Бийбър без късмет, а с обвинение

Звездата ще отговаря за шофиране в нетрезво състояние

    


Koenigsegg вади конкурент на Veyron Super Sport

В Женева ще видим суперколата One:1, която може да постави световен рекорд за най-висока скорост и ускорение

    


Парламентът прекрати процедурата за избор на главен инспектор

/КРОСС/ Парламентът прекрати процедурата за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Предложението на Мая Манолова от Коалиция за България и Четин Казак от ДПС беше прието единодушно от 156 народни представители. От ГЕРБ оттеглиха своя проект за удължаване на процедурата за избор. Те настояваха за удължаване на срока за номиниране на кандидати за главен съдебен инспектор, но от правната комисия не подкрепи предложението им, тъй като срокът не може да бъде удължен или възобновен без да се анулира цялата процедура. "Има актове, които ако мнозинството не допусне навреме за обсъждане и гласуване, животът прави така, че те изиграват своята роля, макар необсъждани и своевременно гласувани", заяви Цецка Цачева пред народните представители. "Изказахме необходимостта от бърза процедура, защото сме в забава по отношение на избора на съдебен инспектор. Но срокът, който се предложи, беше скандално кратък и не трябва се събуди впечатление у хората, че се прави нещо непрозрачно. След като има предложение процедурата да бъде прекратена, става ясно, че нашето предложение е безсмислено и безпредметно. Оттегляме го, защото това гласуване ще бъде поредната бъркотия в тази процедура", подчерта Цачева. Следват първо гласуване на промени в Закона за здравословни и безопасни условия на труд с вносител МС и първо гласуване на поправки в Закона за интеграция на хората с увреждания отново с вносител МС

Европарите за градско развитие се концентрират в 10 града

Лъвският пай от европейските пари за градско развитие по ОП "Региони в растеж" в следващия програмен период ще се концентрира в 10 града, а останалите 57 ще получат нищожни средства за следващите 7 г. България прави пореден опит да спаси намерението си да отвори програмата за 67 града, докато Брюксел иска ресурсът да се концентрира в 6-7 града.

Самарас на изненадващо посещение в Кефалония, трусовете продължават

От неделя до сряда е имало 23 вторични труса с магнитуд над 4 по скалата на Рихтер, повече от 100 с магнитуд над 3 R и стотици по-малки. Сеизмолозите предупреждават, че не е изключено да има нов трус с магнитуд над 5 R.

прочети повече

6-ма заловени за кражба на кабели

Шестима жители на село Узунджово възраст между 20г и 51г и 40-годишен димитровградчанин са задържани за кражба на кабели. Димитровградските криминалисти са установили, че мъжете са извършили кражбата на 150 метра телефонен кабел, станала преди седмица от землището на село Каснаково. Тогава извършителите избягаха при вида на полицейските служители, които установиха лекия им автомобил Форд Ескорт. След проведени издирвателни действия, заподозряните в извършването на кражбата мъже са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Всички са направили пълни самопризнания и разпитани от разследващ полицай, уведомен е наблюдаващия прокурор.

 

 

 

 

Хасково Новини

 

"Зелени" индекси на БФБ с изключение на BGREIT

В ранната търговия днес (29 януари) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) с изключение на BGREIT, бяха с ръстове. SOFIX се повиши с...

Калининградската полиция конфискува 30 тона кехлибар

Стойността на задържаното количество е около 57 млн. долара

Борисов: ГЕРБ внася вот на недоверие заради сигурността

ГЕРБ ще внесе вота на недоверие към правителството някъде в средата на февруари, съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в НС. Темата на вота ще бъде сигурността.

ГЕРБ с вот на недоверие за сигурността през февруари

/КРОСС/ ГЕРБ ще внесе вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски и този път темата ще бъде сигурността, тъй като там провалите на управляващите са най-големи, обяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Аз мисля, че толкова провали вече там се насъбраха и дори някои медии се опитват да прикрият проблема с бежанците. Изведнъж беше бум, всички всеки ден само това правеха, и сега все едно се изпариха тези бежанци. Те нито са се изпарили - пак са си по градовете, пак са си по джамиите, пак са си тук. Просто дойде команда от „фамилията" да не се пише по тази тема. Това ще бъде вотът", обясни експремиерът. Той уточни, че вотът на недоверие ще бъде внесен "някъде в средата на февруари". В понеделник от Цецка Цачева обяви на пресконференция, че от ГЕРБ ще внесат вот на недоверие към кабинета до края на следващата седмица. Тогава обаче те уточни, че все още се обсъждал в каква област ще бъде вотът. Борисов коментира и повторната окупация на Ректората, която макар и да продължи само четири дни предизвика остри реакции и взаимни обвинения между отделните политически сили и ръководството ва ВУЗ-а.  "Категорично съм против окупацията на Софийския университет. Не ми е в характера да подкрепям поставянето на вериги по вратите", каза Борисов и допълни: "Трябва да отправим искане до Столична община за разрешение за свикване на национален протест, както направихме в Пловдив."    

Йордан Бонев: Борисов даде 12 000 лв. на Петното, обеща още 500 хил. за протести

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е дал 12 000 лв. на групата на Бисер Миланов - Петното. Това казва в интервю за в. "Галерия" Йордан Бонев.

„С Бисер Миланов му бяхме на гости близо 3 часа на 26 декември миналата година в неговата къща в Банкя", казва Бонев.

Те осъществили контакт в Бойко Борисов чрез „Фейсбук". Той ги посрещнал с думите ... Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е дал 12 000 лв. на групата на Бисер Миланов - Петното. Това казва в интервю за в. "Галерия" Йордан Бонев. „С Бисер Миланов му бяхме на гости близо 3 часа на 26 декември миналата година в неговата къща в Банкя", казва Бонев. Те осъществили контакт в Бойко Борисов чрез „Фейсбук". Той ги посрещнал с думите ...

ГЕРБ обречени на загуба с третия вот на недоверие, предрече Местан

За лидера на ДПС нямало по-несъстоятелна тема от сигурността

    


Безплатни кардиологични прегледи ще се правят всяка сряда в Александровска болница


Безплатни прегледи на хора със сърдечни оплаквания след предварително записване на телефон 02/ 92 30 467 се извършват всяка сряда от 14.00 до 17.00 часа в Александровска болница, съобщиха от лечебното заведение.

Медицинските процедури включват консултация с кардиолог, измерване на кръвното налягане, електрокардиограма и ехокардиография, както и назначаване на лечение и хоспитализация, ако се налага.

За прегледите не се изисква направление от специалист и от тях могат да се...

Кънчев: Евророма не прави ганьовски и мангасарски работи

/КРОСС/ Лидерът на „Евророма" Цветелин Кънчев декларира подкрепата на формацията си за БСП на предстоящите евроизбори. В интервю за Дарик той беше категоричен, че няма никакво разколебаване сред неговите избиратели заради събитията в левицата след размразяването на АБВ. „В Евророма имаме едно основно правило - да не правим ганьовски работи, да не правим и мангасарски работи. Ще бъдем последователен, предвидим и сериозен партньор в Коалиция за България не просто на хартия, ами партньор със своите реални гласоподаватели. Пред нас не стои толкова дилемата дали ще победим на изборите за Европейски парламент, пред нас стои въпросът с колко ще победим", каза той. Комерсиални били обясненията за действията на Георги Първанов и АБВ, смята лидерът на „Евророма". "БСП е най-демократичната партия в България. Имат демократична трибуна вътре в партията. И когато някой заобикаля този факт, отговорът е само един - договорка с врага", каза Цветелин Кънчев. Въпреки че отрече да има лична вражда с президента Първанов, Цветелин Кънчев припомни историята около освобождаването му от затвора. "Той ме бил помилвал и аз затова съм излязъл от затвора. Той не само че не се удържа на обещанието, а на мен ми пристигна отказ от Първанов аз да бъде помилван. Така че да изчистим този казус - нищо лично нямам спрямо него, но нашите хора много мразят някой да лъже повече от нас", коментира той.  

Шумахер е във фаза на постепенно пробуждане

Мозъкът на пациента позитивно реагира на промяната

Папата лети като Супермен на графит в Рим

Съветът за социални комуникации на Ватикана качи в туитър графит, появил се на стена на сграда в Рим, на която папа Франциск е изобразен като Супермен.
Папата, облечен в бяла одежда, е нарисуван в полет като супермен. Едната му ръка е с протегнат напред юмрук, а в другата държи чанта с надпис "ценности" ("valores" на испански).
Туитът на Съветът за социални комуникации на Ватикана качи в туитър графит, появил се на стена на сграда в Рим, на която папа Франциск е изобразен като Супермен. Папата, облечен в бяла одежда, е нарисуван в полет като супермен. Едната му ръка е с протегнат напред юмрук, а в другата държи чанта с надпис "ценности" ("valores" на испански). Туитът на

Здрави през зимата - купи електронна книжка със SMS за 2,40 лв.

В MediaMall вече може да закупите със sms книжка в PDF формат В MediaMall вече може да закупите със sms книжка в PDF формат"Здрави през зимата" на цена 2,40 лева. В книжката може да прочетете: Как да преборим грипа:Кои вируси ще ни мъчат тази година? Как да се опазим от заразите? От какво ни спасяват противогрипните ваксини? Да помогнем на организма да се пребори сам с помощта на хомеопатията и природата

Йордан Бонев: Борисов даде 12 000 лв. на Петното, обеща още половин милион за протести

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е дал 12 000 лв. на групата на Бисер Миланов - Петното. Това казва в интервю за в. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е дал 12 000 лв. на групата на Бисер Миланов - Петното. Това казва в интервю за в. "Галерия" Йордан Бонев. „С Бисер Миланов му бяхме на гости близо 3 часа на 26 декември миналата година в неговата къща в Банкя", казва Бонев. Те осъществили контакт в Бойко Борисов чрез „Фейсбук". Той ги посрещнал с думите ...

Манолова предупреди: Ще има проблем с номинациите за главен съдебен инспектор

/КРОСС/ "Оттук нататък ще има проблем с номинациите за главен съдебен инспектор", предупреди от парламентарната трибуна Мая Манолова и попита: "Кой би се подложил на едно подобно жестоко състезание?". Депутатите обсъждат проекта на решение за прекратяване на процедурата за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет. Мандатът на главния съдебен инспектор изтече през януари миналата година, когато имаше друго мнозинство. Грижата за започване на процедура беше на тогавашното мнозинство. ГЕРБ разполагаше с пълно мнозинство, подкрепян от група уж независими народни представители. Тогава управляващите не се справиха с избора на главен съдебен инспектор. Редица актове се оспорват предвид изтеклия мандат на главния съдебен инспектор. Този въпрос трябва да бъде решен час по-скоро. Той е важен за институциите, за съдебната система и за всички граждани, добави Манолова. Правната комисия и пленарна зала са се съгласили, че деветдневният срок през декември е бил достатъчен. Тази кандидатура не сме я открили в този деветдневен срок, имаше сериозен разговор в нашата парламентарна група на какви критерии трябва да отговаря кандидата. Проблемът е, че други кандидати не бяха номинирани и че последва кампания на оклеветяване. В тази кампания се включиха различни интереси. От тук нататък ще има проблем с номинациите

Набират желаещи за “Бисери от поморийския бряг”

Във връзка с провеждането на детския песенен конкурс  “Бисери от поморийския бряг” 2014г. НЧ ”Светлина –1939” гр. Поморие набира желаещи за участие и организира тяхното прослушване и  подготовка.

Репетициите се провеждат всяка неделя от м.февруари и м. март  от 10.00 – до 13.00. ч. в музикалната школа на читалището.

СТАТУТ
НА ДЕТСКИЯ ПЕСЕНЕН КОНКУРС
“БИСЕРИ ОТ ПОМОРИЙСКИЯ БРЯГ”

1.Регламент :
Детският песенен конкурс “Бисери от поморийския бряг” се организира и провежда всяка година от НЧ”Светлина-1939” гр. Поморие, със съдействието на Община Поморие.
Конкурсът заема важно място в културния календар на читалището и на Община Поморие. Той се провежда в края на м. март, или началото на м. април. По този начин българската популярна песен, в цялото й многообразие и културно развитие, стига до широката публика.

2.Цел на конкурса:
Да стимулира интереса на подрастващите към българската популярна песен. Да осигурява изяви на най – добрите и талантливи изпълнители в концертни програми, чествания и тържества, организирани от Читалище “Светлина-1939” и Община Поморие. Да поощрява музикалното развитие и образование на наградените участници, в специализираните учебни заведения на територията на гр. Бургас.
3.Условия за участие :
Конкурсът се провежда в три възрастови групи – от 4 – до 7 год., от 8- до 10 год., 11-14год. Желаещите подават заявка за участие с името, годините си, и песента, която желаят да изпълнят. Участниците сами осигуряват музикалния съпровод – синбек на песента. Явяват се на предварителни прослушвания, обявени по график от ръководството на читалището. На тези прослушвания се помага на участниците в подбора на песента и тоналността за изпълнението й, съобразно гласовите възможности на участника. Дават се препоръки за артистичното представяне на песента и доброто сценично поведение на изпълнителя. Участниците могат да репетират на сцената, като ползват озвучителна апаратура и микрофон. Работи се по техниката на пеене и правилната дикция. Явяват се на генерална репетиция, на която теглят жребий за поредността на изпълненията. Представянето им в конкурсната програма може да бъде придружено и с танцово изпълнение.
4.Конкурсната част се оценява от компетентно жури в състав:
композитор, изпълнител, музикален педагог. Детско жури, съставено от участници, отличени с първо място от минал конкурс. Публиката, която на гърба на входния си билет записва името на предпочитания от него изпълнител. Преброяването на билетите се извършва от трима читалищни служители.
5.Награди:
Всички участници получават грамоти за участието си. Специализираното жури определя 1-во, 2-ро и 3-то място за участниците от различните възрастови групи. Детското жури връчва само една награда, за трите възрастови групи. Наградата на публиката е една, за трите възрастови групи. Резултатите от конкурса се обявяват в деня , веднага след решението на журито. Участниците в конкурса заплащат такса участие в размер на 10 лв.

6.Заявките се приемат на адрес:
гр. Поморие – 8201 ул. “Княз Борис 1” № 110 НЧ”Светлина-1939”за конкурса “Бисери от поморийския бряг”, на тел: 0596 / 3 35 93, или на място, по време на репетициите.
7. График за репетициите – провеждат се в музикалната школа на читалището, на ІІ-ри я етаж, в неделните дни на м.февруари и м. март 2014г.. от 10.00 – до 13.00. ч.

В детските градини във Варна масово обединяват групи, учители се пускат в отпуск

В детските заведения във Варна вчера масово се правеха сборни групи. Причината е малкият брой на малчуганите, които родителите са закарали на градина. Съвсем нормално е, когато идват само по 3 – 4 деца от група, те да се обединят, обясни директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в община Варна Лилия Христова.

Парламентът прекрати избора на главен съдебен инспектор

Парламентът прекрати процедурата за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) в сряда по искане на Мая Манолова (КБ) и Четин Казак (ДПС), които вчера оттеглиха единствената кандидатура на съдия Веселина Тенева. Преди това от ГЕРБ обявиха, че искат незабавно изслушване на Тенева след среща между Бойко Борисов и ... Парламентът прекрати процедурата за избор на главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) в сряда по искане на Мая Манолова (КБ) и Четин Казак (ДПС), които вчера оттеглиха единствената кандидатура на съдия Веселина Тенева. Преди това от ГЕРБ обявиха, че искат незабавно изслушване на Тенева след среща между Бойко Борисов и ...

Корекцията при Свилоза достигна 20%*

Акциите на БФБ-София АД се понижават с 1,3%, след като борсата отчете спад на печалбата през последното тримесечие

    


Обама обеща да се бори с неравенството

Президентът на САЩ Барак Обама бо заобиколил Конгреса, за да се бори с икономическото неравенство. Това заяви той по време на годишната си реч...

2013 - година на свито потребление и слабо кредитиране

2013 г. е преминала под знака свито потребление, слабо кредитиране и нисък интерес на потребителите към кредитни продукти. Това посочва в обзора на...

Графит с папата в Рим - лети като Супермен, раздава ценности

Съветът за социални комуникации на Ватикана качи в туитър графит, появил се на стена на сграда в Рим, на която папа Франциск е изобразен като Супермен.
Папата, облечен в бяла одежда, е нарисуван в полет като супермен. Едната му ръка е с протегнат напред юмрук, а в другата държи чанта с надпис Съветът за социални комуникации на Ватикана качи в туитър графит, появил се на стена на сграда в Рим, на която папа Франциск е изобразен като Супермен. Папата, облечен в бяла одежда, е нарисуван в полет като супермен. Едната му ръка е с протегнат напред юмрук, а в другата държи чанта с надпис "ценности" ("valores" на испански). Туитът на

Камерън призова Украйна отново да се обърне към Европа


Британският премиер Дейвид Камерън призова Украйна отново да се обърне към Европа, каза негов говорител, цитиран от "Ройтерс".

Изказването на британския лидер дойде, след като украинският премиер Микола Азаров подаде оставка, а парламентът отмени законите, ограничаващи правото на протест, които станаха повод за поредната вълна на масови демонстрации в Украйна.

Източник, близък до Камерън, каза, че коментарът му е целял да изпрати послание към украинския народ, че вратата...

Стефанова и Чепаринов стартираха с победи на "Гибралтар"

/КРОСС/ В Гибралтар стартира „Традиционния шахматен фестивал "Гибралтар 2014" (Tradewise Gibraltar Chess Festival). През тази година той ще се проведе от 27 януари до 6 февруари. Началото на фестивалната програма започна със сеанс на двама шахматисти - ГМ Симен Агдещейн и младата индийска гросмайсторка Таня Сачдев. Норвежкият гросмайстор Симен Агдещейн е определян като изключително колоритна личност - освен, че е личен треньор на настоящия световен шампион по шахмат за мъже Магнус Карлсен, той е най-младият са времето си гросмайстор в света и първи норвежки носител на званието. Той е единственият човек в света, който едновременно е бил национален състезател по два спорта - шахмат и футбол. Точно този факт предизвика „шахматния бум" в Норвегия през 90-те години. Асоциацията на гросмайсторите определи фестивала като едно от най-значимите шахматни събития за годината, а открития международен турнир „Мастърс" - като един от най-силните. Освен за генералното класиране, има награди още за 8 категории - за жени, за рейтинг 2550-2649, 2450-2549, 2350-2449, 2250-2349, 2150-2249, 2050-2149, под 2050. Фестивалът се състои от 5 паралелни шахматни събития (Мастърс, Чаленджър /Придружаващ/ №1 - с рейтинг под 2250, Чаленджър /Придружаващ/ №2, Аматьори №1 и Аматьори №2. В турнира „Мастърс" участват 253 шахматисти от 49 държави. 10 са шахматистите от „клуб 2700" . Гросмайсторите са 68, а гросмайсторките - 8

В Банкя Борисов даде 12 бона на Петното, обеща половин милион

Сумата от 12 000 лв. била само малък аванс, като цяло Борисов и Петното се договорили за половин милион. Срещу тези пари Бисер Петното и аверите му трябвало да засилят протестите срещу кабинета, да ударят Бареков и да стартират проект на Петното, който да измести Волен и Яне.

170 хиляди двойки в България имат репродуктивни проблеми

170 хиляди двойки в България имат репродуктивни проблеми, обяви в ефира на БНР заместник-председателят на Българската асоциация по стерилитети и репродуктивно здраве д-р Йосиф Димитров и предупреди...

Как местните власти във Варненско „почистиха” магистрала „Хемус”

За поредна година зимната обстановка в страната изправя местните власти пред предизвикателство. Читател на варненския сайт Petel.bg например е изпратил до сайта потресаващи кадри от магистрала &bd...

Омбудсманът: В новия Изборен кодекс няма някакви радикални промени

„Още през август аз отказах да участвам в подготовката на новия изборен кодекс. В пленарна зала се проведоха две или три дискусии тогава и аз присъствах, поканен от представители на обществе...

Сняг затрупа страната - селища без ток, 151 училища не учат

Пътищата в страната са проходими при тежки зимни условия

    


Плевнелиев спря закона за лекарствата

Президентът Росен Плевнелиев връща за ново обсъждане в Народното събрание

Борисов избяга от парламента минути преди скандалът да се разчуе

Бойко Борисов избяга от парламента около 10,30 ч. - буквално минути преди да гръмне новината, че свидетел на скандалната му среща с Петното е проговорил. Преди да се изхлузи той обяви, че ГЕРБ ще внесат вот на недоверие срещу правителството заради подслушванията.

Откриха труп на премръзнал мъж на улицата в кърджалийско село

76-годишен мъж почина от измръзване в кърджалийското село Повет, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Кърджали. 

Трупът на 76-годишния мъж е бил открит вчера, около 11.00 часа на улица в село Повет. 
Дежурна оперативна група от Районно управление „Полиция" - Кърджали е извършила оглед. Улики за насилствена смърт не са открити. Тялото е 76-годишен мъж почина от измръзване в кърджалийското село Повет, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Кърджали. Трупът на 76-годишния мъж е бил открит вчера, около 11.00 часа на улица в село Повет. Дежурна оперативна група от Районно управление „Полиция" - Кърджали е извършила оглед. Улики за насилствена смърт не са открити. Тялото е

Кабинетът е зависим от Делян Пеевски, призна Нидал Алгафари

Бившият зам.-председател на БСП Красимир Премянов и наскоро преминалия към АБВ червен активист Нидал Алгафари гостуваха в сутрешния блок на „Би Ти Ви", за да коментират решението на левицата да изключва своите членове, които смятат да заявят своята подкрепа за алтернативната листа.

Мъж почина от измръзване на улицата в кърджалийско село

76-годишен мъж почина от измръзване в кърджалийското село Повет, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Кърджали. 

Трупът на 76-годишния мъж е бил открит вчера, около 11.00 часа на улица в село Повет. 
Дежурна оперативна група от Районно управление „Полиция 76-годишен мъж почина от измръзване в кърджалийското село Повет, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Кърджали. Трупът на 76-годишния мъж е бил открит вчера, около 11.00 часа на улица в село Повет. Дежурна оперативна група от Районно управление „Полиция" - Кърджали е извършила оглед. Улики за насилствена смърт не са открити. Тялото е

Ново пространство за култура намери място в интернет

/КВРОСС/ Ново пространство за култура наречено "Въпреки" се появи в интернет. Негови създатели са Зелма Алмалех и Стефан Джамбазов. Името на сайта се изписва на кирилица - www.въпреки.com. Напоследък все повече сред творци и хора на науката и изкуството чуваме думата „въпреки". Те правят едно или друго „въпреки" хора и институции, които би трябвало да се грижат това да става не „въпреки". Но те не се отказват и опитват намерението им да се случи. Това преодоляване е движещата сила на всяка творческа личност. Когато се опитва да преодолее не само обстоятелствата, но и себе си. Фокусът на този сайт, който започваме, ще бъде точно преодоляването и затова е наречен „Въпреки". Преодоляване на себе си, институциите, стереотипите, политиците, недоимъка, бездуховността, невежеството, конюнктурата и какво ли още не... Задача, която винаги си поставя истинският творец и интелектуалец. Това няма да бъде информативен сайт, в който присъстват културните събития от седмицата или месеца по един безличен и само информативен начин. Тук информацията, доколкото я има, ще бъде оценъчна и като избор, и като позиция. Целта е това да бъде сайт, открояващ ценностите и стойностите в изкуството и в живота. А кой, ако не творците успяват да създадат най-великите си произведения именно „въпреки"

Организация на движението за Международния ден на Холокоста

/КРОСС/ Организация на движението във връзка с отбелязването на Международния ден на Холокоста от 16.30 часа на 29.01.2014 г. пред паметника на Димитър Пешев. На 29.01.2014 г. до приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането, с изключение на автомобилите ангажирани със събитието, както следва:- на ул.„Княз Борис І" между ул. „Хан Аспарух" и бул.„Патриарх Евтимий";- бул.„Патриарх Евтимий" между ул.„Княз Борис І" и ул. „Цар Самуил" от страната на храма.От 16.15 часа до приключване на мероприятието на 29.01.2014 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Княз Борис І" между ул. „Хан Аспарух" и бул. „Патриарх Евтимий", само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция" при СДВР.Столична дирекция на вътрешните работи да осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението.

ГЕРБ и управляващите се обвиниха взаимно за провалената процедура за избор на съдебен инспектор


Със 156 гласа "за" без "против" и въздържали се парламентът прекрати процедурата за избор на главен съдебен инспектор на Инспектората към Висшия съдебен инспектор (ВСС). Единствен кандидат за поста беше съдията от Върховния административен съд Веселина Тенева, номинирана от Мая Манолова (БСП) и Четин Казак (ДПС) в последния възможен момент на 27 декември.

Депутатите от ГЕРБ обвиниха управляващите, че процедурата така или иначе е била непрозрачна и дори съвършеният кандидат би събудил...

Следващият вот на недоверие на ГЕРБ – за сигурността

ГЕРБ ще внесе нов вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Темата на вота на недоверие ще бъде сигурността, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че ще внесат вота на недоверие някъде в средата на февруари. „Темата на вота ще бъде по сигурността. Аз мисля, че толкова пров ГЕРБ ще внесе нов вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Темата на вота на недоверие ще бъде сигурността, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Лидерът на ГЕРБ допълни, че ще внесат вота на недоверие някъде в средата на февруари. „Темата на вота ще бъде по сигурността. Аз мисля, че толкова пров

ГЕРБ внася вот на недоверие за сигурността

ГЕРБ ще внесе нов вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Темата на вота на недоверие ще бъде сигурността, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

Очаквайте подробности.






















































ГЕРБ ще внесе нов вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Темата на вота на недоверие ще бъде сигурността, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Очаквайте подробности.

Намерен е мъжки ретривър в района на спортна зала "Борис Гюдеров" в Перник

Перничанин е намерил загубило се куче в района на спортна зала "Борис Гюдеров" (бивша "Миньор"), съобщи до ZaPernik.com самият той.

Кучето е жълто, като части от тялото му са в бяла окраска. Намереното животно е мъжко, на около 1 - 2 години. Домашният любимец е обучен, подчинява се на заповеди, допълва перничанинът.

Когато е било открито, бездомни кучета са го били сдавили. Перничанинът се намесил и спасил ретривъра. След това го закарал в...

Продължава

Разбери как Google допълва изречението „Защо България е....?”

Рандал Олсън, асистент по компютърни науки в Университета на Мичиган, е създал карта на Европа, която показва с коя дума търсачката на Google завършва изречението „Why is (country) so....?", означаващо "Защо (държавата) е...?". 

За България думата е „poor" - „бедна", като това съвсем не е изключение. Така най-голямата търсачка завършва въпроса Рандал Олсън, асистент по компютърни науки в Университета на Мичиган, е създал карта на Европа, която показва с коя дума търсачката на Google завършва изречението „Why is (country) so....?", означаващо "Защо (държавата) е...?". За България думата е „poor" - „бедна", като това съвсем не е изключение. Така най-голямата търсачка завършва въпроса

Спасете ме от спасителите

Искам да окупирам сградата на БНБ. Искам да науча истината за източените милиони. Искам да разбера как се случи фалитът на банките и как ни изгоряха парите. Искам да знам защо се раздаваха необезпечени кредити. Там, дами и господа, са нашите народни пари. Набирам 20-30 души пълнолетни доброволци с българско гражданство и чисто съдебно минало и окуп Искам да окупирам сградата на БНБ. Искам да науча истината за източените милиони. Искам да разбера как се случи фалитът на банките и как ни изгоряха парите. Искам да знам защо се раздаваха необезпечени кредити. Там, дами и господа, са нашите народни пари. Набирам 20-30 души пълнолетни доброволци с българско гражданство и чисто съдебно минало и окуп

Търсят се нови кандидати за главен инспектор!

Парламентът спря процедурата за избор на Веселина Тенева за главен инспектор на Инспектората на ВСС. Това стана след като БСП и ДПС оттеглиха кандидатурата й.

Разхайтен бандит изигра обир на родителите си

18-годишен криминално проявен обрал майка си и баща си и инсценирал грабеж пред полицията. Криминалистите го разкрили бързо и прибрали в ареста.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване