"Топлофикация-София": Сметките за парно през декември са 17% по-ниски


Сметки за парно през отминалия декември са със 17% по-ниски в сравнение със същия месец на 2012 година, изчислени средно статистически. Това заяви пред Би Ти Ви изпълнителният директор на "Топлофикация-София" Стоян Цветанов.

По думите му те са до 150 лева, а данните са безспорен факт и "няма как да вървим срещу цифрите".

Цветанов допълни, че през последния месец на миналата година има само 29 жалби, което 0,001% от общия обем клиенти. Увери, че всяка жалба се проверява,...

Президентът наложи вето върху Закона за лекарствата

Президентът Росен Плевнелиев наложи вето върху текстове от Закона за Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, които налагат административни ограничения пред износа на лекарства, съобщиха от пресслужбата на президентството. Промените бяха приет на 16 януари от Народното и с тях бе въведен рестриктивен режим по отношение на износа на лекарствени продукти, включително по отношение на вътреобщностните доставки в Европейския съюз. Държавният глава споделя, че усилията на народните представители за осигуряване на достатъчни количества от лекарствени продукти за задоволяване на здравните потребности на населението трябва да бъдат подкрепени. В същото време обаче президентът счита, че това трябва да бъде направено в съответствие с основни принципи в конституцията и европейското законодателство, какъвто е принципът на равнопоставеност на стопанските субекти и правовата държава. С текст в закона се създава задължение за търговците на едро на лекарствени продукти да подават уведомление до Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) за всеки износ на лекарствен продукт от Република България, включен в Позитивния лекарствен списък. Лицата ще изчакват в 30-дневен срок от уведомяването преценката на изпълнителният директор на агенцията, за да могат да извършат износа. Според Плевнелиев, в закона трябва да има ясни критерии, които да създадат условия за равнопоставеност спрямо всички износители на даден лекарствен продукт за определен период от време. Липсата на ясни критерии и поставянето на стопанските субекти в неравностойно положение създава предпоставки за субективизъм при вземане на решението от компетентния орган. Въвеждането на уведомителен режим, който има характеристиките на разрешителен, при липсата на ясни правила и критерии има потенциал да създаде корупционни практики. Когато държавата, за да защити и да осигури достъпно здравеопазване на гражданите в страната, налага ограничения в областта на снабдяването с лекарствени продукти, то тези ограничения следва да се отнасят за всички субекти, които извършват тази дейност, а не само спрямо определени лица, смята Плевнелиев.

Куриоз: Жена си иска бъбрека, съпругът й изневерил

Съпруга благородно предложила бъбрек на болния си мъж, а той след това й изневерил

Румен Петков: Самоизключването ще е съществен международен принос в партийното строителство


Не разбирам тази ярост, не разбирам тази омраза, тази отрицателна енергия, която се излива срещу АБВ. Това заяви бившият вътрешен министър и бивш депутат от БСП Румен Петков, който подкрепя инициативата на предишния президент Георги Първанов - АБВ, пред "Нова телевизия". 

Във вторник тясното ръководство на БСП обяви, че приема Първанов и Петков за самоизключили се, заради решението им да подкрепят втора лява листа на евроизборите и това ще бъде констатирано с решение на Националния...

Рекламираме се с ново лого

Ново лого ще рекламира страната ни като част от проекта за национален бранд на България. Старият графичен символ, който трябваше да ни служи за лице пред света, няма да се използва след скандала, който предизвика изображението, оприличено от някои на омлет.

Забраниха провокативна реклама със Скарлет Йохансон /видео/

/КРОСС/ ТВ каналът Fox,излъчващ финала на първенството по американски футбол, забрани реклама с участието на Скарлет Йохансон. Продуктът, който тя промотира, е домашна система за безалкохолни напитки, която газира обикновена вода от чешмата и с добавяне на сироп по избор се получава разнообразна сода. Посланието на марката е, че така потребителите "спасяват света" - като спестяват милионите пластмасови бутилки и горивото за транспорта им, пише The Syndey Morning Herald.  Рекламата атакува директно двата най-големи производителя на безалкохолни напитки - "Кока-Кола" и "Пепси". Последните думи на Скарлет Йохансон във видеото са "Съжалявам, "Кока-Кола" и "Пепси". В САЩ законът позволява да се споменават конкурентни марки в рекламите, за разлика от Европа, и почти всички рекламодатели се възползват от тази възможност. Според директора на рекламираната система за безалкохолни "Soda Stream" Даниел Бърнбаум, телевизията се е изплашила от "Кока-Кола" и "Пепси". Полувремето на Супербоул е най-скъпото рекламно време и най-големите марки се надпреварват да създават истински рекламни шедьоври, които да се запечатат в съзнанието на зрителите. video:http://www.youtube.com/watch?v=zxq4ziu-wrI

Лекарите започват да будят Михаел Шумахер от комата

Лекарите от болницата във френския град Гренобъл пристъпиха към постепенно събуждане от състоянието на изкуствена кома на 7-кратния шампион във "Формула 1" Михаел Шумахер, съобщи днес в. "Екип", цитирайки неназован собствен източник.

Нападнаха руския консул в Хартум

Въоръжен мъж от Централно-африканската република нападна с нож руския генерален консул в суданската столица. Нападението срещу Андрей Тарамаев и съпругата му е станало на паркинга пред дома им. Двамата са в стабилно състояние.

Съпруга изнесе от дома на мъжа си бижута и вещи за 10 бона

Взети са без негово съгласие от жилището им в Ардино

    


Очакваме катарски втечнен газ и участие в проекти за световното през 2022 г.

България очаква да подпише споразумение с Катар за доставката на втечнен природен газ (ВПГ), както и катарски инвестиции за изграждането на голям терминал за такъв вид газ в Гърция. Той ще позволи да се диверсифицират доставките на "синьо гориво" за балканските страни.

"Обсъдихме тези въпроси с Катар и сме доволни от резултатите от разговорите с България очаква да подпише споразумение с Катар за доставката на втечнен природен газ (ВПГ), както и катарски инвестиции за изграждането на голям терминал за такъв вид газ в Гърция. Той ще позволи да се диверсифицират доставките на "синьо гориво" за балканските страни. "Обсъдихме тези въпроси с Катар и сме доволни от резултатите от разговорите с

Борисов атакува с вот през февруари за провал в сигурността

Толкова провали се насъбрали - бежанци, подслушвания, контрабанда

    


Томов: Прегръдката между ДПС и БСП е съвършено неморална и неестествена

/КРОСС/Като разумен разговор, насочен към това различни хора да съгласуват позициите си, да има ситуация, в която да се избегнат прояви на политическа самодейност определи вчерашната среща на Реформаторския блок с представители на студентите, окупирали СУ, "Политическа промяна сега" и ПП "Зелените" Цветозар Томов от гражданския съвет на Реформаторския блок. В интервю за БНР той обясни, че вчера е била обсъдена възможността да се провеждат съвместни срещи в цялата страна с хора, които желаят политическа промяна, кактто и конкретни действия срещу икономическите монополи. Обсъди се и формирането на обществен консенсус по отношение на политическите стъпки след евентуална оставка на правителството, защото искането на оставка на правителството не е самоцелно действие, а стъпка към решаване на политическата криза в страната, каза той и добави, че ще има отново такава среща на 3-ти февруари, допълни Цветозар Томов.  На изказването на председателя на ДПС Лютви Местан, че има прегръдка между ГЕРБ и Реформаторския блок, Томов отговори така: "В България има прегръдка, съвършено неморална и неестествена, между ДПС и БСП в опита да се задържи на всяка цена политическата власт в страната. Това е прегръдката, която ужасява мнозинството от българите. Не бих искал да изразя друго освен отвращение към подобни приказки на един политически лидер

Ватиканът туитна графити на папата като супермен

Рисунката се появила наскоро върху стена на сграда в Рим

Топлофикация: В сградите с месечен отчет няма проблеми с отчитането

/КРОСС/ 13 000 жалби срещу „Топлофикация" се подават за година, едва 1,3% „Топлофикация" счита за основателни. „По-голямата час от тях са основателни според нас. Има безброй случаи, в които показанията за потребена енергия са нула, а се начисляват 300 лева сметки. Има един механизъм в закона - че ако не си осигурил достъп, се пишат максимални показания. „Топлофикация" се възползва от това. В закона има достатчъно неща, които да защитят „Топлофикация" и по този начин не уважава тези рекламации на хората". Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 Константин Павлов, експерт от Федерацията на потребителите. Елизабет Павлова от „Топлофикация"-София заяви, че в сградите, където има месечен отчет, проблемите не са толкова остри и хората са по-спокойни, че плащат реалната си консумация, а не прогнозна. Нито един топломер не е показал отклонение, който да ощетява клиентите. „Топлофикация"-София инвестира ежедгодно за такава метрологична проверка и хората трябва да са спокойни по отношение на изправността на уредите за отчитане", обясни Павлова. „Сметките на хората за парно трябва да бъдат проверени, защото се създаде възможност да се спекулира с дялове, да не се изпълнява решение на Столичен общински съвет, с което се взе решение да не се начисляват лихви и така нататък", коментира Панайот Бончев от Столичния общински съвет от групата на БСП.  

Бареков пръв се венча за бедните

Ще успее ли АБВ на Георги Първанов да отхапе парче от БСП? Разкол или презареждане наблюдаваме в левицата? Кои са скритите козове на "България без цензура"? Как ще продължи танцът между протестиращите и правителството? На тези въпроси отговоря социалния антрополог и член на Гражданския съвет на Реформаторския блок Харалан Александров пред в. "Стандарт".

Яма глътна предницата на "Дачия" във Враца

Инцидентът станал пред сградата на "Обредни дейности"

    


Президентът наложи вето на Закона за лекарствата

Президентът Росен Плевнелиев връща за ново обсъждане в Народното събрание разпоредби от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, приет на 16 януари 2014 г. Законът въвежда рестриктивен режим по отношение на износа на лекарствени продукти, включително по отношение на вътреобщностните доставки в Европейския съюз, съобщи пресслужбата на държавния глава.

Novartis не оправда пазрните очаквания

Швейцарската фармацевтична компания обаче обяви увеличение от 7% на дивидента за 2013 г.

    


Снежната буря затвори пътища в Североизточна България

Снежната буря в сряда усложни пътната обстановка в Североизточна България, където редица пътища бяха затворени,а други трудно проходими, опашки от камиони се образуваха край планинските проходи, а пристанището във Варна спря да приема кораби. Редица селища в страната останаха без ток, два чужди тира се сблъскаха челно на пътя Русе-Бяла, а над 150 училища останах затворени заради виелиците и преспите. Заради вилнеещата снежна буря в Силистренско, всички пътища в областта са затворени за движение, заради невъзможност да бъдат своевременно почистени. На изходите на населените места ще бъдат поставени бариери и автомобилите ще бъдат връщани. Обстановката в района е изключително тежка. На много места по пътищата има големи навявания и преспи, движението на практика е невъзможно. Над 10 автомобила са блокирани по пътя Силистра-Добрич в района на депото за отпадъци, предаде БНР. Спасителни екипи прибират хората с верижна техника. В три села няма ток. Непроходими са общинските пътища и улиците в селата. Автобусните превозвачи спират работа до нормализиране на обстановката. Всички канали на пристанището във Варна спряха сутринта да приемат кораби и остават затворени. Спряно е движението и по пътя Суворово-Ветрино-Аксаковска панорама. За почистване е затворен пътят Варна – Добрич, а водачите трябва да ползват обходния маршрут Варна - Албена - Добрич или Варна - Балчик – Добрич, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътищата в Община Нови пазар са непроходими. По обед с тежка техника са прибирани учениците. Забранено е движението на камионите над 10 тона в Разградска област, а по искане на русенското пътно управление има забрана за движение по пътя между разградското село Юпер и русенското Черешово. Затворен е и пътят Старо село-Кубрат. Заради влошената метеорологична обстановка е спряно движението на автомобили и в община Карнобат. Заради липсата на видимост от обилния снеговалеж и силния вятър има колони от товарни автомобили в района на Ришкия и Айтоския проход. Пътищата се почистват и опесъчават, но на места това е невъзможно заради снегонавявания и силни пориви на вятъра, каза говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева. Затворени са пътищата на територията на община Айтос - за с. Карагеоргиево, Пещерско, Тополица и Мъглен; както и пътят Крумово градище-Венец-Церковски на територията на община Карнобат. Затворен е пътен възел "Петолъчката" заради аварирал камион. В пътния участък Провадия - Айтос е въведена забрана за движение на товарни автомобили над десет тона, а останалите трябва да са с вериги. През Ришки проход всички автомобили трябва да се движат с вериги, без ремаркета и полуремаркета. Кметът на Карнобат Георги Димитров каза, че е имало закъсали автомобили по пътя Карнобат – Крумово Градище - Венец – Церковски. Пуснати са три почистващи машини в този участък. По думите му няма много голям смисъл от почистването, защото веднага след машините вятърът отново навява сняг. Всички населени места са снабдени с продоволствия и хляб. Четвърти ден хората в село Крушево са без ток поради голяма авария. Заради челен сблъсък на румънски и молдовски камиони край тир паркинг "Индийската колиба" на пътя Русе-Бяла движението в региона е затруднено. Екипи на полицията регулират трафика в участъка в едната лента за движение. От удара двамата шофьори са пострадали леко. В Добричка област продължава да вали сняг, има селища без ток и вода и затворени пътища, но основно шосетата са проходими при тежки зимни условия. Затворени са отсечките между селата Дряновец и Алцик, в Добричка селска община, Рогозина и Смядово в Генералтошевска община. В община Крушари са затворени всички пътища. Тежко е положението и в Търговищка област, където Котленският проход е затворен за движение за товарни автомобили над 10 тона. Опасност от падащи камъни има в местността "Боаза" на главния път София – Варна. Заради обилния снеговалеж в Търговищка област видимостта по обяд беше намалена до 150-200 метра, съобщиха от областното пътно управление. Снежната покривка в Габровско достигна 33 сантиметра, а в планинските райони - до половин метър. Пътищата от Габрово към Трявна, Дряново и Севлиево са заснежени, но се почистват и опесъчават непрекъснато. Проходът "Шипка" е затворен за камиони над 10 тона. Без ток са Слънчев бряг, Поморие, Ахелой, Каблешково, село Дъбник и част от Свети Влас. От електроразпределителното дружество съобщават, че се работи по авариите, но не могат да се ангажират с точен час за отстраняването им. Пристанището и летището в Бургас работят. Три села в Ямболско са без ток заради скъсани проводници. По обяд без електрозахранване бяха осем села и летище "Безмер", но екипи на мрежовия оператор ЕВН отстраниха ваариите, но продължават да работят в селата Стара река, Козарево и Калчево. Очаква се до края на деня електрозахранването в тях да бъде възстановено. Две села в Каварненско са без ток, три са с нарушено електроподаване. Четири села са без вода. Паднало дърво в сряда сутринта е оставило 4446 клиенти на ЧЕЗ без ток в община Кюстендил, съобщиха от компанията. До обяд електрозахранване нямаха само 97 клиенти. Все още се работи по отстраняване на аварията в с. Трекляно и с. Бъзовица. Няма нови аварии на средно напрежение вследствие на лошо време. Заради влошена пътна обстановка е преустановен учебният процес в 151 училища в страната в областите Бургас, Разград, Хасково и Шумен, а заради грипната епидемия остават затворени 346 училища, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. Според синоптичните прогнози в нощта срещу четвъртък валежите ще намалеят. В петък ще преобладава облачно време, ще е влажно, но почти без валежи. В събота срещу неделя, в неделя и понеделник нов средиземноморски циклон ще донесе нови валежи у нас, главно над Южна България, където в низините ще превалява дъжд, а по високите полета, Северозападна България и планините - сняг. Валежите няма да са съществени. В началото на февруари времето няма да претърпи съществена промяна, валежи не се очакват, в низините през деня с положителни температури, в Южна България и по Черноморието - снегът ще се стопи. В Северна България и Добруджа, обаче, снежната покривка ще се запази и там при изясняване сутрин, в средата на следващата седмица, се очакват и доста ниски минимални температури - до минус 15 градуса. Дългосрочните прогнози сочат, че след 10-12 февруари ще има по-сериозно затопляне.

Затруднено движение и селища без ток заради силния сняг

Снеговалежите, които обхванаха във вторник вечерта почти цялата страна, оставиха в сряда над 4 хиляди души без електричество, затрудниха пътната обстановка и движението през Дунав мост, затвориха пристанище Варна, а 151 училища в Бургаско, Разградско, Хасковско и Шуменско останаха затворени заради усложнената зимна обстановка в регионите. 76-годишен мъж от кърджалийското село Повет е намерен мъртъв на улицата и се предполага, че е починал от измръзване.   Близо 200 тира изчакват в района на Дунав мост, за да преминат през граничния пункт. Опашките от автомобили край Русе се образуваха след като през уикенда Румъния, където също зимната обстановка е сложна, затвори пункта за тежки превозни средства.   Проходите "Република", "Ришки", "Превала", "Предела", "Печинско", "Рожен" и "Пампорово" са отворени за движение за всички видове превозни средства. През прохода "Петрохан" могат да пътуват само камиони без ремаркета и полуремаркета.   Основните пътища са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Всички моторни превозни средства, пътуващи през Айтоския проход трябва да бъдат задължително с вериги на гумите. Същото се отнася и за камионите над 10 т, преминаващи през територията на област Разград. Вериги трябва да имат и камионите над 12 тона, пътуващи по пътя Русе-Бяла.   В Добричка област продължава да вали сняг, има селища без ток и вода и затворени пътища, но основно шосетата са проходими при тежки зимни условия. Затворени са отсечките между селата Дряновец и Алцик, в Добричка селска община, Рогозина и Смядово в Генералтошевска община. В община Крушари са затворени всички пътища.   В област Силистра обстановката отново е започнала да се усложнява в сряда сутринта, тъй като снеговалежът е придружен със силен вятър, който образува големи преспи. По пътя Силистра - Шумен има стеснени участъци, които затрудняват движението. Навявания има и по пътя Силистра - Русе, в района на Тутраканското ханче.   Тежка е положението и в Търговищка област, където Котленският проход е затворен за движение за товарни автомобили над 10 тона. В момента се почиства, очаква се до часове да бъде отворен. Опасност от падащи камъни има в местността "Боаза" на главния път София – Варна. Заради обилния снеговалеж в Търговищка област видимостта е намалена до 150-200 метра, съобщиха от областното пътно управление.   Снежната покривка в Габровско достигна 33 сантиметра, а в планинските райони - до половин метър. Пътищата от Габрово към Трявна, Дряново и Севлиево са заснежени, но се почистват и опесъчават непрекъснато. Проходът "Шипка" е затворен за камиони над 10 тона.   Всички пътища на територията на Пловдивска област са проходими при зимни условия, над 30 машини продължават да чистят, съобщи Десислав Кузов от Областно пътно управление – Пловдив, цитиран от БТА. Няма данни за навявания, настилките са поддържат, допълва той.   Всички плавателни канали на пристанище "Варна" са затворени за маневри. Духа североизточен вятър със скорост над 9 метра в секунда, като поривите са над 11 метра в секунда.   Две села в Каварненско са без ток, три са с нарушено електроподаване. Четири села са без вода. 6 автомобила и трактори с гребла почистват Добрич. Ръчно се разчистват автобусните спирки и входове към сгради. Все още няма възможност да се разчистват тротоарите и те са задръстени със сняг.   Снегът остави летище “Безмер” и 8 села в област Ямбол без ток. Причината за авариите е обледяването на електрическите проводници, силният вятър и снеговалежът. Част от авариите вече са отстранени.   Паднало дърво в сряда сутринта е оставило 4446 клиенти на ЧЕЗ без ток в община Кюстендил, съобщиха от компанията. Към 12 часа положението е нормализирано и без електрозахранване са останали само 97 клиенти. Все още се работи по отстраняване на аварията в с. Трекляно и с. Бъзовица. Няма нови аварии на средно напрежение вследствие на лошо време.   Заради влошена пътна обстановка е преустановен учебният процес в 151 училища в страната в областите Бургас, Разград, Хасково и Шумен, а заради грипната епидемия остават затворени 346 училища, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.   Според синоптичните прогнози в нощта срещу четвъртък валежите ще намалеят. В петък ще преобладава облачно време, ще е влажно, но почти без валежи.   В събота срещу неделя, в неделя и понеделник нов средиземноморски циклон ще донесе нови валежи у нас, главно над Южна България, където в низините ще превалява дъжд, а по високите полета, Северозападна България и планините - сняг. Валежите няма да са съществени.   В началото на февруари времето няма да претърпи съществена промяна, валежи не се очакват, в низините през деня с положителни температури, в Южна България и по Черноморието - снегът ще се стопи. В Северна България и Добруджа, обаче, снежната покривка ще се запази и там при изясняване сутрин, в средата на следващата седмица, се очакват и доста ниски минимални температури - до минус 15 градуса.   Дългосрочните прогнози сочат, че след 10-12 февруари ще има по-сериозно затопляне.

Жълт код за снеговалежи в 8 области

Жълт код за обилен сняг и виелици е обявен за сряда в осем области - Русе, Разград, Силистра, Добрич, Търговище, Варна, Бургас, Шумен. В тези области ще духа силен вятър от север и значителни количества сняг ще натрупат по улиците, съобщават от БАН. През нощта срещу четвъртък валежите ще намалеят. В петък ще преобладава облачно време, ще е влажно, но почти без валежи. В събота срещу неделя, в неделя и понеделник нов средиземноморски циклон ще донесе нови валежи у нас, главно над Южна България, където в низините ще превалява дъжд, а по високите полета, Северозападна България и планините - сняг. Валежите няма да са съществени. В началото на февруари времето няма да претърпи съществена промяна, валежи не се очакват, в низините през деня с положителни температури, в Южна България и по Черноморието - снегът ще се стопи. В Северна България и Добруджа, обаче, снежната покривка ще се запази и там при изясняване сутрин, в средата на следващата седмица, се очакват и доста ниски минимални температури - до минус 15 градуса. Dългосрочните прогнози сочат, че след 10-12 февруари ще има по-сериозно затопляне.

Четин Казак: Искаме прекратяване на процедурата за главен инспектор

/КРОСС/Надявам се да бъде гласувано решението за прекратяване на процедурата. Ако има нагласа в основните политически сили, може да стартира веднага нова процедура с нов срок за номинации. Това каза в интервю за БНР Четин Казак от ДПС, който е един от вносителите, заедно с Мая Манолова от БСП, на проекта за прекратяване на процедурата за избор на главен съдебен инспектор. Трябва да се има предвид, че по действащия закон за съдебната власт от стартирането на новата процедура до крайният избор ще минат най-малко 3 месеца, уточни Казак. Депутатът обясни какви са мотивите им да внесат вчера проекта за прекратяване на процедурата.: Първият мотив е фактът, че още миналата седмица, г-н Вучков от ГЕРБ заяви категорична позиция на партията, че те няма да подкрепят тази кандидатура. При тези обстоятелства няма как да се събере квалифицираното мнозинство от 2/3 от всички народно представители и кандидатурата е обречена на неуспех. Вторият основен мотив е свързан с излезлия доклад на ЕК, в който има абзац, в който се казва, е ЕК ще следи специално процедурата и ще следи дали са спазени принципите на Конституцията за конкурентост и състезателност в процедурата. При заварения случай, който имаме при нас с една единствена кандидатура внесена в съответния срок, обективно конкурентост липсва, не по наша вина, а поради факта, че никоя друга политическа сила не внесе своя такава.    

Иде ли началото на края на настоящия политически елит?

Политолог: Всички ще се обявят за победители на евровота

    


Суровият петрол отстъпи от 4-седмичния връх

Цената на лекия суров петрол отстъпи от най-високата си стойност за последните 4 седмици, след като доклад показа ръст на материалните запаси в САЩ,...

Виктор Черевин - злодеят, срещу когото се изправя Джак Райън

В Москва, Джак Райън трябва да се справи с едно от различните, модерни лица на тероризма – властен, руски банкер със собствен капитал, който е готов да стартира ужасяващ заговор, за да задов...

Ще можем и занапред да купуваме трудов стаж

И занапред българите ще могат да си купуват разсрочено осигурителен стаж за пенсия. Това предвижда промяна в Кодекса за социално осигуряване (КСО), която предстои да бъде внесена от Коалиция за Бъл...

Вотът на недоверие на ГЕРБ ще е за сигурността

ГЕРБ ще внесе вота на недоверие към правителството някъде в средата на февруари. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента, предаде „Фокус”. &...

Неймар- старши прибрал 10 милиона от Барса още през 2011-а

Бащата на бразилската звезда Неймар призна, че е получил 10 млн. евро още през 2011 г. от бъдещия клуб на сина си Барселона. След осъществяването на трансфера той е взел още 30 млн."Това не е пре...

Филмът Partly Cloudy предвещава променлива облачност и в София

Четиринадесетият филм на денвърското студио Level 1 предвещава нахлуването на променлива облачност и в София този четвъртък с фрийски филмът PARTLY CLOUDY. В рамките на EZ FILMFEST, на 30 януари от 20...

Как Google допълва въпроса "Защо България е толкова...?"

Рандал Олсън, който е асистент по компютърни науки в Университета на Мичиган, е създал карта на Европа, която показва с коя дума търсачката на Google завършва изречението „Why is (country) s...

Откриват изложба във Варна със снимките, участвали във фотоконкурса „Игрите по света” 2014

По случай приключването на първия етап от международния фотоконкурс „Игрите по света” 2014, Алианс франсез Варна и музей "Стара Варна" организират колективна изложба с 44-те снимки, взели участие в първия кръг на международния фотоконкурс „Игрите по света” 2014, иницииран за 4-та поредна година от Фондация Алианс Франсез Париж.

Стойнев: България очаква катарски втечнен газ

България очаква да подпише споразумение с Катар за доставката на втечнен природен газ (ВПГ), както и катарски инвестиции за изграждането на голям терминал за такъв вид газ в Гърция. Той ще позволи да се диверсифицират доставките на България очаква да подпише споразумение с Катар за доставката на втечнен природен газ (ВПГ), както и катарски инвестиции за изграждането на голям терминал за такъв вид газ в Гърция. Той ще позволи да се диверсифицират доставките на "синьо гориво" за балканските страни. "Обсъдихме тези въпроси с Катар и сме доволни от резултатите от разговорите с

Мата: Феновете на Юнайтед са невероятни

/КРОСС/ Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Хуан Мата остана възхитен от феновете на "червените дяволи" в дебюта си за тима срещу Кардиф Сити (2:0). Испанецът бе посрещнат подобаващо от привържениците на "Олд Трафорд", като той смята, че отборът му е трябвало да спечели мача далеч по-убедително, предаде Sportal. "Имахме положения да вкараме повече от два гола. Тази победа бе много важна за отбора. Аз бях много развълнуван. Феновете на стадиона бяха невероятни. Всички ме приветсваха много добре. Смятам, че изиграхме добър мач. Вярвам, че мога да подобря още играта си. Ще се борим докрай, за да се класираме в Шампионската лига. Не смятаме да се предаваме", заяви Мата.  

„Топлофикация-София”: Сметките за парно през декември са със 17% по-ниски

Сметки за парно през отминалия декември са със 17% по-ниски в сравнение със същия месец на 2012 година, изчислени средно статистически, съобщи изпълнителният директор на „Топлофикация-София" Стоян Цветанов пред bTV. По думите му те са до 150 лева, а данните са безспорен факт и „няма как да вървим срещу цифрите". Той допълни, че през ... Сметки за парно през отминалия декември са със 17% по-ниски в сравнение със същия месец на 2012 година, изчислени средно статистически, съобщи изпълнителният директор на „Топлофикация-София" Стоян Цветанов пред bTV. По думите му те са до 150 лева, а данните са безспорен факт и „няма как да вървим срещу цифрите". Той допълни, че през ...

Земетресение от 3.7 по Рихтер край Перущица

Земетресение с магнитуд 3.7 по скалата на Рихтер бе регистрирано тази сутрин в района на Перущица, област Пловдив, съобщиха от БАН. Трусът е регистриран в 7:04 часа в сряда сутринта, а епицентърът е на 11 километра южно от Перущица, на 27 югозападно от Пловдив и на 132 км югоизточно от София, по данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център. Дълбочината му е 10 км. Земетресението бе предшествано от пет по-слаби труса в района с магнитуд между 2.0 и 2.3 по Рихтер. Две минути след земетресението бе регистриран и първият вторичен трус, който е с магнитуд 2.0 по Рихтер.

Най-сигурното лечение - връзките

Българите сме с  най-ниската здравна култура в Европа (виж материала - "С най-трагична здравна култура сме в Европа"). Вярно, очаквано и тъжно. Не защото често чуваме как 17-годишна родила, без да знае, че е бременна. А защото, откакто съществува здравната каса, на профилактика отиват половината осигурени. От десетилетия чукаме на кабинета чак кога Българите сме с най-ниската здравна култура в Европа (виж материала - "С най-трагична здравна култура сме в Европа"). Вярно, очаквано и тъжно. Не защото често чуваме как 17-годишна родила, без да знае, че е бременна. А защото, откакто съществува здравната каса, на профилактика отиват половината осигурени. От десетилетия чукаме на кабинета чак кога

Белезници за мъж, опитал да подкупи катаджии със 100 лв.

Водачът бил без книжка, представил се с чуждо име, а бил и пиян

    


Бразилия ще похарчи над 2 млрд. долара за инфрастуктура заради Олимпиадата

Превишение на планираните разходи е имало на всички 17 последни зимни и летни олимпиади, показва актуално изследване

    


Шефът на „Топлофикация” показа фиша за заплатата си, била между 2600 и 3000 лв.

Сметки за парно през отминалия декември са със 17% по-ниски в сравнение със същия месец на 2012 година, изчислени средно статистически, съобщи изпълнителният директор на „Топлофикация-София Сметки за парно през отминалия декември са със 17% по-ниски в сравнение със същия месец на 2012 година, изчислени средно статистически, съобщи изпълнителният директор на „Топлофикация-София" Стоян Цветанов пред bTV. По думите му те са до 150 лева, а данните са безспорен факт и „няма как да вървим срещу цифрите". Той допълни, че през ...

Европейски авиодиспечери в стачка заради програма на ЕС

Не са съгласни с реализирането на инициативата "Открито европейско небе"

    


КТБ с 26% ръст на печалбата до 71,2 млн. лв. за 2013 г.

Банката вече подаде и одитирания отчет за миналата година, въпреки че крайният срок за това е 31 март

    


С най-трагична здравна култура сме в Европа

Нямаме представа от профилактика и затова не живеем дълго


Българинът има най-ниската здравна култура, показва проучване сред 8 държави от ЕС. Това съобщи евродепутатът Антония Първанова при отчет на дейността си в Брюксел.
До тревожните изводи достигнали изследователи от университета в Маастрихт, които разпитали по 1000 души на възраст Нямаме представа от профилактика и затова не живеем дълго Българинът има най-ниската здравна култура, показва проучване сред 8 държави от ЕС. Това съобщи евродепутатът Антония Първанова при отчет на дейността си в Брюксел. До тревожните изводи достигнали изследователи от университета в Маастрихт, които разпитали по 1000 души на възраст

Отпадна ограничението за товарни автомибили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета в пътния участък село Извор - Кюстендил

Отпада въведеното ограничение за товарните автомобили да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета по път І-6, в участъка Извор-Кюстендил /Коньовската височина/, област Перник. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Тениска на Стилиян Петров стана символ на надеждата

Шестият благотворителен бал на БФБЛ набра 25 000 лв.

    


Темата за парк "Странджа" влиза в парламента

Трима министри ще обясняват дали защитената територия ще бъде застроена

    


Бившият екоминистър Нона Караджова: Планът на Царево няма екологична оценка


Бившият министър на околната среда и водите Нона Караджова от кабинета на ГЕРБ изигра ключова роля в проточилите се седем години съдебни дела за запазването на прироен парк Странджа. Потърсихме нейното мнение след новия развой на събитията и по конкретно след окончателното решение на Върховния административен съд, което на практика връща спорния Общ устройстшен план на община Царево, който залага мащабно застояване на Южото Черномрие.  

Г-жо Караджова, вие като пряк участник в...

Издирват 45-годишния Иван Иванов от Бургас

Мъжът страда от алкохолизъм и е неадекватен

    


Сметките за парно намаляха със 17% спрямо 2013г.

/КРОСС/ "Сметки за парно през отминалия декември са със 17% по-ниски в сравнение със същия месец на 2012 година, изчислени средно статистически", съобщи в „Тази сутрин" изпълнителният директор на „Топлофикация-София" Стоян Цветанов. По думите му те са до 150 лева, а данните са безспорен факт и „няма как да вървим срещу цифрите". Той допълни, че през последния месец на миналата година има само 29 жалби, което 0,001% от общия обем клиенти - 431 000 домакинства. Все пак Цветанов увери, че всяка жалба се проверява, тъй като в последните три години компанията „инвестира в доверие". В тази връзка той показа фиша от заплатата си, която варира между 2600 и 3000 лева на месец и уточни, че служителите - 2400 души, получават общо 9% от общия оборот на фирмата. „Нямам от какво да се притеснявам. Знам, че това е за голяма част от пенсионерите е много, но моята отговорност е голяма - аз се подписвам под 650 милиона лева всяка година", каза той, допълвайки, че заплатите на предшествениците му са били двойни. По думите му компанията е била преструктурирана и оптимизирана, като са махнати две от основните направления, а ръководният персонал е намален наполовина

Парламентът вика 3-ма министри заради Странджа

Трима министри ще бъдат изслушани в парламента заради напрежението около Национален парк Странджа. Вече трети ден природозащитници протестират срещу ново възможно застрояване в района и в защита на планината.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване