Вдигат минималната заплата в администрацията

Заради увеличението на минималната работна заплата на 340 лева от 1 януари 2014 година по време на първото си заседание за тази година на 8 януари Министерски съвет ще вземе решение, с което вдига ...

Преглед на печата от 8 януари


Държавно управление

Капитал Daily

Държавен подарък за Коледа
Министреството на финансите предлага да облекчи режима за производителите и търговците на акцизни стоки

Сега

НОИ отчете почти пълно изсветляване на пазара на труда
С повече от 300 000 са се увеличили осигурените през летния сезон

Кандидатката за съдебен инспектор е дала странни обяснения за имотните си сделки
Целта била дете от първия брак на съпруга й да няма какво...

8 съвета за туристи, които да не слушате

Роднините и приятелите ни винаги дават множество съвети и препоръки какво да направим, когато отиваме на почивка. Същото правят и многобройните туристически агенции и сайтове за пътувания. Дали обаче те са ни нужни? Представяме ви 8 често срещани съвета за пътуващи, които не е препоръчително да спазвате.Роднините и приятелите ни винаги дават множес Роднините и приятелите ни винаги дават множество съвети и препоръки какво да направим, когато отиваме на почивка. Същото правят и многобройните туристически агенции и сайтове за пътувания. Дали обаче те са ни нужни? Представяме ви 8 често срещани съвета за пътуващи, които не е препоръчително да спазвате.Роднините и приятелите ни винаги дават множес

Японците предпочитат игрите пред изгрева

Пазарът на видеоигри (конзоли и софтуер) през 2013 г. в Япония е загубил 9% на годишна база. Това е шеста поредна година на спад, според редовното проучване на специализираното списание Фамицу (Famitsu), цитирано от АФП. Спадът обаче се дължи на ... повечето игри в смартфоните.

Влак с пропан и суров петрол дерайлира в Канада

Евакуирано е селище, не се съобщава за жертви

    


Места в дома, които рядко почистваме, а трябва!

Дръжките на вратите са сред най-мръсните места

    


Почитаме Свети мъченици Иулиан и Василиса

Свети Иулиан се родил в египетския град Антиноя в семейството на знатни и богати родители. Младият човек обикнал чистотата на девството и пожелал да го запази до края на дните си. Той го положил за ос...

Жълт код за мъгла в почти цялата страна

Предупреждението важи за 24 области

    


Мишо Йосифов с нов джаз албум

Истинско музикално пиршество за ума и сетивата ще предложи концертът, посветен на първия албум на Brazz ViliDJ - Blow Your Brainzz Out. Шумната брас компания очаква феновете си на 17 януари в Sofia Live Club.
Повечето от 15-те парчета в диска са написани от тромбониста Вили Стоянов - лидер и очарователен двигател на Brazz ViliDJ. Останалите Истинско музикално пиршество за ума и сетивата ще предложи концертът, посветен на първия албум на Brazz ViliDJ - Blow Your Brainzz Out. Шумната брас компания очаква феновете си на 17 януари в Sofia Live Club. Повечето от 15-те парчета в диска са написани от тромбониста Вили Стоянов - лидер и очарователен двигател на Brazz ViliDJ. Останалите

Лошите навици, които провалят кариерата

Вечно закъснявате и сте негативно настроени

    


И днес остава мъгливо

През следващото денонощие на много места в низините ще има мъгла. Временно подобрение на видимостта е възможно в следобедните часове. В планинските райони ще е предимно слънчево и топло. Минимални ...

Робърт Гейтс критикува външната политика на Обама

Бившият министър на отбраната при Буш и Обама издава книга

Над 1,8 милиона вакантни работни места в Евросъюза

Най-много регистрирани са на Острова, най-малко в България

    


Колко дълго може да ползвам крем с камфор?

Всички познаваме силната, специфична миризма на камфора и безпогрешно може да определим дали един крем съдържа това вещество. Малко обаче се знае за дълготрайната употреба на козметични продукти, съдържащи камфор.
Фактите са следните: камфорът е бяло кристално вещество. Добива се от камфорово дърво, разпространено основно в Китай, Виетнам... Всички познаваме силната, специфична миризма на камфора и безпогрешно може да определим дали един крем съдържа това вещество. Малко обаче се знае за дълготрайната употреба на козметични продукти, съдържащи камфор. Фактите са следните: камфорът е бяло кристално вещество. Добива се от камфорово дърво, разпространено основно в Китай, Виетнам...

Част от София без вода днес

Вижте къде ще пресъхнат чешмите

    


Удроу Уилсън обявява своите 14 точки - проект за мирен план след Първата световна война

Четиринадесетте точки на Уилсън е проект на САЩ за всеобщ мир след Първата световна война. Обявен е от президента на САЩ Удроу Уилсън на 8 януари 1918 г. в специално послание до Конгреса на САЩ, отпр...

Политици и магистрати "забравиха" за пари и имоти

Преглед на по-интересните теми от печата за 8 януари

    


Религиозен календар за 8 януари

Св. Григорий, еп. Български. Преп. Георги Хозевит. Св. Емилиан изповедник. Преп. Домника.
Мчк Або Тбилиски
 Сведенията за св. Григорий са оскъдни. Предполага се, че това е “презвитер и монах Григорий, клирик на всички български църкви”, живял по времето на царете Симеон Велики и Петър, който бил един от изявените български книжовници. Допуска се, Св. Григорий, еп. Български. Преп. Георги Хозевит. Св. Емилиан изповедник. Преп. Домника. Мчк Або Тбилиски Сведенията за св. Григорий са оскъдни. Предполага се, че това е “презвитер и монах Григорий, клирик на всички български църкви”, живял по времето на царете Симеон Велики и Петър, който бил един от изявените български книжовници. Допуска се,

Кораби се измъкват сами от южния леден капан

Руският изследователски кораб "Академик Шокалски", хванат в капан от ледовете край Антарктида на 24 декември 2013 г., сега вече се движи успешно към чисти води.

“Яху” разпространи вирус чрез реклами

Зловреден софтуер е бил разпространен чрез европейски сайтове на американската интернет компания “Яху”, съобщи Ройтерс. Той се разпространявал чрез реклами и са засегнати хиляди потребители. Компанията увери, че вирусът е отстранен и потребителите на “Мак” компютри и мобилни устройства не са били засегнати. Зловреден софтуер е бил разпространен чрез европейски сайтове на американската интернет компания “Яху”, съобщи Ройтерс. Той се разпространявал чрез реклами и са засегнати хиляди потребители. Компанията увери, че вирусът е отстранен и потребителите на “Мак” компютри и мобилни устройства не са били засегнати.

Токийската борса смени посоката в сряда сутринта

Индексът на Токийската фондова борса започна почти без изменение с покачване от 0,76% по време на ранната търговия в сряда. Последните два дни той спадаше, но този път инвеститорите бяха окуражени и от резултатите на Уолстрийт във вторник и от малкия ръст на долара спрямо йената.

Събират подписи за 400 евро заплата

В подкрепа на идеята за социален минимум, под който да не падат доходите

Застреляха Мис Венецуела` 2004

Бивша Мис Венецуела и мъжът, с когото живееше, бяха застреляни, а пет-годишната им дъщеря бе ранен по време на въоръжен грабеж. Убийството шокира цялата страна.

Жълт код в почти цялата страна заради мъгли

Единствено за Габрово, Ловеч, Смолян и София Област предупреждението не е в сила

Марио Заека е недоволен от 25-годишната си присъда за убийството на Мирослава

 Делото срещу Марио Любенов-Заека, за убийството на Мирослава от Перник вече е в ръцете на столичните магистрати от Софийския апелативен съд, съобщиха от САС. Заека е недоволен от 25-годишната си присъда и затова е обжалвал пред по-горната инстанция. Делото е при апелативните съдии от около месец и чака насрочване.

Недоволни от решението на пернишките магистрати са и от прокуратурата, които са протестирали.

През юни м.г Заека призна вината си и делото мина по...

Продължава

В САЩ спипаха вероятен терорист с цял арсенал в колата си

Полицията в щата Охайо откри цял арсенал в автомобила на американец, спрян за превишена скорост.

"Валенсия" стигна до 1:1 срещу "Атлетико" за Купата на краля


"Валенсия" и "Атлетико" (Мадрид) завършиха 1:1 в първи двубой от осминафиналите за Купата на краля. Раул Гарсия даде преднина на гостите, а в добавеното време на срещата Елдер Пощига изравни.

Първото полувреме беше напрегнато, но без особени опасности пред двамата вратари. "Валенсия" владееше инициативата, но "дюшекчиите" търпеливо изчакваха своя шанс.

Много силен мач направи вратарят на "Атлетико" Тибо Куртоа, спасил всичко по силите си.

Неговият отбор поведе в...

Рали "Дакар", етап 3: Нани Рома излезе начело след проблеми за лидерите (видео)


Испанецът Нани Рома поведе при автомобилистите в рали "Дакар" след третия етап. Той се справи отлично по трасето между Сан Рафаел и Сан Хуан в Аржентина.

Рома завърши с 1:07 мин пред Кшищоф Холовчик от Полша и с 3:19 пред Лирой Пултър от Южна Африка. В общото класиране пилотът на "Мини" има 9:06 минути преднина пред аржентинеца Орландо Теранова. Третият Насер Ал-Атия от Катар изостава с десет минути.

Миналогодишният шампион и досегашен водач Стефан Петерхансел имаше тежък...

Нани Рома излезе начело след проблеми за лидерите в третия етап на рали "Дакар"


Испанецът Нани Рома поведе при автомобилистите в рали "Дакар" след третия етап. Той се справи отлично по трасето между Сан Рафаел и Сан Хуан в Аржентина.

Рома завърши с 1:07 мин пред Кшищоф Холовчик от Полша и с 3:19 пред Лирой Пултър от Юбна Африка. В общото класиране пилотът на "Мини" има 9:06 минути преднина пред аржентинеца Орландо Теранова. Третият Насер Ал-Атия от Катар изостава с десет минути.

Миналогодишният шампион и досегашен водач Стефан Петерхансел имаше тежък...

Отвлечени египетски синдикалисти

Шефът на профсъюза на заетите в туризма в Египет Махмуд Мохамед Ахмед и тримата му заместници са отвлечени в Синайския полуостров. Както беше съобщено от местните медии, инцидентът е станал във вторник вечерта по пътя, водещ от тунела под Суецкия канал към Шарм ел Шейх. Празната кола на синдикалистите беше открита изоставена встрани от пътя.

Нъстасе се предаде, влиза в затвора за корупция

Бившият румънски премиер Адриан Нъстасе, който беше осъден на 4 години затвор за корупция, се предаде сам в полицейско управление в Букурещ, съобщи агенция Аджерпрес. Той беше придружаван от сина си Андрей и един от адвокатите си.
Полицията е получила заповед за изпълнение на присъдата на Нъстасе и той ще бъде отведен в затвора Рахова в Букурещ Бившият румънски премиер Адриан Нъстасе, който беше осъден на 4 години затвор за корупция, се предаде сам в полицейско управление в Букурещ, съобщи агенция Аджерпрес. Той беше придружаван от сина си Андрей и един от адвокатите си. Полицията е получила заповед за изпълнение на присъдата на Нъстасе и той ще бъде отведен в затвора Рахова в Букурещ

Военен хеликоптер се разби в Англия, четирима загинали

Четирима души загинаха при катастрофата на американски военен хеликоптер в източната част на Англия, съобщи Би Би Си.

Христо Бисеров без кабахат* пред Сметната палата

Системата за публичност на имуществото у нас не можа да засече нито една от финансовите нередности, за които е разследван бившият зам.-председател на парламента от ДПС Христо Бисеров.

"Кокаинови банани" по грешка доставени в германски магазини

Полицията в Берлин залови голяма пратка кокаин, която контрабандистите по грешка изпратили до няколко супермаркети в германската столица, съобщава Асошиейтед прес.

Българин в Канада: Кожата се отлепя от студ

Канада е обхваната от рекордни студове, които са най-големите от 100 години насам, разказа пред Канада е обхваната от рекордни студове, които са най-големите от 100 години насам, разказа пред "Дарик" българинът Дяко Дяков от Риджайна, Канада. "Тази вечер температурите паднаха до минус 37 градуса. Заради вятъра се усеща около минус 43 градуса. Няма такова чувство, човек трябва да го изпита. Страшно е", добави Дяков. Заради студовете

Петима художници заедно в "Ракурси"

Творби на петима различни по възраст и натюрел автори е събрала столичната галерия "Ракурси" в първата си за 2014 г. изложба. От 6 до 22 януари в салона на ул. "Хан Крум" 4а ще могат да се разгледат нови произведения от Атанас Мацурев, Деля Чаушева, Ненко Балкански-внук, Румен Нечев и Христо Кърджилов. Творби на петима различни по възраст и натюрел автори е събрала столичната галерия "Ракурси" в първата си за 2014 г. изложба. От 6 до 22 януари в салона на ул. "Хан Крум" 4а ще могат да се разгледат нови произведения от Атанас Мацурев, Деля Чаушева, Ненко Балкански-внук, Румен Нечев и Христо Кърджилов.

Л. Гоцев и Г. Ганев участвали в плана за връщането на Царя

Операция "Шипка" не само бе идея на цар Симеон, но той я нарече така. Преди време той получи като дарение част от къщата на ул. "Шипка" 38. По ирония на съдбата тя се намира близо до тогавашното испанско посолство. Царят разчете това като знаменование за неговото завръщане.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване