Българките са втори в света по тютюнопушене

Гъркините и българките са най-големите пушачки в света, сочи американско изследване. Днес по целия свят има повече пушачи, отколкото през 1980 г. С нарастването на населението, цигарите стават все по-популярни в страни като Китай, Индия и Русия.

Шумахер е завещал 750 млн. долара на жена си и децата

Михаел Шумахер е написал завещание преди 3 г., оставяйки 750 млн. долара на съпругата си Корина и децата им. Това съобщи немското списание "Фокус".

Шуми направил това след инцидент със свой колега пилот по време на състезание. 

През 2010 г., когато Шуми прави завещанието си, състоянието му е било точно 750 млн. долара. 

Михаел Шумахер е написал завещание преди 3 г., оставяйки 750 млн. долара на съпругата си Корина и децата им. Това съобщи немското списание "Фокус". Шуми направил това след инцидент със свой колега пилот по време на състезание. През 2010 г., когато Шуми прави завещанието си, състоянието му е било точно 750 млн. долара.

В САЩ отчетоха най-ниския търговски дефицит от 4 години насам

Търговският дефицит в САЩ се сви до най-ниските си стойност за последните 4 години през ноември 2013 г., съобщава „Ройтерс“. В същото време...

Камерата на Шумахер показва, че е карал с "много ниска скорост"


Камерата от каската на Михаел Шумахер показва, че се е спускал с безопасна скорост, когато е паднал, според информация на френска телевизия.

Камерата беше предоставена на разследването в Гренобъл в петък. Френският телевизионен канал RMS Sport твърди, че записът показвал спускането на Шумахер с "много ниска скорост". 

Бившият пилот от Формула 1 си удари тежко главата в камък, докато караше извън пистата на 27 декември и след две операции е в изкуствена кома в болницата в...

Километър бракониерски мрежи са иззети от язовир край Бургас

30 кг сребриста каракуда е върната обратно във водите

    

Километър бракониерски мрежи са иззети от язовира край Бургас

30 кг сребриста каракуда е върната обратно във водите

    


Тезджан Наимова: В държавата трябва да започне да се работи, а не само да се говори

/КРОСС/ Известната лекоатлетка Тезджан Наимова заяви пред barekov.com, че се е присъединила към новата партия "България без цензура" вследствие на телефонно обаждане от Николай Бареков. "Аз съм от хората, които жадуват за промяна на всичко, което се случва в страната. Цялата идея на партията ми допада много и се надявам да има наистина голям успех. Ние спортистите сме хора, които постигат успехите си с много труд. Ние работим здраво и така трябва да започне да се работи в цялата държава. За мен винаги е било хубаво да мога да давам на хората пример за това, че когато работиш, постигаш и големи успехи", заяви Наимова. Лекоатлетката коментира и проблемите в българския спорт и заяви, че те са безброй, но за много хора не е изгодно разрешаването на двата основни такива - прословутият Закон за спорта и Спортният тотализатор да финансира спорта, но с 90%, а не с десет. На въпрос кой е най-големият проблем на политиците в България, Тезджан Наимова заяви, че според нея това е липсата на желание за работа, тъй като всеки иска бързо и лесно да се случват нещата, без да се влагат прекалено много усилия и допълни, че в държавата трябва да започне да се работи, а не само да се говори. "Политиците си гледат повече техните интереси, а не интересите на държавата", завърши тя.    

Пиронкова продължава да мачка в Сидни, стигна полуфинал

Първата ни ракета Цветана Пиронкова продължава повече от доброто си представяне представяне на турнира в Сидни.

Пловдивчанката победи №7 в света Сара Ерани 7:6 (2), 6:3 и достигна до полуфиналите, където нейна съперничка ще бъде чехкинята Петра Квитова (№6).

Успехът ще донесе на Пиронкова 33 865 долара от наградния фонд и 185 точки за Първата ни ракета Цветана Пиронкова продължава повече от доброто си представяне представяне на турнира в Сидни. Пловдивчанката победи №7 в света Сара Ерани 7:6 (2), 6:3 и достигна до полуфиналите, където нейна съперничка ще бъде чехкинята Петра Квитова (№6). Успехът ще донесе на Пиронкова 33 865 долара от наградния фонд и 185 точки за

Магистрала "Марица" ще е готова до края на годината, обещават от АПИ

Завършването й е сред приоритетните проекти за 2014 г., посочи ръководителят на пътната агенция Стефан Чайков

    


АПИ спестила милиони заради липсата на сняг

Заради липсата на сняг, Агенция „Пътна инфраструктура” е спестила общо 3,5 млн. лева през ноември и декември миналата година. Това заяви председателят на УС на АПИ инж. Стефан Чайк...

Шумахер е написал завещанието си преди 3 години

Михаел Шумахер е написал завещание преди 3 г., оставяйки 750 млн. долара на съпругата си Корина и децата им. Това съобщи немското списание Михаел Шумахер е написал завещание преди 3 г., оставяйки 750 млн. долара на съпругата си Корина и децата им. Това съобщи немското списание "Фокус". Шуми направил това след инцидент с негов колега пилот по време на състезание. През 2010 г., когато Шуми прави завещанието си, състоянието му е било точно 750 млн. долара.

"Зелени" индекси на БФБ с изключение на BGREIT

В ранната търговия днес (8 януари) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) с изключение на BGREIT, бяха с ръстове. SOFIX се повиши с...

Греков: Отворени сме за инвестиции от Алжир в селското стопанство

/КРОСС/ „За нас е изключително важно да възстановим добрите търговски отношения с Алжир. Отворени сме и за инвестиции от Алжир в българското селско стопанство". Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща в МЗХ с посланика на Алжир Н. Пр. Ахмед Буташ. Министър Греков посочи, че в момента България изнася предимно суровини, но има също капацитет и за готови храни и месо. „Трябва обаче да хармонизираме изискванията към тяхното качество, за да е сигурно, че хората и в двете държави консумират здравословни храни", подчерта проф. Греков. Според него България има потенциал за износ на тютюн, тъй като страната ни е известен производител на качествен ориенталски тютюн. По време на срещата посланик Буташ отбеляза, че страната му внася над 80% от храните и затова стокообменът с България има сериозен потенциал. Сред обсъжданите теми бяха още винопроизводството, обменът на студенти и ноу-хау и подготовката на заседанието на Смесения комитет, който да определи основните насоки на двустранното сътрудничество.  

„Южен поток“ ще обезлюди плажа Паша дере

Вибрациите и шума от компресорната станция, която се предвижда да бъде изградена, ще се усещат непрекъснато, докато работи станцията. Това означава тотален дискомфорт за всички, които отидат на този плаж и ще го направи неупотребляем, коментира пред BNews екологът Петко Ковачев.

Слаб трус при македонската граница

Слаб трус в района на Македония до границата с България с магнитуд 2,1 бе регистриран от апаратурата на Сеизмологичния център на Националния институт по геофизика, геодезия и география на БАН осем минути след 6 часа тази сутрин.
Трусът е в района на Крупнишкия разлом (Кочани-Пехчево-Крупник-Брежани), известен с исторически най-силния отбелязан Слаб трус в района на Македония до границата с България с магнитуд 2,1 бе регистриран от апаратурата на Сеизмологичния център на Националния институт по геофизика, геодезия и география на БАН осем минути след 6 часа тази сутрин. Трусът е в района на Крупнишкия разлом (Кочани-Пехчево-Крупник-Брежани), известен с исторически най-силния отбелязан

Морси с втора поява на съдебен процес срещу него

Морси и 14 фигури от „Мюсюлмански братя" са подсъдими

Мартин Петров напуска ЦСКА в края на сезона

Мартин Петров със сигурност няма да продължи в ЦСКА след края на сезона.

Ало измамници прибраха над 11 бона за ден в Пловдивско

Жертви на престъпната схема станали четирима пенсионери

    


Слаб трус люшна границата ни с Македония

Слаб трус с магнитуд от 2.1 по скалата на Рихтер люшна границата ни с Македония. Земетресението е регистрирано 8 минути след 4 часа тази сутрин.

Варненската трагедия: Любовникът на Живка пращал клипове на мъжа й за изневярата

Петър и разстреляният от него приятел на жена му Стефан се познавали от основното училище в Дългопол. Двамата завършили и гимназия в един клас и били добри музиканти. Петър свирел на кларнет и акордеон, а Стефан бил майстор на тромпета.

Китайските автомобили нахлуват в САЩ догодина

Първи на пазара ще навлязат BYD, последвани от Geely

    


Почти нищо европейско на евровота

/КРОСС/ С новата година погледите ни вече са насочени към ключовото събитие за 2014 г. - евровота. Позиционирането на основните играчи спрямо изборите през май, първите предположения за водачи на листи, слуховете за вътрешнопартийни интриги кой да е начело, кой да е на избираемо място, говорят достатъчно добре, че вече се намираме в предизборна кампания. Това няма да са обикновени европейски избори, на които ще си сверим часовниците коя партия как стои. Това няма да са и изборите, на които ще говорим за Европа, за нейното бъдеще, за нашето място там. Резултатът от евровота обаче ще начертае политическите хоризонти за втората половина на годината. Управляващите ще се мобилизират до краен предел, за да бият опозицията. Подобна победа би дала глътка въздух за правителството и може да прелегитимира властта им поне за няколко месеца. А защо да не се замислят и за предсрочни парламентарни избори, които да им осигурят по-комфортна парламентарна конфигурация. Бойко Борисов пък има шанс за пореден път да бие БСП. Една победа ще задържи и дезинтеграционните процеси в партията му и мисълта, че всеки момент се връщат на власт, ще продължи да живее в главата на всеки гербер. А любимата теза на Борисов, че БСП и ДПС не трябва да управляват, понеже не са спечелили изборите, ще продължи да звучи със същата честота от устата му. Евроизборите са от особено значение и за по-малките партии

Карла Бруни отменя концерти поради слаб интерес

Турнето на Бруни-Саркози започна в края на есента на 2013 година

Сблъсък на Е-79 край Благоевград заради куче и пиян Иван

Неизтрезнял Иван, прегазено куче и паникьосала се жена-водач, предизвикаха катастрофа на ГП Е-79 край Благоевград, леко пострадаха двама, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Слаб трус на границата с Македония

Слаб трус в района на Македония до границата с България с магнитуд 2,1 бе регистриран от апаратурата на Сеизмологичния център на Националния институт по геофизика, геодезия и география на БАН осем минути след 6 часа тази сутрин.
Трусът е в района на Крупнишкия разлом (Кочани-Пехчево-Крупник-Брежани), известен с исторически най-силния отбелязан Слаб трус в района на Македония до границата с България с магнитуд 2,1 бе регистриран от апаратурата на Сеизмологичния център на Националния институт по геофизика, геодезия и география на БАН осем минути след 6 часа тази сутрин. Трусът е в района на Крупнишкия разлом (Кочани-Пехчево-Крупник-Брежани), известен с исторически най-силния отбелязан

Китай разрешава продажбата на конзоли за видео игри

В Китай досега не можеше легално да се купуват известните конзоли за видео игри Xbox One и Playstation 4. Това обаче може да се промени много скоро,...

Депардийо: Путин напълно ме устройва


Актьорът Жерар Депардийо, който прие руско гражданство, заяви в интервю за френското списание  Journal du Dimanche, че Владимир Путин напълно го устройва. Това бе отговорът му на въпрос не се ли шокира от авторитарния стил на руския президент.

Депардийо отбелязва, че може журналистите да критикуват Путин, но той е избран държавен глава. "В Русия има опозиция, следователно там би могло да има и истинска конкуренция, но това не се случва", коментира още актьорът.

Той изброи...

Откраднати пари и документи от частен дом в Поморие

На 07.01.т.г. около 23.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 49 годишен помориец, за това че, чрез взломяване на две входни врати, е проникнато в частния му апартамент, разположен на ул. «Йордан Йовков», като от дамска чанта, оставена в коридора на жилището, е извършена кражба на портмоне със сумата от 100 лв. и лични документи.
Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

Поне 360 лева заплата за чиновник

Тя е за най-ниската длъжност на държавен служител

    


Nikkei раздвижи пазарите в Азия с ръст от близо 2%

Японските производители на потребителска електроника поскъпнаха, след като Китай временно вдигна забраната върху продажбата на игрови конзоли

    


Родман избухна за Ким: Дреме ми какво мислите!

Дреме ми на гъза какво, по дяволите, мислите, изръмжа в ефира на CNN Денис Родман, който днес ще играе в Мач на звездите в Пхенян.

Жена с психични отклонения предизвика пожар и избяга

Пожар, лумнал в жилищен блок във Видин, вдигна пожарната на крак, пише "Конкурент". 

Инцидентът станал вчера към 23 часа в познатия за жителите на крайдунавския град блок „Китайската стена". Пламъците тръгнали от апартамент във вход „Д" на втория етаж в кооперацията. 

Свидетели разказват, че пожарът е предизвикан от 34-годишна жена, която е Пожар, лумнал в жилищен блок във Видин, вдигна пожарната на крак, пише "Конкурент". Инцидентът станал вчера към 23 часа в познатия за жителите на крайдунавския град блок „Китайската стена". Пламъците тръгнали от апартамент във вход „Д" на втория етаж в кооперацията. Свидетели разказват, че пожарът е предизвикан от 34-годишна жена, която е

Димо Атанасов: Повишава се консумацията на вино сред варненци, за сметка на високо алкохолните питиета

2013 година бе много добра за варненските винари. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна сомелиерът Димо Атанасов. По думите му, метеорологичните условия са били много добри и самият гроздобер е започнал по-рано от обичайното. Поради тази причина и любителите на виното са успели да вкусят от новата реколта още в края на ноември месец.

Сидеров в писмо до Йовчев: Лицето Колев ме клевети!

Националистът пита кой е разрешил на полицая да говори за скандала

    


Повече от половината клиенти на EVN с декемврийски сметки от 21 лева

При над 60% от битовите клиенти на EVN България консумацията на електроенергия за декември 2013 г. е в рамките до 300 киловатчаса. Това показва анализът на дружеството за потреблението сред битовите клиенти за месец декември 2013 г, информират от компанията.  При тези клиенти средноаритметичната стойност на декемврийската фактура за потребена електроенергия е 20,54 лв. с ДДС. Сравнено с декември 2012 г. потребление до 300 киловатчаса са имали над 48% от клиентите като средноаритметичната стойност на техните фактури е била 22,97 лв. с ДДС.

По-голямо потребление – от 300 до 1000 киловатчаса за декември 2013 г., EVN България отчита при над 36% от клиентите. За тях средноаритметичната стойност на фактурите е 88,23 лв. с ДДС. През декември 2012 г. клиентите с консумация в тези рамки са били 28,3% и са имали средноаритметична стойност на фактурата от 97,05 лв. с ДДС.

Над 3,5% от клиентите имат консумация за последния месец на 2013 г., надхвърляща 1000 киловатчаса. За тях средноаритметичната стойност на сметката е 225,63 лв. с ДДС. През декември 2012 г. клиентите от тази група са били 2,6%, а средноаритметичната стойност на фактурата е била 255,80 лв. с ДДС.

Средноаритметичната стойност на фактурите при всички битови клиенти на дружеството в Югоизточна България за декември 2013 г. е 52,27 лв.с ДДС, докато година по-рано е  била 54,10 лв. с ДДС, което е намаление с 3,38%. За основната част от клиентите на EVN България декемврийските фактури не включват потреблението по коледните и новогодишните празници, което традиционно се заплаща с фактурите, които предстои да се заплащат през февруари 2014 г.
Фактурите за декември 2013 г. са калкулирани по цени на електроенергията, които бяха в сила до решението на ДКЕВР от 30.12.2013 г. Във всички посочени данни не са включени клиентите, които имат нулево потребление на електроенергия. Посочените средни стойности на потребление и фактури не могат да се отнесат към даден конкретен случай, т.е. възможни са различия в месечната фактура за електрическа енергия. Консумацията на електроенергия при всеки клиент е индивидуална.

EVN България обработи и зареди декемврийските фактури и за втората група клиенти по касовите салони още преди официалния срок, който е 11 януари. От вторник, 07 януари., клиентите могат да заплащат своите фактури на каса. По този начин те имат по-дълъг срок за заплащане на потребеното електричество.

EVN България напомня на своите клиенти, че важно значение за консумацията на електроенергия – а оттук и за стойността на фактурата – има режимът и интензивността на потребление при всеки клиент, както и фактори като: ефективната изолация на стените и уплътняване на врати и прозорци, вида и броя на използваните уреди и техния клас на енергийна ефективност, поведението при ползване на електроуредите, броя помещения в жилището, които се отопляват, броя живущи в жилището и др. Важно за всеки клиент е периодично да следи своята консумация на електроенергия чрез сверяване данните от електромера.

В тази връзка от началото на декември 2013 г. ЕVN България стартира информационна кампания сред своите битови клиенти, насочена към факторите, влияещи върху потреблението на електроенергия на всяко едно домакинство. Кампанията включва изпращането по поща, имейл и в касите на Български пощи на специално разработена информационна брошура „Полезно за потребители на електроенергия“, налична на

В нея EVN България обръща внимание на своите клиенти за какво основно се ползва електроенергията в домакинствата, кои уреди са основните консуматори на електричество и техният дял в потреблението, съвети как и с какви мерки едно домакинство може да оптимизира разходите си за електроенергия и др.

EVN България напомня, че във всяка фактура за електроенергия, издавана от дружеството, се съдържа конкретният период, за който е отчетена електроенергията, количеството консумирана електроенергия, срокът на следващо отчитане, срокът на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка с дружеството.

Хасково Новини

 

Дете не ходи на училище, а печели състезания по информатика

След това печели максимален брой точки на регионална олимпиада по информатика и би трябвало да се яви на националната като фаворит. Държавата обаче го дисквалифицира и му забранява да участва.
Божидар Димитров се обучава по американска програма вкъщи от майка си, която е сред родителите, изгубили доверие в образователната система и търсещи алтерна След това печели максимален брой точки на регионална олимпиада по информатика и би трябвало да се яви на националната като фаворит. Държавата обаче го дисквалифицира и му забранява да участва. Божидар Димитров се обучава по американска програма вкъщи от майка си, която е сред родителите, изгубили доверие в образователната система и търсещи алтерна

Забраниха протестите в Атина по време на приемането на председателството на ЕС

/КРОСС/ Гръцките власти въведоха 18-часова забрана за протести в центъра на Атина по време на церемониите по приемане на шестмесечното председателство на Европейския съюз, предаде "Асошиейтед прес". Забраната влиза в сила часове преди еврокомисарите, начело с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, да пристигнат за участие в тържествата. Гърция ще встъпи тази вечер официално във функциите си на ротационен председател на Съвета на ЕС с тържествена церемония в Атина. Това е петото поред гръцко председателство. В интервю за гръцката агенция АНА-МПА Барозу отбеляза, че поетото от Гърция от 1 януари тази година председателство е шанс за страната да покаже на света, че не само е способна да управлява кризата, но и че винаги е давала и дава своя принос за реализацията на европейския експеримент. "Знаем добре за разочарованието на България и Румъния по въпроса за приемането им в Шенген, но това е чувствителен въпрос не само в тези две държави", заяви гръцкият зам.-министър.  

Вкусна салатка с моркови и ряпа

Необходими продукти: 3-4 моркова 1 бяла ряпа бял винен оцет олио от рапица 1 чаена лъжичка мед Начин на приготвяне: В тази салата единственото по-интересно е дресингът – останалото си...

Кметът на Лондон иска замразяване на помощите за имигранти за 2 години

Борис Джонсън настоя да се забрани на имигрантите да претендират за социални помощи и облаги във Великобритания за срок от две години, съобщава вестник Daily Star. В острата си критика към британскот...

45 мотивиращи мисли, написани от 90-годишен човек

1. Животът често е нечестен, но въпреки това е хубав. 2. Когато се съмняваш, просто направи следващата стъпка. 3. Животът е прекалено кратък, за да не му се насладиш. 4. Работата ти няма да се погр...

В Гърция въведоха забрана за протести заради приемането на председателството на ЕС

Гръцките власти въведоха 18-часова забрана за протести в центъра на Атина по време на днешната церемония за приемане на шестмесечното председателство на Европейския съюз, съобщиха гръцки медии. Забра...

Китай е втора сила на световния кинопазар след САЩ

Приходите от прожекции на филми в киносалоните в Китай се увеличиха с 27 процента през 2013 г., което потвърди второто място на страната в световния кинопазар след САЩ, съобщи АФП, цитирана от БТА. У...

Стилистът на Версаче избра Мисис България за свой модел

Стилистът на световния моден концерн Версаче Илиян Рачов покани Мисис България Ана Иванова да заснеме фотосесия с новата му колекция от ръчно рисувани модели-уникати. Илиян от години живее и работи в...

В Русия забраниха внасянето на течности в самолетите

Московското летище Шереметиево въведе по-строги правила за внасянето на багаж в самолетите, като по-конкретно се забранява внасянето на всякакви течности в салона за пътници, предаде БГНЕС. Забраня...

Seat представи купе и хечбек Leon Cupra

Днес Seat представи Seat Leon Cupra и Cupra 280. Двата модела разчитат на 4-цилиндров, 2,0-литров TSI турбо двигател, който генерира страхотните 265 к.с. в Cupra и 280 „коня“в Cupr...

Софиянски безнаказано прави пътни нарушения пред погледа на полицаи

В най-натоварения момент на трафика тази сутрин бившият столичен кмет Стефан Софиянски е извършил няколко пътни нарушения. Те са случили пред погледа на полицията, която обаче не е реагирала. За това ...

Лот 2 на магистрала "Струма" върви по график

Строителните работи на Лот 2 на автомагистрала „Струма” се изпълняват по график. Това каза на пресконференция председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфрас...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване