В София беше отбелязан Денят в памет на жертвите на Холокоста

/КРОСС/ Десетки общественици се събраха пред паметника на Димитър Пешев в София, за да отбележат Международния ден в памет на жертвите на Холокоста. „Светът трябва да отбелязва този ден и да прекланя глава пред жертвите. Да гледаме на този мрачен спомен от човешката история като на нещо, което никога не бива повече да се случва", каза в словото си председателят на Народното събрание Михаил Миков. За трагичните събития напомнят изложбата в двора на църквата „Св. Георги", където се издига паметникът на Димитър Пешев - една от знаковите личности, благодарение на които са спасени почти 50 хиляди български евреи, и голям плакат с надпис „Да помним, за да не се повтори". „Нашият народ показа, че няма малки и големи народи, малки и големи хора", посочи столичният кмет Йорданка Фандъкова. Венци и цветя отрупаха паметника на Димитър Пешев в знак на признателност. Трудно можем да осъзнаем мащабите на трагедията за еврейския народ, каза посланикът на Израел Шаул Камиса Раз. Председателят на организацията на евреите в България „Шалом", Максим Бенвенисти припомни еврейска мъдрост: „Не мога да бъда добър за другите, ако не съм добър за себе си". „Нека да бъдем добри, като сме солидарни с тези, които са около нас и имат нужда. Може би това е формулата за създаването на един по-добър свят", отбеляза Бенвенисти.    

Отпадат протоколите за скъпоструващо лечение на шизофренни психози, афективни разстройства и епилепсия

От 1 февруари 2014 г. отпада изискването за експертиза (по чл.78, т.2 от Закона за здравното осигуряване) при изписването на 18 скъпоструващи лекарствени продукта, предназначени за домашно лечение на шизофренни психози, афективни разстройства и епилепсия, съобщиха от НЗОК.

Първанов: АБВ се отказва от „всичко що е платено”

Въпросът с т.нар. изключване не е важното за мен. Аз съм социалист в кръвта си и такъв ще остана, заяви Георги Първанов в отговор дали смята да напусне партията. По думите му, ако АБВ настина имаше намерение да скъса с БСП, тогава нямаше да се обясняват надълго и нашироко и да четата устава на партията до последна буква. „Понятие „самоизключване” в устава няма”, уточни Първанов в предаването „Още от деня” по БНТ.

Стоичков и Външно правят консулство в Барселона

Футболната легенда Христо Стоичков и Министерството на външните работи ще си сътрудничат за откриване на консулска служба в испанския град Барселона.
Идеята е Стоичков да финансира издръжката на помещението, където ще се намира консулството, а министерството да поеме заплатите на двама или трима служители, обясни вчера външният министър Кристиан В Футболната легенда Христо Стоичков и Министерството на външните работи ще си сътрудничат за откриване на консулска служба в испанския град Барселона. Идеята е Стоичков да финансира издръжката на помещението, където ще се намира консулството, а министерството да поеме заплатите на двама или трима служители, обясни вчера външният министър Кристиан В

Издайническите знаци на щастливите двойки

По какво можете да разпознаете, че двама души имат хармонична връзка

    


Проф. Чуков: Роми-бойци няма

София /КРОСС/ Твърденията, че емисари на "Ал Кайда" набират бойци за войната в Сирия сред мюсюлманите в ромския кв. "Изток" на Пазарджик са неоснователни. Това заяви пред БНТ арабистът проф. Владимир Чуков.„Не за пръв път се появяват подобен тип новини, че в Пазарджик нещо става, че в ромската махала някой нещо рови и шава", каза проф. Чуков. „Много бих бил учуден от ром -камикадзе. Подобно нещо едва ли някой би видял", допълни той.„Това, което имам като информация, десетилетия вече се занимавам с тази проблематика, роми-бойци някъде, било то в Афганистан, Ирак, Либия, в Сирия няма. Защото това е една етническа група, която има много специфично отношение към държавността. Поради тази причина трябва да има тактики, стратегии, някаква военна дисциплина, за да могат те да влязат в някакви военни формирования, което аз лично подлагам на много силно съмнение", заяви проф. Чуков в студиото на „Още от деня".Правили сме изключително задълбочени дискусии кои са най-уязвимите етнически групи в България по отношение на идеите на радикалния ислям - аз си мисля, че това не са ромите, обясни арабистът.Той припомни, че по информация на американска неправителствена организация само един български гражданин е бил убит в Сирия, и той е бил от смесен произход. Около 11 хил. европейци се сражават в Сирия, като огромните групи са от Западна Европа - Германия, Франция, Великобритания

От МВР-Варна призовават гражданите да не пътуват, ако не е спешно

От Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна призовават всички граждани, на които не се налага спешно да предприемат пътувания или излизания с автомобили, да не го правят. Това съобщи Ивана Милева, Говорител на ОДМВР - Варна.

Видео: ЦСКА надигра австрийци, но загуби с гол в края


Футболистите на ЦСКА загубиха с 0:1 от австрийския "Адмира Вакер" във втората си приятелска среща от подготовката си в Турция. Червените бяха по-активни и създадоха повече положения, но не отбелязаха гол.

В края на срещата "Адмира Вакер" стигна до попадение. Предпоследният в австрийската Бундеслига спечели с гола на Оливер Пранич.

След почивката първи минути за ЦСКА изигра аржентинският нападател Гуидо ди Вани.

В 15-ата минута Мартин Петров проби от ляво, стреля...

ЦСКА надигра австрийци, но загуби с гол в края


Футболистите на ЦСКА загубиха с 0:1 от австрийския "Адмира Вакер" във втората си приятелска среща от подготовката си в Турция. Червените бяха по-активни и създадоха повече положения, но не отбелязаха гол.

В края на срещата "Адмира Вакер" стигна до попадение. Предпоследният в австрийската Бундеслига спечели с гола на Оливер Пранич.

След почивката първи минути за ЦСКА изигра аржентинският нападател Гуидо ди Вани.

В 15-ата минута Мартин Петров проби от ляво, стреля...

Путин сложи заема за Украйна на трупчета

Руският президент Владимир Путин промени позицията си и обяви, че Москва ще изчака формирането на новото правителство в Украйна, преди Москва да продължи да отпуска обещания заем от $15 млрд.
Във вторник той каза в Брюксел след срещата на върха ЕС - Русия, че няма да спре кредита и ще остави по-евтиния газ, дори ако опозицията вземе властта. Руският президент Владимир Путин промени позицията си и обяви, че Москва ще изчака формирането на новото правителство в Украйна, преди Москва да продължи да отпуска обещания заем от $15 млрд. Във вторник той каза в Брюксел след срещата на върха ЕС - Русия, че няма да спре кредита и ще остави по-евтиния газ, дори ако опозицията вземе властта.

Греков ще проучва нашествие на китайски калинки-алигатори

Китайски 24-точкови калинки-алигатори нападат растенията у нас и изяждат позната 7-точкова калинка. За този разрастващ се проблем сигнализира пред земеделския министър проф. Димитър Греков депутатът от БСП Методи Теохаров на заседание на комисия по земеделие и храни в Народното събрание, предаде Дарик радио. Министърът обеща да се запознае с проблема и допълни, че не всички калинки "са лоши". Според социалиста проблемът е не само от национално, но и от европейски значение. "Инвазията на китайската калинка е много голяма в България. За това малко се говори, а вече има и последствия", каза народният представител. Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков заяви, че ако се докаже, че 24-точковата калинка изяжда 7-точковата, ще бъде определена като вредител. "Първо трябва да се определи прагът на вредност, защото има и други неприятели, обаче прагът на вредност не е до такава степен. Затова ще определим дали да бъде карантинен неприятел и тогава да има борба с нея", каза той. Хищната китайска калинка може да се види от най-южните до най-северните части на страната. Освен че ликвидира нашите безобидни български калинки, калинката-алигатор застрашава биоразнообразието, тя налита и на плодове. Най-много харесвала гроздето. Алкалоидните сокове, които съдържала обаче, разваляли вкуса на виното, .

Стоян Мавродиев: Пуснах сигнал в прокуратурата срещу Дянков и Трайков за конфликт на интереси

Симеон Дянков и Трайчо Трайков съм ги дал на прокуратурата и по делата им се работи. Като вносител на сигнала съм викан в прокуратурата и съм дал показания. Става въпрос за сигналите за конфликт на интереси на Дянков и Трайков и фирмата „Булброкърс" на Иво Прокоприев. С действията си те са накърнили обществения интерес, Симеон Дянков и Трайчо Трайков съм ги дал на прокуратурата и по делата им се работи. Като вносител на сигнала съм викан в прокуратурата и съм дал показания. Става въпрос за сигналите за конфликт на интереси на Дянков и Трайков и фирмата „Булброкърс" на Иво Прокоприев. С действията си те са накърнили обществения интерес,

BG абсурд: имигрантско бебе в Ковачевци чака ЕГН

Процедурата не позволявала то да бъде вписано в регистрите

    


Първанов: Аз съм социалист и оставам такъв

Аз съм социалист в кръвта си и ще остана такъв – това е въпрос на самочувствие и не зависи от формалното ми положение и отношение в партията. Идеите не се променят от днес за утре, заяви в “Още от деня” по БНТ президентът Георги Първанов в отговор на въпрос дали се е самоизключил от БСП.
Въпросът за изключването за мен не е най-важният въпрос, Аз съм социалист в кръвта си и ще остана такъв – това е въпрос на самочувствие и не зависи от формалното ми положение и отношение в партията. Идеите не се променят от днес за утре, заяви в “Още от деня” по БНТ президентът Георги Първанов в отговор на въпрос дали се е самоизключил от БСП. Въпросът за изключването за мен не е най-важният въпрос,

3 години условно за двама враненци, държали 23 гр марихуана

За държане на марихуана, в процедура на съкратено съдебно следствие, Районният съд наложи условни наказания на двама 21-годишни младежи. Съдът призна 21-годишните Г.Георгиев и Ц.Вълков за виновни, че в периода 12-16 октомври 2012 год.

Кола потъна в подлез край Кайсиева градина

Снимка на кола, затънала във вода почти до покрива се споделя със стремглава скорост от потребителите на Фейсбук в страницата „Made in Varna”. От коментарите под публикацията, става ясно, че снимката е направена до подлеза от Кайсиева градина към бившата Бирена фабрика - пътя в промишлената зона, пресечен на магистралата.

Стоян Мавродиев: Дадох Дянков и Трайков на прокурор за конфликт на интереси

Симеон Дянков и Трайчо Трайков съм ги дал на прокуратурата и по делата им се работи. Като вносител на сигнала съм викан в прокуратурата и съм дал показания. Става въпрос за сигналите за конфликт на интереси на Дянков и Трайков и фирмата „Булброкърс“ на Иво Прокоприев. С действията си те са накърнили обществения интерес, заяви пред ... Симеон Дянков и Трайчо Трайков съм ги дал на прокуратурата и по делата им се работи. Като вносител на сигнала съм викан в прокуратурата и съм дал показания. Става въпрос за сигналите за конфликт на интереси на Дянков и Трайков и фирмата „Булброкърс“ на Иво Прокоприев. С действията си те са накърнили обществения интерес, заяви пред ...

МВР на Украйна: Незаконно е създаването на военизирани формирования

Украинското министерство на вътрешните работи предупреди, че създаването на военизирани формирования в страната е незаконно, предаде ИТАР-ТАСС. По-рано бе обявено създаването на така наречената &...

Искат от Обама да изгони Бийбър

Аадминистрацията на Барак Обама е помолена да се заеме с "тежкия" въпрос, касаещ депортирането на певеца Джъстин Бийбър от страната. До днес по обяд петиция на сайта на Белия дом, призовава...

Първанов: Аз съм социалист и оставам такъв

Аз съм социалист в кръвта си и ще остана такъв – това е въпрос на самочувствие и не зависи от формалното ми положение и отношение в партията. Идеите не се променят от днес за утре, заяви в “Още от деня” по БНТ президентът Георги Първанов в отговор на въпрос дали се е самоизключил от БСП.
Въпросът за изключването за мен не е най-важният въпрос, Аз съм социалист в кръвта си и ще остана такъв – това е въпрос на самочувствие и не зависи от формалното ми положение и отношение в партията. Идеите не се променят от днес за утре, заяви в “Още от деня” по БНТ президентът Георги Първанов в отговор на въпрос дали се е самоизключил от БСП. Въпросът за изключването за мен не е най-важният въпрос,

Детските отделения в някои градове останаха без места

Очаква се във Велико Търново да бъде обявена грипна епидемия

От февруари отпадат протоколите за лекарства за психични заболявания и епилептици


От февруари отпадат протоколите за скъпоструващи лекарства за психични заболявания и епилепсия, съобщиха от Националната здравноосигурителна каза (НЗОК).

18-те лекарства за домашно лечение на шизофренни психози, афективни разстройства и епилепсия вече няма да се изписват с протоколи, а само с рецепта.

Според председателя на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия Веска Събева промяната е добра. "Това е пестене на времеви ресурс, на финансов ресурс, защото протоколите...

Набират кандидати за главинспектор до 2 април

До 2 април могат да бъдат издигани новите кандидатури за нов главен съдебен инспектор. Срокът беше удължен, след като БСП и ДПС спряха избора с мотива, че в обществото се създава усещане за предрешен избор заради факта, че Веселина Тенева от ВАС е единственият кандидат.

Президентът ще поиска национален референдум

  Президентът Росен Плевнелиев ще предложи провеждане на национален референдум, който да се проведе заедно с изборите за европейски...

Плевнелиев предлага референдум за задължителното гласуване и електронния вот

национална телевизия и по Българското национално радио. 
Плевнелиев ще предложи на Народното събрание да вземе решение за произвеждането на национален референдум, съвместно с предстоящите през месец май избори за членове на Европейския парламент.
Президентът ще предложи национално допитване по въпроси, свързани с мажоритарния... национална телевизия и по Българското национално радио. Плевнелиев ще предложи на Народното събрание да вземе решение за произвеждането на национален референдум, съвместно с предстоящите през месец май избори за членове на Европейския парламент. Президентът ще предложи национално допитване по въпроси, свързани с мажоритарния...

Кабинетът задължи Чобанов да вземе нов външен заем

Финансовият министър Петър Чобанов да предприеме действия за нов външен дълг чрез емитиране на държавни ценни книжа на чуждите капиталови пазари, реши вчера кабинетът.
 Според закона за бюджета, тази година можем да емитираме нов дълг до 4,4 млрд.лв. 
От тях 1,3 млрд. лв. ще бъдат предназначени за изплащане на стари заеми, а с 1,7 млрд. лв. ще се Финансовият министър Петър Чобанов да предприеме действия за нов външен дълг чрез емитиране на държавни ценни книжа на чуждите капиталови пазари, реши вчера кабинетът. Според закона за бюджета, тази година можем да емитираме нов дълг до 4,4 млрд.лв. От тях 1,3 млрд. лв. ще бъдат предназначени за изплащане на стари заеми, а с 1,7 млрд. лв. ще се

Прокуратурата поиска една ефективна и две условни присъди по делото срещу имамите


Една ефективна, две условни присъди и 10 административни глоби поиска прокуратурата в Пазарджик за 13-те имами, обвинени в проповядване на антидемократична идеология и религиозна омраза, предаде "Фокус". 

Ефективната присъда е за Ахмед Муса Ахмед, който е осъждан за престъпление срещу републиката - предателство и шпионство (по чл. 108) и за проповядва или подбужда към дискриминация (чл. 162) от наказателния кодекс. Присъдата му е за 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен...

Първанов: Понятие "самоизключване" в устава няма

София /КРОСС/ Аз съм социалист в кръвта си и ще остана такъв - това е въпрос на самочувствие и не зависи от формалното ми положение и отношение в партията. Идеите не се променят от днес за утре, заяви категорично пред БНТ президентът Георги Първанов в отговор на въпрос дали се е самоизключил от БСП.Въпросът за изключването за мен не е най-важният въпрос, макар да показва наличието на определени тенденции. Заплахата, която витае въздуха и идва от "Позитано", както формулировката с темата за изключването за мен е неприемливо - не отговаря на традициите, не се вписва и в нормалния прочит на сегашния устав, каза Първанов и подчерта, че понятие "самоизключване" в устава няма. "Националният съвет, който иска да се занимава с темата в събота, няма разписани правомощия по тази тема, така че те ще го вкарат в един проблем, в един грях", добави той.Аз твърдя, че ръководството на БСП се отдели от партията и ние снехме своето доверие от "Позитано". "Това е политически дебат. Другото - организационните мерки, това вече е прекрачването на границата, това е взривяване на мостовете", коментира Първанов. На въпрос защо няма да присъства на заседанието в събота той отговори така: "Аз не искам да хвърляме отново гориво в огъня, да разпалваме този огън. Мисля, че има нужда от диалог, от разбирателство и не само в БСП."Ние - АБВ, бяхме дискусионна мрежа в десетина града в страната

Назначиха милиардер за министър в Чехия

Премиер е лидерът на социалдемократите Бохуслав Соботка (42 г.), като партията му има 8 министри. В коалицията е популистката партия АНО на милиардера Андрей Бабиш (59 г.) с 6 министерски поста и малка християндемократическа партия с 3. Те имат 111 депутати в 200-местния парламент. Соботка обеща “икономически растеж, просперитет и стабилност”. Премиер е лидерът на социалдемократите Бохуслав Соботка (42 г.), като партията му има 8 министри. В коалицията е популистката партия АНО на милиардера Андрей Бабиш (59 г.) с 6 министерски поста и малка християндемократическа партия с 3. Те имат 111 депутати в 200-местния парламент. Соботка обеща “икономически растеж, просперитет и стабилност”.

Плевнелиев предлага 2 в 1: Референдум и евроизбори

Президентът Росен Плевнелиев ще предложи провеждане на национален референдум заедно с изборите за европейски депутати. Хората ще имат възможност да отговорят на въпроси, свързани с мажоритарния избор на част от народните представители, за задължителното и електронното гласуване.

Президентът предлага референдум за изборната система заедно с евровота


Президентът Росен Плевнелиев инициира втори национален референдум след демократичните промени през 1989 г. с три въпроса и предлага той да е заедно с евроизборите, съобщиха от пресслужбата на държавния глава. Идеята ще бъде лансирана в обръщение към нацията, което ще се излъчи в 20.00 часа по БНТ и БНР.

Държавният глава ще предложи национално допитване по въпроси, свързани с мажоритарния избор на част от народните представители, задължителното и електронното гласуване.
...

Представиха трети вариант на машина за гласуване

Трети вариант на устройство за машинно гласуване бе представен пред депутатите от комисията за изработване на нов Изборен кодекс и членове на гражданския съвет към нея. На евроизборите през май за първи път у нас ще се гласува и машинно, като проектът е експериментален и ще бъде реализиран само в определени секции, успоредно с обикновено гласуване.

Президентът предложи референдум за изборите

Държавният глава поиска допитването да бъде направено заедно с предстоящите през май избори за членове на Европейския парламент

Президентът ще предложи референдум за избора на депутати

Държавният глава ще поиска допитването да бъде направено заедно с предстоящите през май избори за членове на Европейския парламент

България е шампион по стратегии и писането им продължава

България е шампион в Европейския съюз по писане на стратегии със своите 128 подобни документа, с които работи администрацията. Писането им през годините е било неефективно, предстои анализиране на съществуващите документи, но и сегашното правителство ще продължи да разработва стратегии, защото голяма част от тях се изискват от Европейската комисия. Вече обаче ще се прави финансова оценка за действието им, каза в сряда след правителственото заседание вицепремиерът по икономическите въпроси Даниела Бобева. Справка с другите държави в ЕС показва, че следващата държава по стратегии има скромните 56 документа, каза Бобева. По думите й голям проблем е синхронизацията им и несъобразяването с подобни документи в другите сектори. Най-фундаментален проблем обаче е отчитането – това правят само 12 стратегии. Много от тези документи нямат годишни планове за действие. Много от тях нямат финансова обосновка и пари за тях не са осигурени, затова много от тях са неработещи. Когато стратегиите се пишат на национално ниво, не отразяват аспектите на регионално ниво, смята Бобева. У нас най-много стратегии има за социалната политика и заетостта, следвани от правосъдието и вътрешните работи и здравеопазването. Туризмът, транспортът и културата имат по един стратегически документ. Редици закони изискват да се разработват стратегии, каза Бобева. Сега имаме 128 стратегии, но са нужни още 96, допълни вицепремиерът. Времевият хоризонт на тези документи е различен – само девет са със срок до 2014 година, повечето са до 2020 година, а някои са безсрочни. Настоящето правителство за осем месеца е подготвило 28 стратегии.Около 41 процента от стратегическите документи обаче са по изискване на европейското законодателство. Голяма част от тези документи са подготвени от външни консултанти, каза Бобева, без да дава оценка дали това е добре или е с отрицателен ефект. Има сектори, където е необяснимо защо администрациите не са готови да си подготвят тези стратегии, допълни тя. Съветът по административна реформа ще направи анализ и оценка на всички 128 стратегии, за да се види от кои няма необходимост и кои са изпълнени. Рамката за разработване на стратегически документи ще стане задължителна и ще се работи за по-малко и по кратки документи за действие, подчерта Бобева. Съветът по административна реформа ще решава кой ще пише стратегиите, като по-важните ще се правят от МС. Няма да се пишат стратегии, които не са ресурсно осигурени, каза още тя. Бобева даде за пример стратегиите за интеграция на бежанци, които съществуват през последните седем-осем години. "Вижте колко пари е струвала интеграцията на един бежанец. И какво стана сега? Като дойдоха истинските бежанци, какви са тези стратегии и за какво бяха?", попита Бобева.

Сидеров: Следващата седмица ще предложим да започне работа по проекта "Белене"

София /КРОСС/ Идеята двата блока на „Козлодуй" да заработят отново, е осъществима. Това заяви пред bTV лидерът на „Атака" Волен Сидеров. Бяхме измамени, че Еврокомисята иска блоковете да бъдат затворени, подчерта Сидеров и добави, че затварянето на блоковете е национално предателство, в което активно участие имала тогавашната еврокомисарка Меглена Кунева. Кунева и Соломон Паси се поддадоха на натиска на лобисти, които ни заблуждаваха, че ако не затворим реакторите, няма да бъдем приети в Европейския съюз. Водещи световни експерти доказаха, че блоковете са безопасни. Ако съм премиер, пускам блоковете и ще се позова на Виенската система, в която има член, че един договор е невалиден, ако се базира на измама, обясни идеята си лидерът на "Атака". Следващата седмица ще предложим на правителството да започне работа по проекта "Белене", съобщи Сидеров. По думите му проектът е спрян по "нихилистичен начин". Според лидера на "Атака" Европейският съюз е стъпил "на гнила основа". На ЕС трябва да погледнем много по-критично. Може би трябва да се поиска преразглеждане на някои договорености. Ние сме за това, да се преосмисли цялата база, върху която стои ЕС. Тези настроения се засилват все по-бързо в посока недоволство от сегашната конструкция на Съюза. Този Европейски съюз трябва да се промени, иначе той става вреден за хората

Откриха електромобил "Порше" на 116 години

Къде точно и как е станало, се пази в тайна. Секрет е и цената, на която автолегендата е откупена. След месеци на реставрация колата, кръстена Egger-Lohner-Elektromobil Modell C.2 Phaeton, наричана кратко P1 (от Порше 1-ви автомобил), върнала оригиналния си облик. а мнозина историята на “Порше” започва през 1948 г., но това е заблуда. Къде точно и как е станало, се пази в тайна. Секрет е и цената, на която автолегендата е откупена. След месеци на реставрация колата, кръстена Egger-Lohner-Elektromobil Modell C.2 Phaeton, наричана кратко P1 (от Порше 1-ви автомобил), върнала оригиналния си облик. а мнозина историята на “Порше” започва през 1948 г., но това е заблуда.

Великобритания ще приеме стотици сирийски бежанци


Великобритания ще приеме стотици сирийски бежанци, след като правителството обяви, че създава своя собствена програма за настаняване на пострадалите от гражданската война в близкоизточната страна, отделна от схемата на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Кабинетът на Дейвид Камерън търпеше остри критики от всички партии за това, че е отказал да се присъедини към програмата на ООН за прием на бежанци от Сирия, в която например участват Германия и Франция, отбелязва Би Би Си....

Стоян Мавродиев: Разследват Дянков и Трайков за конфликт на интереси

Дал съм на прокуратурата Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Става въпрос за сигналите за конфликт на интереси на Дянков и Трайков и фирмата „Булброкърс“ на Иво Прокоприев, обясни шефът на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев.

Плевнелиев предлага национален референдум заедно с изборите за евродепутати

национална телевизия и по Българското национално радио. 
Плевнелиев ще предложи на Народното събрание да вземе решение за произвеждането на национален референдум, съвместно с предстоящите през месец май избори за членове на Европейския парламент.
Президентът ще предложи национално допитване по въпроси, свързани с мажоритарния... национална телевизия и по Българското национално радио. Плевнелиев ще предложи на Народното събрание да вземе решение за произвеждането на национален референдум, съвместно с предстоящите през месец май избори за членове на Европейския парламент. Президентът ще предложи национално допитване по въпроси, свързани с мажоритарния...

ГЕРБ ще поиска връщането на антимафиотите в МВР

ГЕРБ ще внесе предложение за промени в законите за МВР и ДАНС, настоявайки за връщане на старата структурата на министерството и спецслужбата, обяви в сряда заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. Промените включват изваждането на ГДБОП от ДАНС и връщането му в МВР. "Всички сме свидетели на начина, по който бяха реализирани тези законодателни промени, които предизвикаха и спонтанната обществена реакция на българските граждани. Вече в продължение на над 220 дни протестиращите назовават едно единствено име и питат кой и как го предложи”, обясни бившият вътрешен министър. Друга част от проекта за промени ще бъде посветен на казуса "Делян Пеевски". Точно преди Пеевски да бъде избран за шеф на ДАНС, сегашните управляващи прокараха поправка в закона, с която намалиха изискуемия стаж до 8 години. Това направи възможен и изборът на Пеевски. "Ще предложим законовите изисквания за заемане на председателския пост в ДАНС да бъдат 12 години професионален стаж, а не в хипотезата, която бе разгърната в пленарна зала и стигането до предложението на Делян Пеевски”, каза още Цветанов.

Вещаят конфликти и бедствия през годината на Коня

Тя ще е под знака на Дървения кон, а дървото е лесно запалимо

    


Пътят Варна - Бургас е затворен в участъка Слънчев бряг - Обзор

Временно се ограничава движението на моторни превозни средства над 10 т по път I-9 в участъка Слънчев бряг - Обзор. Мярката се налага за снегопочистване. Останалите затворени пътища във Варненска област саЗаснежени, обработени, проходими при зимни условия са пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на Областно пътно управление – Варна.

Сидеров: Затварянето на 3-ти и 4-ти блокове в "Козлодуй" е национално предателство

Волен Сидеров изпрати тази вечер екип от телевизия Алфа пред сградата на Би Ти Ви, за да питат защо медията не е отразила идеята на лидера на "Атака" за пускането на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй". 

"Искам да попитам защо една партия е цензурирана", заяви Сидеров в студиото на предаването "Лице в лице". 

Водещият Димитър Цонев заяви, че н Волен Сидеров изпрати тази вечер екип от телевизия Алфа пред сградата на Би Ти Ви, за да питат защо медията не е отразила идеята на лидера на "Атака" за пускането на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй". "Искам да попитам защо една партия е цензурирана", заяви Сидеров в студиото на предаването "Лице в лице". Водещият Димитър Цонев заяви, че н

Курумбашев: Гаранциите за запазване на Странджа са записани много ясно

София /КРОСС/ Гаранциите за запазване на Странджа са записани много ясно в екологичното ни законодателство. Проблемът, който стои в момента, е свързан с устройствения план и той може да бъде решен, като се стартира процедура, свързана с общия устройствен план, в частта за извън урбанизираните територии. Там трябва отново да се поиска оценка, за да може да се въведат всички гаранции, които имаме, от гледна точка на нашето екологично законодателство. Това коментира пред БНР зам.-председателят на ПГ на КБ и председател на Комисията по околна среда и водите Петър Курумбашев. По думите му, въпреки че е приет общ устройствен план, всеки, който се опита да направи подробен устройствен план, въз основа на общия устройствен план, ще трябва да направи екологична оценка. „Това е или оценка за въздействие върху околната среда, или оценка за съвместимост, която е още по-тежка процедура по отношение на екозаконодателството. Според мен няма никакви рискове, ако се започне едно подобно изменение на общия устройствен план. Той е утвърден от ВАС и ние така или иначе трябва да го изпълним. Само Община Царево може да вземе решение за промяна на общия устройствен план", обясни Курумбашев. По негово мнение от гледна точка на екологичното законодателство, към екологичната комисия, която той ръководи, не е дошло нито едно предложение за промени в екозаконодателството

Сидеров: Ако бях премиер, пускам 3 и 4 блок на "Козлодуй"

Никой не ме е съветвал за идеята за рестарт на 3 и 4 блок на „Козлодуй”. Идеята ми за това двата блока да заработят отново е осъществима. Основните виновници за спирането им са Меглена Кунева, Соломон Паси и Милко Ковачев, които ни измамиха, че ЕК го изисква от нас.

Здравков: Орисията ни е да работим трудно в "Левски", но да печелим


Треньорът на "Левски" Антони Здравков призна, че в момента работата в клуба не е лесна. Според него важното е накрая целите да се постигат.

"Как ще се оправяме без Гари и ако продадем Гаджев? С наличните кадри. Всички сме наясно, че ще е трудно, но такава ни е орисията в момента. Да се работи тежко и трудно, но за сметка на това да се печели.", заяви Здравков след края на лагера в Созопол.

Очакванията му са до заминаването за Кипър селекцията да е приключила. Той се надява...

Доказано: женската интуиция е мит

/КРОСС/ Британски учени доказаха, че женската интуиция е мит. Според специалистите и при жените, и при мъжете интуицията е еднакво развита. Специалистите са провели експеримент, в който са се включили 15 000 човека, като повечето от тях са заявили, че имат добра интуиция. Участниците е трябвало да разгледат снимките на смеещи се хора и да посочат чия усмивка е истинска. Почти всички отговори са били едни и същи - както тези, дадени от представителите на силния пол, така и тези, дадени от нежната част на човечеството. С други думи казано, и женската, и мъжката интуиция се оказала еднакво развита. Освен това учените смятат, че терминът също е неточен и е по-добре той да бъде заменен от понятието „жизнен опит". Именно от този параметър зависи доколко един човек е в състояние да анализира какво се случва и да си направи изводи.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване