Франция остава водеща туристическа дестинация в ЕС

Туризмът в ЕС е достигнал нов рекорд миналата година, а Франция остава най-предпочитаната дестинация, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат. През 2013 г. броят на нощувките в учреждения за подслон на туристи в ЕС е достигнал 2,6 милиона, повишение с 1,6% спрямо предишната година.

Смешен плач от Брюксел

След като на българска почва протестите съвсем излиняха, а втората окупация на Софийския университет претърпя пълно фиаско, малка групичка протестъри реши да се пробва в Брюксел.

Борисов има пари за протестите срещу кабинета

ГЕРБ имат пари и интерес да плащат за протестите срещу правителството на Пламен Орешарски. Това заяви в интервю за BPost. bg депутатът Янко Янков, който е и председател на Комисията по отбрана в парламента. Според него, описаните от Йордан Бонев във в. "Галерия" схеми на Бойко Борисов, трябва да бъдат криминализирани.

Motorola и Google – любовта трае три години?

Lenovo купува Motorola Mobility от американския онлайн концерн за 3 млрд. долара

    


Турската армия унищожи коли на ислямистка групировка

Турската армия откри огън в северната част на Сирия срещу конвой от коли, принадлежащи на ислямистката организация "Ислямска държава в Ирак и Левант", която е близка до "Ал Кайда".

Бойко сам се разобличи от страх

„Бойко Борисов се саморазобличи, като показа, че наистина е разговарял с Йордан Бонев.” Това констатира пред агенция ПИК лидерът на „България без цензура” Николай Бареков, след като Борисов сам разпространи доказателства за кореспонденцията си през „Фейсбук” с председателя на движение „Свобода”.

Бизнесменът, спасил 4-ма паднали с кола в р. Бистрица: Докато качвах младежите, мина кола, видя ме, но не спря

"Докато качвах младежите, мина кола, видя ме, но не спря", казва бизнесменът Йордан Йорданов, който в неделя вечерта спаси четирима, паднали с кола в река Бистрица. “Целите бяха мокри, изплашени и пищяха от ужас", каза още той. Йорданов дари 3000 лева за операцията на гръбнака на пострадалата в катастрофата Стефка.

Борисов шарил на Петното да сваля кабинета

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна вчера за осъществявани контакти между него и хора на Бисер Миланов-Петното. До това се стигна, след признания на Йордан Бонев - авер на Петното и шеф на движение „Свобода” във в. „Галерия”.

Брахими доволен от първия кръг преговори между сирийските првителство и опозиция

/КРОСС/ Специалният пратеник на ООН и ЛАД Лахдар Брахими заяви, че делегациите на сирийското правителство и опозиция са обсъдили въпроса за формиране на преходно правителство, предаде РИА "Новости".„Ние обсъдихме, между другото, въпроса за формиране на преходно правителство", заяви Брахими.Алжирският дипломат изрази удовлетвореност от първия кръг преговори.„Надявам се, че вторият кръг преговори ще бъде още по-продуктивен", добави той.

ВСС: КС да каже за мандата на Ана Караиванова

/КРОСС/ Конституционният съд да каже дали главният съдебен инспектор Ана Караиванова, чийто мандат изтече преди повече от година, може да стои на поста и да представлява институцията, заяви представляващата Висшия съдебен съвет Соня Найденова. Като напомни, че тя и колегите не могат да сезират КС, тя нарече парламента длъжник на съдебната власт заради забавения избор на инспектор. Въпросът дали сега инспекторатът взема валидни решения за съдбата на магистратите бе поставен много остро преди дни, тъй като Върховният административен съд (ВАС) излезе с решение, с което постави под съмнение правото на Караиванова да подписва документи от името на институцията, пише „Труд". То бе по казуса на Мариян Марков от Софийския градски съд. Той обжалва понижаването си в длъжност заради забавени дела, до което се стигна след проверка на инспектората. По делото, което той води във ВАС, има документи, подписани от Караиванова, и съдът поиска от инспектората да кажат дали още стоят зад тях, тъй като тя вече е с изтекъл мандат. Макар скандалът да стана тема на заседанието на ВСС, то бе посветено на доклада на Европейската комисия. Ясен Тодоров - шефът на най-критикуваната от Брюксел комисия на съвета - етичната, заяви, че е намерил противоречия в доклада. В политическата му част има критика, че ВСС не е превърнал етиката в свой приоритет, а в техническата пишело, че е създал практика да следи публикациите за съмнения в морала на магистратите и да реагира по тях

Разузнаването на САЩ потвърди: КНДР активизира работата на ядрените си съоръжения

/КРОСС/ Шефът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър потвърди информацията, че Северна Корея се е активизирала по отношение на развитието на ядрената си програма , съобщи АП. Според американското разузнаване, ръководството на КНДР е активизирало дейността си по обогатяване на уран в ядреното съоръжение Йонбьон. Освен това наскоро е пуснат и закритият през 2007 г. плутониев реактор. Съответната информация е потвърдена от външното разузнаване на Южна Корея.    

40 литра валежи на кв.м паднаха в Калиакра

Най-голямо количество валеж за последните 12 часа е паднало в Калиакра - 40 литра на квадратен метър. Това съобщиха за „Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. 

Синоптичните станции на Националния институт по метеорология и хидрология са измерили 20 литра на кв/м валеж в Добрич, в Шабла - 37 литра, във Варна - Най-голямо количество валеж за последните 12 часа е паднало в Калиакра - 40 литра на квадратен метър. Това съобщиха за „Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Синоптичните станции на Националния институт по метеорология и хидрология са измерили 20 литра на кв/м валеж в Добрич, в Шабла - 37 литра, във Варна -

Янукович плаши с предсрочни парламентарни избори

Меркел поиска от Путин да настоява за конструктивен диалог между управляващите и опозицията в Украйна

"Черно море" победи хърватския Драговоляц с 1:0

Черно море победи Драговоляц с 1:0 (Бергонси-1) в контрола в Турция! Съставът: Съставът: Китанов (46-Дашев), Станчев (46-Ал. Александров), Венков, Котев (46-Сталев), Атанасов, Бергонси, Паланков, Георгиев, Божилов, Бакари, Коконов (60 минута влизат 8 юноши).

Торнадо засмука котки в Англия

Миниторнадо вдигна няколко котки във въздуха в Съри, Англия, предаде Би Би Си. Свидетел разказва как четирите котки, които гледал в двора си, полетели във въздуха като хартиени торбички. Торнадото е оставило над 13 хил. души без ток. Заради котките то бе наречено котнадо.
Вчера студовете в САЩ достигнаха и южните щати. Обявено е извънредно положен Миниторнадо вдигна няколко котки във въздуха в Съри, Англия, предаде Би Би Си. Свидетел разказва как четирите котки, които гледал в двора си, полетели във въздуха като хартиени торбички. Торнадото е оставило над 13 хил. души без ток. Заради котките то бе наречено котнадо. Вчера студовете в САЩ достигнаха и южните щати. Обявено е извънредно положен

Със 100 м плат ушили палта на олимпийците

Олим­пийс­ка­та ни де­ле­га­ция ще бъ­де об­ле­че­на в ак­ту­ал­ни­те за се­зо­на си­ньо-ка­фя­ви то­но­ве на зим­ни­те иг­ри в Со­чи. То­ва са ви­дя при пред­с­та­вя­не­то на офи­ци­ал­ни­те об­лек­ла вче­ра. За тре­ти път те са из­ра­бо­те­ни от мод­на къ­ща „Аг­ре­сия”.

44 общини си мотаят устройствените планове

Четирийсет и четири общини все още не са започнали работа по изготвянето на общите си устройствени планове (ОУП). Останалите 220 общини са на различен етап от проектите, съобщиха от Министерството на инвестиционното проектиране.

Доц. Сотир Марчев: 7, 6, 5, 3, 2, 1 е формулата на здравото сърце

Сърцето не се спогажда със студа. През зимата сърдечносъдовата смъртност се увеличава с 15 процента. Подобна зависимост има и за географската ширина - смъртността от сърдечносъдови инциденти е с 15 процента по-ниска на екватора в сравнение с полюсите. Истинските сърдечни проблеми ги разпознаваме по това, че си проличават по време на натоварване. Сърцето не се спогажда със студа. През зимата сърдечносъдовата смъртност се увеличава с 15 процента. Подобна зависимост има и за географската ширина - смъртността от сърдечносъдови инциденти е с 15 процента по-ниска на екватора в сравнение с полюсите. Истинските сърдечни проблеми ги разпознаваме по това, че си проличават по време на натоварване.

40 литра дъжд на кв.м си изляха в Калиакра, 37 - в Шабла

Най-голямо количество валеж за последните 12 часа е паднало в Калиакра - 40 литра на квадратен метър. Това съобщиха за „Фокус Най-голямо количество валеж за последните 12 часа е паднало в Калиакра - 40 литра на квадратен метър. Това съобщиха за „Фокус" от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Синоптичните станции на Националния институт по метеорология и хидрология са измерили 20 литра на кв/м валеж в Добрич, в Шабла - 37 литра, във Варна -

ВАС бетонира забраната за строителство на Камчийски пясъци

София /КРОСС/ Върховния административен съд потвърди окончателно забраната да се строи на Камчийски пясъци, постановена от Министерството на околната среда и водите.В първите дни на тази година (6 януари 2014 г.) петчленен състав на Върховния административен съд потвърди становището на тричленнката по дело №12314/2012 год. от 1 април 2013 г.Решението на съда, макар и окончателно, не означава директно, че казусът с Камчийски пясъци също е приключил окончателно. Според Закона за биоразнообразието министърът на екологията има право два пъти за по една година да издава такива заповеди за забрана на строителство. Това напомни пред "Дневник" и бившият екоминистър Нона Караджова, която именно издаде такива по времето на нейния мандат и така отложи във времето опасността от бетониране на тази уникална черноморска местност с дълга естествена пясъчна ивица и множество дюни.Последната бе издадена за превенция на застрояването на основание, че камчийски пясъци се готви за включване като защитена зона в екомрежата "Натура 2000". Забраната обаче не може да се удължи повече, тъй като по Закона за биологичното разнообразие, регламентиращ екомрежата, максималният й срок е 2 години.Това, което все още не е приключило, е обявяването на новите зони по "Натура 2000" със заповеди по съответните режими

Вигенин: Референдумът е важно достижение на демокрацията

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин публикува в социалната мрежа фейсбук коментар по повод изявлението на президента Росен Плевнелиев от днес. Ето какво гласи постът на Вигенин:

„Референдумът е важно достижение на демокрацията. Но да питаш хората за процедури, а не за политика, е неубедително и мирише на неумел пиар. За ... Министърът на външните работи Кристиан Вигенин публикува в социалната мрежа фейсбук коментар по повод изявлението на президента Росен Плевнелиев от днес. Ето какво гласи постът на Вигенин: „Референдумът е важно достижение на демокрацията. Но да питаш хората за процедури, а не за политика, е неубедително и мирише на неумел пиар. За ...

Вигенин: Референдумът е важно достижение на демокрацията

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин публикува в социалната мрежа фейсбук коментар по повод изявлението на президента Росен Плевнелиев от днес. Ето какво гласи постът на Вигенин:

„Референдумът е важно достижение на демокрацията. Но да питаш хората за процедури, а не за политика, е неубедително и мирише на неумел пиар. За ... Министърът на външните работи Кристиан Вигенин публикува в социалната мрежа фейсбук коментар по повод изявлението на президента Росен Плевнелиев от днес. Ето какво гласи постът на Вигенин: „Референдумът е важно достижение на демокрацията. Но да питаш хората за процедури, а не за политика, е неубедително и мирише на неумел пиар. За ...

Bg-mamma се разцепи на две след скандал за реклами

София /КРОСС/ Популярният форум за майки в интернет bg-mamma.com се разцепи и от него излязоха два подобни, но по-малки. Така от този месец вече има два уебфорума, в които майките разказват за грижите си.Разцеплението става след скандал миналия декември, когато започва да се пробва нов дизайн на оригиналния сайт. Някои от потребителите пишат коментари против промените, а администраторите на страницата ги цензурират.Затова в началото на януари част от майките решават да направят свой нов форум. Наричат го "Алтернативата", а адресът - bul-mamma.com, и визията му много напомнят за сайта на bg-mamma.Потребителките в новия интернет форум обвиняват собственичката на стария Марина Кузманова, че е променила първоначалната идея сайтът да бъде място за свободно изразяване на опит и идеи. Освен това според тях някои от форумите са станали прекалено рекламни - едни и същи лекари пишели и се говорело само за конкретни продукти. Ако някои майки искали да посочат друг продукт, техните публикации се триели.В новия форум засега все още няма реклами, пише "24 часа".

Бум на арендни договори в Северна България

В северната част на България се сключват повече договори за аренда на земеделска земя, показва справка от Агенция по вписванията за миналата година. В Мадан обаче липсват контракти.

The Telegraph: Ски-ваканция в България е с 3000 паунда по-евтина от Швейцария, без да калкулираме алкохола


Четиричленно британско семейство може да спести повече от 3000 паунда на ски-почивката си този февруари, като избере курорт България пред такъв в Швейцария, сочи изследване на M&S Bank, цитирано от вестник The Telegraph, съобщи агенция "Фокус". С оглед на факта, че учебната ваканция е една от най-натоварените седмици от сезона и родителите гледат да я използват, за да посетят пистите, цената за тяхната почивка може да се окаже солена. Оказва се обаче, че дестинацията, която изберете, е ключов...

Папата стана Супермен

Съветът за социални комуникации на Ватикана качи в Twitter цветна рисунка, появила се на стена на сграда в Рим, на която папа Франциск е изобразен като супермен, предаде АФП.

Путин и Меркел обсъдиха ситуацията в Украйна

Москва, 29 януари. /КРОСС/. Президентът на Руската Федерация Владимир Путин и канцлерът на ФРГ Ангела Меркел обсъдиха по телефона ситуацията в Украйна. Те подчертаха, че всяка намеса отвън е неприемлива, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от РИА „Новости".Митингите в Украйна започнаха през ноември миналата година, когато кабинетът обяви пауза в процеса на европейската интеграция. На 19 януари в Киев имаше стълкновения между радикали и органите на реда. По време на безредиците загинаха трима души. Опозицията поиска оставката на кабинета и продължаване на евроинтеграцията. На 28 януари президентът прие оставката на премиера и кабинета, който ще продължи да изпълнява задълженията си до съставянето на ново правителство. Длъжността премиер се изпълнява от първия вицепремиер на Украйна Сергей Арбузов. В информацията на РИА „Новости" също така се посочва, че по време на разговора между Путин и Меркел е отбелязана важността на активната съвместна работа по подготовката на петнайстите руско-германски междудържавни консултации на високо ниво, които ще се проведат през април тази година във ФРГ.Канцлерът Меркел пожела на руските организатори успех при провеждането на зимната Олимпиада в Сочи.

Лошият сън ускорява развитието на ракови клетки

Неспокойният сън може да направи рака по-агресивен, както и да ускори растежа на раковите клетки, предупреждават изследователите. Нарушеният сън и постоянното будуване през нощта може да повлияят на организма само за четири седмици.

Съд спря строежите на Камчийски пясъци

С него се спира прилагането на плановете за застрояване край най-дългия плаж у нас. То беше атакувано от собствениците на имоти в Камчийски пясъци - фирмите “Бета форест”, “Мирта инженеринг”, “Рийс Интернешънъл”, “Мет ритейл истейт”. Решението на магистратите е окончателно, но не разрешава финално казуса “Камчийски пясъци”. С него се спира прилагането на плановете за застрояване край най-дългия плаж у нас. То беше атакувано от собствениците на имоти в Камчийски пясъци - фирмите “Бета форест”, “Мирта инженеринг”, “Рийс Интернешънъл”, “Мет ритейл истейт”. Решението на магистратите е окончателно, но не разрешава финално казуса “Камчийски пясъци”.

"Зелените" "за" всеобщо допитване относно изборното законодателство

София /КРОСС/ От партия "Зелените" подкрепиха предложението на президента Росен Плевнелиев за референдум с въпроси по изборното законодателство, който да се проведе едновременно с евроизборите. От организацията са на мнение, че подходът за свикване на референдум е демократичен и радикално различен от досегашните практики на задкулисие и междупартийни договорки по тези съществени въпроси. Ето и целия текст на декларацията им: Зелените приветстваме инициативата на президента Плевнелиев за всеобщо допитване относно изборното законодателство, което да се проведе едновременно с евроизборите. Подходът за свикване на референдум е демократичен и радикално различен от досегашните практики на задкулисие и междупартийни договорки по тези съществени въпроси. Изборните правила са основополагаща част от принципите на конституиране на властта, който следва да бъде променян само с референдум. Продължаваме да смятаме, че Общественият договор трябва да бъде сключван между гражданите и властта, а не между власт и власт. Подчертаваме необходимостта от сериозен и демократичен дебат по направените предложения, за да може гражданите да вземат информирано решение по въпросите на всеки референдум", пишат Зелените.  

Лейди Гага с дати за европейското си турне

За съжаление на феновете й у нас обаче, няма обявена дата за шоу в България. Най-близките, и сравнително достъпни, дестинации са Чехия и Испания.

Искат КС да каже за мандата на Ана Караиванова

Конституционният съд (КС) да каже дали главният съдебен инспектор Ана Караиванова, чийто мандат изтече преди повече от година, може да стои на поста и да представлява институцията. Това заяви представляващата Висшия съдебен съвет (ВСС) Соня Найденова. Като напомни, че тя и колегите  не могат да сезират КС, тя нарече парламента длъжник ... Конституционният съд (КС) да каже дали главният съдебен инспектор Ана Караиванова, чийто мандат изтече преди повече от година, може да стои на поста и да представлява институцията. Това заяви представляващата Висшия съдебен съвет (ВСС) Соня Найденова. Като напомни, че тя и колегите не могат да сезират КС, тя нарече парламента длъжник ...

Закон вади на светло износ на лекарства, Плевнелиев го връща

Ремонт на закона за лекаствата опитва да извади на светло износа им, Росен Плевнелиев го върна обаче за допълнително обсъждане. Това се случи за по-малко от час, след като за президентско вето настояха от партията на Меглена Кунева.“Меко казано, нелогично е да налагаш вето на закон, който въвежда уведомителен режим, гарантиращ интересите ... Ремонт на закона за лекаствата опитва да извади на светло износа им, Росен Плевнелиев го върна обаче за допълнително обсъждане. Това се случи за по-малко от час, след като за президентско вето настояха от партията на Меглена Кунева.“Меко казано, нелогично е да налагаш вето на закон, който въвежда уведомителен режим, гарантиращ интересите ...

„Лебедово езеро" под дъжда в защита на правата на хомосексуалните

/КРОСС/ Правата на хомосексуалните бяха тема на необичайна протестна акция пред руското посолство в Лондон. Фрагментът от балета „Лебедово езеро" на Чайковски, изпълнен от четирима танцьори под леещ се дъжд, трябваше да напомни за сексуалната идентичност на композитора. Организаторите на акцията, правозащитната организация Amnesty International, предадоха в руското посолство петиция против нарушаването на правата на руските граждани, предава ВВС Russian.   Видео

Запорираха имоти и фирми на любовно трио, точило милиони

Пловдивският апелативен съд наложи запор върху дялове от фирми, жилища, складове и автомобили, собственост на Бехчет и Нюргюл Аликузу. Те са част от любовно трио, източило 2,5 млн. лева от продажби на сухо мляко. Както “24 часа” съобщи, двамата съпрузи са със заповеди за задържане, а за мъжа има оперативни данни, че е духнал в чужбина. Пловдивският апелативен съд наложи запор върху дялове от фирми, жилища, складове и автомобили, собственост на Бехчет и Нюргюл Аликузу. Те са част от любовно трио, източило 2,5 млн. лева от продажби на сухо мляко. Както “24 часа” съобщи, двамата съпрузи са със заповеди за задържане, а за мъжа има оперативни данни, че е духнал в чужбина.

Сайтът bg-mamma се разцепи на две след скандал за реклами

два подобни, но по-малки. Така от този месец вече има два уебфорума, в които майките разказват за грижите си.

Разцеплението става след скандал миналия декември, когато започва да се пробва нов дизайн на оригиналния сайт. Някои от потребителите пишат коментари против промените, а администраторите на страницата ги цензурират.

Затова в два подобни, но по-малки. Така от този месец вече има два уебфорума, в които майките разказват за грижите си. Разцеплението става след скандал миналия декември, когато започва да се пробва нов дизайн на оригиналния сайт. Някои от потребителите пишат коментари против промените, а администраторите на страницата ги цензурират. Затова в

Охрана пази детско отделение от здрави пациенти

Петрич /КРОСС/ Гардове дебнат денонощно кой влиза и кой се настанява в детско отделение на петричката болница „Рокфелер". Ръководството на здравното заведение се принуди да назначи физическа охрана, за да удовлетвори исканията на педиатрите, медицинските сестри и помощния персонал в отделението. Миналата седмица те заплашиха с напускане, както и колегите им от хемодиализа и родилно. От много време пациенти от малцинствата ползват детско отделение като хотел, карат се, бият се. Връщат се, без да са болни, но предпочитат добрите условия в лечебницата пред тези в ромската махала. Така медиците трябва хем да се грижат за болните, хем да се чудят как да укротят здравите обитатели.„Не се допускат никакви други лица освен болните деца и техните придружители. Медиците стигнаха до хвърляне на оставките не толкова заради неполучени заплати, а заради голямата натовареност. Не знаят кога е ден, кога е нощ, особено през зимния сезон. До края на тази седмица ще им изплатим ноемврийските и декемврийските възнаграждения", заяви шефът на „Рокфелер" д-р Борис Киров.Кметът на община Петрич Вельо Илиев каза, че общината ще направи всичко възможно, за да не се стигне до закриване на ключови отделения. Но не скри, че има проблем с кадрите. Ако си тръгнат въпросните медици, няма кой да ги замести. Градоначалникът разкри, че близо три години задълженията на болницата не са погасявани. Чак сега се превеждат пари на фирмите

200 души в Северна Индия - евакуирани с хеликоптери

Повече от 200 жители на индийски села в северния щат Джаму и Кашмир в Хималаите бяха евакуирани с помощта на хеликоптери Ми-17В-5, съобщи министерството на отбраната на Индия.

Меркел призова Путин да окаже натиск за конструктивен диалог в Украйна

Германският канцлер Ангела Меркел призова президента на Русия Владимир Путин да окаже натиск за „конструктивен диалог”, който да разсее кризата в Украйна, предаде AFP. В телефонен...

Папагал на порнозвезда на аудиенция при Папата

Любопитно преживяване имаше папа Франциск на Генералната аудиенция в сряда. Докато се придвижваше с папамобила си между хората в двора на църквата "Свети Петър" във Ватикана, Хорхе Марио Бер...

Зелените приветстват инициативата за референдум за изборното законодателство


Политическа партия "Зелените" приветства инициативата на президента Плевнелиев за всеобщо допитване относно изборното законодателство, което да се проведе едновременно с евроизборите, се казва в официална позиция, разпространена до медиите. От организацията са на мнение, че подходът за свикване на референдум е демократичен и радикално различен от досегашните практики на задкулисие и междупартийни договорки по тези съществени въпроси.

"Изборните правила са основополагаща част от...

Гангстери и Зоро идват в Русия

Карамба! И Зоро отива на олимпиада!
На 55 години Хубертус фон Хоенлое ще дефилира с костюм като прочутия покровител на бедните на официалното откриване в Сочи. Черен панталон, бяла риза и червена кърпа - липсват само шпагата и китарата. “Искам да ме наричат Принц Мариячи - казва слаломистът, който живее в Лихтенщайн и Марбея. - Аз ще бъда един от Карамба! И Зоро отива на олимпиада! На 55 години Хубертус фон Хоенлое ще дефилира с костюм като прочутия покровител на бедните на официалното откриване в Сочи. Черен панталон, бяла риза и червена кърпа - липсват само шпагата и китарата. “Искам да ме наричат Принц Мариячи - казва слаломистът, който живее в Лихтенщайн и Марбея. - Аз ще бъда един от

Дебюти на трима солисти на Държавна опера Варна в „Набуко”

На 31 януари от 18 часа любителите на оперната класика ще имат възможността да съпреживеят шедьовъра на Верди “Набуко”. Под диригентската палка на маестро Борислав Иванов в главните роли ще дебютират трима солисти на Държавна опера Варна.

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по сигнал за бой с кучета

Варна /КРОСС/ Районната прокуратура в Пазарджик отказа да образува досъдебно производство и прекрати преписка по сигнал, подаден за насилие над животни.Сигналът, включващ клип на организиран бой с кучета, голям снимков материал на участници и организатори, фейсбук профили, имена, адреси и много друга информация е подаден по имейла на Районна прокуратура гр. Пазарджик, от хора, на които по разбираеми причини ще запазим анонимността.Материали с доказателства, включително СД със записан на него клип са предадени с протокол за доброволно предаване на 07,01,14г. на инсп. Генадий Маринов Андонов. На клипа се вижда брутален бой с кучета в ринг и хора, които ги насъскват. На 21.01.2014г Районна Прокуратура Пазарджик, в лицето на прокурор Силвия Лупова, издава постановление, с което въпреки предоставените доказателства и разпити на установените участници в клипа Марко Димитров Вълев и Ангел Георгиев Славов (и двамата от Пазарджик), отказва да назначи досъдебно производство. Интересно и странно обаче, в постановлението липсва и една дума за предаденият на инсп. Генадий Маринов Андонов видео клип. Просто той не е взет под внимание или прокурор Лупова не го е виждала. Но е факт, че в постановлението видео клипът не присъства.Кръстьо Стоянов Стоичков от с. Синитево (пазарджишко) също присъствал на тези боеве. Бруталните кадри са заснети в Сърбия, участват много сърби и няколко българи. Българите са установени и разпитани

„Motley Crue” тръгват на прощално турне

/КРОСС/ Американската рок банда „Motley Crue" официално обяви, че тръгва на последното си турне, съобщава от The Hollywood Reporter. Бандата планира да изнесе 72 концерта.Първата им прощална изява ще се проведе в началото на месец юли. Обиколката на бандата ще продължи шест месеца с концерти в САЩ и Канада. Продажбата на билетите започва на 31 януари. Цената им ще започват от 15 долара. От бандата са решили да дадат на всички свои фенове "равен шанс" да се насладят на последното им изпълнение. Членовете на екипа потвърдиха, че специален гост на последната им обиколка ще бъде Алис Купър.THR съобщава, че с договор членовете на бандата гарантират, че прощалното им турне ще е наистина последно. Така след края на обиколката те вече не могат да използват наименованието "Motley Crue" за по-нататъшни изяви.Преди раздялата си групата планира да пусне и един последен албум, който се очаква да излезе през тази година. Точната дата обаче все още не е известна. Музикантите планират да пуснат и филм за историята на групата, който ще се основава на книгата им The Dirt . Хеви метъл бандата „Motley Crue" е основана в началото на 80-те години от басиста Ники Сикс и барабаниста Томи Лий. Групата има зад гърба си девет студийни албума, последният от които - Saints of Los Angeles, излезе през 2008 година. „Motley Crue" имат и няколко албума с изпълнения на живо и компилации с най-добрите им парчета.

Американските акции разшириха пониженията

Фед изпраща ясно послание – освен ако не се очертава криза с големи мащаби, не очаквайте да се отклоним от сегашния път на паричната политика

    


Мирослав Михайлов пое поста на Румен Петков в Плевенско

Зам.-областният управител на Плевен Мирослав Михайлов поема поста на Румен Петков като областен председател на БСП в Плевенско. Кандидатурата му бе подкрепена от 42-ма членове на областния съвет на БСП-Плевен по време на заседанието на областното партийно ръководство.

Кристиан Вигенин: Предложението на президента е неубедително

/КРОСС/ Референдумът е важно достижение на демокрацията. Но да питаш хората за процедури, а не за политика, е неубедително и мирише на неумел пиар, пише в своята ФБ-страница външният министър Кристиан Вигенин. За Европейските избори искам дебат за Европа, за европейското бъдеще на България, за перспективите пред всеки европейски гражданин, а не безкрайни предизборни спорове за начина на гласуване - задължително или не, електронно или не, мажоритарно или не, добавя Вигенин.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване