Руски научен фонд приема заявки за финансиране на проекти, включително международни

Москва, 29 януари. /КРОСС/. От февруари Руският научен фонд обявява първи конкурс за финансиране на проекти на отделни научни групи, съобщи генералният директор на фонд Александър Хлунов, по данни на ИТАР-ТАСС.Руският научен фонд е създаден за финансова и организационна поддръжка на фундаментални научни изследвания, подготовка на научни кадри, развитие на научни колективи с лидерски позиции в определена област от науката.Вчера попечителският съвет на фонда определи принципите за подбор на програми и проекти, които ще бъдат подкрепени.Според Хлунов, през 2014 г. фондът ще концентрира усилията си в пет направления. „За финансиране в продължение на три-пет години ще могат да претендират малки научни колективи. Също за такъв период ще бъдат подкрепяни научни лаборатории в изследователски или учебни центрове. Подкрепа ще получат и нови лаборатории, а също така международни колективи, работещи над един общ научен проблем", посочи генералният директор на Руския научен фонд. Пети сред облагодетелстваните ще бъде образователен или научен институт, доказал добра репутация.

Фирма на Страхил Ангелов дължи 26 000 лева на банка

Всички дялове на фирмата “Монте Карло” ЕООД на депутата от БСП Страхил Ангелов са запорирани от частен съдебен изпълнител. Това става ясно от запорно съобщение до Агенцията по вписванията и Търговския регистър. 
Искането е на частния съдебен изпълнител Уляна Димоларова заради запор към Уникредит Булбанк. От съобщението на Димоларова става ясно, че Всички дялове на фирмата “Монте Карло” ЕООД на депутата от БСП Страхил Ангелов са запорирани от частен съдебен изпълнител. Това става ясно от запорно съобщение до Агенцията по вписванията и Търговския регистър. Искането е на частния съдебен изпълнител Уляна Димоларова заради запор към Уникредит Булбанк. От съобщението на Димоларова става ясно, че

България трябва да има главен съдебен инспектор, заяви Зинаида Златанова

България трябва да има главен съдебен инспектор, защото това е много важен пост. Това заяви министърът на правосъдието Зинаида Златанова преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет. Тя призова неправителствените организации и магистратите да са по-активни по отношение на номинациите, като подчерта, че кандидатури е можело да бъдат обмислени и преди официалното обявяване на процедурата.

Депутатът Страхил Ангелов иска да връщаме бегълци в Сирия

Бежанци от Сирия, които искат да се завърнат в родината си, да могат да го направят. С тази мисия се е нагърбил депутатът от БСП Страхил Ангелов, който изненадващо се появи преди десетина дни в телевизионен репортаж от парламента на режима на Асад в Дамаск. 
Ангелов обясни пред “Труд”, че вече е разговарял с шефа на Агенцията за бежанците и се оча Бежанци от Сирия, които искат да се завърнат в родината си, да могат да го направят. С тази мисия се е нагърбил депутатът от БСП Страхил Ангелов, който изненадващо се появи преди десетина дни в телевизионен репортаж от парламента на режима на Асад в Дамаск. Ангелов обясни пред “Труд”, че вече е разговарял с шефа на Агенцията за бежанците и се оча

Джесика Алба с нова визия

/КРОСС/ Напоследък все повече холивудски звезди експериментират с външния си вид. Актрисата Джесика Алба също реши да е в крак с модните тенденции и смело отряза косата. Тази промяна сякаш не й стигна и може би затова потъмни с няколко тона русата си коса. След което, разбира се, не пропусна да се похвали с новата си визия, качвайки снимка в Instagram, на която е в компанията на стилистката й Джен Аткин. Звездата дебютира новата си фризура на благотворително събитие срещу рака.

Вместо стратегии властта ще пише екшън планове

България е абсолютен шампион по писане на стратегии в Европейския съюз. Следващите страни в класацията имат над два пъти по-малко стратегически документи. Това каза икономическият вицепремиер Даниела Бобева след заседанието на кабинета вчера.
Към момента действат 128 стратегии, а според законодателните изисквания трябва да се разработят още 96. България е абсолютен шампион по писане на стратегии в Европейския съюз. Следващите страни в класацията имат над два пъти по-малко стратегически документи. Това каза икономическият вицепремиер Даниела Бобева след заседанието на кабинета вчера. Към момента действат 128 стратегии, а според законодателните изисквания трябва да се разработят още 96.

Лошото време предизвика преустановяване на движението по националната пътна мрежа

Поради лоши метеорологични условия е прекъснато движението на влаковете в два железопътни участъка, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. 

Единият ж.п. участък е Добрич - Кардам, а другият - Силистра - Самуил.































































Поради лоши метеорологични условия е прекъснато движението на влаковете в два железопътни участъка, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Единият ж.п. участък е Добрич - Кардам, а другият - Силистра - Самуил.

„Протестна мрежа" и „Ранобудните студенти" в търсене на подкрепа от Брюксел

/КРОСС/ Представители на „Протестна мрежа" и „Ранобудните студенти" са разговаряли в Брюксел с евродепутати от различни държави и различни политически сили, съобщават те в своята ФБ-страница.  Вчера протестиращите срещу правителството са се срещнали с началника на кабинета на еврокомисаря по правосъдие и граждански права Вивиан Рединг - Телмо Балтазар и с президента на Европейско младежко движение (JEF) за Брюксел Джереми ван Горп. Очакваме подкрепа от европейските институции, отбелязват представителите на „Протестна мрежа" и „Ранобудните студенти".    

Правителството пише закон за защита от кредитори, ще е готов до юни

 
 
Министерството на правосъдието трябва да напише до юни закон за защита от кредиторите.
Идеята е през лятото проектът да бъде одобрен от Министерския съвет и да влезе в Народното събрание за есенната му сесия. Това стана ясно от правителствената законодателна програма за първото полугодие на 2014 г., която Министерският съвет одобри вчера.     Министерството на правосъдието трябва да напише до юни закон за защита от кредиторите. Идеята е през лятото проектът да бъде одобрен от Министерския съвет и да влезе в Народното събрание за есенната му сесия. Това стана ясно от правителствената законодателна програма за първото полугодие на 2014 г., която Министерският съвет одобри вчера.

Олимпийците без шапки. В Сочи е топло

Олимпийците ни ще бъдат в актуалните за сезона цветове - в Сочи делегацията ще е пременена в синьо-кафявата гама. Моделите от официалното облекло на спортистите са на модна къща “Агресия”, която за трети път облича българите на зимни игри. 
 
Фирмата е заложила на спортно-елегантния стил. Използвани са изцяло естествени материи от вълна, кашмир, Олимпийците ни ще бъдат в актуалните за сезона цветове - в Сочи делегацията ще е пременена в синьо-кафявата гама. Моделите от официалното облекло на спортистите са на модна къща “Агресия”, която за трети път облича българите на зимни игри. Фирмата е заложила на спортно-елегантния стил. Използвани са изцяло естествени материи от вълна, кашмир,

Външният министър видя неумел пиар в предложението на Плевнелиев за референдум


Референдумът е важно достижение на демокрацията. Но да питаш хората за процедури, а не за политика, е неубедително и мирише на неумел пиар, написа в страницата си във "Фейсбук" министърът на външните работи Кристян Вигенин.

Той добавя, че за европейските избори иска дебат за Европа, за европейското бъдеще на България, за перспективите пред всеки европейски гражданин, а не безкрайни предизборни спорове за начина на гласуване.

Стойчо Младенов е доволен от играта на ЦСКА срещу "Адмира Вакер"


Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов остана доволен от играта на отбора му в мача с "Адмира Вакер". Въпреки превъзходството си червените загубиха с 0:1 от австрийците.

"Определено по-добър мач от предишния. Това е основното за мен. Владеехме инициативата през по-голямата част от мача и създадохме много положения", каза Младенов.

Той е останал с добро впечатление от взаимодействието между Гуидо ди Вани и Емил Гъргоров. "Двамата придават острота и динамика на атаката. Момчетата...

Лошото време прекъсна движението на влакове

Поради лоши метеорологични условия е прекъснато движението на влаковете в два железопътни участъка, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. 

Единият ж.п. участък е Добрич - Кардам, а другият - Силистра - Самуил.































































Поради лоши метеорологични условия е прекъснато движението на влаковете в два железопътни участъка, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Единият ж.п. участък е Добрич - Кардам, а другият - Силистра - Самуил.

Кап. Собаджиев: 15 затворници в "Ла Хоя" си зашиха устите

15 пандизчии в панамския затвор „Ла Хоя”, където лежи българският капитан Светлозар Собаджиев, са си зашили устите в знак на протест, разкри пред БЛИЦ самият той. Лишените от свобода венецуелци се решили на мазохистичния протест в 6 часа панамско време.

Янукович плаши опозиция и управляващи с предсрочен вот

Меркел и Путин обсъдиха украинската криза по телефона

    


Тютюнът в Петрич, Сандански и Благоевград е изкупен

Имаме гаранция на фирмите, че изкупуването на тютюна се е увеличило, забавяне имаше само в Гоцеделчевския регион, е казал министърът на земеделието и храните Димитър Греков пред Комисията по земеделието и храните в НС

Настаниха в дом сестрата и братята на Русия ангел

Три от непълнолетните деца на Саша и Атанас Русеви от град Николаево вече са настанени в дом за деца, лишени от родителски грижи. Това съобщи Дияна Канева, директор на дирекция "Социално подпомагане" в Стара Загора. 
Русеви нашумяха, след като стана ясно, че са биологични родители на Русия ангел Мария, открита в гръцки цигански катун. Три от непълнолетните деца на Саша и Атанас Русеви от град Николаево вече са настанени в дом за деца, лишени от родителски грижи. Това съобщи Дияна Канева, директор на дирекция "Социално подпомагане" в Стара Загора. Русеви нашумяха, след като стана ясно, че са биологични родители на Русия ангел Мария, открита в гръцки цигански катун.

Меркел ще пази социалните каси от измами

Германия трябва да запази социалната си икономика и пазарният успех трябва да носи облаги на всички в страната. 
Това заяви германският канцлер Ангела Меркел в дългоочакваната правителствена реч, с която обяви приоритетите на новото правителство. За първи път в историята на Германия канцлер се обърна към Бундестага седнал, но Меркел Германия трябва да запази социалната си икономика и пазарният успех трябва да носи облаги на всички в страната. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел в дългоочакваната правителствена реч, с която обяви приоритетите на новото правителство. За първи път в историята на Германия канцлер се обърна към Бундестага седнал, но Меркел

20 коли се нанизаха в катастрофа в Бургас

Бургаската полиция съветва да изберете друг път към ж.к. Меден рудник. В 17.30 ч. повече от 20 автомобила се нанизаха един в друг на надлез "Владимир Павлов" на бул. "Тодор Александров" в посока на жилищния комплекс.

Каква е причината за появата на розов лишей?

Характеризира с появата на червеникави петна по кожата

    


Десетки жертви взе лошото време в Европа

Студове обхванаха Източна Европа, като най-силно засегнати са Румъния, Латвия и Полша, а Москва засече най-студения си ден в годината. В Латвия лошото време взе 58 жертви. Само през почивните дни в Полша загинаха 17 души. В Чехия 40 хиляди души останаха без отопление.

Представители на "Протестна мрежа" и "Ранобудните студенти" търсят подкрепа от европейските институции в Брюксел


Представители на "Протестна мрежа" и "Ранобудните студенти" са в Брюксел, съобщиха самите те на своята "Фейсбук" страница. Те са имали разговори с евродепутати от различни държави и различни политически сили. 

Вчера протестиращите срещу правителството "Орешарски" са имали срещна с началника на кабинета на еврокомисаря по правосъдие и граждански права Вивиан Рединг - Телмо Балтазар, като разговорът е продължил повече от един час.

Представителите на "Протестна мрежа" и...

Руснаците са склонни да възприемат събитията в Украйна като държавен преврат

Москва. 29 януари /КРОСС/. Повечето руснаци /84%/ смятат протестите на опозицията в Киев за опит за насилствен държавен преврат, 1/3 са възмутени от действията на опозицията, показа допитване на „Левада-Център", проведено в периода 24-27 януари сред 1603 души в 130 населени места в 45 региона на страната, съобщава агенция ИНТЕРФАКС.Симпатиите на почти ¼ от руснаците /24%/ в този конфликт са на страната на президента на Украйна Виктор Янукович. На практика всеки десети /9%/ поддържа опозицията. Повече от половината руснаци /58%/ са посочили, че не симпатизират нито на една от страните.Повечето запитани са заявили, че следят с различна степен на интерес събитията в Украйна. 9% са отговорили, че следят много внимателно, 35% - доста внимателно, 40% - без особено внимание. На свой ред 10% от руснаците не проявяват никакъв интерес, а 6% не са чували нищо за конфликта.Според онези, които са чували за протестите в Киев, хората излизат да протестират под влиянието на Запада, който се стреми да притегли Украйна в орбитата на своите политически интереси, поради националистически настроения, поради „възмущение от корумпирания режим на Янукович" или желание да се освободи от влиянието на Русия.

Законопроектът за МВР мина на първо четене в комисия

София /КРОСС/ Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред прие на първо четене законопроекта за МВР. В законопроекта е предвидено висшата професионална длъжност в министерството да се назначава от Министерския съвет по предложение на министъра на вътрешните работи. Досега това ставаше с указ на президента и промяната предизвика множество коментари. Според министър Цветлин Йовчев няма логика професионалната фигура в МВР да се назначава от държавния глава.

„Газпром": Ситуацията в Украйна застрашава транзита на газ в Европа

/КРОСС/ Руския холдинг „Газпром" изрази безпокойство, че ситуацията в Украйна застрашава транзита на газ в Европа. „Политиците трябва да се занимават с политика, но ние, които се занимаваме с бизнес, се сме обезпокоени от нестабилната ситуация в Украйна - още повече, че прозвучаха изявления, че транзитните станции може да станат обект на нападения от екстремисти", заяви вицепрезидентът на „Газпром" Александър Медведев в интервю за телевизия „Русия 24".        

Най-важните новини от деня, сряда, 29 януари

  Стартира бюджетната процедура за 2015 г. Правителството стартира бюджетната процедура за 2015 г., съобщават от правителствената...

ГЕРБ подкрепя президента за провеждането на референдум по изборните въпроси

Право на президента е да предложи на Народното събрание провеждане на национален референдум. Няма нищо по-демократично от това държавният глава да постави конкретни въпроси и да получи отговорите от българските граждани по толкова спорни теми от изборния процес. Очевидно е, че в сегашния си състав, това Народно събрание не е в ... Право на президента е да предложи на Народното събрание провеждане на национален референдум. Няма нищо по-демократично от това държавният глава да постави конкретни въпроси и да получи отговорите от българските граждани по толкова спорни теми от изборния процес. Очевидно е, че в сегашния си състав, това Народно събрание не е в ...

Нов рекорд на 24chasa.bg през януари - над 5 млн. посещения и над 20 млн. импресии

Нови два рекорда постигна най-четеният вестник онлайн в първия месец на новата година и то три дни преди края му.

5 125 046 посещения е имало в 24chasa.bg от 1 до 28 януари, показват данните на броячката tyxo.bg. Импресиите - разлистванията на страници - са достигнали 20 245 055. 
Показваме първо тези данни, защото tyxo.bg е достъпна за всички Нови два рекорда постигна най-четеният вестник онлайн в първия месец на новата година и то три дни преди края му. 5 125 046 посещения е имало в 24chasa.bg от 1 до 28 януари, показват данните на броячката tyxo.bg. Импресиите - разлистванията на страници - са достигнали 20 245 055. Показваме първо тези данни, защото tyxo.bg е достъпна за всички

Бием комшиите по скъпотия

Разликите с Белград и Букурещ все пак са минимални. Най-скъпо на Балканите излиза пазарът в Гърция. Това показва сравнение на индексите на потребителските цени в сайта numbeo.com. Там хора от цял свят публикуват данни за стойността на конкретни стоки. Само ако в сметката се включат и цените в ресторантите, България успява да изпревари Сърбия. Разликите с Белград и Букурещ все пак са минимални. Най-скъпо на Балканите излиза пазарът в Гърция. Това показва сравнение на индексите на потребителските цени в сайта numbeo.com. Там хора от цял свят публикуват данни за стойността на конкретни стоки. Само ако в сметката се включат и цените в ресторантите, България успява да изпревари Сърбия.

Радата заседава до приемане на амнистията

През целия ден в радата се водеха разговори между управляващи и опозиция по закона за амнистията на задържаните демонстранти. Досега няма постигнато съгласие, но депутатите решиха да работят докато приемат закона. Почина един от ранените полицаи.

Наоми Кембъл носи и дрехи от по 10 долара

В банята супермоделът използва само бебешки сапун

    


Моловете във Варна пълни с ученици през грипната ваканция

От два дни учениците са освободени от учебни занятия поради обявената грипна епидемия в цялата област. Къде обаче да прекарат свободното време – естествено, в мола. Кой точно – няма значение. Обикновено – най-близкият до дома. Най-малките веднага се озовават пред киносалоните.

Предстоящи събития в страната за утре, 30 януари

/КРОСС/  ***София. От 9:00 часа започва редовното заседание на Народното събрание. ***София.От 09:15 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени нови електронни форми на дистанционно обучение в УНСС. ***София.От 09:30 часа ВСС ще проведе редовното си заседание. ***София.От 10:00 часа ще се проведе заседание на ДКЕВР. ***София.Ще се проведе научна сесия „Стефан Стамболов - български национален лидер" - 160 години от рождението му: 10:00 часа - полагане венци пред паметника на Стамболов - срещу Военния клуб;- слово на Йорданка Фандъкова - кмет на София. 10:30 часа - научна сесия - доклади в Големия салон на БАН, (ул. "15 ноември" 1).- слово на акад. Стефан Воденичаров - председател на БАН. ***София.От 10:00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Резултати от изпълнението на проекта „Иновативен модел на кариерно развитие в „АСО 911" ООД - обучение, гъвкавост, конкурентоспособност". ***София.От 11:00 ч. в зала „София", сградата на Българския Червен кръст (бивш х-л „Орбита"), бул

Държавата моли Стоичков да плати за консулство в Барселона

 
 
Футболната легенда Христо Стоичков да наеме сграда в Барселона, в която безплатно за държавата да бъде настанено българско консулство, преговаря външно министерство. Това съобщи министърът на външните работи Кристиан Вигенин вчера.
Идеята е Стоичков, който е почетен консул на България в Барселона, но няма назначени други служители,     Футболната легенда Христо Стоичков да наеме сграда в Барселона, в която безплатно за държавата да бъде настанено българско консулство, преговаря външно министерство. Това съобщи министърът на външните работи Кристиан Вигенин вчера. Идеята е Стоичков, който е почетен консул на България в Барселона, но няма назначени други служители,

От години всички зли духове са на площад "Народно събрание", а кукерите ги търсят в Перник

 Малоумна работа: От години всички зли духове са на площад "Народно събрание", а кукерите ги търсят в Перник.

Автор - Петър Петров, бивш депутат от ГЕРБ Перник

Мирослав Михайлов смени Румен Петков като областен председател на БСП

Плевен /КРОСС/ Заместник областният управител на Плевен Мирослав Михайлов смени Румен Петков като областен председател на БСП в Плевенско. По време на заседанието на областното партийно ръководство кандидатурата му бе подкрепена от 42-ма членове на областния съвет на БСП-Плевен. До рокадата се стигна, след като по-рано този месец Петков обяви намерението си да подаде оставка от поста. Тогава бившият вътрешен министър заяви, че в случая не става въпрос за борба за власт и обяви, че ще обясни мотивите си за оставката на заседанието на областния съвет на БСП в Плевен.Припомняме, че Петков е сред участниците в движението АБВ на Георги Първанов.

Кой е вашият рожден камък?

Той ще ви донесе много късмет и успехи в живота

    


Георги Милков и близначките Толеви връчват музикални награди

Георги Милков, журналистът от Георги Милков, журналистът от "24 часа" и редакционен директор на списание "GEO" ще е сред гостите, които връчват награди за музика на церемония тази вечер. Близначките Емануела и Доротея Толеви също ще връчват статуетки. Тримата се познават покрай участието си в приключенското риалити "Африка: Звездите сигурно са полудели", което Милков спечели.

Греков: В Петрич, Сандански и Благоевград тютюнът вече е напълно изкупен

  В района на Петрич, Сандански и Благоевград тютюнът е изкупен на 100 %. Това съобщи земеделският министър Димитър Греков, цитиран от...

ГЕРБ ще подкрепи искането на президента за референдум


Парламентарната група на политическа партия ГЕРБ ще подкрепи предложението на президента Росен Плевнелиев за провеждането на национален референдум по поставените въпроси, се казва в официално съобщение на организацията. В него се казва, че право на президента е да предложи на Народното събрание провеждане на национален референдум.

"Няма нищо по-демократично от това държавният глава да постави конкретни въпроси и да получи отговорите от българските граждани по толкова спорни теми от...

Ректорът на ВТУ вари атаманска водка

Ректорът на Великотърновския университет проф. Пламен Легкоступ, който е с белогвардейски произход, кръсти водка на свое име.

Българин пое борците на Сърбия

Стоян Добрев е новият старши треньор на националния отбор на Сърбия в класическата борба. Договорът на българския специалист е до олимпийските игри в Рио през 2016-а.
Още следващата седмица Добрев ще започне работа с тима на съседите.
“Разбира се, че има условия към мен - разкри наставникът. - Медал от голямо първенство.”
Точно 12 години селекци Стоян Добрев е новият старши треньор на националния отбор на Сърбия в класическата борба. Договорът на българския специалист е до олимпийските игри в Рио през 2016-а. Още следващата седмица Добрев ще започне работа с тима на съседите. “Разбира се, че има условия към мен - разкри наставникът. - Медал от голямо първенство.” Точно 12 години селекци

IT-секторът "за" референдум с въпрос за електронния вот

Плевнелиев доволен: Това е най-важната част на е-правителството

    


Камерън няма да присъства на олимпиадата в Сочи

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън няма да посети Олимпийските игри в Сочи заради натоварен график. Това съобщи представител на канцеларията на британския министър-председател. На световното ...

Барса се раздели с Антонио Санабрия

/КРОСС/ Ръководството на Барселона се раздели с един от талантливите си млади футболисти Антонио Санабрия. Новият клуб на 17-годишния тийнейджър е италианският Рома. Бюрократични спънки не позволяват Санабрия да се състезава за "вълците" и затова до края на сезона ще получи шанс за изява в италианския опашкар Сасуоло.В касата на "Камп Ноу" ще влязат 4,5 милиона евро, които могат да нараснат до 12 милиона от различни бонуси и клаузи. През този сезон парагвайският нападател има на сметката си десет мача с Барса "Б" и три попадения.

Президентът с вето за износ на лекарства (ОБЗОР)

Президентът Росен Плевнелиев наложи вето на гласуваните поправки в лекарствения закон. Според държавния глава те въвеждат “рестриктивен режим в износа на медикаменти, включително и във вътреобщностните доставки в ЕС”.
Плевнелиев не приема вмененото задължение на търговците на едро да подават уведомление до Изпълнителната агенция по лекарствата (ИА Президентът Росен Плевнелиев наложи вето на гласуваните поправки в лекарствения закон. Според държавния глава те въвеждат “рестриктивен режим в износа на медикаменти, включително и във вътреобщностните доставки в ЕС”. Плевнелиев не приема вмененото задължение на търговците на едро да подават уведомление до Изпълнителната агенция по лекарствата (ИА

Втора жертва на подстанцията убиец в Ихтиман

Вторият работник, пострадал при взрива в подстанция край Ихтиман в събота, издъхна в “Пирогов”, научи “Труд”. 
Въпреки усилията на лекарите 58-годишният Иван Пейчинов, приет с 90% изгаряния на тялото, починал към 20,30 ч във вторник.
Както писа “Труд”, двама работници обгоряха от гръмнал прекъсвач в подстанцията на бившия чугунолеярен комбинат... Вторият работник, пострадал при взрива в подстанция край Ихтиман в събота, издъхна в “Пирогов”, научи “Труд”. Въпреки усилията на лекарите 58-годишният Иван Пейчинов, приет с 90% изгаряния на тялото, починал към 20,30 ч във вторник. Както писа “Труд”, двама работници обгоряха от гръмнал прекъсвач в подстанцията на бившия чугунолеярен комбинат...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване