Технически проблем върна самолет на летището в Рига

Самолет на латвийската авиокомпания "Air Baltic " с 52 пътници и 4 членове на екипажа на борда беше принуден да се върне на международното летище в Рига заради заплаха за безопасността на пътниците.

Рединг публично благодари на Сноудън за разкритията му

Рединг преговори със САЩ за подписване на споразумение за гарантиране на защитата на личните данни на европейските граждани

Опашки се образуваха пред пунктовете за карти за градски транспорт в София


Срив в системата на Центъра за градска мобилност в София предизвика образуването на опашки от хора, които искат да заредят картите си за градския транспорт, съобщи БНТ.

Системата за абонаментните карти няколко пъти се срива от края на миналата седмица заради големия наплив от хора. Софтуеърът на системата вече е възстановен, но днес също имаше дълги опашки пред пунктовете.

Между 8 и 9 хиляди души дневно може да обслужи системата, която зарежда абонаментите карти, но след...

По-малко бумаги в търговете

Фирмите, които кандидатстват за обществени поръчки, няма да искат удостоверения от Главната инспекция по труда (ГИТ), че през последните 5 години не са наемали незаконно пребиваващи чужденци. Това предвиждат законодателни промени, които правителството прие вчера с цел да облекчи административната тежест върху бизнеса. Фирмите, които кандидатстват за обществени поръчки, няма да искат удостоверения от Главната инспекция по труда (ГИТ), че през последните 5 години не са наемали незаконно пребиваващи чужденци. Това предвиждат законодателни промени, които правителството прие вчера с цел да облекчи административната тежест върху бизнеса.

До 5 г. затвор за Сидеров, но вероятно ще мине с пробация или условна

До 5 г. затвор заплашват Волен Сидеров, след като очаквано вчера главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му от парламента заради хулиганското му поведение на варненското летище в понеделник вечер. 
Тогава лидерът на “Атака” още в самолета на път за морската столица наругал френския дипломат Стефани Дюмортие. На летището пък забил... До 5 г. затвор заплашват Волен Сидеров, след като очаквано вчера главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му от парламента заради хулиганското му поведение на варненското летище в понеделник вечер. Тогава лидерът на “Атака” още в самолета на път за морската столица наругал френския дипломат Стефани Дюмортие. На летището пък забил...

Проф. Веселин Александров: Зимата у нас тепърва предстои

„Зимата в България тепърва предстои, като се очаква втората половина на януари времето да бъде значително по-студено и да има и снеговалежи“. Това проф. Веселин Александров от Националния институт по метеорология хидрология към БАН, цитиран от „Фокус“. 

По повод метеорологичните явления в САЩ от последните дни той каза, че има тенденция ... „Зимата в България тепърва предстои, като се очаква втората половина на януари времето да бъде значително по-студено и да има и снеговалежи“. Това проф. Веселин Александров от Националния институт по метеорология хидрология към БАН, цитиран от „Фокус“. По повод метеорологичните явления в САЩ от последните дни той каза, че има тенденция ...

Проф. Веселин Александров: Зимата в България тепърва предстои

„Зимата в България тепърва предстои, като се очаква втората половина на януари времето да бъде значително по-студено и да има и снеговалежи“. Това проф. Веселин Александров от Националния институт по метеорология хидрология към БАН, цитиран от „Фокус“. 

По повод метеорологичните явления в САЩ от последните дни той каза, че има тенденция ... „Зимата в България тепърва предстои, като се очаква втората половина на януари времето да бъде значително по-студено и да има и снеговалежи“. Това проф. Веселин Александров от Националния институт по метеорология хидрология към БАН, цитиран от „Фокус“. По повод метеорологичните явления в САЩ от последните дни той каза, че има тенденция ...

Русенски бижутер издъхна след 25 удара с чук в главата

/КРОСС/ Бижутер и лихвар в Русе е издъхнал по особено жесток и мъчителен начин след 25 удара с чук в главата. Това стана ясно на започналото дело в окръжния съд срещу Пламен Миланов (44 г.) от София и Николай Ламбаджиев (36 г.) от с. Червена вода. Двамата отказаха да говорят пред съда, преди да чуят какво ще кажат свидетелите и експертите.На 25 юни 2013 г. Пламен и Николай подмамили Явор Николов (41 г.) да направят сделка за сребърни бижута в гората край лесопарк "Липник". Скандалът помежду им избухнал, след като двамата разбират, че собственикът на магазин за сребърни изделия и антични предмети не носи парите, за които предварително са се уговорили.Столичният таксиметров шофьор Пламен Миланов гръмнал два пъти с газов пистолет по Явор Николов, а после го доубил с чук. Преди да залеят трупа с бензин и да го запалят, за да заличат следите си, килърите взели от джобовете на жертвата си 300 лв. Свалили и два златни ланеца от издъхналия мъж.Пламен Миланов е заловен по горещи следи. Николай Ламбаджиев обаче успял да избяга в Англия и се предал след седмица в посолството на България в Лондон. Той научил от сестра си, че полицията го издирва и решил да направи самопризнания.Докато завърналият се беглец признава всичко на разпитите, съучастникът му Пламен Миланов отрича да е участвал в убийството на бижутера.По започналото вчера дело сестрата на убития Явор Николов е предявила иск за обезщетение от 100 хиляди лева, пише "Труд".

Токов удар остави на тъмно голяма част от центъра на София

София /КРОСС/ Токов удар остави на тъмно голяма част от центъра на София. Засегнат е районът около Орлов мост. Причина за токовия удар е аварирал изход на средно напрежение на подстанция „Рила". Все още няма точна информация за броя на засегнатите райони от аварията. Аварийните екипи на ЧЕЗ работят за отстраняването на проблема. В момента се превключва на други изводи, за да може да бъде възстановено захранването.

Дядо Добри, познавате го! Папата разказа историята му!

Светият отец пусна във Facebook историята на бедния българин дарител

    


Китайски и руски кораб се освободиха от леден плен

Китайски и руски кораб се освободиха от леден плен край Антарктида и се отправиха към Нова Зеландия, предаде Ройтерс.
Първо се измъкна руският научноизследователски кораб “Академик Шокалски”, заседнал още на 24 декември 2013 г. Три други съда, които се опитваха да го измъкнат, също попаднаха в леден капан. Китайски и руски кораб се освободиха от леден плен край Антарктида и се отправиха към Нова Зеландия, предаде Ройтерс. Първо се измъкна руският научноизследователски кораб “Академик Шокалски”, заседнал още на 24 декември 2013 г. Три други съда, които се опитваха да го измъкнат, също попаднаха в леден капан.

Падането на Шумахер - злощастна случайност

Причината за тежкото падане на Михаел Шумахер на ски най-вероятно е злощастна случайност. Записите от камерата на каската му показват, че той е карал с разумна скорост, а теренът е бил добре маркиран. Френските следователи констатираха, че световният шампион във Формула 1 е карал със скорост, нормална за терена и възможностите му.

Протестиращи искат оставката на Миков заради двете седмици, дадени на Сидеров

Протест срещу правителството на Пламен Орешарски се проведе и тази вечер в столицата тази вечер.
Протестното шествие премина по традиционния си маршрут от Министерски съвет до сградата на Народното събрание.
Протестиращите блокираха за кратко движението по бул. „Цар Освободител" и по бул. „Васил Левски" до Ректората.
Те поискаха и оставката Протест срещу правителството на Пламен Орешарски се проведе и тази вечер в столицата тази вечер. Протестното шествие премина по традиционния си маршрут от Министерски съвет до сградата на Народното събрание. Протестиращите блокираха за кратко движението по бул. „Цар Освободител" и по бул. „Васил Левски" до Ректората. Те поискаха и оставката

Над 1,8 милиона работни места свободни в ЕС

Над 1,8 милиона работни места са свободни в ЕС в първата седмица на новата 2014 г.
Това става ясно от “Европейски услуги за заетост” - мрежата за посредничество и информация при намиране на работа на територията на 28-членния съюз.
Само 4 от тези позиции се намират в България.










Над 1,8 милиона работни места са свободни в ЕС в първата седмица на новата 2014 г. Това става ясно от “Европейски услуги за заетост” - мрежата за посредничество и информация при намиране на работа на територията на 28-членния съюз. Само 4 от тези позиции се намират в България.

НСО взе 500 дка за полигон

Три терена с площ над 500 дка получи Националната служба за охрана (НСО) от правителството вчера. Имотите са до бившето военно летище “Доброславци” край София. На един от терените има част от писта за рулиране, а на друг - спортна площадка и басейн. Така НСО ще се превърне в едър собственик, след като през март м.г. правителството на Бойко Борисов Три терена с площ над 500 дка получи Националната служба за охрана (НСО) от правителството вчера. Имотите са до бившето военно летище “Доброславци” край София. На един от терените има част от писта за рулиране, а на друг - спортна площадка и басейн. Така НСО ще се превърне в едър собственик, след като през март м.г. правителството на Бойко Борисов

Протестиращи поискаха оставката на Миков заради 14-те дни, дадени на Сидеров

Протест срещу правителството на Пламен Орешарски се проведе и тази вечер в столицата тази вечер.
Протестното шествие премина по традиционния си маршрут от Министерски съвет до сградата на Народното събрание.
Протестиращите блокираха за кратко движението по бул. „Цар Освободител Протест срещу правителството на Пламен Орешарски се проведе и тази вечер в столицата тази вечер. Протестното шествие премина по традиционния си маршрут от Министерски съвет до сградата на Народното събрание. Протестиращите блокираха за кратко движението по бул. „Цар Освободител" и по бул. „Васил Левски" до Ректората. Те поискаха и оставката

Токов удар остави центъра на София на тъмно

Токов удар остави без ток голяма част от центъра на София. Засегнат е районът около Орлов мост.
Очаквайте подробности.






































































































Токов удар остави без ток голяма част от центъра на София. Засегнат е районът около Орлов мост. Очаквайте подробности.

Самарас: Гърция преодоля кризата

/КРОСС/ Гърция направи огромни жертви, но остави кризата зад гърба си. Това каза премиерът на страната Андонис Самарас след срещата си с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу преди официалната церемония по предаването на председателството на Съвета на ЕС на Гърция, съобщи РИА "Новости".Самарас заяви, че гръцкото председателство ще се стреми да увеличи икономическия растеж и заетостта, укрепването на еврозоната, решаването на проблемите с миграцията, както и вътрешната и външната сигурност.В отговор на журналистически въпрос той заяви , че гръцкото правителство работи стабилно и ще остане стабилно до 2016 г., когато ще се проведат следващите парламентарни избори в страната. Тази година Гърция започва осъществяването на структурните реформи. Започна намаляване на безработицата, привличане на инвестиции, отбеляза премиерът. От своя страна председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че председателството на ЕС отива в ръцете на "опитен пилот" - Гърция начело на Съвета на ЕС за пети път. Барозу припомни, че наскоро е бил обсъждан сценарият за излизане на Гърция от еврозоната, но това, че страната остава пълноправен член на ЕС и еврозоната показва, че прогнозите са били погрешни. "Бих казал, че 2013 г. стана повратна за европейската икономика. Това беше година на промяна във възприемането на европейската икономика. Кризата с еврото е вече зад гърба ни", каза той

Авария остави без ток софийски квартали

Токов удар остави без ток голяма част от центъра на София. Засегнат е районът около Орлов мост.

Газопроводът между България и Румъния тръгва от март

Газопроводът между България и Румъния ще бъде въведен в експлоатация в рамките на първото тримесечие на тази година. Това съобщиха от "Булгартрансгаз" ЕАД, изпълнител на проекта от българска страна. От дружеството допълниха, че се предвижда датата за въвеждане в търговска експлоатация да бъде до края на март.

Токов удар остави тъмнa голяма част от центъра на София

 Токов удар остави без ток голяма част от центъра на София. Засегнат е районът около Орлов мост.
Очаквайте подробности.                                                                                                                                                                                                  Токов удар остави без ток голяма част от центъра на София. Засегнат е районът около Орлов мост. Очаквайте подробности.

Бижутер убит с 25 удара с чук

Бижутер и лихвар в Русе е издъхнал по особено жесток и мъчителен начин след 25 удара с чук в главата. Това стана ясно на започналото вчера дело в окръжния съд срещу Пламен Миланов (44 г.) от София и Николай Ламбаджиев (36 г.) от с. Червена вода. Двамата отказаха да говорят пред съда, преди да чуят какво ще кажат свидетелите и експертите. 
Бижутер и лихвар в Русе е издъхнал по особено жесток и мъчителен начин след 25 удара с чук в главата. Това стана ясно на започналото вчера дело в окръжния съд срещу Пламен Миланов (44 г.) от София и Николай Ламбаджиев (36 г.) от с. Червена вода. Двамата отказаха да говорят пред съда, преди да чуят какво ще кажат свидетелите и експертите.

Плачи влиза в болница

София /КРОСС/ Камило Плачи ще постъпи за известно време в болница. Старши треньорът на волейболните национали трябва да се подложи на изследвания, които той отлагал известно време.От години специалистът има сериозни проблеми с единия си крак, който е опериран многократно. При претоварване Плачи получава възпаления, съпроводени с висока температура.Наставникът на националите се прибра късно вчера в Италия и още в следващите дни ще постъпи в специализирана клиника. След около две седмици той ще пътува за Франция, за да се срещне с тийм мениджъра на отбора Владимир Николов. Именитият ни нападател играе за "Лион", който за момента се намира на последното място в класирането. Плачи и Николов ще обсъждат въпроси, свързани с треньорския щаб и програмата, съобщи "24 часа".

Почина Данчо Стоянов

Почина колегата Данчо Стоянов – звукорежисьор и водещ на музикалното предаване "Вечнозелените". Данчо Стоянов е в екипа на Радио Варна от 1 януари 1995 година. От 2002 г. е автор и водещ на музикалното предаване "Вечнозелените".

Борисов: БСП и ДПС окриляват Сидеров с мълчанието си


"Със съжаление наблюдавам как се гърчат БСП и ДПС, за да не изкажат отношението си към поредната срамна постъпка на Сидеров и депутатите от "Атака". Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа "Фейсбук". Коментарът му дойде след информацията, че депутати от "Атака" са нахлули  в сградата на Нова телевизия, за да се саморазправят с гости на предаването "Часът на Милен Цветков".

"Знаейки, че зависят от Сидеров и неговия "златен пръст", тези хора са готови...

Сменят шефа на МБАЛ "Пловдив"

Пловдив /КРОСС/ Шефът на МБАЛ „Пловдив" Аргир Аргиров ще бъде освободен от поста си. На негово място ще бъде назначен директорът на общинска болница "Свети Мина" доц. Георги Йорданов.Предложението за назначението на Йорданов е на Министерство на здравеопазването, което е мажоритарен собственик на здравното заведение и е първа точка в дневния ред на насроченото за утре общото събрание на акционерното дружество. Ако то бъде прието, досегашният директор на болницата д-р Аргир Аргиров ще бъде освободен. „Не съм първият, който ще бъде сменен и не съм изненадан от тази ситуация", заяви за Дарик Аргиров.По думите му през 2013 година през Окръжна болница са минали 1765 пациента повече, което е увеличение с 5% спрямо предходната 2012-та.Подобно е положението и с приходите, които са в размер на 1.2 млн. лева, или 6% отгоре.

Магнитна буря ни удря на 9 януари

Магнитна буря може да ни удари на 9 януари 2014 г. като резултат от серия мощни слънчеви изригвания, съобщи руската телевизия ОРТ.
Първите изригвания станали в понеделник. Те били последвани от изхвърлянето на коронарна маса.
Във вторник станало най-мощното слънчево изригване от началото на годината, изтъкват от американската агенция НАСА. Магнитна буря може да ни удари на 9 януари 2014 г. като резултат от серия мощни слънчеви изригвания, съобщи руската телевизия ОРТ. Първите изригвания станали в понеделник. Те били последвани от изхвърлянето на коронарна маса. Във вторник станало най-мощното слънчево изригване от началото на годината, изтъкват от американската агенция НАСА.

Заловиха водач, шофирал след употреба на алкохол

Вчера около 18:00 часа във Варна, на ул. "Батова", до кръстовището с ул. "Момина сълза" е извършена полицейска проверка на тежкотоварен автомобил "Ситроен Джъмпер" с водач Я.Б. на 56 г. от гр. Варна. Установено, че същият е употребил алкохол с концентрация от 1,74 промила в издишания въздух.

Съвети за щастлив брак

Обсъждайте сексуалния си живот и какво му липсва

    


ГЕРБ до един ще гласува срещу имунитета на Сидеров

Не мога да пропусна да поздравя прокуратурата и главния прокурор за бързата и адекватна реакция. А ние от ГЕРБ до един ще гласуваме за сваляне на имунитета на Волен Сидеров. Това написа във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Предстоящи събития в страната за утре, 9 януари

***София /КРОСС/ В 9.00 часа пред сградата на ВСС ще се проведе протест на граждани, обединени в Национална Гражданска Инициатива против корупцията. ***София /КРОСС/ От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет на ул. „Екзарх Йосиф" № 12 ще се проведе заседание на съвета. ***София /КРОСС/ В 10.00 часа в зала „Сердика" на хотел „Шератон" Агенция „Митници" организира заключителна конференция по проект „Подобряване на административното обслужване на митническата администрация чрез изграждане на механизми за електронно управление и непрекъснат мониторинг на административното производство". ***София /КРОСС/ От 10.30 часа в сградата на Българска фондова борса на ул. „Три уши" № 6, ет.5 ще бъдат връчени награди за инвестиционни посредници, постигнали най-високи резултати през 2013 г. ***София /КРОСС/ От 11.00 часа в сградата на Министерството на икономиката и енергетиката на ул. „Славянска" 8 ще се проведе пресконференция на министър Стойнев. ***София /КРОСС/ В 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Национален алианс на хората с редки болести и Фондация „Нашите недоносени деца". ***София /КРОСС/ В 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на свещеници от Неврокопската епархия. ***София /КРОСС/ В 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Софийска стокова борса

Кадиев: Въпрос на преговори с ДПС е дали ще има прогресивно облагане

София /КРОСС/ ДПС нямат индулгенция върху данъчната политика на България и е въпрос на преговори дали ще се премине към прогресивен данък върху доходите. Това каза в интервю за Дарик депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев. Той потвърди, че идеята е обсъждана в левицата, като уточни, че анонсираното от лидера на БСП Сергей Станишев като предложение не е точно „данък богатство" - идея, срещу която веднага реагираха в ДПС. Бившият заместник финансов министър посочи, че една подобна промяна ще засегне около 60 хиляди души, няма да оправи финансите на страната и не това трябва бъде приоритета на БСП и кабинета.„Това не е "данък богатство" в класическия смисъл. Това е просто преминаване към подоходен данък - допълнителна ставка за високите доходи. То не само е обсъждано, но го има и в нашата предизборна програма. Мисля, че 4000 беше прагът, дори не е и толкова важен. Хората над 2400 лева заплата месечно са всичко на всичко около 60 000 души. Това като някакъв фискален приход не е кой знае какво, говорим за около 30 млн. лева. По-скоро е важно като сигнал за това, че трябва да има солидарност в обществото. Аз никога не съм харесвал плоския данък. Свърши си своята работа за изкарване на доходи от сивия сектор и си мисля, че плавно можем да преминаваме към подоходен данък, като само една ставка не е достатъчна", заяви Кадиев

Природозащитници искат промяна на статута на директорите на регионалните звена на МОСВ

Законови промени заради назначението на новите директори на регионални звена на МОСВ поиска природозащитната организация „За да остане природа в България”. Проблемите Природозащи...

Камило Плачи влиза в болница

От години специалистът има сериозни проблеми с единия си крак, който е опериран многократно. При претоварване Плачи получава възпаления, съпроводени с висока температура.
Наставникът на националите се прибра късно вчера в Италия и още в следващите дни ще постъпи в специализирана клиника. След 2 седмици той ще пътува за Франция. От години специалистът има сериозни проблеми с единия си крак, който е опериран многократно. При претоварване Плачи получава възпаления, съпроводени с висока температура. Наставникът на националите се прибра късно вчера в Италия и още в следващите дни ще постъпи в специализирана клиника. След 2 седмици той ще пътува за Франция.

"Любимец" се насочва към селекция от чужденци, за да запази мястото си в А група


Войн Войнов ще е новият треньор на "Любимец". Той се е разбрал с президента на клуба Атанас Талев и ще замени Красимир Мечев, който беше освободен във вторник.

С Войнов ще работи и помощник-треньорът Анатоли Тонов, а в щаба ще остане Йордан Петков.

За последно новият треньор на "Любимец" беше в "Славия". Той започна сезона като помощник на Асен Букарев, но се раздели с белите в средата на октомври.

Голямата задача пред "Любимец" е да запази мястото си в...

МКС ще работи до 2024 г.

Международната космическа станция (МКС) ще работи още четири години или до 2024, съобщи НАСА.

Депутати от Атака нахлуха в Нова телевизия

Атаката им беше насочена срещу двама участници в протеста

Гърция пое председателството на ЕС

Гърция официално пое ротационното председателство на ЕС на церемония в Атинската концертна зала. Това е петото поред гръцко председателство. Заради напрегнатото икономическо положение желанието е то да бъде евтино, но ефективно, затова ще бъде съсредоточено единствено в Атина и в една основна сграда в гръцката столица.

Военен вертолет с пет човека на борда се разби в САЩ

/КРОСС/ Военен вертолет се разби край бреговете на щата Вирджиния. Това съобщи Sky News, с позоваване на военните сили на САЩ. Транспортният хеликоптер CH-53E е паднал на 20 км. от град Норфолк.По данни на бреговата охрана в хеликоптера е имало пет човека. Спасени са четирима от членовете на екипажа, съобщи АП, позовавайки се на представители на бреговата охрана на САЩ. Информация за състоянието им не се съобщава. Към момента съдбата на петия член на екипажа е неизвестна. все още не са известни, стремежа си продължава. Спасителната операция на мястото на инцидента продължава.

Първата донорска операция за годината е факт

Направени са чернодробна и две бъбречни трансплантации

    


Българи и румънци ще плащат повече данъци от британците

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж призова за въвеждане на забрана имигрантите в страната да получават каквито и да е помощи през първите 5 години от пребиваването им на Острова, предаде Би Би Си. Според него чужденците не трябва да ползват и данъчни отстъпки. 
Българските и румънските имигранти вероятно ще плащат Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж призова за въвеждане на забрана имигрантите в страната да получават каквито и да е помощи през първите 5 години от пребиваването им на Острова, предаде Би Би Си. Според него чужденците не трябва да ползват и данъчни отстъпки. Българските и румънските имигранти вероятно ще плащат

Разгледаха ревизирана версия на проекта на Споразумението за партньорство

София /КРОСС/ Днес се проведе 10-то заседание на Работната група за разработване на Споразумението за партньорство под ръководството на вицепремиер Зинаида Златанова.На заседанието беше разгледана ревизирана версия на проекта на Споразумението за партньорство, отразяваща получените неформални коментари на Европейската комисия по изпратения през месец август миналата година вариант на документа. Бяха очертани областите, в които са направени най-съществени промени, както и тези, в които все още има възможност за подобряване на документа. Представена беше и предварителната оценка на последната версия на Споразумението за партньорство.Участниците в заседанието отбелязаха същественото подобрение в кохерентността на документа и в приоритизацията на интервенциите. Коментари за подобряване на представените текстове бяха направени от партньори като НСОРБ и КНСБ.Документът е в последната фаза на изготвяне, като се планира след приемане от Министерския съвет, той да бъде официално изпратен на ЕК след около два месеца.    

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите от новините в 19.30 часа:

Главният прокурор иска разрешение да започне наказателно преследване срещу Волен Сидеров за хулиганство, придружено със съпротива срещу полицаи, и за нанасяне на лека телесна повреда на служител на реда.

Прокуратурата действа под политически натиск, заяви " Волен Сидеров на митинг пред Съдебната палата,...

Обвиниха 88-годишен германец в съпричастност към смъртта на над 600 човека

/КРОСС/ 88-годишен жител на Кьолн, Германия, е обвинен в съучастие в убийството на повече от 600 души. Това съобщи Kölner Stadt-Anzeiger, позовавайки се на съобщение на прокуратурата в Дортмунд.Мъжът е обвинен в съучастие в убийството на 624 жители на френското село Орадур сюр Глан, напълно унищожено от нацистите по време на Втората световна война.Според следователите, в годините на войната мъжът е служил в танково-гренадирския полк на CC, чиито войници са участвали в убийството на жителите на селото. На 10 юни 1944 отстъпващите нацистите са избили над 600 човека и са изгорили селото.В момента на престъплението обвиняемият е бил на 19 години. В близко бъдеще съдът ще реши дали по делото ще има открито производство.

ГЕРБ ще гласува "за" свалянето на имунитета на Сидеров

Борисов се възмути от мълчанието БСП и ДПС във Facebook

    

ГЕРБ ще гласува "за" свалянето на имунитет на Сидеров

Борисов се възмути от мълчанието БСП и ДПС във Facebook

    


В Полша зоват за бойкот на британска търговска верига заради Камерън

Полската селска партия, която участва в коалиционното правителство, призова за бойкот на британската верига магазини "Теско" след критиките на премиера Дейвид Камерън по адрес на полските...

Валя Балканска: Израснах в махала по седенки, хората бяха обединени

Българите не трябва да се делим, защото Господ ни е дал това, което си заслужаваме ние самите. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян известната родопска певица Валя Балканс...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване