Глоба за русенка, кучето й на воля тичало из парка

Актът й е за 100 лева, отказала да покаже лична карта

    


Янукович и опозицията подписаха споразумение за уреждане на кризата

/КРОСС/ Споразумение между правителството и опозицията за уреждане на кризата в Украйна бе подписан от президента Виктор Янукович и опозиционни лидери на трите фракции на украинския парламент: Виталий Кличко, Арсений Яценюк и Олег Тягнибок. В документа, подписан в присъствието на европейските посредници, е отбелязано, че в рамките на 48 часа след подписването на споразумението ще бъде приет, подписан и обнародван специален закон, който да възобнови действието на Конституцията от 2004 г. Подписалите страни декларират намерението си да формират коалиция на националното единство в рамките на 10 дни след това. Конституционната реформа , която ще балансира на правомощията на президента, правителството и парламента ще започне веднага и трябва да приключи през септември 2014 година.Президентските избори в страната ще се проведат веднага след приемането на новата конституция и не по-късно от декември 2014 година.

Защо, г-н президент


От прессекретериата на държавния глава дойде съобщение, което по-добре да не беше идвало. 

На 22 и 23 февруари президентът Росен Плевнелиев ще бъде в Сочи и ще подкрепи българските състезатели, участници в XXII Зимни олимпийски игри, уведомяват сътрудниците му.

Съобщението завършва с уточнението:  По време на визитата в Сочи не са предвидени никакви политически срещи.

Оставаше и да са предвидени.

На 19 февруари Плевнелиев осъди насилието в Украйна и...

Янукович и опозицията подписаха споразумение за уреждане на кризата в Украйна

/КРОСС/ Споразумение между правителството и опозицията за уреждане на кризата в Украйна бе подписан от президента Виктор Янукович и опозиционни лидери на трите фракции на украинския парламент: Виталий Кличко, Арсений Яценюк и Олег Тягнибок. В документа е отбелязано , че в рамките на 48 часа след подписването на споразумението ще бъде приет, подписан и обнародван специален закон, който да възобнови действието на Конституцията от 2004 г. Подписалите страни декларират намерението си да формират коалиция на националното единство в рамките на 10 дни след това. Конституционната реформа , която ще балансира на правомощията на президента, правителството и парламента ще започне веднага и трябва да приключи през септември 2014 година.Президентските избори в страната ще се проведат веднага след приемането на новата конституция и не по-късно от декември 2014 година.

Искат да осиновят подпаленото куче Любчо, то още в тежко състояние

Вече са се появили кандидат-осиновители на кучето Любчо, което бе подпалено от садисти в кв.Комлука преди няколко дни.
Вече са се появили кандидат-осиновители на кучето Любчо, което бе подпалено от садисти в кв.Комлука преди няколко дни. "Хората се обаждат, някои искат да го вземат след като се пооправи, други се наемат да се грижат за него и сега, но състоянието му още е много тежко", сподели управителката на фондация "Приятели на животните" Миглена Иванова.

Трима немски атлети изгърмяха с допинг в Сочи

Биатлонисктака Еви Закенбахер-Щеле е първата изгърмяла

Д. Манолов пред Фрог: Отново съм начело на НОИ, не искам идиотски реформи

На свое заседание Надзорният съвет на Националния осигурителен институт избра за председател вицепрезидента на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов. За четвърти път ще председателствам Надзорния съвет. Ще бъда строг, но справедлив, заяви пред Фрог нюз синдикалистът.

Фалиралата Агробизнесбанк е била като филиал на ДС

Част от шефовете на затворената през 1997 г. пловдивска банка Агробизнесбанк се оказаха агенти и сътрудници на бившата Държавна сигурност. Това показа проверка на комисията по досиетата за принадлежност към структурите на ДС на шефовете на банката, резултатите от която бяха оповестени в петък.   Агробизнесбанк бе заличена от регистрите през 2001 г., като преди това БНБ безуспешно се опита да я спаси през 1995 г., купувайки я за един лев, а сетне съдът я затвори през 1997 г.. Петима души от ръководството й бяха подведени под отговорност и съдени за раздаване на необезпечени кредити за 22 млрд. лв. неденоминирани лева, или за източването на банката. И това дело, част от т. нар. банкови "мегадела", завърши с оправдателни присъди на четирима от подсъдимите. Петият получи десетгодишен затвор, но по друго дело.   Христо Александров, Гинко Ализотов и Петър Нейчев - трима от петимата подсъдими по делото за източване на Агробизнесбанк - са били сътрудници на ДС.   Александров, известен като Ицо Салфетката заради някогашната му битност на сервитьор, е сътрудничил на Шесто управление на ДС под псевдонима "Тошо". Досието му е унищожено със заповед от 1990 г. Той е бил член на Съвета на директорите и след това на Надзорния съвет на фалиралата банка. Десетгодишната му присъда бе издадена през 2007 г. по друго дело - затова, че чрез своя застрахователна компания и брокерски къщи е източил големи средства от Булстрад. Наказанието му бе намалено на осем години от Върховния съд. Миналата година Александров излезе от затвора след като му бяха опростени оставащите десет месеца от присъдата, а преди това бе прекарал две и половина години под домашен арест.   Другите двама от подсъдимите по делото за фалита на Агробизнесбанк - Гико Ализотов и Петър Нейчев - са били също нещатни сътрудници на ДС. Ализотов е бил агент с псевдоним "Юлиян", а Нейчев - явочник под името "Ракета". И на двамата досиетата също са унищожени.   Ивайло Мутафчиев, който е бил член на Съвета на директорите на банката между 1992 и 1993 г., е вербуван на 18-годишна възраст. Водил се е под псевдонима "Камен" и е бил на отчет в Шесто, Второ и Първо управление на ДС. Досието му също е унищожено през 1990 г.   Ивайло Мутафчиев в момента е съсобственик заедно с Цеко Минев на 85% от акциите на Първа инвестиционна банка (ПИБ), която е сред петте най-големи банки в България. Банковия си опит той натрупва през фалиралите Първа частна банка и Агробизнесбанк, за да го реализира най-успешно в ПИБ.

Водещи банкери от фалиралата Агробизнесбанк са били агенти на ДС

Част от шефовете на затворената през 1997 г. пловдивска банка Агробизнесбанк се оказаха агенти и сътрудници на бившата Държавна сигурност. Това показа проверка на комисията по досиетата за принадлежност към структурите на ДС на шефовете на банката, резултатите от която бяха оповестени в петък.   Агробизнесбанк бе заличена от регистрите през 2001 г., като преди това БНБ безуспешно се опита да я спаси през 1995 г. като я купи за един лев, а сетне съдът я затвори през 1997 г.. Петима души от ръководството й бяха подведени под отговорност и съдени за раздаване на необезпечени кредити за 22 млрд. лв. неденоминирани лева, или за източването на банката. И това дело, част от т. нар. банкови "мегадела", завърши с оправдателни присъди на четирима от подсъдимите. Петият получи десетгодишен затвор, но по друго дело.   Христо Александров, Гинко Ализотов и Петър Нейчев - трима от петимата подсъдими по делото за източване на "Агробизнесбанк" - са били сътрудници на ДС.   Александров, известен като Ицо Салфетката заради някогашната му битност на сервитьор, е сътрудничил на Шесто управление на ДС под псевдонима "Тошо". Досието му е унищожено със заповед от 1990 г. Той е бил член на Съвета на директорите и след това на Надзорния съвет на фалиралата банка. Десетгодишната му присъда бе издадена през 2007 г. по друго дело - затова, че чрез своя застрахователна компания и брокерски къщи е източил големи средства от Булстрад. Тя бе намалена на осем години от Върховния съд. Миналата година Александров излезе от затвора след като му бяха опростени оставащите десет месеца от присъдата, а преди това бе прекарал две и половина години под домашен арест.   Другите двама от подсъдимите по делото за фалита на Агробизнесбанк - Гико Ализотов и Петър Нейчев - са били също нещатни сътрудници на ДС. Ализотов е бил агент с псевдоним "Юлиян", а Нейчев - явочник под името "Ракета". И на двамата досиетата също са унищожени.   Ивайло Мутафчиев, което е бил член на Съвета на директорите на банката между 1992 и 1993 г., е вербуван на 18-годишна възраст. Водил се е под псевдонима "Камен" и е бил на отчет в Шесто, Второ и Първо управление на ДС. Досието му също е унищожено през 1990 г.   Ивайло Мутафчиев в момента е съсобственик заедно с Цеко Минев на 85% от акциите на Първа инвестиционна банка (ПИБ), която е сред петте най-големи банки в България. Банковия си опит той натрупва през фалиралите Първа частна банка и Агробизнесбанк, за да го реализира най-успешно в ПИБ.

Водещи банкери от фалиралата Агробизнесбанк се оказаха агенти на ДС

Част от шефовете на затворената през 1997 г. пловдивска банка Агробизнесбанк се оказаха агенти и сътрудници на бившата Държавна сигурност. Това показа проверка на комисията по досиетата за принадлежност към структурите на ДС на шефовете на банката, резултатите от която бяха оповестени в петък.   Агробизнесбанк бе заличена от регистрите през 2001 г., като преди това БНБ безуспешно се опита да я спаси през 1995 г. като я купи за един лев, а сетне съдът я затвори през 1997 г.. Петима души от ръководството й бяха подведени под отговорност и съдени за раздаване на необезпечени кредити за 22 млрд. лв. неденоминирани лева, или за източването на банката. И това дело, част от т. нар. банкови "мегадела", завърши с оправдателни присъди на четирима от подсъдимите. Петият получи десетгодишен затвор, но по друго дело.   Христо Александров, Гинко Ализотов и Петър Нейчев - трима от петимата подсъдими по делото за източване на "Агробизнесбанк" - са били сътрудници на ДС.   Александров, известен като Ицо Салфетката заради някогашната му битност на сервитьор, е сътрудничил на Шесто управление на ДС под псевдонима "Тошо". Досието му е унищожено със заповед от 1990 г. Той е бил член на Съвета на директорите и след това на Надзорния съвет на фалиралата банка. Десетгодишната му присъда бе издадена през 2007 г. по друго дело - затова, че чрез своя застрахователна компания и брокерски къщи е източил големи средства от Булстрад. Миналата година Александров излезе от затвора след като му бяха опростени оставащите десет месеца от присъдата.   Другите двама от подсъдимите по делото за фалита на Агробизнесбанк - Гико Ализотов и Петър Нейчев - са били също нещатни сътрудници на ДС. Ализотов е бил агент с псевдоним "Юлиян", а Нейчев - явочник под името "Ракета". И на двамата досиетата също са унищожени.   Ивайло Мутафчиев, което е бил член на Съвета на директорите на банката между 1992 и 1993 г., е вербуван на 18-годишна възраст. Водил се е под псевдонима "Камен" и е бил на отчет в Шесто, Второ и Първо управление на ДС. Досието му също е унищожено през 1990 г.   Ивайло Мутафчиев в момента е съсобственик заедно с Цеко Минев на 85% от акциите на Първа инвестиционна банка (ПИБ), която е сред петте най-големи банки в България. Банковия си опит той натрупва през фалиралите Първа частна банка и Агробизнесбанк, за да го реализира най-успешно в ПИБ.

Учителите искат да получават 20 заплати при пенсиониране

Синдикатът на българските учители е предложил при пенсиониране учителите да получават обезщетение от 20 брутни заплати. Това обяви във Варна председателят на синдиката Янка Такева, съобщи БНР.
Така както получават военните, така както получават в МВР, така както получават летците, така както се получава в Здравноосигурителната каса, Синдикатът на българските учители е предложил при пенсиониране учителите да получават обезщетение от 20 брутни заплати. Това обяви във Варна председателят на синдиката Янка Такева, съобщи БНР. Така както получават военните, така както получават в МВР, така както получават летците, така както се получава в Здравноосигурителната каса,

44 млн. лв. са заработили 25-те най-богати българи до сега

Общо 44,4 млн. лв. са заработили първите двадесет и пет граждани по доходи в страната според обработените до този момент данъчни декларации за облагане на доходите. На първо място е 45 годишен столичанин, чийто доход е 4 млн. лв. Столичният бизнесмен е следван от бургазлия и гражданин на Добрич, като в топ 25 на най-богатите българи присъстват и хора от Стара Загора, Ловеч, Шумен, Варна и Русе.

Последният в А група би с автогол "Черно море" на Гонзо

Последният в класирането на А група след есента Последният в класирането на А група след есента "Пирин" (Гоце Делчев) победи с 1:0 отбор от първата седмица на подреждането - "Черно море с 1:0 в първи мач от 24-ия кръг на първенството. Попадението падна в 69-ата минута, когато Любомир Витанов центрира отдясно към наказателното поле, където Васил Панайотов връхлетя и стреля. Александър Ем. Алек

Нова естетика: Ивана сваля силикона!

Ивана твърдо е решила да премахне силикона от себе си. Тя споделя, че на Запад вече никой не се интересува от ботокс, филъри или силикон. "Хората залагат на естественото възстановяване на кожата. Реших и аз да пробвам", зарича се певицата.

Янка Такева предлага пенсионираните учители да получават по 20 брутни заплати


Синдикатът на българските учители е предложил при пенсиониране учителите да получават обезщетение от 20 брутни заплати. Това обяви председателят на синдиката Янка Такева, цитирана от БНР.

"Така както получават военните, така както получават в МВР, така както получават летците, така както получават държавните служители", аргументира се Такева.

Според Такева парите за обезщетенията на 5 хиляди учители, които тази година се пенсионират, могат да дойдат от Програмата за...

Прокуратурата проверява Ясен Тодоров и Петьо Петров за лъжесвидетелстване

София /КРОСС/ Председателят на Етичната комисия на Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров и шефът на Столичното следствие Петьо Петров са обект на прокурорска проверка за лъжесвидетелстване, съобщи Mediapool.Този път срещу него е подаден сигнал от бившия районен прокурор на София Славчо Кържев, който бе осъден на една година условно за оказан натиск върху Петьо Петров. Показанията на Ясен Тодоров и на Петров по време на делото са в основа на условната присъда на Кържев.Проверката на сигнала се извършва от Софийската районна прокуратура.Това е втора прокурорска проверка срещу Тодоров. През лятото на м.г. членът на ВСС Камен Ситнилски подаде сигнал срещу него и друг член на съвета - Галя Георгиева , за извършено от тях престъпление по чл. 145а от НК - за използване на информация, събрана със специални разузнавателни средства извън целите на наказателното производство.Преди няколко месеца Софийската районна прокуратура прати сигнала на Ситнилски в ДАНС за проверка. По информация на "Правен свят" преди два дни агенцията е върнала отговора си в прокуратурата. Сега наблюдаващият прокурор има 30 дни да се запознае с резултатите и да реши какво да предприеме.В края на 2012 г. Върховният касационен съд (ВКС) окончателно потвърди присъдата на Кържев по обвинение, че в качеството си на ръководител на Софийската районна прокуратура е оказвал натиск върху следователя Петьо Петров

Електрически ток вместо кофеин за американските войници

Американското министерство на отбраната е започнало да тества прилагането на слаб електрически ток в мозъците на войниците, като заместител на кафето и енергийните напитки, съобщава Business Insider. 
Електричеството, което се насочва към определени области на мозъка показва сериозен потенциал. В тях са участвали няколко десетки войници Американското министерство на отбраната е започнало да тества прилагането на слаб електрически ток в мозъците на войниците, като заместител на кафето и енергийните напитки, съобщава Business Insider. Електричеството, което се насочва към определени области на мозъка показва сериозен потенциал. В тях са участвали няколко десетки войници

Бивш съпруг нападна 78-годишен любовник

Бивш съпруг заформи клане в казанлъшкото село Горно Черковище. Той предизвикал нападение над интимния приятел на бившата си жена.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
65-годишната бивша половинка П. Б. се обадила на 20 февруари в полицията и заявила, че в дома й има пострадал от сбиване, Бивш съпруг заформи клане в казанлъшкото село Горно Черковище. Той предизвикал нападение над интимния приятел на бившата си жена. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS 65-годишната бивша половинка П. Б. се обадила на 20 февруари в полицията и заявила, че в дома й има пострадал от сбиване,

Украинският парламент одобри връщането на конституцията от 2004 година

Украинският парламент гласува за връщане на конституцията от 2004 г., която ограничава правомощията на президента и дава на депутатите право да назначават ключови министри. Конституционната промяна ...

ОУП на Поморие е готов, предстои одобрение

След опасенията на кмета Иван Алексиев, че изработването на общия устройствен план на Поморие се бави и заплахата, че ще спре поръчката и ще го даде за изготвяне от нов екип, документът вече е факт...

Петима юноши в групата на Левски за дербито със Славия

Петима юноши попаднаха в групата на Левски за първия официален мач през 2014 година. Треньорът Антони Здравков повика Александър Любенов, Мики Орачев, Борислав Цонев, Радослав Цонев и Стивън Петков за...

След кризата с България, турските ТИР-ове сега се сблъскват с налагане на Ro-La превози в Европа

След разрешаване на проблема за транзитните превози през България, турските ТИР-ове сега се сблъскват с принудителното налагане на Ro-La превози в Европа. Това касае турските ТИР-ове, желаещи да пътув...

Учителите искат при пенсиониране да получават 20 заплати

Синдикатът на българските учители е предложил при пенсиониране учителите да получават обезщетение от 20 брутни заплати. Това обяви във Варна председателят на синдиката Янка Такева, съобщи БНР.
Така както получават военните, така както получават в МВР, така както получават летците, така както се получава в Здравноосигурителната каса, Синдикатът на българските учители е предложил при пенсиониране учителите да получават обезщетение от 20 брутни заплати. Това обяви във Варна председателят на синдиката Янка Такева, съобщи БНР. Така както получават военните, така както получават в МВР, така както получават летците, така както се получава в Здравноосигурителната каса,

Майка осоли бебе почти до смърт

Лекари в Стара Загора се борят за живота на кърмаче с жестоки рани по кожата, причинени от майка му, която до втория месец го е осолявала обилно. 
Тримесечната Ивелина Любкова е приета в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в много тежко състояние в петък и с опасност за живота. 31-годишната майка от ромския квартал "Лозенец" довела дъщеря си... Лекари в Стара Загора се борят за живота на кърмаче с жестоки рани по кожата, причинени от майка му, която до втория месец го е осолявала обилно. Тримесечната Ивелина Любкова е приета в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в много тежко състояние в петък и с опасност за живота. 31-годишната майка от ромския квартал "Лозенец" довела дъщеря си...

Скандал около титлата за Русия при жените във фигурното пързаляне

Олимпийската титла на рускинята Аделина Сотникова при женските солови изпълнения отново върна скандалите в полето на фигурното пързаляне, съобщава Дневник.бг, като се позовава на информация на агенция ДПА. Специалисти, наблюдатели и фенове са бесни от решението на съдиите, които фаворизираха Сотникова за сметка на южнокорейката Юна Ким и италианката Каролина Костнер, спечелили сребърния и бронзовия медал. Когато Сотникова и Ким влязоха във волната програмата, двете бяха разделени от по-малко от точка. Снощи рускинята спечели с над пет точки разлика. Двукратната олимпийска шампионка и легенда на фигурното пързаляне Катарина Вит остана потресена от изхода на олимпийското състезание. "Бях шокирана и бясна заради нашия спорт, защото не би трябвало да сме изненадани, когато хората избягат", заяви четирикратната световна шампионка пред агенция ДПА. "С новата система на оценяване федерацията искаше да предпази съдиите. Но те трябва да могат да обяснят защо раздават тези оценки", каза Вит. Само в рамките на шест часа в онлайн платформата Change.org бяха събрани 730 хиляди подписа в петиция за разследване на резултатите от турнира. Според наблюдателите някак може да се преглъгне фактът, че Юлия Липницкая, която падна, се оказа пред американката Ашли Вагнер. Но титлата на Сотникова идва в повече. Фигуристките бяха засипани с въпроси за коментар на оценките, макар че те едва ли могат да дадат най-точната оценка. Но имат представа колко е важно да има доверие в съдийството. "Този спорт има нужда от хора, които да искат да гледат. Хората не искат да гледат спорт, в който може някой да се пързаля и да не получава справедлива оценка. Хората не искат да гледат спорт, в който някой паднал на леда получава повече от някой, който си е изпълнил чисто програмата", каза Вагнер. Бившият треньор на световната шампионка Ким не се сдържа да обясни резултатите: "Русия спечели, но Ким не загуби. Ще е интересно да видим дали някога Сотникова е постигала подобни резултати извън Русия", каза той. Корейските медии също не могат да повярват на развръзката. "Всички чакахме домакинското предимство, но не и такова убийство на справедливостта", написа вестник "Жонганг Илбо". Основните претенции са, че оценките на Сотникова са по-високи от това, което е трябвало да получи за изпълнението на волната си програма. А обвиненията са, че в помощ са се притекли съдиите от източния блок, които се оказаха в групата оценяващи в четвъртък вечерта. Съдиите вдигната толкова високо летвата с оценките на рускинята под натиска на местната публика, че Ким трябваше да направи чудо, за да измъкне титлата. "Бях изненадан от резултата", коментира за "Ю Ес Ей тудей" международният съдия Джоузеф Инман, който беше сред арбитрите в Солт Лейк Сити. "Не е честно Каролина и Юна, които имат страхотни качества и представиха великолепна програма - добри скокове, добро присъствие на леда, зрялост, изразителност, да са на шест точки от някой, който има невероятен талант, но едва сега идва от юношите", коментира френският шампион от 2002 г. Гуендал Пейзера. Деветте арбитри за двете програми се избират с жребия от списък с 13 имена, като осем от тях покриват или едната, или другата програма. Съдиите от САЩ, Южна Корея, Великобритания и Швеция не бяха избрани за волната програма, тъй като са работили предната вечер. Двама от техните заместници бяха украинецът Юри Балков, който преди години беше изгонен за една година за опит да нагласи резултатите в Нагано през 1998 г., и женената за бившия шеф и настоящ генерален секретар на руската федерация по фигурно пързаляне Евгений Писев Ала Шекховцева. Останалите двама съдии бяха от Естония и Франция. Френските съдии придобиха слава с това, че през 2002 г. на игрите в Солт Лейк Сити заедно с руснаците се опитаха за нагласят резултатите при двойките. Наложи се дори МОК да обясни, че няма скандал със съдиите. Говорителят на МОК Марк Адамс каза, че преди всичко трябва да се изчака дали ще има официална жалба от засегнатите отбори. "Малко избързвате. Нека да изчакаме дали ще има жалба. Ако има, това ще е първата стъпка, за да предприемем следващите стъпки", заяви той.

Бяло и червено, усукваш и... деца на бежанци сияят

Малчуганите от лагера във Военна рампа изработиха мартеници

    


1400 кг кокаин в гуми за рали "Дакар" хванахме заедно с френската полиция

1400 кг чист кокаин е задържан при пресечен международен канал, предаде репортер на БГНЕС.

Отвориха девет оферти за тунела под Шипка

София /КРОСС/ В Агенция „Пътна инфраструктура" отвориха девет ценови оферти за изработване на разширен идеен проект за обхода на Габрово и тунел под връх Шипка с дължина от 3220 метра. Най-ниска е цената на консорциум "Мости", в който участват "Мости България" ООД и полската "Мости Катовице" - 104 232 лв. без ДДС.Най-висока цена даде българската "Рутекс" ООД - 294 898 лв. без ДДС.Съгласно тръжните условия най-ниската цена е единственият критерий за избор на изпълнител. При такова драстично разминаване в ценовите предложения обаче Законът за обществените поръчки предвижда обосновка на предложените суми. Ако участникът не успее да защити офертата си, може и да не спечели поръчката.Целта на проекта е да се определи оптималната дължина на тунела под връх Шипка, с доказана техническа и икономическа целесъобразност на местата на порталите и да се оформят функционално и архитектурно в съответствие с околната среда видимите части на конструкцията, съоръженията и инсталациите в тунела, посочиха от АПИ.От общо 11 участника в процедурата до отварянето на ценовите оферти бяха допуснати девет кандидата.Ценовите оферти са на:„Инжконсултпроект" ООД - 189 878.80 лв. без ДДС„Трафик Холдинг" ЕООД - 226 642.76 лв. без ДДС„Свеко Енерго проект" АД - 219 600 лв

Мир в Украйна! Опозицията подписа споразумението

Всички опозционните сили в Украйна подписаха споразумението с властите за умиротворяване на страната.

Районен съд Варна остави в ареста 40-годишен мъж за грабеж на пари от оборота на казино

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ наложи Районен съд – Варна на 40-годишен мъж, обвиняем за грабеж на пари от оборота на казино, съобщиха от пресцентъра на институцията за Moreto.net. Спрямо 40-годишния П.С.

Българска компания инвестира 3,5 млн. евро в завод в Македония

Очаква се инвестицията да създаде над 100 работни места

    


Братът на Рачков задържан след обиск

Петър Рачков, брат на актьора Димитър Рачков е бил задържан след обиск в дома си.
Петър живее в кооперация на улица "Македония" до Борисовата градинка в Бургас. При претърсването полицаите открили десет фалшиви банкноти от 100 щатски долара и две по 50 долара. В момента на обиска той бил у дома си и е задържан за 24 часа. Петър Рачков, брат на актьора Димитър Рачков е бил задържан след обиск в дома си. Петър живее в кооперация на улица "Македония" до Борисовата градинка в Бургас. При претърсването полицаите открили десет фалшиви банкноти от 100 щатски долара и две по 50 долара. В момента на обиска той бил у дома си и е задържан за 24 часа.

Масова чистка във фонд „Земеделие”?

От сутринта тече масова чистка във фонд „Земеделие". Това каза на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов. Ръководството на фонда обикаля по етажите на сградата и връчва купища заповеди за прекратяване на служебните и трудовите правоотношения на служителите във фонда, алармира депутатът. Уволнявали се масово .

Офертите за проектиране на тунела под Шипка с тройна разлика

Близо тройна е разликата в цените между най-евтината и най-скъпата оферта за изработване на разширен идеен проект за обхода на Габрово и тунел под връх Шипка с дължина от 3220 метра. Това стана ясно при отварянето на девет предложения в агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) в петък. Най-ниска е цената на консорциум "Мости", в който участват "Мости България" ООД и полската "Мости Катовице" - 104 232 лв. без ДДС. Най-висока цена даде българската "Рутекс" ООД – 294 898 лв. без ДДС. Съгласно тръжните условия най-ниската цена е единственият критерий за избор на изпълнител. При такова драстично разминаване в ценовите предложения обаче Законът за обществените поръчки предвижда обосновка на предложените суми. Ако участникът не успее да защити офертата си, може и да не спечели поръчката. Целта на проекта е да се определи оптималната дължина на тунела под връх Шипка, с доказана техническа и икономическа целесъобразност на местата на порталите и да се оформят функционално и архитектурно в съответствие с околната среда видимите части на конструкцията, съоръженията и инсталациите в тунела, посочиха от АПИ. От общо 11 участника в процедурата до отварянето на ценовите оферти бяха допуснати девет кандидата. Освен "Мости" и "Рутекс" за поръчката играят "Инжконсултпроект" ООД – с цена за изработване на проекта от 189 878 лв., "Трафик Холдинг" ЕООД - 226 642 лв., "Свеко Енерго проект" АД - 219 600 лв., консорциум "Групо Текопи-Алве", в който участват "Текопи"АД, "Алве Консулт" ЕООД и "Текопи Инженеринг" АД - 197 626.08 лв., "Илия Бурда" ЕООД – 198 920 лв., "Пътпроект" ЕООД- 198 920 лв. и обединение "Виа план – Амберг 2013", в което участват "Амберг Инженеринг Словакия" ЕООД и "Виа План" ЕООД - 214 789.20 лв. Всички цени са без ДДС. До отваряне на ценовите предложения не бяха допуснати "Проджект планинг енд мениджмънт" и "Трансконсулт-22" заради нередности в документацията. Към момента строежът на тунела под Шипка е в резервния списък на обектите по оперативна програма "Транспорт" за периода 2014-2020 г. Разработването на идейния проект се финансира със средства от изтеклия финнасов период на програма "Транспорт".

Лекари се борят за живота на бебе, чиято кожа била третирана със сол

Стара Загора /КРОСС/ Специалистите в Детска клиника в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД се борят за живота на кърмаче. Тримесечното момиченце от Стара Загора е доведено от 31-годишната си майка в крайно тежко състояние. Семейството живее в изключително лоши социално-битови условия, а майката обяснила, че е третирала кожата на детето до края на втория месец със сол по съвета на по-възрастна жена. Впоследствие кожата на детето силно се зачервява и се напуква.Преди десет дни за пръв път детето попада в Детско отделение, но след еднодневен престой майката напуска самоволно стационара заедно с момиченцето, въпреки тежкото му състояние, обясни д-р Марлена Панайотова, която е приела детето в интензивния сектор на Детска клиника.За постъпката на майката, която постави на риск живота на детето, са били уведомени още тогава социалните служби и личният й лекар.Днес детето е постъпило отново в тежко общо състояние, с температура от 39,1 градуса, със силно влошени кожни лезии. Момиченцето е със силно разранена кожа, до свличане, с усложнение до сепсис.За лечението са потърсени незабавно осем специалисти. Случаят е консултиран от спешен лекар, двама специалисти по "Детски болести", специалист "Инфекциозни болести", специалист "Кожни болести", специалист "Анесетезиология и реанимация" и детски хирург, който направи венесекция на детето, с което осигури венозен път за реанимацията и лечението му

Видео: На 650 метра без осигурително въже


Руснакът Вадим Махоров и украинецът Виталий Раскалов използват почивните дни около китайската Нова година, за да се изкачат до края на стрелата на строителния кран на върха на втората по височина сграда в света.

Стъпка по стъпка с мобилна камера на главата и без никакви осигурителни въжета двамата младежи по на 24 и 21 години  пълзят два часа по високата 650 метра "Шанхай тауър".

На 12 февруари те публикуваха записа от изкачването си в интернет.


...

Столични бандити пребиха и ограбиха камерунец

Двама младежи на по 22 години са задържани заради побой над камерунски кандидат-бежанец. Нападението било с цел грабеж, като му отмъкнали 2 мобилни телефона и ръчен часовник.

Относително динамична търговия в петъчната сесия на БФБ

Хидравлични елементи и системи и М+С хидравлик поскъпнаха с 10%, а Булстрад заличи вчерашния двуцифрен ръст

    


Англичанин открадна и глътна розов диамант на стойност 180 000 долара

Австралийските власти задържаха британски турист, който откраднал и глътнал рядък розов диамант на стойност 180 000 долара, съобщи ИТАР-ТАСС. 29-годишният Матю Озбърн опитал да напусне Австралия, но бил задържан на летището в Мелбърн.
Извършителят откраднал скъпоценния камък от бижутерийния магазин "Даймънд галъри" в градчето Кеърнс в щата Австралийските власти задържаха британски турист, който откраднал и глътнал рядък розов диамант на стойност 180 000 долара, съобщи ИТАР-ТАСС. 29-годишният Матю Озбърн опитал да напусне Австралия, но бил задържан на летището в Мелбърн. Извършителят откраднал скъпоценния камък от бижутерийния магазин "Даймънд галъри" в градчето Кеърнс в щата

Плевнелиев отива в Сочи. Няма да има политически срещи

На 22 и 23 февруари президентът Росен Плевнелиев ще бъде в Сочи и ще подкрепи българските състезатели, участници в XXII Зимни олимпийски игри. 

Държавният глава ще наблюдава на 22 февруари надпреварата в щафетното състезание на мъжкия биатлон, участие в което ще вземе и българският квартет биатлонисти. 

Президентът Плевнелиев ще присъства ... На 22 и 23 февруари президентът Росен Плевнелиев ще бъде в Сочи и ще подкрепи българските състезатели, участници в XXII Зимни олимпийски игри. Държавният глава ще наблюдава на 22 февруари надпреварата в щафетното състезание на мъжкия биатлон, участие в което ще вземе и българският квартет биатлонисти. Президентът Плевнелиев ще присъства ...

Най-богатият българин с 4 млн. лв. доход за 2013 г.

Общо 44,4 млн. лв. са заработили първите 25 граждани по доходи в страната според обработените до този момент данъчни декларации за облагане на доходите

Лекари се борят за живота на кърмаче, натривали кожата му със сол

Специалистите в Детска клиника в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД (Университетска) се борят за живота на кърмаче. Тримесечното момиченце от Стара Загора е доведено от 31-годишната си майка в крайно тежко състояние, съобщи Дарик.Семейството живее в изключително лоши социално-битови условия, а майката обяснила, Специалистите в Детска клиника в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД (Университетска) се борят за живота на кърмаче. Тримесечното момиченце от Стара Загора е доведено от 31-годишната си майка в крайно тежко състояние, съобщи Дарик.Семейството живее в изключително лоши социално-битови условия, а майката обяснила,

Снежни бури оставиха без ток централната част на САЩ

Силна буря, която донесе със себе си буреносни ветрове, гъста мъгла и обилни снеговалежи, причини транспортен хаос в централната част на САЩ. Хиляди домакинства останаха без електричество заради скъсани далекопроводи. Лошото време ще се премести на изток през уикенда и се очакват поледици и дебели преспи, предупредиха синоптиците.

Кличко обеща да сключи мирно споразумение с Янукович

/КРОСС/ Един от лидерите на украинската опозиция - Виталий Кличко, заяви в интервю за германския вестник Bild, че опозицията ще подпише мирно споразумение с президента Виктор Янукович, но само след преговори с демонстрантите, съобщи „Ройтерс"."Ние ще подпише споразумение", каза Кличко, цитиран от Bild ."Готови сме да направим всичко необходимо, за да се стигне до мирно споразумение. Обещах на германския външен министър лично да се обърна към протестиращите преди подписването на споразумението", каза още политикът.    

Плевнелиев отива в Сочи, за да подкрепи олимпийците ни. Няма да има политически срещи

На 22 и 23 февруари президентът Росен Плевнелиев ще бъде в Сочи и ще подкрепи българските състезатели, участници в XXII Зимни олимпийски игри. 

Държавният глава ще наблюдава на 22 февруари надпреварата в щафетното състезание на мъжкия биатлон, участие в което ще вземе и българският квартет биатлонисти. 

Президентът Плевнелиев ще присъства ... На 22 и 23 февруари президентът Росен Плевнелиев ще бъде в Сочи и ще подкрепи българските състезатели, участници в XXII Зимни олимпийски игри. Държавният глава ще наблюдава на 22 февруари надпреварата в щафетното състезание на мъжкия биатлон, участие в което ще вземе и българският квартет биатлонисти. Президентът Плевнелиев ще присъства ...

"Пирин" се надигна от последното място с победа срещу "Черно море"


Последният в А група "Пирин" (Гоце Делчев) се отлепи от дъното след победа с 1:0 срещу "Черно море" в среща от 24-ия кръг. Ценното попадение за домакините дойде след автогол на Александър Александров в 69-ата минута.

"Пирин" прекъсна серията си от пет поредни загуби. "Черно море", който беше напуснат от основни футболисти, направи грешна стъпка и ще трябва да се бори до последно за влизане в челната седмица.

Първото полувреме беше равностойно. В 23-ата минута Васил...

Критично остава състоянието на затрупания в Кърджали работник

Все още е критично състоянието на работника, пропаднал в 3-метров ров и затрупан от голямо количество земна маса по трасето на Водния цикъл на Кърджали, съобщи пред журналисти директорът на многопрофилната болница в Кърджали д-р Тодор Черкезов.
Специалистите в болницата са се справили с тежките бъбречни и белодробни проблеми, Все още е критично състоянието на работника, пропаднал в 3-метров ров и затрупан от голямо количество земна маса по трасето на Водния цикъл на Кърджали, съобщи пред журналисти директорът на многопрофилната болница в Кърджали д-р Тодор Черкезов. Специалистите в болницата са се справили с тежките бъбречни и белодробни проблеми,

Мила Иванова чете дневници си сред снимки

Мила Иванова - главен редактор на сп. Мила Иванова - главен редактор на сп. "Всичко за жената" и сп. "Рецепти за здраве" на Вестникарска група България, се показва в непозната светлина тази вечер в столичната галерия "Сохо". Авторката на популярния блог "Солунска 16" ще сподели някои от текстовете от него и ще прочете други, съвсем нови, създадени специално за срещата на ул. "Искър"

Чаша червено вино на ден пази от мозъчен удар

Едно питие на ден за жени и до две питиета на ден за мъже имат ефект като превенция

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване