Корабът до остров Св. Анастасия ще заработи от май, вече са ясни цените за атракцията


Корабът, който ще вози туристи до новата туристическа атракция на Бургас - остров Света Анастасия, ще започне да прави ежедневни маршрути дотам и обратно през май. Те ще бъдат по пет на ден. Цената на двупосочния билет за един човек ще е 9 лв. Учащи и пенсионери ще плащат по 6 лв., а деца до 7-годишна възраст и хора с увреждания ще се возят безплатно. Това съобщи община Бургас.

На острова, освен да разгледат забележителностите, посетителите ще могат и да хапнат, както и да посетят...

Мария Киркова ще е българският знаменосец в Сочи


Състезателката по ски алпийски дисциплини Мария Киркова ще бъде знаменосец на българската делегация по време на официалната церемония по откриването на 22-те зимни олимпийски игри в Сочи.

28-годишната състезателка беше избрана измежду 18 спортисти, които спечелиха квоти за игрите в руския град, които ще се проведат между 7 и 23 февруари.

Сноубордистката Александра Жекова беше първият избор на Българския олимпийски комитет, но тя е отклонила предложението.
...

Европейските акции приключиха сесията със спадове

Пазарите са волатилни заради уязвимите валути на развиващите се икономики, според анализатор

    


Сигнал: Опасно дърво тегне над главите на живущи в „Левски“

Изсъхнало дърво пред блок 14 на ул. „Арх. Петко Момчилов“ в кв. Левски застрашава живота и здравето на живущите и минувачите в района. За това сигнализира притеснен читател на Moreto.net. Допълнителна опасност създават натежалите от леда клони и проядения от дървесни гъби дънер.

ЕС съгласува мандат за нормализиране на отношенията с Куба

Новото споразумение ще „насърчи реформения процес в Куба

Фетел и "Ред бул" спряха с тестовете си след едва 8 обиколки


Проблемното начало на предсезонните тестове за "Ред бул" продължи и в сряда, след като шампионите успяха да навъртят едва осем обиколки на "Херес".

Себастиан Фетел трябваше преждевременно да се прибере в бокса заради проблем с батерията на Системата за регенериране на енергия (ERS) в неговия болид.

Задвижващата система е произведена от "Рено", а проблеми с нея днес имаха и другите два използващи я отбора - "Кейтъръм" и "Торо росо". Малайзийците също успяха да навъртят...

Законопроектът за МВР бе приет на първо четене от Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред

Вицепремиерът Цветлин Йовчев: Ако законът бъде приет в този му вид, поемам ангажимента да  бъдат взети всички гаранции, за да не се допусне конфликт на интереси

Доказаха научно: Има полза от обедната дрямка

Спете по 20 или 90 минути, но не по 30, съветва експерт

    


Отпадат протоколите за лекарства за психични заболявания и епилепсия

/КРОСС/ От февруари отпадат протоколите за скъпоструващи лекарства за психични заболявания и епилепсия, съобщават от НЗОК.  Протоколи вече няма да са необходими при изписването на 18 лекарства за домашно лечение на шизофренни психози, афективни разстройства и епилепсия. Това ще става вече само с рецепта. Това е положителна промяна, казва пред БНР председателят на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия Веска Събева: „Това е пестене на времеви ресурс, на финансов ресурс, защото протоколите изискваха всеки един човек да ги заверява и след това да ходи да си вземе отделно рецептите. Доста често нашите специалисти, протоколите, които ги издават, са в други градове, трябваше да се изчаква. Това е много положителна крачка". Според Веска Събева, има и други скъпи нови медикаменти за епилепсия, които също биха могли да се освободят от протоколи. За здравноосигурените лица, които имат назначена терапия с такива медикаменти и са им издадени протоколи, не се налага извънреден преглед или консултация със специалист за останалия период на валидността на протокола. С отпадането на ограничението за експертиза ще бъдат облекчени хиляди болни.    

Канадско радио обяви бойкот на Бийбър

/КРОСС/ Канадската радиостанция "Hot 89" иска 19-годишният певец Джъстин Бийбър да бъде подложен на лечение заради алкохолната си зависимост. От медиата обявиха своеобразен бойкот спрямо изпълнителя - докато той не се подложи на лечение, по радиото няма да бъдат пускани негови парчета. От "Hot 89" са категорични, че всичко това се прави в името на здравето на тийн идола, който наскоро бе арестуван за шофиране в пияно състояние и под въздействието на наркотици. Междувременно днес стана ясно, че на 14 февруари младежът ще се изправи пред съда, за да му бъдат повдигнати обвинения. На сайтът на американската президентска администрация пък е създадена петиция с искане да бъде отнета зелената карта на изпълнителя и той да бъде депортиран от страната.    

Февруари идва със студ, след 10-и до 20 градуса!

Средната месечна температура за целия февруари в Северна България и високите полета е от минус 1 до 1 градус, в Южна България и по Черноморието - между 1 и 5 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 4 градуса. Това са прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, цитиран от Фокус.

Средната февруарска темпера Средната месечна температура за целия февруари в Северна България и високите полета е от минус 1 до 1 градус, в Южна България и по Черноморието - между 1 и 5 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 4 градуса. Това са прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, цитиран от Фокус. Средната февруарска темпера

Подсъдимите имами са били част от "Ал Уакф ал Ислями"

Прокуратурата доказа наличието на ислямистка организация, в която са действали подсъдимите имами в Пазарджик, след пледоарията на прокурор Недялка Попова пред Окръжния съд в Пазарджик. Делото е срещу общо 13 имами, обвинени в проповядването на антидемократична идеология.

Наоми Кембъл има дрехи и за 10 долара

Наоми Кембъл споделя, че не е роб на дизайнерите и марките, дори си купува преоценени дрехи.
Гардеробът на Наоми изобилства от луксозни марки, но в същото време има и дрехи за по 10 долара. Комфортът е първи принцип в избора на дрехи, споделя тя. "На работа цял ден съм с токчета и подходящи дрехи. Много е приятно да облечеш нещо по-обикновено. Наоми Кембъл споделя, че не е роб на дизайнерите и марките, дори си купува преоценени дрехи. Гардеробът на Наоми изобилства от луксозни марки, но в същото време има и дрехи за по 10 долара. Комфортът е първи принцип в избора на дрехи, споделя тя. "На работа цял ден съм с токчета и подходящи дрехи. Много е приятно да облечеш нещо по-обикновено.

България - шампион в писането на стратегии и неприлагането им

България е абсолютен шампион в писането на стратегически документи – в момента администрацията работи със 128 такива, а втората европейска държава в класацията е с едва 56 документа. Това обяви вицепремиерът Даниела Бобева в Министерски съвет.

България първа по стратегии в ЕС, но били нужни още

Сега имаме 128 стратегии, но са нужни още 96, обяви вицепремиерът Даниела Бобева

България първа по стратегии в ЕС, но трябвали още

Сега имаме 128 стратегии, но са нужни още 96, обяви вицепремиерът Даниела Бобева

Най-високите температури през февруари ще са между 15 и 20 градуса

Средната месечна температура за целия февруари в Северна България и високите полета е от минус 1 до 1 градус, в Южна България и по Черноморието - между 1 и 5 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 4 градуса. Това са прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, цитиран от Фокус.

Средната февруарска темпера Средната месечна температура за целия февруари в Северна България и високите полета е от минус 1 до 1 градус, в Южна България и по Черноморието - между 1 и 5 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 4 градуса. Това са прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, цитиран от Фокус. Средната февруарска темпера

Рецидивист убил двамата на ул. "Бузлуджа" във Варна?

Според разследващите мъжът е бил на местопрестъплението точно по време на убийството. Освен това прокурорът припомни богатото съдебно минало на варненеца, осъждан за грабежи, за наркопрестъпление, за документна измама и др. Васил излязъл от затвора през 2011 година, когато бил условно предсрочно освободен.

Чистка по върховете на Софийската градска прокуратура

Новият градски прокурор на София Христо Динев обяви в сряда пълна промяна на екипа си от заместници. Динев бе избран преди две седмици от Висшия съдебен съвет (ВСС) за ключовата позиция ръководител на най-важната част от държавното обвинение. Тогава по въпроса за заместниците той обясни, че смята да обмисли какво да прави, след като встъпи в длъжност.   Междувременно главният прокурор Сотир Цацаров реши един от главните проблеми пред Динев, след като командирова един от най-известните заместник-градски прокурори – Роман Василев – в Апелативната специализирана прокуратура. Оправданието бе, че така на спокойствие ще си пише доктората.   Динев смени и другата много известна фигура от екипа на бившия градски прокурор Николай Кокинов – Божидар Джамбазов. Наред с тях двамата са сменени и всички останали.   В четвъртък Висшият съдебен съвет ще разгледа предложенията на Динев за заместник-градски прокурори. Те са общо шестима. Интересното е, че двама от тях дори не са прокурори в СГП, а работят там като командировани.   Това са Чавдар Ангелов, който би трябвало да работи на постоянна позиция в специализираната прокуратура, и прокурор Куман Куманов, който бе заместник на Динев в Софийската районна прокуратура. Чавдар Ангелов бе прокурорът, който прекрати за последно делото срещу Красимир Маринов – Големия Маргин заради липса на доказателства.   Останалите нови шефове в прокуратурата са Зорница Таскова, която дойде в София от Пловдивската прокуратура през 2012 година и сега е говорител на СГП, Емилия Рускова (прокурор в градска от 2009 г.), Николай Русинова (в СГП от 2008 г.) и Явор Димитров (в СГП от 2009 г.).   "Номинираните за заместник-градски прокурори са с много добри атестации от работата си, притежават необходимия юридически стаж за заемане на длъжността си и се ползват с висок авторитет сред колегите си", се казва в предложението на Христо Динев.

Снегът блокира Силистра, не карайте и в Бургаско!

Спира се движението на товарни автомобили за неопределено време на територията на Община Карнобат заради влошената климатична обстановка. Всички пътища в област Силистра също са затворени за движение.

Сноудън е номиниран за Нобелова награда за мир

Двама норвежки депутати номинираха бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън за Нобеловата награда за мир за 2014 г., предаде "The Guardian”.
Промените в политиката след разкритията на Сноудън за мащабния шпионаж, осъществяван в цял свят от американската Агенция за национална сигурност, са допринесли за по-стабилен и мирен световен ред, пише БТА. Двама норвежки депутати номинираха бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън за Нобеловата награда за мир за 2014 г., предаде "The Guardian”. Промените в политиката след разкритията на Сноудън за мащабния шпионаж, осъществяван в цял свят от американската Агенция за национална сигурност, са допринесли за по-стабилен и мирен световен ред, пише БТА.

Йовчев доволен от темата на вота

София /КРОСС/ Вотът на недоверие в сектор „Сигурност" е една много добра тема. Тя ще даде възможност ние да кажем откъде сме тръгнали. С тези думи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев коментира поискания от ГЕРБ вот на недоверие срещу правителството. „Това ще бъде много добре за правителството - да стане ясно откъде сме тръгнали, да стане ясно какво сме направили за един изключително кратък период от време и да се види кой в този кратък период от време точно какво е правил - дали е помагал на страната, или е вредил", обясни Йовчев.„Ако говорим за подслушването, можем да кажем, че с два пъти и половина намалихме подслушването. Гарантираме в момента, че няма да има незаконно подслушване, което не беше факт преди. От тази гледна точка мисля, че можем да получим само адмирации. Много интересно ще ми бъде какви ще бъдат темите и е много ползотворна тема в момента да презентираме това, което сме направили и да покажем разликата", каза още министърът.

Цветан Василев: Стоилов напуска, ако не класира Ботев в Европа

Станимир Стоилов класира Ботев в Европа или изхвърча. За това загатна собственикът на пловдивчани Цветан Василев. Банкерът разкрива, че би помогнал финансово на втори клуб от "А" група. Един...

Георги Костадинов успешно претърпя сърдечна операция

Днес изписаха от болница първия Олимпийски шампион по Бокс на България – Георги Костадинов, съобщи БТВ. На 63 години олимпийският ни шампион от Мюнхен през 1972 година в категория до 51 кил...

От БЧК раздават чай и банани на Дунав мост за над 200 камиона

Доброволци от Българския червен кръст - Русе организираха съвместна акция с общината за подкрепа на шофьорите на ТИР-ове, които изчакват в района на Дунав мост, предаде БГНЕС. В късния следобед черве...

Русия и САЩ се договориха да окажат натиск върху страните по сирийския конфликт

Женева, 29.01.2014 /КРОСС/. След двустранна среща в Женева експерти на Русия и САЩ се договориха да усилят натиска върху делегациите на сирийското правителство и опозицията, съобщи РИА „Новости", като се позова на дипломатически източник от Женева.„Обсъдихме достатъчно задълбочено ситуацията, която се създаде на междусирийските преговори. Съгласихме се, че ни трябва, първо, да усилим съвместната си работа и натиска върху страните от конфликта с цел да ги подтикнем към по-активно взаимодействие и намиране на компромис", - съобщил източникът на РИА „Новости".Конференцията за мирно регулиране на ситуацията в Сирия „Женева-2" стартира в женевския град Монтрьо на 22 януари. Наблюдателите смятат, че в рамките на конференцията е бил постигнат прогрес, тъй като най-накрая страните по конфликта са седнали на масата за преговори.

Вътрешната комисия прие на първо четене Закона за МВР

2,5 пъти е намаляло подслушването, хвали се Йовчев

Снежна буря затвори всички пътища в Силистренско

Поради тежките метеорологични условия временно се спира движението на моторни превозни средства по всички пътища в област Силистра, съобщиха от пътната агенция. В района се е разразила снежна буря.

Вали силен сняг, вятърът е бурен, а на места има снегонавявания от по няколко метра. Снегопочистващите машини на територията на града ще продължават да работят, уточняват от общината.

Снежна буря в поморийско

Достъпът до поморийското село Белодол е недостъпен. Снежните преспи са заклещили микробус с деца и няколко автомобила.
“Има един участък от около 150 метра, където са се образували преспи високи около 1.5 метра”, съобщи зам. кметът Кунчо Гайдов.

Община Поморие е изпратила техника да разчисти пътя до поморийските села Белодол и Бата, но след снегорините отново се натрупва сняг от силния вятър. Сериозен е снеговалежът във вътрешността на общината, сподели зам. кметът.
Морето също е доста бурно, нивото на водата се вдигна. Няколко са атакуемите места и за това за поставени хора за непрекъснато наблюдение на северната коса на град Поморие, улиците „Морска” и „Чайка” и брега на град Ахелой. Заради бурният вятър има паднали дървета и клони.
Проблеми с електрозахранването има в селата Страцин и Козичино. По рано имаше проблеми и в стария град Поморие.
“Екипите работят навсякъде”, заяви Гайдов.

В Народното събрание беше представен трети вариант на машина за гласуване

/КРОСС/ В Народното събрание  беше демонстриран вариант на машина за гласуване. Това е третата презентация, която е част от поредицата инициативи във връзка с проекта на нов Изборен кодекс.На представянето присъстваха народни представители и членовете на обществените съвети към Временната комисия за изработване на проект на нов Изборен кодекс, към Временната комисия за обсъждане и приемане на нов изборен и Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения.Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова отбеляза, че на предстоящите евроизбори за първи път може да бъде въведено експериментално машинно гласуване. Парламентът дава възможност за демонстрация на различни машини, а обществената поръчка и окончателния избор ще направят от Министерски съвет, посочи  тя.Представената днес машина осигурява условия за гласуване на хора с увреждания. Незрящите хора могат да бъдат насочвани чрез звук от слушалка в ухото. За гласуване системата може да се задейства по различни методи, например чрез бутон на бюрото на председателя на изборната секция. Друг вариант е задействане чрез смарт карта, която се активира след като председателят на комисията се убеди в самоличността на гласоподавателя.От фирмата уверяват, че тайната на вота е гарантирана.

Шефът на реанимацията е новият директор на многопрофилната болница „Рахила Ангелова” в Перник

 Д-р Иван Евлогиев е новият директор на многопрофилната болница „Рахила Ангелова” в Перник. Изборът му бе направен на днешното Общо събрание на Съвета на директорите на болничното заведение.

Д-р Евлогиев досега бе завеждащ на отделението по реанимация. Той пое поста от д-р Вяра Церовска, която оглави пернишката болница през 2009 г. На проведеното днес общо събрание е сменен целият състав на борда на директорите.

Падна дискриминационно ограничение за безплатни автобусни карти на слепите и глухите във Варна

Безплатни автобусни карти да могат да получават не само членовете на Съюзите на глухите и слепите, а и останалите варненци с подобни увреждания. Това решиха членовете на общинската комисия по транспорт. Съветниците се обединиха около отпадането на дискриминационното ограничение на базата на решение на Комисията за защита от дискриминация по повод заведени дела от инвалиди, които не са част от съсловните организации, предаде репортер на Moreto.

Страхил Ангелов се отказа от шефския пост на Групата за приятелство със Сирия

Депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов вече не е председател на Групата за приятелство със Сирия в Народното събрание, сочи справка в системата на парламента.

Депутатите от правна комисия станаха за смях

До 2 април номинират за главен инспектор на ВСС

Наоми Кембъл има в гардероба си дрехи за 10 долара

Наоми Кембъл споделя, че не е роб на дизайнерите и марките, дори си купува преоценени дрехи.
Гардеробът на Наоми изобилства от луксозни марки, но в същото време има и дрехи за по 10 долара. Комфортът е първи принцип в избора на дрехи, споделя тя. Наоми Кембъл споделя, че не е роб на дизайнерите и марките, дори си купува преоценени дрехи. Гардеробът на Наоми изобилства от луксозни марки, но в същото време има и дрехи за по 10 долара. Комфортът е първи принцип в избора на дрехи, споделя тя. "На работа цял ден съм с токчета и подходящи дрехи. Много е приятно да облечеш нещо по-обикновено.

Президентът предлага референдум в деня на евровота

Росен Плевнелиев ще направи това в обръщение към нацията

    


Страхил Ангелов вече не е "приятел" на Сирия

София /КРОСС/ Депутатът от Коалиция за България Страхил Ангелов вече не е председател на Групата за приятелство със Сирия в парламента. Ангелов е пожелал да напусне и всички шест групи за приятелство с чужди държави, в които членува. Причина за решението му е скандалът, разразил се около скандалното "частно" пътуване до Сирия по-рано тази година. За визитата му стана ясно от репортаж на сирийска телевизия, съобщила за дадената от парламентариста подкрепа за режима на Башар Асад. Ангелов отрече да е давал подкрепата си за Асад, но външният министър Кристиан Вигенин поиска той да бъде санкциониран заради външнополитическата си изява, която е в разрез с официалната българска позиция.

И в Перник училищата излизат в грипна ваканция


От утре временно се прекратяват учебните занятия в Перник поради повишена заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование, цитирани от БТА. Грипната ваканция ще продължи до края на седмицата, след което ще се слее с междусрочната до 4 февруари включително.

От 20 януари до 26 януари са регистрирани 154 случаи на остри респираторни заболявания и грип, сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Общата заболяемост за Перник...

Николай Туджаров отива в затвора за 2 г.

Рецидивистът Николай Туджаров получи 2,2 години затвор, реши днес Районният съд в Бургас. 

Това стана, след като му бяха групирани наказанията по всички 13 присъди.

Туджаров е осъден за кражби и хулиганско поведение.

Последното му престъпно деяние бе регистрирано преди няколко месеца, когато бе арестуван заради обир на апартамент на улица Рецидивистът Николай Туджаров получи 2,2 години затвор, реши днес Районният съд в Бургас. Това стана, след като му бяха групирани наказанията по всички 13 присъди. Туджаров е осъден за кражби и хулиганско поведение. Последното му престъпно деяние бе регистрирано преди няколко месеца, когато бе арестуван заради обир на апартамент на улица

Меркел смъмри американците и британците

Страни, които шпионират своите съюзници, рискуват да подкопаят доверието и това води до по-малко, вместо до повече сигурност. Това заяви германският...

Бият шута на Янакиева от ръководството на БСП в събота!

 В събота изключват Росица Янакиева от националния съвет на БСП, научи zaPernik.com.

„Прибързани и грешни реакции” – така Росица Янакиева коментира новината.

Според нея от уставна гледна точка няма основание тя да бъде сред заподозрените като самоизключени. „В Перник минахме през подобна вътрешна битка, когато имахме две листи и въпреки споровете спечелихме мнозинство в общинския съвет нещо, което не се беше случвало преди това,...

Продължава

Мария Киркова ще бъде знаменосец в Сочи

/КРОСС/ Мария Киркова ще бъде знаменосец на българска делегация на ХХІІ Зимни олимпийски игри в Сочи. Състезателката на ски-алпийски дисциплини ще носи националния флаг по време на официалното откриване на 7 февруари. След Торино и Ванкувър, това ще бъде трета поредна олимпиада за Киркова. В почти 20-годишната си спортна кариера тя има 11 старта на пет световни първенства и 12 участия в състезания за Световната купа. На Универсиадата през 2007 г. в Италия се нареди осма на слалом. По предварителни заявки, Мария ще участва в Сочи на гигантски слалом и слалом.    

Театърът открива февруари с “Вик за любов”

Постановката „Вик за любов” от Жозиан Баласко с режисьор и главен персонаж Асен Балтечки, ще оживее пред хасковската публика на 3- ти февруари в Драматично-куклен театър “Иван Димов” . Това е първият спектакъл от програмата за следващия месец .

Заедно с Асен Блатечки на сцената ще излязат Койна Русева, Стефан Иванов и Александър Александров.

Богдана Галева - Реклама, маркетинг, продажби

Богдана Галева – Реклама, маркетинг, продажби

Спектакълът ще  гостува за втори път,  разказа Богдана Галева – Реклама,маркетинг, продажби.

Той бил един от любимите на публиката.

 

Следващото звездно представление, което ще зарадва хасковската публика е “Откачена фамилия” по Рей Куни. Постановката е на Валентин Танев. Тя ще се играе на 7 – ми.

Събитието на месеца ще бъде на 21 февруари, когато ще бъде премиерата на „Дневникът на един луд” от Гогол. Това е една постановка на Лилия Абаджиева. Зрителите ще имат възможността да видят на хасковска сцена актьора  Николай Урумов. Моноспектакълът ще бъде представен от 19 часа.

От театъра са подготвили и изненада за зрителите си. Интересната оферта, която предлага културната институция е, че всеки закупил си билет за “Вик за любов” или “Откачена фамилия”, ще получи безплатно билети по избор за други заглавия, които са продуцирани през месец февруари.

Театърът ще зарадва и най- малките си зрители с детски представления.

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

Анжелина Янева

 

 

Предложиха Сноудън за Нобела за мир

/КРОСС/ Бившият служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън е номиниран за Нобелова награда за мир, съобщи „Франс прес". Предложението е направено от бившия норвежки министър на околната среда Борд Вегар Солхел в писмо до Нобеловия комитет."Той допринесе за разкриването на мащабите на програмата за наблюдение на някои държави ", каза бившият министър.Припомняме, че миналата година с подобна молба към комитета са обърна шведският професор Стивън Свалфорс.

Ивайло Динев: Разцеплението сред Ранобудните студенти е нормално

"Разцеплението е нормален процес във временна структура, която се породи от окупацията. След нея най-нормалното е всеки да намери своя път".
Това коментира в сутрешния блок на bTV лидерът на Ранобудните студенти Ивайло Динев.
Обяснението му дойде, след като се появиха „разграничителни" позиции между студенти, участвали в първата и във втората "Разцеплението е нормален процес във временна структура, която се породи от окупацията. След нея най-нормалното е всеки да намери своя път". Това коментира в сутрешния блок на bTV лидерът на Ранобудните студенти Ивайло Динев. Обяснението му дойде, след като се появиха „разграничителни" позиции между студенти, участвали в първата и във втората

Ивайло Динев: Разцеплението сред Ранобудните студенти е нормално, всеки намира своя път

"Разцеплението е нормален процес във временна структура, която се породи от окупацията. След нея най-нормалното е всеки да намери своя път". Това коментира в сутрешния блок на bTV лидерът на Ранобудните студенти Ивайло Динев. Обяснението му дойде, след като се появиха „разграничителни" позиции между студенти, участвали в първата и във втората

Шестима заместват градския прокурор на София

Христо Динев, градският прокурор на София, предложи свой шестчленен екип от заместници на Висшия съдебен съвет. Предложенията са внесени чрез главния прокурор Сотир Цацаров на 29 януари 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

От безработен до бизнесмен, но по честния начин

Двадесет и седем безработни от Монтанско от няколко месеца са скъсали с годините на бездействие и висене по кафенета и трудови борси и усилено въртят бизнес. Новите предприемачи не са спечелили неочаквано от тотото, нито перат пари на наркотрафиканти или политици. Те са започнали собствен бизнес и дават работа и на други безработни.
Двадесет и седем безработни от Монтанско от няколко месеца са скъсали с годините на бездействие и висене по кафенета и трудови борси и усилено въртят бизнес. Новите предприемачи не са спечелили неочаквано от тотото, нито перат пари на наркотрафиканти или политици. Те са започнали собствен бизнес и дават работа и на други безработни.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване