ГЕРБ поиска незабавната оставка на председателя на Фонда за лечение на деца

/КРОСС/ От ГЕРБ поискаха незабавната оставка на председателя на Фонда за лечение на деца заради многобройни сигнали за нарушения. Бившият председател на Обществения съвет на Фонда Калин Каменов каза, че е лъжа, че има увеличение на броя на децата, които са одобрени за лечение. В последния месец са одобрени 38 деца, а по негово време са одобрявали между 50 и 80 деца на месец: Винаги се дава, от няколко месеца, приоритет на децата на приятели, на колеги и на близки, което красноречиво показва как се работи във Фонда. Имало данни и съмнения, че във Фонда са назначени като експерти хора, които са в конфликт на интереси с представители на български и чуждестранни клиники, в които се изпращат български деца. Каменов посочи, че френска клиника, в която се лекуват български деца, отказва да извършва медицински интервенции, защото Фондът не е плащал за лечение през последните месеци. Десислава Атанасова призова за бързо приключване на започналата проверка във Фонда като заяви: "Надявам се, че всички данни, които се изнасят в публичното пространство от Обществения съвет и от всички родители на тези деца трябва да бъдат взети под внимание. Очаквам едно единствено адекватно решение, очаквам оставка на Ива Станкова."  

Toyota отново в топ продажбите на световния пазар

Продажбите на японската компания са нараснали с 2 на сто

Росел обмисля да подаде оставка заради съмненията покрай трансфера на Неймар


Президентът на "Барселона" Сандро Росел обмисля възможността да подаде оставка, пише "Вангуардия". Желанието му било да запази неопетнен имиджа на клуба, ако му бъде повдигнато обвинение, свързано с трансфера на Неймар.

Педи два дни "Мундо" обяви, че трансферът на бразилеца реално струва 95 млн. евро, а не официално обявените 57 милиона. Един от членовете на клуба Жорди Касес се е обърнал до прокуратурата и случаят ще бъде гледан от съдията Пабло Руис.

"Това е сигнал срещу...

Издирват млада жена от Бургас

ОДМВР – Бургас издирва 23 годишната Анелия Алдинова Хаджиева от Бургас, която е напуснала дома си вчера - 22.01.т.г. около 19.00 ч. Анелия е болна от шизофрения, като до момента близките й н...

Греков поиска среща на европейско ниво за тютюнопроизводителите

Спешна среща в Брюксел, на която да бъдат обсъдени проблемите на тютюнопроизводителите у нас, поиска министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков по време на среща с европейския комисар...

Прокуратурата започна ново разследване срещу Берлускони

Прокуратурата в Милано е започнала ново разследване срещу Силвио Берлускони по обвинения, че бившият премиер на Италия е подкупил свидетели по делото, по което той бе осъден - че е платил за секс с малолетна проститутка, информира Ройтерс.
Разследването последва присъдите срещу трима души по дело, свързано със Берлускони. Прокуратурата в Милано е започнала ново разследване срещу Силвио Берлускони по обвинения, че бившият премиер на Италия е подкупил свидетели по делото, по което той бе осъден - че е платил за секс с малолетна проститутка, информира Ройтерс. Разследването последва присъдите срещу трима души по дело, свързано със Берлускони.

НДСВ: Виновни за критиките в евродоклада са трите последни правителства

/КРОСС/ Три правителства - на ГЕРБ, служебното и сегашната коалиция между БСП, ДПС и "Атака" не решават основните проблеми, които се констатират в докладите на Европейската комисия. Това са трафика на наркотици, трафика на хора и общата контрабанда най-вече на цигари и алкохол. Това е становището на председателя на НДСВ д-р Антония Първанова по повод критичния доклад на ЕК за правосъдието и вътрешния ред. Всяка година докладите на Брюксел, на Държавния департамент на САЩ, а от миналата година и на руското правителство са едни и същи. Техните становища потвърждават ширещата се корупция, организираната престъпност и проблемите в съдебната система, които създават проблеми със сигурността в България. Организираната прeстъпност си съществува, независимо какво е правителството. Тя е в комфорт, което означава че властта е уплашена или зависима. По отношение на контрабандата и трафика на наркотици, директора на Агенция „Митници" Ваньо Танов беше сменен, но още не се констатира напредък. Директорът на „Гранична полиция" Захари Пенов обаче продължава да заема поста вече при три правителства, въпреки че във всеки доклад получаваме критики по отношение на трафика на хора. Ситуацията не се променя и това се отразява негативно на преговорите ни за влизане в Шенген. България загуби доверието на Европейската комисия като страна партньор. При три правителства се говори за злоупотреба с власт, но никой не бърка с пръст в раната

Бедните стават все по-бедни, а богатите - по-богати

1.6 млн. българи мизерстват, 2260 лв. е издръжката на домакинство от четирима

    


Индийски съд въведе групово изнасилване като присъда

Местният съвет нареди на 12 мъже да извършат сексуално насилие

БСП – Бургас ще предложи Станишев за водач на листата за евродепутати

Общинската конференция на БСП – Бургас ще се проведе на 25.01.2014 г. /събота/, от 10.00 часа в ДТ “Адриана Будевска”. На форумът ще присъства Председателят на НС на БСП Сергей Станишев. Конференцията ще протече при следния дневен ред:
-  Анализ на националното значение на изборите за Европейски парламент и работата на представителите на БСП в ЕП. Задачи на Общинската организация на БСП за подготовка на изборите за ЕП.
-  Избор на кандидати за представители на БСП в Европейския парламент.

- Заключително слово на Председателя на НС на БСП Сергей Станишев.

Над 200 са делегатите,  които ще участват в конференцията.

Общински съвет на БСП Бургас ще предложи Председателя на НС на БСП Сергей Станишев за водач на Националната листа на БСП с кандидати за евродепутати. Ще бъде направено и предложение, избираема позиция в листата да заема представител на БСП – Бургас.

След края на форума Сергей Станишев ще открие партиен клуб в бургаския комплекс „Изгрев”.

Около 20 млн. лева ще струва унищожаването на опасния химикал трихлоретан в "Полимери"-Девня

Има вероятност частичното бедствено положение на територията на завода "Полимери" в Девня да бъде удължено с още един месец. Това съобщи пред журналисти областният управител на Варна Иван Великов, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

Удължиха срока за въвеждане на касови апарати в автобусите

С шест месеца до 30 юни 2014 г. днес беше удължен срокът за въвеждане на касови апарати в автомобилния превоз. Това стана с гласуване в парламента на...

Няма две мнения: И Тутанкамон е бил македонец!

"Щом скопската гробница прилича на гробницата на Тутанкамон, значи е била негова, а той е бил македонец." Така Божидар Димитров коментира съобщението на македонски археолози, че са открили гробница на турски бей в Скопие, която приличала на гробницата на Тутанкамон.

Не махайте затвора доживот преди да осъдят Борисов

Николай Бареков призова да не се отменя наказанието" доживотен затвор без замяна", докато не мине операция "Чисти ръце", защото може да се окаже, че престъпленията на Бойко Борисов са толкова много, че няма да стигне времето за присъдите. Да бъдат свалени политическите окови от ВСС, апелира още той.

Б. Бонев: Поръчителите на убийството на Луканов са от БСП

/КРОСС/ „Убийците на Луканов бяха осъдени от СГС на доживотни присъди без право на помилване. След това бяха оправдани от Апелативния съд. Но голямата гавра с правосъдието беше извършена от Върховния касационен съд, където председател на състава беше Румен Ненков. Да, същият -  сега е съдия от КС, а синът му е депутат от ГЕРБ", пише във ФБ-профила си Богомил Бонев. „Тогава Ненков-старши се умилкваше на Първанов да го направи председател на ВКС и затова реши делото по този начин. Оправда убийците, защото на управляващите им беше неизгодно да признаят, че поръчителите са от собствената им партия", твърди вътрешният министър в кабинета на Иван Костов.      

Ново разследване срещу Берлускони

Прокуратурата в Милано е започнала ново разследване срещу Силвио Берлускони по обвинения, че бившият премиер на Италия е подкупил свидетели по делото, по което той бе осъден - че е платил за секс с малолетна проститутка, информира Ройтерс.
Разследването последва присъдите срещу трима души по дело, свързано със Берлускони. Прокуратурата в Милано е започнала ново разследване срещу Силвио Берлускони по обвинения, че бившият премиер на Италия е подкупил свидетели по делото, по което той бе осъден - че е платил за секс с малолетна проститутка, информира Ройтерс. Разследването последва присъдите срещу трима души по дело, свързано със Берлускони.

Нападателят на Костов: Обвинителният акт срещу мен е като жълт вестник

В Софийския районен съд тръгна делото на Иван Костов срещу Виктор Градинаров, който на 11 май 2013 г. се опита да нападне и обере политикът. Подсъдимият определи обвинителния акт като жълт вестник и заяви: „Знам какво съм направил, но така написаното не е вярно”.

Държавният дълг на Гърция е достигнал 317.3 млрд. евро


Държавният дълг на Гърция е достигнал 317.3 млрд. евро през третото тримесечие на 2013 г., като е съставлявал 173.4 на сто от брутния вътрешен продукт на страната. През въпросното тримесечие дългът е нараснал със 17 млрд. евро в сравнение със същия период на 2012 г. Това показват данните на статистическите служба на Европейския съюз и на Гърция, цитирани от в. "Етнос" и БТА.

Вестникът отбелязва, че по този показател Гърция е страната с най-висок държавен дълг в цяла Европа.
...

Наградиха патриарх Неофит и митрополити със "Самарски кръст"

Знакът се връчва в чест на 135-та годишнина от Освобождението на България

    


Мата счупи трансферния рекорд на Бербо

Престои Хуан Мата да стъпи на Олд Трафорд като играч на Манчестър Юнайтед.

Жилищата поевтинели с 1,8% през 2013 година

Пазарните цени на жилищата са паднали с 1,8 на сто през миналата година в сравнение с 2012-а, сочат данните на националната статистика.
Намаление на цените е отчетено в 24 от областните градове и в област София. По-значително то се е усетило в областите Сливен - със 7%, Враца - с 6,8% и Пазарджик - с 6,1%. Пазарните цени на жилищата са паднали с 1,8 на сто през миналата година в сравнение с 2012-а, сочат данните на националната статистика. Намаление на цените е отчетено в 24 от областните градове и в област София. По-значително то се е усетило в областите Сливен - със 7%, Враца - с 6,8% и Пазарджик - с 6,1%.

Пловдивските общински съветници си увеличиха заплатите

С 32 гласа "за", 2 "против" и 7 "въздържал се", светкавично, без никакъв дебат и буквално за секунди, пловдивските общински съветници увеличиха заплатите си с 454 лева. Това стана на първата сесия за тази година.

ЕК прати България на съд заради незаконните сметища

У нас има 113 сметища, несъответстващи на еврозаконодателството

    


Цветанов за евродоклада: Изключително тежка констатация

/КРОСС/ Загуба на европейско партньорство - това според Цветан Цветанов е акцентът в евродоклада за напредъка на България в областта на правосъдието и вътрешния ред, представен в сряда. Срещу критиките на Брюксел, които той окачестви като "изключително тежка констатация", Цветанов изправи аргументи в защита на управлението на ГЕРБ като заяви, че евродокладите тогава говорели за политическа воля. В предишните доклади на Европейската комисия много ясно е записано каква е тенденцията от 2010 г., когато излиза първият доклад от управлението на ГЕРБ - говори се за политическа воля, за сериозни операции, които са започнали срещу организираната престъпност, коментира Цветанов. "Това е периодът, в който бяха неутрализирани групи, които се занимаваха с въоръжени грабежи, отвличания. През 2012 г. имаше цялостен общ доклад за 5-годишния период от въвеждането на Механизма за сътрудничество и проверка. Там се говори за диалог с еврокомисията, а в доклада от 2011 г. се говори за интегритет на реформите, които се правят в службите от сектор "сигурност", посочи бившият вътрешен министър. По думите му най-острите констатации в последния доклад били за периода на сегашното управление и законодателните промени в сигурността, които "въобще не кореспондират с цялостната визия на един нормален сектор за сигурност, който има в държавите от Европейския съюз"

Сърбия – фаворитът на България за членство в ЕС

Именно заради това страната ни ще окаже и техническа, и експертна подкрепа на Сърбия

Правят евтини, биоразгаридими батерии от захар

Батерии могат да бъдат правени от захар. Те ще са евтини, биоразградими и ще се  презареждат, твърдят изследователи от Техническия институт на Вирджиния, съобщи CNET. 

„Захарта е перфектното съединение за съхраняване на енергия в природата. Затова е логично да се опитаме да използваме тази природна сила за разработване на батерии, които не са Батерии могат да бъдат правени от захар. Те ще са евтини, биоразградими и ще се презареждат, твърдят изследователи от Техническия институт на Вирджиния, съобщи CNET. „Захарта е перфектното съединение за съхраняване на енергия в природата. Затова е логично да се опитаме да използваме тази природна сила за разработване на батерии, които не са

Местан обеща да се изкупи всичкият тютюн


Няма да остане нито един килограм неизкупен тютюн.Гласът на тютюнопроизводителите е чут. Това обяви в ефира на държавното радио лидерът на ДПС Лютви Местан.

Да чуем гласа на тютюнопроизводителите означава да чуем собствения си глас, защото огромна част от парламентарната група на ДПС се състои от колеги, които са израснали с катранови ръце. Проблемът им е наша собствена съдба, обясни ситуацията Местан.

Двете партии, които стоим зад кабинета и самият кабинет, ще сторим...

Удължиха срока за касови апарати в автобусите

С 6 месеца се удължава срокът за въвеждане на касови апарати в автомобилния превоз. Това стана с гласуване на депутатите на първо и второ четене на Законопроекта за изменение на Закона за автомобилните превози, внесен от народните представители Камен Костадинов и Георги Свиленски.

БЕХ прави пълен дю дилиджънс на "Ремотекс"

Извършване на пълен финансов, правен и технически дю дилиджънс на "Ремотекс – Раднево" ЕАД, както и оценка, отразяваща справедливата пазарна стойност на дружеството, започва Българският енергиен холдинг (БЕХ).

„Информационно обслужване" одитира БОРКОР

Проектът БОРКОР трябва да приключи в края на март и ще започне приложение след оценката на експертите.

Атомен часовник показва точно време 5 милиарда години

Учени от Университета на Колорадо в САЩ представиха най-точния, по думите им, атомен часовник в света, съобщава The Verge. Смята се, че ако устройството е започнало да функционира при създаването на Земята, то днес щеше да показва точно време до секундата и най-вероятно часовникът ще надживее родната планета. За изследователите създаването му е сам Учени от Университета на Колорадо в САЩ представиха най-точния, по думите им, атомен часовник в света, съобщава The Verge. Смята се, че ако устройството е започнало да функционира при създаването на Земята, то днес щеше да показва точно време до секундата и най-вероятно часовникът ще надживее родната планета. За изследователите създаването му е сам

ГЕРБ пак демонстрира, че без тях не може да има кворум (допълнена)


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път демонстрира, че без депутатите му БСП и ДПС не могат да осигурят кворум на парламента и да се провеждат заседанията му.

Час преди официалния край на пленарното заседание – 14 ч., то беше прекратено заради липса на кворум. Малко преди 12 ч. при обсъждането на промени в закона за гражданското въздухоплаване се видя, че в залата са малко депутати и председателят Михаил Миков направи поименна проверка. При нея обаче не можаха да се съберат...

Цветанов: Не знам какъв е този тефтер на Кирил Рашков

Бившият вътрешен министър отрече да е знаел за потулен от МВР тефтер на ромския бос

Досега няма глобени заради пропуснати задължителни профилактични прегледи


С над 3 хиляди българи по-малко са отишли на задължителния годишен профилактичен преглед през миналата година в сравнение с предходната 2012 година, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). За 2013 година броят им е бил 3 546 855 .

Според справката, изготвена по молба на вестник "Труд", с 1000 по-малко са прегледите на децата до едногодишна възраст. По-малко са и във възрастовата група от 1 до 7 години, както и от 7 до 18 г. За сметка на това повече са...

ГЕРБ пак демонстрира, че без тях не може да има кворум


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път демонстрира, че без депутатите му БСП и ДПС не могат да осигурят кворум на парламента и да се провеждат заседанията му.

Час преди официалния край на пленарното заседание – 14 ч., то беше прекратено заради липса на кворум. Малко преди 12 ч. при обсъждането на промени в закона за гражданското въздухоплаване се видя, че в залата са малко депутати и председателят Михаил Миков направи поименна проверка. При нея обаче не можаха да се съберат...

Мъж се самоуби, докато баща му отсъствал от дома

Поморие е в шок, след като 32-годишният Николай Димитров се закла в дома си на ул. "Трапезица" в морския град. Тялото му е намерено от неговия 60-годишен баща, след като отсъствал два дни от къщата си, пише Флагман.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMSВъзрастният мъж се прибрал и заварил заключен Поморие е в шок, след като 32-годишният Николай Димитров се закла в дома си на ул. "Трапезица" в морския град. Тялото му е намерено от неговия 60-годишен баща, след като отсъствал два дни от къщата си, пише Флагман.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMSВъзрастният мъж се прибрал и заварил заключен

И Платон Лебедев излиза от затвора

Върховният съд на Русия намали наказанието на съдружника на бившия петролен магнат Михаил Ходорковски

Цветанов: Научих за тефтерчето на Цар Киро от медиите

/КРОСС/ Темата с тефтерчето на Кирил Рашков, по-известен като Цар Киро, има за цел да се отклони вниманието от реалните проблеми в държавата, смята зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Надявах се, че първият ви въпрос ще бъде каква ви е оценката за евродоклада, а вие не питате за доклада, което означава, че това е изиграло своята роля", обърна се той към журналисти в парламента. Цветанов отрече партията му да стои зад разпространяването на документа и заяви, че е научил за тефтерчето от медиите в сряда. В коментар за твърденията на вътрешния министър Цветлин Йовчев, че Цветанов е знаел за тефтерчето, бившият вицепремиер заяви: "Много са твърденията, които пуска министър Йовчев в публичното пространство, които въобще не кореспондират на истината, това не означава, че трябва да ги коментираме". По думите му да се твърди, че Рашков е влязъл в затвора, защото не е осигурил гласове за ГЕРБ, е несъстоятелно. Причина за осъдителната присъда на ромския бос са били хулиганските му действия. Рашков излежа 8 месеца в затвора, след като през 2011 г. се закани да убие вуйчото на убит младеж от Катуница. Момчето беше прегазено от микробус на 23 септември 2011 г. след скандал с клана Рашкови. Смъртта му предизвика размирици в Катуница.    

В Индия старейшини заповядали жена да бъде групово изнасилена

Полицията в Западен Бенгал, Индия, е арестувала 13 души във връзка с поредно групово изнасилване на жена. Смята се, че старейшините на селото, в което е живеела жената, са заповядали престъплението с...

Новите Ф1 болиди ще са много грозни! Това е Williams FW36

Днес на пазара излезе февруарският брой на специализираното издание за Формула 1 - F1 Racing. На корицата е дигитален образ на новия Williams FW36. Вчера Force India първи публикуваха образ на своя но...

С новия Изборен кодекс няма нужда от избори, защото Манолова предварително ще знае резултатите

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след приемането на новия Изборен кодекс, предложението за който бе на заместник-председателят на парламента Мая Манолова. Според Борисов след промените ЦИК ще ...

Система за сигурност в ДАТО спира теча на СРС-та

В ДАТО функционира система за сигурност, която гарантира, че не са използвани, не се използват и няма да се използват нерегламентирано специални разузнавателни средства. Това заяви председателят на ...

Дебелеем от централното отопление

Централното отопление предразполага към напълняване, защото тялото с него не трябва да изразходва калории, за да се топли, твърдят холандски учени, цитирани от Би Би Си. Екипът от университета на Маа...

Арестуваха Бийбър заради автомобилна гонка

Певецът се качил на колата след употребата на алкохол

    


Рашидов: Опозицията не осигурява кворуми, а иска оставка на правителството

 
Тях ги няма, не могат да си осигурят кворума, чакат ГЕРБ да ги обслужва. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по повод прекратеното заседание на Народното събрание, заради липса на кворум.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1.20 до 4.80 лева - ВЕЧЕ И СЪС SMS
„Опозицията не осигурява кворуми,   Тях ги няма, не могат да си осигурят кворума, чакат ГЕРБ да ги обслужва. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов по повод прекратеното заседание на Народното събрание, заради липса на кворум. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1.20 до 4.80 лева - ВЕЧЕ И СЪС SMS „Опозицията не осигурява кворуми,

Кой спечели безплатните билети за виртуозния "Концерт на възглавници"


Ференц Лист - това беше правилният отговор на въпроса "Кой композитор е бил известен и виртуозен пианист?", по който се състезаваха участниците в поредната игра на "Детски Дневник" и "Концерти на възглавници". 

Вярно отговориха общо 93 души, а право да участват в жребия, според условията, имаха 47 участници. 

Ваучерите за безплатни семейни билети (до двама родители и техните деца) отиват при потребителите caliber_6.5x55, mpp2003, kireto и velbg.

С тях...

Владимир Василиев ще е шеф на журито на балетния конкурс във Варна

Живата легенда на танца - Владимир Василиев, ще оглави журито на юбилейния Международен балетен конкурс във Варна през лятото. Той се провежда под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова и под егидата на ЮНЕСКО. Руският балетист ще направи и изложба със свои живописни платна. Владимир Василиев също така ще преподава в Международната лятна бале Живата легенда на танца - Владимир Василиев, ще оглави журито на юбилейния Международен балетен конкурс във Варна през лятото. Той се провежда под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова и под егидата на ЮНЕСКО. Руският балетист ще направи и изложба със свои живописни платна. Владимир Василиев също така ще преподава в Международната лятна бале

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване