Готвят ново обвинение срещу Силвио Берлускони

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони ще бъде разследван по обвинения за вмешателство в делата срещу него. Прокуратурата в Милано съобщи, че е започнало ново разследване срещу Силвио Берлускони по обвинения, че бившият премиер на Италия е подкупил свидетели по делото, по което той бе осъден, че е платил за секс с малолетна проститутка.

Страната ни защитава европейската си ориентация

Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност

    


Още 2 училища излизат в грипна ваканция във Варна и областта

След СОУ „Св. Климент Охридски” в Дългопол още 2 училища във Варна и областта излязоха в грипна ваканция. От РЗИ – Варна, са издадени предписания учебният процес в ОУ „Константин Арабаджиев“ във Варна и в ОУ „Св. Климент Охридски“ в село Константиново да бъде преустановен до 28 януари включително.

На 25 и 26 януари 2014 г. в Перник ще се проведе конкурс “Тъпан бие, оро се вие”

На 25 и 26 януари 2014 г. в рамките на 23-я Международен фестивал на маскарадните игри “Сурва 2014” Перник ще се проведе конкурс “Тъпан бие, оро се вие” за представяне на традиционните за маскарадната ни обредност персонажи оркестър и сватбари - игроорци. В конкурса за участие са подали заявки 16 групи разпределени по области:

Участници от 7 области, 9 общини.
Област Перник, Община Перник – 7 групи
1. НЧ...

Продължава

"Топлофикация София" поиска да изтегли от ДКЕВР общите условия


"Топлофикация София" ЕАД поиска от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) оттегляне на внесените общи условия заради необходимостта от актуализация и синхронизация с промените в нормативната уредба, съобщиха от дружеството.

Новите общи условия бяха оповестени в началото на юли и след обществено обсъждане през август бяха внесени за одобрение от енергийния регулатор.

В хода на обсъждането представителите на гражданските и потребителски организации...

"Топлофикация София" поиска да изтекли от ДКЕВР общите условия


"Топлофикация София" ЕАД поиска от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) оттегляне на внесените общи условия заради необходимостта от актуализация и синхронизация с промените в нормативната уредба, съобщиха от дружеството.

Новите общи условия бяха оповестени в началото на юли и след обществено обсъждане през август бяха внесени за одобрение от енергийния регулатор.

В хода на обсъждането представителите на гражданските и потребителски организации...

Сър Алекс взе Берба с “Бентли”, Мата чупи рекорда с хеликоптер

На 31 август 2009 година малко преди полунощ сър Алекс Фъргюсън отиде с личното си “Бентли” да вземе Димитър Бербатов от летището. Това беше рекордният трансфер в цялата история на “Манчестър Юнайтед” - 30,75 милиона лири.

Четири години и половина по-късно испанецът Хуан Мата пренаписва историята с 37 милиона паунда. За звездата на “Челси” шефов На 31 август 2009 година малко преди полунощ сър Алекс Фъргюсън отиде с личното си “Бентли” да вземе Димитър Бербатов от летището. Това беше рекордният трансфер в цялата история на “Манчестър Юнайтед” - 30,75 милиона лири. Четири години и половина по-късно испанецът Хуан Мата пренаписва историята с 37 милиона паунда. За звездата на “Челси” шефов

Вежди Рашидов дари книги на пернишката библиотека

 Депутатът от ПП ГЕРБ Вежди Рашидов се включи в инициативата на МГЕРБ-Перник „Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека”. Бившият министър на културата дари за каузата десетки изключително ценни издания, които ще бъдат предоставени на регионалната библиотека „Светослав Минков”, съобщиха от ГЕРБ Перник за zaPernik.com.

„Винаги се опитвам да помагам на младите хора. Моето дарение се състои от много ценни енциклопедии, каталози и книги....

Продължава

Новият градски прокурор на София встъпи в длъжност

София /КРОСС/ Христо Динев встъпи в длъжност като ръководител на Софийска градска прокуратура. Пред колегите си той каза, че принципите на работа в градската прокуратура ще бъдат екипност и диалогичност. Главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на Софийската апелативна прокуратура пожелаха успех на Динев.На 16 януари Динев беше избран за градски прокурор на София от Висшия съдебен съвет с 16 гласа „за", четири „против" и трима „въздържал се". Другият кандидат за позицията беше Бойко Атанасов, който получи пет гласа в своя полза.

Йотова: Евроизборите ще са много по-различни от изминалите

/КРОСС/ „Станаха прекалено много депутатите. Не знам как е било организирано посещението до Тайван. Когато се правят подобни мисии е недопустимо някой друг да плаща за тях. Как някой може да бъде независим, ако някой друг плаща за подобно пътуване. Длъжни сме да пазим авторитета на институциите и последните събития не правят това", заяви евродепутатът Илияна Йотова в предаването „Още от деня" по БНТ. Тя коментира темата за посещението на народни представители от четири групи в НС, които пътували до Тайпе на своя глава въпреки забраната на Михаил Миков. „Има тотално непознаване на собствения статут на народния представил и неговите задължения. Във всяко едно действие, когато си се заклел да работиш в името на страната, трябва да знаеш кого представляваш", добави тя. „Години наред България се оттегляше от много от позициите, които имаше в международно отношение. Вече като член на европейското семейство отношенията са много различни, но нямаме позиции", каза още тя. По отношение на посещението на Страхил Ангелов в Сирия, Йотова заяви, че той задължително трябва да обясни за какво става въпрос: „Ние самите трябва да влезем в тази спирала на обясненията и категорично да заявим, че това не е официална визита". „Всяка една от политическите групи се прибра и започна да мисли за собствената си кампания и това, което се случва в съседните държави и в Европа остана на заден план

В "Левски" още не е постъпила оферта за Владимир Гаджев


В "Левски" все още не е постъпило предложение за трансфера на Владимир Гаджев в украинския "Севастопол", твърди "Гонг".

Сделката за полузащитника беше считана за сигурна и финализирането й се очакваше до дни. Според различни информации, сините трябва да получат около 370 хил. евро за играча.

Българският национал е спряган за договор за срок от 2.5 години с месечна заплата от 30 хил. евро. Пред в. "Тема Спорт" старши треньорът на "Севастопол" Ангел Червенков заяви, че...

Сърбия ограничи правата на малцинствата

Наши сънародници от Босилеград съобщиха, че вследствие на законови промени са ограничени техните права да основават медии и институции от особено значение, да подават жалби до Конституционния съд, да сключват договори с международни организации и др.

Canon с конкурс "Снимка на годината - България 2013"

В конкурса могат да участват само снимки на български автори

Почетните граждани на София ще декларират били ли са агенти на ДС


Преди да бъдат одобрени за званието "Почетен гражданин на София" кандидатите ще трябва да попълнят декларация били ли са агенти или част от бившата Държавна сигурност (ДС). Това реши днес на редовното си заседание Столичния общински съвет по предложение на съветниците от десницата Владимир Кисьов (СДС), Атанас Атанасов (ДСБ) и Вили Лилков (ДСБ). Промяната в Наредбата за символиката и отличията не беше подкрепена само от групата на БСП.

"Вместо да се обединяваме, се разединяваме. Да...

Идва студът, снегът ще завали следобед

През следващото денонощие ще започне чувствителна промяна на времето. Ще бъде облачно, а след пладне и с валежи от дъжд. В северозападните райони от страната валежите ще са от сняг. През нощта срещу събота и в по-източните части на Дунавската равнина дъждът ще премине в сняг, а в централните райони и Лудогорието ще има условия за образуване и на През следващото денонощие ще започне чувствителна промяна на времето. Ще бъде облачно, а след пладне и с валежи от дъжд. В северозападните райони от страната валежите ще са от сняг. През нощта срещу събота и в по-източните части на Дунавската равнина дъждът ще премине в сняг, а в централните райони и Лудогорието ще има условия за образуване и на

НДСВ ще участва в изборите за ЕП с партньори

Според Станимир Илчев най-голяма близост има с Реформаторския блок

    


250 лв глоба за пиян варненец, счупил сигнална лампа на патрулка с тухла

Районен съд - Варна наложи глоба от 250 лв. на 34-годишния Б.Христов за проява на дребно хулиганство. На 22 януари т.год., около 15,50 часа на кръстовището на улиците „Акад. Курчатов“ и „Ботевградски проход“, 34-годишният мъж ударил с тухла по лампа за светлинна сигнализация, монтирана на полицейски патрулен автомобил, вследствие на което причинил унищожаването й.

Кръстиха новото правнуче на кралица Елизабет II

/КРОСС/ Новородената дъщеря на внучката на британската кралица Елизабет Втора Зара Филипс се казва Миа Грейс, това съобщи съпругът на Зара в социалната мрежа Twitter. 32-годишната шампионка по конен спорт роди първото си дете от съпруга си Майк Тиндъл миналия петък. Бебето е 16-то в реда за наследяване на британския трон и четвъртото правнуче на кралицата.  

Сто години по-късно


Публикацията е от портала "Култура". Вътрешните заглавия са на "Дневник":

Замисляли сте се колко от онова, което ни се случва днес, носи отпечатъка от матрицата на една година: 1914? Без глобалния крах, резултат от Голямата война (наричана още Европейска или Първа световна), Европа нямаше да е такава, каквато е днес. Тя нямаше да отвори вратите си за две тоталитарни диктатури, един Холокост и вълна от масови убийства на хора, последвани от две големи икономически кризи (1929 и 2008),...

Свободата в света намалява за осма поредна година

Свободата в света намалява за осма поредна година, показва годишният доклад на международната неправителствена организация "Фрийдъм хаус". Въпреки всичко докладът показва и положителни знаци. Броят на страните, в които хората избират чрез гласуване своите власти, са 122, което е увеличение с четири спрямо 2012 година.   На този фон обаче 54 държави са показали значително отстъпление по отношение на спазването на човешките права и свободи, докато при едва 40 ситуацията се е подобрила. Това е и причината "Фрийдъм хаус" да посочи, че "глобалната свобода" намалява.   Най-забележителни през миналата година са били събитията в Египет, които са довели до отстъпление на демократичните му институции след военния преврат. Сериозни пречки пред демократичните права се наблюдават и в редица други големи, политически влиятелни страни, включително Русия, Украйна, Азербайджан, Турция, Венецуела и Индонезия, отбелязва Фрийдъм хаус.   "Някои лидери ефективно разчитаха на "модерен авторитаризъм", отслабвайки политическата опозиция, без да я унищожават. От централно значение за модерните авторитарни ръководители е установяването на контрол върху институциите, които подкрепят политическия плурализъм. Те се стремят да доминират не само изпълнителната и законодателната власт, но също и медиите, съдебната система, гражданското общество, икономиката и силите за сигурност", пише "Фрийдъм хаус".   Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган е даден за пример като държавен лидер, който проявява засилващи се авторитарни наклонности, включително при потушаването на протестите в Истанбул и кампанията срещу критиците в медиите.   Организацията все пак отбелязва, че гражданските свободи са се подобрили в Тунис и я определя като най-обещаващата страна от Арабската пролет.   Напредък се наблюдава и в Пакистан благодарение на успешните избори и безпроблемната смяна на властта. Подобрение е отчетено също в Мали, Кот Д`Ивоар, Сенегал, Мадагаскар, Руанда, Того и Зимбабве. Хондурас, Кения, Непал и Пакистан.   "Фрийдъм Хаус" отбелязва, че повечето страни в Европа спазват демократичните стандарти и гражданските свободи, въпреки че в много от тях се наблюдава нарастване на националистическите чувства като реакция на притока на имигранти. Подобни изводи за Европа имаше и в доклада от 2013 година.

Шакира кръсти най-интимния си албум „Шакира“

Очаква се албумът на Шакира да тръгне в продажба на 24 март във Великобритания и на 25 март в САЩ.

Тютюнопрозиводителите от Гоцеделчевско прекратяват протестите

Благоевград /КРОСС/ Тютюнопроизводителите от Гоцеделчевско прекратяват протестните си действия. Решението бе взето днес след проведена среща между местните жители и народните представители от ДПС Ахмед Башев и Алиосман Имамов.Депутатите обещаха пред тютюнопроизводителите да не остане нито килограм непродаден тютюн, както и че сумарно приходите от продукцията ще бъдат повече от миналата година.Въпреки това стачната готовност сред тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско остава, заяви за Дарик председателят на Сдружението на ориенталски тютюн и кмет на община Сатовча Арбен Мименов.Протестите на тютюнопроизводителите стартираха преди около две седмици. Действията им бяха продиктувани от ниската изкупна цена на продукцията им, която тази година е средно 5 лв./кг., съобщи Дарик.

Дрога и антични предмети откриха при обиск на апартамент в Хасково

54-годишен хасковлия и 29-годишният му син са задържани за притежание на дрога и антични предмети. 

Вчера криминалисти от РУП - Хасково извършили претърсване в жилище на бул. „България“. В него са открити 120 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на амфетамин. 

В хода на претърсването в помещението е намерена 54-годишен хасковлия и 29-годишният му син са задържани за притежание на дрога и антични предмети. Вчера криминалисти от РУП - Хасково извършили претърсване в жилище на бул. „България“. В него са открити 120 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на амфетамин. В хода на претърсването в помещението е намерена

Срещата в Давос отклони вниманието от европейските борси

Пониженията на основните индекси бяха стимулирани и от песимистичните икономически данни от Стария континент

    


Убитите в Киев - с боеприпаси, с които милицията не разполагала

МВнР - със съвети към пътуващите към Украйна българи

    


МВнР с призив към българите, пътуващи до Украйна

Във връзка с ескалация на напрежението в Украйна, МВнР съветва пътуващите български граждани предварително да се осведомят за обстановката в градовете на пребиваване, съобщиха от пресцентъра на Минист...

Създадоха материал 200 пъти по-силен от стоманата

Научната фантастика и реалността се срещат в новия материал графен, който учените от Университета в Манчестър са изобретили, съобщава Ройтерс, цитирана от БГНЕС. Смята се, че графенът е способен да...

Правата на гражданите по света - влошени за осма поредна година

Състоянието на гражданските права и свободи по света се е влошило за осма поредна година. Принос за тази тенденция са имали военният преврат в Египет, авторитаризмът във Венецуела и потискането на опозиционни групи в Русия. Това оказва публикуван днес доклад на организацията "Фрийдъм хаус".

Кунчо Кунчев гостува в Галерия „Поморие“

На 28.01.2014г. /вторник/ от 18.00 часа в Галерия „Поморие“ ще бъде открита самостоятелна изложба скулптура и рисунка сух пастел на сливенския художник Кунчо Кунчев.

 

Роден на 04.04.1957г. в с. Баня. Завършва ВТУ “Св. Кирил и Методий” през 1982г. Работи в областта на живописта, графиката, скулптурата, илюстрацията. От 1984г. участва в национални изложби,а също в Симпозиум в дърво, Ясна поляна – 1990г., Симпозиум в камък, Созопол – 1997г., Симпозиум в дърво, Стара Загора – 2000г., България. Самостоятелни изложби: 1995г., 1997г., 1998г., 1999г. – Сливен, 1998г. – Пловдив, България. Негови творби се намират в Художествени галерии и частни колекции в България.Член е на СБХ,живее в град Сливен. От 1992г. работи като преподавател в НХГ „Д.Добрович“ , гр. Сливен.

 

Успелите българи: Как пешката Антоанета се превърна в царица

Тя е изключително спокойна, земна. Тя е световна шампионка по шах, но няма вид на жена, прекарала детството си в отшелничество и жестока дисциплина, които да я осакатят. Нали ги знаете онези китайски шампиони, дето разбират, че има живот извън залата едва когато системата ги изхвърли. Е, Тони няма нищо общо.
Господ я обича и я е дарил с талант за Тя е изключително спокойна, земна. Тя е световна шампионка по шах, но няма вид на жена, прекарала детството си в отшелничество и жестока дисциплина, които да я осакатят. Нали ги знаете онези китайски шампиони, дето разбират, че има живот извън залата едва когато системата ги изхвърли. Е, Тони няма нищо общо. Господ я обича и я е дарил с талант за

Откриха дрога и антични предмети при обиск на апартамент в Хасково

54-годишен хасковлия и 29-годишният му син са задържани за притежание на дрога и антични предмети. 

Вчера криминалисти от РУП - Хасково извършили претърсване в жилище на бул. „България“. В него са открити 120 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на амфетамин. 

В хода на претърсването в помещението е намерена 54-годишен хасковлия и 29-годишният му син са задържани за притежание на дрога и антични предмети. Вчера криминалисти от РУП - Хасково извършили претърсване в жилище на бул. „България“. В него са открити 120 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на амфетамин. В хода на претърсването в помещението е намерена

Вдигат заплатите на учителите

Вдигат заплатите на учителите средно с 50 лв. Така средната работна заплата на педагозите през тази година ще бъде 778 лв. срещу 720, колкото е в момента, съобщи лидерът на СБУ Янка Такева.

Екоорганизации дадоха 6 месеца на държавата да реши проблема със Странджа

София /КРОСС/ Екоорганизации дадоха срок от 6 месеца на българските институции, за да решат казуса с изграждането на туристически комплекс в близост до природния парк "Странджа". В противен случай те ще поискат от Европейската комисия да започне наказателна процедура срещу България. Заедно с това „зелените" ще инициират и международна кампания - Брюксел да направи пълна проверка на всички програми, финансирани с евросредства, на които изпълнител е Екоминистерството.Зелените искат още омбудсманът и прокуратурата да излязат с тълкувателни решения по съдебните казуси, свързани с парка, а НС въведе задължителна екооценка но общите устройствени планове на общини. Снимка: Булфото, всички права запазени    

Йончев: В Тайпе на плаж не сме ходили, отидохме по работа

/КРОСС/ "Подобни пътувания са една установена практика за контакти с Тайван. Ежегодно такива делегации пътуват до там. България не поддържа дипломатически връзки с Тайван, в същото време светът контактува с Тайван". Това заяви в предаването „Часът на Милен Цветков" на Нова ТВ Румен Йончев от Коалиция за България, един от народните представители, които са отишли до Тайпе на своя глава въпреки забраната на Михаил Миков. Румен Йончев от Коалиция за България, Венцислав Лаков от „Атака", Петя Раева от ДПС и Владимир Тошев от ГЕРБ използвали ваканцията, за да отскочат до Азия. "Ние не сме отишли да изкараме времето по плажовете, там няма плажове, отидохме, за да свършим работа - да се опитаме да отворим пазара за взаимен обмен. Направихме го, защото никой не го върши. Аз не се страхувам да общувам с политици с Тайван, не смятам, че това ще има отражение на отношенията на България с Китай", заяви Йончев. "Отношенията между Китай и Тайван са много динамични, 200 милиарда е оборотът между двете, защо ние трябва да избягваме този пазар?", попита той. "Това, което чух, е политическо безхаберие", заяви по телефона проф. Динко Динков, преподавател по международно право. От УНСС. "Добре е тези хора, като са тръгвали, да видят малко историята, това, което са предприели, е скандално. Има нужда да разберем различните аспекти на китайския въпрос", добави професорът

Защо при толкова много влизания с взлом в къщите на хората от село Драгичево уличното осветление изгасва в 00.30 часа

Не мога да разбера защо при толкова много влизания с взлом в къщите на хората от село Драгичево, уличното осветление изгасва в 00.30 часа.

Към кого бихме могли да се обърнем за адекватно решение по въпроса?

Читател на zaPernik.com

Обърнете се към кмета на село Драгичево.

Държавата получи ултиматум за мерки срещу строежи в парк "Странджа"

Десетдневен срок да предприеме законови и кадрови мерки срещу застрояването на парк "Странджа" заради реанимирания от съда общ устройствен план на община Царево, дадоха от екокоалицията "За да остане природа в България" на държавата. След това Европейската комисия ще бъде сезирана да започне наказателна процедура срещу България за нарушаване на три европейски директиви и за всяко последващо строителство, основано на устройствения план. Докато трае този срок обаче екозащитници ще протестират срещу новите опити за застрояване на защитените територии. След като демонстрациите вече започнаха в сряда в София, в четвъртък те ще продължат в Бургас, а от петък ще се разпрострат и в Пловдив, Русе, Сливен и други градове. С персонални писма до всички депутати природозащитниците искат от тях да приемат спешни поправки в законите за устройството на територията и за управление на Черноморското крайбрежие, с които общите устройствени планове на общини, одобрени без оценка за съответствие със законите за околната среда и за биоразнообразието, както е случаят с този на Царево, да бъдат обявени за нищожни. Коалицията настоява още да бъде разрешено на заинтересовани да могат да обжалват общте устройствени планове и екооценките. От Орешарски пък се иска да извърши персонални промени в регионалното и ековедомството и да освободи хората, поставящи под риск цялото финансиране от еврофондовете. Отправено е и искане към главния прокурор да се обърне към седемчленен състав на Върховния административен съд (ВАС), който да разреши проблема с противоречащите решения по отношение достъпа до правосъдие. По случая еколозите ще се обърнат и към омбудсмана. Катерина Раковска от WWF България коментира, че планът на Царево е пощадил от застрояване само устието на р. Велека и Силистар, но причината е , че само там има изрична забрана за строителство. Петко Цветков от Българска фондация "Биоразнообразие" обясни, че отмяната на решението за нищожност на плана на Царево е по вина на зам.-министъра на околната среда и водите Чавдар Георгиев. До 12 декември 2013 г. екоминистерството защитава пред съда тезата, че не може да има общ устройствен план без задължителната екологична оценка. Ден по-късно Георгиев, изтегля всички досегашни становища на МОСВ и внася нови, с които позицията става коренно противоположна – че ОУП на община Царево е одобрен и може да бъде прилаган, а липсата на екологична оценка "не води до такава инвалидност на акта за одобряването му, която да го лишава от възможността за постигането на поставените му от закона цели". Според организацията става въпрос за "безпрецедентен правен абсурд, който срива доверието на обществото към държавността и правовия ред", който ще доведе до възобновяване на наказателната процедура и финансови санкции от страна на Европейската комисия поради грубо нарушение на европейското екологично законодателство.

Вижте кои интернет пароли сме използвали през 2013 г.

Потребителите в интернет твърде често не защитават достатъчно добре сигурността си в мрежата. Въпреки че кражбата на лични данни е познато явление,...

До август обявяваме пред ЕК как ще разпределим евросредствата за земеделие

1 август е крайният срок, в който България трябва да обяви пред Европейската комисия (ЕК) решението си за преразпределянето на земеделските субсидии...

Израел готов на мир с Палестина

/КРОСС/ Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху заяви в четвъртък готовността на страната за мир с палестинците. Ръководителят на правителството на еврейската държава, каза по време на Световния икономически форум в Давос.По време на Международния икономически форум в Давос Нетаняху заяви, че е „готов за истински, искрен, сигурен мир". Израелският премиер допълни, че се надява и палестинският президент Махмуд Аббас да е готов за същото.Според министър-председателя за улесняване на мирния процес могат да способстват инвестициите в израелската икономика.

Търсят автоморга - намират разфасована сърна

МВР разби незаконна площадка за разкомплектоване на автомобили в бившия стопански двор на самоковското село Райово. На входа на работилница в обекта намерили полиетиленов чувал с части от тяло на сърна - глава, четири крака и кожа. В колата на стопанина са намерени и биологични следи от животното.

Спипаха Пламиката и брат му от Тева за множество грабежи на дрехи и вещи от магазини и столични молове

 Спипаха П. С. Пламиката и брат му Е. С. за множество грабежи на дрехи и вещи от магазини и столични молове!

Братята от кв. Тева са добре познати на МВР не само в гр. Перник, но до момента справедливостта не е възтържествувала, този път се надяваме прокуратурата да си свърши качествено работата.

Неграмотни и пошли хора, живеейки на гърба на хората, като ни обират перманентно от 20 години, е по-добре да бъдат там където им е мястото.

Информация на читател...

Продължава

Няма да оставим пациенти без лечение, уверяват от МЗ

С промяна в наредба плащат онколекарства със закъснение, алармира омбудсманът

    


"Атака" с нова националистическа мярка - 10 на сто ДДС за български храни


"Атака" излезе с нова мярка за защита на родното производство - данък добавена стойност за произведените на територията на България хранителни продукти да бъде намалена на 10 на сто. Поправката в закона за ДДС е внесена днес в деловодството на парламента и под нея стоят подписите на 10 депутати от "Атака", но не и на партийния лидер Волен Сидеров.

"През последните години, по редица причини наблюдаваме една възходяща линия в посока покачване цените на хранителните продукти в световен...

Apple ще таргетира реклами според настроението на потребителя


Apple е получила патент за нова система за таргетиране на реклами към потребителите. За разлика от традиционните платформи разработката на компанията ще подбира рекламите на базата на настроението на потребителите, съобщава онлайн изданието CNET.

Системата ще създава "базови поведенчески" профили на потребителите, спрямо които ще прогнозира тяхното настроение и поведение. Ще се разчита на множество допълнителни фактори, които нямат нищо общо с демографските характеристики, които...

Един район без ток утре във Варна

От Енерго про съобщават, че поради ремонт и реконструкция на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 24 януари - петък, без ток ще бъде в района на: гр.Варна - ул."Студентска" бл.11,14, ул."Васил Петлешков", фирма "Мустанг Фуд" ЕООД.

Арестуваха Джъстин Бийбър в Маями

Певецът Джъстин Бийбър бе арестуван в Маями. Полицията е задържала тийнидола заради участието му в незаконни гонки, предаде АП. Служителите на реда в щата Флорида са издирвали 19-годишния певец в различни точки на града. Сред едно от местата, където е бил търсен Бийбър, е било магазин за скейтборди. 

Не се съобщават подробности около ареста на Певецът Джъстин Бийбър бе арестуван в Маями. Полицията е задържала тийнидола заради участието му в незаконни гонки, предаде АП. Служителите на реда в щата Флорида са издирвали 19-годишния певец в различни точки на града. Сред едно от местата, където е бил търсен Бийбър, е било магазин за скейтборди. Не се съобщават подробности около ареста на

11-то училище в Перник обира учениците със СПА хотел в Сандански за 160 лева

Родители на ученици от 11 училище са разтревожени от предложението на училището за зелено училище на цена от 160 лева на дете за три нощувки.

На децата е било казано, че ще отидат в хотел със СПА център срещу Австрийския хотел в Сандански през месец май. Но родителите се питат какво ще правят децата в този СПА хотел – масажи ли?

Цената също излиза доста солено. В Ковачевци им вземали от 16 до 25 лева за храноден, а тук излиза над 50 лева нощувката на...

Продължава

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване