Близо 300 полицаи пострадали при сблъсъците в Киев

/КРОСС/ По последни данни най-малко 278 сътрудници на украинските органи на реда са пострадали по време на безредиците в украинската столица Киев, предаде РИА Новости, като се позова на информация, предоставена от украинското вътрешно министерство.Най-малко 100 служители са хоспитализирани.„След събитията на улица „Грушевски" 278 сътрудници на органите на реда са потърсили медицинска помощ, от тях 105 са хоспитализирани", се казва в съобщение на украинското вътрешно министерство.Повечето от пострадалите са със закрити черепно-мозъчни травми, счупвания, изгаряния, порезни рани и отравяне с неизвестни вещества.

Хванат е бракониер при акция на инспектори на ИАРА Шумен на язовир „Тича“, уловът е дарен

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен са хванали бракониер при акция на язовир “Тича”. Контролните органи в продължение на няколко дни наблюдават лице от с.Ловец на язовир „Тича“, занимаващо се с бракониерски улов на риба.

Кръщават трибуна на Георги Славков

Една от трибуните на новостроящия се клубен стадион на “Ботев” (Пд) да носи името на Георги Славков - това предложиха в деня на погребението му фенове. Идеята тръгна в социалните мрежи и събра огромна вълна от одобрение. И със сигурност ще бъде приета от шефовете на “Ботев”, още повече че подобна практика за клубни легенди съществува по цял свят. Една от трибуните на новостроящия се клубен стадион на “Ботев” (Пд) да носи името на Георги Славков - това предложиха в деня на погребението му фенове. Идеята тръгна в социалните мрежи и събра огромна вълна от одобрение. И със сигурност ще бъде приета от шефовете на “Ботев”, още повече че подобна практика за клубни легенди съществува по цял свят.

В болницата в Петрич заваляха оставки

/КРОСС/ Осем сестри и четирима лекари от общинската болница „Рокфелер" в Петрич напускат колективно заради лоши условия на труд и неизплатени заплати.Най-осезаемо е напрежението в отделението по хемодиализа. Всичките осем медицински сестри са подали оставки. Една от тях - Величка Караиванова, признава, че когато си тръгнат, 28 болни практически ще останат без диализа.„Една диализна сестра минимум една година трябва да се обучи, за да работи в диализен център", коментира колежката й Таня Калдръмова.Сестринските заплати от под 500 лв. на месец не са изплащани от ноември, а парите не са единствената причина за масовото напускане. „Много ни е стар апаратният парк, не сме получавали нови апарати повече от 15 години, липсват много важни медикаменти, всеки ден старшата сестра е принудена да проси флаконче-две, банка-две, което изнервя нас, изнервя пациентите", обясни сестра Силвия Ангелова.В детско отделение има реална опасност пациентите да останат без лечение още следващата седмица. Лекарите тук са депозирали оставките си с крайна дата за напускане 27 януари.„В момента детско отделение е най-натоварено, предвид сезона, зимата и наистина там, ако се случи това, се очакват доста проблеми", обясни кметът на Петрич Вельо Илиев.Задълженията на болницата към различни фирми-снабдители възлизат на хиляди левове, а общинските сметки са запорирани и пари за заплати няма

Стадо слонове уби американска туристка

/КРОСС/ Американска туристка загина в националния парк „Каенг Крачан" в Тайланд. Трупът й бил намерен в джунглата, и ако се съди по вида на нараняванията, тя е станала жертва на цяло стадо слонове, съобщи АП, позовавайки се на местната полиция.От посолството на САЩ в Банкок потвърждават за инцидента, но не разкриват подробности около него. По думите на говорителя на полицията жената е изчезнала на 13 януари, а трупът й е открит пет дни по-късно от спасителна група. Тялото е изпратено за аутопсия, за да се определи точната причина за смъртта.В Тайланд в дивата природа живеят около 3 000 слонове. Местните медии съобщават, че в парка „Каенг Крачан" бродят много бракониери и може би това стои в основата на трагичния случай с американската туристка.

Македонец заплашва лиценза на ЦСКА

Тръгналият си от ЦСКА македонски нападател Християн Кировски заплашва лиценза на Тръгналият си от ЦСКА македонски нападател Християн Кировски заплашва лиценза на "червените". 28-годишният футболист се раздели с рекордьора по титли в България, като бе сключено споразумение за сумата, която трябва да му бъде платена. Срокът за нейното погасяване обаче вече от доста дни е изтекъл и това ще доведе отново до негативни

Подписаха споразумение за примирие в Южен Судан

/КРОСС/ Правителството на Южен Судан и южносуданските бунтовници подписаха споразумение за прекратяване на огъня, който да сложи край на конфликта, продължил 5 седмици, съобщи Агенция Франс прес. Президентът Салва Киир и бунтовническия лидер Риек Мачар подписаха споразумението в столицата на Етиопия Адис Абеба, където от известно време насам течаха прегоори. Правителство на Южен Судан също се съгласи да освободи 11 служители, близки до Мачар, които бяха задържани, след като борбата между съперничещите си части избухна на 15 декември. "Тези две споразумения са съставки, които ще създадат среда за постигане на общия мир в моята страна", каза Табан Дън, ръководител на делегацията на бунтовниците. Съединените щати, който изиграха ключова роля в подпомагането на Южен Судан да спечели независимост, определи споразумението като "критичната първа стъпка" и призова и двете страни да го приложат бързо. Конфликът в Южен Судан взе хиляди жертви, а половин милион души напуснаха домовете си.    

Битът харчи 2/3 от тока у нас

Две трети от електроенергията у нас се използва от битовите потребители. Това показват данните на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), обявени по време на кръгла маса, организирана от индустриалния бизнес в четвъртък.
“Индустрията използва малко ток при по-ниска цена - 108 лева за мегаватчас, докато битът плаща по 146 лева”, Две трети от електроенергията у нас се използва от битовите потребители. Това показват данните на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), обявени по време на кръгла маса, организирана от индустриалния бизнес в четвъртък. “Индустрията използва малко ток при по-ниска цена - 108 лева за мегаватчас, докато битът плаща по 146 лева”,

Раниха още един демонстрант в Киев, текат преговори на Янукович с опозицията

Още един демонстрант е получил огнестрелна рана в центъра на Киев, в момента той е в критическо състояние в киевска болница, съобщи „Обозреватель". При операцията на ранения от тялото му е изваден метален куршум. 

„Това свидетелства, че е използвано огнестрелно оръжие", заяви ръководителят на медицинската служба на киевския Площад на Независимос Още един демонстрант е получил огнестрелна рана в центъра на Киев, в момента той е в критическо състояние в киевска болница, съобщи „Обозреватель". При операцията на ранения от тялото му е изваден метален куршум. „Това свидетелства, че е използвано огнестрелно оръжие", заяви ръководителят на медицинската служба на киевския Площад на Независимос

Компания, чиито клиенти са водещи държави, ще развива туризма у нас

Представители на испанската компания THR, която е сред големите консултанти по развитие на национални брандове, стратегии и логистика в туризма, ще посетят България през февруари, за да се запознаят с предварителната стратегия за устойчиво развитие на българския туризъм, подготвена от Министерството на икономиката и енергетиката.

Няма европари за още нови автобуси за София

/КРОСС/ Няма да има европейско финансиране за втората поръчка за нови 170 автобуса за столичния градски транспорт, съобщава "Капитал Daily". След разговори между представители на Столичната община и Министерството на околната среда и водите, която управлява оперативна програма "Околна среда" се разбрало, че има 60% наддоговаряне и засега няма да има финансиране на проекта, каза за изданието съветникът от ГЕРБ Зафир Зарков. Така на практика през тази година ще бъдат доставени единствено 126 нови автобуса по другата поръчка на местната управа, която вече приключи и има подписан договор с изпълнителя. В началото на ноември миналата година общината обяви обществена поръчка за още нови автобуси за близо 98 млн. лв. Едно от условията на търга беше написано, че той ще бъде приключен след осигуряване на средства.      

Манджа ли е Странджа?

Ще се бетонира ли най- южното Черноморие на България, след като Висшият административен съд (ВАС) потвърди тези дни Общия устройствен план(ОУП) на Царево, одобрен през 2008 г. от тогавашния министър на регионалното развитие?
Този въпрос отново изкара еколозите по улиците на София. 








Ще се бетонира ли най- южното Черноморие на България, след като Висшият административен съд (ВАС) потвърди тези дни Общия устройствен план(ОУП) на Царево, одобрен през 2008 г. от тогавашния министър на регионалното развитие? Този въпрос отново изкара еколозите по улиците на София.

Левски връща Перес в Испания, застой при Гаджев

Левски все още не е получил официална оферта от Севастопол за Владимир Гаджев.

Кивито помага в борбата със стреса

/КРОСС/ Специалисти от Нова Зеландия откриха идеалният заместник на кафето и сладкишите в борбата със стреса. Оказа се, че ежедневната употреба на киви значително увеличава жизнеността и осигурява добро настроение. За целта е нужно да се изядат две кивита дневно. В хода на експеримента им станало ясно, че консумацията на зелените плодчета не само е гаранция за добро настроение, но и намалява стреса, умората и предотвратява депресията.

Университетите ще увеличат приема на медицински сестри

/КРОСС/ В университетите, които обучават студенти в медицински специалности, да се въведе не само държавна, но и общинска поръчка, предвижда мярка за справяне с дефицита на лекари в България, пише в.24 часа. Общините сами ще определят от какви специалисти имат нужда техните болници и ДКЦ-та. Работата по тази мярка трябва да започне още през 2014-а, но първите студенти по медицина-общинска поръчка, биха могли да започнат да учат чак през 2016 г. В стратегията е планирано и държавата да намали наполовина приема по специалности, в които има прекалено много медици, за сметка на тези, в които има дефицит на кадри. Университетите ще трябва да увеличат приема на медицински сестри. Целта е постепенно съотношението лекари-сестри да стане 1:2.  

Търсят Марио Николов от делото "САПАРД"

Да бъде издирено местонахождението на бизнесмена Марио Николов, който е сочен за “мозък” на схемата за източване на 13 млн. лв. от програма САПАРД. Това реши спецсъдът, след като бе принуден да отложи повторния старт на делото, следено под лупа от Брюксел.



































Да бъде издирено местонахождението на бизнесмена Марио Николов, който е сочен за “мозък” на схемата за източване на 13 млн. лв. от програма САПАРД. Това реши спецсъдът, след като бе принуден да отложи повторния старт на делото, следено под лупа от Брюксел.

Екоминистърът обясни поредната съдебна процедура на Брюксел с бездействието на ГЕРБ


Наказателната процедура срещу България за това, че не изгражда нови депа за отпадъци по европейските стандарти, е още от 2012 г., припомни министърът на околната среда Искра Михайлова на извънредна пресконференция по повод решението на Брюксел да съди България за това. 

Общо 113 са незаконните депа за отпадъци, а за последните седем години са изградени само две, каза Михайлова. Тя допълни, цитирана от БНР, че в момента в процес на изграждане са 18 депа.

"Ние взимаме...

По-евтини маратонки и анцузи, за да сме по-активни

/КРОСС/ Държавата ще работи активно с производителите и търговците на спортни стоки, за да предлагат спортни екипи като маратонки и анцузи и уреди на достъпни цени. Тази дейност е залегнала в одобрена от правителството Национална здравна стратегия и целта е повишаване на физическата активност на българите, за да са по-здрави, пише в.24 часа. Документът бе принципно одобрен от правителството на 21 декември, но по искане на голяма част от министрите здравният Таня Андреева трябваше да я доработи. Окончателното одобрение е станало на 21 януари с решение на подпис. Държавата ще работи заедно с частни фирми и за изграждането на спортни площадки и зали, чието ползване от хората да бъде евтино, предвижда още планът за действие на стратегията. Отговорник за всички спортни дейности според документа е Министерството на здравеопазването.    

Още един демонстрант в Киев получи огнестрелна рана

Още един демонстрант е получил огнестрелна рана в центъра на Киев, в момента той е в критическо състояние в киевска болница, съобщи „Обозреватель Още един демонстрант е получил огнестрелна рана в центъра на Киев, в момента той е в критическо състояние в киевска болница, съобщи „Обозреватель". При операцията на ранения от тялото му е изваден метален куршум. „Това свидетелства, че е използвано огнестрелно оръжие", заяви ръководителят на медицинската служба на киевския Площад на Независимос

Първанов се заклещи

10 дни след обявяването на АБВ президентът Първанов е заклещен в задръстване. И дори с моторетка като на Оланд му е трудно да се измъкне.
Малко повече от десет дни минаха и от скандала с любовницата на френския президент Франсоа Оланд, който не застрашава с нищо френската република, най-много да вдигне на крака омаломощения елисейски рейтинг. 10 дни след обявяването на АБВ президентът Първанов е заклещен в задръстване. И дори с моторетка като на Оланд му е трудно да се измъкне. Малко повече от десет дни минаха и от скандала с любовницата на френския президент Франсоа Оланд, който не застрашава с нищо френската република, най-много да вдигне на крака омаломощения елисейски рейтинг.

Борисов даде 2 гласа, но не "спаси" кворума

Парламентът вчера отново приключи работа предсрочно заради липса на депутати. Преди да обяви обедна почивка, зам.-шефката на парламента Мая Манолова изрично помоли колегите си да се върнат след половин час. Това не се случи и след поименна проверка председателят на Народното събрание Михаил Миков даде още 30 минути почивка за “събиране” на избраниц Парламентът вчера отново приключи работа предсрочно заради липса на депутати. Преди да обяви обедна почивка, зам.-шефката на парламента Мая Манолова изрично помоли колегите си да се върнат след половин час. Това не се случи и след поименна проверка председателят на Народното събрание Михаил Миков даде още 30 минути почивка за “събиране” на избраниц

ЕК представи амбициозни цели за защита на околната среда

Още по-амбициозни цели предложи Европейската комисия за опазването на околната среда до 2030 година. Според еврокомисарите емисиите парникови газове трябва да бъдат с 40% под нивото от 1990 година, а енергията от възобновяеми източници да бъде поне 27% от общо потребяваната.

Учениците учат за икономисти, а се търсят заварчици

/КРОСС/ Общо 136 283 ученици се обучават в 457-те професионалните гимназии в страната. Учениците искат да учат за икономисти, финансисти, готвачи и хотелиери. Работодателите търсят техници, монтьори, заварчици, шлосери и т.н. В същото време държавата усилено коментира големи проекти като „Южен поток", АЕЦ, инфраструктурно строителство, но в момента никой не готви кадри за тях. Така изглежда в момента картината на професионалното обучение и реализацията на пазара у нас, показа проучване на „Труд" сред образователни експерти, учители от професионалните гимназии, работодатели. „Тенденцията е в близките години недостигът на професионални кадри в област „Техника" да се запази", обясниха от образователното министерство за „Труд". Най-търсените специалности от учениците продължават да са в направленията „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг", „Растениевъдство и животновъдство" и „Електроника, автоматика и комуникационна и компютърна техника". В списъка на професиите са включени общо 47 направления с 239 професии и 556 специалности. Има 800 центъра за професионална подготовка, но едва десетина от тях са лицензирани по закон. „Работодателите търсят кадри, които имат квалификация и умения. Не такива с диплома, защото тя не е критерий", коментира вчера Божидар Данев председател на Българската стопанска камара (БСК) пред „Труд"

Няма европари за втората поръчка за 170 автобуса на София


Няма да има европейско финансиране за втората поръчка за нови 170 автобуса за столичния градски транспорт, съобщава "Капитал Daily". След разговори между представители на Столичната община и Министерството на околната среда и водите, която управлява оперативна програма "Околна среда" се разбрало, че има 60% надддоговаряне и засега няма да има финансиране на проекта, каза за изданието съветникът от ГЕРБ Зафир Зарков.

Така на практика през тази година ще бъдат доставени единсвено 126...

Протест срещу насилието пред посолството на Украйна

На протеста пред украинското посолство днес гражданите прочетоха обръщения към дипломатите

Костов: Казах на Градинаров, че безсмислено да ме напада, понеже е млад човек

Иван Костов се предпазил от нападателя си Виктор Градинаров с шезлонг и го убедил да се откаже от намеренията си.
 “Казах му, че е безсмислено, защото е млад човек”, разкри бившият лидер на ДСБ вчера в Софийския районен съд. Той бе разпитан като свидетел по делото срещу 37-годишния безработен мъж от Плевен, който на 11 май 2013 г. сутринта... Иван Костов се предпазил от нападателя си Виктор Градинаров с шезлонг и го убедил да се откаже от намеренията си. “Казах му, че е безсмислено, защото е млад човек”, разкри бившият лидер на ДСБ вчера в Софийския районен съд. Той бе разпитан като свидетел по делото срещу 37-годишния безработен мъж от Плевен, който на 11 май 2013 г. сутринта...

Брат на убит близнак: Видях да проблясва нож

"Видях острието на ножа да проблясва. Но не видях кога брат ми Марио е бил намушкан." Това разказа Мартин Данчев, който оцеля при клане в общежитие в Студентския град в края на февруари 2012 г. При инцидента загина неговият близнак Марио Данчев.

За кръвопролитието е обвинен съквартирантът им Илко Радев (19 г.). Той ще отговаря за убийство при пр "Видях острието на ножа да проблясва. Но не видях кога брат ми Марио е бил намушкан." Това разказа Мартин Данчев, който оцеля при клане в общежитие в Студентския град в края на февруари 2012 г. При инцидента загина неговият близнак Марио Данчев. За кръвопролитието е обвинен съквартирантът им Илко Радев (19 г.). Той ще отговаря за убийство при пр

Линиите на маршрутките в София стават 17

/КРОСС/ Столичният общински съвет реши да намали иниите на маршрутките в София на 17, а не както досега 48. Изискването към превозвачите е микробусите да не са по-стари от 6 години, а фирмите, които предложат да возят пътници с чисто нови коли, ще получат повече точки при оценяването. Маршрутките, които остават, са номер 5, 9, 10, 11, 12, 16, 17, 18, 22, 27, 29, 32, 35, 37, 40, 46 и 48. Запазва се таванът на цената на билета - 1.50 лева. От БСП настояха решението за конкурса да се отложи с 2 месеца, тъй като тогава щяла да е готова схемата за довеждащия транспорт до метрото. Съветниците заявиха, че не са против маршрутките, но не трябвало линиите да дублират градския транспорт, тъй като така се ощетявала общината. По техни изчисления около 40 000 души ползвали този вид транспорт. А заради дублирането на маршрутите кметството губело по около 18 млн. лв. годишно. Предложението за отлагане обаче бе отхвърлено от мнозинството на ГЕРБ. Те контрираха, че общината няма средства, за да осигури собствен транспорт по тези маршрути.  

Белия дом осъди насилието в Украйна

/КРОСС/ Белия дом осъди насилието в Украйна. „Ние осъждаме насилието в Киев", каза по време на пресконференция говорителят на Белия дом Джей Карни. „Продължаваме да призоваваме всички страни да се въздържат от насилие", каза още той. По думите му американската администрация продължава да разглежда „допълнителни мерки " срещу тези, които са съпричастни към актовете на насилие.Карни подчерта , че възникналите през последните дни в Украйна събития са "пряк резултат от нежеланието на украинското правителство да признае законните искания на своите граждани".        

Националната коалиция ще продължи да се бори с Асад

/КРОСС/ Началникът на сирийската Национална коалиция на опозиционните и революционните сили (NKORS) Ахмед Джарба заяви, че коалицията ще продължи да се бори срещу Башар ал Асад с помощта на други страни, предаде РИА "Новости". По думите му победата може да бъде постигната „само с външна помощ". "Надяваме се на подкрепа от целия свят. Борбата ни е една от най-важните - срещу тероризма, против режима, който използва химически оръжия срещу цивилното население", каза той.    

Дъждът от куршуми в Киев не стихва

Напрежението в украинската столица Киев не стихва. По последни данни милицията е простреляла още един демонстрант. Лекарите извадили от тялото му куршум, което е доказателство, че правоохранителните органи използват огнестрелно оръжие.

Тефтерът на Цар Киро е иззет незаконно

/КРОСС/ Пловдивската прокуратура започва разследване за корупционно престъпление във връзка с тефтера на Цар Киро, научи "Труд". Държавното обвинение е издало нареждане оригиналът му да се търси в МВР, митниците и във всички останали институции. "Ако оригиналът не бъде открит или ако тефтерът не е описан като веществено доказателство, протоколите за претърсване или изземване на къщите на Кирил Рашков, бележките в него няма да имат никаква стойност пред съда", коментираха юристи. "Тефтерът е иззет от къща на Рашков, разбита по време на бунтовете в Катуница през септември 2011 г., но обискът и изземването не са напълно документирани", потвърди пред "Труд " сигурен източник от вътрешното министерство. Той смята, че има основание в тази връзка да се образува дело срещу неизвестен извършител.    

Общинският съвет в Аврен ще гласува електронно

Общинският съвет в Аврен ще изгради система за електронно гласуване, съобщи председателят Марин Черкезов. Въпреки че се състои от едва 13 съветници, местният парламент има амбиция в най-скоро време да въведе новата система. „Защо да не е финансово рентабилно?! Знаете ли колко хартия ще спестим по-този начин?!“, аргументира се Черкезов, като не коментира цената на поръчката.

Каса с фалшиви пари в казино на Коко Динев

Каса с фалшиви евробанкноти, долари и левове е била открита в казино на собственика на футболния Локомотив (Пд) и известен хазартен бос Константин Динев. В сряда служители на полицията и данъчни агенти от София изненадали бизнесмена с внезапна проверка в прословутото му казино “Финикс”, което се намира на сантиметри от бариерата на граничен пункт Кулата.

Бракониер изръси 270 кг риба при гонка

Синът на мастит бракониер от шуменското село Ловец ръси един километър риба в кал и дъжд при гонка с инспектори и полицаи в района на язовир "Тича". Екшънът се разиграл в сряда по мръкнало, когато инспектори от отдел "Рибарство и контрол" към шуменската агенция устроили капан на младият Гюнай, син на прочутият Ремзи Азизов-Даракчията/54г./. Той Синът на мастит бракониер от шуменското село Ловец ръси един километър риба в кал и дъжд при гонка с инспектори и полицаи в района на язовир "Тича". Екшънът се разиграл в сряда по мръкнало, когато инспектори от отдел "Рибарство и контрол" към шуменската агенция устроили капан на младият Гюнай, син на прочутият Ремзи Азизов-Даракчията/54г./. Той

Жириновски развежда Барак Обама

Владимир Жириновски посъветва американския президент Барак Обама да се разведе със съпругата си Мишел, предаде РИА Новости. Лидерът на руските либералдемократи бил убеден, че ръководителите на големите държави трябва да са сами, тъй като жените пречат на мъжете си да управляват. Владимир Жириновски посъветва американския президент Барак Обама да се разведе със съпругата си Мишел, предаде РИА Новости. Лидерът на руските либералдемократи бил убеден, че ръководителите на големите държави трябва да са сами, тъй като жените пречат на мъжете си да управляват. "Погледнете как се е променил Обама, побелял е, набръчкал се е.

Удари ни свински грип, чакаме „Масачузетс”

Чакахме вируса „Масачузетс”, а ни удари свинският грип, известен още като H1N1, „Калифорния” или пандемичен. Това съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести и национален консултант по микробиология проф. Тодор Кантарджиев вчера и уточни, че над 80 на сто от пробите, взети на заболели, показват свински грип.

"Икономист" за доклада на ЕК: Депресиращо четиво

"Депресиращо четиво" - под това заглавие списание "Икономист" коментира оповестените вчера доклади на ЕК за България и Румъния, като заимства израза от коментара на британския посланик в София Джонатан Алън.

Вълна от песимизъм обзе Wall Street

Резултатите от сезона на отчетите и данните от Китай поставиха под натиск търговията отвъд Океана

    


Ученици се изнудват със секстинг

Ученици в тийнейджърска възраст се злепоставят или изнудват със секстинг. Това е ново явление, което набира скорост сред младежите в САЩ, но вече има и случаи в България. При него влюбените двойки си изпращат снимки, видео или текст с еротично или сексуално съдържание.

Правителството иска евтини маратонки, за да сме здрави

Държавата ще работи активно с производителите и търговците на спортни стоки, за да предлагат спортни екипи като маратонки и анцузи и уреди на достъпни цени. Тази дейност е залегнала в одобрена от правителството Национална здравна стратегия и целта е повишаване на физическата активност на българите, за да са по-здрави.
Документът бе принципно Държавата ще работи активно с производителите и търговците на спортни стоки, за да предлагат спортни екипи като маратонки и анцузи и уреди на достъпни цени. Тази дейност е залегнала в одобрена от правителството Национална здравна стратегия и целта е повишаване на физическата активност на българите, за да са по-здрави. Документът бе принципно

Упражнения за по-добро представяне в леглото

Подобрете вашата гъвкавост и издръжливост

    


Търговци ще сменят общи условия само след подпис от клиентите

Търговците ще са длъжни да уведомяват клиентите си лично, преди да променят общите условия по договорите, сключени с тях. А потребителите трябва да ги подпишат, за да важат. Това предлага депутатът от ДПС Йордан Цонев с изменения в Закона за защита на потребителите. Задължението ще е за всички фирми, които работят с договори с общи условия като еле Търговците ще са длъжни да уведомяват клиентите си лично, преди да променят общите условия по договорите, сключени с тях. А потребителите трябва да ги подпишат, за да важат. Това предлага депутатът от ДПС Йордан Цонев с изменения в Закона за защита на потребителите. Задължението ще е за всички фирми, които работят с договори с общи условия като еле

Испанската икономика показва признаци на растеж, но безработицата се увеличава

Нов рекорден връх регистрира безработицата в Испания през последното тримесечие на 2013 г. Според данните на националния статистически институт в Мадрид през изминалите три месеца безработицата в страната е достигнала 26,3%. След пет години на плаваща рецесия, предизвикана от имотната криза в Испания през 2008 г.

Най-важните новини от деня, четвъртък, 23 януари

Представиха две нови наредби, свързани с борбата с данъчни измами Две нови наредби, свързани с борбата с данъчните измами, представи...

Революция на кръстопът: Украйна между свободата и гражданската война

Украйна между свободата и гражданската война

За пръв път от началото на демонстрациите в Украйна сред протестиращите има жертви. И за да предотвратят влошаване на ситуацията, ЕС и Русия трябва да работят заедно, а не да оставят страната сама, смята коментаторът на "Дойче Веле" Инго Мантойфел.
Още миналата седмица имаше опасения, че конфликтът Украйна между свободата и гражданската война За пръв път от началото на демонстрациите в Украйна сред протестиращите има жертви. И за да предотвратят влошаване на ситуацията, ЕС и Русия трябва да работят заедно, а не да оставят страната сама, смята коментаторът на "Дойче Веле" Инго Мантойфел. Още миналата седмица имаше опасения, че конфликтът

Георги Миланов: Натрупах нови 3 кг мускули в ЦСКА (Москва)

Още когато пристигнах в ЦСКА, бе ясно, че трябва здраво да наблегна на физическата подготовка. Заех се веднага с тази задача и вече подобрих мускулната си маса с 3 кг.

Това обяви в интервю за клубната телевизия на московския гранд националът на България Георги Миланов. То е направено в Кампомайор (Пор), където ЦСКА е на лагер.

Офанзивният Още когато пристигнах в ЦСКА, бе ясно, че трябва здраво да наблегна на физическата подготовка. Заех се веднага с тази задача и вече подобрих мускулната си маса с 3 кг. Това обяви в интервю за клубната телевизия на московския гранд националът на България Георги Миланов. То е направено в Кампомайор (Пор), където ЦСКА е на лагер. Офанзивният

Горбачов призова Путин и Обама да се намесят в Украйна


По-рано днес бе разпространено отворено писмо на Михаил Горбачов до президентите Владимир Путин и Барак Обама с призив да започнат преговори по украинската криза. То е по повод подобен призив от ръководители на руското Движение "За правата на човека" държавните глави на Русия и САЩ да помогнат за незабавно прекратяване на насилието и предотвратяване на масово кръвопролитие.

В текста се казва още:

"Напълно и изцяло подкрепям този призив. Уверен съм във вашите сили да...

Преборете вината, която ви гризе всеки ден

Жените все повече се тормозят за неща, които само пилеят енергията им

    


Още един протестиращ в Украйна е прострелян

/КРОСС/ Още един протестиращите в Киев е ранен с огнестрелно оръжие при сблъсъци на улица „Грушевски". При операцията от тялото на ранения е изваден метален куршум. В момента състоянието на мъжа е критично. „Пострадалият е в критично състояние в 17-а болница. По време на операцията от него е изваден метален куршум. Това свидетелства, че е използвано огнестрелно оръжие", съобщи шефът на медицинската служба на киевския площад „Независимостта" Олег Мусий.Той подчерта, че до момента има информация за петима починали демонстранти, четирима от тях - убити. „Потвърждавам думите на хората, които са изнесли двете бездиханни тела и са видели огнестрелни рани при още двама души. По време на настъплението на „Беркут" те просто не успели да занесат телата в медицинския пункт. И двама загинали са останали на територията на специалните части", добави Мусий.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване