ВСС под сериозен прицел в евродоклада, който оцени като "обективен"


Висшият съдебен съвет (ВСС) оцени като "обективен и балансиран" доклада на Европейската комисия, тъй като в него "съществуват както критики и препоръки към ВСС, така и положителни оценки за отделни дейности".

"Приемаме забележките за необходимостта от системен подход към различните аспекти на дейността, както и изграждането на системи за наблюдение и оценка при прилагане на политиките на управление", се казва в официалната позиция на ВСС.



Това, което ВСС нарича...

Мехмед Дикме: Парите за тютюн отиват при държачи на кухи квоти

Протести на тютюнопроизводителите ще има и в Североизточна България, предрича бившият земеделски министър от правителството на Симеон Сакскобургготски Мехмед Дикме. Той е категоричен, че в бранша не може да има картелни споразумения.

Магнитна терапия лекува мигрена

Магнитно устройство може да се използва за лечението на някои видове мигрена, съобщава ВВС.
Въпреки, че за момента доказателственият материал все още е ограничен, магнитна стимулация на черепа дава положителни резултати при някои пациенти.

При тази терапия до черепа се поставя портативно устройство, което излъчва кратък магнитен пулс. При опити Магнитно устройство може да се използва за лечението на някои видове мигрена, съобщава ВВС. Въпреки, че за момента доказателственият материал все още е ограничен, магнитна стимулация на черепа дава положителни резултати при някои пациенти. При тази терапия до черепа се поставя портативно устройство, което излъчва кратък магнитен пулс. При опити

Опасения от "путинизация" на Украйна

Опасността от разпадане на Украйна е реална, твърди руски политолог

    


Отличиха дядо Кирил посмъртно с почетен знак

Покойният митополит Кирил беше отличен посмъртно с почетния знак „Самарски кръст”. Отличието беше прието от неговия наследник дядо Йоан, който също получи юбилеен знак. Церемонията по връчването на "Самарски кръст" се състоя в Синодната палата на Българска православна църква.

Таксуват разговорите по GSM на 30 секунди

Мобилните телефонни разговори ще поевтинеят от средата на април.

16 годишно момче от Перник направи специален клип колко много обича майка си - видео

 В интерент мрежата „Фейсбук” се появи видео клип, в който 16 годишно момче от Перник на име Виктор Борисов направиш специален клип за майка си.

Това видео трогна много хора. Момчето в клипа изразява много чувства, както и
любов! Повечето момчета на неговата възраст, не желаят да направят клип и да покажат колко много обичат майка си, защото щели да се „изложат”.