"Атака" иска отмяна на текст, позволяващ бежанци да се събират със семействата си

"Атака" е внесла днес в парламента промени в Закона за убежището и бежанците, съобщиха от пресцентъра на партията, предаде БТА. От "Атака" предвиждат да се запише изрично, че чужд...

Научно доказано - Левски е предаден! - купете вече и със SMS

В MediaMall вече може да закупите книжка в PDF формат от 27 страници, съдържаща поредицата  В MediaMall вече може да закупите книжка в PDF формат от 27 страници, съдържаща поредицата "Научно доказано - Левски е предаден! на вестник "168 часа" В книжката може да прочетете:- Какво да ядем,за да не хванем рак- Пътят към рака лепне от сладост - Виновна е лакомията- Виновни са мазнините!?- Виновно е месото?!- Кой скри кравите

ДФ "Земеделие" се разплати с животновъдите

Държавен фонд "Земеделие" окончателно се разплати с животновъдите след като им преведе 33 129 696 лева. Това е третият транш от националните доплащания за животни, след като през октомври и през декември стопаните получиха близо 70% от субсидиите си.

Хакнаха сайта на Angry Birds

/КРОСС/ Хакери удариха сайта на популярната игра Angry Birds след съобщенията, че фирмата- разработчик Rovio Entertainment е сътрудничили на спецслужбите, съобщи АП. Според разпространената от Rovio информация, сайтът е бил хакнат в сряда сутринта. Хакерската атака е продължила няколко минути. От компанията подчертават, че по време на атаката данните на ползвателите на сайта „по никакъв начин не са били подложени на риск". Във вторник създателите на играта заявиха, че не споделят данните за потребителите си и никога не си сътрудничили с правителствени агенции. По-рано тази седмица медиите съобщиха, че разузнавателните служби на САЩ и Великобритания са получавали достъп до лични данни чрез приложенията за смартфоните. Сред използваните от службите програми се появиха имената на Angry Birds , Google Maps , Facebook, Flickr, LinkedIn , Twitter и др.

Учени филмираха генерирането на спомени

/КРОСС/ Учени от Yeshiva University в Ню Йорк са направил запис на процеса на създаване на спомени в мозъка, пише Gizmodo. Изследователите са успели да наблюдават превръщането на молекулите в структури, които ни правят това, което сме. Би могло да се каже, че ако има душа, то това вероятно е тя, коментира изданието. Учените от Йешива определят наблюденията върху молекулярната основа на спомените като „изключителен пробив, какъвто никога не е постиган при опити с животни". Изследователите са разработили модел с мишка, в който молекулите, отговорни за формирането на спомени са били отбелязани с флуоресцентна светлина, така че движението им в реално време в живи мозъчни клетки да бъде видимо. Учените стимулирали невроните в хипокампуса - частта на мозъка, където се създават и съхраняват спомените. След това те видели флуоресцентно светещи молекули на матрична (информационна) рибонуклеинова киселина(мРНК) да се формират и да пътуват през невронните разклонения. Учените са открили, че белтъчните бетаактин протеини се синтезират в точно определено време и място. Според тях, при процеса на формиране на спомени невроните избирателно активират синтеза на протеин и след това го спират. video:http://www.youtube.com/watch?v=6w1u9b5f-rQ

Стълбовете за захранване на тролейбусната мрежа във Варна криели опасности, проверяват ги

Стълбовете от системата за ел. захранване на тролейбусната мрежа във Варна са корозирали вследствие на атмосферните въздействия и дългогодишната експлоатация. Това налага нуждата от всички 1935 стълба да бъдат обследвани, обработени и боядисани, за да бъдат избегнати рискове от падането им и да се удължи животът им, стана ясно на днешното заседание на общинската комисия по транспорт.

Котешките кафета - новият хит в Европа и Америка

В тях си плащаш, за да си поиграеш с котета, докато пиеш чай

    


Либийският вътрешен министър оцеля при покушение


Срещу либийския министър на вътрешните работи и вицепремиер Садик Абдулкарим Абдулрахман днес беше направен неуспешен опит за убийство, предаде "Франс прес", позовавайки се на либийската информационна агенция "Лана".

Неизвестни нападатели подложили на масиран обстрел с автоматично оръжие колата на Абдулрахман, който бил на път за заседание на Генералния национален конгрес (парламента) в Триполи.

Няма жертви при нападението. Покушението бе потвърдено пред агенция "Франс...

Златанова: Ще настояваме 67 града да получат средства за интегрирано развитие

Официалните преговори с Брюксел за еврофондовете през новия програмен период може да започнат през март

    


Майли и Мадона на една сцена

/КРОСС/ Младата американска звезда Майли Сайръс и кралицата на попа Мадона пяха заедно в ефира на MTV Unplugged. Изпълнителките представиха две парчета - песента на Майли We Can't Stop и Don't Tell Me на Мадона. По време на изпълнението Мадона се е изплезила на публиката , имитирайки по-младата си колежка. След края на снимките пък Майли й е изнесла урок по тверкинг - популярен еротичен танц.

Спор за литература в Русия свърши с убийство

Жертвата - 67-годишен нъж, настоявал, че единствената истинска литература е прозата, а 53-годишният заподозрян защитавал поезията

Уестингхаус приветства решението на Полша да строи АЕЦ

Westinghouse Electric Company приветства новата програма за ядрена енергия на полското правителство, чрез която ще започне строителството на първата атомна централа в страната, се казва в съобщение на американския енергиен гигант.

Вот на недоверие за сигурността? Много добре!

Йовчев: Ще стане ясно откъде тръгнахме и колко много направихме

    


Бизнесменът спасител даде 3000 лева за операция на пострадало момиче

Бизнесменът, който спаси четири човешки живота при катастрофата в река Бистрица, днес дари 3000 лева за операцията на гръбнака на пострадалата катастрофата в река Бистрица.

Йордан Йорданов -Жъчката бил готов да плати цялата операция, но близките и роднините на момичето имали нужда от 3 000 лева, съобщиха те, цитирани от Struma.com... Бизнесменът, който спаси четири човешки живота при катастрофата в река Бистрица, днес дари 3000 лева за операцията на гръбнака на пострадалата катастрофата в река Бистрица. Йордан Йорданов -Жъчката бил готов да плати цялата операция, но близките и роднините на момичето имали нужда от 3 000 лева, съобщиха те, цитирани от Struma.com...

Затвориха пътя Арковна - Партизани в област Варна

Временно се ограничава движението на МПС по път III-7301 Арковна - Партизани в област Варна. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Забранено е движението на товарни автомобили над 10 тона по път III-208 Провадия – Айтос.

Какво полезно може да правите в свободното си офис време

Разберете как за един час може да увеличите своята производителност

    


Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Акцентите днес:

- Правителството прие първия План за действие по социална икономика за тази и следващата година. В нег  са заложени мерки, които ще направят т. нар. "социални предприятия" по-разпознаваеми за хората и по-полезни за икономиката. 

- Президентът наложи вето върху промените в Закона за лекарствените продукти. Според държавния...

Робот уби работник в завод край Кърджали

Мъж на 44 години е загинал по време на работа в завода за каучукови изделия за автомобилната промишленост "Теклас" край Кърджали днес, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Първанов бяга от другарския съд на пленума на БСП

Георги Първанов няма да присъства на решителния пленум в събота, на който ще се обсъжда неговото изключване от БСП. „Едно е да има заседание по работна тема, друго е да получим призовка за революционен трибунал. Не виждам мястото си в подобен сблъсък, не смятам, че той е здравословен и за БСП, заяви бившият президент.

Fibank дарила над 250 000 лв. за развитието на сираци

Първа инвестиционна банка продължава дългогодишното си сътрудничество

Битката за парк Странджа - епизод пореден

Над 6800 дка в община Царево основно по Черноморското крайбрежие, вече могат да бъдат застроени. По-голямата част - около 6200 дка, все още са в природния парк Странджа. Но не за дълго. Те ще бъдат извадени от територията му, а ако има инвеститорски интерес, върху тях могат да бъдат построени курорти, вилни зони, голф игрище. Събореното през ... Над 6800 дка в община Царево основно по Черноморското крайбрежие, вече могат да бъдат застроени. По-голямата част - около 6200 дка, все още са в природния парк Странджа. Но не за дълго. Те ще бъдат извадени от територията му, а ако има инвеститорски интерес, върху тях могат да бъдат построени курорти, вилни зони, голф игрище. Събореното през ...

НОИ спестил от пенсии през 2013 г.

В бюджета на общественото осигуряване през миналата година е реализирана икономия - сочи предварителният отчет на НОИ. По-малко от предвиденото е платено за пенсии. Голям е обаче преразходът при обезщетенията за болест.

Наоми Кембъл: Нося и дрехи за по 10 долара

Любимите й марки са "Алекзандър Маккуин", "Долче и Габана", "Живанши", "Луи Вюитон", "Роберто Кавали", "Версаче", "Марк Джейкъбс", но би носила и евтини дрехи, стига да й харесват

Всяко село в община Ковачевци разполага със собствен снегорин

Всяко населено място в община Ковачевци разполага с по един снегорин, предаде репортер на ZaPernik.com.

На територията на община Ковачевци има 10 села. Всяко село си има снегорин, който да почиства улиците в населеното място. Общината разполага и с 2 резервни снегорина. Общият брой на снегопочистващите машини в ковачевско е 12. Това каза пред ZaPernik.com кметът на Ковачевци - Васил Станимиров.

Сутринта републиканската и вътрешната пътни...

Продължава

Германска компания доставя половината от тръбите за морската част на Южен поток

South Stream Transport сключи договор с Europipe, OMK и "Северстал" за доставка на тръби за газопровода

    


Ватикана обявява за светец "български" папа

Ватикана ще канонизира за светец “българския” папа Йоан XXIII. Тържествена церемония във Вечния град на 27 април 2014 г. ще се води от папа Франциск.
“Папа Йоан XXIII, чието рождено име е Анджело Джузепе Ронкали, ние, българите, наричаме “българския” папа. Но той е известен и като добрия папа. Добротата прозира в целия му живот - той е бил голям Ватикана ще канонизира за светец “българския” папа Йоан XXIII. Тържествена церемония във Вечния град на 27 април 2014 г. ще се води от папа Франциск. “Папа Йоан XXIII, чието рождено име е Анджело Джузепе Ронкали, ние, българите, наричаме “българския” папа. Но той е известен и като добрия папа. Добротата прозира в целия му живот - той е бил голям

Либийският вътрешен министър оцеля при покушение

Срещу либийския министър на вътрешните работи и вицепремиер Садик Абдулкарим Абдулрахман беше направен неуспешен опит за убийство, предаде Франс прес, позовавайки се на либийската информационна агенция Лана. Неизвестни нападатели подложили на масиран обстрел с автоматично оръжие колата на Абдулрахман, който бил на път за заседание на Генералния национален конгрес (парламента) в Триполи. Няма жертви при нападението. Покушението бе потвърдено от началника на канцеларията на министъра, който не съобщи повече подробности. То бе извършено по-малко от три седмици след убийството на либийския заместник-министър на промишлеността Хасан ал Друи, застрелян на 12 януари в град Сирт, на 500 км източно от Триполи.

Отмениха грипната епидемия в София

Шефът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Огнян Иванов е разпоредил на поликлиники и болници в София да свалят ограничителните мерки, защото грипната епидемия се отменя, научи BNews.

Милен Радуканов: В "Славия" не правим селекция на килограм


"Славия" не прави селекция на килограм, заяви старши треньорът на отбора Милен Радуканов при отпътуването за лагера в Анталия.

Белите заминаха с група от 23 футболисти, като се очакват трима-четирима чужденци да пристигнат на проби в турския курорт.

"Тръгваме само с четирима нови играчи. Търсим точни хора, които ще ни бъдат от полза. Ще видим дали от тези, които ще дойдат в Турция, ще излезе нещо интересно. Засега наблягаме на български футболисти с качества", обясни...

Конференцията „Женева-2” с първи позитивни резултати

Сирийското правителство е готова да обсъди Женевското комюнике

Нашенци арестувани в Испания за трафик на крадени коли

/КРОСС/ 23-ма души са арестувани в Испания и Франция при разбиването на мрежа за трафик на крадени коли. Десетина от групата, сред които и девет българи, са задържани в Испания. От испанската полиция обявиха, че няколко българи са идентифицирани като вероятни извършители на автомобилните кражби, съобщи „Франс прес". Мрежата е присвоявала луксозни коли най-често от района на плажа Сан Хуан в испанския град Аликанте. Колите са били карани до Мадрид, където идентификационните им номера са били фалшифицирани. След това автомобилите са били изпращани във Франция. В град Лил цяла мрежа се е занимавала с продажбата на возилата.

Кабинетът подготвя законопроект за индивидуалния фалит


До края на първото шестмесечие правителството ще разгледа проектозакон за индивидуалните фалити, предвижда законодателната програма на кабинета одобрена днес.  

Целта е да да бъдат регламентирани обществените отношения, свързани със свръхзадлъжнялост на физическите лица и въвеждане на т. нар. граждански фалит, съобщи правителствената пресслужба.

За възможността физическите лица да обявяват несъстоятелност подобно на търговските дружества се говори от години. Това...

Работник загина при трудова злополука в завод край Кърджали

45-годишен работник загина в кърджалийска фирма при инцидент днес, съобщи директорът на Инспекцията по труда в родопския град Юмер Юсеин. Злополуката е станала предиобяд фабриката на 45-годишен работник загина в кърджалийска фирма при инцидент днес, съобщи директорът на Инспекцията по труда в родопския град Юмер Юсеин. Злополуката е станала предиобяд фабриката на "Теклас", която се намира по пътя Кърджали - Момчилград. "Теклас – България" е собственост на турска фирма и произвежда каучукови изделия за автомобилната промишленост

Пишем стратегии в несвяст, но не ги изпълняваме

Пишем стратегии като за световно, а после не ги изпълняваме, а повечето дори и не отчитаме. А доказателството, че ги правим, за да отбием номера, е липсата на предвидени финансови ресурси за тяхното изпълнение. Иначе си имаме действащи 128 стратегии от общо 378 приети от последните три правителства.

Балканската мрежа за разследваща журналистика отпуска стипендии

Балканската мрежа за разследваща журналистика (BIRN) обяви, че за осма поредна година приема кандидати за стипендия за разследваща журналистика.
Опитни журналисти от България, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Косово, Македония, Черна гора, Румъния и Сърбия могат да кандидатстват за нея.
Всяка година десет журналисти получават финансова и Балканската мрежа за разследваща журналистика (BIRN) обяви, че за осма поредна година приема кандидати за стипендия за разследваща журналистика. Опитни журналисти от България, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Косово, Македония, Черна гора, Румъния и Сърбия могат да кандидатстват за нея. Всяка година десет журналисти получават финансова и

БСП Бургас против инициативата на АБВ за втора листа

TishevНа заседание на Областен съвет на БСП –Бургас, което се проведе на 28.01.2014 г. , се прие  становище за категорично несъгласие с инициативата на движение АБВ да предложи втора алтернативна лява листа на предстоящите избори за Европейски парламент. Твърдо беше изразена подкрепа за избраното национално ръководство на БСП и бе взето решение за номиниране на Председателя на НС на БСП Сергей Станишев за водач на листата с кандидати за евродепутати на БСП за предстоящия вот. Подредбата на кандидатите за евродепутати, от първа до пета позиция, според броя на получените номинации е както следва:

1.Сергей Дмитриевич Станишев – 13  Общински конференции

2.Илияна Малинова Йотова – 13 Общински конференции

3.Маруся Иванова Любчева – 10 Общински конференции

4.Николай Асенов Тишев – 7 Общински конференции

5.Георги Димитров Тодоров – 7 Общински конференции

Изборите за членове за Европейски парламент са изключително важно събитие за нас социалистите, тъй като от тях ще зависи бъдещото управление на страната – дали ще се върнем назад към антисоциалното управление на ГЕРБ или ще вървим напред и ще реализираме  политика в защита интересите на обществото и България, за един по добър живот в Европа. Само с нашите общи усилия и консолидация можем да се справим с проблемите и да вървим към спечелване на предстоящият вот.

гр.Бургас                                                    Председател на ОблС-Бургас:

/Николай Тишев/

 

Един от най-богатите бизнесмени в Китай арестуван за корупция

Един от най-богатите хора в Китай беше арестуван по обвинение в корупция, предаде ИТАР-ТАСС. Собственикът на строителната компания "Голд Мантис констракшън декорейшън" Чжу Синлян е класиран на 20-то място в списъка на китайските милиардери. Чжу и семейството му притежават състояние, оценено на около 3,12 милиарда долара. По сведения на вестник "Чайна дейли" той е бил разследван от лятото на миналата година. Китайски медии свързват ареста на Чжу Синлян с процеса срещу бившия кмет на Нанкин Цзи Цзян, който миналата година беше изключен от парламента заради "сериозни дисциплинарни нарушения". Компанията "Голд мантис" е участвала в големи проекти като строежа на централния стадион по време на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г и Националния център за сценични изкуства в китайската столица.

ВАС поръча съдебно-техническа експертиза за "Южен поток"

Върховният административен съд назначи комплексна съдебно-техническа експертиза по делото на граждански организации и физически лица срещу решението на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) да позволи изграждането на газопровод "Южен поток" на територията на България.

Приют за кучета във Велико Търново ще се строи през пролетта

Работата по строежа на приюта за кучета във Велико Търново ще започнат през пролетта, съобщи Агенция Фокус. По думите на Зорница Кънчева, началник отдел „Опазване на околната среда&rdqu...

Йовчев се съмнява, че български политици са "навредили" на България по въпроса с бежанците

Мисля, че това е една много добра тема, която ще даде възможност ние да кажем от къде сме тръгнали и мисля, че това ще бъде много добре за правителството – да стане ясно от къде сме тръгна...

Пелегрини отписа Ливърпул и Юнайтед за титлата

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини е сигурен, че играчите му ще търсят отмъщение за загубената титла в предишния сезон. Пелегрини е наясно, че през февруари предстоят сериозни мачове на &qu...

Франция остава водеща туристическа дестинация в ЕС

Туризмът в ЕС е достигнал нов рекорд миналата година, а Франция остава най-предпочитаната дестинация, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат, предаде БГНЕС. През 2013 г. броят на...

Мария Киркова ще бъде знаменосецът ни в Сочи

Мария Киркова ще бъде знаменосец на българска делегация на ХХІІ зимни олимпийски игри в Сочи. Състезателката на ски-алпийски дисциплини ще носи националния флаг по време на официалното откриване, коет...

Близо 400 000 гости се очакват за регата „Тол Шипс” във Варна

Около 400 000 гости се очакват във Варна по време на провеждането на най-прочутата регата в света – „Тол Шипс”. Това стана ясно от Организационния комитет по подготовка ...

НОИ: Икономия в бюджета на общественото осигуряване за 2013 г.

/КРОСС/ В бюджета на общественото осигуряване през миналата година е реализирана икономия, сочи предварителният отчет на НОИ. По-малко от предвиденото е платено за пенсии. Голям е обаче преразходът при обезщетенията за болест. Общественото осигуряване е похарчило по-малко от планираното и събраните пари са с 1% под плановете, което е 44 млн. лв. Основната причина е, че държавата не е превела част от осигуровките на държавните служители. В същото време НАП събира повече от плана, предимно от стари дългове на бизнеса за осигуровки. За пенсии са платени през миналата година 147 милиона по-малко, въпреки коледните добавки, които не влизаха в планирания бюджет. Икономията е ефект от повишените с четири месеца стаж и възраст за пенсиониране през миналата година. В пенсия са излезли 8 500 души по-малко. Така процентът на пенсионерите е с един по-малко в сравнение с 2012 г. Размерът на средната пенсия достига 294 лв., което е ръст от 8% спрямо предходната година и се дължи на индексацията, направена на първи април. Икономия от 1 млн. лв. има при платените обезщетения за безработица, но в други фондове се регистрира преразход. Най-голям, над 13% или 40 млн. лв., е бил той за болничните. Преразходът в обезщетенията за гледане на малко дете от 13 млн. лв. е заради повишеното от юли обезщетение от 240 на 310 лв. Повече от планираните пари са платени и за обезщетение за бременност и майчинство. Средният размер на това обезщетение за една майка е бил 368 лв.    

Страхил Ангелов вече не е пръв "приятел" на Сирия

След визитата си там той вече не е член на Групата за приятелство

    


Обявяват рецитаторски конкурс в Младежкия

Регионален рецитаторски конкурс за изпълнение на стихотворение, басня, монолог и откъс от проза организира  Театралната  школа към Младежкия център, съвместно Община Хасково и Драматично-куклен театър “Иван Димов” .

Той е посветен  на 27 март – Международния ден на театъра.

Конкурсът е обявен за ученици и непрофесионалисти. Те сами ще избират с какво да с е представят – стихотворение, басня, монолог, откъс от проза. Участниците ще бъдат разделени и оценявани във възрастовите групи – от 1- 4 клас, 5-7 и 8 -12 клас.

Журито ще бъде съставено от един актьор от Драматично- кукления театър.

Ще бъдат включени и бивши възпитаници на школата, които са продължели с образованието си със специалността “Актьорско майсторство” .

Ръководителят Румяна Георгиева няма да участва в журито, тъй като голяма част от нейните ученици ще се явяват на рецитаторския конкурс.

Ще бъдат връчени предметни награди и грамоти на участниците от 1-во до 3-то място във всяка възрастова група.

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

   Анжелина Янева

Чаровната ударна войска на Волен Сидеров (по "Курие ентернасионал")


Крайнодяснатпа ксенофобска партия "Атака" не спира да рекламира силата и мъжествеността. Това не пречи на нейния лидер Волен Сидеров да разчита на безкрайната подкрепа на няколко млади дами, отдадени тялом и духом на партията. Така обобщава френският седмичник "Курие ентернасионал" (Courrier International) женското обкръжение на лидера на българските националисти.

Изданието представя накратко "мълниеносния" възход на "грациите на "Атака" – Капка Сидерова, Деница Гаджева, Миглена...

Стартира бюджетната процедура за 2015 г.

Правителството стартира бюджетната процедура за 2015 г., съобщават от правителствената пресслужба. Тя обхваща всички бюджетни организации, както...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване