Starbucks атакува сибирския пазар

/КРОСС/ Веригата Starbucks навлиза на сибирския пазар. Компанията, развиваща бизнеса на кафенетата в Русия, публикува на сайта HeadHunter обява за вакантна позиция мениджър в Новосибирск. Кандидатите трябва да имат управленски опит. Те ще се занимават с ръководене на кафенетата и откриване на нови търговски обекти. Starbucks отваря първото си заведение в Русия през 2007 г. Сега веригата разполага със 70 търговски обекта, като повечето от тях са в столицата Москва.

"Курие ентернасионал" за чаровната ударна войска на Волен Сидеров


Крайнодяснатпа ксенофобска партия "Атака" не спира да рекламира силата и мъжествеността. Това не пречи на нейния лидер Волен Сидеров да разчита на безкрайната подкрепа на няколко млади дами, отдадени тялом и духом на партията. Така обобщава френският седмичник "Курие ентернасионал" (Courrier International) женското обкръжение на лидера на българските националисти.

Изданието представя накратко "мълниеносния" възход на "грациите на "Атака" – Капка Сидерова, Деница Гаджева, Миглена...

Стефка Янорова става страстна изкусителка

Актрисата в нова роля в Театър "Българска армия"

    


Бургаските депутати от ГЕРБ: Партийният линч в Търговската гимназия на Бургас е недопустим!

ДЕКЛАРАЦИЯ НА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ ПП ГЕРБ-БУРГАС

 

 

Безпрецедентен публичен линч, организиран по партийна линия, се провежда в Търговската гимназия на Бургас.

От началото на мандата на това правителство станахме свидетели на десетки безпринципни уволнения на експерти, които са ръководили държавни структури в продължение на години. Наказателната акция от елитното бургаско училище, обаче, е връх в репресивните действия на управляващите от БСП и ДПС.

В разгара на предизборната кампания, през миналата година, в регионалните медии излезе информация, че учителката от Търговската гимназия Маргарита Бакалова е завела десетки ученици в залата на бургаски хотел на предизборна среща с трима кандидати за депутати от БСП. Сред тях беше и настоящият премиер Пламен Орешарски.

Срещата на политиците с децата беше обявена и като предстоящо събитие в програмата на БСП в Бургас.

Въпреки тенденциозното въвличане на ученици в предизборната кампания на партията ние от ГЕРБ оставихме компетентните институции да си свършат работата и дори не коментирахме случая. Решихме, че въпреки изключително грозната агитация над децата, които тогава имаха право да гласуват за първи път, ние като друг участник в изборите не трябва да се намесваме.

Днес от интервюта в медиите разбрахме, че историята не е приключила. Директорът на Търговската гимназия Диана Савова е под прицела на проверка от Министерството на образованието, като ведомството е сигнализирано от очевидно приближената до премиера Пламен  Орешарски и БСП учителка Маргарита Бакалова. На последната, през миналата година,  й е била направена забележка от прекия й ръководител за това, че е извела ученици извън гимназията без да уведоми директора. Т.е. въпреки че е предприела самоинициатива и е завела учениците на предизборна среща е останала да упражнява професията си.  Сега очевидно е предприета наказателна акция, с указания от най-високо равнище, с която се разчистват сметките с директора Диана Савова.

Категорично се противопоставяме на подобни репресивни методи. По време на мандата на ГЕРБ подобен линч не се е състоял и ние се гордеем с този факт. За нас мандатността на директорите не се поставяше под съмнение и никой не е бил сменен от поста си под натиск.

Смятаме, че партийните акции трябва да бъдат далеч от училищата и децата ни да не бъдат забърквани в политически чистки и партиен реваншизъм. Наказателната акция в елитната гимназия вече предизвика сътресения и сред учениците, което е недопустимо.

Репресията в Търговската гимназия, дори и да доведе до нерегламентирана смяна на директора, няма да остане скрита за обществото. Потъпкването на уважавани преподаватели няма да донесе дивиденти на БСП и ДПС.

За съжаление вече имаме сигнали за подготвени репресии и в други бургаски училища. Подобни действия от прецедент ще се превърнат в рецидив, което очевидно ще бъде новия подход в образованието.

Затова ние няма да оставим тази тема и ще запознаем българските граждани с проблема и от трибуната на Народното събрание, като отправим своите въпроси към управляващите.

 

Германският „Макдоналдс“ търси наши работници

Агенцията по заетостта търси 50 кандидати за работа в ресторантите на „Макдоналдс“ в Германия. Заплащането е близо 8 евро на час. Кампанията е за подбор на сътрудници за сезонна работа в ресторантите от веригата в Мюнхен.

Сън в зимна нощ: КОЙ ще рине това, което се появява, като снегът се стопи?

Самуил Петканов. основател на nenovinite.com

Снегът упорито се сипе над София, осигурявайки мимолетна красота преди кишата и кучешката отделителна система да го изпъстри с феерия от нюанси на бежовото и кафявото. Прекрасна метафора за всяко спонтанно събитие у нас, непланирано от някой разпределител на порциите в държавата.

Преди година красиво пробуждане обедини мимолетно българския народ. Той поиска по-справедлив живот, посочи монополите, посочи групировките, Пламен изгоря, за да даде искра на всеки от нас. Но мимолетната красота на това бе яхната и подменена. Знаете как. Ако не знаете, шибнете си шамар, купете си цигари от онези модерните будки и си пуснете музиката, продуцирана от Подменящите и струяща от техните медии.

През лятото пак имаше красота и в унисон със слънчева и топла София хиляди поискаха промяна. Казаха, че пролетта е донесла само подмяна и опитаха да променят желанието на мнозинството за нормален живот, за свобода, за спокойствие.

Днес всичко отново спи и се наслаждава на мимолетната красота на снега. Ден-два, преди лайната отново да изпъкнат, бидейки най-енергичните и постоянните.
Свободата хибернира като мечка във Витоша, разминала се с примамка от мърсителите на столичния сняг, докато ѝ готвят затвор заради цигара трева, готвят затвор за баба ѝ, която още си носи дрехите от младините и е наследила от нейната баба някой накит. Готвят таблет за децата ѝ, от който те да бъдат облъчвани с подмяна. Свободата ще се събуди в затвора, ама късно.

Защото снегът по някое време ще се стопи, но нечистотиите ще останат. Въпросът е дали ще остане кой да ги изрине. А свободата днес спи, поразбужда се закратко, за да оплюе този, който е понечил да я събуди и после пак заспива с лице в олигавената си възглавница.

PS: Тъпанари с тъпанарите! Стотици хиляди сте, смея да кажа дори милион. Ама оставихте през последната година да ви поставят етикети и да ви разделят, да ви настроят един срещу друг. Да ви разпределят в несъществуващи отбори от несъществуващо първенство, вместо да сте в един национален отбор. Ей затова ще гледате Световното по телевизията. Ако не спите по това време.

 

The post Сън в зимна нощ: КОЙ ще рине това, което се появява, като снегът се стопи? appeared first on Noresharski.com.

Помагат на деца в рискови семейства

 Малина Славова - председател

Малина Славова – председател

Групови срещи за общуване без насилие ще проведат от “Шанс и закрила” по проекта „Ранна превенция на изоставянето на деца”. Той е насочен към деца от 3 до 15 години от семейства, които не полагат достатъчно грижи за тях , обясни председателят  Малина Славова.

От сдружението планират да предложат подкрепа на най- малко 70 семейства в риск чрез фамилни конференции и консултиране. Специалистите смятат да организират 6 „ Училища за родител”, чрез които семействата да придобият умения за позитивно родителство, както и подкрепа на детето.

От сдружението имат намерение на обучат и 20 специалисти- педагози, медицински лица и доброволци, които да разпознават факторите и белезите, поставящи едно дете в риск от недобра родителска грижа и изоставяне от семейството му.

Проектът е с продължителност 27 месеца. Бюджетът е 60 910 лв.

Репортаж гледайте в новините

Анжелина Янева

Рекорд: "Тойота" произведе над 10 млн. коли за година

Догодина японците планират да продадат с 3,4% повече коли, като основен двигател на растежа ще е китайският пазар

Дичо, Поли Генова и Виктория Терзийска представят общата си песен

Ден след празника на влюбените четирима изпълнители ще представят първата си обща песен. Поли Генова, Дичо, Виктория Терзийска й Васил Чергов от Ден след празника на влюбените четирима изпълнители ще представят първата си обща песен. Поли Генова, Дичо, Виктория Терзийска й Васил Чергов от "Гласът на България" записаха "Щом си с мен" и ще я изпеят на живо на 15 февруари в столичен мол. Парчето е благотворително и на промоцията му ще се събират средства за първия у нас възстановителен центъ

Въоръжен мъж откри огън срещу либийския вицепремиер

Садик Абдел е жив, но няма допълнителна информация за състоянието му

ЕНП иска обяснение за средствата, отпуснати на Моника Станишева

/КРОСС/ Германският евродепутат от Европейската народна партия Ингеборг Гресле поиска от председателя на Европейския парламент Мартин Шулц обяснения за обстоятелствата и процедурите, по които фирмата на съпругата на Сергей Станишев е получила грант от 60 хил. евро от Европарламента. Гресле, която е говорител на ЕНП в комисията по бюджетен контрол, задава въпроса дали социалистът Шулц не използва парламентарни средства, за да помага на политическите си приятели, съобщават от пресцентъра на партията. Вчера Моника Йосифова обяви, че се отказва от договора и ще върне авансово получените средства - въпреки позицията на Европарламента, че те са получени при прозрачна и конкурентна процедура. Ингеборг Гресле обаче смята, че все още има неизяснени въпроси и явен конфликт на интереси и подчертава, че когато администрацията на Европарламента под ръководството на Мартин Шулц отпуска подобна сума на съпругата на лидера на ПЕС, това изглежда като политическа услуга.    

Заради новия дълг трите най-големи агенции ще следят рейтинга на България

Заради емитирането на нов дълг от 3 млрд. лв. на външните пазари трите най-големи международни агенции – "Фитч" (Fitch), "Мудис" (Moody’s) и "Стандарт енд Пуърс" (Standard and Poor’s) ще следят рейтинга на България. Това реши правителството в сряда.   За разлика от кабината на Бойко Борисов, правителството на Пламен Орешарски не се обиди на "Стандарт енд Пуърс" заради понижената перспектива пред кредитния рейтинг и продължава договора с агенцията.   През 2010 г. финансовият министър Симеон Дянков прекрати взаимоотношенията с "Фитч" след като агенцията понижи перспективата пред страната ни.    Сега финансовият министър Петър Чобанов ще подпише ново споразумение с "Фитч" за рейтинга на страната ни.   "Наличието на кредитни рейтинги, присъдени от международно признати рейтингови агенции, е ключово условие за обезпечаване достъпа на страната ни до международните капиталови пазари", се посочва в съобщение на правителствената пресслужба.   В него се казва още, че с поставянето на независима оценка паралелно от трите най-големи рейтингови агенции се очаква да се осигури по-голяма съпоставимост и обективност на поставяните суверенни рейтинги на страната ни.   През декември 2013 г. "Стандарт енд Пуърс" остави рейтинга на България в дългосрочна чуждестранна и местна валута на BBB/А-2, но ревизира перспективата на страната ни от стабилна на отрицателна. Аргументите на агенцията бяха плахият ръст на икономиката, притиснат от слабото банково кредитиране, ограниченият ръст на инвестициите, високите нива на безработицата и политическата нестабилност, която води до забавяне на структурни реформи.   В същото време обаче "Мудис" запази същия кредитен рейтинг и перспективата пред страната ни.   Подписването на договори с трите най-големи агенции в света се очаква да има положителен ефект при предстоящото емитиране на 3 млрд. лева на външните пазари. Кабинетът упълномощи финансовия министър да започне подготовка за емитиране на държавни ценни книжа на международните капиталови пазари.   Новият външен дълг е нужен за рефинансиране през 2014 г. на дълг от предходни години, както и за префинансиране на падежиращите на 15 януари 2015 г. глобални облигации за 1.086 млрд. долара, емитирани през 2002 г., е посочено в правителственото съобщение.   Очакванията на анализатори са дългът да бъде изтеглен преди изборите за европарламент през май. По думите на Чобанов това ще стане факт, "когато му дойде времето".

Заздравяваме бизнес отношенията си с Катар

Катарската търговско-промишлена палата предложи създаване на Българо-катарски бизнес съвет, който да насърчава и развива двустранната търговия. Това...

България с договори с Fitch, Moody’s и Standard & Poor’s

Mинистерският съвет упълномощи министъра на финансите Петър Чобанов да подпише ново споразумение за държавен рейтинг между България и международната рейтингова агенция Fitch Ratings Ltd., съобщиха от правителствената информационна служба.
С него се възстановяват прекратените през 2010 година взаимоотношения между страните.
Наличието на кредитни Mинистерският съвет упълномощи министъра на финансите Петър Чобанов да подпише ново споразумение за държавен рейтинг между България и международната рейтингова агенция Fitch Ratings Ltd., съобщиха от правителствената информационна служба. С него се възстановяват прекратените през 2010 година взаимоотношения между страните. Наличието на кредитни

Във варненската Военноморска болница спасяват ръцете на старица, премръзнала на снега

Ръцете на старица спасяват лекарите от клиниката по термична травма във варненската Военноморска болница. 88-годишната жена е от варненско село. Тя паднала, докато била навън, и не могла да стане. Минали часове, докато комшиите я намерят.

Франция остава водеща туристическа дестинация в ЕС

Туризмът в ЕС е достигнал нов рекорд миналата година, а Франция остава най-предпочитаната дестинация, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат.

Катастрофирали ТИР-ове задръстват пътищата около Русе

Катастрофирали ТИР-ове задръстват пътищата около Русе, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Във Варна се готвят за борба с леда

44 машини са в готовност за работа в тежки зимни

Китайският "Нефритен заек" вероятно е жертва на лунния прах

Наземният контрол ще чака до 8 февруари, за да определи размера на щетите

    

470 земеделски производители поискали ваучери за гориво

Стефка Ковачева – гл. директор към главна дирекция „Аграрно развитие„ ОД ”Земеделие”.

Стефка Ковачева – гл. директор към главна дирекция „Аграрно развитие„ ОД ”Земеделие”.

470 земеделски производители от общо 2141 регистрирани в областта са подали декларации за ваучери за гориво в Областна дирекция „Земеделие” – Хасково. Най – много са кандидатите от Тополовград –около 128. След това се нареждат Димитровград, където стопаните подали декларации са 90 и Хасково с 48, съобщиха от структурата.

Подаването на декларации в Областна дирекция „ Земеделие„ стартира на 2 януари. Крайният срок е 3 февруари, напомнят от там. Стопаните могат да подават декларациите в структурите по места.

Санкции ще бъдат наложени на стопани, които използват не по предназначение ваучера за гориво или използват не по предназначение газьола , закупен с него, обясни Стефка Ковачева – гл. директор към главна дирекция „Аграрно развитие„ ОД ”Земеделие”.

 

Санкциите за физическо лице са от 2000 до 5000 лв, а за юридическите лица от 5000 – 10 000 лв.

Помощта на земеделските производители се отпуска на два етапа.

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

Анжелина Янева

 

Норвежци номинираха Едуард Сноудън за Нобела за мир

Според тях публичният дебат и промените в политиката след разкритията на Сноудън са допринесли за по-стабилен и мирен световен ред

Откриха неизвестни досега творби на Сафо

/КРОСС/ Откриха две неизвестни досега творби на древногръцката поетеса Сафо, съобщава Greek Reporter. Собственикът на текстовете ги е занесъл на специалистът по древногръцка литература в Оксфордския университет Дирк Обинк. Независимо от факта, че Сафо, живяла през VII- VI преди новата ера, е била много популярна и продуктивна поетеса, до наши дни е стигнало само едно нейно цяло стихотворение. Останалите й творби са запазени само като фрагменти. Откритият папирус е най-добре запазен от известните досега. В него няма спорни думи и се е наложило възстановяването само на няколко букви. В текста се разказва за пътешествието на братята на поетесата. Качеството на втория ръкопис е доста по-лошо. От направените експертизи може само да се заключи, че в него поетесата се обръща към Афродита.

Балканската мрежа за разследваща журналистика дава стипендии

Балканската мрежа за разследваща журналистика (BIRN) обяви, че за осма поредна година приема кандидати за стипендия за разследваща журналистика.
Опитни журналисти от България, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Косово, Македония, Черна гора, Румъния и Сърбия могат да кандидатстват за нея.
Всяка година десет журналисти получават финансова и Балканската мрежа за разследваща журналистика (BIRN) обяви, че за осма поредна година приема кандидати за стипендия за разследваща журналистика. Опитни журналисти от България, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватия, Косово, Македония, Черна гора, Румъния и Сърбия могат да кандидатстват за нея. Всяка година десет журналисти получават финансова и

Предложиха Сноудън за Нобел за мир

Бивш норвежки министър предложи в писмо да Нобеловия комитет бившият сътрудник на американските тайни служби Едуард Сноудън да бъде номиниран за Нобеловата награда за мир.

България с договори с Fitch, Moody’s и Standard & Poor’s

Mинистерският съвет упълномощи министъра на финансите Петър Чобанов да подпише ново споразумение за държавен рейтинг между България и международната рейтингова агенция Fitch Ratings Ltd., съобщиха от правителствената информационна служба.
С него се възстановяват прекратените през 2010 година взаимоотношения между страните.
Наличието на кредитни Mинистерският съвет упълномощи министъра на финансите Петър Чобанов да подпише ново споразумение за държавен рейтинг между България и международната рейтингова агенция Fitch Ratings Ltd., съобщиха от правителствената информационна служба. С него се възстановяват прекратените през 2010 година взаимоотношения между страните. Наличието на кредитни

Закопчаха 9-има българи в Испания, крали коли

Били част от мрежа за трафик на коли от Испания във Франция

Затвориха движението на тежкотоварни автомобили в община Карнобат

Поради влошаване на климатичната обстановка / нулева видимост,  обилен снеговалеж и силен вятър/ и струпване на множество товарни автомобили в района на Ришки и Айтоски проходи, движението на товарни автомобили на територията на Община Карнобат се преустановява за известен период от време, съобщават от пресцентъра на РДВР Бургас.

Към момента пътните трасета се почистват и опесъчават, но на места е невъзможно да се осъществяват подобни дейности, поради липсата на видимост, снегонавявания и ураганни пориви на вятъра. Затворени за движение са вътрешните пътища на територията на Община Айтос – за Карагеоргиево, Пещерско, Тополица и Мъглен, както и пътя Крумово градище – Венец – Церковски, разположен на територията на Община Карнобат.

Призовават се гражданите в предвид усложнената пътна обстановка да не предприемат пътувания в близките часове, а в случай че тръгнат на път движението да се осъществява само с подходящи гуми, при съобразена с пътните условия скорост и при спазване указанията на контролните органи и въведените ограничения за пътуване с вериги.

 

Ново 20 - до 2020 г. България ще има цифрова администрация

Правителството ще търси средства от европейските фондове, международни организации и публично-частни партньорства, гласи нова стратегия за е-управление

    


25 млн. долара инвестиции получи платформата за блогове Medium

Над 25 млн. долара инвестиции набра съоснователят на Twitter Евън Уилямс за платформата за писане на блогове Medium. Средствата са събрани от група...

Училището, в което задължително искате да учите (СНИМКИ)

Вероятно и на вас спонтанно ще ви се прииска отново да сте на 16 години, за да имате възможността евентуално да се върнете в училище. Но не кое да е...

Сезират прокуратурата за простреляните орли край Свиленград

С помощта на РИОСВ Хасково и Общинска администрация Свиленград прострелян млад царски орел бе транспортиран и настанен в Спасителния център на Зелени Балкани в Стара Загора, информират от регионалната инспекция.

Служители на Община Свиленград са подали сигнал до Спасителния център за диви животни- Ст. Загора за наблюдаван царски орел в безпомощно състояние около с. Райкова могила. При първоначалното обследване на птицата природозащитниците са установили, че се касае за птица на около три години, с поражения по крака и крилото от ляво. След съгласуване с РИОСВ- Хасково царският орел незабавно е транспортиран към СЦДЖ- Ст.Загора. По информация от Спасителния център, след последвалия обстоен преглед, извършен от ветеринарните специалисти, нараняванията на птицата са от прострелни рани.

Въпреки пораженията му, специалистите се надяват в резултат на положените грижи и назначената терапия орелът да бъде спасен. Тревожен е фактът, че преди седмица в същия район е била открита и друга жертва на бракониерите– прострелян морски орел. Той за съжаление не оцеля от раните на бракониерите. Еколозите имат сериозни съмнения, че в района на с. Райкова могила целенасочено се стреля по величествените орли, които са защитени видове. Според българското и европейското законодателство стрелбата по тези редки видове птици може да бъде определена единствено като престъпление и бракониерство. Според Закона за биологичното разнообразие е забранена всякаква форма на умишлено улавяне или убиване на всички защитени видове животни, а конкретното нарушение подлежи и на наказателна отговорност по НК.

РИОСВ- Хасково ще подаде сигнал за престъпленията до Окръжната прокуратура в Хасково. Целта е да бъдат установени нарушителите и да им бъде потърсена наказателна отговорност съгласно чл. 278д от НК .

Хасково Новини

 

 

 

Грипната епидемия в София се отменя от утре

Грипната епидемия в София се отменя от утре, 30 януари, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - София.
От 27 януари се наблюдава изразена тенденция на снижаване на заболеваемостта. В следващите дни се очаква тя да достигне обичайните стойности за Грипната епидемия в София се отменя от утре, 30 януари, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - София. От 27 януари се наблюдава изразена тенденция на снижаване на заболеваемостта. В следващите дни се очаква тя да достигне обичайните стойности за

Отменят грипната епидемия в София от утре

Грипната епидемия в София се отменя от утре, 30 януари, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - София.
От 27 януари се наблюдава изразена тенденция на снижаване на заболеваемостта. В следващите дни се очаква тя да достигне обичайните стойности за


























Грипната епидемия в София се отменя от утре, 30 януари, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - София. От 27 януари се наблюдава изразена тенденция на снижаване на заболеваемостта. В следващите дни се очаква тя да достигне обичайните стойности за

Българските олимпийци ще са спортно-елегантни в синьо и кафяво в Сочи


Официалното облекло на българските състезатели за зимните олимпийски игри в Сочи ще бъде в синьо-кафеви тонове, стана ясно днес след представянето му от Българския олимпийски комитет.

От модна къща "Агресия", която облича делегацията за трети пореден зимен олимпийски цикъл, определят стила като "спортно-елегантен".

Комплектът включва синя риза с фино каре, син пуловер, панталон от топло кафяв цвят, късо палто и шал във винен цвят. Те са произведени от вълна, кашмир, мерино...

Общината подготвя нови информационни табели и карти на Варна

Община Варна подготвя нови информационни табели, отговарящи на всички европейски изисквания, които ще бъдат поставени на ключови места и спирки в града. Нуждата от актуална информация за културно-историческите забележителности на града е огромна, затова сме предвидили средства в бюджета за т.

ЕК в защита на избирателните права на гражданите на ЕС в чужбина

/КРОСС/ Европейската комисия публикува насоки за държавите от ЕС, в които съществуват норми, предвиждащи загуба на избирателните права на граждани в националните избори само поради факта, че са упражнили правото си на свободно движение в ЕС. Пет държави (Дания, Ирландия, Кипър, Малта и Обединеното кралство) понастоящем прилагат режими с такива последици. Макар че съгласно съществуващите договори на ЕС държавите членки са компетентни да определят кой може да се възползва от правото си да гласува в националните избори, такива практики на лишаване от избирателно право могат да се отразят отрицателно на правото на свободно движение в ЕС. Тези практики са също в противоречие с основополагащия принцип на гражданството на Съюза, целящ на гражданите да се предоставят допълнителни права, а не да им се отнемат.  „Правото на гласуване е едно от основните политически права на гражданите. То е част от същността на демокрацията. Практиката на лишаване на граждани от избирателно право, след като са се преместили в друга страна от ЕС, е равносилна на санкционирането им за това, че са упражнили правото си на свободно движение. Подобни практики рискуват да ги превърнат във втора класа граждани", заяви заместник-председателят Вивиан Рединг, комисар на ЕС по въпросите на правосъдието. „В писма, петиции и диалози гражданите дадоха ясен израз на значението на този въпрос за тях. Ето защо в доклада за гражданството на ЕС за 2013 г

Ейми Адамс: В живота не съм елегантна

Звездата от "Американска схема" показва ретро холивудски блясък

    

Учени създадоха ембрионални стволови клетки без ембриони

Учени от САЩ и Япония са направили пробив в изследванията със стволови клетки, откривайки евтин и лесен начин да препрограмират възрастни клетки от мишки и да ги върнат в състояние, наподобяващо ембри...

Барман кандидатства за рекордите на Гинес във Варна през пролетта

Поставяне на рекорд на Гинес се подготвя във Варна в средата на март. Идеята е на Пенчо Пенчев, който е президент на Българската асоциация на барманите. Пенчев е решил да постави рекорд за най-голям ...

Здравков: В Левски се работи тежко, такава ни е орисията

Левски се прибра от първия си зимен лагер, проведен в Созопол. "Сините" са в София до неделя, когато ще отпътуват за Кипър. Старши-треньорът на тима Антони Здравков е доволен от свършената р...

Отворено писмо от музиканти и композитори напомня за измамите с авторските права в България


Организациите за защита на авторските права в сферата на музиката "Профон" и "Музикаутор", разпространиха отворено писмо, в което български автори, изпълнители и продуценти, декларират, че това са единствените сдружения, които представляват и управляват правата им.

"Искаме да заявим, че всякакви други сдружения, които твърдят, че могат да събират възнаграждения за използването на нашата музика и си присвояват гласа на българските творци, са нарушители на закона, които заблуждават...

Първият софтуерен университет у нас вече приема студенти

/КРОСС/ Първият в България университет за практическо обучение на софтуерни инженери ще бъде открит официално на 16 февруари 2014 г. Софтуерният университет (СофтУни) предлага качествено висше образование, насочено към практиката, професия и работа за софтуерни специалисти. Откриването ще се състои в учебната зала на Софтуерния университет в кв. Хаджи Димитър, на ул. „Васил Кънчев" 26, Бизнес сграда „Стефан Караджа", етаж 4. На церемонията ще присъстват доказали се имена от софтуерната индустрия и ИТ сектора. Предимството на СофтУни пред другите български университети, е, че Софтуерният университет предлага качествено образование, професия и работа на студентите си. За СофтУни, както и за цялата софтуерна индустрия, най-важен е практическият опит. Ето защо основната мисия на екипа на Софтуерния университет е да направи студентите си истински професионалисти в софтуерната индустрия и да им съдейства в намирането на работа. По време на обученията студентите разработват непрестанно практически проекти в екип, следвайки утвърдените практики в софтуерната индустрия и трупат значителен практически опит с програмирането и практическата разработка на софтуер.   Обучението в Софтуерният университет е разделено на шест нива с продължителност по четири месеца

Първият софтуерен университет у нас вече приема студенти

/КРОСС/ Първият в България университет за практическо обучение на софтуерни инженери ще бъде открит официално на 16 февруари 2014 г. Софтуерният университет (СофтУни) предлага качествено висше образование, насочено към практиката, професия и работа за софтуерни специалисти. Откриването ще се състои в учебната зала на Софтуерния университет в кв. Хаджи Димитър, на ул. "Васил Кънчев" 26, Бизнес сграда "Стефан Караджа", етаж 4. На церемонията ще присъстват доказали се имена от софтуерната индустрия и ИТ сектора. Основната мисия на екипа на Софтуерния университет е да направи студентите си истински професионалисти в софтуерната индустрия и да им съдейства в намирането на работа. По време на обученията студентите разработват непрестанно практически проекти в екип, следвайки утвърдените практики в софтуерната индустрия и трупат значителен практически опит с програмирането и практическата разработка на софтуер. Обучението в Софтуерният университет е разделено на 6 нива с продължителност по 4 месеца. През първите 3 нива (1 година) студентите учат основи на програмирането и уеб технологиите, обектно-ориентирано програмиране, бази данни и софтуерни технологии, използвани широко в практиката. Те са в интензивна форма на обучение и оформят начални умения на един софтуерен инженер. След първата година е предвидено болшинството от студентите да започнат работа в софтуерните фирми

Борисов ли е търсил Бисер Петното или обратното?

Хора на Бисер Миланов - Петното сами потърсили връзка с Бойко Борисов. Това показа днес във фейсбук самият лидер на ГЕРБ.
Бившият премиер бе обвинен в интервю за в. Хора на Бисер Миланов - Петното сами потърсили връзка с Бойко Борисов. Това показа днес във фейсбук самият лидер на ГЕРБ. Бившият премиер бе обвинен в интервю за в. "Галерия" от дясната ръка на Петното Йордан Бонев, че на среща с двамата обещал половин милион лева за дискредитацията на Николай Бареков.

Свързват алкохола с повишен риск от рак на кожата

Ако се консумират повече от четири чаши алкохол дневно, рискът от опасната болест се увеличава пропорционално на приетото количество, смятат британски учени

Нели и Косъма: Заедно сме, всичко е наред!

ТВ водещата Нели Атанасова и актьорът Александър Сано не са се разделяли въпреки упоритите клюки по техен адрес.

44 машини са в готовност за чистене на снега и леда във Варна

44 машини са в готовност за работа в тежки зимни условия във връзка с очакваното влошаване на времето. Това стана ясно на заседание, свикано от кмета на Варна Иван Портних, на което присъстваха представители на районните администрации и фирмите, ангажирани със снегопочистването.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване