Фарадж: Никакви данъчни отстъпки за българи и румънци

Лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж продължава да настоява за по-строги мерки спрямо имигрантите във Великобритания. Фарадж поиска имигрантите да нямат право на социални по...

Събират професионални паралелки „две в една”

Паралелки с по две професии обмислят варненските образователни експерти в рамките на новия държавен план-прием, който трябва да е готов до дни. До 14 януари директорите подават своите предложения в Регионалния инспекторат по образованието.

Посягането на полицай е престъпление!

Съгласно действащото законодателство служителите на МВР при изпълнение на служебните си задължения са физически неприкосновени, а причиняването на телесна повреда на полицейски орган при или по повод изпълнение на службата му е престъпление по смисъла на Наказателния кодекс.

Общински председател на ДПС стана директор на училище без конкурс

Общинският председател на ДПС в Кричим Сюзан Моллаюсеин е назначена за директор на училище „Васил Левски" в града, съобщи "Дарик".
Съветникът от местния парламент поема поста на временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс за титуляр.
От общинската администрация определят случая като парадоксален и уточняват, че училището Общинският председател на ДПС в Кричим Сюзан Моллаюсеин е назначена за директор на училище „Васил Левски" в града, съобщи "Дарик". Съветникът от местния парламент поема поста на временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс за титуляр. От общинската администрация определят случая като парадоксален и уточняват, че училището

Фед: Ползите от количествените улеснения намаляват

Банкерите са изразили готовност да сложат край на месечните покупки на облигации в средата на 2014 г.

    


Общински председател на ДПС назначен за директор на училище без конкурс

Общинският председател на ДПС в Кричим Сюзан Моллаюсеин е назначена за директор на училище „Васил Левски Общинският председател на ДПС в Кричим Сюзан Моллаюсеин е назначена за директор на училище „Васил Левски" в града, съобщи "Дарик". Съветникът от местния парламент поема поста на временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс за титуляр. От общинската администрация определят случая като парадоксален и уточняват, че училището

Борисов: С мълчанието си БСП и ДПС окриляват поведението на Сидеров

София /КРОСС/ С мълчанието си БСП и ДПС окриляват поведението на Волен Сидеров, отдалечават себе си от Европа и доказват колко зависими са от този човек. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на стената си във Фейсбук. Със съжаление наблюдавам как се гърчат БСП и ДПС за да не изкажат отношението си към поредната срамна постъпка на Сидеров и депутатите от „Атака". Знаейки, че зависят от Сидеров и неговия златен пръст, тези хора са готови да оставят една от най-важните комисии под негово ръководство. БСП и ДПС шикалкавят, че им трябвало време, за да се запознаят с документите, които прокуратурата ще им изпрати. А от репортажите по телевизиите става безпощадно ясно, за какво иде реч. Включително и последният случай от преди минути, където хайка депутати на „Атака" нахлули в Нова телевизия, за да се разправят с гостите на Милен Цветков. С мълчанието си БСП и ДПС окриляват поведението на Волен Сидеров, отдалечават себе си от Европа и доказват колко зависими са от този човек. Не мога да пропусна да поздравя и прокуратурата и главния прокурор за бързата и адекватна реакция. А ние от ГЕРБ до един ще гласуваме за свалянето на имунитета на Волен Сидеров", пише Борисов.

Окончателно: 12 години затвор за убиеца от Черния Великден

/КРОСС/ Върховният касационен съд потвърди присъдите на Пловдивския апелативен съд за двамата обвиняеми за жестоката катастрофа от Черния Великден в Симеоновград, при която загинаха шестима младежи.Наказанието за шофьора на автомобила Данаил Георгиев е 12 години „лишаване от свобода", а братовчед му Живко Желев, който му е дал колата си, получи 7 години затвор. Двамата ще излежат наказанията си в затворническо общежитие.Присъдите са окончателни.Трагедията в Симеоновград се случи навръх Великден, когато младежите отивали на църква. Те бяха ударени на тротоара от движещ се с висока скорост автомобил. Впоследствие се оказа, че шофьорът е употребил алкохол.За да има по-малко жертви на пътя, близките на шестимата загинали настояват за законодателни промени, с които причиняването на смърт след алкохол и с висока скорост да бъде причислено към умишлените престъпления.

Меркел направи спецкомисия срещу социалния туризъм

Германската канцлерка Ангела Меркел тушира поне временно напрежението в новата си управляваща коалиция заради трудовите мигранти от България и Румъния. На първото си заседание третото правителство на Меркел реши да създаде комисия, която да проучва твърденията за злоупотреби с германската система за социални помощи от мигранти от други еврочленки. Германската канцлерка Ангела Меркел тушира поне временно напрежението в новата си управляваща коалиция заради трудовите мигранти от България и Румъния. На първото си заседание третото правителство на Меркел реши да създаде комисия, която да проучва твърденията за злоупотреби с германската система за социални помощи от мигранти от други еврочленки.

Адът замръзна в САЩ, под нулата във всички 50 щата

Невижданите студове счупиха куп температурни рекорди по ниски температури по цялата територия на САЩ завчера, като свалиха термометрите под нулата във всичките 50 щати, предадоха световните агенции. 
Отрицателни температури бяха отчетени дори на Хаваите, където бяха регистрирани минус 7 градуса на върха на спящия вулкан Мауна Кеа.

Градчето Невижданите студове счупиха куп температурни рекорди по ниски температури по цялата територия на САЩ завчера, като свалиха термометрите под нулата във всичките 50 щати, предадоха световните агенции. Отрицателни температури бяха отчетени дори на Хаваите, където бяха регистрирани минус 7 градуса на върха на спящия вулкан Мауна Кеа. Градчето

Продават ни запорирани коли

Запорирани заради дългове коли се продават на нищо неподозиращи клиенти. Причина за това е дупка в законодателството, заради която нотариусите, които най-често изповядват сделките за продажба на МПС-та, нямат връзка с регистъра на КАТ.

Тийнейджър застреля братовчед си след игра на Xbox

/КРОСС/ Кървава драма се разигра по време на новогодишните празници в северната част на Чикаго. 13 -годишен тийнейджър застреля 16-годишния си братовчед заради конфликт, възникнал по време на игра с конзола. Според местните вестници, тийнейджърът отишъл на гости на братовчед си Реймънд Галоуей на 5 януари. Двамата играли на конзолата Xbox. По време на една от игрите между младите хора възникнал конфликт. След спречкването Галоуей отишъл да спи. Братовчед му обаче не успял да се успокои. Той намерил пистолета, който родителите на Реймънд държали в къщата, и прострелял спящия си домакин в главата. Близките на 16-годишното момче незабавно извикали Бърза помощ. Той бил настанен в местна болница, където по-късно е починал. Убиецът е признал вината си. Според Chicago Tribune той е арестуван и в момента се намира в затвор за непълнолетни престъпници .Жестоките компютърни игри привличат вниманието на Червения кръст. Психолози смятат, че крехката психика на децата е податлива на игрите със стрелба и силно впечатлените любители на този вид игри след това често проявяват жестокост в реалния живот. През 2004 г. във Великобритания 17-годишният фен на играта Manhunt Уорън Лебланкубити 14-годишния Стефан Пакир в Лестър. Тийнейджърът подмамил детето в парка, след което го намушкал с нощ. За деянието си младежът бе осъден на доживотен затвор .Психолозите призовават създателите на компютърни игри да не създават твърде жестоки продукти. За жалост призивите им остават нечути.

Уникално: Моторист кара с газови кошове

Моторист монтира кошове за газови бутилки от двете страни на машината си и така пътува евтино и атрактивно по улиците из Шумен. Два литра пропан бутан стигат за 100 км, което е само 2,80 лв., обяснява той. Но отказва да съобщи името си, предпочитал да е анонимен.Бутилките в металните "дисаги" побират общо 40 литра гориво, с което могат да се Моторист монтира кошове за газови бутилки от двете страни на машината си и така пътува евтино и атрактивно по улиците из Шумен. Два литра пропан бутан стигат за 100 км, което е само 2,80 лв., обяснява той. Но отказва да съобщи името си, предпочитал да е анонимен.Бутилките в металните "дисаги" побират общо 40 литра гориво, с което могат да се

Борисов: Всички сме за сваляне на имунитета на Сидеров

Не мога да пропусна да поздравя прокуратурата и главния прокурор за бързата и адекватна реакция. А ние от ГЕРБ до един ще гласуваме за сваляне на имунитета на Волен Сидеров.

Откриха на практика неизчерпаем източник на чиста енергия

Изследователи от Университета на Джорджия в САЩ са създали технология, която извлича енергия от движението и триенето. На практика това е енергиен източник, който един ден може да произведе цялото електричество, необходимо за захранването на планетата Земя.

Цацаров поиска имунитета на Волен

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе вчера в НС искане за снемане на депутатския имунитет на Волен Сидеров, за да може да бъде възбудено наказателно преследване срещу него.

Депутати от "Атака" се саморазправят с гости на Нова телевизия заради Волен Сидеров


Депутати от "Атака" нахлуха в сградата на Нова телевизия, за да се саморазправят с гости на предаването "Часът на Милен Цветков", съобщи Нова телевизия и показа кадри от саморазправата. 

Народните представители Деница Гаджева, Миглена Александрова, Димитър Димов, Илиян Тодоров и Калина Балабанова нападнаха словесно Виктор Стоянов и Цветозар Вълков - двама от участниците в протеста за свалянето на имунитета на Волен Сидеров.

Самите нападатели са отказали поканата за дебат в...

Плочата е единственият музикален формат с ръст в продажбите през 2013 г.


Плочата е единственият музикален формат с ръст в продажбите през 2013 г., като според "Билборд" винилите са отбелязали 32 % повече продажби от 2012 г.

Така се затвърждава тенденцията от 2007 г. грамофонните плочи отново да имат роля на пазара, а причините за това се крият в търсенето на по-добро аудиокачество на музиката, така и допълнителното съдържание, което самите изпълнители включват в изданията си, както като съдържание, така и като художествено оформление. Продажбите на плочи...

Външно продава имоти за €6 млн.

Имоти за близо 6 млн. евро планира да продаде през тази година Министерството на външните работи. Става дума предимно за неизползваеми сгради в държави от Централна и Северна Африка, сред които Кения, Судан, Замбия и Египет.

Силна магнитна буря носи мигрена и безсъние

В четвъртък, 9 януари, може да започне силна магнитна буря, предупреждава Кросс. Това ще случи, ако плазменият облак, изхвърлен в резултат на мощно слънчево изригване, се приближи до нашата планета.

Първите изригвания станали в понеделник. Те били последвани от изхвърлянето на коронарна маса. Във вторник станало най-мощното слънчево изригване от началото на годината. То е способно да предизвика силна магнитна буря и тя да започне на 9 януари.

Влиянието на магнитните бури може да бъде доста неприятно върху хората. В подобни дни много хора се оплакват от кръвно, мигрена, безсъние, и зачестено сърцебиене.

 

 

Обвиниха бивш есесовец за клане във Франция от 1944 г.

Смята се, че мъжът е участвал в най-голямото клане в окупираната от нацистите Франция по време на Втората световна война

Яков Джераси: Царят сам кръсти плана по връщането си "Шипка"

- Допреди 20 г. вие живеехте в Калифорния. Кога решихте да се върнете по-трайно в България, г-н Джераси?
- През декември 1992 г. случайно гледах по Ей Би Си Prime Time Life, което не се излъчва вече. Там показаха интервю с трима монарси, единият от които беше нашият цар. Много бях впечатлен от представянето на цар Симеон, особено след като вече - Допреди 20 г. вие живеехте в Калифорния. Кога решихте да се върнете по-трайно в България, г-н Джераси? - През декември 1992 г. случайно гледах по Ей Би Си Prime Time Life, което не се излъчва вече. Там показаха интервю с трима монарси, единият от които беше нашият цар. Много бях впечатлен от представянето на цар Симеон, особено след като вече

Българките - сред най-големите пушачки в света

Расте броят на пушачите, но делът им намаляват процентно

    


НПО ще маркира и боядиса всички дупки и опасни места по пътищата в София

София ще осъмне утре, 9 януари, с маркировка на всички проблемни за шофьорите зони по пътищата в столицата, информира Граждански съюз "СИЛА". От неправителствената организация информират, ч...

Barnes & Noble най-сетне назначи главен изпълнителен директор

Близо шест месеца на поста нямаше никой, a американският търговец на книги продължава да се бори с жестоката конкуренция

    


БСП предлага задължително пенсиониране на държавни служители

/КРОСС/ Работещите на държавна работа в централни и общински структури, навършили пенсионна възраст и натрупалинеобходимия стаж, да се пенсионират, без да се иска съгласието им. Това ще предложи народният представител от „Коалиция за България" Милко Багдасаров при осъществяване на законодателни промени в пенсионно-осигурителната система. Според депутата по този начин ще могат да се освобождават работни места за млади хора.Към момента държавните служители, отговарящи на условията за пенсиониране, сами избират дали да се пенсионират, след като продължава да го има работното им място, обясни Багдасаров. По думите му, това лишава от реализация много безработни младежи. „В момента има много млади учители, които чакат за работа и в същото време и много учители, които не са проявили желание да се пенсионират при навършени години и стаж", коментира Багдасаров. По думите му това лишава от реализация много безработни млади хора.

Задържаха 18-годишен младеж, обрал магазинче във Варна

Вчера е подаден сигнал от 52-годишна жена за това, че неизвестно лице е обрало хранителен магазин, съобщават от пресцентъра на полиция. Крадецът е разбил два броя катинари и метална решетка на магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул.

Само гъркините пушат повече от българките

Въпреки строгите забрани за пушене, броят на пристрастените към вредния навик в световен мащаб се увеличава. А българките заемат второ място сред пушещите представителки на нежния пол, като отстъпват първенството само на гъркините.
Това показват данните от проучване на Института за измерване и оценка на здравето на Вашингтонския университет. Въпреки строгите забрани за пушене, броят на пристрастените към вредния навик в световен мащаб се увеличава. А българките заемат второ място сред пушещите представителки на нежния пол, като отстъпват първенството само на гъркините. Това показват данните от проучване на Института за измерване и оценка на здравето на Вашингтонския университет.

Б. Димитров: Македонците не ги интересува цар Самуил

В “Атака”, освен моя приятел Станислав Станилов, други националисти няма. Думата “национализъм” може да бъде използвана само в добър смисъл, а някои хора незаслужено се кичат с титлата “националист”.

Депутати от Атака нахлуха в Нова телевизия

Депутати от Атака нахлуха в сградата на Нова телевизия, разгневени от това, че двама от гостите на Милен Цветков били с маски на Волен Сидеров.

Зимните курорти с безплатни зони като плажовете

В най-големите и скъпи планински курорти в България да има зони за зимен спорт и туризъм без такси, както сега по плажовете по закон има безплатни места. За това ще настоява депутатката от БСП от Смолянска област Дора Янкова.

Пускат аутобана към Истанбул до края на 2014 г.

Цялата магистрала „Марица” ще бъде пусната до края на годината. Това обяви вчера председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) инж. Стефан Чайков.

Дете бе прегазено от влак край Варна, а труп на жена открит близо до произшествието

Дете с все още неустановена самоличност е починало, след като е било блъснато от влак през тази нощ, а по-късна в близост до мястото на произшествието е открит и труп на жена. Това съобщиха в сряда от Областната дирекция на МВР във Варна. Самоличността и на детето, и на жената не е установена. Сигналът за станалото между гарите Провадия и Житница произшествие е подаден около полунощ. Преминаващият влак е прегазил детето, което е на видима възраст 6-7 години. То е починало на място. По-късно бе съобщено, че на километър и половина от мястото на инцидента с влака е открит и труп на жена. Не е ясно дали има някаква връзка между двата трупа.

Борисов: БСП и ДПС окриляват поведението на Сидеров с мълчанието си

"Със съжаление наблюдавам как се гърчат БСП и ДПС, за да не изкажат отношението си към поредната срамна постъпка на Сидеров и депутатите от "Атака". Знаейки, че зависят от Сидеров и неговия "златен пръст", тези хора са готови да оставят една от най-важните комисии под негово ръководство."
Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила "Със съжаление наблюдавам как се гърчат БСП и ДПС, за да не изкажат отношението си към поредната срамна постъпка на Сидеров и депутатите от "Атака". Знаейки, че зависят от Сидеров и неговия "златен пръст", тези хора са готови да оставят една от най-важните комисии под негово ръководство." Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила

Сараево скърби за символа си - ваксаджията чичо Мишо

Цветя, свещи и лъснат до безупречност чифт обувки. С тези атрибути жителите на Сараево почитат паметта на един от символите на града си - чичо Мишо. Ваксаджията, работил в продължение на 60 години в студ и в пек, във война и в мир, почина на 83 години в началото на седмицата от сърдечен удар, разказва АФП. Цветя, свещи и лъснат до безупречност чифт обувки. С тези атрибути жителите на Сараево почитат паметта на един от символите на града си - чичо Мишо. Ваксаджията, работил в продължение на 60 години в студ и в пек, във война и в мир, почина на 83 години в началото на седмицата от сърдечен удар, разказва АФП.

Борисов: С мълчанието си БСП и ДПС окриляват поведението на Сидеров

"Със съжаление наблюдавам как се гърчат БСП и ДПС, за да не изкажат отношението си към поредната срамна постъпка на Сидеров и депутатите от "Атака". Знаейки, че зависят от Сидеров и неговия "златен пръст", тези хора са готови да оставят една от най-важните комисии под негово ръководство." Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила

Сидеров "помпа" имидж или "Атака“ не е удобна?

Социолози коментират печели или губи депутатът от скандала във Варна

    


Тютюнът не вирее със спуснати цени

Пуснатите директни пари от хазната бързо влизат в сметките на изкупвачите и те започват да си ги удържат от продажната цена. Тази година под формата на субсидии за тютюн хазната ще извади цели 88 млн. лева.

Реколтата
дърпа цената

Тютюнопроизводителите посочиха, че през 2013 г. изкупните цени са започнали от 7 лв. средно за килограм, а сега т Пуснатите директни пари от хазната бързо влизат в сметките на изкупвачите и те започват да си ги удържат от продажната цена. Тази година под формата на субсидии за тютюн хазната ще извади цели 88 млн. лева. Реколтата дърпа цената Тютюнопроизводителите посочиха, че през 2013 г. изкупните цени са започнали от 7 лв. средно за килограм, а сега т

“Локо” (Пд) седмица без пари на Канарските о-ви

“Локомотив” (Пд) ще изкара 7 дни в суперлукс в 5-звездния хотел “Руи Палас Мелонерас Ресорт” на Канарските острови, без да плаща за “олинклузив” на групата от 33 души. 

Собственикът на клуба Константин Динев трябва да плати само самолетните билети до Лас Палмас и обратно. Затова босът веднага приел още преди Нова година офертата за турнира “Масп “Локомотив” (Пд) ще изкара 7 дни в суперлукс в 5-звездния хотел “Руи Палас Мелонерас Ресорт” на Канарските острови, без да плаща за “олинклузив” на групата от 33 души. Собственикът на клуба Константин Динев трябва да плати само самолетните билети до Лас Палмас и обратно. Затова босът веднага приел още преди Нова година офертата за турнира “Масп

Събират подписи за 400 евро минимален доход в ЕС

Търсят се 10 000 българи, които за една седмица да подкрепят европейка инициатива за 400 евро минимален доход. Инициативата за безусловен базов доход стартира в целия ЕС през март минaлата година. Ако до 14 януари събере поне 1 милион подписа от най-малко 7 страни, ще влезе за обсъждане в Еврокомисията и Европарламента.

Приятелката на обесения Борис: Ако съм виновна за смъртта му, съдът и Господ да ме накажат

"Аз, в единствено число, Ангелина Ангелова, а не с най-различни анонимни имена заявявам, че Христо Бакалов беше и ще бъде един от най-близките хора в моя живот. С нищо не съм дала повод за тази трагедия. Ако съм виновна, има български съд и Господ, който ще ме накаже! Не търсете сензация в трагедията на хората, защото утре това може да ...

Мъж стана донор за три трансплантации

Възникналата на 6 януари донорска ситуация е първата за 2014 г.

"Атака" организира поредна телевизионна инвазия

На фона на новината, че главният прокурор Сотир Цацаров иска имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров, няколко негови съпартийци организираха в сряда поредна "инвазия" в национална телевизия. Този път на прицела на борците срещу колониализма и монополите попадна Нова телевизия. Повод за недоволството на депутатите от "Атака" стана участието на протестиращите Виктор Стоянов и Цветозар Вълков в предаването "Часът на Милен Цветков". Двамата носеха маски с лика на Сидеров в началото на разговора, за да онагледят позицията си срещу поведението на политика. Те участваха и в провелия се по-рано в сряда протест с искане имунитета му да бъде свален. Малко след началото на предаването в сградата на Нова телевизия се появили депутатите Деница Гаджева, Миглена Александрова, Димитър Димов, Илиян Тодоров и Калина Балабанова, отправяйки доста обидни реплики и заплахи срещу Стоянов и Вълков, съобщиха от медията. "Ще ви накараме да си изядете маските", заканили се атакистите. От Нова телевизия уточняват, че представители на партията многократно са били поканени да участват в предаването "Часът на Милен Цветков", но не са откликнали на поканата да дебатират в ефир, а са предпочели да причакат двамата гости във фоайето. Това е поредната такава проява на Сидеров и компания, като прицел на агресивните им действия неведнъж са ставали бТВ и БНТ.

Трансплантирани пациенти доплащат за животоподдържащи лекарства

София /КРОСС/ От 1 януари тази година сърдечно трансплантираните пациенти трябва да доплащат по 100 лв. на месец, а тези с трансплантиран бъбрек - по 150 лв. месечно, за да приемат животоподдържащите си лекарства, наречени имуносупресори.В случай, че не получава необходимата доза от тези медикаменти в продължение на 24 часа например, организмът на тези хора започва да отхвърля органа, който е присаден.Това съобщиха за Дарик пациентски организации, като поискаха Здравната каса незабавно да направи ревизия на списъка с лекарства, които покрива, и да изключи тези от тях, които ги няма на пазара, но по една или друга причина са още в списъка.Заради подобни неуредици се стигнало и до този случай, при който трансплантираните пациенти са изложени на риск.Причината трансплантираните пациенти да доплащат се поражда от появата на по-евтини генерични продукти, които заради разписаните наредби Здравната каса започва да покрива.Така финансовата институция спира да заплаща тези, които е покривала до момента.Генериците обаче от една страна са вредни за трансплантираните пациенти, а от друга - липсват на родния пазар. Коментира Пенка Георгиева от пациентски организации „Заедно с теб".„За съжаление, трансплантираните пациенти от януари 2014 г. трябва да плащат за своето лечение, т.е. за защита от отхвърляне на органа. Това са едни големи суми - 100-150 лв. на месец, които пациентите не могат да си позволят

И полицейският синдикат се възмути от Волен Сидеров

Униформените окачествиха случая като "позор за Народното събрание" и призоваха депутатите да сдържат агресията си по примера на протестиращите срещу кабинета Орешарски

Минусови температури на Хаваите и във Флорида

Страхотните студове в САЩ продължават, като температурните рекорди в отрицателната част на термометъра продължават да се множат. В Слънчевия щат Флорида температурите паднаха до нула и под нула граду...

Лични безпилотни самолети украсиха изложение в Лас Вегас

Не е птица, нито е самолет. Може би това, което се задава от небето, е личният безпилотен самолет на някой човек. Някои от летящите машини, представени на изложението за потребителска електроника в ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване