентли" отчитат и увеличение с 11% на броя на шоурумите, които вече са 193. Най-много продажби колите на марката имат в Северна и Южна Америка (31%), следвани от Азия, основно Китай, Близкия Изток и Европа.
...

Безработицата през ноември е останала стабилна на ниво от 12,9%

/КРОСС/ Безработицата в България през ноември е останала стабилна на ниво от 12,9%, колкото беше и през октомври, сочат данните на европейската статистическа служба Евростат. Общо 436 хил. души са били без работа в предпоследния месец от годината, изчисляват от службата. За сравнение, според Агенцията по заетостта безработицата у нас през ноември е била 11,5%. Агенцията обаче я измерва на базата на регистрираните в бюрата по труда, докато Евростат прави изчисленията на базата на икономически активните лица. Страната ни е в първата десетка в Европейския съюз (ЕС) по най-висока безработица. Изпреварват ни Гърция, където е измерена безработица от 27,4%, Испания с 26,7%, Хърватия с 18,6%, Кипър със 17,3%, Португалия с 15,5% и Словакия с 14%. Най-ниска остава безработицата в Австрия (4,8%), следвана от Германия (5,2%) и Люксембург (6,1%). Безработните младежи до 25-годишна възраст от държавите от ЕС са били над 5,6 млн., като от тях над 3,57 млн. са граждани на държавите от еврозоната. Нивото на младежката безработица в ЕС е било 23,6%, а в еврозоната - 24,2%. Най-ниска остава младежката безработица в Германия и Австрия, а най-висока - в Гърция и Испания. В България младежката безработица през ноември е била 28,5% - колкото и през ноември 2012 г. Спрямо октомври 2013 г. се набюдава лек ръст от 0,2 пр. п. Броят на безработните младежи се изчислява на 63 хил. души.  

Летище София обслужи над 3,5 милиона пътници през 2013 година

Летище София приключи 2013 година с рекордните 3 504 326 обслужени пътници (+1,1%), съобщиха от летището.

Мълали отряза Microsoft

Все пак софтуерният концерн е близо до избора на нов шеф

    


Пребиха и ограбиха мъж в Русе

39-годишен русенец е бил пребит и ограбен, съобщиха от областната дирекция на МВР в града.

Инцидентът станал около 21,30 часа снощи в кв. "Чародейка". В момента, в който слизал от автомобила си, мъжът бил нападнат от двама бандити. Първият му нанесъл удар с твърд предмет в областта на тила, а вторият отворил задната лява 39-годишен русенец е бил пребит и ограбен, съобщиха от областната дирекция на МВР в града. Инцидентът станал около 21,30 часа снощи в кв. "Чародейка". В момента, в който слизал от автомобила си, мъжът бил нападнат от двама бандити. Първият му нанесъл удар с твърд предмет в областта на тила, а вторият отворил задната лява

Лудогорец стегна тежки контроли, виж с кого!

Тимът на Стойчо Стоев ще проведе три лагера преди да поднови защитата на двете си поредни титли.

Над 10 млрд. долара спечелени от мазазина за приложения на Apple

През 2013 г. онлайн магазинът за приложения на Apple е генерирал продажби на обща стойност малко над 10 млрд. долара. Това е най-доброто постижение на App Store в цялата му история от 2007 г. насам, съобщава компанията от Купертино.

Само през декември 2013 г. App Store е реализирал общи продажби на стойност над 1 млрд. Така и месецът, и годината През 2013 г. онлайн магазинът за приложения на Apple е генерирал продажби на обща стойност малко над 10 млрд. долара. Това е най-доброто постижение на App Store в цялата му история от 2007 г. насам, съобщава компанията от Купертино. Само през декември 2013 г. App Store е реализирал общи продажби на стойност над 1 млрд. Така и месецът, и годината

Софиянски: Поискаха да ме снимат, аз кимнах

/КРОСС/ Поискаха да ме снимат и аз кимнах. С тези думи Стефан Софиянски обяснява появата на снимките му в интернет, на които той е зад волана на черното си Волво. Те станаха известни благодарение на засегнат от него шофьор, който сигнализира за нарушения, извършени от бившия премиер и столичен кмет тази сутрин на столичен булевард, останали ненаказани въпреки присъствието на полиция. Според мъжа, Софиянски е извършил няколко нарушения за броени минути и е бил засечен от автомобила му на бул. „Цар Борис III". Бившият столичен кмет обаче има друга версия за случилото се. „Истината е, че аз се движех малко по-бавно, с 20-30 км/ч. Засече ме една кола, която е ударена, и от нея поискаха да ме снимат, аз кимнах с глава и го направиха. Продължих си, като карах след нея", разказва Софиянски пред Фрог нюз. "Нямаше определено нарушение, просто се движих по-бавно от това, което очакваха другите коли. Ние излизаме от светофара и се движехме направо. Започнаха да ме задминават колите, тъй като се движех по-бавно, понеже се колебаех накъде да тръгна. Колите започнаха да ме задминават и тази ме засече. Не съм се движил в насрещното, двамата сме успоредно, което значи, че в една посока се движим. Ако ме питате дали правя нарушения на пътя, ще отговоря: Да правя. Сутринта намерих на бюрото си една глоба от 70 лева, затова, че съм карал с 20 км по-бързо отколкото е разрешено. Тази глоба е от септември

ГЕРБ не е против кандидата за съдебен инспектор, а срещу процедурата

ГЕРБ няма нищо против личността на издигнатата за главен съдебен инспектор Веселина Тенева, а единствените им забележки са срещу процедурата по нейния избор. Това обясниха от партията на Бойко Борисов в сряда, след като внесоха официално предложението си за удължаване на срока за внасяне на номинации за позицията до 31 януари.   Това бе направено от депутатите от ГЕРБ Димитър Главчев, Десислава Атанасова и Данаил Кирилов.   "Нямаме никакви забележки за кандидата в момента, тъй като не се е провело достатъчно добро изслушване, а към процедурата, която срещна критики от много неправителствени организации", каза Главчев.   Кандидатурата на Веселина Тенева бе внесена от БСП и ДПС в последния възможен ден и предпоследен работен за годината – 27 януари. Управляващите определиха срок от 8 дни за издигане на кандидати, от които само три бяха работни. Хронологията на събитията достатъчно ясно говори, че номинацията е била политически договорена още преди обсъждането и приемането на правилата.   От публикация на сайта "Биволь" се разбра, че съпругът на Тенева Георги Георгиев е участвал в доста изгодни заменки на апартменти, собственост на скандалната общинска фирма "Софийски имоти" ЕАД и дъщерното й дружество "Заводпроект" ЕООД.   В края на декември сайтът съобщи, че Тенева е била част от семейни сделки за покупко-дарения на едни и същи имоти, придобити с неясни средства, между нея и съпруга й Георги Георгиев и възрастната й майка. Между 2004 и 2008 г. тя е получила от тогава над 80-годишната си майка Марийка Тенева като дарения два апартамента в София, апартамент в Бургас и терен във вилна зона Росенец за около 130 хил. лв. Любопитното е, че преди това тези имоти са били на Тенева и съпруга й и са били купени от майката с неясно какви средства.   Обяснението бе, че тези сделки са били с цел да се подсигури оставане на собствеността в семейството на Тенева, защото съпругът й е имал дете от предишния си брак. Етичната комисия на ВСС не намери нищо нередно в тези сделки. Номинацията на Тенева и процедурата по издигането й предизвикаха критиките на неправителствените организации и Съюза на съдиите в България. В допълнение Тенева стана известна и като председател на съдебния състав, който оправда Ахмед Доган за конфликт на интереси.   От ГЕРБ обясниха, че удължаването на срока се налага, защото в обществото се създава впечатлението, че се действа задкулисно и това не влияе положително на кандидатурата, която и да е тя.   Димитър Главчев допълни, че парламентарната група на ГЕРБ в момента обсъжда достатъчно имена за своя номинация и ги съгласува с неправителствени организации. На въпрос защо не са били готови с кандидатури за поста и така се е стигнало до номинирането на единствен кандидат, Десислава Атанасова отговори, че първо трябва да бъдат уточнени правилата, а после да се говори за конкретни имена. Главчев отклони въпроса дали партията му ще подкрепи номинацията на Тенева, ако срокът не бъде удължен. Депутатът каза само, че всички кандидати трябва да бъдат изслушани и даде за пример за прозрачност процедурата за избор на членове на Висшия съдебен съвет. Конкретно за съдия Тенева ГЕРБ нямали позиция "за" или "против", тъй като не знаели подробности, а веднага са се появили смущаващи факти, които трябва да бъдат проверени.   В сряда пред "Нова телевизия" заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова (БСП) коментира, че не вижда нищо нередно около имотните сделки на Тенева и нейното семейство.   "Истерията около кандидатурата на главния съдебен инспектор е едно доказателство за това, че един човек, независимо колко е почтен, независимо колко е свестен, може да бъде окалян, омърсен и дискредитиран, особено ако дръзне да се кандидатира за публична длъжност. Затова и нормалните хора все по-малко искат да се подлагат на това", каза Манолова. Тя допълни, че съдия Тенева е кандидатура на един почтен магистрат с безупречна професионална репутация.   Според нея имотните сделки засягат единство семейни отношение и е начин, по който имуществото да се разпредели между децата на съпрузите.   "Аз не съм проверила лично, но стана ясно, че става дума за едно решение на семейството по какъв начин да бъдат разпределени имотите между техните деца, стандартна процедура, която прави всяко българско семейство. Въпросът ви откъде има пари майката на съдия Тенева е смешен. Ама, моля ви, ясно е, че жената не е имала тези пари и че не ги е платила, става дума за договорка в семейството. Това е разрешено от закона. Това е допустимо. Това го правят десетки български семейства", каза Манолова.

Строителството на стената на турската граница не е започнало

Строителството на преградното съоръжение на българо-турската граница не е започнало. Това каза пред журналисти в Министерски съвет вицепремиерът министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предаде &...

LG прави скок във фитнес технологиите на CES

LG Electronics (LG) представи гривната Lifeband Touch и слушалките Heart Rate - два носими продукта, маркиращи първия скок на компанията във фитнес технологиите. Представени на изложението за междунар...

Ограбиха храма на Ванга

Крадци ограбиха църквата "Света Петка" в Рупите в нощта срещу Ивановден, съобщиха от благоевградската полиция. За времето от 17.30 часа на 6 януари до 8.30 часа на следващия ден, от храма ...

Бившият германски национал Томас Хитцелспергер призна, че е гей


Бившият национал Томас Хитцелспергер стана най-известният представител на германския футбол, който призна за хомосексуалността си. 

В интервю за германския вестник "Цайт" бившият полузащитник на "Астън вила", "Щутгарт",  "Лацио" и "Евертън" обяви, че започва борба срещу дискриминацията във футбола заради сексуалната ориентация. 

31-годишният Хитцелспергер прекрати футболната си кариера преди четири месеца, след като през изминалия сезон изигра само седем мача за "Евертън",...

Мафията отново ни удари, скандира "Атака" под прозорците на Цацаров

Протестът на атакистите се засече с протеста срещу поведението на Волен Сидеров

Шумахер се движел със скорост на добър скиор, обявиха разследващи

Разследващите поясниха, че инцидентът е станал на 8 метра

Обявиха бедствено положение в Девня заради "Полимери"

Кметът на Община Девня Атанас Кузев обяви частично бедствено положение на територията на „Полимери" в промишлената зона на общината за срок от 30 дни, считано от 9 януари, съобщи Фокус. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Решението е взето след заседание на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия в Кметът на Община Девня Атанас Кузев обяви частично бедствено положение на територията на „Полимери" в промишлената зона на общината за срок от 30 дни, считано от 9 януари, съобщи Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Решението е взето след заседание на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия в

Навършват се шест месеца от внезапната кончина на митрополит Кирил

Навършват се шест месеца от внезапната кончината на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, съобщиха от пресцентъра на Варненска и Великопреславска Св. Митрополия. На 9 януари 2014 г. (четвъртък), от 9:00 часа в катедралния храм „Свето Успение Богородично” Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в съслужение със свещенослужители от цялата епархия ще отслужи Заупокойна св.

Волен: Поръчан съм от всички партии в държавата!

Волен Сидеров научи, че главният прокурор му е поискал имунитета, докато държеше пламенна реч на стълбите на Съдебната палата. По думите му кампанията срещу него е поръчана от всички партии.

В Брюксел започват важни преговори за банковия съюз

Способността на Европейския съюз да възстанови доверието във финансовата си система до голяма степен е свързана със изграждането на единния...

Изчистиха нашарения с боя паметник на Съединението в Пловдив

Преди ден бронзовите елементи осъмнаха на бели петна

    


Още 15 полицейски шефове бяха уволнени в Турция, трима се канели да арестуват зет на бивш министър


Мащабната чистка на полицейски служители в Турция продължава. Днес в официално становище властите съобщиха за уволнението или преназначението на началниците в още 15 провинции, сред които Анкара и Измир, както и на заместник-ръководителя на националната полиция.

Досега общият брой на отстранените служители е около 600, като 350 от тях са от столичния регион, припомня турската новинарска агенция "Доган". Акцията, дирижирана от премиера Реджеп Тайип Ердоган, започна през втората...

Лошото време отложи делото срещу Мохамед Морси

/КРОСС/ Съдебният процес срещу бившия египетски президент Мохамед Морси по обвинения в подстрекаване към убийство на демонстранти беше отложен за 1 февруари, съобщи Ройтерс. Насроченото за днес заседание беше отложено, след като Морси не можа да пристигне в съда заради лошото време. Морси, свален от военните, е съден по обвинения в подстрекаване към насилие срещу демонстранти през декември 2012 г. , по време на протести, предизвикани от декрета му, с който той разшири правомощията си.  

Пак отваряме консулство в Милано

Възобновява се дейността на българското генерално консулство в Милано, реши правителството.

Насъскан от циганин питбул умъртви улично куче

Заснелият зверството бил заплашен със саморазправа от група цигани

Кметът на Девня обяви бедствено положение на територията на "Полимери"


Кметът на община Девня Атанас Кузев обяви частично бедствено положение на територията на "Полимери" в промишлената зона на общината за срок от 30 дни, считано от 9 януари, съобщи агенция "Фокус".

Решението е взето след заседание на щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия в присъствието на областния управител заради поредния случай на изтичане на дихлоретан, който е силно запалим.

Кметът обяснява, че нито институциите, нито собствениците на предприятието правят...

Бандити пребиха и ограбиха мъж в Русе

39-годишен русенец е бил пребит и ограбен, съобщиха от областната дирекция на МВР в града.

Инцидентът станал около 21,30 часа снощи в кв. 39-годишен русенец е бил пребит и ограбен, съобщиха от областната дирекция на МВР в града. Инцидентът станал около 21,30 часа снощи в кв. "Чародейка". В момента, в който слизал от автомобила си, мъжът бил нападнат от двама бандити. Първият му нанесъл удар с твърд предмет в областта на тила, а вторият отворил задната лява

След удара Шумахер се влачел 9 метра по снега

/КРОСС/ Представители на френската прокуратура дадоха пресконференция в Албервил, на която говориха за разследването, което провеждат във връзка с падането на Михаел Шумахер на пистата в курорта Мерибел на 29 декември. На пресконференцията присъстваха главният разследващ Паскал Клейс, следователят Беноа Винеман, Патрик Куинси от прокуратурата в Албервил, представителят на жандармерията Паскал Франке, шефът на планинската спасителна служба Стефан Бозон и следователят от жандарменията в Мерибел Франк Мартнинол. „Няма да говорим за състоянието на Шумахер в момента. Можем да потвърдим, че предпазната каска е счупена в следствие на удара на няколко парчета", заяви Патрик Куинси. „Шумахер е излязъл на 8 метра встрани от пистата преди да си удари главата върху скала, а след това се е влачил по снега в продължение на 9 метра. Камерата е предадена на специалист и само той може да обяви анализа на видеото. Трудно е да се определи от нея скоростта на Шумахер, но тя е приемлива. Записът е с продължителност 2 минути и не показва напълно ситуацията. В момента видеото се разглежда кадър по кадър. От видеото личи, че преди инцидента Шумахер има нормално поведение на скиор", допълни прокурорът. „За момента няма потвърждение от разпитаните свидетели или от записа на камерата, че Шумахер е напуснал пистата, за да помогне на приятел. Не може да има претенции към сигурността на пистата, тъй като всичко е било според установените правила

Цацаров поиска имунитета на Волен Сидеров

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в 42-то Народно събрание искане за сваляне на имунитета на лидера на „Атака" Волен Сидеров и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него. Това стана ясно от съобщение на прокуратурата.

На пресконференция: Шумахер си ударил главата в скала, влачил се по снега 9 метра

„Шумахер е излязъл на 8 метра встрани от пистата преди да си удари главата върху скала, а след това се е влачил по снега в продължение на 9 метра. Камерата е предадена на специалист и само той може да обяви анализа на видеото. Трудно е да се определи от нея скоростта на Шумахер, но тя е приемлива. Записът е с продължителност 2 минути и не показва н „Шумахер е излязъл на 8 метра встрани от пистата преди да си удари главата върху скала, а след това се е влачил по снега в продължение на 9 метра. Камерата е предадена на специалист и само той може да обяви анализа на видеото. Трудно е да се определи от нея скоростта на Шумахер, но тя е приемлива. Записът е с продължителност 2 минути и не показва н

"Гравитация" се сдоби с 11 номинации за БАФТА

Той има шанса да спечели в категориите най-добър филм и най-добър режисьор

    


В Девня обявиха бедствено положение заради "Полимери"

Кметът на Община Девня Атанас Кузев обяви частично бедствено положение на територията на „Полимери Кметът на Община Девня Атанас Кузев обяви частично бедствено положение на територията на „Полимери" в промишлената зона на общината за срок от 30 дни, считано от 9 януари, съобщи Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Решението е взето след заседание на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия в

Ръст на продажбите в секс магазините

Хит на пазара през последните месеци са гумени гърди за борба със стреса

Citigroup обмисля продажбата на активи за 1 млрд. долара?

Според запознати банката иска да продаде неликвидни вложения, за да подобри рисковата си експозиция

    


Официално: Главният прокурор поиска имунитета на Сидеров

Преди минути главният прокурор Сотир Цацаров е поискал имунитета на Волен Сидеров. Новината потвърди и самият лидер на „Атака”.

Главният прокурор поиска имунитета на Волен Сидеров

Единият от текстовете от Наказателния кодекс, по който ще бъде разследван лидерът на "Атака, предвижда до пет години затвор

Бедствено положение в Девня заради опасния химикал трихлоретан

/КРОСС/Частично бедствено положение е обявено в община Девня. Причината е неправилно съхранение на опасния химикал трихлоретан. То влиза в сила от утре на територията на фалиралия химически завод "Полимери" за период от 30 дни, съобщи кметът Атанас Кузев, цитиран от БНР. Решението е взето след заседание на Щаба за защита при бедствия на Девня в присъствието на областния управител на Варна Иван Великов. Целта е да бъде сведен до минимум рискът от екологична авария и да се осигури безопасност на населението на Девня. Кузев предупреди за опасност още в края на декември. Проблемът идва от съхранението на опасен химикал трихлорретан, съхраняван в амортизирана цистерна във фалиралия завод "Полимери". В над 40-годишен резервоар на територията на завода се съхраняват над 2500 кубика трихлоретан, който е леснозапалим и силно отровен.Само за последната година имаше регистрирани две изтичания. През ноември екип от експерти започна изготвянето на спешен план за обезопасяване на резервоарите, като отровното вещество трябва да се прехвърли в съседен резервоар, пълен с луга. За да се реши кардинално въпросът, опасният химикал трябва да се унищожи, а процедурата струва около 5 милиона евро - пари, които вероятно ще трябва да осигури държавата, тъй като собственикът е обявил предприятието в несъстоятелност.  

Ешкенази дирижира новия виртуоз на цигулката – Вадим Глузман

/КРОСС/ Вадим Глузман - един от най-ярките млади цигулари на нашето съвремие ще гостува за първи път в България с концерт в края на м. януари. Той ще свири заедно с Оркестъра на Класик ФМ радио под диригентската палка на любимеца на родната публика - Максим Ешкенази. Събитието е на 31 януари от 19:30 ч. в зала „България", като част от цикъла „Музиката на Америка", представен от музикална агенция "Кантус Фирмус" и фондация "Америка за България". На концерта си в София Вадим Глузман ще изпълни шедьовъра на руската музика - Концерт за цигулка и оркестър от П. И. Чайковски. Дни преди дебютната си изява у нас, той ще свири същата творба на два последователни концерта във Върайзън хол, Филаделфия (2500 места) с реномирания Оркестър на Филаделфия. Вадим Глузман ще пристигне за концерта в София със своята забележителна цигулка Страдивари „екс Леополд Ауер"' от 1690 г., предоставена му от Обществото „Страдивари" в Чикаго. „В момента неговата кариера се издига като ракета" споделя Максим Ешкенази за талантливия цигулар. Те се запознават още преди 10 години, когато Максим е асистент-диригент на Американския младежки оркестър. По-късно, като диригент на оркестър Pacific Symphony, той отново дирижира Глузман с Концерта за цигулка на Йоханес Брамс.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване